Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2013 23:05 - ЗАКОНА СРАВНЕН СЪС ЗАКОНА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 778 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,

Преддтавям ви много важен и много добър урок на Израел-народа на Бога. Ще ви даде ясна представа по нещо, което е от изключително значение и днес християните не са наясно с него.
Приятно четене!

Винаги е добре да бъда пред вас в съботата на Господа.
Знаете ли-хората отиват на църква постоянно и повечето от пасторите им казват, че не трябва да пазят Закона. Но защо е така? Защото просто те не разбират. Новозаветните християни не знаят, че има един Закон, който е вечен и има и друг Закон, който е добавен поради това, че те нарушаваха вечният закон.
И това е едно от най-големите неща, коеито Сатана е дал на целият свят за да го заблуди. Вижте-ако не пазите Закона, то вие сте грешници и заплатата на греха е смърт. Сатана се опитва да ви убие за винаги, като ви казва, че не трява да пазите закона.
И като видим кой закон е кой, ще разберете, в какво състояние е света.
Как така не трябва да пазите закона и можете да убивате, да крадете, да прелюбодействате? И всичко ще е добре? Значи можем да нарушим всичките закони и все пак ще отидем в Божието Царство? Защото те ви казват, че вече няма закон. Казват ви, че Бог обича всички независимо какво вършат-без условия. Та вие не обичате дори ивашите деца безусловно. На вас постоянно ви говорят за това, че Господ е само любов-постоянно ви лъжат.
Но тук вие ще научите нещо-защото трябва да научите как да спасите себе си. И ако отивате някъде, където не можете да научите как да спасите себе си-то нямате работа там. Но тук при нас вие ще научите как да спасите себе си. Ние ще ви представим истината както е и вие решете какво ще правите с нея. И ако напуснете-не правите нищо на нас или на мене-аз съм ви предупредил, а после си е между вяс и Бога.
Ще започнем урока от Послание към Евреите 10 глава

8 Като казва първо: "Жертви и приноси и всеизгаряния и приноси за грях не си поискал, нито Ти са угодни", (които впрочем се принасят според закона),

И ето тук се явява въпроса-за кой закон говори апостол Павел? Никой не обръща внимание на това. Казва ви, че Господ няма удоволствие в жертвите! И те са в Закона. Кой Закон? Да знаете в Царският Закон да пише-„Ти ще трябва да убиеш кравата си”? Нека видим, кой е въвел този закон и определил това-Евреите 7 глава. Понякога трябва да се връщаме на едно изречение по много пъти, за да разберем, какво точно ни казва. Защото ако нямаме разбирането, няма да сме наясно с нищо. И това е проблема на света-няма разбирането.

11 Прочее, ако би имало съвършенство чрез левитското свещенство (защото под него людете получиха закона),

Под него хората получиха закона

...каква нужда е имало вече да се издигне друг свещеник, според Мелхиседековия чин, и да се не счита според Аароновия чин?

Този закон е бил получен от Бога когато Господ е дал Левитското свещенство. Тогава именно Господ даде и Закона-кой Закон-на Жертвоприношенията! Тук имате две свещеничества. Първото ви води до разбирането, че грехът води до смърт. Няма нищо друго! Второто ви показва, че ще ви доведе до Христос. Значи имаме Жертвоприношенията, които се правят от свещенството на Левитите. Те са тези които работят чрез този Закон. Но този Закон не може да даде живот. Ще видим това. Нека видим какво стана когато Господ изведе Израел от Египет. Хората говорят за Закона, но имат предвид само 10те заповеди. Но тук има и повече от това. Най-добрият начин да го разберете-ще поставим и двата Закона на масата и ще ги видим заедно. Те не изглеждат едно и също! И като разберете разликата, ще разберете защо е даден вторият Закон. 
Изход 18 глава

1 И като чу мадиамският жрец Иотор, Моисеевият тъст, за всичко, което Бог извършил за Моисея и за людете си Израиля, как Господ, извел Израиля из Египет, 

2 то Моисеевият тъст Иотор взе Сепфора, Моисеевата жена, (след като я беше изпратил надире), 

Иотор е тъста на Моисей. Моисей е бил с него за 40 години. Но сега Иотор доведе отново жената и децата на Моисей след като Моисей изведе Израел от Египет.
 
5 и Иотор Моисеевият тъст, дойде при Моисея със синовете му и с жена му в пустинята до Божията планина, гдето се беше разположил на стан, 
13 На другия ден Моисей седна да съди людете; и людете стояха около Моисея от заран до вечер. 14 А Моисеевият тъст, като видя всичко, което той вършеше за людете, рече: Що е това, което правиш с людете? Защо седиш сам и всичките люде стоят около тебе от заран до вечер? 

Всички хора отиваха при Моисей и той решаваше проблемите им. Тогава не е имало Левитското свещенство!

15 А Моисей рече на тъста си: Защото людете дохождат при мене да се допитват до Бога. 16 Когато имат дело, дохождат при мене; и аз съдя между единия и другия, и пояснявам им Божиите повеления и закони. 

Моисей разрешаваше проблемите на хората.

17 Но Моисеевият тъст каза: Това, което правиш, не е добро. 

Тъста му беше прав-защото Моисей не можеше сам да върши това.

18 Непременно и ти ще се изнуриш и тия люде, които са с тебе, защото това е много тежко за тебе; не можеш го върши сам. 
21 Но при това измежду всичките люде избери си способни мъже, които се боят от Бога, обичат истината и мразят несправедливата печалба, и постави над людете такива за хилядници, стотници, петдесетници и десетници; 22 и те нека съдят людете всякога, всяко голямо дело нека донасят пред тебе, а всяко малко дело нека съдят сами; така ще ти олекне, и те ще носят товара заедно с тебе. 

Обърнахте ли внимание какво каза този човек? Той каза на Моисей да постави над народа праведни мъже и да не се изтощава сам с това.

23 Ако сториш това, и ако Бог така ти заповяда, тогава ще можеш да утраеш; па и всичките тия люде ще стигнат на мястото си с мир.

Моисей послуша съвета на тъста си. И тогава все още не е имало Левитско свещенство. Нека видим какво стана когато Господ реши да дойде и да говори с хората лице в лице-Изход 19 глава

1 Три месеца подир излизането на израилтяните из Египетската земя, на същия ден дойдоха в Синайската пустиня. 2 Като се дигнаха от Рафидим дойдоха в Синайската пустиня и разположиха стан в пустинята, гдето и Израил разпъна шатрите си срещу планината. 

Ето сега-те дойдоха до тук

9 Тогава Господ рече на Моисея: Ето, Аз ида при теб в гъст облак, за да чуят людете, когато говоря с тебе и да те вярват вече за винаги. И като каза Моисей Господу думите на людете, 10 Господ рече още на Моисея: Иди при людете, освети ги днес и утре, и нека изперат дрехите си; 11 и нека бъдат готови за третия ден, защото на третия ден Господ ще слезе на Синайската планина пред очите на всичките люде. 

Господ искаше хората да бъдат готови и да осветят себе си 

17 Тогава Моисей изведе людете из стана, за да посрещнат Бога; и застанаха под планината. 18 А Синайската планина беше цяла в дим, защото Господ слезе в огън на нея; и димът и се дигаше, като дим от пещ, и цялата планина се тресеше силно. 19 И когато тръбният глас се усилваше Моисей говори, и Бог му отговори с глас. 20 И Господ слезе на върха на Синайската планина. И Господ повика Моисея до върха на планината; и Моисей се възкачи. 

Това е когато Господ дойде и даде 10те заповеди.
Изход 20 глава-няма да видим всичките 10 заповеди, но ще видим кога Господ установи Левитското свещенство.

1 Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза: 2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството. 3 Да нямаш други богове освен Мене. 

Господ даде всичките заповеди и после се оттегли.

18 И всичките люде гледаха гърмежите, светкавиците, гласа на тръбата и димящата планина; и, като видяха, людете се оттеглиха и застанаха надалеч. 19 И рекоха на Моисея: Ти говори на нас, и ние ще слушаме; а Бог да не ни говори, за да не умрем. 

Все още нямаме Левитско Свещенство. И Господ даде на Израел всичко, което трябваше да им даде и се оттегли. А хората не искаха повече да говорят с Бога. Човека винаги иска да бяга от Бога-защото не иска да върши това, което Господ иска.
И по-късно хората се развратиха пред Бога и си направиха златното теле. Но после Господ повика Моисей отново и му даде отново същите 10 заповеди. Вижте-хората не знаят нищо, защото не четат Библията. Дори и целият Нов Завет да прочетат-не знаят нищо! Или дори и целият Стар Завет само да прочетат-не знаят нищо, защото трябва да четат цялото! И ако Господ не се изменя-никога-то това, което е дал в началото е валидно винаги. И ако Исус не си променя ума, то във вяско поколение е същото.
Второзаконие 10 глава

1 В онова време Господ ми каза: Издялай си две каменни плочи, като първите, и възкачи се при Мене на планината; направи си и дървен ковчег. 

Все още както виждате Господ не е представил Левитското Свещенство.

2 И Аз ще напиша на плочите думите, които бяха на първите плочи, които ти строши; а ти да ги туриш в ковчега. 

Господ не се мени-за това даде същите 10 заповеди втори път!

3 Прочее, направих ковчега от ситимово дърво, издялах две каменни плочи, като първите и се възкачих на планината с двете плочи в ръцете си. 4 И Той написа на плочите, както бе написано по-напред, десетте заповеди, които Господ ви изговори на планината изсред огъня, в деня когато се събрахте там; и Господ ги даде на мене. 

И Господ отново написа същите 10 заповеди-на камък, с пръста си! И вие ми казвате, че Господ не иска да ги пазим? Разбирате ли го това? Вярвате ли на себе си? Господ два пъти даде същото нещо!

12 А сега, Израилю, какво иска от тебе Господ твоят Бог, освен да се боиш от Господа твоя Бог, да ходиш във всичките Му пътища, да Го любиш и да слугуваш на Господа твоя Бог с цялото си сърце и с цялата си душа, 

Виждате ли какво иска Господ от нас?! Да се страхуваме от Бога, да вървим в неговите пътища и да го обичаме с цялото си сърце, както и да пазим Неговите закони! Четете какво Господ иска от вас. Няма причина да се чудите какво иска от вас-пише си го.

13 та да пазиш заповедите на Господа и повеленията Му, които днес ти заповядвам за твое добро? 

Да виждате нещо в света да се е изменило от началото-нима днес мъжете раждат бебета? Това, което е от началото-същото е и днес! Тогава защо не пазите това, което Бог е дал?  

16 Обрежете, прочее, краекожието на сърцето си и не бивайте вече коравовратни. 

Моисей ви каза тогава още-Бог го каза чрез Моисей-ако имате вярата, ще извършите и физическото обрязване. Първо е обрязването в ума, после иде и на плътта. Господ даде Закона си два пъти, два пъти го написа на камък и хората обещаха да пазят всичкото! Нека видим Еремия 7 глава. Хората имат голями възможности ... да кажат абсолютно нищо в името на Бога. Изберете живота-да пазите заповедите на Бога-и живейте! И няма нищо по средата. Добре е да разберете това.

21 Така казва Господ на Силите, Израилевият Бог: Притурете всеизгарянията си на жертвите си, И яжте месото и от тях. 22 Защото не говорих на бащите ви, нито им дадох заповеди, За всеизгаряния и жертви В деня, когато ги изведох из Египетската земя; 

Господ им казва да ядат месото за храна, не за да дават жертви на Бога, защото когато ги изведе от Египет, искаше те да му се подчиняват.

23 Но това им заповядах като рекох: Слушайте гласа Ми, И Аз ще ви бъда Бог, И вие ще Ми бъдете люде! И ходете по всичките пътища, които ви заповядам, За да благоденствувате. 

Моисей каза на хората, че Господ иска подчинение. Господ не искаше те да убиват никакви животни поради грях. Да-имаше жертви но те не бяха поради грях! Те бяха за помирение и за благодарност.

24 Те, обаче, не послушаха нито преклониха ухото си, Но ходиха по намеренията и по упоритостта на своето нечестиво сърце, И отидоха назад, а не напред. 

И ето-Израел не искаше да слуша Бога. Вижте днес-не отивате ли на църква в неделя-а трябва да пазите съботата? Не казвате ли, че не трябва да пазите заповедите на Бога? Защото вървите обратно...
И нека видим какво казва Павел на тези Галатяни. Те са се върнали отново на Закона за Жертвоприношенията, а са оставили подчинението на Бога-Галатяни 3 глава. Павел е имал някои от проблемите които аз имам днес. Говоря с хора по телефона, изглежда, че те разбират какво им казвам и след няколко месеца започват да говорят против Исус. Тук Павел им казва, че не трябва да имат общо с Левитското свещенство и жертвоприношенията.

1 О, несмислени галатяни, кой ви омая, вас, пред чиито очи Исус Христос е бил ясно очертан като разпнат?
2 Това само желая да науча от вас: Чрез дела, изисквани от закона ли получихте Духа, или чрез вяра в евангелското послание?

Тези Галатяни се върнаха обратно... Павел съвсем не им говори за Царският Закон-не.

6 както с Авраама, който повярва в Бога, и му се вмени за правда?

Павел говори за хора които вярват на Бога! И ако вярвате в Бога-ще вършите това, което казва. Всеки, който има работа, знае какво трябва да прави. Учили сте с години как да вършите тази работа. И ако работите както собственика иска-ще ви плати на края на седмицата. И ако му кажете, че не искате да вършите това или онова, но духът ще ви каже как да го вършите-какво ще ви каже той? Нека духът да ви плати.

11 А че никой не се оправдава пред Бога чрез закона, е явно от това, "че праведният чрез вяра ще живее";

Ясно е, че праведният ще живее чрез вярата си-вяра в какво? Ако вярвате, че не трябва да пазите Закона-какво остава? Каква ти вяра? Хората ви карат да вършите нещо, което няма никаква основа.

15 Братя, (по човешки говоря), едно завещание, даже ако е само човешко, веднъж потвърди ли се, не се разваля, нито на него се прибавя нещо, от никого. 

Павел говори за Завещанието между Авраам и Бога. Не може да се отнеме или прибави нищо. За това казвам на хората-обрязването не е променено и до днес. И ако някой брат ми казва, че не трябва да бъде обрязан-това ми казва, че си няма никакво понятие от Библията.

16 А обещанията се изрекоха на Авраама и на неговия потомък. Не казва: "и на потомците", като на мнозина, но като за един: "и на твоя потомък", Който е Христос. 

Хората не разбират, че Исус е именно този, който е сключил Завета с Авраам. Е как тогава някои казват, че не трябва да бъдат обрязани?

17 И това казвам, че завет, предварително потвърден, от Бога, не може да бъде развален от закона, станал четиристотин и тридесет години по-после, така щото да се унищожи обещанието. 

Закона, който е дошъл 430 години по-късно... По-късно от кое? Ще видим това нещо-Изход 12 глава. След какво е даден този Закон?

29 И по среднощ Господ порази всяко първородно в Египетската земя, от първородния на Фараона, който седеше на престола си, до първородния на пленника, който бе в затвора, както и всяко първородно от добитък. 

Господ каза на Израел какво ще направи. Но които повярваха в Бога-поставиха кръвта на вратите си и спасиха себе си. Вярата ги спаси! Но ако те не вярваха на Бога-щяха да умрат. Вярата спасява! Дори някои и от Египтяните след като чуха Моисей преди това-за другите язви дето съсипаха Египет, изпълниха каквото той казваше и спасиха слугите си и добитъка си.

30 И Фараон стана през нощта, той и всичките му слуги, и всичките египтяни; и нададе се голям писък в Египет, защото нямаше къща без мъртвец. 

Но ето сега-египтяните не повярваха и във всеки техен дом имаше мъртвец. Това направи Господ, защото те съсипваха жестоко Израел.

31 И повика Моисея и Аарона още през нощта та рече: Станете и вие и израилтяните, излезте изсред людете ми и идете, послужете на Иеова, както рекохте; 32 подкарайте и овците си и стадата си, както рекохте, та идете; па благословете и мене. 33 Тоже египтяните принуждаваха людете, за да ги отпратят по-скоро от земята си, защото си рекоха: Ние всички измираме. 40 А времето, което израилтяните прекараха като пришелци в Египет, беше четиристотин и тридесет години. 

Ето какви са тези 430 години.

41 И в края на четиристотин и тридесетте години, дори в същия ден, всичките войнства Господни излязоха от Египетската земя. 

Преди Израел да излезе от Египет, не е имало Левитско свещенство. Не е имало Закон за Жертвоприношенията. Значи чак след това Господ им даде този Закон. Ние видяхме в Изход 20 глава как Господ даде Законите си и им каза да го слушат и вървят в неговият път.
Нека сега видим Изход 25 глава

1 Тогава Господ говори на Моисея казвайки: 2 Кажи на израилтяните да Ми съберат принос; от всеки човек, който на радо сърце би дал, ще приемете приноса за Мене. 
3 И ето какъв принос ще приемете от тях; злато, сребро и мед,

Нека видим какво ще иска Господ

8 И да Ми направят светилище, за да обитавам между тях. 9 По всичко, което ти показвам - образа на скинията и образа на всичките й принадлежности, - така да я направите. 

Нека видим как ще бъде направено това-Изход 26 глава

1 При това, да направиш скинията от десет завеси от препреден висон, и от синя, морава и червена материя; на тях да навезеш изкусно изработени херувими. 

И тук още не беше даден Закона за Жертвоприношенията. Чак После Моисей трябваше да изнесе Шатрата извън лагера поради греховете на Израел.

30 Да издигнеш скинията според образеца й, който ти бе показан на планината. 31 И да направиш завеса от синьо, мораво, червено и препреден висон, и да навезеш на нея изкусно изработени херувими. 32 И да я окачиш със златни куки на четири обковани със злато стълба от ситимово дърво, които да стоят на четири сребърни подложки. 33 Под куките да окачиш завесата; и да внесеш там, отвътре завесата, ковчега с плочите на свидетелството, така щото завесата да ви отделя светото място от пресветото. 

Голяма палатка и в нея-завесата. От едната страна е Святото Място, от другата-Пресвятото Място, където Господ ще седи.

34 И да положиш умилостивилището върху ковчега с плочите на свидетелството в пресветото място.

И ето това вече е направено. Но какво тогава да кажем за свещениците-Изход 28 глава

1 А ти вземи при себе си измежду израилтяните брата си Аарона и синовете му с него, за да Ми свещенодействуат; Аарона, и Аароновите синове Надава, Авиуда, Елеазара и Итамара. 

Ето къде се появи Свещенството на Левитите. Сега вече тези свещеници ще бъдат между хората и Бога. Защото тези хора съгрешаваха постоянно, докато се наложи Господ да даде Закона за Жертвоприношенията.  

Нека видим сега Свещенството на Левитите-Левит 4 глава

1 Господ още говори на Моисея, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като кажеш: Ако някой съгреши от незнание, като стори нещо, което Господ е заповядал да се не струва, - 

Обърнете внимание-грях от незнание! Винаги е било така. И съгреши против какво-която и да е заповед на Бога. Не пушене и пиене, но заповедите!

3 ако помазаният свещеник съгреши, така щото да се въведат людете в престъпление, тогава за греха що е сторил нека принесе Господу юнец без недостатък в принос за грях. 4 Нека приведе юнеца при входа на шатъра за срещане пред Господа, нека положи ръката си на главата на юнеца и нека го заколи пред Господа. 5 Тогава помазаният свещеник да вземе от кръвта на юнеца и да я принесе при шатъра за срещане; 

Само свещеника дето е помазан може да извърши това!

6 и свещеникът да натопи пръста си в кръвта, и от кръвта да поръси пред завесата на светилището седем пъти пред Господа. 

Свещеника ще дойде срещу завесата и ще я попръска с кръвта седем пъти. Това е за личен грях или за греха на свещеника. Но какво за целият народ?

13 Ако цялото общество израилтяни съгрешат от незнание, като сторят нещо, което Господ е заповядал да се не струва, та стават виновни, а това нещо се укрие от очите на обществото, 

Обърнете внимание-съгрешаване от незнание! Другото не се прощава. Не лъжете себе си!

14 когато се узнае грехът, който са сторили, тогава обществото да принесе юнец в принос за грях и да го приведе пред шатъра за срещане; 

Цялото общество трябва да извърши това. Вижте колко е сериозно.

15 и старейшините на обществото да положат ръцете си на главата на юнеца пред Господа; и да заколят юнеца пред Господа. 16 Тогава помазаният свещеник да внесе от кръвта на юнеца в шатъра за срещане; 17 и свещеникът като натопи пръста си в кръвта, да поръси пред завесата седем пъти пред Господа. 

Значи същото е за целият народ. 

20 И с тоя юнец да направи така както нправи с оня, който беше принос за грях; така да направи и с тоя юнец; и свещеникът да направи умилостивение за тях, и ще им се прости. 

Господ ги замени с животното, което убиваше заради техният грях. Но това е временно състояние. Нека видим какво казва Павел за този Закон-Галатяни 3 глава

18 Защото, ако наследството е чрез закона, не е вече чрез обещание; но Бог го подари на Авраама с обещание. 19 Тогава, защо се даде закона? Прибави се с цел да се изявяват престъпленията, докле да дойде Потомъкът, на Когото биде дадено обещанието; и беше прогласен от ангели чрез един ходатай. 

Значи тук имаме Закон, който е добавен! И този Закон е бил тук докато е дошъл този, за когото е писано, че ще дойде. И е добавен поради греха! Като поставите тези неща заедно, започвате да се замисляте.
Кой закон се е добавил и защо? Добавен е пордаи греха. Но тогава-какво е грях?
1 Йоаново 3 глава-това е Библейската дефиниция за греха!

4 Всеки, който върши грях, върши и беззаконие; Защото грехът е беззаконие

Сега разбирате ли, кой Закон е бил прибавен? Защото грехът е нарушаването на Царският Закон. И за да не убие хората, Господ е дал този допълнителен Закон. И те са два различни Закона. Не може да имаш Закон, който ти казва какво да не правиш и ако ти все пак правиш това, което не бива, да има втори закон, който да те оправдае. Нека видим Римляните 5 глава

12 Затова, както чрез един човек грехът влезе в света, и чрез греха смъртта, и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха, - 13 (защото и преди закона грехът беше в света, грях, обаче, не се вменява, когато няма закон; 

Е как ще накажеш някого, че е нарушил Закона, ако няма Закон? И как някои казват, че сме грешници и в същото време казват, че няма Закон? Те са безумни. Те отиват на църква за да ги научат как да бъдат тъпи. Те вече не знаят да разсъждават сами. Е не ви ли казва това тук, че има повече от един Закон-вие нарушихте първият Закон-вечният-Господ добави втори, за да не ви избие. Спомнете си какво каза Кайн на Господа, когато Господ го попита, къде е брат му? Кайн излъга! Защо Кайн излъга? Защото е знаел прекрасно, че не трябва да убива. Иначе не би имал причина да лъже.
Ако днес крадете от някого нещо и той ви види, нима няма да ви каже, че сте крадец? Действията ви го показват.
И така-когато Закона за Жертвоприношенията беше добавен, Царският закон си е бил тук. Господ работи върху възстановяването на вечният живот-безсмъртието. И ако Адам не беше ял от плодовете на лъжата-щяхме да сме безсмъртни.
Нека видим отново Галатяни 3 глава и ще видим, че този добавен Закон не може да даде живот. Господ иска да ни направи богове-безсмъртни, точно както него и Отец, с неограничена власт. Но трябва да имаме ум за това. Не би ни дал власт ако не знаем да мислим и да вършим това, което е право. Когато Исус излезе от гроба, какво каза-че всяка власт му е дадена-всяка! Без изключение. И е ясно, че преди да станем като него, трябва да промени първо ума ни.

21 Тогава, законът противен ли е на Божиите обещания?

Все още става въпрос за Закона за Жертвоприношенията

...Да не бъде! Защото, ако беше даден закон, който да може да оживотвори, то наистина правдата щеше да бъде от закона

Но в този Закон не е имало нищо, което може да даде живот. И каквото и да сте направили, какъвто и грях от незнание и да са убили заради това вашето животно-това не може да ви даде живот. То само може да ви забави за да не ви убие Господ на минутата.
Римляните 7 глава-ще видим Закона, който беше нарушен.

7 Тогава що? Да речем ли, че законът е грях?

Това тук е другият Закон.

Да не бъде! Но напротив, не бих познал греха освен чрез закона, защото не бих познал, че пожеланието е грях, ако законът не беше казвал: "Не пожелавай". 

Сега виждате вече „Не прави това или онова”!  И като намериш това-спри да правиш това, което е против Бога!

8 Но грехът понеже взе повод чрез заповедта, произведе в мене всякакво пожелание; защото без закон грехът е мъртъв. 9 И аз бях жив някога без закон, но когато дойде заповедта, грехът оживя, а пък аз умрях: 

Без Закон няма грях. И ако не знаеш, че има Закон-а вършиш грях, то като научиш-трябва да спреш.

10 намерих, че самата заповед, която бе назначена да докара живот, докара ми смърт. 

Значи този Закон носи живот. Но другият Закон не носи живот. Разбирате ли какво казва Павел?

11 Защото грехът, като взе повод чрез заповедта, измами ме и ме умъртви чрез нея.

Значи като намерих какво казва Закона-старият човек умря в мене и аз се промених. Вече не правя това, което правех преди. Старият човек, който нарушаваше Закона-вече го няма. Той умря. И Закона е свят и добър! Е как ще ми кажете, че не трябва да го пазя? Който и да е пастор, който ви казва това, си няма и понятие от Библията.
Нека видим Матей 19 глава. Другият Закон беше добавен за да ви забави-знаете какво става когато ви ударят по джоба. Но нека сме наясно-покриваше само грехове от незнание-никой друг грях!

16 И ето един момък дойде при Него и рече: Учителю, какво добро да сторя, за да имам вечен живот? 

Ясен въпрос-нали? Не пита за пари или просперитет. Ако сте в църква където ви говорят за пари-трябва да я напуснете веднага! Защото дори и да имате всичките пари на света-ще умрете. Те няма да ви дадат нищо.

17 А той му каза: Защо питаш Мене за доброто? Един [Бог] има, който е добър. Но ако искаш да влезеш в живота пази заповедите. 

Разбирате ли първата част на това изречение-дори и Исус Христос докато беше в плът, не беше добър. А сега-втората част-ако искате да живеете вечно-пазете заповедите! Ама наистина ли е така просто? Наистина! Господ отговори на въпроса на този човек.
Нека видим Притчи 19 глава

16 Който пази заповедта пази душата си, А който немари пътищата си ще загине.

Нищо не се е променило-във всяко поколение е същото. Е как така това поколение не иска и да знае. Спасението е нещо простичко-намерете какво иска Господ от вас и го вършете. Вие работие над вашето спасение-това е вашето тяло. Наситна ли го мразите толкова много?
Нека видим Римляните 8 глава. Вижте-днес всичко е с главата на долу. Ето защо младите хора не искат да отиват на църква-защото знаят, че там ги лъжат. На улицата поне те могат да се държат както всички се държат. 

5 Защото тия, които са плътски, копнеят за плътското; а тия, които са духовни - за духовното. 

Ако сте по плътта-ще говорите за богатства и пари... Но ако сте духовни-ще говорите как да спасите себе си и как другите да спасят себе си, следвайки Бога.

6 Понеже копнежът на плътта значи смърт; а копнежът на Духа значи живот и мир. 7 Защото копнежът на плътта е враждебен на Бога, понеже не се покорява на Божия закон, нито пък може; 

Ето защо е смърт ако следваме плътта и желанията й. Същото нещо Соломон е написал в Притчите-видяхме го. Плътският ум мрази Бога, защото мрази заповедите на Бога. И те ви казват, че не трябва да пазите законите на Бога.
А закона, който беше добавен не можеше да даде живот, но този Закон дава живот. С други думи-този, който пази Закона-Царският Закон, ще живее.
Ако обичате вечният живот-трябва да обичате Господ Исус Христос повече от всичко друго. И нищо не се е променило от самото начало. Ако вървите по плътта си-ще умрете. Ако вървите по духа, който е обърнат към Бога-ще стигнете до вечният живот.
Евреите 10 глава

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини,

И ако не знаете кой Закон-ще мислите, че става въпрос за Царският Закон. Не става въпрос за него!

а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват. 

Защо не може да ви даде живот-ето:  

4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове. 

Ето защо! Защото не животните са съгрешили, но човека е съгрешил. Кръвта на животни не може да отмени греха.

5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло; 

Отец е приготвил тяло за Исус. За това Исус Христос наричаше себе си „Човешкият син”. Човек трябваше да умре за греховете-не животни.

6 Всеизгаряния и приноси за грях не Ти са угодни. 7 Тогава рекох: Ето, дойдох, (В свитъка на книгата е писано за Мене), Да изпълня Твоята воля, о Боже" - 

Още в Битие е писано за това. Господ Исус дойде да изпълни волята на Този, който го прати-Отец. От Битие до Откровението се говори само за Исус!

8 Като казва първо: "Жертви и приноси и всеизгаряния и приноси за грях не си поискал, нито Ти са угодни", (които впрочем се принасят според закона), 

Кой Закон-За Жертвоприношенията.

9 после казва: "Ето, дойдох да изпълня волята Ти". Ще каже: Той отмахва първото, за да постанови второто. 

Аарон е действал под първият Завет. Той беше отменен. Има църква дето все още се води по Левитското свещенство-Римските католици. Те не са християни. Двете не вървят заедно. Така е и православната църква. Те са част от Римо католиците.

10 С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги. 

Отец приготви тялото, ангел дойде и го имплантира в Мария. И Сатана трябваше да го изкушава, защото щом беше човек-трябваше да бъде изкушен. И нека сега видим какво казва още Павел.

18 А гдето има прощение за тия неща, там вече няма принос за грях. 

Сега вече няма завеса и животни-сега се молим на Отец в името на Исус Христос. Той ни представя, той е Първосвещеника и той отмахна завесата.

19 И тъй, братя, като имаме чрез кръвта на Исуса дръзновение да влезем в светилището, 20 през новия и живия път, който Той е открил за нас през завесата, сиреч, плътта Си, 

И ето какво стана, когато Исус умря-няма нищо чудновато вече за вас, защото сега вече вие разбирате, кое какво е и кой закон кой е. В момента в който Исус умря на кръста-завесата в Храма се раздра от горе до долу и ето-Левитското свещенство беше отменено и Исус се върна на поста си на Първосвещеник на Отец. Той именно ни представя пред Отец-ако търсим прощение с цялото си сърце.
Матей 27 глава

50 А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. 

Исус умря-спря да диша.

51 И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу, земята се разтресе, скалите се разпукаха, 

Е какво стана в този момент, когато завесата се раздра? Свещеника вече няма място, където да пръска кръвта. Вече няма да се убиват животни и да се пръска кръвта по завесата. Няма такава! И щом кръвта на животните не е нужна, защо да ги убиват за греховете на хората дето са напрвени от незнание?
Нека се върнем отново на Римляните 8 глава-ще видим както си е.

1 Сега прочее, няма никакво осъждане на тия, които са в Христа Исуса,

Хората спират до тук-нека четем и натам

[които ходят, не по плът но по Дух]. 

Които ходят по заповедите на Исус

2 Защото законът на животворящия Дух ме освободи в Христа Исуса от закона на греха и на смъртта. 

Виждате за кой закон говори-Закона за Жертвоприношенията.

3 Понеже това, което бе невъзможно за закона, поради туй, че бе ослабнал чрез плътта,

Закона за жертвоприношенията.

Бог го извърши като изпрати Сина Си в плът подобна на греховната плът и в жертва за грях, и осъди греха в плътта, 
4 за да се изпълнят изискванията на закона в нас, които ходим, не по плът, но по Дух.

Животните не могат да отменят греха, но Исус може. И сега вече, след като сте махнали закона дето не дава живот, остава ви този, който носи живот ако го пазите.
Сега вече вие имате отворена врата към вечният живот и безсмъртието.
Е как така никой не иска да се занимава с това? Цялата Библия говори едно-ако следвате това, което Господ иска-ще станете богове.
Нека видим отново Галатяни 3 глава

22 Но писанието затвори всичко под грях, та обещанието, изпълняемо чрез вяра в Исуса Христа, да се даде на тия, които вярват. 

Но без вяра не става.

23 А преди да дойде вярата ние бяхме под стражата на закона, затворени до времето на вярата, която имаше да се открие. 

Преди да започнете да вярвате в Бога-сте били държани под закона за жертвоприношенията.

24 Така, законът стана за нас детеводител, да ни доведе при Христа, за да се оправдаем чрез вяра. 

Какво е детеводител-този, който ви учи докато сте деца. Закона ви казва, че за всеки грях, някой трябва да умре. Но понеже никой не ви учи на истината-вие не знаете, че заплатата на греха е смърт.

25 Но след идването на вярата не сме вече под детеводител. 

Защото сега вече познавате Исус и вярвате в него. Не ви трябват повече животни за да умвират за вас.

26 Защото всички сте Божии чада чрез вяра в Исуса Христа.

Ето как ще станете богове-ако вярвате в Господ и ще вършите това, което То йиска. Защото след като детеводителят свърши своята работа-той беше уволнен.
Римляните 10 глава

4 Понеже Христос изпълнява целта на закона, да се оправдае всеки, който вярва.

Кой Закон прикова Исус на кръста-Закона за Жертвоприношенията! Разбирате ли как просто е това? А виновни са пасторите, защото те не знаят нищо и не учат хората на нищо.
Нека видим Данаил 9 глава, защото това, което научихме до сега не е нещо ново. За същото е говорено още от древността. И сега ще видим как Писанията говорят за Исус от самото начало

25 Знай, прочее, и разбери, че от излизането на заповедта да се съгради изново Ерусалим до княза Месия ще бъдат седем седмици; и за шестдесет и две седмици ще се съгради изново, с улици и окоп, макар в размирни времена. 

От времето на Артаксеркс-Мидо Персийската Империя, до идването на Исус Христос.

26 И подир шестдесет и две седмици Месия ще бъде посечен,

За кого умря Исус-за хората.

 и не ще има кои да Му принадлежат; и людете на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището;

През 70 година Генерал Тит е съсипал Ерусалим.

и краят му ще го постигне чрез потоп; и до края на войната има определени опустошения. 

27 И Той ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът;

Как стана това-когато умря на кръста. Какво стана тогавма-завесата се раздра и убиването на животни спря! Вижте как просто е цялото.

и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите; и гняв ще се излее върху запустителя до определеното време. 

Нека видим и последното място-Римляните 3 глава

28 И така, ние заключаваме, че човек се оправдава чрез вяра, без делата на закона. 

За кой Закон става въпрос тук-за Закона за Жертвоприношенията

31 Тогава, чрез вяра разваляме ли закона? Да не бъде! Но утвърждаваме закона. 

Кой Закон е този тук в 31 стих-10те заповеди! Животните не могат да ви спасят. Тяхната кръв не ви спасява. Тогава как се държите в живота-като пазите Царският Закон.
И така-имаме два Закона-единият е вечен, другият беше даден поради нарушаването на първият.

Благодаря ви за вниманието!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2187073
Постинги: 1221
Коментари: 1485
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930