Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2013 01:22 - НАСЛЕДСТВОТО НА АВРААМ-НА НЕБЕТО; ИЛИ НА ЗЕМЯТА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1042 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел. Ще научите неща които не ви говорят в църквите които посещавате.

Приятно четене!

И днес мнозина говорят, че сме потомство на Авраам по обещание.
Ние сме още на това състезание-да получим обещанията дадени на Авраам. А мнозина говорят за тях.
Днес ще видим някои от нещата, но ще сме точни по отношение на това, дали ще бъдем на небето или на земята. Ще ви кажа веднага-ние ще стоим тук на земята.
Може да не ми повярвате, но ще видите какво казва Библията по въпроса.
Аз обичам да говоря и Господ ми е дал нещо да ви кажа. Но намалих моя монолог днес.
Ще започнем урока от Галатяните 3 глава. Има някои неща, които Господ ги дава и ако ги пазим, ние изпълняваме това, което иска той. Едно от нещата е-ние трябва да имаме вяра и то както вярата на Авраам. И това, което Господ представи на Авраам-представя го и на нас, а избора е наш.

6 както с Авраама, който повярва в Бога, и му се вмени за правда? 

7 Тогава познайте, че тия, които упражняват вяра, те са Авраамови чада; 

Авраам повярва и това му се вмени за правда. И ако ние имаме същата вяра-то ние ставаме деца на Авраам. Защото ще правим това, което и той правеше.

8 и писанието, като предвидя, че Бог чрез вяра щеше да оправдае езичниците, изяви предварително благовестието на Авраама, казвайки: "В тебе ще се благославят всичките народи". 

Вижте-едно и също е за всички хора-независимо от кой народ са. Няма разлика. Което трябва да прави народа Израел-това е и за всички останали. При това-това, което се проповядваше на Авраам-същото се преподава и на нас.

9 Така щото тия, които имат вяра се благославят заедно с вярващия Авраам. 

Нека видим вярата на Авраам и каква беше благословията от Бога. Хората искат да са като Авраам, но не искат да вършат нищо от това, което той вършеше. Вижте-няма нищо ново-Новият Завет е това, което вече беше казано-потвърдено. Нищо ново.
Битие 17 глава. Господ се яви на Авраам и му обеща някои неща.

1 Когато Аврам беше на деветдесет и девет години, Господ се яви на Аврама и му рече: Аз съм Всемогъщият; ходи пред Мене и бъди непорочен. 

Върви пред мене и бъди непорочен! Същото е като „Бъди свят защото Аз съм Свят”!

2 И ще направя завета си между Мене и тебе и ще те умножа твърде много. 4 Ето, Моят завет е с тебе; и ти ще станеш отец на множество народи. 

И ето какво ще стане

7 И ще утвърдя завета Си между Мене и тебе и потомците ти след тебе през всичките им поколения за вечен завет, че ще бъда Бог на тебе и на потомството ти след тебе. 8 На тебе и на потомството ти след тебе ще дам за вечно притежание земята, в която си пришелец, цялата Ханаанска земя; и ще им бъда Бог. 

И този Завет ще е вечен. Това означава, че този Бог трябва да е негов Бог! И обърнете внимание-Бог не му обещава небето, но земята-тук, на тази земя!! Земята и това, че Бог е Бог не може да се промени! 
 
10 Ето Моят завет, който трябва да пазите между Мене и вас и потомците ти след тебе: всеки между вас от мъжки пол да се обрязва. 

И ето сега-разбирате, какво означава обрязването-то е печата на този Завет. Това е печата между тебе, брате и Бога! Това е физическо напомняне-точно както е и дъгата. Господ поглежда дъгата и си спомня, че няма да унищожи вече света чрез вода.
Нека видим Галатяните 3 глава

16 А обещанията се изрекоха на Авраама и на неговия потомък. Не казва: "и на потомците", като на мнозина, но като за един: "и на твоя потомък", Който е Христос.

Защото този Завет е направен именно с Исус Христос.
Нека видим Псалм 105

6 Вие потомци на слугата Му Авраама, Чада Яковови, Негови избрани. 

Знаем за кого говори тук Господ. Той е нашият Господ!

7 Той е Господ нашият Бог, Чиито съдби са по цялата земя. 8 Всякога помни завета Си; Словото е заповядал да стои за хиляда поколения, 9 Което изговори на Авраама, И клетвата, с която се закле на Исаака, 10 Която утвърди на Якова за закон, На Израиля за вечен завет, 11 Като рече: На тебе ще дам Ханаанската земя За дял на наследството ви. 

Това е наследството, това е Договора, сестри и братя-става въпрос за земя и ще е за винаги на тази земя! Това е вечен Завет-разбирате ли това? Никой няма да върви на небето-всичко ще е тук на земята. И ако пазите това-никой няма да ви го отнеме никога.
Нека видим Исаия 45 глава. Някъде в Новият завет, някои сестри и братя са решили, че пише за друго наследство-няма такова нещо. Те са объркали цялото нещо.

11 Така казва Господ, Светият на Израиля

Това е вашият Бог, сестри и братя-Израиляни.

 и неговият Създател: Допитвай се до Мене за бъдещето; За синовете Ми и за делото на ръцете Ми заповядайте Ми. 

12 Аз създадох земята, и сътворих човека на нея; Аз, да! Моите ръце разпростряха небето, Аз дадох заповеди на цялото му множество. 15 Наистина Ти си Бог, Който се криеш, Боже Израилев, Спасителю 

Бога на Израел? Но именно Исус е Бога на Израел! Исус е Бога на Израел и това е, кой беше преди да дойде в плът.

16 Те всички ще се посрамят и смутят; Те всички ще си отидат засрамени, които работят идоли. 17 А Израил ще се спаси чрез Господа с вечно спасение;

Вечно спасение с вечна земя.

Вие няма да се посрамите нито да се смутите до вечни времена. 

18 Защото така казва Господ, Който сътвори небето, (Твоя Бог, Който създаде земята, направи я, и я утвърди, Който не я сътвори пустиня, но я създаде, за да се населява): Аз съм Господ, и няма друг. 

Вижте какво казва Господ-земята е направена от него за да бъде населена! А не за да ви вземе на небето. Бог е направил прекрасна земя за нас. Всичко е предвидил! Това е, което е направил за нас. И ще бъде вечно населена.
Нека видим Исаия 66 глава-за сега преглеждаме някои факти.

1 Така казва Господ: Небето Ми е престол, И земята е Мое подножие; Какъв дом искате да построите за Мене? И какво ще бъде мястото на Моя покой?

Господ сега е на небето-това е неговото място сега. Заедно с Отец. А какво е подножието му-на земята. На нея ще стои. Това означава в случая „подножие”. Нека видим сега отговора на този въпрос-кое е мястото на покоя на Исус Христос?
Псалм 132 глава

1 Помни, Господи, заради Давида, Всичките му скърби, 2 Как се кле на Господа, И се обрече на Силния Яковов, като каза: 3 Непременно няма да вляза в шатъра на къщата си, Нито ще се кача на постланото си легло, 4 Няма да дам сън на очите си, Или дрямка на клепачите си, 

Виждаме, че Давид е искал много да намери място за Бога за да обитава на земята.

5 Докато не намеря място за Господа, Обиталище за Силния Яковов. 6 Ето, ние чухме, че той бил в Ефрата; Намерихме го в полетата на Яара. 7 Нека влезем в скиниите Му, Нека се поклоним при подножието Му. 

Според това, което прочетохме в Исаия 66 глава-ето кое е подножието. Къде сме ние сега-на Земята! И никъде другаде.

8 Стани, Господи, и влез в покоя Си, Ти и ковчега на Твоята сила; 13 Защото Господ избра Сиона, Благоволи да обитава в него. 14 Това, каза Той, Ми е покой до века: Тук ще обитавам, защото го пожелах. 

Разбираме ли това-Господ Исус ще е тук-на земята-за винаги. Ако не знаете-Ерусалим е в земята на Ханаан и е на тази земя. Не е на небето. И вижте силното желание на Господа да бъде тук на Земята.
Псалм 2 глава-нека видим още нещо. Мнозина вярват, че ще отиват на небето. Дори и като умрат-ще отидат на небето. Няма такова нещо! Кой има желание да ви излъже? Кой е баща на лъжата? И мнозина го следват. 

1 Защо се разоряват народите, И племената намислюват суета? 2 Опълчват се земните царе, И управниците се наговарят заедно, Против Господа и против Неговия Помазаник, като казват: 3 Нека разкъсаме връзките им, И нека отхвърлим от себе си въжетата им. 

Нека разкъсаме това, което ни държи заедно с Бога-Неговите Закони! Но кажете ми-как може Цар да владее без да има закони? Как владеят правителствата-не е ли чрез закони? Но Господ няма Закони?

4 Тоя, Който седи на небесата, ще се смее; Господ ще им се поругае. 5 Тогава ще им продума в гнева Си, И в тежкото Си негодувание ще ги смути, казвайки: 

Искате да вървите на небето, но ето какво иска Господ-дори и Отец иска да бъде тук, на тази земя! И вие вървите портив Отец, ако искате да отивате на небето.

6 Но Аз поставих Царя Си На Сион, светия Мой хълм. 7 Аз ще изявя постановлението; Господ ми каза: Ти си Мой Син; Аз днес те родих. 

Отец казва това на Исус Христос! След възкресението си, Исус стана физическият Син на Отец, със всичката власт, която Отец му даде.

8 Поискай от Мене и Аз ще ти дам народите за твое наследство, И земните краища за твое притежание. 

Вижте какво казва-земните краища ще са наследството на Исус-не небето, но Земята! Няма да вървите на небето-ще сте си тук!
Нека видим Псалм 101 глава. Защото когато Исус се завърне, ще се разправи с тези които му се противят. И ще видим, какво ще направи с тях Господ Исус.

3 Няма да положа пред очите си нещо подло; Мразя работата на изневерниците; Тя няма да се прилепи до мене. 4 Развратено сърце ще бъде отхвърлено от мене; Нищо нечестиво не ще познавам. 

Няма да знае неправедните изобщо!

5 Който клевети скришно съседа си, него ще погубя; Който има горделиво око и надигнато сърце, него не ще да търпя. 

Вижте какво казва Господ! Мислите ли, че няма да го изпълни?

6 Очите ми ще бъдат над верните на земята, за да живеят с мене; Който ходи непорочен в пътя, той ще ми бъде служител. 

Но кои са верните-тези дето са като Авраам-дето следват Бога както Бог изисква. И това е вашето наследство, сестри и братя. И още-знаете, че Господ ще бъде вечно в Сион-Ерусалим.

7 Който постъпва коварно, няма да живее вътре в дома ми; Който говори лъжа, няма да се утвърди пред очите ми. 8 Всяка заран ще погубвам всичките нечестиви на земята, За да изтребя от града Господен всички, които вършат беззаконие. 

И града на Господа е Ерусалим! И това ще го видим и на друго място-Езекил 28 глава. Господ не може да търпи безчестието при себе си. За това и ще погуби нечестивите. Ще видим заедно, какво ще направи Господ и какво вече е направил с неправедните в миналото.12 Сине човешки, дигни плач за тирския цар, и кажи му: Така казва Господ Иеова: Тиси печат на съвършенство, пълен си с мъдрост и съвършен по хубост. 13 Ти бе в Божията градина, в Едем;

Кой човек е бил в Едемската градина? Разбира се, че не сдтава въпрос за Царя на Тир, но за Сатана.

ти бе обсипан с всякакви скъпоценни камъни: със сард, топаз, диамант, хрисолит, оникс, яспис, сапфир, антракт, смарагд и със злато; направата на тъпанчетата и на свирките ти е била приготвена за тебе в деня, когато си бил създаден. 

Сатана беше прекрасен. Той беше Луцифер-той носеше съобщението до всички-от Бога. Той беше съвършен. Той беше Светият Дух тогава.

14 Ти беше херувим помазан за да засеняваш; и Аз те поставих така щото беше на Божия свет хълм; ти ходеше всред огнените камъни. 15 Ти бе съвършен в постъпките си от деня, когато бе създаден, догдето се намери беззаконие в тебе. 

Той беше съвършен, докаот не се намери беззаконие в него.

16 От много голямата ти търговия напълниха всичко всред тебе с насилие, и ти съгреши;

Той реши, че е съвършен и може да върши всичко, което си поиска.

 затова те отхвърлих като скверен от Божия хълм, и те изтребих отсред огнените камъни, херувиме засеняващи! 

17 Сърцето ти се надигна поради хубостта ти; ти разврати мъдростта си поради блясъка си; Аз те хвърлих на земята, изложих те пред царете, за да те гледат. 

И той започна да лъже Господа. Имаше невероятна мъдрост, но реши, че е нещо повече от Бога. И вижте какво направи Господ с него. И нека видим това-Откровението 12 глава. Някои мислят, че Бог не прави такива неща, не разрушава. Но Господ дава заповедта и ангелите я изпълняват. И ангелите са неизброими. А една трета Господ изпъди от небето. Вижте каква невероятна и безкрайна е мощта на Бога. И такава същата мощ Бог ще даде на тези коитко го любят. А дори и днес не знаем числото на ангелите-нито на Светите, нито на нечистите.

7 И стана война на небесата: Излязоха Михаил и неговите ангели да воюват против змея; и змеят воюва заедно със своите ангели; 8 обаче, те не надвиха, нито се намери вече място за тях на небето. 9 И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него. 

Вижте-Сатана мамеше целият свят-не част от света, но целият свят. И дали и вие не сте измамени? Мнозината са измамени и днес. Блажени тези които са намерили истината и са оставили измамата.
Нека видим Второзаконие 32 глава. Господ изхвърли Сатана и неговите ангели и ги прати на тази земя. И знаем какво стана в Едем-Сатана искаше да убие човека от първият ден още. И неговата цел е да има влияние върху хората. Да поставя неща в ума ви, да ви представя лъжливи идеи, фалш. Гледайки някои неща по телевизията, се чудите, как това е дошло в ума на този режисьор-от Сатана е.
Господ каза на Израел да не прави Договори с никой от народите дето трябваше да завладее и изтреби. Защо не? За да не им повлияят след това и да ги развратят.
Моисей е писал нещо по този въпрос и какво ще става с Израел-Моисей беше пророк. Господ им даде най-добрата земя. Всичко най-добро и всичко просперираше. Но те имаха твърда глава... И искаха да вършат всичко както те си искаха.

15 А Иесурун затлъстя и ритна; Затлъстял си, угоил си се, Надебелял си; Тогава забрави Бога, Който го създаде, И презря Канарата на спасението си. 

И това направи народа на Бога-изостави своя Бог.

16 С чужди богове Го раздразниха до ревнуване, С мерзости Го раздразниха до гняв. 

Избраха си чужди богове и провокираха Бога.

17 Пожертвуваха на бесове, които не бяха Бог, На богове, които не бяха знаели, На нови богове наскоро въведени От които бащите ви не се бояха; 

Те се поклониха и пожертваха на други богове.

18 А ти не помисли за Канарата, Която те роди, И забрави Бога Създателя твой. 

Същото е и сега. Вие се кланяте на бога на слънцето, на богинята на плодородието-Коледата и Великдена. Вие мислите, че утре-в неделя, ще служите на Бога на Библията-не е вярно! Вие служите на друг бог, не на този от Библията. Вижте-наяшият Бог е Бога на съботата. Но вие я отхвърляте. Господ ив каза, че съботата е направена за човека. И те не знаят какво правят, като отиват на църква в неделя-първият ден на седмицата. Те не знаят на кого се кланят.

19 Видя Господ и огорчи се, Защото Го разгневиха синовете Му и дъщерите Му; 20 И рече: Ще скрия лицето Си от тях, Ще видя каква ще бъде сетнината им; Защото те са поколение развратено, Чада, в които няма вярност. 

Те нямат вяра в Бога. За това не знаят какво вършат. Пеят песни за Бога, но не знаят дори и какво казват тези песни! 
 
23 Ще натрупам на тях зло; Всичките Си стрели ще изхвърля върху тях. 24 Ще изтлеят от глад, Ще бъдат изпоядени от възпалителна болест И от лют мор; Зверски зъби ще изпратя върху тях, И отрова от пълзящите по земята. 

Вижте какво става с нашите хора-избиват се едни други. Биват убивани като мухи. И ето-това е от Бога, защото вие служите на други богове. И дори и като проблема е така голям-никой не иска и да потърси Бога на Израел-Бога от Библията. И Бог ви дава–вие мислите змии-не, човеци които ви водят в погибел. Те са отровни змии. Те ви взимат парите и не ви учат на нищо! Утре-в неделя-църквите ще са пълни с хора които уж търсят Бога. И това става и с Израел и с всичките народи. И хората умират от това! Но отидете с Библията при пастора си и го запитайте по Библията-ще видите сами!

25 Извън нож а извътре ужас Ще погуби децата им, И младежа и девицата, Бозайниче и белокосия старец. 26 Рекох: Разпръснал бих ги, Изличил бих спомена им изсред човеците, 27 Ако не се боях от гнева на неприятеля. Да не би да високоумствуват противниците им И кажат: Мощната наша ръка Направи всичко това, а не Господ. 28 Защото те са народ неразбран, И няма в тях разум. 29 О да бяха мъдри, да разбират това, Да смисляха сетнината си! 30 Как би могъл един да прогони хиляда, И двама да обърнат в бяг десет хиляди, Ако Канарата им не би ги предала, И Господ не би ги предал! 

Те винаги говорят големи неща, но когато става въпрос за дела-не правят нищо.

31 Защото тяхната канара не е като нашата Канара; И самите ни неприятели нека съдят за това. 

Те са повярвали в друг Исус-друга канара...

32 Понеже тяхната лоза е от содомската лоза И от гоморските ниви; Гроздето им е грозде отровно, Гроздовете им са горчиви; 33 Виното им е отрова змийска И мъчителна отрова аспидова. 

Църквите са пълни с този тип неща! Вижне какво казва Господ и вижте, какво ви дават те. Защото те не ви представят Бога на Израел-Исус Христос. Те ви водят от погрешно място директно в огненото езеро. Те не ви представят Библията.
Нека видим Юда 1 глава. Сега имате пастори дето идват с всякакви фалшиви доктрини и използуват името на Исус за да ви заблудят. И така-слепец води слепци. Но в случая дупката в която ще паднат е огненото езеро.

3 Възлюбени, като показвах всяко усърдие да ви пиша за нашето общо спасение, счетох за нужно да ви пиша и да ви увещая да се подвизавате за вярата, която веднъж за винаги бе предадена на светиите. 

Трябва да вършите делата според вярата си. И понякога ще трябва да защитите Библията пред хора които я отричат.

4 Защото са се вмъкнали някои човеци, които отдавна са били посочени, че подлежат на това осъждане, нечестивци, които обръщат благодатта на нашия Бог в похотливост и се отричат от единствения Владетел и Господ наш Исус Христос. 

Водят ви вълци в овчи кожи. И ако вие отивате на църква в неделята-не отричате Господа? Разбира се, че го отричате! Господ е Господ на съботата.

5 А искам да ви напомня, (тъй като сте узнали вече всичко това), че Господ, като избави веднъж Своя народ от египетската земя, после погуби ония, които не повярваха, 6 и че ангели, които не опазиха своето достойнство, но напуснаха собственото си жилище, - Той ги държи под мрак във вечни връзки за съда на великия ден; 

Това е, каквото ще стане с падналите ангели-защото те са лъгали портив Бога. 
 
10 Тия, обаче, хулят всичко, което не знаят; а което знаят естествено, както животните без разум, в това развращават себе си. 11 Горко им! защото ходят по Каиновия път, заради печалба се впускат във Валаамовата заблуда, и погиват в Кореевото упорство. 

Защото те ви лъжат за пари.

12 Тия са подводни скали, когато пируват с вас в дружелюбните ви гощавки, и без страх напасват себе си; безводни облаци, носени от ветровете; есенни дървета, безплодни, дваж умрели, изкоренени; 14 За тях пророкува и Енох, седмият от Адама, като рече: Ето Господ иде с десетки хиляди Свои светии, 15 да извърши съдба над всички, и да обяви за виновни всичките нечестивци за всичките нечестиви дела, които в нечестие са сторили, и за всичките жестоки думи, които нечестивите грешници са говорили против Него. 

Вижте-имате твърдоглави хора дето не искат да чуят от дума. И за тях ще е късно, когато Исус се завърне. Могат ли те да държат после на вечният огън? И от векове мнозина са говорили лъжи против Бога. Какво ще стане с тях?
Нека видим Езекил 36 глава. Те казват, че са измити в кръвта на агнето, че са благословени и ще идат на небето... Не ви ли казват това? Но те не знаят нищо от Библията. Но когато започнете искренно да четете Библията, ще видите неща, които не сте знаели до тогава.

1 И ти сине човешки, пророкувай към Израилевите планини, като речеш: Израилеви планини, слушайте Господното слово.

Господ казва на Израел-почти дойде вашето време.

8 А вие, Израилеви планини, ще изкарате клоновете си; и ще давате плода си на людете Ми Израиля; защото скоро ще дойдат. 9 Защото, ето, Аз съм за вас, и ще се обърна към вас, и вие ще бъдете обработвани и засявани. 10 И ще заселя върху вас много човеци, целия Израилев дом, да! целия; и градовете ще се населят, и запустелите места ще се съградят. 

Господ ще умножи и човек и животно в Израел. Тук-на Земята!

11 И ще заселя върху вас много човеци и животни, които ще нараснат и се наплодят; и ще ви населя както бяхте по-напред, и ще ви сторя по-голямо добро отколкото в началото; и ще познаете, че Аз съм Господ. 

Знаем, че тук Господ говори за бъдещето. Което ще е по-добро от началото.

12 Да! ще направя да ходят по вас човеци, людете Ми Израил; те ще ви владеят, и вие ще им бъдете наследство, и за напред няма да ги обезчадите. 

Вижте-Господ иска да ви върне наследството, сестри и братя Израиляни. Той иска да бъде с нас, защото Той е нашият  Съпруг и ние сме неговата Съпруга. Това е връзка, която не може да се наруши. Господ иска да бъде при своята съпруга. И така и трябва да бъде-всеки мъж трябва да иска да бъде при съпругата си и така и всяка съпруга.
Нека видим Захария 8 глава. А Господ иска да има контрола над нас-защото никога няма да ни каже нещо погрешно. Ние се страхуваме, че Господ може да е в контрол. Но той така и така е в контрол!  Де ще се скрием от Него? И как ще му попречим да извърши каквото желае?

1 И словото от Господа на Силите дойде към мене и рече: 2 Така казва Господ на Силите: Ревнувам много силно за Сион, дори ревнувам за него с голяма ярост. 

Сион е Ерусалим.

3 Така казва Господ: Върнах се към Сион и ще обитавам всред Ерусалим; и Ерусалим ще се нарече град на Истината, и хълм на Господа на Силите Светия хълм. 

И Господ Исус ще бъде вечно в Ерусалим. И Ерусалим ще е Града на истината. Защото Господ ще унищожи неправедните.

4 Така казва Господ на Силите: Още ще стоят старци и баби в ерусалимските улици, всеки с тояга в ръката си поради дълбоката си старост. 5 И улиците на града ще бъдат пълни с момчета и момичета играещи по пътищата му. 

Кой сега иска да е на улицата през нощта? Но това е, което ще бъде когато Господ Исус се завърне и върне всичко както ткрябва да бъде.

6 Така казва Господ на Силите: Ако това се види чудно в очите на останалите от тия люде в тия дни, ще се види ли чудно и в Моите очи? Казва Господ на Силите. 

И нима това няма да е нещо прекрасно? Нещо чудесно?
Нека видим Исаия 56 глава. Имаме хора които обаче не искат да се занимават с това. Вижте-това не се отнася само за Израел, но за всички народи. Защото Госопд е Бог на всичките народи и иска всички да дойдат при него.

1 Така казва Господ: Пазете правосъдие и вършете правда, Защото скоро ще дойде спасението от Мене, И правдата Ми скоро ще се открие. 2 Блажен оня човек, който прави това, И оня човешки син, който се държи за него, Който пази съботата да я не оскверни, И въздържа ръката си да не стори никакво зло. 

Блажен човека, дето пази Законите. Който пази съботата да не я нарушава.

3 А чужденецът, който се е прилепил към Господа да не говори Като каже: Господ съвсем ще ме отдели от людете Си; Нито да каже скопецът: Ето, аз съм сухо дърво. 

Господ ще обърне всички хора към себе си. Всички които не му се противят. И каквото Израел трябва да върши-същото е и за другите народи. Един Закон-без разлика.

4 Защото така казва Господ за скопците: Които пазят съботите Ми, И избират каквото Ми е угодно, И държат здраво завета Ми: 

Виждате ли това, сестри и братя? А за кой Завет говори?
 
6 Също и чужденците, които се прилепват към Господа, За да Му служат, да обичат името на Господа, И да бъдат Негови слуги, - Всеки от тях, който пази съботата да я не оскверни, И държи завета Ми, - 7 И тях ще доведа в светия Си хълм, И ще ги зарадвам в Моя молитвен дом; Всеизгарянията им и жертвите им ще Ми бъдат благоугодни на олтара Ми, Защото домът Ми ще се нарече Молитвен дом на всичките племена. 

Ако пазите съботата-Господ ще ви заведе в Ерусалим. Защото правите това, което кара Господ да иска да сте около него. Вие вършите това, което Той изисква.

8 Господ Иеова, Който събира изгонените на Израиля ето що казва: Ще му събера още и други Освен своите му, които вече са събрани. 

И ето-Господ ще приведе всичките народи при себе си. Но трябва да пазите Неговите Закони.
Нека видим Йоан 14 глава-това е Новият Завет. Някои от вас четат само него и него не разбират. Ето-Господ има нещо тук за вас.

1 Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене. 

Вярвате в Отецвярвайте и в Исус Христос.

2 В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място. 

До тук говорихме за земята на Ханаан. Но това е Царството на Исус-не е това на Отец.

3 И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си,

Исус отиде на небето, за да седне от дясно на Отец. И като приготви мястото за нас-ще дойде отново-къде-на земята.

тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие. 

Вие сте все още на земята. А Исус идва тук отново.

4 И вие знаете за къде отивам и пътя [знаете]. 

Исус отиде на небето и ще се върне отново на земята-тук.
Нека видим Йоан 7 глава-за да разберете направленията.

28 Затова Исус, като поучаваше в храма, извика казвайки: И Мене познавате, и от къде съм знаете; и Аз от само Себе Си не съм дошъл, но истинен е Този, Който Ме е пратил, Когото вие не познавате. 

Исус не дойде да върши нещо свое си. Но дойде да върши волята на Отец.

29 Аз Го познавам, защото съм от Него, и Той Ме е пратил. 30 И тъй, искаха да Го хванат; но никой не тури ръка на Него, защото часът Му още не беше дошъл. 33 Исус, прочее, рече: Още малко време съм с вас, и тогава ще отида при Онзи, Който Ме е пратил. 34 Ще Ме търсите и няма да Ме намерите; и гдето съм Аз, вие не можете да дойдете. 

Къде ще иде Исус-на небето, нали?! И ние не можем да идем там-така пише, нали? Ние не можем да идем в небето.
Йоан 8 глава

20 Тия думи Той изговори в съкровищницата, като поучаваше в храма; и никой не Го хвана, защото часът Му не беше още дошъл. 21 И пак им рече Исус: Аз си отивам; и ще Ме търсите, но в греха си ще умрете. Гдето отивам Аз, вие не можете да дойдете? 

Никой не може да отиде в небето! Това е истината, сестри и братя.

22 Затова юдеите казаха: Да не би да се самоубие, че казва: Гдето отивам Аз, вие не можете да дойдете? 23 И рече им: Вие сте от тия, които са долу; Аз съм от ония, които са горе. Вие сте от този свят; а Аз не съм от този свят. 

От къде е човека-от земята. От пръстта е направен. Къде отива като умре-в пръстта!

24 По тая причина ви рекох, че ще умрете в греховете си; защото ако не повярвате, че съм това, което казвам, в греховете си ще умрете. 

Исус им казва-вие не ми вярвате-аз отивам в небето. За това ще умрете в греховете си. Някои ви казват, че са спасени сега... Какво ще стане с тях-ще изгубят живота си. Защото не се подчиняват на Бога и не му вярват. Но нека видим още едно място, което ви показва, че няма да вървите на небето-Йоан 13 глава

33 Дечица, още малко съм с вас. Ще Ме търсите, и както рекох на юдеите, така и вам казвам сега гдето отивам Аз вие не можете да дойдете. 

Където Исус отиде-ние не можем да идем. Три пъти го каза-и някои все още искат да вървят на небето.

34 Нова заповед ви давам, да се любите един другиго; както Аз ви възлюбих, така и вие да се любите един другиго. 

Казва ни-никой няма да отива на небето-но любете се едни други.

35 По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако имате любов помежду си. 

И така се вижда, че ние обичаме едни други-защото говорим истината както е.
Нека видим Захария 2 глава и ще видим какво ни казва Господ тук.

3 И, ето, ангелът, който говореше с мене, излезе; и друг ангел излезе да го посрещне, и му рече: 4 Тичай, говори на тоя юноша, като кажеш: Ерусалим ще се насели без стени, поради многото човеци и добитък в него; 

Господ казва отново-Ерусалим ще се насели с много хора и добитък.

5 защото Аз, казва Господ, ще бъда огнена стена около него, и ще бъда славата всред него. 6 О! о! бягайте от северната земя, казва Господ; защото ще ви разширя към четирите небесни ветрища, казва Господ. 

Господ разпръсна Израел по всичките държави на света и ще ги върне отново. А Ерусалим няма да има стени-там ще живеят богове и хора.

10 Пей и радвай се, Сионова дъщерьо; защото, ето, Аз ида, и ще обитавам всред тебе, казва Господ. 11 И в оня ден много народи ще се прилепят при Господа, и ще бъдат Мои люде и Аз ще обитавам всред тебе, и ще познаеш, че Господ на Силите ме е изпратил при тебе. 

И народите ще се съберат при Бога и Господ Исус ще е техният Бог.

12 И Господ ще наследи Юда за Свой дял в светата земя, и пак ще избере Ерусалим. 

И Господ ще избере отново Ерусалим. А Отец го е пратил-това ни казва тук.
Нека видим Лука 13 глава

24 Подвизавайте се да влезете през тесните врата; защото ви казвам, мнозина ще се стараят да влязат, и не ще могат, 25 след като стане домакинът и затвори вратата, и вие като останете вън, почнете да хлопате на вратата и да казвате: Господи отвори; а Той в отговор ви каже: Не ви зная откъде сте. 26 Тогава ще почнете да казвате: Ядохме и пихме пред Тебе; и в нашите улици си поучавал. 

Вижте какво ще му кажат те. Те мислят, че са му служили...

27 А Той ще рече: Казвам ви, не зная откъде сте; махнете се от Мене всички вие, които вършите неправда. 

Нека видим Исаия 65 глава-защо Господ не познава тези хора? Те са яли и пили пред него...

2 Простирах ръцете си цял ден Към бунтовнически люде, Които ходят по недобър път След своите помисли, - 

Те вървят след това, което те искат. Не след това, което Господ им казва да правят.

3 Люде, които непрестанно Ме дразнят в лицето Ми, Като колят жертви в градини, И кадят върху кирпичени олтари: 4 Като живеят в гробищата, И нощуват в подземията; Като ядат свинско месо, И държат в съдовете си вариво от нечисти неща; 

Те обитават в тези огромни църкви. Те нарушават всичко, което Господ е заповядал. Те ядат нечисто-което Господ е забранил.

5 Като казват: Стой надалеч, не се приближавай до мене, Защото аз съм по-свет от тебе, Такива са дим в ноздрите Ми, Огън горящ през целия ден. 

А те ви казват, че са свети.

11 А вас, които оставяте Господа, Които забравяте светия Ми хълм, Които приготвяте трапеза за Щастие, И които правите възлияние на Орисница, 

Но те са забравили Господа, отхвърлили са го. И не знаят дори и за Светият Хълм-Ерусалим-къде е.

12 Ще ви определя за нож, вие всички ще се наведете за клане; Защото, когато виках не отговаряхте,

Господ ви вика, но вие не искате и да чуете. Вие слушате какво казва вашият пастор. И не искате и да знаете, че ви  лъже и ви води към огненото езеро.

И когато говорех не слушахте; Но вършехте онова, което бе зло пред Мене, И избрахте това, което Ми бе неугодно. 

14 Ето, Моите слуги ще пеят от сърдечна радост, А вие ще пищите от сърдечна болка, И ще лелекате от съкрушаване на духа. 

Нека се върнем сега на Лука 13 глава

28 Там ще бъде плач и скърцане със зъби, когато видите Авраама, Исаака, Якова и всички пророци в Божието царство, а себе си, изпъдени вън. 29 И ще дойдат от изток и запад, от север и юг, и ще седнат в Божието царство. 

Господ ще събере хората дето вярват в Него и го следват от всички страни на земята.
Ще видим и Левит 26 глава-ако искате да не попаднете в огненото езеро-това е, което трябва да вършите. Трябва да смирите себе си пред  Бога.

40 Но ако изповядат беззаконието си и беззаконието на бащите си в престъплението, което са извършили против Мене, и още, че са ходили противно на Мене, 41 и че Аз ходих противно на тях и ги отведох в земята на неприятелите им, - ако тогава се смири езическото( им сърце, и приемат наказанието на беззаконието си, 42 тогава ще спомня завета Си с Якова; още завета Си с Исаака и завета Си с Авраама ще спомня; ще спомня и земята. 

Ще си спомни и за земята-но ние трябва да признаем, че сме били грешни, че сме съгрешили пред Бога, да смирим себе си. Тогава Господ ще си спомни Завета с Авраам, Исак и Яков.

43 И земята като ще бъде напусната от тях, ще се радва на съботите си, като стои пуста без тях; и те ще приемат наказанието за беззаконието си, за гдето отхвърлиха съдбите Ми и за гдето душата им се отврати от повеленията Ми. 44 Но и така, както са в земята на неприятелите си, няма да ги отхвърля, нито ще се отвратя от тях до там щото да ги изтребя и да наруша завета Си с тях; защото Аз съм Господ техен Бог; 

Ние сме дошли тук-в Америка и по Карибите, както и Южна Америка и Европа като роби. Не сме дошли по наше желание.

45 но заради тях ще си спомня завета, който направих с праотците им, които съм извел из Египетската земя пред очите на народите, за да бъда техен Бог. Аз съм Господ. 

Господ обещава това. Ако ние се обърнем към него.
Нека видим Битие 22 глава и ще видим за вярата на Авраам. Знаем за това, което Господ го изпита-да даде в жертва Исак. И ето какво каза Господ тук

11 Тогава ангел Господен му викна от небето и рече: Аврааме, Аврааме! И той рече: Ето ме. 12 И ангелът рече: Да не вдигнеш ръката си върху момчето, нито да му сториш нещо; защото сега зная, че ти се боиш от Бога, понеже не пожали за Мене и сина си, единствения си син. 15 Тогава втори път ангел Господен викна на Авраама от небето и рече: 16 В Себе Си се заклевам, казва Господ, че понеже си сторил това нещо и не пожали сина си, единствения си син, 17 ще те благословя премного и ще умножа и преумножа потомството ти като небесните звезди и като пясъка на морския бряг; и потомството ти ще завладее портата на неприятелите си; 

Ангелът каза на Авраам, че Господ се заклева в себе си, поради това, че Авраам не пожали дори и своя син. Това е голяма вяра.

18 в твоето потомство ще се благословят всичките народи на земята, защото си послушал гласа Ми. 

Защото Авраам се подчини на Господ. Вижте това-колко днес могат да направят това? И поради подчинението на Авраам-дори и народите на света ще се благословят от Бога.
Нека видим Евреите 6 глава-последното място за днес. Това е което показва, как Авраам е подписал Завета с Бога.

13 Защото, когато Бог даваше обещание на Авраама, понеже нямаше никого по-голям, в когото да се закълне, закле се в Себе Си, казвайки: 14 "Наистина ще те благословя премного и ще те умножа и преумножа". 

Прочетохме това-нали?

15 И така, Авраам, като устоя, получи обещаното. 16 Защото както, човеците се кълнат в някого по-голям от тях, и клетвата, дадена в потвърждение на думата, туря край на всеки спор между тях, 

Авраам умря и удържа своята част от Договора до края. И така-Договора остана в сила-запечатан. Авраам след като умря, не можеше вече дори и да промени нещо в Договора. А спомнете си-Исус ви казва три пъти, че ние няма да вървим на небето.

17 така и Бог, като искаше да покаже по-пълно на наследниците на обещанието, че намерението Му е неизменимо, си послужи с клетва, 18 така щото чрез две неизменими неща, в които не е възможно за Бога да лъже, да имаме голямо насърчение ние, които сме прибягнали да се държим за поставената пред нас надежда; 

Господ не може да лъже! И ако вие казвате, че ще отивате на небето-то вие казвате, че Бог лъже. Наричате го лъжец!

19 която имаме за душата като здрава и непоколебима котва, която прониква в това, което е отвътре завесата; 20 гдето Исус като предтеча влезе за нас, и стана първосвещеник до века според Мелхиседековия чин. 

Исус е нашата надежда! И няма никаква промяна в това. Той не може да лъже и понеже ни е казал, че няма да отиваме в небето-така и ще е. Нашето наследство-ако удържим до края, е тук-на земята.

Благодаря ви за вниманието!




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2191303
Постинги: 1223
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930