Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2013 19:01 - На Тази Канара Ще Изградя Моята Църква
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1152 Коментари: 0 Гласове:
1



Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок от брат Нефтали.

Света е пълен с паганизъм, но ние знаем, коя е Скалата върху която е изградена истинската Църква на Исус Христос. Днес има хора които искат да изградят нов световен ред. Но те не са наясно, че наистина ще има нов световен ред-реда на Исус Христос в света.
Ние знаем тези неща и за да ги узнаем-трябва и сме чели Библията. А и Петър е говорил за това, сестри и братя и ние ще видим какво е казал. 2 Петрово 3 глава.
И ние наистина сме щастливи да вършим Божията работа.
Ще започнем от 13 стих

13 А според обещанието Му очакваме ново небе и нова земя, в която да живее правда.

Света не разбира, че трябва да се промени. Те искат да вършат своите си неща. Но ние знаем заповедите на Бога и се стремим да ги пазим. И без това не може да стане.

14 Затова, възлюбени, като очаквате тия неща, старайте се да се намерите чисти и непорочни пред Него, с мир в сърцата си.

Обърнете внимание на това-защото дори и мнозина от нас се страхуват да бъдат праведни-а трябва да сме такива за да ни приеме Исус. И се срамуват ако се опитват да бъдат. Защото ни наричат какво ли не. Но вижте-това е добро пред Бога-ако се стремим да бъдем праведни. Ние тук говорим за Новият Световен ред-този на Бога!

15 И считайте дълготърпението на нашия Господ като средство за спасение; както любезният ни брат Павел ви е писал, според дадената му мъдрост. 16 както пише и във всичките си послания, когато говори в тях за тия работи; в които послания има някои неща мъчни за разбиране, които неучените и неутвърдените изопачават, както правят и с другите писания, за своята погибел. 

Петър ви казва за идещото Божие Царство и ви казва също, че хората не разбират някои от тези неща. Защо-нека видим

17 И тъй, вие, възлюбени, като сте предизвестени за това, пазете се да не би да се завлечете от заблуждението на беззаконните и да отпаднете от утвърждението си.

Те не се учат и за това изкривяват Словото. И изкривяват всичките Писания също-освен писаното от Павел. За своя собствена погибел.
Нека видим 2 Тимотей 2 глава и да вдиим отблизо как Бог се грижи за своите хора.

15 Старай се да се представиш одобрен пред Бога работник, който няма от що да се срамува, като излагаш право словото на истината.

Ето как се прави-трябва да изучаваме Божието Слово за да убедим себе си и не можем да разделяме Божието Слово. Трябва да четете Бибилята, да търсите в историческите книги за да проверите всичкото. И да вървите в Божиите заповеди!
Нека видим Матей 16 глава и ще видим за какво говори Исус Христос когато говори за Канарата върху която ще построи Църквата и дори и я е построил преди много хиляди години, и как някои са изкривили Библията за да отговаря на техните учения. А вижте-има само един Бог и той е Бог на всички хора. Те просто не знаят това, защото ги мързи да учат истината.

13 А Исус, като дойде в околностите на Кесария Филипова, попита учениците Си, казвайки: Според както казват хората, Човешкият Син Кой е?

Църквите днес ви казват, че това е било някакъв малък разговор с Петър. Но ако обърнете внимание-Исус не говори това само на Петър, но на всичките апостоли-добре обърнете внимание на това!

14 А те рекоха: Едни казват, че е Иоан Кръстител; други пък - Илия; а други - Еремия, или един от пророците. 15 Казва им: Но според както вие казвате, Кой съм Аз? 

Кой е Исус Христос-според както казват хората? Петре-ти знаеш за какво говоря, знаеш как съм лекувал хората и всички знамения. Какво ще кажеш ти?

16 Симон Петър в отговор рече: Ти си Христос, Син на живия Бог. 17 Исус в отговор му каза: Блажен си, Симоне, сине Ионов, защото плът и кръв не са ти открили това, но Отец Ми, Който е на небесата. 
18 Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър и на тая канара ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да й надделеят.

Ти не си ходил на теологично училище, както някой претендират, но Отец ти е разкрил това. Чрез своя Свят Дух. Но вижте-ако не сте изучавали Библията-не можете да разберете за какво говори тук Исус. Вие отивате на църкви дето ви пеят, подскачат, говорят ви на езици и вие не знаете абсолютно нищо като си отидете в къщи. А вижте-не сте станали инженери, адвокати, доктори, учители без да сте се учили ден и нощ по тези дисциплини... Иска си време и голямо старание-така е и с Библията!
Нека продължим за тази Скала-Йоан 10 глава.

1 Истина, истина ви казвам, който не влиза през вратата на кошарата на овцете, но прескача от другаде, той е крадец и разбойник.

Вижте света днес-имате така наречени учители на Словото, но те ви казват, че Закона е закован на кръста, че с Израел е свършено и сега Бог има други народи дето са Израел... Библията ви казва да добиете знанието, но от всичко най-добро-разбирането.„

7 Тогава Исус пак рече: Истина, истина ви казвам, Аз съм вратата на овцете.

Не Йехова, не Яхве, но този човек-Исус-той е Вратата. И това решение е взето от двамата Членове на Божията Глава-Отец и Иехова. Исус Христос е Твореца! И върши всичко правилно. И всичко, което ни казва, че трябва да правим-той го направи сам като дойде в плътта. Той е пример за всички които искат да влязат във вечният живот. Хората говорят за хора които следват, понеже са известни. Но кой говори, че иска да следва Исус Христос-създателят на Света?

8 Всички, които са дошли преди Мене са крадци и разбойници; но овцете не ги послушаха.

Защо? Защото Исус е вратата през която можете да влезете в Божието Царство. Там няма да има страдание, болка, смърт. И ако искате да живеете в това място-има определени неща дето трябва да пазите. Днес хората се избиват по света, губят работата си и не знаят дали ще намерят нова. Но в Божието Царство няма да имаме повече тези проблеми. Ще живеем в истинска благодат и правда.
Нека се върнем на Матей 16 глава отново.

28 Истина ви казвам: Има някои от стоящите тука, които никак няма да вкусят смърт докле не видят Човешкия син идещ в царството Си.

Господ иска да ни даде пример, как ще бъде в Царството на Бога. И някои от апостолите видяха това-Матей 17 глава

1 И след шест дни Исус взема Петра, Якова и брата му Иоана, и ги завежда на една висока планина на саме.

Вижте-6 дена след като Исус им каза това-показа им го.
Исус им показа като как ще бъде.

2 И преобрази се пред тях; лицето Му светна като слънцето, а дрехите Му станаха бели като светлината.

Знаем, че ще има период във времето след първото възкресение, когато Моисей и Илия ще бъдат живи-този период им показа Исус.

3 И, ето, явиха им се Моисей и Илия, които се разговаряха с Него. 4 И Петър проговори, казвайки на Исуса: Господи, добре е да сме тука; ако искаш, аз ще направя тука три скинии, за Тебе една, за Моисея една и една за Илия. 

Ние винаги искаме да доведем още богове в картината... Три шатри-за трима богове-Исус, Моисей и Илия... Дори и Петър не разбираше това, което виждаше.
Но това е нашата цел-да станем както ще са и Моисей и Илия в Царството. А днес все още са мъртви. Когато човек си постави ясна цел и я следва-ще я постигне.

5 А когато той още говореше, ето, светъл облак ги засени; и ето из облака глас, който каза: Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение, Него слушайте. 6 И учениците, като чуха това, паднаха на лицата си, и много се уплашиха. 
 
Спрете да слушате другите гласове! Слушайте Исус Христос! Вие слушате разни „пастири”, но защо не слушате Исус? Защо не проверите техните думи чрез Библията? Защо ви мързи? Защо пазите всички тези пагански празници? И винаги хората търсят извинения... Но ако наистина сме заинтересувани да спасим себе си-трябва да изучаваме Библията. И като научите-приложете го в живота си и ще спасите себе си!
Нека видим Римляните  1 глава. Бих искал и аз да съм от синовете на Бога. Бих искал и вие сестри да сте от дъщерите на Бога. И не мислете, че като започнете да следвате Словото, всичко ще ви бъде розово. Съвсем не-напротив-ще имате сериозни изпитания. Защото Бог ще допусне Сатана да ви изпита. А вие сте били приятели на Сатана-и сега вие го оставяте. И той е много-ама много добър да ви създаде тежки изпитания. Но докато знаете, че Бог владее и се подчинявате на Бога-ще сте добре.

1 Павел, слуга Исус Христов, призван за апостол, отделен да проповядва благовестието от Бога,
2 (което по-напред Той беше обещал чрез пророците Си в светите писания),

Но вижте-те ви казват, че Писанията вече не важат. Но вижте какво ви казва Павел-да изучавате Писанията-Старият Завет!

3 за Сина Му нашия Господ Исус Христос, Който по плът се роди от Давидовото потомство, 4 а по Дух на светост биде със сила обявен като Божий Син чрез възкресението от мъртвите; 

Чрез възкресението от мъртвите-така е доказал Бог, че е истинският Господ! Защото кой от вашите богове... е бил възкресен от мъртвите? Няма такъв. И всичките им фалшиви обещания се разпадат точно тук. Защото само Исус е Първородният между много братя! И ако пазим това, което Той иска-Той ще направи същото и с нас!
Нека видим Откровението 1 глава. Това, което ви казвам и го пише в Библията-можете да сте сигурни в него.

9 Аз Иоан, ваш брат и съучастник в неволите и в царството и в търпението, които са чрез Исуса [Христа], бях на острова, наречен Патмос, за Божието слово и свидетелството за Исуса [Христа]. 10 В Господния ден бях в изстъпление чрез Духа; и чух зад себе си силен глас като от тръба, който казваше: 

Едно нещо е за пророчествата-винаги говорят за Божието Царство.

11 Каквото виждаш напиши на книга, и прати го до седемте църкви: до Ефес, до Смирна, до Пергам, до Тиатир, до Сардис, до Филаделфия и до Лаодикия. 12 И обърнах се да видя Този, Който ми проговори; и като се обърнах, видях седем златни светилника; 

Алфа и Омега-първият и последният! Защото от него е започнало всичко и с него ще свърши кръв и плът. Защото Господ не гледа на лице. И ако сте каквито и да е хора по тази земя-ако пазите Неговото Слово-ще спасите себе си. Защото това Слово е дадено на всички хора! Но хората трябва да го изучават и да намерят, че е истината.

13 и всред светилниците видях Един, Който приличаше на Човешкия Син, облечен в дълга дреха и препасан около гърдите със златен пояс; 14 а главата и косата Му бяха бели като бяла вълна, като сняг, и очите Му, като огнен пламък; 15 и нозете Му приличаха на лъскава мед, като в пещ пречистена: а гласът Му беше като на много води; 16 и имаше в десницата Си седем звезди; и от устата му излизаше меч остър и от двете страни; и лицето Му светеше, както свети слънцето в силата си. 
17 И когато Го видях, паднах при нозете Му като мъртъв; а Той тури десницата Си върху мене и каза: Не бой се, Аз съм първият и последният и живият; 18 бях мъртъв, и, ето, живея до вечни векове; и имам ключовете на смъртта и на ада. 

Някога Исус умря, но ето-живее вечно, защото Отец го възкреси. И нямаме никой друг, дето може да каже това. Само той има тази власт. И може да ви възкреси и вас. А без вяра не е възможно, но вярата идва от слушане на Божието Слово.

19 Напиши, прочее, това, което си видял, и що значи, и това, което има да стане подире, 20 тайната на седемте звезди, които видя в десницата Ми, и седемте златни светилника. Седемте звезди са ангелите на седемте църкви; и седемте светилника са седемте църкви. 

Вижте как води цялото нещо. Нито веднъж не каза, че иска някой да вземе неговото място, но винаги Той ще извърши това и това. И кое е тогава това, чрез което вие ще се спасите-неговото Слово, което е Словото на Отец. И сега е важно да се знае-какво правите вие със Словото. Приемате ли го както е или търсите как да го изкривите? И каквото и да пожелаете да вършите-това и вършите, сестри и братя. И ако не искате да вършите това, което Господ изисква-къде ще идете? Няма да идете на друго място, но в огненото езеро. А понеже ако решите да не се подчините на Бога-ще се подчините на Сатана, който е майстор на измамата. И дори и няма да знаете това. Спомнете си за всичко, което е дошло от Римо католическата църква и е напълно противно на Божието Слово. И ако вие не сте в Словото-те ще ви смачкат като с валяк.
Но нека продължим-1 Тимотей 2 глава

1 И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките човеци,

За всички хора, сестри и братя-Бог иска всички да се спасят.

2 за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. 3 Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, 

Значи и Царете на света трябва да се вземат в ръце и да тръгнат към своето спасение също.

4 Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината.

Господ иска всичките човеци да спасят себе си чрез истината! Не вашата истина, но истината, която е Божието Слово! Не част от нея-цялата истина, за да спасите себе си. И защо е така-

5 Защото има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците, човекът Христос Исус,

Един Бог и един Първосвещеник дето се застъпва за нас. Исус е нашият Застъпник пред Отец! И те и двамата изглеждат еднакво, а ние сме сътворени по техният образ и подобие. И като гледаме едни други-трябва да виждаме богове и да се държим като Бога! Но не искаме да гледаме разни икони! Спомнете си, че Исус каза-който е видял него-видял е Бога.
И ние трябва да гледаме напред към своето спасение и преобразяване и това отнема време и усилия. Дори и неправедните не са станали така неправедени за една нощ-иска си време. Така иска време и за да научим как да спасим себе си.
Нека видим Колосяните 1 глава. Тези неща са прекрасни, сестри и братя-това, което пише в Библията. Като знаех, че трябва да ви представя този урок, дори и се събуждах през нощта от радост.

12 като благодарите на Отца, Който ни удостои да участвуваме в наследството на светиите в светлината; 13 Който ни избави от властта на тъмнината и ни пресели в царството на Своя възлюбен Син. 

Това е работата на Отец-да ни освободи от силата на тъмнината. Защото когато живеем в грях-това е невероятен мрак. Но чрез Словото-което е светлина, като го приемем-ще живеем.

14 В Него имаме изкуплението си, прощението на греховете;

И сега, след като Исус проля вече своята кръв-ние имаме възможност вече да спасим себе си-той плати цената за нас. Помислете какво направи творението с Твореца-как го заплюваха, биха го жестоко, подиграваха му се. И той изстрада всичко това заради нас. И никой човек не можеше да извърши това, но само Господ Исус. И той заслужава пълното ни внимание и ние трябва да внимаваме какво вършим и да сме радостни, че вършим това за него. Често имаме разногласия, но защо?  Ние трябва да се върнем отново на мисълта, че сме Божии служители и така да е и поведението ни. И ако не искаме това-Сатана ще направи всичко на което е способен, за да ни отклони от Бога и преди да разберем-ще му служим с цялото си старание! Защо мислите е цялото това съревнование между Бога и Сатана? Защото ние сме сътворени за да бъдем богове, но Сатана не желае това да стане. Но ако сме човеци на Бога-ще служим на Бога.

15 в Него, Който е образ на невидимия Бог, първороден преди всяко създание;

Исус е образа на невидимят Бог и той ни показа как изглежда и Отец. Защото никой никога не е видял Отец. При това-Исус Христос е Първородният от починалите.

16 понеже чрез Него бе създадено всичко, което е на небесата и на земята, видимото и невидимото, било престоли или господства, било началства или власти, всичко чрез Него бе създадено;

И всичко беше сътворено от Исус. И не трябва да се притесняваме за нищо-защото Исус владее всичкото. Дори и за Сатана-има нещо и за него-огненото езеро. Вие трябва да имате ясното съзнание за това.

17 и Той е преди всичко, и всичко чрез Него се сплотява. 18 И глава на тялото, то ест, на църквата, е Той, Който е началникът, първороден от мъртвите, за да има първенство във всичко. 

Исус е Главата на Църквата? Аз пък мислех, че този във Ватикана е главата на църквата... Разбирате ли-когато четете Библията, няма да изпаднете в лъжите и измамите на Сатана. Библията ни казва, че Сатана ще се опита да измами и най-избраните. Това са хората дето знаят Божието Слово и го следват.

19 Защото Отец благоволи да всели в Него съвършената пълнота, 20 и чрез Него да примири всичко със Себе Си, и земните и небесните, като въдвори мир чрез Него с кръвта, пролята на Неговия кръст. 

Кой имаше удоволствието-Отец! Някои дори и не разбират, че трябва да служат на Исус, защото чрез Исус ще спасят себе си и Исус носеше Словото на Отец!
Нека продължим-Матей 16 глава отново

17 Исус в отговор му каза: Блажен си, Симоне, сине Ионов, защото плът и кръв не са ти открили това, но Отец Ми, Който е на небесата.

Обърнете внимание-защо Исус каза на Петър, че плът и кръв не са му открили това-нека видим 1 Коринтяни 15 глава. Господ е бил много внимателен за да ни покаже, че плът и кръв не могат да наследят Божието Царство. Вие трябва да промените начина на поведение, което имате. Защото плът и кръв не могат да влязат в Божието Царство, но плътта ни кара да вършим неща против Бога.

15 При това, ние се намираме и лъжесвидетели Божии; защото свидетелствувахме за Бога, че е възкресил Христа, Когото не е възкресил, ако е тъй, че мъртвите не се възкресяват; 

16 защото, ако мъртвите не се възкресяват, то нито Христос е бил възкресен; 17 и ако Христос не е бил възкресен, суетна е вашата вяра, вие сте още в греховете си. 18 Тогава и тия, които са починали в Христа, са погинали. 

Ние не трябва да уповаваме на това тяло от плът и кръв. Трябва да се грижим за тялото си, но нашето богатство трябва да е на небето-при Отец. И трябва да се обичаме едни други!

19 Ако само в тоя живот се надяваме на Христа, то от всичките човеци ние сме най-много за съжаление.

Нека видим Исаия 28 глава-той ни дава още информация, как да се отнасяме със Словото

9 Кого, казваш ти, ще научи той на знание? И кого ще направи да разбере каквото чуе? Отбитите от мляко ли? Отлъчените от гърди ли? 10 Защото дава заповед след заповед, Заповед, след заповед, Правило след правило, правило след правило, Тук малко, там малко. 

Не можете да седите и да продължавате да живеете както до сега-трябва да израствате в истината. И ето-трябва да вървите именно по този начин в учението-малко по малко из цялата Библия. Така ни казва Господ чрез Исаия-дума по дума, тук малко и там-малко. Но хората не четат цялата Библия и за това не израстват в истината. Но ние я изучаваме и вървим на пред. Малко по малко, стъпка по стъпка, но вървим на пред. И няма да сме хванати от мрежите на света. И при това-Библията е преведена на всеки еик и наречие на земята. И Господ се е погрижил да ни даде тази информация.
Нека видим Йоан 17 глава. Виждате как днес Библията е преведена на всеки език и вие можете да я четете-не се оправдавайте, че не знаете хибру! И ето-дори и това пророчество от Исаия е станало-сбъднало се е.

5 И сега прослави Ме, Отче, у Себе Си със славата, която имах у Тебе преди създанието на света.

Сестри и братя-Господ е бил с Отец от самото начало и дойде за да ни даде спасение.

6 Изявих името Ти на човеците, които Ми даде от света. Те бяха Твои, и Ти ги даде на Мене, и те опазиха Твоето слово.

И те получиха същото Слово и го удържаха. Запазиха го. И какво още?

7 Сега знаят, че всичко, което си Ми дал е от Тебе; 8 защото думите, които Ми даде Ти, Аз ги предадох на тях, и те ги приеха; и наистина знаят че, от Тебе излязох, и вярват, че Ти си Ме пратил. 

И така сме и ние-ние получихме Божието Слово и го пазим. Заощото вярваме в него. Ако не вярвахме-не бихме го пазили. Ние вършим това, което Бог изисква от нас. И знаем, че Отец е, който прати Исус Христос, за да спаси света. И тук сме за да изучаваме Божието Слово както е.
Нека видим Йоан 6 глава-ще видим колко важно е Словото.

63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са.

Духът ще ви съживи, ще ви даде вечен живот! И Словото е-то е Дух и носи живот! И понеже вие изучавате Божието Слово и го имате в главите си-знаете какво да вършите, за да спасите себе си. Трябва да имате информацията-без нея не става. Божието Слово-то е, което ви дава инструкциите! Преди потопа те нямаха тази информация. И ако нямате информацията-правилната-Библията, то лесно могат да ви излъжат и вие лесно ще паднете в мрежите на Сатана.
Нека се върнем отново на Матей 16 глава

18 Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър и на тая канара ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да й надделеят.

На Петър ли говори тук Исус? Не! Говори за себе си-на тази скала-коя-на Исус, Исус ще построи своята Църква. Ние намерихме, че именно Исус е Главата, намерихме, че именно чрез него е всичкото.
Но нека видим Второзаконие 32 глава и ще видим, от кога е тази Скала. Пророците знаеха, кой е скалата и каква е работата му.

1 Слушай, небе, и ще говоря; И да чуе земята думите на устата ми.

Това същото Слово е за всички хора! Всички трябва да го чуят! Тази земя е за цялото творение, не само за няколко души

2 Учението ми ще капе като дъжд; Думата ми ще слезе като роса, Като тънък дъжд на зеленище, И като пороен дъжд на трева. 3 Понеже ще провъзглася името на Господа, Отдайте величие на нашия Бог. 4 Той е Канара; делата му са съвършени, Защото всичките Му пътища са прави, Бог на верността е, и няма неправда в Него; Справедлив и прав е Той. 

Той е Канарата! Всичко, което върши е право! Хората четат тези неща и не ги разбират. Някои мислят, че Бог е Бог само на Юдаеите, или на баптистите, или на адвентистие, или на евангелистите... Бог е Бог на всички хора и неговото съдене е право. И той е Канарата!
Нека видим 1 Коринтяни 10 глава и да видим това отново. А ние вече прочетохме какво казва Господ чрез Исаия-правило по правило, закон по закон, тук малко и там-малко. И така изучаваме Бибилята!

1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето, 2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея, 3 и всички да са яли от същата духовна храна, 4 и всички да са пили от същото духовно питие, (защото пиеха от една духовна канара, която ги придружаваше; и тая канара бе Христос), 

Коя беше тази Канара-беше Исус Христос. Ето как намираме истината в Библията-тук малко и там-малко. Същият Господ, който даде на Израел Законите-същият е и до днес и се обръща съм всичките синове на Адам. Един Бог и един Застъпник между Бога и човеците-Исус Христос.
Нека видим Деянията 7 глава. Вижте-днес християните... се опитват да разделят Бог от всичко, което Бог е дал и заповядал. Днес ви казват, че можете да ядете всичко, стига да се помолите над него. Но вижте-как е възможно същият Бог да е така сконфузен, че да даде едни Закони, а после да ви каже в Новият Завет, че не са валидни? Човекът е сконфузен, не и Бога! Мнозината от вас мислят, че Църквата е започнала в Деянията 2 глава-няма такова нещо. Само лъжете себе си.

37 Това е същият Моисей, който рече на израилтяните: "Бог ще ви въздигне от братята ви пророк, както въздигна и мене", 

Същото дето прочетохме в Матей 16 глава-същото е и тук. Духът не се променя-един и същи е винаги. Човека са променя, не и Бога! Хората обичат да ядат свинско-за това ще преправят Библията така, че да не ги обвинява... Хората се опитват да нагодят Бога по техните си страсти.

38 Това е оня, който е бил в църквата в пустинята заедно с ангела, който му говореше на Синайската планина, както и с бащите ни, който и прие животворни думи, да ги предаде на нас: 

Църквата къде? Църквата в пустинята! Там започна Църквата на Бога! А не в Деянията 2 глава. И чрез ангели-за това ви казва в Откровението за тези 7 ангела и дето контролират 7 църкви. И имат същото съобщение-идването на Божието Царство. Това е събощението на цялата Библия.
А какво получиха отците-същите заповеди, които и ние трябва да пазим.  

Нека се върнем на Матеи 16 глава отново

18 Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър и на тая канара ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да й надделеят.

А-а, портите на ада няма да й надделеят. Воижте важността на знанието. Ада е състояние. Мнозина човеци искат света да е в тъмнина, за да могат да вършат злите си дела. Те не искат да имате правилната информация, за да не знаете, че вървите против Бога. Вижте-за това вие мислите, че можете да ядете всичко-защото не знаете нищо. И защо имат духовни семинарии-за да ги научат как да лъжат тънко, как да ви мамят така, че да не разберете. Днес имат евангелие на просперитета, на любовта-а любов нямат, на езиците или на какво ли не. И тези се усъвършенстват в лъжите! Но за нас остава едно-Библията както е.
Нека видим Откровението 12 глава и ще видим, как работи Сатана и неговите. Те ще ви представят човек-папата и той ще се обяви за бог, и вие ще кажете Амин... Вижте всичко, което става в света и вие го следвате. И като го следвате-а то е все по-зло и против Бога-вие се отделяте от Бога и така осигурявате огненото езеро за вас си...

1 И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете й и на главата й корона от дванадесет звезди. 

Битие 37 глава ви казва, коя е тази жена. Това е Църквата и е започнала в пустинята. Това е 12те племена на Израел.

2 Тя бе непразна и викаше от родилни болки, като се мъчеше да роди. 

Кое е това дете-Исус! Той дойде от племето на Юда.

3 И яви се друго знамение на небето, и ето голям червен змей, който имаше седем глави и десет рога, и на главите му седем корони. 

Кой е този червен дракон-Сатана. И има 7 глави и десет рога-представя Империите на белокожите-от Вавилон и до Европейският Съюз днес... И той мами целият свят. Това можете да го видите в 17 глава. Вижте-тази жена-Римо католическата църква, не може самостоятелно да направи нищо. Но чрез властта на Сатана тя прави всичкото, което е против Бога и човеците. От къде мислите е цялото й богатство? И тя контролира дори и телевизията-чрез нея ви опиват... И ви отнемат способността да разсъждавате реално. Как мислите се отразяват тези предавания на тяхната телевизия върху малките деца? Те ги манипулират и променят съзнанието им, та тях да следват. Вижте колко вяжно е да имате правилната информация.

4 И опашката му, като завлече третата част от небесните звезди, хвърли ги на земята; и змеят застана пред жената, която щеше да роди, за да изяде чадото й щом роди. 

Сатана е завербувал една трета от неизброими ангели-той не е сам. За това понякога някои казват, че са чули глас, дето им казал да направят това или онова... Вижте-трябва да се пазим от нещата около нас. И ако сме в поргешно битие-ще действаме погрешно. За това трябва да внимаваме, къде пребиваваме. Дьявола не може да ни накара да извършим нещо, ако ние сме наясно, че именно той ни кара да го извършим. Нека Словото ви води, а не Сатана.

5 И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол. 

Това е било по времето на Цар Ирод-той се е опитал да убие Исус Христос, но Бог спаси Исус. Спомнете си как Ирод заповяда да избият всичките деца от две години и на долу. И вие трябва да изберете-на кого ще служите-на Бога; или на Сатана.

6 И жената побягна в пустинята, гдето имаше място, приготвено от Бога, за да я хранят там хиляда двеста и шестдесет дни. 

Това е пустинята на Моав-тези които имат познанието, ще отидат там по времето на Великата Скръб. А другите-какво ще стане с тях?...

7 И стана война на небесата: Излязоха Михаил и неговите ангели да воюват против змея; и змеят воюва заедно със своите ангели; 8 обаче, те не надвиха, нито се намери вече място за тях на небето. 9 И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него. 

Това са всичките титли на Сатана. И вижте-бил е изхвърлен от небето, но къде-тук, на земята!

13 И като видя змеят, че биде свален на земята, той почна да преследва жената, която бе родила мъжкото дете. 14 И дадоха се на жената двете крила на голям орел, за да отлети на мястото си в пустинята, там гдето я хранят за време и времена и половин време, скрита от лицето на змея. 

И добре е да имате познание за да се спасите по това време. Говоря с много пастири и те си нямат и понятие от времето на Великата Скръб, нито пък какво да правят хората, за да отидат там и да спасят себе си. Защо? Защото нямат знание!

15 И змеят изпусна след жената из устата си вода като река, за да направи да я завлече реката. 16 Но земята помогна на жената, защото земята отвори устата си та погълна реката, която змеят беше изпуснал из устата си. 17 Тогава змеят се разяри против жената, та отиде да воюва против останалите от нейното потомство, които пазят Божиите заповеди и държат свидетелството за Исуса; и змеят застана на морския пясък. 

Сатана не можа да унищожи „жената”, но отиде да се бие с тези които не стигнаха до мястото на безопасност. Ще има и такива и те ще попаднат именно в месомелачката. И пише, че ще бъдат избити-само защото знаят истината. Трябва да разберете това-това е въпрос на живот и смърт. Не можете да идете в някаква си планина-както ви учат някои-няма да спасите себе си.
Нека се върнем на Матей 16 глава

19 Ще ти дам ключовете на небесното царство; и каквото вържеш на земята, ще бъде вързано на небесата, а каквото развържеш на земята, ще бъде развързано на небесата.

Обърнете внимание-ключа е нещо, което отваря или затваря. И какво сега-само Петър има ключа? Трябва да се видите с Петър, за да ви отвори... Е-имам ли аз номера на Петър, та да му се обадя и той да дойде, та да ми отвори? Не прави никакъв смисъл! И това го правят те, за да концентрират вниманието върху себе си. Те мамят хората и хората не знаят какво става.
Откровението 3 глава

7 До ангела на филаделфийската църква пиши: Това казва Светият, истинският, у Когото е Давидовият ключ; който отваря, и никой няма да затваря; и затваря, и никой не отваря. 8 Зная твоите дела. Ето, поставих пред тебе отворени врата,

Как така вратата е отворена-чрез какво?

които никой не може да затвори, понеже, имайки само малко сила, пак си опазил Моето слово, и не си се отрекъл от името Ми. 

Защото, който има Словото-вратата е отворена за него!  

Нека видим Лука 11 глава

52 Горко на вас, законници!

Те познават Законите на Бога!

защото отнехте ключа на знанието;

О-о, ключа на знанието! Без знанието не може да спасите себе си! Вижте-ключа към Царството не е нещо друго, но е именно Знанието, което води до съответните дела! Без знание не можете да спасите себе си. И то ще носи съответните плодове. Без този „ключ” не можете да отворите вратата! Ще стоите пред нея и ще чукате, но понеже нямате знанието-не можете да влезете. А вратата е отворена... Само трябва да влезете през нея. Но без плодовете на духа-не можете! Ще стоите и ще чукате.

сами вие не влязохте, и на влизащите попречихте.

Тези така наречени „законници”-те не влизат и на вас пречат да влезете. Сега си издават нови Библии, дето си променят както те си искат, за да могат да отговарят на техните учения. Но ние проверяваме всичко, защото информацията ни дава познание и познанието ще ни въведе в Божието Царство.
Нека видим 2 Петрово и ще видим важността на плодовете които са ключа към Царството. Сега те вече нямат никакъв морал. Говорят по телевизията вече какво ли не и одобряват хората без морал. Днес знанието, което те имат е покварено. Те учат младите хора на безчинства и неподчинение. Те учат младите, че хомосексуализма е нещо добро. Те контролират познанието по този начин.

1 Симон Петър, слуга и апостол Исус Христов, на вас, които чрез правдата на нашия Бог и Спасител Исус Христос сте получили еднаква с нас скъпоценна вяра: 2 Благодат и мир да ви се умножи чрез познаването на Бога и на Исуса, нашия Господ. 

Ако имате знание за Бога-вие ще сте от тези към които Петър се обръща.

3 Понеже Неговата божествена сила ни е подарила всичко що е потребно за живота и за благочестието, чрез познаването на Този, Който ни е призовал чрез Своята слава и сила;

Чрез знание за Бога!

4 чрез които се подариха скъпоценните нам и твърде големи обещания, за да станете чрез тях участници на божественото естество, като сте избягали от произлязлото от страстите разтление в света;

Господ Исус дойде за да ни покаже, как трябва да се държим за да влезем в Царството.

5 то по самата тая причина положете всяко старание и прибавете на вярата си добродетел, на добродетелта си благоразумие,

Това са плодове на добрият дух!

6 на благоразумието си себеобуздание, на себеобузданието си твърдост, на твърдостта си благочестие, 7 на благочестието си братолюбие, и на братолюбието си любов. 

Но тези от света не искат вие да имате от тези именно плодове. И как го правят-като не ви дават никакво знание. Вие вече не вярвате в Бога-вярата е изчезнала. И вие сте се обърнали според начина си на живот в кучета...

8 Защото ако тия добродетели се намират у вас и изобилват, те ви правят да не сте безделни нито безплодни в познанието на нашия Господ Исус Христос.

Трябва да имате знание за Исус Христос-без него не става!

9 Но оня, у когото те не се намират, е сляп, късоглед, и е забравил, че е бил очистен от старите си грехове. 10 Затова, братя, постарайте се още повече да затвърдявате вашето призвание и избиране; защото, като вършите тия добродетели, никога няма да изпаднете. 

Вратата е отворена и ако вие имате тези качества-ще влезете в Царството.

11 Понеже така ще ви се даде голям достъп във вечното царство на нашия Господ и Спасител Исус Христос.

Нека се върнем на Матей 16 глава

19 Ще ти дам ключовете на небесното царство; и каквото вържеш на земята, ще бъде вързано на небесата, а каквото развържеш на земята, ще бъде развързано на небесата.

Само Петър ли е, кйто има такава власт? НЕ! Нека видим Лука 10 глава. Показваме ви това, защото има хора, които твърдят, че само те могат да ви спасят. Пълна глупост. А за съжаление, вас ви мързи да четете и изучавате сами Библията.

1 След това Господ определи други седемдесет души, и ги изпрати по двама пред Себе Си във всеки град и място гдето сам Той щеше да отиде.

Освен основните 12 Господ избра още 70

17 И седемдесетте се върнаха с радост, и казаха: Господи, в Твоето име и бесовете се покоряват на нас. 

А-значи и те имаха същата власт! Защото Божието Царство е отворено за всеки, който има знанието-то носи вярата!

18 А Той им рече: Видях Сатана паднал от небето като светкавица. 19 Ето, давам ви власт да настъпвате на змии, и на скорпии, и власт над цялата сила на врага; и нищо няма да ви повреди. 
 
Тези скорпиони и змии-са служителите на Сатана, а не реални скорпиони и змии както някои са ви казали. И нищо няма да ви повреди-никакво оръжие!

20 Обаче, недейте се радва на това, че духовете ви се покоряват; а радвайте се, че имената ви са написани на небесата.

Виждате ли-това, което сте направили като следвате Исус както той иска-Отец ще погледне и ще ви види. И ако устоите до края-ще получите наградата. И както Отец каза на Исус, че това е неговият люйбим син, така ще ви каже и на вас.
Нека видим и това-дали ще има някой дето ще е по-голям в Божието Царство.
Матей 18 глава

1 В същото време учениците дойдоха при Исуса и казаха: Кой е по-голям в небесното царство?
18 Истина ви казвам: Каквото вържете на земята, ще бъде вързано на небесата; и каквото развържете на земята, ще бъде развързано на небесата.

Пак не говори само на един от учениците, но на всичките! Виждате ли това?

19 Пак ви казвам, че ако двама от вас се съгласят на земята за каквото и да било нещо, което да поискат, ще им бъде дадено от Отца Ми, Който е на небесата.

Ето защо Сатана е зает за да ви разделя и да ви покори! Защото щом сте разделени-сте слаби и нямате мощ. И ако не внимавате, Сатана ще стои между вас. Но ако сте уверени в знанието си-каквото и да поискате в негово име-ще ви го даде.
Вижте-първото нещо в обществото, което Бог сътвори беше семейството. Защото ако семейството е здраво-и децата и обществото ще са. И какво направи веднага Сатана-раздели семейството. И днес се карате с партньорите си за нищо! Хаос, конфузия и така-не може да има обединение!
Но вие-като Божии служители-имате инструментите за да влезете в Божието Царство, имате начина. Исус и неговите ангели ни наблюдават и когато се завърне, ще даде на всекиму според делата им.
Нека видим Лука 22 глава

24 Стана още и препирня помежду им, кой от тях се счита за по-голям. 

25 А Той им рече: Царете на народите господаруват над тях, и тия, които ги владеят се наричат благодетели. 

Това правят езичниците. И ние сме взели много неща от тях-Господ ни предупреди да изгоним седем народа от земята, но ние не го послушахме. Днес е същото-едни наричат себе си баптисти, други евангелисти, трети адвентисти и т.н. Бог кога се е разделил? А без знание не става.

26 Но вие недейте така; а по-големият между вас нека стане като по-младият, и който началствува - като онзи, който слугува. 

Вижте-ние получаваме същата информация днес-виждаме Отец, Сина, всички са смирени. Вижте и нашият пастор-Буи-той не е човек, който търси слава. Не виждате неговото име никъде. Не търси заплата, както и ние не търсим. За нас е удоволствие да следваме Бога както Той иска и да сме братя и сестри в Христос.

27 Защото кой е по-голям, този, който седи на трапезата ли, или онзи, който слугува? Не е ли този, който седи на трапезата? Но Аз съм всред вас, като онзи, който слугува. 28 А вие сте ония, които устояхте с Мене в Моите изпитни. 29 Затова, както Моят Отец завещава царство на Мене, а Аз завещавам на вас, 
30 да ядете и да пиете на трапезата Ми в Моето царство; и ще седнете на престола да съдите дванадесетте Израилеви племена.

Това ще е велик ден! Нека го видим-Матей 24 глава

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят. 30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава. 31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия. 

И тогава те ще седнат в Божието Царство и ще правят това, което пише в Лука.
Нека видим Откровението 21 глава-това е короната на нашата работа днес. За това работихме заедно днес така сериозно и здраво

1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече. 2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си. 

Идва на земята-вие няма да вървите никъде.

3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях. 4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина. 

Няма да има вече мъки и тъги, нищо зло. И това ще е новият световен ред! И вие сте избрани за да доведете в изпълнение всичко това.

10 И отведе ме чрез Духа на една голяма и висока планина, и показа ми светия град, Ерусалим, който слизаше от небето от Бога, 11 и имаше божествена слава като светеше, както свети някой много скъпоценен камък, като яспис, прозрачен като кристал. 
12 Градът имаше голяма и висока стена, с дванадесет порти, и на портите дванадесет ангела, и надписани над портите имена, които са имената на дванадесетте племена на израилтяните: 

Защото това е Цъэрквата за която прочетохме!  

13 откъм изток три порти, откъм север три порти, откъм юг три порти, и откъм запад три порти.
21 И дванадесетте порти бяха дванадесет бисера; всяка порта бе от един бисер; и улицата на града беше от чисто злато, прозрачно като стъкло. 22 И храм не видях в него, защото неговият храм е Господ Бог Всемогъщият и Агнето. 23 И градът нямаше нужда от слънце, нито от луна да го осветява, защото Божията слава го осветяваше, и неговото светило е Агнето. 24 И народите ще ходят по неговата светлина: земните царе ще донасят в него своите славни неща. 

Спомнете си сега-Господ няма различни религии по света, както са си направили хората. Сега вече всички ще са едно.

25 Портите му не ще се затварят денем, (а нощ не ще има там); 26 па и народите ще донасят в него славните си и ценни неща. 27 И в него никак няма да влезе нещо нечисто, нито оня, който върши мерзост и който лъже, а само записаните в книгата на живота на Агнето. 

Ето ви го-същото Агнето, което беше убито още от сътворението на света, той започна от началото, работи през тези 6000 години и ще доведе света до спасението. Той е Канарата на нашето спасение!

Благодаря ви за вниманието! 
 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2173308
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031