Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2013 01:53 - Власт Над Народите
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1638 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок, който ще ви покаже, кой ще управлява тази земя по времето на Милениума и дори и след това-във вечността. Мнозина от вас вярвате, че ще бъдете „грабнати” и отнесени на третото небе. Но това изобщо не е в Библията. Добре е да се постараете да намерите от къде идва това учение-за грабването.
Вижте, ние се занимаваме с Библията както е-без да добавяме или отнемаме от нея каквото и да било и оставяме Бибилята да обясни сама себе си.
А винаги е добре да съм пред вас в съботният ден-денят на Бога. Подчертавам това, защото светът се е отдалечил от Бога неимоверно много. Християните днес казват, че неделята е съботата на Бога. Прочетете ми това от Библията поне един път-не можете. Христос влизаше в синагогите в събота, говореше им в събота. Днес ако попиташ християнин, защо отива в неделя на църква-но не знае защо.
Днес всеки си има свое учения, когато се касае до Библията, но ние я четем както е и не променяме нищо.
И никой няма да ви взима за да ви води на небето. В същото време вие вярвате, че мъртвите вече са на небето-тогава кои ще води на небето Господ?
Днес ще видим заедно какво идва и как ще бъде. А трябва да ви кажа още, че не всички хора ще се явят на съда. Някои ще се отърват от съда още приживе. И ще видим как ще бъде това.
Вижте-никой не може да спре Господ и никой не може да го накара да направи нещо. Както Господ желае-така и ще бъде.
Ще започнем урока от Откровението 12 глава и ще намерим нещо за Исус Христос-веднага. Мнозина от вас отивате на църква, но там никога не ви четат нищо от Откровението. Тук се говори за жена-това е Израел-физическият, но също и странници дето са от духовният Израел. Хората които пазят всичко, което Господ е заповядал да пазим.

 

1 И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете й и на главата й корона от дванадесет звезди. 

Слънцето е Яков. Луната е майката на Израиляните и 12те звезди са 12те племена. Вижте Изход 37 глава

2 Тя бе непразна и викаше от родилни болки, като се мъчеше да роди. 3 И яви се друго знамение на небето, и ето голям червен змей, който имаше седем глави и десет рога, и на главите му седем корони. 

Сатана е дракона. Той е херувим-има 6 крила, 4 лица и прави крака като на вол. Кой го представя днес-Европейският Съюз. Има 7 глави и 10 рога и иска да унищожи Исус Христос, щом се яви.

4 И опашката му, като завлече третата част от небесните звезди, хвърли ги на земята; и змеят застана пред жената, която щеше да роди, за да изяде чадото й щом роди. 5 И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол. 

И това дете ще управлява цялата земя и всичките народи с желязна тояга. Кой е това-Исус дето е Христос. Спомнете си, че дори и Пилат не можеше да му направи нищо, ако властта му не би била дошла от небето. И къде отиде след възкресението си Исус Христос-отиде на небето и седна от дясно на Отец! И ще управлява всичките народи тук, на земята с желязна тояга-това е диктат.
 
Михей 5 глава-хората просто не разбират, кой е Исус Христос. И ако това не разбирате-кое разбирате? А вижте-тук четем заедно Библията-нищо друго. Трябва да четете, за да научите как да спасите себе си.

1 Събери се в полкове, ти господарко на полкове; Обсада се държи против нас; С тояга ще поразят съдията на Израиля в челюстта. 

Ще намерим за кого става въпрос тук

2 А ти, Витлеем Ефратов, Макар и да си малък за да бъдеш между Юдовите родове, От тебе ще излезе за Мене Един, Който ще бъде владетел в Израиля, Чийто произход е от начало, от вечността. 

И от тебе ще дойде един, който ще е Управник на Израел и е вечен.
Нека видим, кой е той, дето е от вечността-така намирате истината както е. И ще дойде момент, когато от „аз вярвам”, ще кажете „аз зная”! Добре е да знаете истината както е, за да не попаднете в огненото езеро.  
Матей 2 глава

1 А когато се роди Исус във Витлеем Юдейски, в дните на цар Ирода, ето, мъдреци от изток пристигнаха в Ерусалим. 

Не казва трима или петима или нищо такова-не знаем колко са били мъдреците!

2 И казаха: Где е Юдейският цар, който се е родил?

Къде е моят личен спасител? НЕ! Но Царят на Юдеите!

 защото видяхме звездата му на изток, и дойдохме да му се поклоним. 

3 Като чу това цар Ирод, смути се, и цял Ерусалим с него. 4 Затова събра всички народни главни свещеници и книжници и ги разпитваше, где трябваше да се роди Христос. 

Това е Ирод Велики-Едомец, когото Римляните са направили Цар на Юдея. И е бил жесток и е убивал всеки, който само дори и е споменавал, че ще отнеме трона му. Добре е да прочетете малко от историята за да видите, какъв е бил този Ирод-убил е и жена си и синовете си...

5 А те му казаха: Във Витлеем Юдейски, защото така е писано чрез пророка: - 6 "И ти, Витлееме, земьо Юдова, Никак не си най-малък между Юдовите началства, Защото от тебе ще произлезе Вожд; Който ще бъде пастир на Моя народ Израил" 

Не е ли точно това, което прочетохме в Михей вече? Но вижте-ясно е писано, че Исус е бил преди дори и Витлеем да е съществувал. Исках да ви покажа това.
Нека се върнем на Михей 5 глава

3 Затова ще ги остави До времето, когато раждащата ще роди; Тогава останалите от братята му Ще се върнат с израилтяните.

Исус ще ги остави докато дойде отново като човек. Повечето хора не разбират, че Исус Христос се роди в племето на Юда. Исус трябваше да дойде и да умре зае глреховете на хората-всички пророци говорят за това. Хората не разбират, че Израел-народа-няма да се върне в земята докато Исус Христос не се върне отново на тази земя.

4 И той ще стои и ще пасе стадото си чрез силата Господна, Чрез великото име на Господа своя Бог; И те ще се настанят; Защото сега той ще бъде велик до краищата на земята.

И ще е велик по цялата земя-ще видим това.

10 В оня ден, казва Господ, Ще изтребя конете ти отсред тебе, И ще погубя колесниците ти; 11 Ще изтребя и градовете на твоята земя, И ще съборя всичките ти крепости; 

Говори за народ. И вижте какво ще направи като дойде!  

15 И ще извърша въздаяние с гняв и с ярост Върху народите, които не Ме послушаха. 

Ще идзвърши въздаяние-ще отмъсти на народите които са се обърнали против него. Хората са си измислили всякакви учения и никой не иска да служи на Бога. Всеки иска да върши своето си нещо. И мислят, че Господ няма да им направи нищо.
Псалм 2 глава-вижте какво казва Господ!

1 Защо се разяряват народите, И племената намислюват суета? 2 Опълчват се земните царе, И управниците се наговарят заедно, Против Господа и против Неговия Помазаник, като казват: 3 Нека разкъсаме връзките им, И нека отхвърлим от себе си въжетата им. 

Царете на света се борят против Бога. И се борят портив Помазаника-кой е той-Христос. Нека видим как всичките Божии служители знаят за какво става въпрос тук.
Деяния на апостолите 4 глава-по онова време Църквата на Бога е била в Ерусалим и Юдея. Мнозина са се борили против нея, но е била там. Петър е излекувал този човек и фарисеите са се борели против Петър и апостолите.

13 А те, като гледаха дързостта на Петра и Иоана и бяха вече забележили, че са неграмотни и неучени човеци, чудеха се; и познаха, че са били с Исуса. 

Тези са разбрали, че Петър е бил с Исус

14 А като видяха изцеления човек стоящ с тях, нямаха какво да противоречат. 

Всички са знаели, че този човек е бил болен и никой не е могъл да го излекува.

15 Затова, като им заповядаха да излязат вън от синедриона, съвещаваха се помежду си, казвайки: 16 Какво да сторим на тия човеци, защото на всичките ерусалимски жители е известно, че бележито знамение стана чрез тях; и не можем да го опровергаем. 

Те са знаели, че не могат да опровергаят факта, че този човек е излекуван чрез силата на Исус Христос. И какво могат да направят?

17 Но за да се не разнася повече между людете, нека ги заплашим, та да не говорят вече никому в това име. 

Вижте това-искали са да се прекрати говоренето в името на Исус! И те са ги заплашили и са ги пуснали.

18 Прочее, те ги повикаха та им заръчаха да не говорят никак нито да поучават в Исусовото име. 

Не знаете ли, че и днес ви казват същото? Забраняват ви да проповядвате в името на Исус Христос. Проповядват ви един друг Исус-не този от Библията.
Нека видим какво е станало после 

23 И когато ги пуснаха, те дойдоха при своите си та известиха всичко що им рекоха главните свещеници и старейшините. 24 А те като чуха, издигнаха единодушно глас към Бога и рекоха: Владико, Ти си Бог, Който си направил небето, земята, морето и всичко що е в тях, 25 Ти чрез Светия Дух, говорещ чрез устата на слугата Ти, баща на Давида, си рекъл: - "Защо се разяряваха народите, И людете намислюваха суети? 26 Опълчваха се земните царе, И управниците се събираха заедно, Против Господа и против Неговия Помазаник". 

Ние знаем за кого се говори-за Христос.
 
27 Защото наистина и Ирод и Понтийски Пилат, с езичниците и Израилевите люде, се събраха в тоя град против Твоя свет Служител Исуса, Когото си помазал, 

Всички се събраха заедно против Исус Христос. И те искаха да си правят тяхното си нещо... Днес ви казват, че са петдесетници, Свидетели на Йехова, адвентисти, баптисти-намерете ми ги в Библията! Няма такива там! Други са православни, други Римски католици-и никой от тях не е в Библията. Не искат да пазят Закона на Бога.

28 за да извършат всичко що Твоята ръка и Твоята воля са определили да стане. 

Сега вече можем да се върнем на Псалм 2 глава-защото знаем за кого иде реч там.

4 Тоя, Който седи на небесата, ще се смее; Господ ще им се поругае. 

Господ ще се смее над тези глупави човеци

5 Тогава ще им продума в гнева Си, И в тежкото Си негодувание ще ги смути, казвайки: 

Има време за всичко, както казва Соломон

6 Но Аз поставих Царя Си На Сион, светия Мой хълм. 

Кой е това-Исус Христос. Къде ще е трона му-в Ерусалим.

7 Аз ще изявя постановлението; Господ ми каза: Ти си Мой Син; Аз днес те родих. 

В друг урок ще ви покажем, кога Исус Христос стана Син на Отец.

8 Поискай от Мене и Аз ще ти дам народите за твое наследство, И земните краища за твое притежание. 

Това означава-всички ще принадлежат на Исус Христос-тук, на земята.

9 Ще ги съкрушиш с желязна тояга, Ще ги строшиш като грънчарски съд. 

Всеки, който има разбиране, знае за какво иде реч тук. Същото е и в Откровението. И вие не се страхувате от Исус-защото не го познавате!

10 Сега, прочее, вразумете се, о царе; Научете се, земни съдии. 11 Слугувайте на Господа със страх, И радвайте се с трепет. 12 Целувайте Избраника, за да се не разгневи, Та погинете в пътя; Защото скоро ще пламне Неговият гняв. Блажени са всички, които се надяват на Него. 

Вижте: по-добре целувайте Сина, за да не се разгневи дори и малко. И какво ако се разгневи напълно-къде ще се денете тогаз?
Нека видим Псалм 118 глава-защото тези неща са в Библията, за да намерите, кой е Исус Христос и да не сте наясно, кой е той. Трябва да знаете, кой е Той и какво ще направи.

10 Всичките народи ме обиколиха; Но в името Господно ще ги отсека. 11 Обиколиха ме, да! обиколиха ме; Но в името Господно ще ги отсека. 

Дава ви съобщение тук, сестри и братя-и това е Исус Христос!

12 Обиколиха ме като пчели, но угаснаха като огън от тръни; Защото в името Господно ще ги отсека. 

Трябва да знаете, какво мисли да направи Исус Христос

13 Ти, враже, ме тласна силно за да падна; Но Господ ми помогна. 

Хората са искали да го унищожат, но Отец го възкреси.  

22 Камъкът, който отхвърлиха зидарите, Стана глава на ъгъла, 23 От Господа е това, И чудно е в нашите очи. 

Ще ви покажа за кого точно става въпрос тук-Матей 21 глава. Хората са били в църква цял живот, но не занят нищо. Защото ги лъжат и църквата е невероятна индустрия-нищо по-вече днес. И този, който трябва да им даде знанието-не им го дава. 
 
33 Чуйте друга притча. Имаше един стопанин, който насади лозе, огради го с плет, изкопа в него лин, и съгради кула; и като го даде под наем на земеделци, отиде в чужбина. 34 И когато наближи времето на плодовете изпрати слугите си до земеделците да приберат плодовете му. 

Тук става въпрос за Исус Христос. Първо прати пророците...

35 А земеделците хванаха слугите му, един биха, друг убиха, а трети с камъни замериха. 

Винаги сме имали работа само с Исус Христос-и никога с Отец.

36 Пак изпрати други слуги, повече на брой от първите; и на тях сториха същото. 
37 Най-после изпрати при тях сина си, като думаше: Ще почетат сина ми. 

И ето сега-Исус Христос идва сам.

38 Но земеделците, като видяха сина, рекоха помежду си: Той е наследникът; елате да го убием и да присвоим наследството му. 39 И като го хванаха, изхвърлиха го вън от лозето и го убиха.  

Днес ви казват, че това било църквата на този и този, други ви казват, че това е тяхната църква... И това е, което става-изхвърлиха Исус Христос от църквите.  

40 И тъй, когато си дойде стопанинът на лозето, какво ще стори на тия земеделци? 

Какво мислите ще направи Исус Христос като дойде? 
 
41 Казват Му: Злосторниците люто ще погуби, а лозето ще даде под наем на други земеделци, които ще му дават плодовете на времето им. 

Нека видим, за кого става въпрос

42 Исус им каза: Не сте ли никога прочели в писанията тая дума: - "Камъкът, който отхвърлиха зидарите, Той стана глава на ъгъла; От Господа е това. И чудно е в нашите очи"? 

Не прочетохме ли именно това в Псалма?

43 Затова ви казвам, че Божието царство ще се отнеме от вас, и ще се даде на народ, който принася плодовете му. 44 И който падне върху тоя камък ще се смаже; а върху когото падне, ще го пръсне. 

Разбирате ли какво четете тук? Исус ви каза, че идва в името на Отец и ще унищожи всеки, който се противи на Бога. И го казва отново и отново, и отново. И така-първият път дойде за да умре за нас. Но вторият път тези които не искат да го слушат-ще умрат. Тук казват така: „Всеки иска да отиде на небето, ,но никой не иска да умира”...
Нека видим Псалм 45 глава. Хората не искат да четат тези неща-защото са страшни. Но ако не ги знаете-не можете да се предпазите от тях. Знанието ще ви спаси, но ако го нямате-как ще спасите себе си? Хората не разбират силата на знанието.

1 От сърцето ми извира блага дума. Аз разказвам делата си на Царя; Езикът ми е перо на бързописец. 2 Ти си по-красив от човешките чада; На устата Ти се изля благодат; Затова те благослови Бог до века. 

Не говори за Цар Давид тук!

3 Препаши меча Си на бедрото Си Силни, Славата Си и величието Си; 4 И във величието Си язди победоносно В полза на истината и кротостта и правдата; И Твоята десница ще Те предвожда към страшни неща. 

Не идва да моли някого да го послуша... Идва със двуостър меч и няма да прости на никой, дето се бори против него.

5 Стрелите Ти са остри, Забиват се в сърцата на царските врагове; Племена падат пред Тебе. 6 Твоят престол, Боже, е до вечни векове; Скиптърът на Твоето царство е скиптър на правота. 

Вижте какво ви казва!

7 Възлюбил си правда и намразил си нечестие; Затова, Боже, твоят Бог те е помазал С миро на радост повече от твоите събратя. 

За това о Боже, твоят Бог те е помазал!

17 Ще направя името Ти паметно през всичките поколения; Затова племената ще Те възхваляват до вечни векове.

Твоето име ще бъде известно във всички поколения и по цялата земя. Кое е това име и кой е той-Евреите 1 глава

6 А когато пък въвежда Първородния във вселената, казва: - "И поклонете се Нему, всички Божии ангели". 7 И за ангелите казва: - "Който прави ангелите Си силни като ветрове, И служителите Си като огнен пламък"; 8 А за Сина казва: - "Твоят престол, о Боже, е до вечни векове; И скиптърът на Твоето царство е скиптър на правота. 

Вижте какво казва на Сина-и току-що го прочетохме.

9 Възлюбил си правда, и намразил си беззаконие; За това, Боже, Твоят Бог Те е помазал с миро на радост повече от Твоите събратя". 

Исус Христос е Бог. Беше Бог, после дойде като човек. Исаия ни казва, че Господ ще се роди на земята и ще бъде наречен Емануел-което означава Бог с нас! И ето-вижте какво четем: Исус Христос е Бог!

10 и пак: "В началото Ти, Господи, си основал земята, И дело на Твоите ръце е небето; 11 Те ще изчезнат, а Ти пребъдваш; Да! те всички ще овехтеят като дреха, 12 И като одежда ще ги свиеш, И те ще бъдат изменени; Но Ти си същият, И Твоите години няма да се свършат. 13 А кому от ангелите е рекъл някога: - "Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие"? 

Има хора които казват, че Михаил и Исус е един и същи-НЕ! Защото Исус е Бог, а не ангел.  

Нека видим Псалм 110 глава. Знаете ли колко хора са били избити зверски само защото са искали да преведат Библията на езика на който вие говорите? Но вие не искате днес да я четете.

1 Господ рече на моя Господ: Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие. 

Това е, което прочетохме в Евреите и Господ не е казал това на някой ангел. И какво-Исус има врагове? Абсолютно вярно-и са много

2 Господ ще простре от Сиона скиптъра на силата ти; Владей всред враговете си. 3 В деня, когато събереш силата си, твоите люде ще представят себе си доброволно, в света премяна; Твоите млади ще дойдат при тебе като росата из утробата на зората. 4 Господ се закле, (и не ще се разкае), като каза: Ти си свещеник до века според чина Мелхиседеков. 

Първото нещо-трябваше да умре и после да вземе отново службата си на Първосвещеник. И вижте какво ще направи после

5 Господ, стоящ отдясно ти, Ще порази царя в деня на гнева си. 6 Ще извърши съд между народите, ще напълни земята с трупове, Ще смаже главата на неприятелите по широкия свят. 

Ще изпълни земята с трупове? Вижте-това е Исус Христос! И ще бъде така по цялата земя-във всички държави. Но хората не обръщат внимание на това.
Нека видим Матей 21 глава-никой не говори, че Исус Христос ще е Цар над Изарел. Вярвате или не-името Исус е най-мразеното име на планетата.

1 И като се приближиха до Ерусалим и дойдоха във Витфагия при Елеонския хълм, Исус изпрати двама ученици и рече им: 2 Идете в селото, което е насреща ви; и веднага ще намерите вързана ослица и осле с нея; отвържете ги и докарайте Ми ги. 3 И ако някой ви рече нещо, кажете: на Господа трябват; и веднага ще ги изпрати. 4 А това стана за да се сбъдне реченото от пророка, който казва: - 

И това е било предсказано

5 "Речете на Сионовата дъщеря: Ето, твоят Цар иде при тебе, Кротък и възседнал на осел И на осле, рожба на ослица". 

Вижте какво пише-„твоят Цар идва”!

6 И тъй учениците отидоха и сториха както им заръча Исус;

Сега ще видим Захария 9 глава и ще разберем, за кого става въпрос в Матей 21 глава

9 Радвай се много сионова дъщерьо; Възклицавай, ерусалимска дъщерьо; Ето, твоят цар иде при тебе; Той е праведен, и спасява, Кротък, и възседнал на осел, Да! на осле, рожба на ослица. 

Сега вече знаем за кого става въпрос. И нека видим какво ще направи като дойде

10 Аз ще изтребя колесница из Ефрема, И кон из Ерусалим, И ще се отсече бойният лък; Той ще говори мир на народите; И владението Му ще бъде от море до море, И от Ефрат до земните краища. 

Войната в Армагедон-за нея пише тук. И Той ще управлява цялата Земя! Не космоса, не третото небе-Земята-вижте какво четете! Хората не разбират думата „владение”.
Нека видим сега, къде ще седи Исус Христос като дойде-Лука 1 глава

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет, 27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария. 

Нека видим какво каза ангела
 
30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение. 31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус. 

Името Исус дойде от небето! Обърнете внимание на този факт.

32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида. 33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край. 

Нали виждате, че не казва, че ще ви грабне. Не ви казва също, че е вашият личен спасител... Има един начин-и вие трябва да следвате този начин, за да спасите себе си. И където и да четем-.Исус е представен като Царя на Израел.

34 А Мария рече на ангела: Как ще бъде това, тъй като мъж не познавам?

Мария е била девствена-не е имал никаква връзка с мъж до тогава.
Нека сега представим Исус Христос, който ще управлява цялата земя-Захария 14 глава

1 Ето, ден от Господа иде, Когато богатството ти ще се раздели всред тебе като обир. 2 Защото ще събера всичките народи На бой против Ерусалим; Градът ще бъде превзет, Къщите ще бъдат обрани, И жените изнасилвани, И половината от града ще отиде в плен; А останалите люде не ще бъдат изтребени от града. 

Знаете ли за какво става въпрос-за битката в Армагедон. И тежко на хората дето живеят в Израел днес.

3 Тогава Господ ще излезе И ще воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой. 4 В оня ден нозете Му ще застанат На Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток; И Елеонският хълм ще се разцепи През средата си към изток и към запад, Така че ще се образува твърде голям дол, Като половината от хълма се оттегли към север, И половината му към юг. 

Къде е това-в Юдея-до Ерусалим. Нозете на Исус ще стоят там. Но вие казвате, че няма дори и да стъпи на земята?

5 И ще побегнете през тоя дол на Моите хълмове, Защото долът на хълмовете ще стига до Асал; Да! ще побегнете както побягнахте от земетръса В дните на Юдовия цар Озия.

А тогава хората вече ще са минали през Великата Скръб. И са оцелели. 

И Господ мой Бог ще дойде, - И всичките свети ангели с Тебе. 

Вижте сами 1 Солунци 4 глава и ще видите, кои ще дойдат с Исус Христос на земята.  

9 И Господ ще бъде цар върху целия свят; В оня ден Господ ще бъде един, и името Му едно. 

И Господ Исус Христос ще бъде Цар над цялата земя 

16 И всеки, който остане От всичките народи, Които са дохождали против Ерусалим, Ще възлиза от година на година Да се кланя на Царя, Господа на Силите, И да празнува празника на колибите 

И всички ще пазят и празнуват Божиите Празници. Всяка година. 
 
17 И ако някои от домочадията на света Не възлизат в Ерусалим Да се поклонят на Царя, Господа на Силите, На тях не ще има дъжд 

И ако някой не отиде на Празника-не ще имат дъжд и ще умират от глад.
 
18 Дори ако не влезе египетското домочадие и не дойде, То и на тях не ще има дъжд; Тях ще сполети язвата, с която Господ ще порази народите, Които не влизат Да празнуват празника на колибите.

И кой е този Бог-нека видим Матей 25 глава. Така се търси истината-Старият и Новият завет.

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол. 

Исус ще дойде и заедно с него всичките-обърнете внимание-свети ангели с него. И ще седне на трона на Давид-в Ерусалим.

32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите; 

И как така всичките народи ще дойдат при него? Защото ако не дойдат-няма да има дъжд в земите им. И те ще умрат от глад. И Той ще управлява цялата земя-и това вече го видяхме. 

Псалм 72 глава
 
1 Боже, дай Твоето правосъдие на царя, И правдата Си на царския син, 2 За да съди Твоите люде с правда, И угнетените Ти с правосъдие 3 Планините ще донесат мир на людете, И хълмовете мир с правда. 

Това е Царят-Исус Христос!  

4 Той ще съди справедливо угнетените между людете, Ще избави чадата на немотните, и ще смаже насилника 

Исус Христос е това 

7 В неговите дни ще цъфти праведният, И мир ще изобилва докато трае луната. 
8 Той ще владее от море до море, И от Евфрат до краищата на земята. 

Исус Христос ще управлява цялата земя-напълно ясно пише, нали?
Нека видим Исаия 2 глава
 
2 В послешните дни Хълмът на дома Господен Ще се утвърди по-високо от всичките хълмове, И ще се издигне над бърдата; И всичките народи ще се стекат на него. 

Става въпрос за правителството на Исус Христос 

3 И много племена ще отидат и ще рекат: Дойдете, да възлезем на хълма Господен, В дома на Якововия Бог; Той ще ни научи на пътищата Си, И ние ще ходим в пътеките Му, Защото от Сион ще излезе поуката, И словото Господно от Ерусалим. 

Хората ще знаят тогава, че Исус е Цар на Израел, на Юда и на цялата земя. А защо хората ще отиват в Ерусалим-за да ги научи Исус Христос на истината както е. Не в разните църкви дето ги лъжат-директно при Исус.  

4 Бог ще съди между народите, И ще решава между много племена; И те ще изковат ножовете си на палешници, И копията си на сърпове; Народ против народ няма да дигне нож, Нито ще се учат вече на война. 

И никой няма да иска вече да воюва. Нека видим Данаил 7 глава 

1 В първата година на вавилонския цар Валтасар Даниил видя сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа съня и разказа същността на работите. 2 Даниил проговаряйки рече: Видях в нощното си видение, и ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху голямото море. 3 И четири големи зверове възлязоха из морето, различни един от друг. 

Това са Вавилонската Империя, Мидо-Персийскаат, Гръцката и Римската Империя. И Рим е падал и ставал 10 пъти. И днес виждаме десетият път-Европейският Съюз. И ние знаем, кои са те и какво ще направят.

13 Гледах в нощните видения, и ето, един като човешки син идеше с небесните облаци и стигна до Стария по дни; и доведоха го пред Него. 

Кой е това-Исус. 
 
14 И Нему се даде владичество, слава и царство, за да Му слугуват всичките племена, народи и езици. Неговото владичество е вечно владичество, което няма да премине, и царството Му е царство, което няма да се разруши. 

Не е ли именно това, дето четем днес през цялото време? 
 
15 Колкото за мене, Даниила, духът ми се наскърби дълбоко в тялото ми, и виденията на главата ми ме смутиха. 16 Приближих се до едного от предстоящите и го попитах що е истинското значение на всичко това. И той ми разправи и ми даде да разбера значението на тия неща. 17 Тия четири големи звяра, каза той, са четирима царе, които ще се издигнат от земята. 

4 Царства са това 

18 Но светиите на Всевишния ще приемат царството, и ще владеят царството до века и до вечни векове. 

Кой ще наследи Царството-светиите. 
 
19 Тогава поисках да узная истината за четвъртия звяр, който се различаваше от всичките други и бе твърде страшен, чиито зъби бяха железни и ноктите му медни, който пояждаше и строшаваше, а останалото стъпкваше с нозете си, - 

Това е Римската Империя. Която съсипа света не само физически, но и духовно. Защото те са ви дали религията, която и вие следвате. Този звяр ви е дал всичкото, дето вие следвате и мислите, че е свято. Коледата, Великдена, отиване на небето, можете да ядете всичко, Законите на Бога вече не важат, съботата е сменена с неделята, мъртивте не са мъртви, но са на небето или в ада.  

23 Той каза така: Четвъртият звяр ще бъде четвъртото царство на света, което ще се различава от всичките царства, и ще погълне целия свят, и ще го стъпче и разтроши 

И това е, което следвате. Вие мсилите, че сте протестанти, но ако ви попитам, против какво протестирате-не знаете. Вие сте Римски католици-както и да наричате себе си. На Коледата всички си имате Коледно дърво. Всички ще отивате на небето-дори и след като в цялата Библия няма такова нещо.
Днес Римските католици са универсалната църква-майката. И полека-лека ще ви прибере под крилото си. Предишните Империи дойдоха и изчезнаха, но Римската Империя не е изчезвала-Господ я оприличе на ужасен звяр-няма сравнение с нищо! 
 
26 Но когато съдилището ще заседава, ще му отнемат владичеството, за да го изтребят и погубят до край. 27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват. 

Кой ще управлява земята-светиите. Защото Царството е под цялото небе-напълно ясно, че е на земята. И това ще стане, когато Исус Христос дойде с всичките си светии-нека го потвърдим в 1 Солунци 3 глава
 
12 И Господ да ви направи да растете и да преизобилвате в любов един към друг и към всичките, както и ние преизобилваме към вас, 13 за да утвърди сърцата ви непорочни в светост пред нашия Бог и Отец при пришествието на нашия Господ Исус с всичките Негови светии. 

Сега вече знаем за какво иде реч-нали.
А сега ще видим, кой ще управлява цялата Земя-Псалм 149. Хората си нямат и понятие какво прави Господ и изобщо-не познават Исус Хистос

1 Алилуя! Пейте на Господа нова песен, И хвалението Му в събранието на светиите. 5 Светиите ще тържествуват славно, Ще се радват на леглата си. 6 Славословия към Бога ще бъдат в устата им, И меч остър от двете страни в ръката им, 

Защо имат двуостър меч тези светии? 
 
7 За да отдават възмездие на народите 8 За 9 За да извършат над тях написания съд! Тая чест принадлежи на всички Негови светии. Алилуя.да вържат царете им с вериги, И благородните им с железни окови, -И наказание на племената, 

Виждате ли какво ще правят светиите-ще управляват народите. Исаия 30 глава ви казва дори, че светиите ще наблюдават хората и ще им казват, да вървят по правия път. Защото дори и няма да се показват понякога на хората-вижте главата в Исаия. Защото светиите ще са... богове.
Матей 19 глава-ако сте от светиите-ще знаете какво става и ще знаете цялото нещо.  

27 Тогава Петър в отговор Му рече: Ето, ние оставихме всичко и Те последвахме; ние, прочее, какво ще имаме? 28 А Исус им рече: Истина ви казвам, че във време на обновлението на всичко, когато Човешкият Син ще седне на славния Си престол, вие, които Ме последвахте, тоже ще седнете на дванадесет престола да съдите дванадесетте Израилеви племена. 

Е къде ще са 12те племена на Израел-на небето ли? Това ще стане при възкресението. И всеки от апостолите ще е Цар над едно от племената на Израел.
Нека видим Откровението 5 глава-тук се говори за Отец. И тази Книга не е от тогава, но от самото сътворение.

1 И видях в десницата на седящия на престола книга, написана отвътре и отвън запечатана със седем печата. 2 И видях, че един силен ангел прогласяваше с висок глас: Кой е достоен да разгъне книгата и разпечата печатите й? 3 И никой, нито на небето, нито на земята, нито под земята, не можеше да разгъне книгата нито да я гледа. 4 И аз плаках много, защото никой не се намери достоен да разгъне книгата нито да я гледа. 5 Но един от старците ми каза: "Недей плака: ето лъвът, който е от Юдовото племе, който е Давидовият корен, превъзмогна, за да разгъне книгата и да разпечата нейните седем печата." 

Първият път беше Агнето, но сега ще дойде като Лъва на Юда. Знаете каква е разликата между агне и лъв, нали? 
 
7 И то дойде та взе книгата из десницата на седящия на престола. 8 И когато взе книгата, четирите живи същества и двадесетте и четири старци паднаха пред Агнето, като всеки държеше арфа и златни чаши пълни с темян, които са молитвите на светиите. 

И ето, когато Исус взе Книгата, тези светии започнаха да пеят

9 И пеят нова песен, думайки: Достоен си да вземеш книгата и да разпечаташ печатите й: защото си бил заклан, и със Своята кръв си изкупил за Бога човеци от всяко племе, език, люде и народ 10 и направил си ги на нашия Бог царство и свещеници; и те царуват на земята. 

И те ще управляват небето? НЕ-те ще управляват земята.
Нека видим кога ще стане това в Откровението 20 глава                          

1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига. 
2 Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години, 3 и, като го хвърли в бездната, заключи и я запечата над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години, след което той трябва да бъде пуснат за малко време. 

Защо Господ ще затвори Сатана за 1000 години? Защото Сатана работи за Бога и сега Бог иска да не може да говори на хората лъжите си.

4 И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят; видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години.

И те ще управляват цялата земя за тези 1000 години
 
5 Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение. 

Нека видим и последното място за днес-Откровението 2 глава

18 До ангела на тиатирската църква пиши: Това казва Божият Син, Който има очи като огнен пламък, и Чиито нозе приличат на лъскава мед: 19 Зная твоите дела и любовта, вярата, служението и търпението ти, и че последните ти дела са по-много от първите. 25 но дръжте онова, което имате, докле дойда. 26 И на този, който победи, и който се пази до край, за да върши дела чисти като Моите, ще дам власт над народите, - 

И това е, което видяхме днес-за целият ден. И всеки, който устои до края-ще има власт над народите. И какво ще прави-ето 

27 (и той "Ще ги управлява с желязна тояга; Те ще се строшат като грънчарски съдове", -) както и Аз получих от Отца Си. 

Сестри и братя-това, което научихте днес от Библията е напълно противоположно на ученията в които вие сте повярвали. Никой няма да върви на небето и всички ще са тук-на тази земя.
 

Благодаря ви за вниманието!  

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2173117
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031