Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2013 02:19 - Содомията-или Хомосексуализма и дали е разрешен от Бога
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1561 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,

Днес ще ви представя този урок. Няма да намерите нищо, което аз или някой друг е казал самостоятелно, но само Библията. И обърнете внимание-ако някой не е съгласен с нещо-ще бъде не с мене, но с Библията.
Някой ме попита-ти се занимаваш със хомосексуалистите? Занимаваме се с този урок от преди много години. Защото е в Библията.
Но защо хомосексуализма се разпространи толкова много-защото пастирите не са си на местото. Защото те убиха Закона-и сега всичко върви. Е тогава, кой ще стои за Бога днес? Защото всичко е отменено от тях. Но все някой трябва да проповядва Божието Слово както е!
Проповедниците трябва да са стражите дето предупреждават хората за идещият гняв на Бога.
Ще започнем урока от Езекил 3 глава

17 Сине човешки, поставих те страж за Израилевия дом; слушай, прочее, словото от устата Ми, и предупреди ги от Моя страна. 

Вижте какво казва Господ-той иска пастирите да са стражарите които да предупредят за идещият гняв на Бога. Но днес пастирите изобщо не предупреждават-никого.

18 Когато кажа на беззаконника: Непременно ще умреш; а ти не го предупредиш, и не говориш за да предпазиш беззаконника от беззаконния му път та да спасиш живота му, оня беззаконник ще умре в беззаконието си; но от твоята ръка ще изискам кръвта му. 

Вижте-когато Господ каза, че неправедните ще умрат-това и ще стане. Но ако стражарят не ги предупреди-Бог ще изисква кръвта им от неговата ръка. Разбирате ли го това, братя дето се правите на пастири?

19 Обаче, ако предупредиш беззаконника, но той не се върне от беззаконието си и от беззаконния си път, той ще умре в беззаконието си; а ти си избавил душата си. 

Ето-това е, което аз ще правя. Всичко, което служителите на Бога трябва да направят е, да предупредят стадото за това, което идва и за гнева на Бога. После вече всеки сам си решава какво ще прави. Но ако аз ви предупредя, то съм избавил себе си от отговорност. Топката е във вашето поле. А аз служа на Бога и ще направя всичко възможно да ви предупредя-за да избавя себе си от вашата кръв. И ако не чуете какво казва Господ-кръвта ви остава на вашите си глави. Аз ще съм чист от нея.
Но не това е, което правят пастирите... в неделя! Защото те самите не познават Бога!
Нека видим как е било от самото начало-защото е в Библията и тогава трябва да го четем. Някой трябва да ви говори за него, да ви го прочете. Вижте-Бог не толерира такива неща вчера, няма да ги толерира и днес и утре!
Битие 13 глава

1 Така Аврам излезе от Египет, той, жена му и всичко що имаше, и Лот с него, та замина към южната страна. 2 Аврам беше много богат с добитък, сребро и злато. 
5 Също и Лот, който придружаваше Аврама, имаше овци, говеда и шатри. 6 И понеже земята не ги побираше да живеят заедно, тъй като имотът им беше много, и не можеха да живеят заедно, 

И ето-когато Аврам излязъл от Египет и заедно с него и Лот-те са имали много стада. За това е трябвало да се разделят

12 Аврам се засели в Ханаанската земя; а Лот се засели между градовете на Иорданската равнина, и преместваше шатрите си докато стигна до Содом. 

Лот се е заселил в земята на Содом.

13 А Содомските мъже бяха твърде нечестиви и грешни пред Господа. 18 Тогава Аврам премести шатрата си, дойде и се засели при Мамриевите дъбове, които са в Хеврон; и там издигна олтар на Господа. 

Авраам се е отделил от тези мъже! За това ви казвам-четете си Библиите-Библията говори сама за себе си! Но понеже не четете-не знаете нищо и не пазите никакъв Закон. Няма дисциплина и ред!
Битие 18 глава

1 След това Господ се яви на Авраама при Мамвриевите дъбове, когато той седеше при входа на шатрата си в горещината на деня. 2 Като подигна очи и погледна, ето, трима мъже стояха срещу него; и като ги видя, затече се от входа на шатрата да ги посрещне, поклони се до земята, и рече: 

Авраам е знаел, че това е Господ и двама от ангелите.

3 Господарю мой, ако съм придобил Твоето благоволение, моля Ти се, не отминавай слугата Си. 4 Нека донесат малко вода, та си умийте нозете и си починете под дървото. 5 И аз ще донеса малко хляб, да подкрепите сърцата си, и после ще си заминете; понеже затова дойдохте при слугата си. А те рекоха: Стори, както си казал. 

Авраам е искал да приготви ястие за Господа и ангелите. Хората казват, че ангелите не ядат човешка храна-но ето какво пише тук...

6 Тогава Авраам влезе бързо в шатрата при Сара и рече: Приготви по-скоро три мери чисто брашно, замеси и направи пити. 7 А Авраам се затече при чердата, взе едно младо, добро теле и го даде на слугата, който побърза да го сготви. 8 После взе масло, мляко и сготвеното теле, та сложи пред тях; и той стоеше при тях под дървото, докато те ядяха. 16 Като станаха от там, мъжете се обърнаха към Содом; и Авраам отиде с тях, за да ги изпрати. 17 И Господ рече: Да скрия ли от Авраама това, което ще сторя, 18 тъй като Авраам непременно ще стане велик и силен народ и чрез него ще се благословят всичките народи на земята? 

Господ каза, че Авраам ще бъде велик народ и всичките народи ще се благословят чрез Авраам-защото Исус дойде от него.

19 Защото съм го избрал, за да заповяда на чадата си и на дома си след себе си да пазят Господния път, като вършат правда и правосъдие, за да направи Господ да стане с Авраама онова, което е говорил за него. 

Авраам е управлявал своят дом по Бога.

20 И рече Господ: Понеже викът на Содома и Гомора е силен и, понеже грехът им е твърде тежък, 21 ще сляза сега и ще видя дали са сторили напълно според вика, който стигна до Мене; и ако не, ще узная. 

Господ каза на Авраам какво ще направи със Содом и Гомора-ако след като провери, то така ще направи. Вижте-ако Господ сам слезе да провери и да ги съсипе, защо мислите, че днес ще е друго?

22 Тогава мъжете, като се обърнаха от там, отидоха към Содом. Но Авраам още стоеше пред Господа. 23 И Авраам се приближи и рече: Ще погубиш ли праведния с нечестивия? 

Човекът на Бога винаги мисли как да спаси хората. Вижте какво попита Авраам!

24 Може да има петдесет праведника в града; ще погубиш ли мястото, не ще ли го пощадиш, заради петдесетте праведника, които са в него? 25 Далеч от Тебе да сториш такова нещо, да убиеш праведния с нечестивия, така щото праведният да бъде като нечестивия! Далеч от Тебе това! Съдията на цялата земя няма ли да върши правда? 

Авраам е имал смелост-кой би си позволил да говори дори с Бога?

26 И Господ каза: Ако намеря в Содом петдесет праведника, вътре в града, ще пощадя цялото място, заради тях. 32 Тогава Авраам рече: Да се не разгневи Господ и аз ще продумам пак, само тоя път. Може да се намерят там десет. И той каза: Заради десетте няма да го погубя.

Вижте до колко тези два-три града са били инфектирани-става въпрос само за десет души! 
 
33 А като престана да говори с Авраама Господ си отиде; а Авраам се върна на мястото си. 

Обаче, явно Господ не намери и десет праведници. И тогава прати ангелите да извършат това, което извършиха с тези градове-съсипаха ги.
Битие 19 глава

1 Привечер дойдоха двама ангела в Содом; а Лот седеше в Содомската порта. И като ги видя, Лот стана да ги посрещне, поклони се с лице до земята и рече: 

Значи и Лот е знаел, кои са тези двама мъже.

2 Ето, господари мои, свърнете, моля, в къщата на слугата си, пренощувайте и си умийте нозете, и утре станете та си идете по пътя. А те рекоха: Не, на улицата ще пренощуваме. 

Но Лот е знаел прекрасно, че те не могат да останат на улицата! Знаел е какво ще им се случи.

3 Но, като настояваше много, те се отбиха към него и влязоха в къщата му; и той им направи угощение и изпече безквасни хлябове; и ядоха. 4 А преди да си легнат те, градските мъже, Содомските жители, млади и стари, всичките люде от всякъде, обиколиха къщата 

Стари и млади! Ето какво става когато има дори и малко квас-цялото тесто се вкисва! 

5 и викаха на Лота, казвайки: Где са мъжете, които дойдоха у тебе тая нощ? Изведи ни ги да ги познаем. 

Вижте-това са мъже. Ако бяха жени-ясно, но те искаха да правят секс с мъже...

6 А Лот излезе при тях пред вратата, затвори вратата зад себе си, и рече: 7 Моля ви се, братя мои, не правете такова нечестие. 8 Вижте сега, имам две дъщери, които не са познали мъж; тях да ви изведа вън, и сторете с тях, каквото ви се вижда угодно; само на тия мъже не струвайте нищо, понеже затова са влезли под покрива на стряхата ми. 

Тези мъже бяха така развратени, че не искаха да правят секс с дъщерите на Лот...

9 Но те рекоха: Махни се нататък. Рекоха още: Той дойде тук самичък и пришелец, а иска още и съдия да стане; ей сега на тебе ще сторим по-голямо зло, отколкото на тях. И насилваха премного човека, Лота, и приближиха се да разбият вратата. 

Виждате ли това? И днес ако им кажете, че са неправедни-те ви казват, че ги съдите...

10 Но мъжете простряха ръце, дръпнаха Лота при себе си, в къщи, и затвориха вратата. 

11 Тоже и поразиха със слепота човеците, които бяха пред вратата на къщата, и малък и голям, тъй щото се умориха, като търсеха вратата. 

Ангелите ослепиха тези мъже. И сега обаче Господ знаеше, че тези мъже са напълно развратени.

12 Тогава мъжете рекоха на Лота: Имаш ли тука друг някой: зет, синове, дъщери и които и да било други, що имаш в града, изведи ги из това място; 

Имало е някакви парведни хора в Содом и Гомора, но не са били десет!

13 защото ние ще съсипем мястото, понеже силен стана викът им пред Господа, и Господ ни изпрати да го съсипем. 

Хората мислят, че Господ не ги чува и вижда-лъжат себе си. И ще дойде денят, когато същите ангели ще дойдат и ще съсипят тези които са се развратили, така, както съсипаха Содом и Гомора.

14 И тъй, Лот излезе и говори на зетьовете си, които щяха да водят дъщерите му и рече: Станете, излезте из това място, защото Господ ще съсипе града. Но на зетьовете му се видя, че той се шегува. 

Така са хората и днес-не искат да вярват, че Господ ще извърши това, което е обещал. Защото не вярват в Бога.

15 Когато се зазори, ангелите настояваха пред Лота, казвайки: Стани, вземи жена си и двете си дъщери, които са тука, за да не погинеш всред наказанието на тоя град. 16 Но той се бавеше; затова мъжете хванаха за ръка него, жена му и двете му дъщери, изведоха го и поставиха го вън от града; понеже Господ го пожали. 

Господ намери в тези два града три жени и един мъж праведни.

17 И като го изведоха вън, рече единият на Лота: Бягай за живота си; да не погледнеш назад, нито да се спреш някъде в цялата тая равнина; бягай на планината, за да не погинеш. 24 Тогава Господ изля върху Содом и Гомор сяра и огън от Господа от небето. 25 Той разори тия градове и цялата равнина, всичките жители на градовете и земните растения. 26 Но жена му, след него, погледна назад, и стана стълб от сол. 

И Господ съсипа Содом и Гомора-защото бяха инфектирани напълно. А днес никой не говори за това. Днес като включите телевизора, на всеки канал говорят за брак между хомосексуалистите и че е нещо нормално. Хората мислят, че това е нормално днес.
Нека видим книгата Юда-защото нищо не се е променило при Бога! 

3 Възлюбени, като показвах всяко усърдие да ви пиша за нашето общо спасение, счетох за нужно да ви пиша и да ви увещая да се подвизавате за вярата, която веднъж за винаги бе предадена на светиите. 

Юда говори за общото спасение-защото е общо и никой не е с нещо повече от другиго-който пази това, което Бог изисква-ще се спаси. Няма нищо специялно за никого и никой не е благословен повече от някого другиго.
Вие можете да си правите каквото си искате, но аз ще ви кажа директно какво казва Господ! 
 
5 А искам да ви напомня, (тъй като сте узнали вече всичко това), че Господ, като избави веднъж Своя народ от египетската земя, после погуби ония, които не повярваха,

Юда иска да ни напомни, че не е само до хомосексуализма, но е до всяка заповед от Закона! Не може да нарушавате Законите на Бога и да очаквате нещо добро да ви постигне. 
 
6 и че ангели, които не опазиха своето достойнство, но напуснаха собственото си жилище, - Той ги държи под мрак във вечни връзки за съда на великия ден; 

Дори и ангелите които нарушиха Закона на Бога-Бог ги завърза да бъдат в тъмнината-за това не можете да ги видите днес. И Бог ще ги осъди като дойде времето.

7 както и Содом, Гомор и околните им градове, които, подобно на тях, се предадоха на блудство и изпадваха в противоестествени пороци, са поставени за пример като носят наказанието на вечния огън. 

Предадоха се на блудство-мъже лягаха с мъже и жени с жени-което не е нормално. И ето какво ви казва Юда-Содом и Гомора са ни за пример, за да не вършим такива неща. Но хората не обръщат внимание и мислят, че ще се спасят от гнева на Бога.
Нека видим какво е станало с тези дето са се опитали да защитят Содом и Гомора и това, което са вършили хората там.
Съдии 19 глава-тези неща Господ е поставил тук за наш пример. За да ни предупреди, какво ще направи ако ние направим това, което те са правили. Трябва да очакваме същите последици. Но някак си днес никой не говори за това и светът е съвсем излязъл от релсите. Защото никой не учи Божието Слово както е. Ние не съдим никого-ние ви четем Библията.

1 В ония дни, когато нямаше цар в Израиля, имаше един левитин, който живееше на отвъдната страна на Ефремовата хълмиста земя, и който си беше взел наложница от Витлеем Юдов. 2 Но наложницата му блудствува против него, и отиде си от него в бащината си къща във Витлеем Юдов, гдето остана около четири месеца. 

Тази жена е прелюбодействала. Явно мъжът й я е обичал и за това е отишъл след нея.

3 И мъжът й стана, та отиде подир нея, за да й говори любезно и да я върне, като водеше със себе си слугата си и два осела. И тя го въведе в бащината си къща; и когато го видя бащата на младата, посрещна го с радост. 

Баща й е знаел прекрасно, какво представлява дъщеря му... За това и се е зарадвал, че този човек я иска отново.

4 И тъст му, бащата на младата, го задържа, та преседя с него три дена; и ядоха и пиеха и пренощуваха там. 10 Но човекът не склони да пренощува, а като стана, тръгна и дойде срещу Евус (който е Ерусалим), като водеше със себе си два оседлани осела; и наложницата му беше с него. 11 Когато се приближиха до Евус, денят беше много преминал; и слугата рече на господаря си: Дойди, моля, нека се отбием в тоя град на евусите, за да пренощуваме в него. 12 Но господарят му рече: Няма да се отбием в град на чужденци, гдето не се намират от израилтяните, но ще заминем за Гавая. 

Човекът е мислел, че е по-безопасно да бъде сред своя народ-голяма грешка!

13 Рече още на слугата си: Дойди, нека се приближим до едно от тия места, и ще пренощуваме в Гавая или в Рама. 14 И тъй, те заминаха та вървяха; а зайде им слънцето близо при Гавая, която принадлежи на Вениамина. 15 И там се отбиха, за да влязат да пренощуват в Гавая; и когато влезе, седна край градската улица, защото никой не ги прибираше в къщата си, за да пренощуват. 16 И, ето, един старец идеше вечерта от работата си на полето; и тоя човек беше от хълмистата земя на Ефрема и пришелствуваше в Гавая, а местните човеци бяха вениаминци. 

Това е бил човек от друго племе-не от Вениамин.  

 20 И старецът рече: Бъди спокоен; обаче, всичките ти нужди нека понеса аз; само да не пренощуваш на улицата. 21 И така, той го въведе в къщата си, и даде зоб на ослите; а те си умиха нозете и ядоха и пиха. 22 Като веселяха сърцата си, ето, едни градски мъже, развратници, обиколиха къщата, блъскаха на вратата, и говореха на стареца домакин, казвайки: Изведи човека, който влезе в къщата ти, за да го познаем. 

Ето сега-други мъже-от племето на Вениамин, но от Израел-вижте какво направиха!

23 А човекът, то ест, домакинът, излезе при тях та им каза: Не, братя мои! моля, недейте прави това зло; тъй като тоя човек е мой гост, недейте струва това безумие. 24 Ето дъщеря ми, девица, и неговата наложница; тях ще изведа вън сега; опозорете ги, и сторете им каквото ви е угодно; но на тоя човек да не сторите едно такова безумно дело. 

Вижте какво ужасно дело беше това в очите на служител на Бога!

25 Но мъжете не искаха да го послушат; за това, човекът взе наложницата му та им я изведе вън; и те я познаха и обезчестяваха я цялата нощ дори до утринта, а като се зазори пуснаха я. 

Обърнете внимание-Господ спаси дъщерята на стареца! И кого изведоха на вън-тази, която беше прелюбодейка...

26 И тъй призори жената дойде и падна при вратата на къщата на човека, гдето беше господарят й, и там лежа до съмване. 27 И на утринта господарят й стана та отвори вратата на къщата и излизаше, за да си отиде по пътя, и ето наложницата му паднала при вратата на къщата, и ръцете й на прага. 28 И рече й: Стани да си отидем. Но нямаше отговор. Тогава човекът я дигна на осела, и стана та отиде на мястото си. 

Жената беше мъртва. Това са перверзни хора които не са се интересували какво ще стане с тази жена-те я убиха.

29 И като дойде в дома си, взе нож, хвана наложницата си, и я разсече член по член на дванадесет части, и прати ги във всичките предели на Израиля. 

Спомнете си-тогава в Израел не е имало Цар. За това този мъж е направил това!

30 И всички, които видяха това, думаха: Не е ставало, нито се е виждало такова нещо от деня, когато израилтяните излязоха из Египетската земя, до днес; размислете, прочее, затова, съветвайте се, и изказвайте се. 

Това не еставало в Израел. Това е било така ужасно, че Израел е решил да направи нещо по този въпрос-Съдии 20 глава

1 Тогава всичките израилтяни излязоха, и цялото общество, от Дан до Вирсавее, заедно с Галаадската земя, се събра като един човек пред Господа в Масфа. 

Всичките племена са се събрали заедно.

2 И людете от всичките краища, всичките Израилеви племена, четиристотин хиляди мъже пешаци, които теглеха меч, се представиха в събранието на Божите люде. 12 Тогава Израилевите племена пратиха мъже по цялото Вениаминово племе да казват: Какво е това нечестие, което се е извършило помежду ви? 13 Сега, прочее, предайте човеците, ония развратници, които са в Гавая, за да ги избием, и да отмахнем това зло от Израиля. Но Вениамин отказа да послуша гласа на братята си израилтяните; 14 и вениаминците се събраха от градовете си на Гавая, за да излязат на бой против израилтяните. 

Вижте какво става! 11те племена не са дошли да накажат Вениамин, но само тези мъже които извършиха това. Но Вениаминците решиха да защитят тези мъже.

15 И в оня ден вениаминците, излезли от градовете, като се преброиха, бяха двадесет и шест хиляди мъже, които теглеха меч, освен жителите на Гавая, които се преброиха седемстотин отборни мъже. 

Вениамин реши да отиде на война заради тези неправедни мъже.  

18 Тогава израилтяните станаха, възлязоха във Ветил, та се допитаха до Бога, казвайки: Кой от нас да възлезе пръв против вениаминците? А Господ каза: Юда да излезе пръв.

Винаги Юда е пръв в битката. Исус дойде от Юда-Юда е боец! 
 
19 И тъй, на утринта израилтяните станаха та разположиха стан против Гавая. 20 И Израилевите мъже излязоха на бой против Вениамина; и опълчиха се Израилевите мъже на бой против тях в Гавая. 21 А вениаминците излязоха из Гавая, та в оня ден повалиха на земята двадесет и две хиляди мъже от Израиля. 

Вижте това-22000 мъже са загинали? Защо Господ е позволил това? Ще говорим по това...
 
24 И така, на втория ден израилтяните се приближиха при вениаминците. 25 А на втория ден Вениамин излезе из Гавая против тях та повали на земята още осемнадесет хиляди мъже от израилтяните; всички тия теглеха меч. 

Какво стана? Господ не беше с 11те племена? Вижте-понякога трябва да страдате малко за Бога.

26 Тогава всичките израилтяни и всичките люде влязоха та дойдоха във Ветил и плакаха, и седнаха там пред Господа, и постиха в оня ден до вечерта; и принесоха всеизгаряния и примирителни жертви пред Господа. 27 После израилтяните се допитаха до Господа, (защото през ония дни ковчегът на Божия завет беше там, 

Те се допитаха до Бога-защо губят пред тези хора?

28 и Финеес, син на Елеазара, Аароновият син, служеше пред него през ония дни), и запитаха: Да възлезем ли пак на бой против потомците на брата ни Вениамина? или да престанем? И Господ каза: Възлезте, защото утре ще ги предам в ръката ви. 

Те чакаха този знак от Бога. Господ ни дава тук съобщение-трябва да свършите моят бизнес, каквото и да ви коства това!  

34 И дойдоха против Гавая десет хиляди отборни мъже от целия Израил, и битката ставаше ожесточена; но вениаминците не знаеха, че бедата ги застигаше.

Сега вече Господ им е показал как да поставят засадата и ето-Израел този ден победи Вениамин. 
 
35 Защото Господ порази Вениамина пред Израиля; и в оня ден израилтяните погубиха от вениаминците двадесет и пет хиляди и сто мъже; те всички теглеха меч. 43 Заобиколиха вениаминците, гониха ги, и тъпкаха ги лесно до срещу Гавая към изгрева на слънцето. 44 И паднаха от Вениамина осемнадесет хиляди мъже, - всички храбри мъже. 45 Прочее, те се обърнаха та побягнаха към пустинята в канарата Римон; а израилтяните набраха от тях пабирък по пътищата, пет хиляди мъже, после ги гониха до Гидом и там убиха от тях две хиляди мъже. 46 Така, всичките, които паднаха в оня ден от Вениамина, бяха двадесет и пет хиляди мъже, които теглеха меч, - всички храбри мъже. 

Двадесет и пет хиляди мъже само от Вениамин!!

47 А шестстотин мъже се обърнаха та побягнаха към пустинята в канарата Римон; и седяха в канарата Римон четири месеца. 48 А Израилевите мъже се обърнаха върху вениаминците, та ги поразиха с острото на ножа, както градски човек, така и добитък, и всичко що се намираше; и предадоха на огън всичките градове, които намираха. 

Вижте колко мъже загинаха! Израел унищожи всичките градове, изби всички-мъже и жени, деца и старци! И всичко, което остана от Вениамин бяха 600 мъже. Защо? Защото те решиха да защитят тези содомити!
Вижте колко хора загинаха заради тази глупост!
Нека видим сега какво стана-Съдии 21 глава

1 А Израилевите мъже бяха се заклели в Масфа, казвайки: Ни един от нас да не даде дъщеря си на вениаминец за жена. 2 И людете дойдоха във Ветил та седяха там до вечерта пред Бога, и те с висок глас плакаха горко. 3 И рекоха: Защо, Господи Израилеви Бог, стана това в Израиля, та липса днес едно племе от Израиля? 

Вижте-едно от племената на Израел почти се отсече в този ден! И останалите Израилеви племена плачеха-защо това стана и какво да направят сега, за да запазят този брат-за да не стане Израел 11 племена. 
 
5 Тогава израилтяните казаха: Кой измежду всичките Израилеви племена не възлезе на събранието при Господа? Защото бяха направили голяма клетва относно онзи, който не би дошъл при Господа в Масфа, като бяха рекли: Непременно да се умъртви. 6 И израилтяните се разкаяха за брата си Вениамина, казвайки: Днес се отсече едно племе от Израиля. 

Те искаха да поправят тази беда. Вижте-за това имате 12 часа в ноща и 12 в деня, имате 12 месеца, от времето, когато Господ създаде човека до времето когато човека ще стане бог са 12000 години! Всичко е 12-не можеше едно от 12те племена да изчезне!

7 Какво да сторим за оцелелите от тях, за да имат жени, тъй като се заклехме в Господа да им не дадем жени от дъщерите си? 8 Затова казаха: Кой измежду Израилевите племена не възлезе в Масфа при Господа? И, ето, от Явис галаадски не беше дошъл никой на събранието в стана. 

Това е било само един град или една част от едно от племената-те не са дошли за битката.

9 Защото, като се преброиха людете, ето, нямаше там ни един от жителите на Явис галаадски. 10 За това, обществото прати там дванадесет хиляди от най-храбрите мъже и казаха им със заповед: Идете, поразете жителите на Явис галаадски с острото на ножа, с жените и децата. 11 И ето какво да направите: погубете съвсем всеки от мъжки пол, и всяка жена, която е лежала с мъж. 

И те трябваше да отидат и да убият всички, освен девиците!

12 А между жителите на Явис галаадски намериха четиристотин млади девици, които не бяха познали мъж, като не бяха лежали с мъж; и доведоха ги в стана у Сило, което е в Ханаанската земя. 

Още един град-жителите му трябваше да бъдат избити. Вижте колко сериозен е Господ по тези въпроси! Не е шега!  

16 Тогава старейшините на обществото казаха: Що да сторим за оцелелите, за да имат жени, тъй като жените са изтребени от Вениамина? 

Но какво да направят за тези 200 мъже от Вениамин дето останаха без жени?  

19 Тогава рекоха: Ето, всяка година става празник Господу в Сило, което е на север от Ветил на изток от пътя, който отива от Ветил в Сихем, и на юг от Левона. 20 И така, заповядаха на вениаминците, казвайки: Идете, крийте се в лозята; 21 и гледайте, и, ето, ако силоенските дъщери излязат да играят хоро, тогава излезте из лозята та си грабнете всеки за себе си жена от силоенските дъщери, па си идете във Вениаминовата земя.

Ето как решиха въпроса-трябваше да си отвлекат жени. Така нямаше да останат без жени. 
 
22 И когато бащите им или братята им, дойдат при нас, за да се оплачат, ние ще им речем: Бъдете благосклонни към тях заради нас, понеже в битката ние не задържахме жена за всекиго; а сега вие не сте им ги дали, та да сте виновни. 

И ето как Вениамин не беше изтребен и не изчезна. Но вижте-60000 души измряха, цял град беше избит-защото те решиха да защитят содомитите! Господ ви дава съобщение тук, сестри и братя! Когато праведният мълчи, злото се увеличава! И тогава дори и вашите внуци започват да стават както тези хора-неправедни. Е как така това стана-нали сте праведни? Защото си мълчите! Днес всеки от пастирите се страхува да говори Словото! Но Господ ни дава пример-тримата съдружници на Даниил не пожелаха да служат на паганският бог, но бяха хвърлени в огнената пещ! И Господ ги избави, защото те бяха с Бога. И така-ако служите на Бога-не спирайте да говорите Божието Слово-каквото и да ви се случи. Стига сте си играли на пастири!
Ще ви покажа, че содомията и хомосексуализма е част от Закона! Закона забранява ттези неща!
Левит 20 глава

10 Ако прелюбодействува някой с чужда жена, тоест, ако прелюбодействува някой с жената на ближния си, непременно да се умъртвят и прелюбодеецът и прелюбодейката.

Това е ясно-нали? То е Закона.

13 Ако някой легне с мъжко, като с женско, и двамата са извършили гнусота; непременно да се умъртвят; кръвта им да бъде върху тях.

Виждате, че това е част от Закона! И не е никак шега да го нарушите! Ясно е като бял ден-нали? Това е в Книгата и не можете да го отминете!
Нека видим Еремия 23 глава-трябва да пазите целият Закон, а не да си избирате, кое ще пазите!

9 За пророците. Сърцето ми дълбоко се съкрушава Всичките ми кости треперят, Като пиян съм, И като човек обладан от вино, Поради Господа, И поради светите Негови думи. 10 Защото земята е пълна с прелюбодейци; Защото поради проклятията земята плаче, Изсъхнаха пасбищата на степите; И стремежът им стана лош, И силата им неправедна. 

Ето какво става днес. И тогава и сега-пастирите са пияни, но не от вино, но от фалшива религия и не говорят Словото на Бога.

11 Защото и пророкът и свещеникът се оскверниха; Дори в дома Си намерих нечестието им, казва Господ. 

Дори и в своя си дом Господ не намери правда.  

14 Още и в ерусалимските пророци видях ужасно нещо; Прелюбодействуват и ходят в лъжа, И подкрепват ръцете на злодейците Тъй щото никой не се връща от злото си; Те всички станаха за Мене като Содом, И жителите му като Гомор. 

Е как така пророците и свещениците станаха така? Днес те ви казват, че Господ обича всички хора. Но така ли е това?  

17 На ония, които Ме презират, винаги казват: Господ рече: Ще имате мир; И на всекиго, който ходи по своето упорито сърце, казват: Няма да ви постигне зло. 

Защото те не искат да пазят Закона. Защото мразят Господа! И те лъжат постоянно-не ви ли казват именно това днес? Не трябва да пазите съботата, да не пазите Диетичният Закон, да нарушавате всичко, което е от Бога. Но какво казва Господ, ще направи с тези хора? Те дори ви казват, че Господ ви обича дори и портив вашето желание... 

21 Аз не съм изпратил тия пророци, а при все това те се завтекоха; Не съм им говорил, а при все това те пророкуваха. 22 Но ако бяха стояли в съвета Ми, Тогава те щяха да правят людете Ми да чуят думите Ми, И щяха да ги връщат от лошия им път И от злите им дела. 

Но ако те биха стояли пред Бога-биха говорили Божието Слово на хората както е. Ето-никой, който е тук при нас поне месец, не би ял комфортно склед това свинско! И никой не би казал, че е говорил с починалата си майка. И никой от вас тук не би отишъл да спи с жената на съседа си. Защо? Защото вие сте чули Божието Слово! Вие знаете, какво иска Господ!
Нека ви покажа какво е станало с Израел когато са имали Царе-3 Царе 14 глава

21 А Ровоам, Соломоновият син царуваше над Юда. Ровоам бе на четиридесет и една година, когато стана цар, и царува седемнадесет години в Ерусалим, града, който Господ бе избрал измежду всичките Израилеви племена за да настани името Си там. Името на майка му, амонката, бе Наама. 22 А Юда върши зло пред Господа; и раздразниха Го до ревнуване с извършените си грехове, които бяха повече от всичко, що бяха извършили бащите им. 23 Защото и те си издигнаха високи места и кумири и ашери на всеки висок хълм и под всяко зелено дърво. 

Те си построили всякакви статуи и църкви на чуждите богове. Но и още нещо е станало:

24 Още в земята имаше мъжеложци, които постъпваха според всичките мерзости на народите, които Господ беше изгонил отпред израилтяните. 

Всичко е тръгнало по пътя на разврата

25 И в петата година от Ровоамовото царуване, египетският цар Сисак дойде против Ерусалим, 26 та отнесе съкровищата на Господния дом и съкровищата на царската къща; отнесе всичко; отнесе още всичките златни щитове, които Соломон бе направил. 

Господ доведе Египтяните против тях, защото те се развратиха

31 И Ровоам заспа с бащите си, и погребан биде с бащите си в Давидовия град. Името на майка му, амонката, бе Наама. А вместо него се възцари син му Авия.

Нека видим 3 Царе 15 глава

9 Аса се възцари над Юда в двадесетата година на Израилевия цар Еровоама, 10 и царува в Ерусалим четиридесет и една година. Името на майка му бе Мааха, Авесаломова дъщеря. 11 И Аса върши това, което бе право пред Господа, както баща му Давид. 12 Той отмахна мъжеложците от земята, и дигна всичките идоли, които бяха направили бащите му. 

Вижте какво направи Цар, който беше праведен-той се стараеше да върши всичко, което беше право пред Бога.
Нека видим 3 Царе 22 глава
 
41 А над Юда се възцари Иосафат, син на Аса, в четвъртата година на Израилевия цар Ахаав. 42 Иосафат бе тридесет и пет години на възраст, когато се възцари, и царува двадесет и пет години в Ерусалим; а името на майка му беше Азува, дъщеря на Силея. 43 Той ходи съвършено в пътя на баща си Аса; не се отклони от него, а вършеше това, което бе право пред Господа. Високите места, обаче, не се отмахнаха; людете още жертвуваха и кадяха по високите места. 

Той не извърши абсолютно всичко правилно, но извърши многото. И ето още какво направи: 

46 Също той изтреби от земята останалите мъжеложници, които бяха останали от времето на баща му Аса. 

4 Царе 22 глава-тогава Израел се е бил отделил от Закона.
 
1 Иосия бе осем години на възраст когато се възцари, и царува в Ерусалим тридесет и една година; а името на майка му бе Иедида, дъщеря на Адаия от Васкат. 2 Той върши това, което бе право пред Господа, като ходи напълно в пътя на баща си Давида, без да се отклони на дясно или на ляво. 
8 Тогава първосвещеникът Хелкия каза на секретаря Сафан: Намерих книгата на закона в Господния дом. И Хелкия даде книгата на Сафана, който я прочете.

Намерили са Закона и са го дали на Царя
 
10 Тоже секретарят Сафан извести на царя, казвайки: Свещеник Хелкия ми даде една книга. И Сафан я прочете пред царя. 11 А царят, като чу думите на книгата на закона, раздра дрехите си. 
 
И Царя като чу Закона, раздра дрехите си... Защото е разбрал, какво ще направи Господ с Израел. Днес не чувате, че Господ ще напълни земята с трупове, че кръвта ще бъде до юздите на конете, че зверовете ще ядат месата на хората и ще се наситят-защото ще са толкова много избитите. Вие не чувате тези неща във вашите църкви!
Нека видим 4 Царе 23 глава

1 Тогава царят прати, та събраха при него всичките Юдови и ерусалимски старейшини. 2 И царят възлезе в Господния дом, и с него всичките Юдови мъже и всичките ерусалимски жители, - свещениците, пророците и всичките люде от малък до голям; и прочете на всеослушание пред тях всичките думи от книгата на завета, която се намери в Господния дом. 3 И царят застана до стълба, та направи завет пред Господа да следва Господа, да пази заповедите Му и заявленията Му, и повеленията Му с цялото си сърце и с цялата си душа, та да изпълняват думите на тоя завет, които са написани в тая книга. И всичките люде потвърдиха завета. 

И всичките хора бяха съгласни да пазят Закона.

4 Тогава царят заповяда на първосвещеник Хелкия, на свещениците от втория чин и на вратарите да извадят из Господния храм всичките вещи направени за Ваала, за ашерата и за цялото небесно множество; и изгори ги вън от Ерусалим, в полетата на Кедрон, и отнесе пепелта им във Ветил. 5 И премахна идолопоклонническите жреци, които Юдовите царе бяха определили да кадят по високите места в Юдовите градове и околностите на Ерусалим, както и тия, които кадяха на Ваала, на слънцето, на луната, на дванадесетте съзвездия, на цялото небесно множество. 

Какво е било в храма-само пагански символи. Същото е и днес-имате всичко, което не трябва да бъде в църквите ви.

6 Занесе ашерата из Господния дом вън от Ерусалим на потока Кедрон, стри я на прах, и хвърли праха й по общонародните гробища. 7 Събори и къщите на мъжеложците, които бяха в Господния дом, гдето жените тъчеха завеси за ашера. 

Виждате ли това-разрушиха и къщата на содомитите! Която е била до паганският храм. Малко квас заквасва цялото тесто!
Нека видим Левит 18 глава

22 С мъжко да не легнеш като с женско; това е гнусота. 

Това е гнусота!

23 И с никое животно да се не съвъкупиш та да се оскверниш с него, нито жена да застане пред животно, за да се съвъкупи с него; това е мърсота. 

Това всичкото е от Закона!

24 Не се осквернявайте ни с едно от тия неща, защото с всички тия се оскверниха народите, които Аз изпъждам отпред вас. 

Всичко това правеха народите които Господ съсипа пред Израел!
 
27 (защото всички тия гнусоти вършеха човеците, които са били преди вас на тая земя, та се оскверни земята). 28 за да не избълва и вас земята, когато я осквернявате, както избълва населението, което беше преди вас. 29 Защото, всеки който върши коя да е от тия гнусоти, - човеците, които ги вършат, ще се изтребят изсред людете си. 

Нека видим първата заповед-Битие 1 глава-първата заповед, която Бог даде на човека!

26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята. 27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде. 28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята. 

Това е първата заповед, която Господ даде на човека! Да бъде плодотворен и да се плоди, за да насели земята.
Е ако са двама мъже-могат ли да се плодят? И ако са две жени-могат ли да се плодят? И какво ще стане тогава-на земята няма да остане никой... Но сега не можете да им кажете нищо-защото вие казвате, че вече няма Закон. Всички са мръсни-сега всички лъжат. Не можеш да кажеш на някого, че е грешник ако и ти си-нали? Проповедниците ви са така.
Нека сложа нещо в ума ви-Римляните 1 глава. Господ праща хора за да вършат Неговата работа. И ако те се отклонят дори и малко-идва голямото отклонение от Божието Слово и тогава-последиците.

18 Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда. 

Това означава, че те знаят истината, но не я говорят!

19 Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви. 20 Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение. 

Вижте-аз не съм единственият пастор, дето знае, че няма Троица. Те знаят това също, знаят, че съботата е все още в сила, че Закона е в сила, но проповядват в неправда!

21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи. 22 Като се представяха за мъдри, те глупееха, 

Те станаха много глупави. Дори и не могат да преброят до три. Исус ни показа знак, че ще е три дни и три нощи, но те ви казват, че е бил ден и половина в гроба... Те са оглупели до толкова. При това-те ви казват, че този дето е бил три дни  и три нощи в гроба не е Христос-те още чакат Христос да дойде...

23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини. 

Тогава са били представите на Египтяните-днес са представите ви от това, което е нарисувал Микеланджело-Исус, който няма нищо общо с Исус от Библията. Руса коса и сини очи... И вие се кланяте на творението, а не на Твореца!

24 Затова, според страстите на сърцата им, Бог ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, - 

И ето какво е направил Господ с техните умове!

25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин. 26 Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено. 

Поради това Господ ги предаде на развалени страсти. Това е против натурата на мъжа да легне с мъж и на жената да легне с жена.

27 Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие. 

След като те се развратиха в съзнанието си и обикнаха творението повече от Твореца, Твореца ги предаде на срамотни страсти! И отне от тях натуралното поведение-те станаха неправедни, но до крайна степен.

28 И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично, 

Те вече нямат нищо общо с Бога. Цялото нещо е, че Господ не обича тези неща и ако вие искате да учите хората на Божието Слово, но се обърнете от него-това е, което ще стане с вас. 

32 които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат. 

И не само, че те го вършат-те дори вече мислят, че това е нормалното. Вижте-никой не ви чете тези неща във вашите църкви! Има ли поне една църква, която ви чете тези неща? НЕ!!
1 Тимотей 1 глава

8 А ние знаем, че законът е добър, ако го употребява някой законно, 9 като знае това, че законът не се налага за праведния, а за беззаконните и непокорните, за нечестивите и грешните, за неблагоговейните и скверните, за убийците на бащи и убийците на майки, за човекоубийците, 10 за блудниците, мъжеложниците, търгуващите с роби, лъжците, кълнящите се на лъжа, и за всичко друго, що е противно на здравото учение, 

Виждате ли това-убийци и лъжци, хомосексуалисти-този вид хора. Какво мислите, ще направи Господ с тези хора? И трябва да гледаме целият Закон-не само една част от него.
1 Коринтяни 6 глава-всички са мръсни и за това никой не може да каже нищо на никого... Но аз ще ви уча на Закона-другото е между вас и Бога.

9 Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Недейте се лъга. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито малакийците, нито мъжеложниците, 

Малакийците-хомосексуалистите са. Мъжеложниците-мъже дето се държат като жени.

10 нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство. 

Обърнете внимание на всичкото-може да не сте хомосексуалисти, но да нарушавате Закона на Бога в друго отношение!

11 И такива бяха някои от вас; но вие измихте себе си от такива неща, но се осветихте, но се оправдахте в името на Господа Исуса Христа и в Духа на нашия Бог. 

И когато човек научи, че е против Закона и се покае, и се пормени-ще бъде омит и очистен-ако пази Закона. И ако не-Бог ще те убие!
Нека видим Царството на Отец и кои ще бъдат в него-в Новият Ерусалим-Откровението 21 глава. Господ е поставил тези неща в Библията за своите пастори за да предупредят хората.

1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече. 2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си. 

Това е Царството на Отец-което ще дойде след Царството на Исус Христос.

3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях. 10 И отведе ме чрез Духа на една голяма и висока планина, и показа ми светия град, Ерусалим, който слизаше от небето от Бога, 11 и имаше божествена слава като светеше, както свети някой много скъпоценен камък, като яспис, прозрачен като кристал. 12 Градът имаше голяма и висока стена, с дванадесет порти, и на портите дванадесет ангела, и надписани над портите имена, които са имената на дванадесетте племена на израилтяните: 

Искам да ви кажа, че Новият Ерусалим ще има 12 порти-а не една, на която ще седи Петър с тефтер... И ако трябва да влезете в Града-трябва да минете през една от вратите-през едно от племената на Израел. Ето защо дори и племето Вениамин не можеше да бъде унищожено.
Нека видим Откровението 22 глава
 
12 Ето, ида скоро; и у Мене е наградата, която давам, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му. 

Наградата е в ръцете на Исус-никой няма да я получи докато Исус не се завърне! А някои ви казват, че вече са получили наградата...
 
13 Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят. 
14 Блажени, които изперат дрехите си, за да имат право да дойдат при дървото на живота, и да влязат през портите на града. 15 А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже
 
Вижте кои ще останат отвън. Но какви са тези „псета”-и кучета ли ще има там? Това са хомосексуалистите-нека видим това-Второзаконие 23 глава
 
17 Да няма блудница от Израилевите дъщери, нито да има мъжеложник от Израилевите синове. 
18 Срещу никакъв обрек да не принасяш заплата от блудница нито цена от псе-мъжеложник в дома на Господа твоя Бог, защото тия и двете са мерзост на Господа твоя Бог. 

Виждате кои са „псета” за Бога. В правилният превод е думата „псета”!!
Нека видим 2 Петрово 2 глава. Нека ви кажа нещо-всичките тези проповедници, дето са станали хомосексуалисти и одобряват хомосексуалистите-те знаят, че това е портив Бога, но са обикнали славата от човеци и парите повече...

4 Защото, ако Бог не пощади и ангели, когато съгрешиха, но ги хвърли в мрака на най-дълбоките ровове, и ги предаде да бъдат вардени за съд;
5 и ако не пощади стария свят, но опази с още седем души Ноя, проповедника на правдата, когато нанесе потоп върху нечестивия свят;

Господ не е пощадил нито ангели, нито дори и човеците-няма да пощади и вас, ако тръгнете да вършите тези неща.

6 тъй също, ако Той осъди на разорение содомските и гоморските градове и ги обърна на пепел, и ги постави за пример на ония, които щяха да вършат нечестие,

Исус извърши тези неща, сестри и братя. Исус разруши Содом и Гомора за да ви покаже за вечни времена този пример-какво ще направи и с вас ако тръгнете по този път!

7 но избави праведния Лот, комуто бе досадил развратния живот на нечестивите;
8 (защото тоя праведен човек, като живееше между тях измъчваше от ден на ден праведната си душа, като гледаше и слушаше беззаконните им дела);

Лот беше там, но не беше съгласен с това, което те вършеха тогава.

9 то знае Господ как да избави благочестивите от напаст, а неправедните да държи под наказание за съдния ден,

За това аз не се притеснявам да ви уча истината. Не ме притеснява кой какво иска да ми направи. Защото ако Господ, на когото служа издави целият свят тогава, но спаси Ной-той ме вижда и ще ме спаси.

10 а особено тия, които с нечисто пожелание следват плътските страсти и презират властта. Смели и упорити, те не се страхуват да хулят славните същества;12 Тия, обаче, като животни без разум, естествено родени, за да бъдат ловени и изтребвани, хулят за неща, които не знаят, и ще погинат в своя разврат,

Господ ще се разправи с тези хора.

13 наближаващи да получат заплатата на неправдата - люде, които считат за удоволствие да разкошествуват денем. Те са петна и позор; наслаждават се с примамките си, когато са на угощение при вас;

Понякога тези хора са между нас. Ние можем да не знаем-но Господ ги знае. И ако те не се покаят, с тях ще е свършено. Има много място в огненото езеро...

14 очите им са пълни с блудство и с непрестанен грях; подмамват неутвърдени души; сърцето им е научено на лакомство; те са предадени на проклетия;

Псалм 94 глава-нека видим дали можем да легализираме греха

1 Господи Боже, Комуто принадлежи отмъщението, Боже, Комуто принадлежи отмъщението, възсияй.

И това е, което служителите на Бога трябва да говорят днес! Защото Бог ще възсияе и тогава къде ще се скрият неправедните?

20 Ще има ли съобщение с Тебе седалището на беззаконието, Което е хитро да върши зло чрез закон?

Може ли тронът на беззаконието да бъде праведен? Не е възможно. 

21 Те се опълчват против душата на праведния И осъждат невинна кръв.

Това е, което става: имате Закон, имате и грях и ако заговорите, че грешните са грешни-те се обръщат против вас!

22 Но Господ е високата моя кула, И Бог мой е канара, при която прибягвам. 23 Той ще обърне върху тях собственото им беззаконие, И ще ги отсече в нечестието им; Господ нашият Бог ще ги отсече. 

Господ ще се занимае с вас ако вие вършите тези неща против Бога. И ще ви отреже! Защото праведните не могат да имат общо с неправедните и грехът не може да бъде оправдан.

Благодаря ви за вниманието!

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172468
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031