Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2013 23:05 - Произхода на човека-от небето или от земята
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1606 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,
Представям ви прекрасен урок, който ще ви покаже сътворението на човека и ще разсее много заблуди.

Повечето уроци които Господ ми е казал да представя е, поради факта, че някои учат неща които нямат общо с истината. И ако само четете Библията, ще намерите, че повечето от нещата дето те ви казват, нямат нищо общо с Библията. Един проповедник например учи, че човекът е бил създаден в небето и е бил напълно съвършен дух, но за да дойде на земята, Бог му е дал тяло...
Представям ви този урок, защото е ясно, че ако четете Библията, ще намерите, че всеки на тази земя е дошъл точно както и Исус дойде когато се роди от Мария.
И така-от къде е дошъл човека-от небето или от земята.
Вижте-всичко, което трябва да правим е да четем Библията! Но никой не я чете. Отивате на църква и там ви говорят измислени истории. Как така никога не ги питате, да ви го прочетат това от Библията? И защо ги слушате и казвате „амин” на лъжите им? Всичко е така объркано! И ако някой им покаже, че всичко, в което вярват няма общо с Библрията-те се сърдят на вас, че им го казвате. И се отдръпват от вас...
Е как така те имат такъв интелект, но не могат да разбират простите неща?
Ще започнем урока от Битие 2 глава

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Вижте колко е ясно-Бог сътнвори човека от пръстта и вдъхна в него жизненото дихание! Имаме две съставки тук-тялото и дъхът на живота и от тях човекът стана жива душа! И ако ви отрежа ръката-отрязъл съм ръката на една душа. Вижте колко е просто! Но те са си измислили, че Бог вдъхнал в човека дух... Няма такова нещо! 
 
8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. 9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

В друг урок ще ви покажем, че тези две дървета са Исус и Сатана. 
 
16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; 17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш. 

Господ даде проста заповед на човека. Човека можеше да яде дори и от Дървото на Живота и да живее вечно. Но само от едно дърво не биваше да яде за да не умре.
Нека видим, какво направи човека. Вижте колко е лесно-само трябва да си четете Библията!
Битие 3 глава

1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?

Сатана е точно така-пропълзява като змия и се намесва-ако не внимавате, ще ви измами. 
 
2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; 3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.

Жената знаеше това-че ако яде от това дърво, ще умре. Тя беше разбрала това. 
 
4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете;

На всяко погребение те ви повтарят именно тази лъжа. В ковчега лежи мъртъв човек, но те ви казват, че не е мъртъв, но е на небето, а това е само неговата обвивка... Вижте-Сатана винаги действа по този начин-лъжа и измама. Сатана каза, че Бог лъже...
 
5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.

Сатана не излъга за това. 
 
6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

Вижте-жената трябва да има покритие на главата-в случая тя го свали. Защото нейното покритие беше Адам и тя не му се подчини. Павел ви казва, че жената трябва да има покрита глава поради ангелите-кои ангели? Злите ангели! Иначе-ако тя няма покритие, то нейната глава е открита за всичко. Тя трябваше да иде веднага при Адам и да избяга от Сатана още от началото, но тя реши да яде-тя свали покритието от главата си. И какво яде тя-лъжите на Сатана!

9 Но Господ Бог повика човека и му рече: Где си? 10 А той рече: Чух гласа Ти в градината и уплаших се, защото съм гол; и се скрих.

Господ беше в градината и като повика Адам-той се скри, защото бил гол... Вижте какво попита Господ! 
 
11 А Бог му рече: Кой ти каза, че си гол?

Кой ти каза, че си гол? Вижте-Сатана обясни на Ева и тя на Адам, че са голи и за какво са половите им органи. Няма нищо общо с ядене на ябълки! Това е измислица на много прости хора. Ние консумираме с ума си, сестри и братя! Няма змия с ябълка в устата си-това са човешките измислици.

Да не би да си ял от дървото, от което ти заповядах да не ядеш? 

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах:

Понеже ти послуша жена си!

 Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.

Хората казват, че Библията била пълна с грешки-но вижтне-ние трябва да работим цял живот за да се изхрънваме! Не е ли така? 
 
18 Тръни и бодли ще ти ражда; и ти ще ядеш полската трева. 19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш. 

Докато се върнеш в земята! Защото не си дошъл от небето, но от пръстта на земята. Вижте-няма нищо друго тук като от сорта „тялото ти ще се върне в пръстта, пък душата ти на небето”-няма такова нещо, нали?
Дори и Соломон е написал нещо в тази връзка-нека го видим.
Еклисиястис 3 глава. Господ ви е дал този голям мозък и вие трябва да го използувате по предназначение! И ако слушате Бога-ще се научите как да живеет вечно. Знанието е всичко. Без него не става нищо. Вижте-човек иска да обърне Бога по своите си разбирания. Не може да стане!

18 Рекох в сърцето си относно човешките чада, Че това е за да ги опита Бог, И за да видят те, че в себе си са като животни.

Виждате ли това?! Ние не сме нещо повече от животни във вида в който сме. Ето какво става и с нас и с тях
 
19 Защото каквото постига човешките чада Постига и животните: една участ имат; Както умира единият, така умира и другото; Да! един дух имат всичките; И човек не превъзхожда в нищо животното, Защото всичко е суета.

Какво ви казва Господ-че с нищо не сте повече от животните. Ако задушиш куче-ще умре защото не може да диша. Същото ще е и с вас при това условие. Ако кучето не яде-ще умре и така сте и вие. И въздуха, който вие дишате-и кучето диша същият въздух. Няма никаква разлика. Плът и кръв... 
 
20 Всички отиват в едно място; Всички са от пръстта, и всички се връщат в пръстта.

Всички са от пръстта и всички стават отнтово на пръст! 
 
21 Кой знае, че духът на човешките чада, възлиза горе, И, че духът на животното слиза долу на земята?

Соломон задава въпрос-нищо друго! И кога е последният път, когато сте видели нещо дето излиза от човека дето умира? Никога! И никой не може да ви покаже нещо друго. 
 
22 Видях, прочее, че за човека няма по-добро, Освен да се радва в делата си; Защото това е делът му; Понеже кой ще го възвърне надире за да види Онова, което ще бъде подир него? 

Кой ще ви каже какво става след като умрете? Никой няма да ви каже това-никой няма да ви събуди от смъртта и да ви го каже... Някой си стои на гробищата и плаче над изгубеният си съпруг или съпруга: „аз бих искал да бъда отново с тебе сега...”, някой иде с пистолет и казва-ей сега ще те пратя при него/нея... Тоз веднага казва-не, не...
Нека видим Еклисияст 12 глава. Вижте-трябва да изследвате Библията защото това е вашият пътеуказател към вечният живот. Иначе не може да стане! И този, който се е изправил пред вас и нарича себе си пастор, а не знае нищо-той не може да ви упъти, защото не знае нищо.

1 И помни Създателя си в дните на младостта си,

Мнозина като остареят и едва се движат, тогава решават да се обърнат към Бога и да му служат-та те едва се движат...

Преди да дойдат дните на злото, И стигнат годините, когато ще речеш: Нямам наслада от тях, -

Като вече нямат удоволствие в нищо, тогава решават да се обърнат към Бога
 
5 Още когато ще се боят от всичко, що е високо, И ще треперят в пътя; Когато бадемът се разцъфти, и скакалецът натегне, и всяка охота изчезне; Защото човек отива във вечния си дом, И жалеещите обикалят улиците, - 

И е точно така-погребението минава и всички си отиват по домовете, като скоро забравят за починалия човек.
 
7 И се върне пръстта в земята както е била, И духът се върне при Бога, Който го е дал. 

Какъв е този дух, дето се връща при Бога? Имаме тук проблем с това. Нека го видим в Йов 27 глава. Ще открием това там и е съвсем простичко.

1 И Иов продължи беседата си като казваше: 2 В живота на Бога, Който е отнел правото ми, И на Всемогъщия, Който е огорчил душата ми, 3 Заклевам се, че през всичкото време, докато е дишането ми в мене, И Духът Божий в ноздрите ми, 4 Устните ми няма да изговорят неправда, Нито езикът ми ще продума измама. 

Докато духът на Бога е в ноздирет ми? Какво е това-дъхът на живота! Какво вдъхна Бог в носа на човека-дъхът на живота.
Исаия 2 глава

22 Оставете се от човека, в чиито ноздри е лъх; Защото за какво може да се разчита на него?

Ето какво е в носа ви-дъхът на живота. И това е всичко, което Бог ни е дал за да сме живи души. Вижте-Божият Дух има много форми-това е една от тях-въздуха, който дишаме.
Нека видим Йов 34 глава. Всичко е в Библията и Бог ви казва да търсите в Писанията. Трябва да си четете Библите! Цял живот сте учили как да правите пари, но не искате да се потрудите да изучите тази Библия, за да научите как да получите вечният живот!
Те ви учат как да просперирате, но каква полза-нима ще вземете тези пари със себе си в гроба? А те ще дойдат и ще ги изровят...

12 Наистина Бог няма да извърши нечестие, Нито ще извърне Всемогъщият правосъдието. 13 Кой е възложил на Него грижата за земята? Или кой Го е натоварил с цялата вселена? 14 Ако прилепи Той сърцето Си само към Себе Си, И оттегли към Себе Си Духа Си и дишането Си, 15 То ще издъхне заедно всяка плът, И човекът ще се върне пак в пръстта. 

Ето какво става с човека-вижте, че винаги отиваме в пръстта. Цялото Писание ви казва едно и също, а те ви казват, че ще идете на небето, от където ще се усмихвате. Не знаете ли, че това не можете да го прочетете и един път в Библията? Кой ви учи и на какво във вашите църкви?
Нека да го видим и по-ясно-Псалм 104 глава. Хората казват, че „не можеш да убиеш духа ми”... Ами ако ви сложа възглавница на устата и я дърлжа дългжо време, какво ще стане с духа ви?...

21 Лъвчетата реват за лов, И търсят от Бога храна.

Така, както Бог дава храна на животните, така е и с нас. 
 
22 Изгрее ли слънцето, те си отиват И лягат в рововете си. 23 Човек излиза на работата си И на труда си до вечерта.

Виждате ли, че е едно и също и за животните и за човека? Защото Господ се занимава и с двамата. 
 
25 Ето голямото и пространно море, Гдето има безбройни пълзящи животни, Животни малки и големи

Дори и в морето е същото. Дори и рибите дишат въздух. Дори и китовете трябва да излизат от водата и да дишат. Всички ние сме еднакви.

27 Всички тия от Тебе очакват Да им дадеш на време храната. 28 Каквото им даваш те го събират; Отваряш ръката Си, и те се насищат с блага,

И човекът и животното са така. 
 
29 Скриеш ли лицето Си, те се смущават; Прибираш ли лъха им, те умират И връщат се в пръстта си.

Те умират и се връщат в пръстта. А какво става с духа? Духа остава жив ли-ами нека тогава мъртвите да станат и да вървят... Когато Господ отнеме дъха ви-връщате се в пръстта-това е факта!
Ние четем Библията-нищо не си измисляме както тях-които служат на Сатана. 
Нека видим 1 Коринтяни 15 глава. Вие обичате драмата-за това подскачат, обръщат столовете и тичат напред-назад във вашите църкви, търкалят се по земята и какви ли не щуротии. Но не учите Библията и не знаете нищо. А ние четем Библията и я обясняваме чрез Библията. И ние знаем, че мъртвите всъщност... са мъртви. А това тук, дето Павел го казва-никога не ви го четат във вашите църкви.

35 Но някой ще рече: Как се възкресяват мъртвите? и с какво тяло ще дойдат?

Това никога никой не пита във вашите църкви. 
 
36 Безумецо, това, което ти сееш, не оживява, ако не умре.

Ако не умре-не може да оживее. 
 
37 И когато го сееш, не посяваш тялото, което ще изникне, а голо зърно, каквото се случи, пшенично или някое друго;

Каквото и тяло да посееш, ще се роди нещо ново от него-от него именно! Няма да се появи от нищото... 
 
38 но Бог му дава тяло каквото му е угодно, и на всяко семе собственото му тяло.

Вижте-това тяло, което имаме-с това тяло ще бъдем във вечният живот. Бог ще го промени, но все още ще изглежда като нас си. 
 
40 Има и небесни тела и земни тела, друга е, обаче, славата на небесните, а друга на земните. 44 сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло.

Става въпрос само за едно тяло-не едно на земята и друго на небето...

Ако има одушевено тяло, то има и духовно тяло.

Знаете ли, че обикновените християни нямат и понятие от това? Те си мислят, че ще имат тяло като пушек, дето не се и вижда дори. 
 
45 Така е и писано: Първият човек Адам "стана жива душа",

Прочетохме за първият Адам-нали?

а последният Адам стана животворящ дух. 

46 Обаче, не е първо духовното, а одушевеното, и после духовното.

Първо трябва да имате натурално тяло и после ще бъде духовно. 
 
47 Първият човек е от земята, пръстен; вторият човек е от небето.

Е как можете да опровергаете това? Не е възможно и ние го видяхме! А Първият възкресен от мъртвите е Исус. Първородният от мъртвите, Новороденият!
Нека видим какво ни казва и Йоан-Йоан 3 глава. И ето-ние четем заедно тези неща и няма нищо специялно. И както виждате-няма нещо като „Светият Дух ще ме научи”-вие трябва да четете Библията сами! И Светият Дух ви учи-от там! 
 
25 И така възникна препирня от страна на Иоановите ученици с един юдеин относно очистването. 26 И дойдоха при Иоана и му рекоха: Учителю, Онзи, Който беше с тебе отвъд Иордан, за Когото ти свидетелствува, ето, Той кръщава, и всички отиват при Него. 27 Иоан в отговор рече: Човек не може да вземе върху си нищо, ако не му е дадено от небето. 
 
Човекът не може да получи нищо, ако не му е дадено от горе. 
 
28 Вие сами сте ми свидетели, че рекох: Не съм аз Христос, но съм пратен пред Него. 29 Младоженецът е, който има невестата, а приятелят на младоженеца, който стои да го слуша, се радва твърде много поради гласа на младоженеца; и така, тая моя радост е пълна. 30 Той трябва да расте, а пък аз да се смалявам. 
 
Йоан знаеше своята роля 
.
31 Онзи, Който дохожда отгоре, е от всички по-горен; който е от земята, земен е, и земно говори. Който дохожда от небето е от всички по-горен.

Този, който идва от горе е от всички по-голям. От земята е земен.
Единственият, който дойде като преди това беше Дух и прие тяло от плът и кръв е Исус! Нека да го прочетем.

13 И никой не е възлязъл на небето, освен Тоя, Който е слязъл от небето, сиреч, Човешкият Син, Който е на небето.

Кой дойде от небето-Исус. И никой не е отишъл на небето-никога. Дори и когато Исус показа на апостолите на планината видение от бъдещото Царство, ние виждаме Моисей и Илия, че ще са там! А сега никой не е на небето. Йоан каза, че този, който иде от горе е над всички, а този, който е от земята е земен.
Нека видим Ефесяните 4 глава

7 А на всеки от нас се даде благодат според мярката на това, което Христос ни е дал

Всеки, който е дошъл при Бога-получава някакъв дар. Но бъдете доволни от това, което Бог е дал на вас-не гледайте какво е дал на другиго. 
 
8 Затова казва: - "Като възлезе на високо, плени плен И даде дарове на човеците".

Ние сме били под смъртна присъда, но сега имаме шанса да живеем! 
 
9 (А това "възлезе" що друго значи, освен че бе и [по-напред] слязъл в местата по-долни от земята. 10 Тоя, Който е слязъл, е същият, Който и възлезе по-горе от всичките небеса, за да изпълни всичко).

Това отменя всички други, но освен един-този, който е дошъл от небето-Исус. И никой друг не може да бъде! Кой се върна на небето след възкресението си-Исус! 
 
Нека видим Псалм 68 глава. Следващата седмица ще ви представя Содомията. Ние учим Библията както е и нямаме нищо против никого. Ако някой има нещо против-то е против Библията. Ние винаги ще ви кажем какво казва Господ-не ние! Ние ще ви кажем и това е всичко. Вие правете каквото искате с истината.
 
17 Божиите колесници са двадесет хиляди, дори хиляди по хиляди; Господ е всред тях в светилището, както бе в Синай. 18 Възлязъл си на високо; пленил си пленници; Взел си в дар човеци, даже и непокорните, За да обитаваш като Господ Иеова. 

Не прочетохме ли същото вече писано от Павел? И ето-подаръците са от Отец-чрез Исус. И ако приемем това, което ни учи Исус-ще бъдем заедно  ис него и с Отец. Но първо трябва да бъдем „поправени”-духовно и физически. Започва се от съзнанието, сестри и братя. После ще бъде изменено и нашето тяло. Ние тук не се занимаваме с разни басни.
Нека видим 2 Коринтяни 12 глава и ще намерим, кой говори това, кой се е възнесъл на небето.

2 Познавам един човек в Христа, който, преди четиридесет години, (в тялото ли, не зная, вън от тялото ли, не зная, Бог знае),

Павел не говори за себе си! Когато Исус се яви на Павел и Павел ослепя от светлината, той разбра, кой е това. Павел говори за Исус, който дойде като човек, а после след възкресението си отиде на небето като Син на Отец

бе занесен до третото небе.

Ние обаче живеем на първото небе-това е земята и никой човек никога не е бил на небето! 
 
3 И такъв човек, познавам, (в тялото ли, без тялото ли, не зная; Бог знае), 4 който бе занесен в рая, и чу неизразими думи, които на човека не е позволено да изговори. 

И той е чул думи окито не могат да се изразят. Както когато Господ каза на Йоан да не записва някои неща-когато гръмовете изговориха тези неща-защото ние не сме готови за това! Е кой е този „човек”-Исус Христос!
Нека видим това в 1 Тимотей 6 глава

13 Заръчвам ти пред Бога, Който оживява всичко и пред Христа Исуса, Който пред Понтийския Пилат засвидетелствува с добрата изповед,
14 да пазиш тая заповед чисто и безукорно до явлението на нашия Господ Исус Христос, 15 което своевременно ще бъде открито от блажения и единствен Властител, Цар на царствуващите и Господ на господствуващите,

Когато Исус дойде, ще царува над целият свят
 
16 Който сам притежава безсмъртие;

Който сам притежава безсмъртие-тук думата е единствен!! Няма никой друг за сега.
Нека видим 1 Коринтяни 15 глава.

20 Но сега Христос е бил възкресен, първият плод на починалите.

Исус е Първият плод от мъртвите.

21 Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите.
22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят. 23 Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови. 

Трябва ли да ви обяснявам това? Първо е Христос, после останалите-когато дойде Христос отново. Къде тогава са мъртвите-в земята!

51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим,

Всички ще бъдем изменени. 
 
52 в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим.

Ние трябва да бъдем изменени-и тогава вече ще сме безсмъртни. 
 
53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление, и това смъртното да се облече в безсмъртие.

И тогава вече Исус няма да е единственият безсмъртен. Е добре-ако починалите са в небето-те вече са безсмъртни...
Ето-прочетохме, че само Исус е за сега безсмъртен.
Сега ще се върнем отново на Тимотей 6 глава
 
16 Който сам притежава безсмъртие; обитавайки в непристъпна светлина; Когото никой човек не е видял, нито може да види; Комуто да бъде чест и вечна сила. Амин. 

Нека видим Йов 10 глава

8 Твоите ръце ме създадоха и усъвършенствуваха Кръгло в едно; а пак съсипваш ли ме? 9 Помни, моля, че като глина си ме създал; И в пръст ли ще ме възвърнеш?

Йов разбираше какво става. И питаше Бога-ще ме върнеш ли отново в пръстта? 
 
20 Дните ми не са ли малко? Престани, прочее, И остави ме да си отдъхна малко 21 Преди да отида отдето няма да се върна, В тъмната земя и в смъртната сянка, -
 
Момент сега: нека имам малко мир преди да отида в земята на тъмнината... Дето няма нищо
 
22 Земя мрачна като самата тъмнина, Земя на мрачна сянка и без никакъв ред, Гдето виделото е като тъмнина. 

Когато умрете, всичко изчезва. И там е пълна тъмнина... Йов ви говори тук за гроба. Никой не е дошъл от небето-или отишъл на небето.
Ще видим Еклисияст 9 глава
 
3 Това е злото между всичко, което става под слънцето, Че една е участта на всичките, И най-вече, че сърцето на човешките чада е пълно със зло, И лудост е в сърцето им, докато са живи, И че после слизат при мъртвите.
 
Това е зло-смъртта е зло нещо. Тя не биваше да е в творението. Но евентуално всички умираме... И това го четем за целият ден-отиваме в пръста. 
 
4 Защото за онзи, който се съобщава с всички живи, има надежда; Понеже живо куче струва повече от мъртъв лъв. 5 Защото живите поне знаят, че ще умрат; Но мъртвите не знаят нищо, 
 
Това не е ли напълно ясно? Не се нуждае от никакви пояснения. А докато сме живи-имаме надежда. Но щом умрем-няма вече надежда. Е как тогава някой ще ви се усмихва от небето, ако те дори и не знаят, че се усмихват?... 
 
нито вече придобиват, Понеже споменът за тях е забравен; 

 
6 Още и любовта им, и омразата им, и завистта им са вече изгубени, Нито ще имат вече някога дял в нещо що става под слънцето.

След смъртта няма нищо. За това добре е докато сме живи да си оправим отношението с Бога и човеците. 
 
10 Всичко що намери ръката ти да прави според силата ти, направи го; Защото няма ни работа, ни замисъл, ни знание, ни мъдрост в гроба гдето отиваш. 

Сега е времето-каквото искате да направите, да оправите отношенията си с Бога и човеците-докато сте живи го направете.
Вижте, Моисей води хората за 40 години и те бяха постоянно против него и Бога. И един само път Моисей съгреши пред Бога-когато удари скалата и потече вода, и не принесе хвала на Бога. И за това Бог не му даде да влезе в обещаната земя! За това-оправете си отношението с Бога и човеците докато сте живи! Бог ви дава тази възможност-сега оправете всичко! Иначе нямате надежда.
Нека видим какво казва Давид по този въпрос- Псалм 146 глава. Господ е добър-Той ви казва как да оправите нещата, дава ви пълното обяснение. Просто вие трябва да се огледате и да търсите в Библията какво да направите. И още-трябва да се запитате-има ли нещо на тази земя, което си струва повече от безсмъртието?

1 Алилуя! Хвали Господа, душе моя. 2 Ще хваля Господа докато съм жив, Ще пея хваление на моя Бог догдето съществувам.
 
Докато съществувам
 
3 Не уповавайте на князе, Нито на човешки син, в когото няма помощ. 4 Излиза ли духът му, той се връща в земята си; В тоя същий ден загиват намеренията му. 

Обърнете внимание как Божието Слово ви казва едно и също-постоянно! Щом човек умре-връща се в пръстта и дъхът му се връща при Бога. И няма нищо след това. Мъртвите не знаят нищо! Те просто „спят” в пръстта до възкресението.
Нека видим Йов 14 глава
 
1 Човекът роден от жена е кратковременен И пълен със смущение. 2 Цъфти като цвят, и се покосява; Бяга като сянка, и не се държи.
 
И това е точно така. Които от вас са по-възрастни-знаят това. Живота отминава като миг. 
 
10 Но човек умира и прехожда; Да! човек издъхва, и де го? 11 Както водите чезнат из морето, И реката престава и пресъхва, 12 Така човек ляга, и не става вече; Докато небесата не преминат те няма да се събудят, И няма да станат от съня си.
 
Няма никой да се събуди докато Исус не дойде! И не-не сте говорили с починалата си майка...
 
13 О, дано ме скриеше Ти в преизподнята, Да ме покриеше догде премине гневът Ти, Да ми определеше срок, и тогава да би ме спомнил!
 
Вижте-Йов няма проблем да умре. Просто пита Бога да се сети за него когато времето дойде отново. При първото възкресение. 
 
14 Ако умре човек, ще оживее ли? През всичките дни на воюването си ще чакам, Докато дойде промяната ми.
 
Мъртвите са мъртви-докато не дойде времето за възкресението им. 
 
15 Ще повикнеш, и аз ще Ти се отзова; Ще пожелаеш делото на ръцете Си. 

Господ ще повика и всички ще отговорят. Нека видим Йоан 5 глава. Исус ви каза да изучавате Писанията-това е от Битие до Малахия! Новият Завет са Свидетелствата! 
 
25 Истина, истина ви казвам, иде час, и сега е, когато мъртвите ще чуят гласа на Божия Син, и които го чуят ще живеят.

Господ ви вика и сега-понеже сте мъртви. Ходите, но сте мъртви, защото отивате към огненото езеро... 
 
26 Защото, както Отец има живот в Себе Си, също така е дал и на Сина да има живот в Себе Си; 27 и дал Му е власт да извършва съдба, защото е Човешкият Син. 
28 Недейте се чуди на това; защото иде час, когато всички, които са в гробовете, ще чуят гласа Му, 29 и ще излязат; ония, които са вършили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане. 

Какво ми казва това-че те ще са в гробовете когато Исус дойде отново-те ще са там.
Нека видим Данаил 12 глава. Данаил говори за Великата Скръб. Те всички са знаели за нея, но днес вие не знаете.
 
1 И в онова време великият княз Михаил, който се застъпва за твоите люде, ще се подигне; и ще настане време на страдание, каквото никога не е бивало откак народ съществува до онова време; и в онова време твоите люде ще се отърват, - всеки, който се намери записан в книгата.

Това е при първото възкресение. 
 
2 И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и вечно презрение.

Тези са отделени едни от други с 1000 години. Но къде са всички-в пръстта! 
 
3 Разумните ще сияят със светлостта на простора, и ония, които обръщат мнозина в правда като звездите до вечни векове. 
8 И аз чух, но не разбрах. Тогава рекох: Господарю мой, каква ще бъде сетнината на това? 

9 А той рече: Иди си, Данииле; защото думите са затворени и запечатани до края на времето. 

Това не е било за Даниил или за тези след него. Това е за хората от последното време.

10 Мнозина ще се чистят и избелят и ще бъдат опитани; а нечестивите ще вършат нечестие, и никой от нечестивите не ще разбере; но разумните ще разберат.

Неправедните няма да разберат! И те именно няма да разберат-нищо! Но мъдрите ще разберат.

13 Но ти си иди догдето настане краят; и ще се успокоиш, и в края на дните ще застанеш в дела си.

Защото ти ще си почиваш ддокато дойде последният ден. Всеки Божий служител е знаел за това и за идването на Исус.
Нека видим Йоан 6 глава

38 защото слязох от небето не Моята воля да върша, а волята на Този, Който Ме е изпратил.
39 И ето волята на Този, Който Ме е пратил: от всичко, което Ми е дал, да не изгубя нищо, но да го възкреся в последния ден.
40 Защото това е волята на Отца Ми: всеки, който види Сина и повярва в Него, да има вечен живот, и Аз да го възкреся в последния ден.
44 Никой не може да дойде при Мене, ако не го привлече Отец, Който Ме е пратил и Аз ще го възкреся в последния ден.

Исус ви го казва за втори път-мъртвите ще бъдат възкресени в последният ден-праведните мъртви.

54 Който се храни с плътта Ми и пие кръвта Ми, има вечен живот; и Аз ще го възкреся в последния ден.

Исус ви го казва същото за трети път-не мислите ли, че ви казва това три пъти за да разберете, че от това няма отклонение?

Всеки знае, че мъртвите ще бъдат възкресени в последният ден.
Нека видим Исаия 26 глава. Вижте какво казва Исус чрез Исаия.

19 Твоите умрели ще оживеят; Моите мъртви тела ще възкръснат. Събудете се и запейте радостно вие, които обитавате в пръстта, Защото росата Ти е като росата по тревите, И земята ще предаде мъртвите.

И земята ще предаде мъртвите-защото те са там.

20 Дойдете, люде Мои, влезте в скришните си стаи, И затворете вратите след себе си; Скрийте се за един малък миг, Догдето премине гневът.

Дори и Исаия е знаел за Великата Скръб.

21 Защото, ето, Господ излиза от мястото Си, За да накаже жителите на земята за беззаконието им; И земята ще открие кървите си, И не ще покрие вече убитите си.

И никой не иска и да знае за това. За това пророците казват-нека сме мъртви когато гневът ти дойде, Господи.
И тогава земята ще даде мъртвите си. Е защо тогава казва, че земята ще предаде мъртвите си. Защото Господ казва винаги истината както е.
Битие 3 глава-не е възможно да се опровергае Библията!
 
19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш

 

Благодаря ви за вниманието! 
 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2173061
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031