Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2012 20:14 - Бог е Бог на Завет/Договор
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2523 Коментари: 2 Гласове:
1



Та-кой е народа на Бога, защо го избра, каква е ролята му, къде е днес? Е-ще каже някой-има ли значение това? Ами всичките пророци бяха Израиляни. Всичките апостоли също бяха Израиляни! Исус Христос е Израилянин! Цялата Библия е писана от Бога чрез Израел и за Израел. Ние идем после... Има огромно значение-спомнете си протокола-не може да бъде нарушен. Авраам беше Сириец, но го наричаха още Евреин-скитащ се. От него произлязоха много народи-дори и днешните Араби-от Исмаил. Това е първородният му син, но Бог не сключи завет с него, но с Исак!
И не е само това... Факт е, че езичниците (ние и всички бели хора, китайците, индийците, индианците, и т.н. и т.н.) не са били дори допускани до Словото (поради забраната на Израел да общуват с другите племена) до един определен момент. Причината за изчакването е следната и наи-очевидната - Израел трябваше да дочака Месuята да преобърне пътят на човечеството от вечна гибел отваряйки чрез възкресението си отново пътят към безсмъртието.
Защо Бог избра на първо място Авраам? Има ли нещо, което да можем да кажем по това? После ще стигнем до Исак, до Яков и до 12те патриарси. И те не знаеха тогава-може би някои са знаели от тях, но като цяло, не знаеха какво точно върши Господ. Можем ли да кажем, има ли в Библията обяснение защо Господ е избрал Израел? И още-за какво ги е избрал?
Добре-нека видим Библията по въпроса: Битие 11:26 Тара живя седемдесет години и роди Аврама, Нахора и Арана.
Битие 11:27 Ето потомството и на Тара: Тара роди Аврама, Нахора и Арана; а Аран роди Лота.
29 И Аврам и Нахор си взеха жени; името на Аврамовата жена бе Сарайя, а името на Нахоровата жена Мелха, дъщеря на Арана, който освен че беше баща на Мелха, беше баща и на Есха.
31 И Тара взе сина си Аврама и внука си Лота, Арановия син, и снаха си Сарайя, жената на сина си Аврама та излязоха заедно от Ур Халдейски, за да отидат в Ханаанската земя; и дойдоха в Харан, дето се и заселиха.
Битие 12:1 Тогава Господ каза на Аврама: Излез от отечеството си, измежду рода си и из бащиния си дом, та иди в земята, която ще ти покажа.
4 И тъй, Аврам тръгна според както му рече Господ, и Лот тръгна с него. А Аврам беше на седемдесет и пет години, когато излезе от Харан.
5Аврам взе жена си Сарайя, братанеца си Лот, всичкия имот, който бяха спечелили, и хората, които бяха придобили в Харан, та излязоха, за да отидат в Ханаанската земя.
6 И Аврам пропътува земята до местността Сихем, до дъба Море. В това време ханаанците живееха в земята.
7 И Господ се яви на Аврама и рече: На твоето потомство ще дам тая земя. И там издигна олтар на Господа, Който му се яви.
Значи тази 12 глава-Бог каза на Авраам да напусне отечеството си и да тръгне... Защото ще му посочи земя, където ще живее потомството му. Кое е основното тук? Че Авраам послуша Бога! Представете си, колко от нас днес ако на сън Бог им проговори, ще тръгнат да изпълнят това, което им е казал... Но Аврам не се и замисли, но тръгна веднага! Това е основата. И тя ще се увеличи-като стигнем и до Завета-Договора и ще видим, защо Бог сключи този Договор с Аврам!
А нататък, ето какво стана... Аврам послуша Бога и Бог вече беше с Аврам. Ако Аврам не беше послушал Бога-нещата щяха да бъдат различни, но не-Аврам послуша Бога! В този случай, Бог не изостави вече Аврам. Ето как:
8 От там се премести към хълма, който е на изток от Ветил, дето разпъна шатрата си, Ветил оставаше на запад, а Гай - на изток; и там издигна олтар на Господа и призова Господното име.
9 После, като се дигна, Аврам все напредваше към юг.
10 А настана глад в земята; затова Аврам слезе в Египет да поживее там, понеже гладът беше се усилил в Ханаанската земя.
11 И когато наближи да влезе в Египет, рече на жена си Сарайя: Виж сега, зная, че си жена красива на глед.
12 Египтяните, като те видят, ще рекат: Тя му е жена; и мене ще убият, а тебе ще оставят жива.
13 Кажи, моля, че си ми сестра, за да ми бъде добре покрай тебе и да се опази живота ми, поради твоята дума.
14 И като влезе Аврам в Египет, египтяните видяха, че жената беше твърде красива.
15 Видяха я и Фараоновите големци и я похвалиха на Фараона; затова жената беше заведена в дома на Фараона.
16 И заради нея той стори добро на Аврама, който достигна да има овци, говеда, осли, слуги, слугини, ослици и камили.
17 Но Господ порази Фараона и дома му с тежки язви, поради Аврамовата жена Сарайя.
18 Тогава Фараон повика Аврама и рече: Що е това, което ти ми стори? Защо не ми каза, че ти е жена?
19 Защо ми каза: Сестра ми е, така че аз си я взех за жена; сега, прочее, ето жена ти; вземи я и си иди.
20 И Фараон му определи човеци, които изпратиха него, жена му и всичко що имаше.
Тоест-Бог беше с Аврам! Изход 13:1 Така Аврам излезе от Египет, той, жена му и всичко що имаше, и Лот с него, та замина към южната страна.
2 Аврам беше много богат с добитък, сребро и злато.
3 И от южната страна той минаваше постепенно дори до Ветил, до мястото, гдето от по-напред беше поставена шатрата му между Ветил и Гай,
4 до мястото, гдето първоначално беше издигнал олтара; и там Аврам призова Господното име.
5 Също и Лот, който придружаваше Аврама, имаше овци, говеда и шатри.
6 И понеже земята не ги побираше да живеят заедно, тъй като имотът им беше много, и не можеха да живеят заедно,
7 появи се спречкване между Аврамовите говедари и Лотовите говедари. (По това време ханаанците и ферезейците населяваха тая земя).
14 И Господ каза на Аврама, след като се отдели Лот от него: Подигни сега очите си от мястото гдето си, та погледни към север и юг, изток и запад;
15 защото цялата земя, която виждаш, ще дам на тебе и на потомството ти до века.
16 И ще направя потомството ти многочислено като земния прах; така щото, ако може някой да изброи земния прах, то и твоето потомство ще изброи.
17 Стани, обходи дължината на земята, защото на теб ще я дам.
18 Тогава Аврам премести шатрата си, дойде и се засели при Мамриевите дъбове, които са в Хеврон; и там издигна олтар на Господа.
Виждаме как Аврам и Господ станаха приятели-Аврам изпълняваше всичко, което Господ искаше и Господ не го изоставяше никога и никъде.
А тук е много важно да обърнем внимание на следният текст. Защото спомнете си, какво направи Исус Христос на последната Пасха-разчупи хляб и им даде... вино! Вижте сега Изход 14 глава: 1 В дните на Сенаарския цар Амарфал, Еласарският цар Ариох, Еламският цар Ходологомор и Гоимският цар Тидал,
2 тия царе отвориха война против Содомския цар Вера, Гоморския цар Верса, Адманския цар Сенав, Цевоимския цар Симовор и царя на Вала, (която е Сигор).
3 Всички тия се събраха в Сидимската долина (дето е сега Соленото Море).
4 Дванадесет години бяха се подчинявали на Ходологомора, а в тринадесетата въстанаха.
5 В четиринадесетата година дойдоха Ходологомор и царете, които бяха с него, та поразиха рафаимите в Астарот-карнаим, зузимите в Хам, емимите в Сави-кириатаим
6 и хорейците в поляната им Сиир, до Елфаран, който е при пустинята.
7 А като се върнаха, дойдоха в Ен-мишнат, (който е Кадис), и поразиха цялата страна на амаликитяните, както и амореите, които живееха в Асасон-тамар.
8 Тогава Содомският цар, Гоморският цар, Адманският цар, Цевоимският цар и царят на Вала, (която е Сигор), излязоха и се опълчиха против тях на бой в Сидимската долина:
9 против Еламския цар Ходологомор, Гоимския цар Тидал, Сенаарския цар Амарфал и Еласарския цар Ариох. Имаше четирима царе против петимата.
10 А Сидимската долина беше пълна със смолни кладенци; и Содомският и Гоморският царе, като бягаха, паднаха в тях, а останалите избягаха на бърдото.
11 И победителите задигнаха всичкия имот на Содома и Гомора и всичката им храна и си отидоха.
12 Взеха и Аврамовия братанец Лот, който живееше в Содом, заедно с имота му и си отидоха.
13 А един от избавилите се дойде и извести това на евреина Аврам; той живееше при дъбовете на Амореца Мамврий, брат на Есхола и брат на Анера, които бяха Аврамови съюзници. (А това беше и голямата им грешка-че плениха Лот!!!)
14 А като чу Аврам, че брат му бил пленен, изведе своите триста и осемнадесет обучени мъже, родени в неговия дом и гони неприятелите до Дан.
15 И през нощта, той и слугите му, като се разделиха против тях, поразиха ги и ги гониха до Хова, която е от ляво на Дамаск.
16 И възвърна всичкия имот, върна и брата си Лота с имота му, както и жените и людете.
17 И като се върна Аврам от поражението на Ходологомора и на царете, които бяха с него, Содомският цар излезе да го посрещне в Савинската долина, (която е Царевата долина).
18 Така и Салимският цар Мелхиседек, който беше свещеник на Всевишния Бог, изнесе хляб и вино
19 та го благослови, казвайки: Благословен да бъде Аврам от Всевишния Бог, Създател на небето и на земята;
20 благословен и Всевишният Бог, който предаде неприятелите ти в твоята ръка. И Аврам му даде десетък от всичко.
И така-този 18 стих-разбираме ли го? Вижте какво казва за този Мелхиседек апостол Павел: Евреите 7:1 Защото тоя Мелхиседек, салимски цар, свещеник на Всевишния Бог, Който срещна Авраама, когато се връщаше от поражението на царете и го благослови,
2 комуто Авраам отдели и десетък от всичката плячка - тоя, който е първо, по значението на името му, цар на правда, а после и салимски цар, цар на мир,
3 - без баща, без майка, без родословие, без да има или начало на дни, или край на живот, но оприличен на Божия Син, остава за винаги свещеник.
4 А помислете, колко велик беше тоя човек, комуто патриарх Авраам даде и десетък от най-добрата плячка.
Мелхиседек-без баща и майка? Вечно живеещ? Без начало и край? Кой мислите е Мелхиседек? При това е Първосвещеника на Отец?!!! Та кой мислите е Той? Да, сестри и братя-същият дето го знаете като Исус Христос! И видяхте ли, как посрещна Аврам-с хляб и вино!!! Разбирате ли цялата грандиозност на това? Още тогава Исус представи какво ще направи и чрез кого! Защото знаем, че от Авраам дойде дори и Исус по-късно!!! Виждате ли, колко велик човек е бил Аврам? Ето-вече имаме градация. Аврам послуша Бога, Бог не го изостави никъде, Аврам беше посрещнат след победата над царете от Господ Исус и беше посрещнат с хляб и вино-с кръвта и тялото на Исус.... До тук ясно ли е? Зная-зная, това мнозината го четете за първи път и при това никой не ви го е обяснявнал-ето го.
И така-дали Аврам знаеше, кой го посрещна тогава? Нека не спекулираме по този въпрос. Важното е, че взаимоотношенията между Господа и Аврам станаха много здрави и сериозни. Виждаме как всичко вървеше както трябва в тази дружба.
И сега нека видим кулминацията в тази дружба. Вижте, сестри и братя-Господ е Бог на Договор!! Винаги! Той винаги казва-Аз ще направя това и това, АКО!!!! ти направиш това и това. Така е за всичко!!! Ако не сме в Договор с Бога-изобщо не ни и знае. Но ще говорим и за това в друга тема. Това, което ви представям днес е доста сериозно. То е основата на която ще градим после целият смисъл. Без основа нищо не може да устои! И така-Договора-наречен е още Завет. Но си е Договор. Битие 15:1 След тия събития, дойде Господното слово на Аврама във видение и каза: Не бой се, Авраме; Аз съм твой щит, наградата ти е извънредно голяма.
2 А Аврам рече: Господи Иеова, какво ще ми дадеш, като аз си отивам бездетен и тоя Елиезер от Дамаск ще притежава дома ми?
3 Аврам рече още: Ето Ти не ми даде чадо; и, ето, един роден в дома ми ще ми стане наследник.
4 Но, ето, дойде Господното слово и му каза: Тоя човек няма да ти стане наследник; но оня, който ще излезе от твоите чресла, ще ти бъде наследник.
5 Тогава, като го изведе вън, каза: Погледни сега на небето и изброй звездите, ако можеш ги изброи. И рече му: Толкова ще бъде твоето потомство.
6 И Аврам повярва в Господа; и Той му го вмени за правда.
7 После му каза: Аз съм Господ, който те изведох из Ур Халдейски, за да ти дам да наследиш тая земя.
8 А той рече: Господи Иеова, по какво да позная че ще я наследя?
9 Господ му рече: Вземи ми тригодишна юница, тригодишна коза, тригодишен овен, гургулица и гълъбче.
10 И той Му взе всички тия, разсече ги през средата и постави всяка половина срещу другата, но птиците не разсече.
11 И спуснаха се хищни птици на труповете; но Аврам ги разпъди.
12 А около захождането на слънцето, дълбок сън нападна Аврама; и, ето, ужас, като страшен мрак го обзе.
13 Тогава Господ каза на Аврама: Знаейки - знай, че твоето потомство ще бъде чуждо в чужда земя и ще им бъдат роби; и те ще ги угнетяват четиристотин години.
14 Но Аз ще съдя народа, комуто ще робуват; и подир това ще излязат с голям имот.
15 А ти ще отидеш при бащите си в мир; ще бъдеш погребан в честита старост.
16 А в четвъртия род потомците ти ще се върнат тука; защото беззаконието на аморейците не е още стигнало до върха си.
17 А когато слънцето залезе и настана мрак, ето димяща пещ и огнен пламък, който премина между тия части.
18 И в същия ден Господ направи завет с Аврама, като каза: На твоето потомство давам тая земя, от Египетската река до голямата река, реката Ефрат,
19 земята на кенейците, кенезейците, кадмонейците,
20 хетейците, ферезейците, рафаимите,
21 аморейците, хананейците, гергесейците и евусейците.
6 И Аврам повярва в Господа; и Той му го вмени за правда.
Тук има да кажем много, сестри и братя-по тази именно грава на Битие!!! Но вижте като начало от 1 до 6 стих!!! и ето какво стана: 6 И Аврам повярва в Господа; и Той му го вмени за правда.
Тоест-и тогава и днес без вяра в Бога не може да стане! Мнозина казват, че вярват в Бога-но не искат да вършат нищо от това, което Бог е заповядал! Е-вярватг ли или само лъжат себе си? Вижте Аврам-изпълняваше всичко, което Господ му заповядаше! За каква вяра можем да говорим при човек, който не иска да върши нищо от това, което Бог е наредил-ми не можем.
И ето-Господ направи Завет-договор с Аврам в същият ден. В този Договор Господ обеща, че от своя страна ще даде земята на Аврам. А какво трябваше да прави Аврам-да пази повеленията на Господа! 18 И в същия ден Господ направи завет с Аврама, като каза: На твоето потомство давам тая земя, от Египетската река до голямата река, реката Ефрат,
19 земята на кенейците, кенезейците, кадмонейците,
20 хетейците, ферезейците, рафаимите,
21 аморейците, хананейците, гергесейците и евусейците.
6 И Аврам повярва в Господа; и Той му го вмени за правда.
Но тук не можем да не обърнем внимание и на още две подробности, сестри и братя. Първата-Господ каза на Аврам, че наследниците му ще бъдат угнетявани за 400 години-били са 430-в чужда земя. И ще бъдат роби! Тоест-ще работят тежка работа лбез да им се плаща и няма да имат никакви права. Но за кое време говори Господ? Мнозина знаете отговора-за робството на народа на Бога-Израел-в Египет. Ще стигнем и до това. А кой е вторият момент-ето го: 16 А в четвъртия род потомците ти ще се върнат тука; защото беззаконието на аморейците не е още стигнало до върха си.
Сега-прочетохме, че Господ обеща земята на Аморейците на Аврам. И вижте-те щяха да се развратят до там, че Господ щеше да ги изтреби без да ги пожали. Е-спомнете си, че Господ заповяда на Израел, след като ги изведе от Египет, да избият до крак седем народа. Да-това са тези хора и причината-те се бяха развратили до края! Но ще стигнем и до това. Просто ви обърнах внимание на справедливостта на Бога!!
И така-вече имаме първият Договор-Завет между Господ Йехова-знаете го като Исус Христос и Аврам. А всеки Договор трябва да има и печат. Иначе не е валиден. Но какъв е печата в този случай? Нека видим заедно: Битие 17:1 Когато Аврам беше на деветдесет и девет години, Господ се яви на Аврама и му рече: Аз съм Всемогъщият; ходи пред Мене и бъди непорочен.
2 И ще направя завета си между Мене и тебе и ще те умножа твърде много.
3 Тогава Аврам падна на лицето си; и Бог му говореше, казвайки:
4 Ето, Моят завет е с тебе; и ти ще станеш отец на множество народи.
5 Не ще се именуваш вече Аврам, но името ти ще бъде Авраам; защото те направих отец на множество народи.
6 Ще те наплодя твърде много и ще произведа народи от тебе; и царе ще произлязат от тебе.
7 И ще утвърдя завета Си между Мене и тебе и потомците ти след тебе през всичките им поколения за вечен завет, че ще бъда Бог на тебе и на потомството ти след тебе.
8 На тебе и на потомството ти след тебе ще дам за вечно притежание земята, в която си пришелец, цялата Ханаанска земя; и ще им бъда Бог.
9 Бог още каза на Авраама: Пази ти завета Ми, ти и потомците ти след тебе, през всичките си поколения.
10 Ето Моят завет, който трябва да пазите между Мене и вас и потомците ти след тебе: всеки между вас от мъжки пол да се обрязва.
11 Да обрязвате краекожието на плътта си; и това ще бъде знак на завета между Мене и вас.
12 Всяко мъжко дете между вас във всичките ви поколения, като стане на осем дни трябва да се обрязва, както роденото у дома ти, така и онова, което не е от твоето потомство, купено с пари от някой чужденец.
13 Непременно трябва да се обрязва и роденият у дома ти и купеният с парите ти; и Моят завет в плътта ви, ще бъде вечен завет.
14 А необрязаният от мъжки пол, чието краекожие на плътта не е обрязано, тоя човек, да се погуби измежду людете си, защото е нарушил завета Ми.
Първото нещо е-Аврам трябваше да ходи по Бога и да е непорочен-какво означава това? Да не върши нещо против Бога! После-Бог потвърди отново, че ще направи Договор с Аврам! При това му смени името-сега вече е Авраам! Означава баща на множество народи. И нещо повече-обърнете внимание, че Господ му каза, че този Договор е вечен Договор-дори и за потомците след Авраам!!! Тоест-от страна на Бога-този Договор не можеше да бъде нарушен, освен ако... Ще видим дали има условие и дали е бил нарушен този Договор. Интересно-нали? И Господ каза, че ще бъде Бог на потомството на Авраам! И ето-повтори отново: 9 Бог още каза на Авраама: Пази ти завета Ми, ти и потомците ти след тебе, през всичките си поколения.
И ето сега по какво се познава, че човек от потомството на Авраам-на вас братя са ви казали, че сте Авраамово потомство-четете сега-е сключил този първи Договор с Бога: 10 Ето Моят завет, който трябва да пазите между Мене и вас и потомците ти след тебе: всеки между вас от мъжки пол да се обрязва.
11 Да обрязвате краекожието на плътта си; и това ще бъде знак на завета между Мене и вас.
12 Всяко мъжко дете между вас във всичките ви поколения, като стане на осем дни трябва да се обрязва, както роденото у дома ти, така и онова, което не е от твоето потомство, купено с пари от някой чужденец.
13 Непременно трябва да се обрязва и роденият у дома ти и купеният с парите ти; и Моят завет в плътта ви, ще бъде вечен завет.
Както виждате-не съм го писал аз-нали виждате това? Вие казвате, че вярвате в Бога-ето какво ви казва Той. И обърнете внимание, колко е сероизно това: 14 А необрязаният от мъжки пол, чието краекожие на плътта не е обрязано, тоя човек, да се погуби измежду людете си, защото е нарушил завета Ми.
Но някой може да каже-да, но това е само за Израел; или само за Юдеите... Да виждате тук Израел или Юдеи? Какво пише-всеки купен за цена трябва да се обреже! Купени за пари мъжки трябва да се обрежат-пари, цена, същото нещо!!! Е, какво е кръвта на Исус Христос пролята на кръста-ако не скъпа цена платена за нас? Ето: 1 Коринтяни 6:20
защото сте били с цена купени; затова прославете Бога с телата си.
И така-Договора и печата вярвам са ясни. До тук надявам се всичко е ясно-основата е положена и ще видим и как е утвърдена. Ето как: Битие 21:1 И Господ посети Сара според както беше рекъл; и Господ стори на Сара както бе казал.
2 Защото Сара зачна и роди син на Авраама в старините му, в определения му от Бога срок.
3 И Авраам наименува сина, който му се роди, когото Сара му роди, Исаак.
4 И на осмия ден Авраам обряза сина си Исаака, според както Бог му беше заповядал.
5 А Авраам беше на сто години, когато се роди син му Исаак.
Авраам беше на 100 години, когато Господ изпълни това, което беше обещал! Но ето сега как Господ затвръди Договора с Авраам: Битие 22:1 След тия събития Бог изпита Авраама, като му рече: Аврааме. А той рече: Ето ме.
2 И рече Бог: Вземи сега единствения си син, когото любиш, сина си Исаака, та иди в местността Мория и принеси го там във всеизгаряне на един от хълмовете, за който ще ти кажа.
3 На сутринта, прочее, Авраам подрани та оседла осела си и взе със себе си и двама от слугите си и сина си Исаака; и, като нацепи дърва за всеизгарянето, стана та отиде на мястото, за което Бог му беше казал.
4 На третия ден Авраам подигна очи и видя мястото надалеч.
5 Тогава рече Авраам на слугите си: Вие останете тук с осела; а аз и момчето ще отидем до там и, като се поклоним, ще се върнем при вас.
6 И взе Авраам дървата за всеизгарянето и натовари ги на сина си Исаака, а той взе в ръката си огън и нож; и двамата отидоха заедно.
7 Тогава Исаак продума на баща си Авраама, казвайки: Тате! А той рече: Ето ме, синко. И рече Исаак: Ето огъня и дървата, а где е агнето за всеизгарянето?
8 И Авраам каза: Синко, Бог ще си промисли агнето за всеизгаряне. И двамата вървяха заедно.
9 А като стигнаха на мястото, за което Бог му беше казал, Авраам издигна там жертвеник, нареди дървата и, като върза сина си Исаака, тури го на жертвеника върху дървата.
10 И Авраам простря ръката си та взе ножа да заколи сина си.
11 Тогава ангел Господен му викна от небето и рече: Аврааме, Аврааме! И той рече: Ето ме.
12 И ангелът рече: Да не вдигнеш ръката си върху момчето, нито да му сториш нещо; защото сега зная, че ти се боиш от Бога, понеже не пожали за Мене и сина си, единствения си син.
13 Тогава Авраам, като подигна очи, видя, и ето зад него един овен вплетен с рогата си в един храст; и Авраам отиде, взе овена и го принесе всеизгаряне вместо сина си.
14 И Авраам наименува това място Иеова-ире; и според това се казва и до днес: На хълма Господ ще промисли.
15 Тогава втори път ангел Господен викна на Авраама от небето и рече:
16 В Себе Си се заклевам, казва Господ, че понеже си сторил това нещо и не пожали сина си, единствения си син,
17 ще те благословя премного и ще умножа и преумножа потомството ти като небесните звезди и като пясъка на морския бряг; и потомството ти ще завладее портата на неприятелите си;
18 в твоето потомство ще се благословят всичките народи на земята, защото си послушал гласа Ми.
Тук има доста да поговорим по тази именно глава. Защото ако четем внимателно, не е възможно да не забележим, че ангел говореше от името на Бога! 15 Тогава втори път ангел Господен викна на Авраама от небето и рече:
16 В Себе Си се заклевам, казва Господ, че понеже си сторил това нещо и не пожали сина си, единствения си син,
17 ще те благословя премного и ще умножа и преумножа потомството ти като небесните звезди и като пясъка на морския бряг; и потомството ти ще завладее портата на неприятелите си;
18 в твоето потомство ще се благословят всичките народи на земята, защото си послушал гласа Ми. Това е за тези от вас които още се чудите, каква роля изпълняват ангелите и каква е службата им.
А има и още нещо-много важно-правилният превод е "В твоя потомък ще се благословят всичките народи..." Защото Господ му каза, че от неговото потомство ще дойде именно Той. И ето ви го: Малахия 1:11
Защото от изгрева на слънцето до захождането му Името Ми ще бъде велико между народите, И на всяко място ще се принася на името Ми темян И чист принос. Защото Моето име ще бъде велико между народите, Казва Господ на Силите;"!!!
Кое е най-голямото име между народите, сестри и братя? Исус е!!!
И за тези от вас които искате да знаете всяка подробност-обърнете внимание, че Господ изпита Авраам. Ние знаем, че Господ знае всичко-дори и преди да е станало, но ето какво пише тук: 12 И ангелът рече: Да не вдигнеш ръката си върху момчето, нито да му сториш нещо; защото сега зная, че ти се боиш от Бога, понеже не пожали за Мене и сина си, единствения си син." Господ каза чрез ангела-"Защото сега зная"... Оставям го без коментар!
Ясно виждаме как Договора е утвърден!!! Сега вече можем да преминем напред...
Но-тук всеки може да опита да ни представи какво стана после с потомството на Авраам и дали Договоар беше утвръден с тях.

Ще видим и потвърждението на същият Завет-не нов, но същият-с Исак и Яков...



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. vminev - Здравей, ": bojiislujitel ...
10.11.2012 20:09
Здравей, ": bojiislujitel ".
_____
цитат:

Ще видим и потвърждението на същият Завет-не нов, но същият-с Исак и Яков...
_____

Като изключим, че употребяваш думата "патриарси" (от гр.ез. - "главни бащи") в неправилна непреведеност, мисля че и тук, в цитираното от мен, недотам коректно поставяш платформата на представянето на правилното учение.

Нима смяташ, че НЯМА нов завет / договор, но че старият е продължен? Интересно противоречие с писанията и учението на Исус от Назарет, Божият Единороден.
цитирай
2. bojiislujitel - Здравей, ": bojiislujitel ...
11.11.2012 14:46
vminev написа:
Здравей, ": bojiislujitel ".
_____
цитат:

Ще видим и потвърждението на същият Завет-не нов, но същият-с Исак и Яков...
_____

Като изключим, че употребяваш думата "патриарси" (от гр.ез. - "главни бащи") в неправилна непреведеност, мисля че и тук, в цитираното от мен, недотам коректно поставяш платформата на представянето на правилното учение.

Нима смяташ, че НЯМА нов завет / договор, но че старият е продължен? Интересно противоречие с писанията и учението на Исус от Назарет, Божият Единороден.


Ако четем внимателно цялата Библия, не е възможно да не разберем първо-че Исус дето е Христос е от самото начало и че именно Той е сътворил всичко, което е сътворено. И не-Той не е Отец. Той е другата Личност в Божието Семейство в което за сега са само две Личности. И понеже именно Исус е дал всичките Завети, то Той не е дал някакъв Нов Завет след като дойде в плът и кръв чрез Мария. И така-второто е, че същият Завет, който Исус направи с Авраам, с Израел по-късно беше подновен! И сега вече Завета е написан в съзнанието на тези които го любят. А това означава, че пазят всичко, което Той е заповядал. Надявам се, това ви е ясно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171935
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031