Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2012 22:33 - II Част на СМърт и възкресение-ясно и просто
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 634 Коментари: 0 Гласове:
1



Нека да отидем на Йов 14

14 Ако човек умре, ще оживее ли? През всичките дни на воюването си ще чакам, докато дойде смяната ми.

Йов знае, че дали е в гроба или е жив-ще бъде променен.

15 Ти ще извикаш и аз ще Ти отговоря; ще пожелаеш делото на ръцете Си.

Кога? Когато е определено времето-при последната тръба.
Нека да видим това време. Евангелие от Иоана 5 глава. И ако не можете да разберете това, вие не можете да разберете нищо! Защото е така просто. Вие просто не искате да разберете нищо! А искам да ви кажа още нещо: ако няма заплаха, никой не обръща внимание. Ако някой ви каже, че не му е нужно да има заплаха над главата си, за да бъде праведен, той просто ви лъже. (Аз съм добър брат, защото се страхувам от Господ. Махни заплахата и ще бъда лош така скоро, че ще се очудите. Ако Господ не ви заплашва с това Огнено Езеро, не бихте направили нищо праведно пред Господа.)
Иоан 5

25 Истина, истина ви казвам: идва часът, и сега е, когато мъртвите ще чуят гласа на Божия Син и които го чуят, ще живеят.

Аз винаги съм мислел над това: мъртвите ще чуят гласа на Божия Син. Мъртвите са мъртви-те не чуват нищо! Но когато Господ ги повика, те ще го чуят. Както повика и Лазар по име от гроба. И Лазар дойде сам. Ние сме били създадени от пръстта и в пръстта се връщаме; както Господ ни е създал първият път, така и ще ни възстанови отново. Защото ни казва, че ще ни даде ново тяло. А това ми казва, че каквото и тяло да имам сега, не е важно.

28 Не се чудете на това; защото иде часът, когато всички, които са в гробовете, ще чуят гласа Му
29 и ще излязат: онези, които са вършили добро, ще възкръснат за живот; а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане.

Как абсолютно е «всички», братя и сестри? Това означава всички които са живяли когато и да е на тази земя. Всеки ще чуе гласа на Господа. И ако си вършил добро, ще бъдеш в добрата страна на живота; ако си вършил лошо-в лошата страна на живота-в Огненото Езеро. Но това ви казвам, братя и сестри: че когато умрете, изчезва вашата възможност за избор. Вие ще живеете вечно, но проблемът е в коя част на царството.
А кога ще ви повика Исус от гробовете. Нека да видим Иоан 6 глава. Аз обичам да ги питам, когато отивам на погребение: кой е по-велик-Павел или Исус? Защото хората обичат да отиват на писанията на Павел, за да обърнат това което е казал Исус... Можете ли да си представите това? Те използуват писанията на Павел, за да обърнат писанията на Моисей! Не трябва, казват, да пазите диетичният закон. Но Господ превърна Мириам от черна на бяла само защото приказваше против Моисей! Защото Господ говореше единственно с Моисей лице с лице! И с никой друг пророк или апостол! Хайде, братя и сестри! Как си представяте Павел да е по-велик от Моисей? А Павел ви казва същото което ви е казал и Моисей-вие просто не го разбирате. Павел не е глупак! И това е, което хората не разбират за Павел: той беше законоизпълнител и утвърждаваше закона. Той познаваше целият закон!
Иоан 6

38 защото слязох от небето не Моята воля да върша, а волята на Този, който Ме е пратил.

Това означава, че Исус се подчинява на Отец и е дошъл да върши не своята воля, но волята на Отец.

39 Това е волята на Моя Отец, който Ме е пратил: от всичко, което Ми е дал, да не изгубя нищо, а да го възкреся в последния ден.

В кой ден? В последният ден! О, това означава, че ако някой е починал вчера, те са все още мъртви...

40 И това е волята на Този, който Ме е пратил: всеки, който види Сина и повярва в Него, да има вечен живот, и Аз ще го възкреся в последния ден.

Отново ви казва същото-в последният ден! Защо?

44 Никой не може да дойде при Мен, ако не го привлече Отец, който Ме е пратил, и Аз ще го възкреся в последния ден.

Три пъти ни казва същото!

54 Който яде Моята плът и пие Моята кръв, има вечен живот; и Аз ще го възкреся в последния ден.

Не ви ли се струва, че Господ се опитва да ви каже нещо важно тука? Но хората четат писанията на Павел и слагат всички в небето... Господ също знаеше, че ще бъде така. Иначе не би ви казал толкова пъти едно и също.
Братя и сестри, ако внимателно се занимаете с това от техническата му страна, ще разберете, че Исус говори за милениума-1000та години, през които той ще царува на земята. Той даде на човека 7 дена. И след това плът и кръв не могат да влязат в Божието Царство! Това ви говори, какво точно ще стане. Защото в края на тези 7000 години всеки ще се изправи на съд пред Господа и всеки ще бъде изменен. Дори и тези, дето ще бъдат в Огненото Езеро няма да са вече плът и кръв-и те ще са изменени! Защото плът и кръв биха изгоряли! И как тогава ще горят за винаги-според което ни казва Исус?
Исус ни казва, че ще възкреси всички в ПОСЛЕДНИЯТ ДЕН!
Нека ви покажа още веднъж, за кой ден говори Исус.
І Послание към Коринтяните 15

12 Но ако се проповядва, че Христос е възкресен от мъртвите, как някои между вас казват, че няма възкресение на мъртвите?

Има хора които търчат на около и твърдят, че няма възкресение. Но тогава, защо е това всичкото, което вършим в името на Господ? Ако няма възкресение, няма и Господ! Няма и наказание! Няма и награда! Вие бихте ли работили цяла седмица или месец за някого, ако знаете, че няма да ви плати?

13 Ако няма възкресение на мъртвите, тогава и Христос не е бил възкресен.
14 А ако Христос не е бил възкресен, тогава нашата проповед е празна и вашата вяра също е празна.

Ако няма възкресение, то и Исус не е възкръснал. И всичко което правим тука е в суета. Аз ви проповядвам в суета! И вие слушате в суета-защото няма никакъв смисъл-ако няма възкресение.

17 а ако Христос не е бил възкресен, вашата вяра е суетна; вие сте още в греховете си.
18 Тогава и тези, които са починали в Христос, са погинали.
19 Ако се надяваме на Христос само в този живот, то от всичките хора ние сме най-окаяните.
20 Но сега Христос е възкресен от мъртвите и стана първият плод от починалите.
21 Понеже, както чрез един човек дойде смъртта, така чрез един Човек дойде възкресението на мъртвите.
22 Защото, както в Адам всички умират, така и в Христос всички ще оживеят.
23 Но всеки на своя ред: Христос - първият плод; а после тези, които са Христови - при Неговото пришествие.

Първо Христос; после и тези които са Христови-в кое време? При неговото пришествие! Исус сега тук ли е? Не, не е! Тогава къде са умрелите? Така просто е-само го прочетете!
Нека да видим ІІ Послание към Тимотея 4 глава. Павел ви проповядва тези неща, но никой не чете проповедите му! И всеки започва да приказва, в какво те вярват. А никой не чете Библията! За това и никой не идва до никакво заключение и всички дружно се отправят към Огненото Езеро...

1 Тържествено ти заръчвам пред Бога и пред Христос Иисус, който ще съди живи и мъртви съобразно Своето явяване и царството Си:

Кога ще ни съди? Когато се яви! Коя е другата страна на това? Ако той не се яви, то живи и мъртви няма да бъдат съдени. Така ли? Ако това е случаят, че той ще съди живи и мъртви когато дойде, то къде са сега мъртвите? И как така лошият Джон е при Сатана и Сатана си прави барбекю с него?... Ако Исус не се е явил все още, то как добрата Мери вече е в рая. Ако тя е в рая, то тя е вече минала през съда! Същото е и с Джон! Но ако Исус няма да направи това осъждане докато дойде, то как някои могат да са в рая или ада?... Невъзможно-според Божието Слово!

2 проповядвай словото, бъди готов в подходящо и неподходящо време, изобличавай, порицавай, увещавай с голямо търпение и поучаване.

Какво казва: философствай; или-проповядвай словото? И какво казва още: с търпение и поучаване-какво поучаване-от Битие до Малакия! Словото!

6 Защото аз вече ставам възлияние и времето на отиването ми наближи.
7 Аз се борих в добрата борба, пътя свърших, вярата опазих;
8 отсега нататък за мен се пази венецът на правдата, с който Господ, праведният Съдия, ще ме възнагради в онзи Ден; и не само мен, но и всички, които са възлюбили Неговото явяване.

Чакай малко сега! Той можеше да каже: отивам си в къщи сега! За да получа новото си тяло в небето... Но не-той казва, че това ще стане в определен ден! И още казва, че и всички други които очакват Господа ще получат новите си тела в този ден.
Ще отидем и на още едно-последно място. Защото Павел каза, че е държал вярата до край. Нека да видим това. Нека да отидем на Послание към Евреите 11 глава. Нека започнем с 11 стих.

А вярата е твърдата увереност в неща, за които се надяваме, убеденост в неща, които не виждаме.

Вижте, аз имам голяма надежда, че ще вляза в Божието Царство. Защо? Защото съм видял доказателствата.

2 Защото заради нея старовременните получаваха свидетелство.

4 С вяра Авел принесе на Бога по-добра жертва от тази на Каин, чрез която за него се засвидетелства, че е праведен, тъй като Бог свидетелства за неговите дарове. И чрез тази вяра той, макар и мъртъв, още говори.

Неговите дела свидетелствуват за него и днес! Прескочи на 7 стих!

7 С вяра Ной, предупреден от Бога за неща, които още не се виждаха, и движен от страхопочитание, направи ковчег за спасение на своя дом. Чрез тази вяра той осъди света и стана наследник на правдата, която е от вяра.
8 С вяра Авраам, когато беше повикан да излезе и да отиде на едно място, което щеше да получи в наследство, послуша и излезе, без да знае къде отива.

Можете ли да повярвате какво вяра имаше този човек?!

11 С вяра и самата Сара получи сила да зачене и роди в преминала възраст, понеже счете за верен Този, който беше дал обещанието.
12 Затова само от един човек, и то замъртвял, се народи толкова многобройно потомство, колкото са звездите на небето и колкото е крайморският пясък, който не може да се изброи.
13 Всички тези умряха във вяра, тъй като не бяха получили изпълнението на обещанията;

И отидоха в рая... Не, не! Те всички умряха и не дочакаха обещанието!

но като ги видяха отдалеч и като ги приветстваха, изповядаха, че са чужденци и пришълци на земята.

20 С вяра Исаак благослови Яков и Исав за неща, които щяха да дойдат.
21 С вяра Яков на умиране благослови всеки от синовете на Йосиф и се поклони на Бога, подпирайки се на върха на тоягата си.
22 С вяра Йосиф на умиране спомена за излизането на израилевите синове и даде поръчка за костите си.

Вижте, всички тези хора вярваха в Господ! Това е вяра!

24 С вяра Мойсей, когато стана на възраст, отказа да се нарича син на дъщерята на фараона
25 и предпочете да страда с Божия народ, а не да се наслаждава временно на греха,

Моисей знаеше, кой беше той. Дори след като най-вероятно той би бил следващият фараон, той се отказа от тази власт.

32 И какво повече да кажа? Защото няма да ми стигне време да говоря за Гедеон, Варак, Самсон и Ефтай, още и за Давид, и за Самуил, и за пророците,
33 които с вяра побеждаваха царства, раздаваха правда, получаваха обещания, затваряха устите на лъвове,

Вижте, те извършиха велики неща, поради това, че имаха вяра! Защото вярваха в Господ! Прескочи на 39!

39 Но всички тези, макар и да бяха засвидетелствани чрез вярата, не получиха изпълнението на обещанието,

Трябва ли да обяснявам какво означава това, че те не получиха обещанието? Вижте за колко от тези велики хора прочетохме-и те не получиха обещанието!

40 да не би да достигнат съвършенство без нас; защото за нас Бог беше предвидил нещо по-добро.

Касае се до нас! Защото те и ние ще бъдем по едно и също време съдени и ще получиме наградата!
И така, кога е този ден, когато всички ще бъдат възкресени? В деня на съда! И нито ден преди това!

Благодаря ви за вниманието.

Отче наш, който си на небесата, да се свети твоето име; да дойде твоето царство; да бъде твоята воля, както на небето, така и на земята; дай ни днес ежедневният хляб; и прости ни дълговете както и ние простихме на нашите длъжници; и не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от лукавия (защото царството е твое, и силата, и славата, до вековете. Амин.)
Слава на Господ; Слава на Господ; Слава на Господ в името на Исус Христос!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2188541
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930