Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2012 00:44 - Духове ли? Внимавайте за духовете!
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2305 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,
Мнозина говорят за духовете, но малцина са наясно, кои са наистина духовете. Вижте-Бог е създал всичко и в това число и ангелите. Те са духове. И има чисти и нечисти духове. Чистите са тези дето останаха с Отец и Исус на третото небе и те имат разни задачи. Нечистите са тези които отидоха със Сатана и след някое време Исус заповяда на архангел Михаил да ги изхвърли от небето. Това стана поради това, че Сатана отпадна от задачата си-на носител на светлината, която е Божието Слово до ангелите и в него се намери беззаконие. Което е грях. Някои мислят, че могат да гонят нечистите духове, но в същото време не вършат нищо от това, което Исус е заповядал да вършим. Само лъжат себе си такива братя. Исус ни казва какво ще им каже-Матей 7 глава-„Махнете се от мене вие които вършите беззаконие-не ви познавам!”!!
Но нека видим кои са духовете дето са в света и какво трябва да правим, за да си нямаме работа с нечистите такива.
Ще започнем урока в Ефесяните 6 глава

10 Най-после, заяквайте в Господа и в силата на Неговото могъщество.
11 Облечете се в Божието всеоръжие, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола.

Но кое е Божието всеоръжие, сестри и братя-това е Божието Слово, което е остро като двуостър меч, който разделя всичко!
 
12 Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.

И това е точно така. Всеки, който е намерил Бога и иска да сподели тази радостна новина с най-близките си знае каква война е започнала след това в семействата им...
 
13 Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден, и, като надвиете на всичко, да устоите. 
14 Стойте, прочее, препасани с истина през кръста си и облечени в правдата за бронен нагръдник,

Божието Слово-то е истината и само чрез него можете да устоите. Вижте-често вие мислите, че са вашите близки-не са! Но е този, който стои зад тях и вие не го виждате! Сатана работи чрез хора! Защото от както Бог го изхвърли от третото небе и после заради това, което Сатана направи в Едемската градина най-вече, Бог му отне възможността да може да ни се показва. Тоест-Сатана вече не може да се покаже на когото и да било човек, както се показа на Ева-при това нека не забравяме, че е прекрасно създание-перфектен в красота и ако би могъл да се показва-още по-мнозината биха отишли след него...
 
15 и с нозете си обути с готовност чрез благовестието на мира. 
16 А освен всичко това, вземете вярата за щит, с който ще можете да угасите всичките огнени стрели на нечестивия;

Вярата в Бога идва от слушане. Е, сестри и братя-какво чувате в неделя във вашите църкви? Не и нещо за Бога от Библията!
 
17 вземете тоже за шлем спасението и меча на Духа, който е Божието слово; 

И ако не направите това-какъв мислите ще е резултата? Вижте-вашето спасение е във вашите си ръце! Само вие можете да изберете и да спасите себе си!
Нека сега видим, кой е бащата на лъжата и на кого е предоставил властта си!
Откровението 13 глава

1 И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена.

Кой е този звяр? Това е Империята на езичниците-започваща от Вавилон. Вавилон е първата световна Империя. Следва Мидо-Персия, следва Гръцката-но там са 4 генерала, следва Римската. Общо са седем. А кой говори богохулно против Бога-Римският католицизъм. Римската Империя е изчезнала през 471 година-това е официялният й край ,но всъщност никога не е изчезвала-защото е завладяла света чрез фалшивата религия.
 
2 И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт.

Леопарда-Гръцката Империя, Мечката-Мидо-Персите, Лъвът-Вавилон и разбира се-също тук е и Рим. И змеят му даде властта си. Тоест-властта, която този страшен звяр упражнява идва от змея.

11 И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей.

Това е двойна влас,т сестри и братя-гражданската и папската власт която скоро ще видим-Европейският Съюз-в чието ядро са именно 10 държави. И те имат властта си от змея! Но кой е той?  
Ето ви и отговора-Откровението 12 глава

1 И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете й и на главата й корона от дванадесет звезди.

Вижте Битие 37 глава, сестри и братя-това е Израел-народа на Бога.
 
2 Тя бе непразна и викаше от родилни болки, като се мъчеше да роди.
3 И яви се друго знамение на небето, и ето голям червен змей, който имаше седем глави и десет рога, и на главите му седем корони.

Вече видяхме, кой е този звяр-това са световните Империи чиято власт е от Сатана!
 
4 И опашката му, като завлече третата част от небесните звезди, хвърли ги на земята; и змеят застана пред жената, която щеше да роди, за да изяде чадото й щом роди. 
5 И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол. 

Разбира се знаете, че става въпрос за Исус-който ще управлява всичките народи-тук на тази земя-за 1000 години с желязна тояга-диктат!
Но кой е този змей? Това е Сатана. А какъв е Сатана? Как изглежда?
Нека видим в Езекил 1 глава-ще видим постепенно как изглежда и какви са му възможностите.

1 В тридесетата година, четвъртия месец, на петия ден от месеца, като бях между пленниците при реката Ховар, отвориха се небесата, и аз видях Божии видения.
5 Отсред него се виждаше и подобие на четири живи същества. И това беше изгледът им: те имаха човешко подобие. 
6 Всяко от тях имаше четири лица, всяко имаше и четири крила.
7 Нозете им бяха прави нозе; и стъпалото на нозете им беше подобно на стъпало на телешка нога; и изпущаха искри като повърхността на лъскава мед. 
8 И имаха човешки ръце под крилата си на четирите си страни; и на четирите лицата и крилата бяха така: 
10 А колкото за изгледа на лицата им, той беше като човешко лице; и четирите имаха лъвово лице от дясната страна; и четирите имаха волско лице от лявата; и четирите имаха орлово лице.

Езекил 10 глава-нека видим, какви са тези същества:

20 Това е живото същество, което видях под Израилевия Бог, при реката Ховар; и познах, че бяха херувими. 
21 Всеки имаше четири лица, и всеки четири крила; и подобие на човешки ръце се виждаше под крилата им. 

Значи тези са херувими. Те са най-могъщите ангели дето Господ е създал. Когато Господ изгони Адам и Ева от Едем, постави там херувими за да пазят Дървото на Живота. И от тогава Исус винаги където и да отиде е обграден от такива ангели.
Защо Исус има нужда от защитници-не знаем, но е така.
Езекил 28 глава-и ще видим сега, какъв е Сатана!

1 Пак Господното слово дойде към мене и рече: 
2 Сине човешки, речи на тирския княз: Така казва Господ Иеова: Понеже се е надигнало сърцето ти, и ти си рекъл: Аз съм бог, седя на Божието седалище всред моретата; а пък ти си човек, а не бог, ако и да си поставил сърцето си като, че е Божие сърце; 
3 (ето, ти си по-мъдър от Даниила; никаква тайна не се укрива от тебе; 

Този е по-мъдър от Даниил! Дали става въпрос за човек тук или за нещо друго-нека видим:

11 При това, Господното слово дойде към мене и рече: 
12 Сине човешки, дигни плач за тирския цар, и кажи му: Така казва Господ Иеова: Ти си печат на съвършенство, пълен си с мъдрост и съвършен по хубост. 
13 Ти бе в Божията градина, в Едем;

Е-ясно е, че не става въпрос за Царят на Тир!! Става въпрос за същество, което е било още дори в Едемската градина! Кой е това?

ти бе обсипан с всякакви скъпоценни камъни: със сард, топаз, диамант, хрисолит, оникс, яспис, сапфир, антракт, смарагд и със злато; направата на тъпанчетата и на свирките ти е била приготвена за тебе в деня, когато си бил създаден. 

14 Ти беше херувим помазан за да засеняваш;

Ето-сега знаем, какъв е Сатана-той е херувим! Те имат 4 лица, 6 крила и очи навсякъде! От него не може човек да се укрие. И той именно е дал властта на Римо католическата църква.

и Аз те поставих така щото беше на Божия свет хълм; ти ходеше всред огнените камъни.

Това е в третото небе! И там е бил Сатана-докато се е намерило в него грях.
 
15 Ти бе съвършен в постъпките си от деня, когато бе създаден, догдето се намери беззаконие в тебе. 
16 От много голямата ти търговия напълниха всичко всред тебе с насилие, и ти съгреши; затова те отхвърлих като скверен от Божия хълм, и те изтребих отсред огнените камъни, херувиме засеняващи!
17 Сърцето ти се надигна поради хубостта ти; ти разврати мъдростта си поради блясъка си; Аз те хвърлих на земята, изложих те пред царете, за да те гледат.

И поради беззаконието на Сатана, Бог го махна от небето. И от тогава Сатана иска да се върне там, от където беше изхвърлен. Кога Господ го изхвърли и кой направи това? Нека видим в Откровението 12 глава
 
7 И стана война на небесата: Излязоха Михаил и неговите ангели да воюват против змея; и змеят воюва заедно със своите ангели; 

Сатана беше завербувал една трета от ангелите на Бога! И ето-при тази война Сатана и неговите ангели бяха изхвърлени от небето.

8 обаче, те не надвиха, нито се намери вече място за тях на небето.
9 И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него. 
12 Затова, веселете се, небеса и вие, които живеете в тях. Но горко на вас, земьо и море, защото дяволът слезе у вас много разярен, понеже знае, че му остава малко време.

Сатана беше изхвърлен от небето, но горко на обитателите на тази планета! И понеже Господ му отне възможността да се появява пред нас-ние не можем да го видим, но виждаме ефекта от неговата работа. А спомнете си, че в Откровението пише, че звездите са ангели-символично-ето ви обяснението на това, че една трета от звездите на небето са свалени тук на тази земя.
Нека видим Исаия 14 глава. Знанието е важно-без знание не става нищо!

12 Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората!

Луцифер означава носител на светлината. Носел е Божието Слово до всичките ангели. Но е отпаднал от това.

Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите; 

13 А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север, 
14 Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния. 

Иска да бъде на местото на Бога, но вижте какво му казва Господ

15 Обаче ти ще се снишиш до преизподнята, До най-долните дълбочини на рова.

Нека видим Лука 10 глава-ще ни обясни още за Сатана и за властта му... Но както вече казах-когато Господ го изхвърли от небето, отне му възможността да ни се явява.

1 След това Господ определи други седемдесет души, и ги изпрати по двама пред Себе Си във всеки град и място гдето сам Той щеше да отиде.

Господ изпрати пред себе си тези посланници-за да потготвят пътя пред него. И ето какво му казаха те като се върнаха

17 И седемдесетте се върнаха с радост, и казаха: Господи, в Твоето име и бесовете се покоряват на нас.

Кой им даде тази власт-Исус им я даде! Защо-ето отговора:
 
18 А Той им рече: Видях Сатана паднал от небето като светкавица.

Исус им каза-видях когато Сатана беше изхвърлен от небето-той няма власт.
 
20 Обаче, недейте се радва на това, че духовете ви се покоряват; а радвайте се, че имената ви са написани на небесата.

Нека да търсим името ни да е написано на небето! А когато Исус иска-ще даде власт на всички които го следват за да гонят злите духове.
Нека видим 2 Петрово 2 глава

4 Защото, ако Бог не пощади и ангели, когато съгрешиха, но ги хвърли в мрака на най-дълбоките ровове, и ги предаде да бъдат вардени за съд;

Какво значи, че Бог ги държи с веригите на мрака-че не им дава да се появят пред нас! Те може и да са наоколо, но ние не можем да ги видим.
Та нека тези дето си мислят, че тези паднали ангели са лягали с човешките дъщери се осъзнаят какви ги говорят-та тези ангели дори не са имали властта да се покажат, камо ли да правят секс...
Четете си Библиите-не правете от това, което не знаете вицове!

Нека видим 1 Петрово 3 глава-това е, което хората използуват, за да ни кажат, че Исус след смъртта си отишъл да проповядва на духове в тъмница...
18 Защото и Христос един път пострада за греховете, Праведният за неправедните, за да ни приведе при Бога, бидейки умъртвен по плът, а оживотворен по дух;

Исус беше Бог-духовен, а не от плът и кръв. Дойде в плът и кръв за да умре за нас-духовните не умират. И после Отец го възкреси отново в духовно тяло-дух! Но тогава за какво става въпрос?
 
19 с който отиде да проповядва на духовете в тъмницата,

Вече казахме, че нечистите духове Бог ги е вързал в мрак! Или тъмница-не могат да се явяват вече. А вижте по кое време е станало това! Исус тогава е бил дух и като дух е отишъл да им каже на тези паднали духове-престанете! Защото тогава те са имали голямо влеяние върху хората от онова време.
 
20 които едно време бяха непокорни, когато Божието дълготърпение ги чакаше в Ноевите дни, докато се правеше ковчега, в който малцина, то ест, осем души, се избавиха чрез вода. 

Нека сега видим Евреите 10 глава и ще видим появата на Исус след възкресението му вече.

5 Защото, кому от ангелите е рекъл Бог някога: - "Ти си Мой Син, Аз днес Те родих"; и пак: "Аз ще Му бъда Отец, и Той ще ми бъде Син"?

На никой от ангелите Бог никога не е казал такова нещо, но само на Исус! Веднага се вижда разделянето ммежду ангелите и Исус!

6 А когато пък въвежда Първородния във вселената, казва: - "И поклонете се Нему, всички Божии ангели".

Исус е първородният Син на Отец! Първородният от мъртвите!
 
7 И за ангелите казва: - "Който прави ангелите Си силни като ветрове, И служителите Си като огнен пламък"; 

Божиите ангели-до един-са духове, служебни духове. Дори и Сатана и неговите ангели са служебни духове.  

13 А кому от ангелите е рекъл някога: - "Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие"? 

На никой от ангелите Бог никога не е казал такова нещо! Само на Исус!
 
14 Не са ли те всички служебни духове, изпращани да слугуват на ония, които ще наследят спасение?

И те всичките ангели са служебни духове-без изключение! Дори и Сатана и неговите ангели. Бог ги използува да спасят или да накажат, да ни информират и за всичко останало. И ако Бог е видял, че го търсим-ще ни парти от светлите ангели да ни упъти, но ако вървим против Бога-ще ни парти един от служителите на Сатана...
Нека видим това-Съдии 8 глава
 
22 Тогава Израилевите мъже казаха на Гедеона: Владей над нас, и ти, и синът ти, и внукът ти, защото ти ни освободи от ръката на Мадиама.

Понеже този човек ги е освободил от Мадиамците, те му се врекоха, че той ще бъде цар и синовете му след него.
 
23 А Гедеон им каза: Нито аз ще владея над вас, нито синът ми ще владее над вас; Господ ще владее над вас. 

Но нека видим какво стана после:

30 И Гедеон имаше седемдесет сина, родени от самия него, защото имаше много жени. 
31 Също и наложницата му, която беше в Сихем, му роди син, когото той нарече Авимелех. 
32 И Гедеон, Иоасовият син, умря в честита старост, и биде погребан в гроба на баща си Иоаса, в Офра на авиерците. 

Но какво стана после-Съдии 9 глава

1 След това, Авимелех, Еровааловият син, отиде в Сихем при братята на майка си, та говори на тях и на цялото семейство на бащиния дом на майка си, като рече: 
2 Кажете, моля, на всеослушание пред всичките сихемски мъже; Кое е по-добре за вас, да владеят над вас всичките Ероваалови синове, седемдесет мъже, или да владее над вас един мъж? Помнете още, че аз съм ваша кост и ваша плът.

Той знаеше обещанието на Израиляните към баща му.
 
3 Братята, прочее, на майка му изказаха всички тия думи за него на всеослушание пред всичките сихемски мъже; и сърцата им склониха към Авимелеха, защото рекоха: Той ни е брат. 
4 И дадоха му седемдесет сребърници от капището на Ваалверита; и с тях Авимелех нае едни никакви и развалени мъже, които вървяха подир него.

Вижте-и те му дадоха пари от капището на техният пагански бог и какво направи той-нае си лоши хора за да воюват за него...
 
5 И, като отиде в бащиния си дом в Офра, изкла върху един камък братята си Еровааловите синове, седемдесет души;

И той изкла всичките си братя на един камък-тоест-един по един ги изби.

само че най-младият Ероваалов син, Иотам, оцеля, защото се скри. 
6 Тогава всичките сихемски мъже и целият дом Милов се събраха, и отивайки, поставиха Авимелеха цар, близо при дъба на гарнизона, който бе в Сихем. 
7 А когато се извести това на Иотама, той отиде и застана на върха на хълма Гаризин, и като издигна гласа си, извика и каза им: Послушайте ме, сихемски мъже, за да ви послуша и Бог: 
19 ако, прочее, днес сте постъпили вярно и справедливо с Ероваала и дома му, то радвайте се на Авимелеха, па нека се радва и той на вас!20 Но ако не, нека излезе огън из Авимелеха и изпояде сихемските мъже и Миловия дом; и нека излезе огън из сихемските мъже и из Миловия дом и изпояде Авимелеха! 

Вижте какво им каза Иотам! И сега нека видим, какво стана и кой го направи.

22 И Авимелех началствува над Израиля три години. 
23 А Бог прати злобен дух между Авимелеха и сихемските мъже, та сихемските мъже измениха на Авимелеха,

Господ изпрати зъл дух? Точно така, сестри и братя! Бог заповяда на един от падналите духове да отиде и вижте какво направи той...
 
24 за да дойде наказание за насилието, извършено над седемдесетте Ероваалови синове, върху Авимелеха брата им, който ги изкла, за да се наложи кръвта им върху него и върху сихемските мъже, които подкрепиха ръцете му, за да изколи братята си.

Господ ще ги накаже за това, което извършиха-и им парти злобен ангел!
 
25 Сихемските мъже, прочее, поставиха засади против него по върховете на хълмовете, та обираха всички, които минаваха край тях по пътя. И това се извести на Авимелеха.
 
И така-Авимелех не можеше да получи некакво продоволствие, заради Сихемските мъже! И ето какво направи тогава той

34 И тъй, през нощта Авимелех стана и всичките люде, които бяха с него, и поставиха четири дружини в засада против Сихем.
45 И Авимелех, като се биеше против града през целия ден, превзе града и изби людете, които бяха в него, разори града и посея го със сол. 
46 А всичките мъже на сихемската кула, като чуха това, влязоха в укреплението на капището на бога си Верита.

И нека видим какво направиха те
 
47 И извести се на Авимелеха, че всичките мъже от сихемската кула се били събрали. 
48 Тогава Авимелех се качи на гората Салмон, той и всичките люде, които бяха с него; и Авимелех взе брадвата в ръка та отсече клон от едно дърво, дигна го, и като го тури на рамото си, каза на людете, които бяха с него: Каквото видяхте, че направих аз, побързайте да направите и вие като мене. 
49 И така, всичките люде отсякоха, всеки клона си, и като отидоха подир Авимелеха натрупаха ги на укреплението, и, като бяха човеците вътре, запалиха укреплението, тъй щото и всичките мъже от сихемската кула умряха, около хиляда мъже и жени.

Авимелех изби около 1000 мъже и жени! Но кой направи това-злият ангел от Бога.
 
50 След това Авимелех отиде в Тевес та разположи стан против Тевес и го превзе. 
51 Но всред града имаше яка кула, гдето прибягнаха всичките мъже и жени, и всичките градски жители, та се затвориха, и качиха се на покрива на кулата.

И Авимелех реши да ги изгори и тях по същият начин-но вижте какво стана...
 
52 Но Авимелех, като стигна до кулата, би се против нея, и се приближи до вратата на кулата, за да я изгори с огън. 
53 Тогава една жена хвърли един горен воденичен камък на Авимелеховата глава та му строши черепа.

Представете си-Авимелех убит от жена!
 
54 И той бърже извика към момъка, оръженосеца си, и му каза: Изтегли меча си та ме убий, за да не рекат за мене: Жена го уби. И момъкът му го прободе, та умря.

И Бог върна всичкото зло върху главите им! Чрез ръката на зъл дух!! Защо този зъл ангел направи това-защото всичките ангели работят за Бога!  

55 И Израилевите мъже, като видяха, че Авимелех умря, разотидоха се, всеки на мястото си. 
56 Така Бог въздаде на Авимелеха злодеянието, което стори на баща си, като уби седемдесетте си братя. 
57 Тоже Бог въздаде на главите на сихемските мъже всичките им злодеяния; и дойде на тях проклетията, произнесена от Иотама Еровааловия син. 

И този зъл ангел-както видяхме-не отиде сам да избива-направи така, че те се избиха едни други.
Нека видим Псалм 78

40 Колко пъти Го огорчаваха в пустинята И Го разгневяваха в безводната страна, 
41 Като изново изпитваха Бога, И предизвикваха Светия Израилев!
42 Не си спомнюваха силата на ръката Му В деня, когато ги избави от противника, 
47 Как порази с град лозята им, И със светкавици черниците им,
48 И предаде на град добитъка им, И стадата им на мълнии; 
49 Как изля върху тях пламенния Си гняв, Негодуване, ярост и неволя, - Нашествие на ангелите на злощастието, - 

И как Господ съсипа Египет-чрез зли ангели! Господ управлява всичките ангели и ако вие се подчинявате на Бога-нищо не може да ви се случи, защото сте под защитата на Бога. Никой зъл ангел не може да ви навреди-без разрешението на Бога. Бог няма да позволи на зъл ангел да се докосне дори до своите служители!
Нека видим Йов 1 глава
 
6 А един ден, като дойдоха Божиите синове да се представят пред Господа, между тях дойде и Сатана.

Господ отстрани Сатана и той вече не беше сред Божиите синове.
 
7 И Господ рече на Сатана: От где идеш? А Сатана в отговор на Господа рече: От обикаляне земята и от ходене насам натам по нея.
8 После Господ рече на Сатана: Обърнал ли си внимание на слугата Ми Иов, че няма подобен нему на земята, човек непорочен и правдив, който се бои от Бога и се отдалечава от злото? 
9 А Сатана в отговор на Господа рече: Дали без причина се бои Иов от Бога? 
10 Не си ли обградил от всякъде него и дома му и всичко що има? Благословил си делата на ръцете му, и имота му се е умножил на земята. 

С това искам да ви покажа, че когато някой срлужи на Бога-Бог го благославя и този човек няма липса от нищо!
Нека видим Псалм 34-добре е да знаем за Бога!

7 Ангелът на Господа се опълчва около ония, които Му се боят, И ги избавя.

Докато служите на Бога и вършите това, което Той иска-ще сте под защита! Има ангел, който ви пази от Сатана. Но ако се обърнете против Бога-тогава какво?
Ето ви примера-какво става тогава-Самуил-1 Царе 16 глава

1 Тогава Господ каза на Самуила: До кога ще плачеш за Саула, тъй като Аз съм го отхвърлил да не царува над Израиля? Напълни рога си с миро та иди; Аз те изпращам при витлеемеца Есей; защото Си промислих цар измежду неговите синове.

Нека видим какво стана

10 И Есей направи да минат седемте му сина пред Самуила; но Самуил каза на Есея: Господ не е избрал тия. 
11 Тогава Самуил рече на Есея: Присъствуват ли тук всичките ти чада? И той рече: Остава още най-младият; и, ето, пасе овцете. И Самуил каза на Есея: Прати да го доведат; защото няма да седнем около трапезата догде не дойде тук. 
12 И прати та го доведоха. И той беше червеникав, с хубави очи, и красив на глед. И Господ каза: Стани, помажи го, защото той е.

И нека видим какво стана

13 Тогава Самуил взе рога с мирото та го помаза всред братята му; и Господният Дух дойде със сила на Давида от същия ден и после. Тогава Самуил стана та си отиде в Рама. 

А какво стана със Саул-защото виждате, че Давид получи дух от Бога-ангел от Бога.

14 А Господният Дух беше се оттеглил от Саула, и зъл дух от Господа го смущаваше. 

Зъл дух бе изпратен от Бога на Саул. И вижте-тогава Израел е знаел, кое какво е.
 
15 И така, слугите на Саула му рекоха: Ето сега, зъл дух от Бога те смущава; 

Нека видим 1 Петрово 5 глава
Саул никога не повярва на Бога-защото не вършеше стриктно това, което Бог изискваше от него!

6 И тъй, смирете се под мощната ръка на Бога, за да ви възвиси своевременно;

И това е, което трябва да правите, сестри и братя-да смирите себе си пред Бога и Бог ще ви издига!
 
7 и всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас.
8 Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, като рикаещ лъв обикаля, търсейки кого да погълне.

Сатана търси кой няма защитата от Бога! Той е унищожител! И вижте-ако Сатана имаше възможността да ни изтреби-кое го спира да не го направи? Явно е, че служи на Бога!
 
9 Съпротивете се нему, стоейки твърди във вярата, като знаете, че същите страдания се понасят и от братята ви в света.
 
Защо Сатана беше отхвърлен от Бога-защото отхвърли Божието Слово. Така е и с всеки човек-когато отхвърли Божието Слово-за този човек вече няма шанс!
Нека видим 2 Солунци 2 глава-някои ви казват, че Исус може да дойде всеки един ден-не може! Има много неща които трябва да се случат преди Исус да дойде!

1 А колкото за пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при Него молим ви, братя, 
2 да не се поклащате лесно от здравия разсъдък, нито да се смущавате било от дух, било от слово, или от послание, уж от нас изпратено, като че ли вече е настанал денят на Господа. 
3 Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта, 

Но защо светът не знае, кой е човекът на греха? Защото го наричат „светият отец”...

9 тогава, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса 
10 и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят.

Хората които отхвърлят Божието Слово са обикнали лъжата-тне не могат да бъдат спасени! И Господ ще ги предаде на развратен ум-от това по-страшно няма. Тогава тези хора вече дори и не разбират, че всичко, в което вярват е лъжа.
 
11 И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа, 
12 та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата. 

Но как Господ прави с тях това-ето го
3 Царе 22 глава. Имало е двама Царе-Иосафат –който е бил праведен пред Бога и Царят на Израел-Ахав, който е бил неправеден пред Бога.

1 И минаха се три години без война между Сирия и Израиля. 
2 А в третата година, когато Юдовият цар Иосафат слезе при Израилевия цар, 
3 рече Израилевият цар на слугите си: Знаете ли, че Рамот-галаад е наш; а ние немарим да си го вземем от ръката на сирийския цар?
4 Рече и на Иосафата: Дохождаш ли с мене на бой в Рамот-галаад? И Иосафат каза на Израилевия цар: Аз съм както си ти, моите люде както твоите люде, моите коне както твоите коне.

Иосафат е решил да отиде с Царя на Израел и да се бие против Сирийците. Но е имал нещо, което е искал-да се допитат до Бога. Защото Иосафат не е вършел нищо важно без да се допита до Бога. Добре е и вие така да правите, сестри и братя защото ние като хора грешим в много неща. 
 
5 Иосафат каза още на Израилевия цар: Моля, допитайте се сега до Господното слово. 
6 Тогава Израилевият цар събра пророците си, около четиристотин мъже, та им каза: Да ида ли на бой против Рамот-галаад, или да не ида? А те казаха: Възлез и Господ ще го предаде в ръката на царя.

400 пророка-е това според някои трябва да е самата истина-което тези 400 пророка са казали... Понеже са така много и всичките говорят в един глас-нали?
 
7 Обаче Иосафат каза: Няма ли тук, освен тия, някой Господен пророк, за да се допитаме чрез него? 
8 И Израилевият цар рече на Иосафата: Има още един човек, Михей, син на Емла, чрез когото можем да се допитаме до Господа; но аз го мразя, защото не пророкува добро за мене, но зло.

Но защо този пророк е пророкувал все зло против този Цар-защото този Цар е бил зъл! Прочетете за него и ще намерите това.

А Иосафат каза: Нека не говори така царят. 

9 Тогава Израилевият цар повика един скопец и рече: Доведи скоро Михея син на Емла. 
13 А пратеникът, който отиде да повика Михея, му говори казвайки: Ето сега, думите на пророците, като из едни уста са добри за царя; моля, и твоята дума да бъде като думата на един от тях, и ти говори доброто.

Вижте какво каза пратеника! Но вижте сега какво каза пророка!!
 
14 А Михей рече: В името на живия Господ заявявам, че каквото ми рече Господ, това ще говоря. 
15 И тъй, дойде при царя. И царят му каза: Михее, да идем ли на бой в Рамот-галаад, или да не идем? А той му отговори: Възлез и ще имаш добър успех; защото Господ ще го предаде в ръката на царя. 
16 А царят му каза: Колко пъти ще те заклевам да ми не говориш друго освен истината в Господното име!

Вижте сестри и братя-очевидно е, че този Цар е знаел, че неговите 400 пророка го лъжат! Но защо им е вярвал тогава? С други думи-.този човек е знаел, кое е право и кое-не, но се е отвръщал от правото пред Бога.
 
17 А той рече: Видях целия Израил пръснат по планините, като овци, които нямат овчар; и Господ рече: Тия нямат господар; нека се върнат всеки у дома си с мир.

Е-ако Израел няма господар, то какво е станало с него-явно са го убили...
 
18 Тогава Израилевият цар каза на Иосафата: Не рекох ли ти, че не ще прорече добро за мене, но зло? 
19 А Михей рече: Чуй, прочее, Господното слово. Видях Господа седящ на престола Си, и цялото небесно множество стоящо около него отдясно и отляво. 
20 И Господ рече: Кой ще примами Ахаава, за да отиде и да падне в Рамот-галаад? И един каза едно, а друг каза друго. 
21 Сетне излезе един дух та застана пред Господа и рече: Аз ще го примамя. 
22 И Господ му рече: Как? А той каза: Ще изляза и ще бъда лъжлив дух в устата на всичките му пророци. И Господ рече: Примамвай го, още и ще сполучиш; излез, стори така. 
23 Сега, прочее, ето, Господ е турил лъжлив дух в устата на всички тия твои пророци; обаче Господ е говорил зло за тебе. 

Разбирате ли, сестри и братя-Господ реши да убие Царя на Израел-Ахав. Но как го направи-прати му зъл дух, който беше лъжлив дух в устата на всичките 400 пророци. 400 пророка и всичките лъжат?
И Ахав беше убит в битката-от войник, който просто опъна лъка и изстреля една стрела... Стрелата улучи Ахав така, че го умъртви. Господ го уби, но чрез ръката на лъжлив дух.
Нека видим Йоан 8 глава. Хората нямат и понятие какво става! Не знаят нищо, отиват на църкви тъпи и излизат още по-тъпи!  Вижте-вашето спасение е само във вашите ръце!

31 Тогава Исус каза на повярвалите в Него юдеи: Ако пребъдвате в Моето учение, наистина сте Мои ученици; 
32 и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.

Това ви го цитират постоянно, но не ви обръщат внимание, че първо трябва да вървите както Исус иска! Да сте постоянно в Божието Слово и да го изпълнявате-чак тогава истината ще ви направи свободни от греха!
 
33 Отговориха Му: Ние сме Авраамово потомство и никога никому не сме били слуги; как казваш Ти: Ще станете свободни. 
39 Те в отговор Му казаха: Наш баща е Авраам. Исус им каза: Ако бяхте Авраамови чада, Авраамовите дела щяхте да вършите.

Авраам е баща на всички вярващи в Бога-искренно вярващи!
Но вижте какво им каза Исус!

44 Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща.

Спомнете си, че Исус не каза на онзи лъжлив дух да отиде и да лъже-в устата на тези 400 пророка!
Нека видим 2 Коринтяни 11 глава.

3 Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа.

Вижте-Сатана измами Ева-а не Адам. И Адам можеше да спре това и сега никой нямаше да умира, но Адам също се подведе.
 
4 Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус,

Какъв друг Исус? Този който те са си измислили-на Микеланджело... Този на Римо католическата църква. Този дето ще ви грабне и води на небето, този, който е бил разпънат в петък и възкръснал в неделя, този, който ви кара да отивате на църква в неделя, този, който ви казва за пазите Коледата и Великдена! Този, който ви казва, че вашите починали близки са на небето... Това е друг Исус, не този от Библията!  Да-той ви проповядва всяка неделя-чрез своите служители! Вие ги наричате отци, попове, пастори..

когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите.
 
Вие обиквате лъжата лесно-но кои са тези хора-ето ги

13 Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли.

Те ви казват, че са от Исус-елате при Исус каквито сте-ви казват те... Исус обича всички...

14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;
15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им. 

Сатана има служители-във всяко поколение! И те не идват в името на дявола, но ви казват, че идват в името на Исус. Това обаче, което ви проповядват са лъжите на дявола!!
Исус ви казва, че мъртвите са в земята и ще са там ако са праведни-до първото възкресение. Сатана ви казва, чме са на небето. Те ви казват, че Сатана си има обиталище-ада-или огненото езеро... Но Сатана ще бъде един от обитатетилте му!
Нека видим 1 Тимотей 4 глава. Добре помислете-кое е това, заради което си заслужава да горите вечно?

1 А Духът изрично казва, че в послешните времена някои ще отстъпят от вярата, и ще слушат измамителни духове и бесовски учения,

Те ще се отстранят от вярата и ще обикнат лъжите! Невероятно е това, в което днес вярват християните!
 
2 чрез лицемерието на човеци, които лъжат, чиято съвест е прегоряла,
3 които запрещават жененето и заповядват въздържание от ястия, които Бог създаде, за да се употребяват с благодарение от ония, които вярват и разбират истината.

Господ ни е предупредил за тази организация-това е Римо католическата църква! Тя забранява на служителите си да се женят, забранява им да ядат някои храни-проверете фактите по този въпрос. Кой е Бенедиктинтския орден? Кой е създал манастирите! Къде са най-многото педофили... А помните ли първата заповед дето Бог даде на човека-„Плодете се и населете земята отново”! Е ако мъж няма жена-как ще се плоди?
 
4 Защото всяко нещо, създадено от Бога, е добро, и нищо не е за отхвърляне, ако се приема с благодарение; 
5 понеже се освещава чрез Божието слово и молитва. 

Всяко същество е добро за това, за което е създадено да бъде добро! Вижте Левит 11 глава-Господ раздели чисти от нечисти животни и ни нареди, да бъдем свети!

13 Докато дойда, внимавай на прочитането, на увещаването и на поучаването. 
14 Не пренебрегвай дарбата, която имаш, която ти се даде, съгласно с пророчеството, чрез ръкополагането от презвитерите.

Пророчествата са подарък, който Господ ни е дал за да спасим себе си!!!
 
15 В това прилежавай, на това се предавай, за да стане явен на всички твоят напредък. 
16 Внимавай на себе си и на поучението си, постоянствувай в това; защото, като правиш това, ще спасиш и себе си и слушателите си. 
Нека видим 2 Коринтяни 10 глава. Вижте-всичко е в Библията, но като не я четете, как ще знаете как да спасите себе си?

3 Защото, ако и да живеем в плът, по плът не воюваме.

Ние сме плът, но нека вървим по дух-пазейки всичко, което Бог ни е заповядал, пазейки Божието Слово и вършейки го!

4 Защото оръжията, с които воюваме, не са плътски, но пред Бога са силни за събаряне крепости. 
5 Понеже събаряме помисли и всичко, което се издига високо против познанието на Бога, и пленяваме всеки разум да се покорява на Христа. 
6 И готови сме да накажем всяко непослушание, щом стане пълно вашето послушание. 

И ако се подчиним на Бога, Бог никога няма да ни остави! И Сатана и неговите ангели няма да имат влияние върху нас.
Благодаря ви за времето!

Татко наш, който си на небето; да се свети името ти, да бъде волята ти и да дойде твоята слава и твоето царство както е на небето, така и на земята. Дай ни днес ежедневният хляб и прости ни дълговете, както и ние прощаваме на длъжниците си. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от злото. Защото е твоя силата и славата и царството во веки веков! Амин!
Слава на Бога! Слава на Бога! Слава на Бога на Израел! В името на Исус! Амин!

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172780
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031