Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2012 01:12 - Децата на Завета
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1254 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок! Приятно четене!

Днес никой не иска да бъде зависим от нищо. Дори и ако искаме да служим на Бога-не можем да му служим както на нас ни се иска, но трябва да му служим както той ни е казал.
Някой си пастор казва, че не е важно да знаем Бога-важно е Бог да ни знае. Но това е абсолютна лъжа-Бог не ни знае ако ние не го потърсим и не се обърнем към него. Бог е Бог на завет! И ако ние не сме под завета с Бога-ние нямаме нищо общо с Бога.
Бог е Бог на Завет и ако не сме под завет с Бога-той дори и не ни знае. И ще видим това в днешният урок.

Нека започнем от Битие 9 глава и ще видим, как Бог сключи първият завет с човека. Ние трябва да сме запознати с всичко, което Бог иска от нас-иначе не става.

Битие 9:1 В това време Бог благослови Ноя и синовете му, като им каза: Плодете се, размножавайте се и напълнете земята.

8 После Бог говори на Ноя и на синовете му с него, казвайки:
9 Вижте, Аз поставям завета Си с вас и с потомството ви подир вас;
Вижте-Бог веднага постави завета си и нека видим, с кого!

10 и с всичко живо, що е с вас, - птиците, добитъкът и всичките земни животни, които са с вас, да! с всяко земно животно от всичко, което е излязло от ковчега.
11 Поставям завета Си с вас, че няма да се изтреби вече никоя твар от водите на потопа, нито ще настане вече потоп да опустоши земята.

И вижте-Бог направи завета с човека и после обясни, кое е това, което е печата на завета. Белега на завета-ето го:

12 Бог рече още: Ето белегът на завета, който Аз поставям до вечни поколения между Мене и вас и всичко живо, което е с вас:
13 поставям дъгата Си в облака, и тя ще бъде белег на завет между Мене и земята.

Вижте печата на завета-това е дъгата, която Бог постави в облака при дъжд. И тя е да му напомня, да не унищожи света отново чрез вода! С две думи-като даде дъжд, да си спомни, че трябва и да го спре, за да не наводни отново земята... Да затвори крана!...

14 Когато докарам облак на земята, дъгата ще се яви в облака; 15 и ще спомня завета Си, който е между Мене и вас и всичко живо от всяка твар; и водата няма вече да стане потоп за изтреблението на всяка твар.
16 Дъгата ще бъде в облака; и ще я гледам, за да си напомням всегдашния завет между Бога и всичко живо от всяка твар, което е на земята.

Ето ви завета и ето белега на завета, който Бог сключи с хората. И не се изменя!
Нека видим Битие 16 глава. Ако не сме под завет-Бог не ни познава-изобщо! Виждате хора които не искат да влязат в завет с Бога-те също не искат да влизат в завет-в договор де, с никого, те не искат да се обвързват с никого... нито със съпругите си дори, дори и с децата си, нито с когото и да било. Но Бог е Бог на завет!

Битие 16:
1 А Сарайя, жената на Аврама, не му раждаше деца; но, като имаше слугиня, египтянка, на име Агар.
2 Сарайя рече на Аврама: Виж сега, Господ не ми дава да раждам; моля ти се влез при слугинята ми; може би ще придобия чадо, чрез нея. И Аврам послуша това, което каза Сарайя.

Авраам послуша жена си-кой ли мъж няма да послуша жена си в такъв случай...

3 И тъй, след като Аврам беше преживял десет години в Ханаанската земя, Сарайя Аврамовата жена, взе слугинята си Агар, египтянката, и я даде на мъжа си Аврама да му бъде жена.
4 И той влезе при Агар и тя зачна; и като видя че зачна, господарката й стана презряна в очите й.

И нека видим сега, какво стана с Хагар

11 После ангелът Господен й каза: Ето ти си зачнала, и ще родиш син; да го наименуваш Исмаил, защото Господ чу скръбта ти.

И Авраам беше на 86 години когато му се роди Исмаил. И Господ му даде името Исмаил!

16 А Аврам беше на осемдесет и шест години когато Агар му роди Исмаила.

Но нека видим, какво стана

Битие 17:
1 Когато Аврам беше на деветдесет и девет години, Господ се яви на Аврама и му рече: Аз съм Всемогъщият; ходи пред Мене и бъди непорочен.
2 И ще направя завета си между Мене и тебе и ще те умножа твърде много.

Авраам не повярва-беше вече на 100 години, но кое не е възможно за Бога? Авраам сам предложи нещо, но Бог му каза, че няма да е така-ето:

3 Тогава Аврам падна на лицето си; и Бог му говореше, казвайки: 4 Ето, Моят завет е с тебе; и ти ще станеш отец на множество народи. 5 Не ще се именуваш вече Аврам, но името ти ще бъде Авраам; защото те направих отец на множество народи.

Авраам означава много!! И Авраам е баща на много народи!
И ето сега, какъв завет сключи Бог с Авраам и ето белега на завета

9 Бог още каза на Авраама: Пази ти завета Ми, ти и потомците ти след тебе, през всичките си поколения.
10 Ето Моят завет, който трябва да пазите между Мене и вас и потомците ти след тебе: всеки между вас от мъжки пол да се обрязва. 11 Да обрязвате краекожието на плътта си; и това ще бъде знак на завета между Мене и вас.

И обрязването ще е белег на завета между Бога и човека!!! Разбирате ли, братя-Моисей не е дал обрязването-тук дори Моисей не е бил жив! Моисей го е записал, но обрязването е дадено от Бога и е белег на завет!!

12 Всяко мъжко дете между вас във всичките ви поколения, като стане на осем дни трябва да се обрязва, както роденото у дома ти, така и онова, което не е от твоето потомство, купено с пари от някой чужденец.
13 Непременно трябва да се обрязва и роденият у дома ти и купеният с парите ти; и Моят завет в плътта ви, ще бъде вечен завет.

Вижте, братя-това е заповед, не е предложение или препоръка! Вижте колко сериозно е! И всеки, който е купен за пари-за цена, трябва да се обреже! Ще видим това и дали важи и днес. Вижте думата-„непременно”-няма нещо, което да ни каже, че може да има отклонение!! На английски е „must needs”-двойно непроменимо условие!!! И вижте какво ще направи Господ с тези дето нарушат този завет!

14 А необрязаният от мъжки пол, чието краекожие на плътта не е обрязано, тоя човек, да се погуби измежду людете си, защото е нарушил завета Ми.

И ако искате да се кръстите във вода, братя, първо трябва да се обрежете! Не е възможно да нарушите първият завет и да искате да сключите вторият с Бога! Не е възможно-не и пред Бога-тогава-само лъжете себе си, че сте кръстени... Защото Бог не можете излъга!
Трябва да търсим из Библията, за да намерим истината както е! Но нека сега видим, дали за нас е платена цена или не е. Защото нали прочетохме-всеки купен за цена, трябва да се обреже!!

Деянията 20: 28 Внимавайте на себе си и на цялото стадо, в което Светият Дух ви е поставил епископи, да пасете църквата на Бога, която Той придоби със Собствената Си кръв.

Значи Исус ни е изкупил със своята скъпоценна кръв? Точно така-това е цената дето е платена за нас-прескъпа цена и вие мислите, че като викнете два-три пъти „Исусе-Исусе” влизате под Завет с Бога?! НЕ! Трябва да извършите това, което Бог е определил, че тогава ще сте под Договор с Бога.
Нека сега се върнем на Изход 12 глава

1 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона в Египетската земя, казвайки:
2 Тоя месец ще ви бъде началният месец; ще ви бъде първият месец на годината.
3 Говорете на цялото Израилево общество, като им кажете да си вземат, на десетия ден от тоя месец, всеки по едно агне, според бащините си домове, по едно агне за всеки дом.
6 И да го пазите до четиринадесетия ден от същия месец; тогава цялото общество на израилтяните, събрани в домовете си да го заколят привечер.
7 После нека вземат от кръвта и турят на двата стълба и на горния праг на вратата на къщите, гдето ще го ядат.
8 През същата нощ нека ядат месото, печено на огън; с безквасен хляб и с горчиви треви да го ядат.
12 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова. 13 И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва.

И кръвта ще ви бъде за белег!!! Тоест-Господ сключи отново завет с Израел-те трябваше да повярват, че Господ ще мине и ще избие всички първородни! И всеки, който повярва постави кръвта на вратата си! И не става въпрос за праведни, неправедни, Израиляни или Египтяни, но става въпрос за повярвалите!! Вярата спасява, сестри и братя! И ако вярвате в Бога-ще вършите това, което той изисква от вас!

43 И Господ рече на Моисея и Аарона: Ето законът за пасхата: никой чужденец да не яде от нея;
44 обаче всеки роб купен с пари да яде от нея тогава, когато се обреже.
45 Никой пришелец или наемник да не яде от нея.

Вижте сега-върнахме се по времето на Авраам! Бог върна първият Завет с Авраам-всеки, купен за пари, трябва да се обреже-иначе не може да яде от Пасхата и не може да е под кръвта на Исус!

48 И ако би някой чужденец да живее като пришелец между тебе и да иска да пази пасхата Господу, нека се обрежат всичките му мъжки, и тогава нека пристъпи да я пази; той ще бъде като туземец. Но никой необрязан не бива да яде от нея.
49 Един закон ще има за туземеца и за чужденеца, който е пришелец между вас.

И всеки, който не е роден в Израел, но иска да бъде под завет с Бога-трябва да направи същото, което и Израел трябва да прави! И никой необрязан няма да яде от Пасхата-не може да е под кръвта... А избора е личен! Но нека видим повече по този въпрос, защото е много важен! Не сме ли под кръвта на Исус-никой и нищо не може да ни спаси!!
И ето вижте сега смисъла на това!!

1 Коринтяни 5: 7 Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашата пасха, Христос, биде заклан [за нас].

Христос е нашата Пасха-и никой необрязан не може да има участие в Пасхата! Е-тогава как ще имате нещо общо с Христос? Не става, братя! Не лъжете себе си! Вие сте живи мъртъвци...
Апостол Павел допусна грешка, когато убеди апостолите да не карат езичниците да се обрязват! Ако е един Бог и един Закон-то е валиден за всички човеци-без изключение и без значение, от кой народ са!
Нека се върнем на Битие 17 глава и да видим, какво направи Авраам и какво му обеща Господ-същият Исус за когото пише в Библията!

15 После Бог каза на Авраама: Не наричай вече Сарайя жена си Сарайя; но Сара да бъде името й.
16 Аз ще я благословя, още и син ще ти дам от нея; да! ще я благословя, и тя ще стане майка на народи; царе на племена ще произлязат от нея.
17 Тогава Авраам падна на лицето си и се засмя, и рече в сърцето си: На стогодишен човек ли ще се роди дете? И Сара, която има деветдесет години, ще роди ли?

Ето-тук Авраам не повярва в Бога и предложи на Господ да издигне Исмаил, но Бог му каза, какво ще стане-нищо невъзможно няма за Бога!

18 И рече Авраам на Бога; Исмаил да е жив пред Тебе.
19 Но Бог каза: Не, а жена ти Сара ще ти роди син, и ще го наречеш Исаак; и с него ще утвърдя завета Си за вечен завет, който ще бъде и за потомството му след него.
20 И за Исмаила те послушах. Ето, благослових го, и ще го наплодя и преумножа; дванадесет племеначалници ще се родят от него, и ще го направя велик народ.
21 Но завета Си ще утвърдя с Исаака, когото Сара ще ти роди до година по това време.

Господ каза на Авраам, че с Исаак ще сключи завета си! И за Исмаил го послуша-12 арабски народа излязоха от Исмаил-арабите. Но Исмаил не е този с когото Бог сключи Завета! Исмаил има шанса-както и всички човеци-да влезе под същият завет, но си зависи от него! Но завета е сключен с Исак!
Битие 21:

1 И Господ посети Сара според както беше рекъл; и Господ стори на Сара както бе казал.

Господ изпълни това, което обеща-Бог е!

2 Защото Сара зачна и роди син на Авраама в старините му, в определения му от Бога срок.
3 И Авраам наименува сина, който му се роди, когото Сара му роди, Исаак.

Господ даде това име-Исаак.

4 И на осмия ден Авраам обряза сина си Исаака, според както Бог му беше заповядал.

И Авраам изпълни това, което Господ му беше наредил-защото вярваше!

8 А като порасна детето, отбиха го; и в деня когато отбиха Исаака, Авраам направи голямо угощение.
9 А Сара видя, че синът на египтянката Агар, когото бе родила на Авраама се присмива;
10 затова рече на Авраама: Изпъди тая слугиня и сина й ; защото синът на тая слугиня няма наследство с моя син Исаак.

Когато човек се ожени за жена с деца, трябва да се държи с тях като че са негови-или ще има проблем със съпругата си... И Авраам не хареса това, което искаше Сара! Защото Исмаил беше негов син! Но вижте какво му каза Господ:

11 Обаче тая дума се видя на Авраама твърде тежка, поради сина му Исмаил.
12 Но Бог каза на Авраама: Да не ти се види тежко за момчето и за слугинята ти; относно всичко, което ти рече Сара, послушай думите й, защото по Исаака ще се наименува твоето потомство.

По Исаак ще се наименува потомството на Авраам!

13 Но и от сина на слугинята ще направя да стане народ, понеже е твое чадо.

Авраам вярваше в Бога, но Господ искаше да го изпита-ето изпитанието
Битие 22:

1 След тия събития Бог изпита Авраама, като му рече: Аврааме. А той рече: Ето ме.
2 И рече Бог: Вземи сега единствения си син, когото любиш, сина си Исаака, та иди в местността Мория и принеси го там във всеизгаряне на един от хълмовете, за който ще ти кажа.

Но Авраам имаше двама сина-защо Господ му каза, да вземе сина си-единственият си син? Защото Бог сключи завет само с Исаак!

9 А като стигнаха на мястото, за което Бог му беше казал, Авраам издигна там жертвеник, нареди дървата и, като върза сина си Исаака, тури го на жертвеника върху дървата.
10 И Авраам простря ръката си та взе ножа да заколи сина си.
11 Тогава ангел Господен му викна от небето и рече: Аврааме, Аврааме! И той рече: Ето ме.
12 И ангелът рече: Да не вдигнеш ръката си върху момчето, нито да му сториш нещо; защото сега зная, че ти се боиш от Бога, понеже не пожали за Мене и сина си, единствения си син.

Ние знаем, че Господ знае всичко-но вижте какво пише тук!! Как Господ знае, че го обичаме-когато му се подчиняваме безпрекословно! Иначе само лъжем себе си, че служим на Бога! Вие не вършите нищо от това, което Бог изисква-защо мислите, че обичате Бога? Вие следвате измисленото християнство и то няма нищо общо с Бога!

15 Тогава втори път ангел Господен викна на Авраама от небето и рече:
16 В Себе Си се заклевам, казва Господ, че понеже си сторил това нещо и не пожали сина си, единствения си син,
17 ще те благословя премного и ще умножа и преумножа потомството ти като небесните звезди и като пясъка на морския бряг; и потомството ти ще завладее портата на неприятелите си;
18 в твоето потомство ще се благословят всичките народи на земята, защото си послушал гласа Ми.

Вижте наградата, сестри и братя-за това, че Авраам се подчини на Бога! И чрез Авраам Господ даде и спасението по-късно, защото Исус дойде именно от Авраамовото потомство!
Аврам умря и завета беше сключен с Исаак-същият завет.
Нека видим, кога умря Авраам
Битие 25

7 И числото на годините на живота на Авраама, колкото живя, беше сто седемдесет и пет години.
8 И Авраам издъхна, като умря в честита старост, стар и сит от дни; и прибра се при людете си.

Авраам живя много години и после синовете му-Исаак и Исмаил го погребаха и той се върна в земята от която беше взет-това означава, прибра се при людете си-вижте Битие 3 глава на края!

9 А синовете му Исаак и Исмаил го погребаха в пещерата Махпелах, в нивата на Ефрона, син на Саара, хетееца, която е срещу Мамврий, 10 нивата, която Авраам купи от хетейците; там беше погребан Авраам, също и жена му Сара.
11 А подир смъртта на Авраама, Бог благослови сина му Исаака; а Исаак живееше при Вир-лахай-рои.

Битие 26 и нека видим, как Господ даде същото нещо и на Исаак, както даде и на Авраам, защото беше обещал на Авраам това.

1 И настана глад по земята, освен първия глад, който беше в Авраамовите дни, та Исаак отиде в Герар, при филистимския цар Авимелех,
2 защото Господ беше му се явил и рекъл: Не слизай в Египет; живей в земята, за която ще ти кажа;
3 остани в тая земя и Аз ще бъда с тебе и ще те благословя, защото на тебе и на потомството ти ще дам всички тия земи, в утвърждение на клетвата, с която се заклех на баща ти Авраама;
4 и ще умножа потомството ти като небесните звезди, и ще дам на потомството ти всички тия земи; и в твоето потомство ще се благославят всичките народи на земята;
5 понеже Авраам послуша гласа Ми, и опази заръчването Ми, заповедите Ми, повеленията Ми и законите Ми.
6 Затова Исаак се настани в Герар.

Господ каза на Исаак да остане в тази земя, че ще я даде на потомството му и нещо повече-в неговото СЕМЕ ще се благославят всичките народи на света! С две думи-първият Завет е в сила и не може, нито ще бъде нарушен! И понеже Авраам изпълни това, което трябваше-подчини се до края на Господ-Завета е в сила и не може да бъде нарушен! И ако умът ви е обрязан-няма да имате никакъв проблем да обрежете и плътта си! Вижте какво извърши Авраам-не се иска нищо повече от вас! Нали искате да служите на Бога-това е начина!
Нека сега видим, кой е следващият, с когото Бог сключи същият завет! Защото Господ е много стриктен в това отношение и ако ние не искаме да сключим Завета с Него-то Бог дори и не ни познава, не иска и да ни знае! И не е и възможно! Господ уважава всеки завет-всеки договор!!! Дори когато Израел-без да се допита до Бога-сключи договор с Гедеонците-които трябваше да избият, после след като Саул искаше да ги избие, Бог наказа Израел! Защо? Защото те вече бяха сключили завет с Гедеонците и Бог уважава заветите! Внимавайте за тези нвеща, сестри и братя!
Битие 25:

19 Ето и потомството на Авраамовия син Исаак; Авраам роди Исаака, 20 а Исаак беше на четиридесет години, когато взе за жена Ревека, дъщеря на сириеца Ватуил от Падан-арам, и сестра на сириеца Лавана.
21 И молеше се Исаак на Господа за жена си, защото беше бездетна; Господ го послуша и жена му Ревека зачна.
22 А децата се блъскаха едно друго вътре в нея; и тя рече: Ако е така, защо да живея? И отиде да се допита до Господа.

Вижте-още от утробата имаше борба между тези два народа-Израел и Исав или Едом-дето наричат себе си Юдеи-а не са! И до днес нищо не се е променило между тях.

23 А Господ й рече: - Два народа са в утробата ти, И две племена ще се разделят от корема ти; Едното племе ще бъде по-силно от другото племе; И по-големият ще слугува на по-малкия.
24 И когато се изпълни времето й да роди, ето, близнета имаше в утробата й.
25 Първият излезе червен, цял космат, като кожена дреха; и наименуваха го Исав.
26 После излезе брат му, държейки с ръката си петата на Исава; затова се нарече Яков. А Исаак беше на шестдесет години когато тя ги роди.

Това са двата народа които дойдоха от един баща и една майка. Нека сега видим, какво стана със Завета-с кого го сключи Бог-а се касае за същият Завет дето Бог сключи с Авраам!
Битие 28:

1 Тогава Исаак повика Якова, и, като го благослови, поръча му, казвайки: Да не вземеш жена от ханаанските дъщери.
10 Яков, прочее, излезе от Вирсавее и отиде към Харан.

Яков бягаше от брат си-Исав, който искаше да го убие, поради това, че получи благословението на баща си вместо него. Но Ревека го изпрати при брат си за да го спаси.

11 И, като стигна на едно място, пренощува там, защото слънцето беше залязло; и взе от мястото един камък та го тури за възглавница, и легна да спи на това място.
12 И сънува, и ето стълба изправена на земята, чийто връх стигаше до небето; и Божиите ангели се качваха и слизаха по нея.

От тук именно е дошъл термина-„стълбата на Яков”...

13 И Господ стоеше над нея, и каза: Аз съм Господ, Бог на баща ти Авраама, и Бог на Исаака; земята на която лежиш ще дам на тебе и на потомството ти.

Господ винаги ясно и точно представя себе си! Днес имате какви ли не богове, но Господ е един! И вижте, как назова себе си-Богът на Авраам, Исаак

14 Твоето потомство ще бъде многочислено, като земния пясък; ти ще се разшириш към запад и към изток, към север и към юг; и чрез тебе и чрез твоето потомство ще се благословят всички племена на земята.

Ето-Бог каза същото нещо и на Яков-което прочетохме, че каза и на Авраам и на Исаак! Нищо ново-нали?!

15 Ето, Аз съм с тебе и ще те пазя, където и да идеш, и ще те върна пак в тая земя; защото няма да те оставя, докле не извърша това, за което ти говорих.

И ето-Яков имаше 12 сина-нека видим сега, дали същият Завет е и за тях. Битие 35:

9 И Бог пак се яви на Якова, след завръщането му от Падан-арам, и го благослови.
10 Каза му Бог: Името ти наистина е Яков; но не ще се именуваш вече Яков, но Израил ще ти бъде името. И наименува го Израил.

А Яков вече имаше 12 сина. И Господ му даде... името си-Израел! Не само го благослови, но му даде и името си-осинови го! Точно тук, сестри и братя! Спомнете си, че Господ каза на Моисей да каже на Фараона-пусни сина ми, първородният ми син! Защото Израел е първият син, който Бог осинови от всичките човешки синове! За това именно е и първороден-а идват и другите, но по времето на Милениума ще стане това.
И така-Господ осинови Яков и Яков придоби името на Бога-Израел. И после те попаднаха в Египет и бяха там за 430 години. След това Господ ги изведе от Египет и им даде Законите си. И ако не разберете значението на заветите-вие не познавате Бога! Бог е Бог на договор-завет! И всеки един Завет е подпечатан с нещо голямо!
Изход 19 глава

1 Три месеца подир излизането на израилтяните из Египетската земя, на същия ден дойдоха в Синайската пустиня.
9 Тогава Господ рече на Моисея: Ето, Аз ида при теб в гъст облак, за да чуят людете, когато говоря с тебе и да те вярват вече за винаги. И като каза Моисей Господу думите на людете,
10 Господ рече още на Моисея: Иди при людете, освети ги днес и утре, и нека изперат дрехите си;
11 и нека бъдат готови за третия ден, защото на третия ден Господ ще слезе на Синайската планина пред очите на всичките люде.

Господ искаше всичките да са чисти люде! Така и днес ние-като отиваме в Църквата, трябва да се представим добре пред Бога-чисти и с чисти дрехи. Някой може да е много беден, но това не им пречи да изперат дрехите си и да се окъпят, за да са чисти пред Бога.

16 А сутринта на третия ден имаше гръмове и светкавици, и гъст облак на планината, и много силен тръбен глас; и всичките люде, които бяха в стана, потрепераха.
17 Тогава Моисей изведе людете из стана, за да посрещнат Бога; и застанаха под планината.
18 А Синайската планина беше цяла в дим, защото Господ слезе в огън на нея; и димът и се дигаше, като дим от пещ, и цялата планина се тресеше силно.
19 И когато тръбният глас се усилваше Моисей говори, и Бог му отговори с глас.
20 И Господ слезе на върха на Синайската планина. И Господ повика Моисея до върха на планината; и Моисей се възкачи.

Изход 20:
1 Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза:
2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.
3 Да нямаш други богове освен Мене.

Вижте колко ясно е това-нали? Прочетете сами 10 заповеди!

18 И всичките люде гледаха гърмежите, светкавиците, гласа на тръбата и димящата планина; и, като видяха, людете се оттеглиха и застанаха надалеч.
19 И рекоха на Моисея: Ти говори на нас, и ние ще слушаме; а Бог да не ни говори, за да не умрем.
20 Но Моисей рече на людете: Не бойте се; Бог дойде да ви опита, и за да има всред вас страх от Него, та да не съгрешавате.

Хората се уплашиха наистина от Бога! Но вижте какво стана-Моисей им обясни, че трябва да се страхуват от Бога, за да не вършат неща против него.
А Бог сключи Завет с хората! Нека го видим
Изход 24

1 Рече още на Моисея: Възкачете се към Господа, ти и Аарон, Надав и Авиуд, и седемдесет от Израилевите старейшини, и поклонете се от далеч;
2 само Моисей ще се приближи при Господа, а те не ще се приближат, нито ще се възкачат людете с него.

Бог ще говори само с Моисей!

3 Тогава Моисей дойде та каза на людете всичките думи на Господа и всичките му съдби; и всичките люде едногласно отговориха казвайки: Всичко, което е казал Господ, ще вършим.

Моисей се качи при Бога и после предаде съобщението на хората! И те казаха, че ще изпълняват всичко...

4 И Моисей написа всичките Господни думи; и на утринта, като стана рано, издигна олтар под планината, гдето изправи и дванадесет стълба, според дванадесетте Израилеви племена.
5 И изпрати момци от израилтяните, та принесоха всеизгаряния и пожертвуваха Господу телци за примирителни жертви.
6 А Моисей взе половината от кръвта и тури я в паници, а с другата половина от кръвта поръси върху олтара.
7 После взе книгата на завета и я прочете, като слушаха людете; и те рекоха: Всичко, каквото е казал Господ, ще вършим, и ще бъдем послушни.
8 Тогава Моисей взе кръвта и поръси с нея върху людете, като казваше: Ето кръвта на завета, който Господ направи с вас според всички тия условия.

Вижте-Моисей обясни на хората всичко и после ги попита, дали ще пазят записаното в Завета-Договора. И те казаха, че ще пазят всичко! Нещо повече-Моисей им прочете Словото на Бога! И те потвърдиха, че разбират всичко и ще го правят. И тогава вижте-Моисей взе кръвта и ги поръси с нея, както и всичко поръси. И ето-това е белега на Завета! Когато две страни сключват договор-не го ли подписват и не се ли подпечатва? И ако едната страна наруши договора, има си неща, които следват... Внимавайте, сестри и братя в какъв Завет влизате с Бога! И ако искате да служите на Бога-не мислете, че е шега!

12 Тогава рече Господ на Моисея: Ела горе при Мене на планината и стой там; и ще ти дам каменните плочи, закона и заповедите, които съм написал, за да ги поучаваш.

Вижте-това стана чак след като хората се подписаха под Договора!

18 И тъй Моисей влезе всред облака и се възкачи на планината. И Моисей стоя на планината четиридесет дена и четиридесет нощи.

Но вижте какво стана след като Моисей се забави 40 дни и нощи за да вземе Завета от Бога написан на камък, и какво направиха хората дето се заклеха, че ще служат на Бога. Людете се развратиха-твърде бързо! Моисей се забави 40 дена на планината и те веднага поискаха от Аарон да им направи теле, на което се поклониха. И това след като обещаха пред Бога, че ще пазят всичко, което Бог е заповядал...
После Господ отново каза на Моисей да си направи този път сам две плочи от камък и да отиде при Господа на планината. И вижте-Господ записа сам същите десет заповеди-същият Договор, същият Завет!!! Как мислите-това не ви ли показва, колко много Господ държи на Закона? А вие казвате, че вече няма Закон-лъжете себе си само!

Изход 34

1 След това Господ каза на Моисея: Издялай си две каменни плочи, като първите; и ще напиша на тия плочи думите, които бяха на първите плочи, които ти строши.
4 И така, Моисей издяла две каменни плочи, като първите; и на утринта, като стана рано, изкачи се на Синайската планина, както му заповяда Господ, и взе в ръцете си двете каменни плочи.
5 И Господ слезе в облака, застана там до него, и прогласи Господното Име.

И вижте-Господ написа отново същите заповеди на плочите-нищо ново!

10 И Господ му каза: Ето, Аз правя завет; пред всичките твои люде ще извърша чудеса такива, каквито не са ставали нито в един народ по целия свят; и всичките люде, между които си ти, ще видят Господното работене; защото това, което Аз ще сторя с вас, е страшно.

Господ каза, че ще изпълни всичко, което е обещал и ще изгони народите които не заслужават да бъдат в земята.
И Господ предупреди да не сключват завет с тези хора, но да пазят завета сключен с Бога!

11 Пази това, което ти заповядвам днес. Ето Аз изгонвам пред тебе аморееца, ханаанеца, хетееца, ферезееца, евееца и евусееца; 12 но внимавай да не направиш договор с жителите на земята, гдето отиваш, да не би да стане примка между вас.
13 Но жертвениците им да събориш, стълбовете им да строшиш и ашерите им да изсечеш;

И няма никаква политическа коректност, сестри и братя-ние служим на Бога от Библията-вие не сте така. Вие не му служите. Вие служите на измислени богове-на боговете на Римските католици, идещи още от Вавилон.

14 защото ти не бива да се кланяш на друг Бог, понеже Иеова, чието име е Ревнив, е ревнив Бог.
15 Внимавай да не би да направиш договор с жителите на земята, та когато те блудствуват след боговете си, и жертвуват на боговете си, ти, ако те поканят да ядеш от жертвите им;

И ето отново същият Договор!

28 И Моисей стоя там с Господа четиридесет дена и четиридесет нощи без да яде хляб, или да пие вода. И Господ написа на плочите думите на завета, Десетте Заповеди.

Господ ги даде първо устно, после два пъти ги записа лично на камък, после хората обещаха да ги пазят и вие ми казвате, че десетте заповеди не са валидни вече? Нещо не е наред! Вашите пастори са абсолютно игноранти и неинформирани хора! Вижте колко много Господ държи на Закона! А вие ми казвате, че не важи вече? Ама наистина ли? Не знаете ли, че там, където няма Закон-няма и грях, защото грехът е нарушаването на Закона-по дефиниция! Вие следвате човеци които отиват сами в огненото езеро и вие вървите след тях! Защо?
Нека видим Съдии 1 глава и да видим, удържа ли Израел обещанието си, което при това беше запечатано с кръв!

28 А Израил, когато стана силен наложи на ханаанците данък, без да ги изгони съвсем.

Но Господ има заповяда да изгонят тези народи от земята! Те решиха обаче друго-решиха да ги направят слуги и тези да им служат. Но вижте, сестри и братя-те сключиха договор с тези хора, като им обещаха, че ще ги оставят живи ако тези хора им донасят злато и сребро и им работят безплатно, но тези хора полека-лека ги обърнаха против Бога! Защото малко квас заквасва цялото тесто!

29 Нито Ефрем изгони ханаанците, които живееха в Гезер; но ханаанците живееха в Гезер помежду им.
30 Завулон тоже не изгони жителите на Китрон, нито жителите на Наалол; но ханаанците живееха между тях и бяха обложени с данък.

Израел реши да получат богатство от тези хора. Но Господ не искаше това! Вижте какво стана после...

Съдии 2:
1 И ангел Господен дойде от Галгал у Бохим та каза: Изведох ви из Египет и доведох ви в земята, за която бях се клел на бащите ви, като рекох: Няма да наруша завета Си с вас до века.

Вижте-ангелът говори от името на Бога-за това говори като че е Бог. Това се среща на много места в Библията-дори и онзи глас, дето чуха от небето след като Исус се кръсти-не беше на Отец, но беше на ангел!

2 Вие да не направите договор с жителите на тая земя, а да съсипете олтарите им; но вие не послушахте гласа Ми. Защо сторихте това?

Израел не се подчини на Бога! И вижте какво каза сега Господ чрез ангела-чрез светият дух:

3 За това и Аз рекох: Няма да ги изгоня от пред вас; но те ще се намират между ребрата ви, и боговете им ще ви бъдат примка.
4 И когато ангелът Господен изговори тия думи на всички израилтяни, людете плакаха с висок глас.

О-о-о, Израел са много добри в това-да плачат след като са съгрешили! Те искаха Господ да се смили над тях, но Господ вече се беше смилил-той им каза, какво да не вършат, но те го извършиха...
И ето сега резултата:

11 И израилтяните сториха зло пред Господа, като се поклониха на ваалимите,
12 и оставиха Господа Бога на бащите си, Който ги беше извел из Египетската земя, та последваха други богове, от боговете на племената, които бяха около тях, и, като им се поклониха, разгневиха Господа.
13 Те оставиха Господа та служиха на Ваала и на астартите.

Малко квас заквасва цялото тесто-а вие, сестри и братя сте допуснали много квас в домовете си! Вие служите на бога на слънцето в неделя! Това не е шега-касае се за вашето спасение, за вашият вечен живот! Къде бихте искали да прекарате вечността-в огненото езеро или във вечният живот? И вижте-астарите са Естрате-или Истър-Великдена, който пазите...

20 От това гневът на Господа пламна против Израиля, и Той каза: Понеже тоя народ престъпи завета Ми, който съм заповядал на бащите им, и не послушаха гласа Ми,
21 то и Аз няма да изгоня вече от пред тях ни един от народите, които Исус остави, когато умря,
22 за да изпитам чрез тях Израиля дали ще пазят Господния път и ходят в него, както го пазеха бащите им, или не.
23 И тъй, Господ остави тия народи, без да ги изгони скоро, и не ги предаде в ръката на Исуса.

Те нарушиха Завета с Бога! И понеже Бог е Бог на Завет-той представи нов Завет-но нека видим, дали е нов. Бог не действа без да има договор-никога!

Евреите 8

7 Защото, ако оня първи завет е бил без недостатък, Бог не би търсил място за втори.
8 А напротив, когато порицава израилтяните, казва: "Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще сключа с Израилевия дом и с Юдовия дом нов завет;

Израел наруши Завета-сега вече Бог ще направи нов договор-ето го:

9 Не такъв завет, какъвто направих с бащите им В деня, когато ги хванах за ръка, за да ги изведа из Египетската земя; Защото те не устояха в завета Ми, И Аз ги оставих, казва Господ.

Господ написа Завета си на камък-10те заповеди, написа го два пъти! Моисей го написа на хартия! Подпечата го с кръв! Но те го нарушиха...

10 Защото, ето заветът, който ще направя с Израилевия дом След ония дни, казва Господ: Ще положа законите Си в ума им И ще ги напиша в сърцата им; Аз ще бъда техен Бог, И те ще бъдат мои люде;

Господ използува същият Закон-нищо ново, защото е вечен Закон, но този път ще го напише в съзнанието ни! И това-ако искаме да бъдем с Бога де! Щото мнозина и не искат, а други мислят, че са, но не пазят нищо от това, което Бог е заповядал!

13 А като каза "нов завет", Той обявява първия за остарял. А онова, което овехтява и остарява, е близо до изчезване.

Старият Завет отмина-защото Исус умря вече на кръста. Сега сме наистина под кръвта на Исус! Но ние видяхме вече какво означава да сме под кръвта на Исус-да пазим всичко, което Исус е заповядал!
нека видим Римляните 9 глава, защото Господ направи Завета с Израел. И първо е Израел, после идват всички които искат да бъдат с бога в Божието Царство-нищо ново. И ако искаме да сме деца на Бога-на Отец-трябва да вършим това, което Отец е заповядал-чрез Исус!

1 Казвам истината в Христа, не лъжа, и съвестта ми свидетелствува с мене в Светия Дух,
2 че имам голяма скръб и непрестанна мъка в сърцето си.
3 Защото бих желал сам аз да съм анатема от Христа, заради моите братя, моите по плът роднини;
4 които са израилтяни, на които принадлежат осиновението на славата, заветите и даването на закона, богослужението и обещанията;

Прочетохме кого осинови Господ, на кого даде Завета, богослужението и кои са неговите свидетели, както и на кого даде обещанията! И ако искате да побучите обещанията-трябва да вършите същото, което и Израел трябва да върши. И нищо не е порменено и до днес!

5 чиито са и отците, и от които се роди по плът Христос, Който е над всички Бог, благословен до века. Амин.

Вижте-всичките хора писали Библията са Израиляни-до един! Някои мислят, че Лука не е бил Израилянин, но как така Лука искаше да хвърля камъни по Петър защото си е позволил да отиде и да говори с Корнилий? Лука е Израилянин!
Ефесяните 2 глава. Вижте-всичко е в Библията, но вие не я четете и никой не ви я чете! Ако ви прочетат един-два стиха от нея е наистина рекорд... А вижте-този урок го взехме днес-вижте как Библията е обяснена чрез Библията и колко стихове сме минали! И вие ги четете същите във вашите Библии! Нищо не е измислено!!
Вие дори не знаете още, че Сатана не пържи никого в ада-Сатана ще е част от обитателите на огненото езеро-от тези дето ще се пържат вътре за винаги! И то-което и да погледне човек от вашите учения-всичките са басни и лъжи!

Ефесяните 2

11 Затова помнете, че вие, някога езичници по плът, наричани необрязани от тия, които се наричат обрязани с обрязване на плътта, което се извършва с ръце,

Израел са наричали езичниците необрязани.

12 в онова време бяхте отделени от Христа, странни на Израилевото гражданство и чужденци към заветите на обещанието, без да имате надежда и без Бога на света.

Но вижте-те не са познаавли Исус, за това не са имали надежда и са били без Бог-никакъв шанс! Дори и вие днес-имате си елхичка по Коледа, имате си боядисани яйца, кланяте се на икони... И нямате нито надежда, нито Бог!

13 А сега в Христа Исуса вие, които някога сте били далеч, сте поставени близо чрез кръвта на Христа.

И вие сте допуснали да бъдете купени чрез кръвта на Исус и сега вече имате надежда-ако наистина сте под кръвта!

18 защото чрез Него и едните и другите имаме своя достъп при Отца в един Дух.

Чрез един Дух-Словото на Отец! За всички!

19 Затова вие не сте вече странни и пришелци, но сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство;
20 понеже бяхте съградени върху основата на апостолите и пророците, като е краеъгълен камък сам Христос Исус,

И вече всички които следват Бога както Бог изисква-са едно! И те всички следват и пророците и апостолите-защото не е възможно да следват само едните!
Нека видим Исаия 56 глава-защото трябва да влезем под Договора с Бога-иначе той не ни и познава!
И ако ви попитам-защо утре-в неделята-отивате на църква? Какво очаквате? Ще ми кажете-да ида в небето... но никой няма да върви там! Дори и Исус и Отец идват тук, на тази земя!!! Къде ще вървите вие? Оказва се, че вие дори и не знаете какво обещава Господ на тези които го любят! Това вече е сериозен проблем-вие следвате човешки учения в пълна суета-безмислено!

1 Така казва Господ: Пазете правосъдие и вършете правда, Защото скоро ще дойде спасението от Мене, И правдата Ми скоро ще се открие.
2 Блажен оня човек, който прави това, И оня човешки син, който се държи за него, Който пази съботата да я не оскверни, И въздържа ръката си да не стори никакво зло.
3 А чужденецът, който се е прилепил към Господа да не говори Като каже: Господ съвсем ще ме отдели от людете Си; Нито да каже скопецът: Ето, аз съм сухо дърво.

Дори и тези които не са родени в Израел, но искат да пазят всичко, което и Израел трябваше да пази-те също стават синове на Бога!

6 Също и чужденците, които се прилепват към Господа, За да Му служат, да обичат името на Господа, И да бъдат Негови слуги, - Всеки от тях, който пази съботата да я не оскверни, И държи завета Ми, -

7 И тях ще доведа в светия Си хълм, И ще ги зарадвам в Моя молитвен дом; Всеизгарянията им и жертвите им ще Ми бъдат благоугодни на олтара Ми, Защото домът Ми ще се нарече Молитвен дом на всичките племена.

Ето-четете го сами-имаме ли шанс ние, които не сме родени в Израел-абсолютно имаме! Но трябва да сме под Договора с Бога! Тоест-трябва да пазим същите 10 заповеди дето и Израел трябваше и трябва да пази! Нищо ново!

8 Господ Иеова, Който събира изгонените на Израиля ето що казва: Ще му събера още и други Освен своите му, които вече са събрани.

Същият Господ дето изведе Израел и ще ги въведе отново в земята им, ще се погрижи и за всички хора дето го търсят с цялото си сърце-без да има значение от кой народ са! Всеки, който следва всичко, което Бог е заповядал!
Галатяните 3:

7 Тогава познайте, че тия, които упражняват вяра, те са Авраамови чада;

А вярата се изразява чрез делата ни! Тоест-нашите дела показват, каква е вярата ни.


8 и писанието, като предвидя, че Бог чрез вяра щеше да оправдае езичниците, изяви предварително благовестието на Авраама, казвайки: "В тебе ще се благославят всичките народи".

Ето-Господ ни връща отново в самото начало-Завета-Договора-с Авраам!


9 Така щото тия, които имат вяра се благославят заедно с вярващия Авраам.

И така-ако вярвате в Бога-вие сте деца на Авраам-духовно! И тогава Бог ще ви благослови!

15 Братя, (по човешки говоря), едно завещание, даже ако е само човешко, веднъж потвърди ли се, не се разваля, нито на него се прибавя нещо, от никого.

Дори и човешките завети-завещания-не се променят и не могат! Не можеш да прибавиш нищо нито да отнемеш, след като е подписано! Ето защо и обрязването не е отменено-ако го махнете, то вие променяте Завета! Разбирате ли това?


16 А обещанията се изрекоха на Авраама и на неговия потомък. Не казва: "и на потомците", като на мнозина, но като за един: "и на твоя потомък", Който е Христос.


Не прочетохме ли, че Авраам ще има много семена и едно Семе-което е Исус?! За това Авраам е баща на много нации-физически и духовни!

26 Защото всички сте Божии чада чрез вяра в Исуса Христа.

Дори и Израел трябва да стане духовен-тоест-да следва всичко, което е по Словото!


27 Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христа, с Христа сте се облекли.

28 Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен, няма мъжки пол, ни женски; защото вие всички сте едно в Христа Исуса.

29 И ако сте Христови, то сте Авраамово потомство, наследници по обещание.

И ако следваме Христос както Христос изисква-ние ставаме Авраамово потомство и ще получим обещаното! И ако сме Авраамово потомство-трябва да се обрежем. Пак казвам-иначе само лъжем себе си, че сме или че следваме Бога!
Деяния 3 глава

19 Затова покайте се и обърнете се, за да се заличат греховете ви, та да дойдат освежителни времена от лицето на Господа,

20 и Той да ви изпрати определения за вас Христа Исуса,

Първо трябва да се покаете-иначе не става.

21 Когото трябва да приемат небесата до времето, когато ще се възстанови всичко, за което е говорил Бог от века чрез устата на светите Си пророци.
22 Защото Моисей е казал: "Господ Бог ще ви въздигне от братята ви пророк, както въздигна мене; Него слушайте във всичко, каквото би ви рекъл;

Моисей предрече идването на Исус!


23 и всяка душа, която не би послушала тоя Пророк, ще бъде изтребена из людете".

Става въпрос за огненото езеро!!


24 И всичките пророци от Самуила и насетне, колцината са говорили, и те са известили за тия дни.

25 Вие сте потомци на пророците, и наследници на завета, който Бог направи с бащите ви, когато каза на Авраама: "В твоето потомство ще се благославят всички земни племена".

Всичките пророци говореха същото нещо! И Израел са децата на Завета! И Завета е-че в Семето на Авраам всички ще бъдат благословени. Не сме ли и ние, ако пазим всичко, което Исус е заповядал още от началото и не е ли Исус това Семе? И първо е Израел-както ни казва и Павел в римляните, после идем и ние! Първо на Израел и наказание и благословения!


26 Бог, като възкреси Служителя Си, първо до вас Го изпрати, за да ви благослови, като отвръща всеки от вас от нечестието ви.

Нека видим Езекил 20 глава

30 Затова, кажи на Израилевия дом: Така казва Господ Иеова: Като се осквернявате по примера на бащите си, и блудствувате с мерзостите им,

И днес отговора на този въпрос е... ДА!

32 И онова, което размишлявате, никак няма да се сбъдне, дето казвате: Ще станем като народите, като племената на другите страни; ще служим на дървета и на камъни.

33 Заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова, непременно с мощна ръка, с издигната мишца, и с излеяна ярост ще царувам над вас.

34 Като ви изведа измежду племената, и ви събера от страните, в които сте разпръснати с мощна ръка, с издигната мишца, и с излеяна ярост,

Това Исус ще направи като дойде за втори път на земята и събере народа си. Но тогава ще ни учи отново за 3.5 години в пустинята и дано издържим-а ще има и такива дето може и да не издържат. И няма да е само Израел там-и ние които вършим същото, което трябва да върши и Израел сме от духовният Израел. Аз зная, че трябва да ида в пустинята-като дойде времето. Иначе ще участвам във Великата Скръб, а това наистина не е добре...


35 ще ви заведа в пустинята на заточение между племената, и там ще се съдя с вас лице с лице.

Когато Исус дойде, няма веднага да влезе в Ерусалим, но ще бъде с народа си за 3.5 години в пустинята. Защото не иска нечисти хора да влязат в Израел! И там ще се съди директно с тях! Това ни казва и още нещо-Израел не е все още в земята си! Тези днес в Израел-те не са от народа Израел!


36 Както се съдих с бащите ви в пустинята на Египетската земя, така ще се съдя с вас, казва Господ Иеова.

37 Ще ви прекарам под жезъла, и ще ви заведа във връзките на завета.

И Исус отново ще ги върже под Завет-Договор! Защото Исус не работи без да има Договор! И ако не искате да сте под завет с Бога-то ще носите последиците от това-огненото езеро... Това ви казва Библията-не ние!


38 И ще изчистя отсред вас бунтовниците и ония, които вършат престъпления против Мене; ще ги извадя из земята, гдето пришелствуват; но те няма да влязат в Израилевата земя; и ще познаете, че Аз съм Господ.

И ако вършите престъпления-като нарушавате това, което Исус е заповядал-вижте какво ще стане с вас! Не ви се вярва-ще го видите! Помните ли, че никой от 20 години и нагоре не влезе в обещаната земя-никой! Същото нещо ще бъде и тогава-в бъдещето. А то е вече много близо! И ако не сте под Завет с Бога-Бог не ви и знае!
Нека видим Матей 7 глава. Вижте, сестри и братя-няма по-страшно нещо от това, да ви научат как да не мислите! Защото тогава могат да ви владеят и да ви карат да вършите всичко, което те желаят!! И това е, което е станало с мнозина от вас-престанали сте да мислите...

21 Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата.

22 В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела?

23 Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.


Сестри и братя-кои са тези хора за които говори Исус? Не са ли хора от църквите? Точно така-това са хора от църквите и вижте, какво ще им каже Исус! Това сте вие, които ще пълните църквите утре-в деня на слънцето... Виждате ли, какво ще ви каже Исус? Но вие мислите, че сте му служили и му служите-лъжете себе си! Вие не сте под завета с Бога и Бог не ви знае!
Но-вие имате шанса-използувайте го, докато имате време!!

С това урока приключи. Надявам се, че някой научи нещо и че сте сериозни за себе си!

Татко наш, който си на небето; да се свети името ти, да бъде волята ти и да дойде твоята слава и твоето царство както е на небето, така и на земята. Дай ни днес ежедневният хляб и прости ни дълговете, както и ние прощаваме на длъжниците си. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от злото. Защото е твоя силата и славата и царството во веки веков! Амин!
Слава на Бога! Слава на Бога! Слава на Бога на Израел! В името на Исус! Амин!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2187305
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930