Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2012 20:27 - За света в миналото, днешното и бъдещето
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1449 Коментари: 1 Гласове:
1



Сестри и братя,

Брат Стани се е постарал да посочи основните моменти от сътворението и също-кое още има да става. Не е по години-по събития е. Това, което бих искал да добавя е-в Битие пише, че "В началото Господ създаде..."!! Колко време е продължило това начало-не знаем. Но е факт, че първо Господ е сътворил динозаврите-така ни е осигурил с гориво и всичко, което е необходимо за нашето развитие и живот. А после най-вероятно е ликвидирал първият свят чрез вода.
Но ето ви събитията в хронологичен ред-а ще добавя и обяснения към всяко събитие за улеснение-за да се разбере по-лесно целият план на Бога.

Времева линия

Ще представя на кратко последователнстта на главните моменти, които са станали от началото до завършването на създаването, според писанията и някои исторически книги.

     Вечност, два Бога

Какво означава „вечност”-не знаем. Знаем само, че и Отец и този, когото познавате като Исус Христос или Сина са вечни-без начало и край. Знаем също, че Отец е дал времето на нас-за да бъде всичко синхронизирано по време, но когато достигнем да бъдем като Него, времето отново няма да съществува като величина. Един именит учен беше казал напоследък, че човечеството никога няма да достигне до пълната истина-не е възможно за нас, защото нашето мислене е ограничено и не можем да приемем нещата както са-говоря за сериозните неща. Апостол Павел също ви казва в Еверите за Мелхиседек-че е без начало и край, без баща и майка и е Първосвещеника на Бога-на Отец. И ако Исус Христос също е без начало и край и е Първосвещеника на Бога, не е трудно да се сетим, че Мелхиседек и Исус са една и съща личност.

     Създаването на ангелите

Отец е Творец-обича да твори и творенията му са съвършенни. И понеже иска да има деца-а не може да си ги роди, то плана му е да създаде човека. А за тази цел трябва да има и помощници които да му служат в създаването на всичко-това са ангелите. Библията ни казва, че числото им е неизброимо... Дали Господ е сътворил нещо друго преди да сътвори нас-не знаем и е спекулация да говорим по това-все пак е вечен-няма начало и няма да има край. Знаем обаче от Библията, че освен нас в тази вселена други същества няма. Тези "извънземни" за които често чувате или гледате-слугите на Сатана-падналите ангели. Знаем също, че и Исус и Отец искат да дойдат на тази земя за да бъдат за винаги с нас. Един ден ще научим!

     Падането на 1/3 от ангелите

Отец създава няколко вида ангели. Най-могъщите от тях са херувимите. Те имат четири лица, 6 крила пълни с очи и краката им са като на вол-описани са в Езекил. Сатана също е херувим и първоначалното му име е Луцифер-ангелът на светлината. Той е бил назначен да разнася Божието Слово. При това Сатана изглежда прекрасно-невероятно-същество. Така красив е-вижте Езекил 28 глава-, че не е чудно как Ева се е подлъгала и е нарушила заповедта на Бог да не говори със Сатана. След като това вече е станало, Отец е забранил на Сатана и неговите ангели вече да се появяват пред хората.

     Създаването на трите небеса и светлината

Вижте урока за Твърда храна-ще добиете представа за трите небеса и други неща.

     Създаването на земята и растенията

И те всичките се разпространяват според вида си!! Никога маслина не ражда къпини-нали?! Така са и животните също. Слон не ражда мишки...

     Създаването на слънцето, луната и звездите

Знаем, че преди Бог да създаде слънцето, Луната и звездите, вече е бил създал светлината. Вижте урока за сътворението-Твърда храна.

     Създаването на водните животни и птиците

     Създаването на земните животни

     Създаването на човека

Отец и Исус Христос са създали човека по свой образ и подобие. Ние изглеждаме като тях, но за сега нямаме техните възможности. За това именно когато Тома запита Исус да им покаже Отец-Исус отговори, че те знаят как изглежда Отец-защото изглежда като Исус Христос. В началото човека беше създаден съвършен. За това именно в Библията пише: „Да създадем!! (множествено число-Отец каза на Исус!) Човека по наш образ и подобие”!

     Падането на човека и проклятията

Адам наруши заповедта на Бога да не говори със Сатана! А нарушаването на заповед на Бога носи смърт! Някой ще каже-но нали Ева наруши заповедта? Вярно е-но Адам можеше да отмени това, което Ева направи. Мъжът винаги може да отмени дори и писмен договор сключен от жена му!! Адам реши да не го отменя и поради това-ние умираме и до сега.

     Човекът става смъртен и е изгонен от Едем

Нарушаването на закона на Бога води до смърт! А грехът се измива само с кръв. Павел ви обяснява това-за първият и за Последният Човек-Адам и Исус Христос.  

     Човекът почва да се размножава

Първата заповед, която Господ даде на човека беше да се плоди и да обладае земята. А знаем, че мъж и мъж не могат да се плодят, както и жена с жена също не могат!

     Грехът се е увеличил невероятно много

Днес ви казват, че Закона е отпаднал-но тогава всичко ви е позволено... И всичко, което ви дойде на ум е все добро. Няма ли Закон-не е възможно да има грях! Наистина ли? А по какво тогава ще бъдем съдени от Бога-след като нищо не сме нарушили?...

     Всемирния Потоп, унищожаването на Първият свят

Господ погледна и видя само Ной праведен на земята. Не Ной и синовете му, но само Ной. И поради праведността на Ной-ние сме живи днес.

     Тримата сина на Ной населват земята

Те са Хам, Сем и Яфет. Хам е баща на всички чернокожи хора, но не на негрите. Яфет е баща на белокожите-те управляват днес света, но и те се провалиха. Сем е дал Авраам-Арабите, Израиляните, Исавците както и още народи са дошли от него.

     Първите езически религии започват с Вавилон

     Аврaам е забелязан от Господ и е избран за ""човекът на вярата""

     Завет с Авраам

Завета с Авраам е, че Господ ще го наплоди и много народи ще произлезат от него и че от неговото потомство ще дойде Месията и всички които вярват в него ще бъдат от Авраамовият род. Печата на този завет е обрязването. Братя-ако не се обрежете-не сте Авраамов род! Тоест-нямате нищо общо с Исус Христос, независимо за какви представяте себе си. Пред Бога вашите приказки не важат!

     Името Израел е дадено на Яков и Господ го осиновява

Обърнете внимание, че никой в цялата Библия няма фамилно име-защо? Защото те всички имат едно-Израел. Това е едно от имената на Исус дето е Христос. Друго име е Йехова-или Яхве-но то означава „вечно живеещият” и се отнася също и за Отец.

·         12-те Израилеви синове отиват в Египет като се започне oт Йосиф

Йосиф става вторият след Фараон и управлява Египет. И както пише в 105 Псалм-именно Йосиф е учил министрите на Фараон на мъдрост и ги е наказвал! Великата Египетска мъдрост-от къде е дошла?...

     430 години робство в Египет

     Моисей е избран да бъде водач на Израел

А Моисей беше определен от дъщерята на Фараон за нейн син-тоест-внук на фараона. Сега тук искам да ви обърна внимание на това: представете си белият Моисей-както мислите, че изглеждат Израиляните-на коленете на чернокожият Фараон. Смешно-нали? Но Фараон мислеше, че Моисей му е внук... Определено е приличал на дядо си-нали така-поне по външен вид!! И ако Фараон е бил чернокож-вижте снимките на Тутанкамон и баба му-то и Моисей е бил... чернокож. Не като Нигериец, но с черна кожа-по-светла. И такива са именно Израиляните-чернокож народ. И между тях има и с по-светла и с много по-тъмна кожа. На вторите им казват "сини".

     Излизането от Израел

     40 години в пустинята. Израел е избран да бъде църквата и свещениците на Господ. Получаване на законите на Синаи. Господ прави завет с Израел. Те трябваше да върнат при Бога останалите синове на Адам! Господ ги направи-целият народ-Царско свещенство, избран народ!! Те трябваше да учат синовете на Адам на всичко за Бога и да върнат всичките деца на Адам при Бога! Започането на Левитското свещенничество и жертвоприношениятa на животни. А това се наложи защото Израел е коравовратен народ-постоянно се противи на Бога! И за не ги избие-Бог въведе Левитското свещенство и Закона за Жертвоприношенията-той е Детеводителят дето ни доведе при Исус... за който Закон ви говори Павел в Галатяните, а вие мислите, че ви говори за Царският Закон..., като определя чрез закон, че само синовете на Аарон могат да бъдат Първосвещеници-по един във времето де. Тоест-Исус дава временно мястото си на Първосвещеник-застъпник за людете пред Отец-на Аарон-от племето на Левий.

     Влизането в Oбещанатa земя

Става след като Израел отказват да влязат първият път и Господ ги връща да обикалят пустините-мястото на безопасност в бъдеще-вижте урока. Там измират всички от 20 години и нагоре-което ви показва, че пред Господ мъж на 20 години вече е отговорен за делата си! И за 40 години измират всички които се противиха да влязат в обещаната земя с изключение на Калев и Исус сина на Навий.

     Саул е избран за цар на Израел

Саул обаче допуска няколко груби грешки пред Бога и за това Бог го отстранява да не е Цар над Израел. Едната от тях е, че принася сам жертвите пред Бога-а не дочаква пророка на Бога-Самуил.

     Давид го отменя и е избран за цар на Израел

     Соломон построява Първият Храм

Соломон се обръща към други богове в края на живота си подведен от многобройните си жени и наложници много от които са били от народите които Израел трябваше да избие-поради това, че бяха покварени-и не биваше да се смесва с тях! Поради грехът на Соломон, Бог раздели Царството след смъртта му.

·         Израел-или Самария не се придържа към Господният Закон

     Господ наказва Израел с Асирийците и Вавилонците

Първо Асирийската Империя съсипва Самария-10те Израилеви племена-всъщност са 9, защото Левитите се връщат в Юдея. И Асирийците заселват в земята други народи. За това именно Исус не искаше да говори с онази самарянка-защото законът е да не се общува с тях.

     Следва около 70 години Вавилонско робство

След като вече 9те племена са откарани из Африка в плен, то Юда се извръщава още повече от сестра си-Израел. И поради това, Господ ги наказва чрез Вавилонската Империя. Цар Навохудоносор идва и съсипва Ерусалим и храма. Взима всичките богатства и отвежда пленници от благородните на Юда, Вениамин и Левии във Вавилон. Там са отведени в плен и Даниил и приятелите му.

     Почти 10 от Израилските племена са разпръснати из целят свят, само Юда, Леви и малки части на Bенuамин се връщат в Йерусалим

     Построяването на Вторият Храм

Ездра и Неемия го построяват-вижте двете книги.

     Наpoда Едом се смесва с Израеляните

Народа Едом-или Исавците-са населявали земите на юг от Юдея. И поради това, че арабите постоянно са воювали с тях и са ги избутвали все по-нагоре на север, то идва време когато те навлизат в Юдея и стигат и до Хеврон. Там определят столицата си. По времето на набезите на Сирийците против Юдея, Макавеите се вдигат против Сирийците и освобождават земите. Но за да си осигурят южната граница, Макавеите покръстват Едомците в Юдаизъм. Дават им религия, но не им дават нито тайни, ни всичко, което те знаят. И така си осигуряват южната граница-поне така са мислели. Ирод-този дето искаше да убие Исус когато се роди-е Едомец. Неговите пра-пра родители са били покръстени. Римляните са го направили Цар над Юдея, но Юдеите са знаели, че той не е един от тях! Ирод е построил крепостта Масада и е възстановил или подновил вторият храм. По-късно-след 70 година когато Генерал Тит съсипва Ерусалим и Юдея, Исавците се настаняват в земята и името Едом изчезва от географията... Защото се обявяват за Юдеи.

     Исус е роден в Израел в племето на Юда

     Йоан Кръстител подготвя пътя за Исус

     Три години и половина Исус проповядва Евангелието (в превод добрите новини). Апостолите са избрани. Исус въздига падналата църква Израел

Исус е изпратен само да падналата Давидова Скиния-за да възстанови Църквата-която е и винаги ще е Израел. Знаете, че Исус дори заповядва на апостолитех когато ги праща да проповядват, да не отиват при никой друг, но само при изгубените Израиляни.

. Исус е убит. Това е краят на Левитското свещенничество и жертвоприношениaтa

Помните как завесата на храма се раздра от горе до долу-това е знака, че вече няма други жертви освен кръвта на Исус и няма да има друг Първосвещеник освен Исус Христос! Той се застъпва за нас пред Отец. И вижте-ако делата ни не са праведни-Исус дори няма и да спомене името ни пред Отец-не чакайте нищо добро!...

     Исус възкръсва и става Първосвещеник

     Исус се възнася на Третото небе

     Светият Дух-Свят Ангел, се връща

Исус изпраща ангел в своето име-Исус! И понеже името на Отец е Исус, името на Сина е Исус и сега името на ангела е Исус-ето ви в чие име трябва да бъдете кръстени!

     Апостолите проповядват Евангелието първо на Израел

     Апостолите проповядват Евангелието на езичниците. Първите езически църкви са основани

Първият езичник е Римлянин-Корнилий. Бог показва чрез сцената на покрива на къщата на Петър, че никой човек не е нечист пред Бога! Защото изобщо не става въпрос за ядене на нечисто-както някой ви лъже!

     70 Cл. Xp.  Тит разрушава Йерусалим и Вторият Храм

Така се сбъдват пророчествата на Исус от Лука 21 глава и Матей 24 глава за Ерусалим и какво ще стане.

     Края на Юдовото царство, трите племена (Юда, Бениамин и Леви) са намалeли и са пръснати като роби в Средиземноморието и Римската империя

     Едомитските евреи се настаняват в Палестина и Йерусалим. Те пишат тяхното разбиране на Тората и Пророците, по късно събрано в книгата Талмуд.

И за тях има в Библията също-какво са направили против брат си-Яков и какво ще им направи Господ като дойде... Книгата на Авдий.

·         Първите гръцки и римски църкви започват да смесват техните езически традиции с християнските.

 

·         Четвърти век след Христа – книгите на пророците, Евангелията и писмата на апостолите са събрани в една книга – Библията

Библия означава сбор от книги-от Библос.

 

·         Създаване на най-силната езическа религиозна институция, фалшивата xристиянска църква - Римският Католицизъм

Император Константин обявява християнството като религия на Римската Империя и го налага чрез сила. Започват да строят нови храмове-уж на Бога, но често върху руините на паганските храмове. Дори и базиликата Свети Петър във Ватикана е построена върху такива руини. Константин смесва много паганизъм с малко от Библията и готово-нова държавна религия, която е трябвало да сплоти разпадащата се Римска Империя.

 

·         Първият “Божии Наместник” – първият Папа сяда във Ватикана

 

·         Много векове я няма истинската църква. Само малка част спазват чистите учения на Исус както са дадени в началото. Европейското Християнство е смесено с езически традиции.

·         Около средновековието голямата Хазарска Империя приема Талмудизма от Едомските Израеляни.

 

·         Хазарската империя се разпръсва и голяма част от Хазарските евреи се настаняват в Източна Европа, Германия, Западна Русия

 

Семейство Ротшилд-банкерите на света заема главна роля сред тях. Те също възстановяват държавата Израел, но сега там са настанени хора нямащи нищо общо с народа Израел. За това са и постоянните размирици там-защото двама от синовете на древността се бият за земя, която не притежават по наследство-Исмаил-първородният на Авраам, но не с него Бог сключи договор и Исав-първородният на Исак-и с него Бог не е сключвал договор! Но те и двамата мислят, че земята се пада на тях поради първородството си.

 

·         Истинският Израел бавно се събужда и взима ролята си на проповедници на Божието слово.

 

Днес хиляди хора говорещи английски не гледат на живо всяка събота и също и на Божиите Празници.

 

Какво да очакваме в бъдещето: разпадане на световната икономическа система-скоро ще стане и това. Европейският Съюз-който е възстановената Римска Империя ще претърпи големи промени, но няма да се разпадне, както мислят някои. После ще завладеят Арабските държави и войските им ще превземат и Израел. Ще настанят папата в храма дето тези наричащи себе си Юдеи ще построят в Ерусалим и папата ще се обяви за бог и ще иска да се постави знак на всеки човек на дясната ръка или на челото. Ще започнат три и половина години Велика Скръб каквато никога не е имало на тази земя нито ще има. ЕС ще искат и Русия да се подчини, но Руснаците няма да се съгласят. Ще започне войната между тях и 200 милиона войници на Русия, Китай, Монголия и всичките бивши соц страни ще се спусне в долината на Магедон-на север от Ерусалим за да се бият с войските на ЕС. Вижте урока Армагедон. А САЩ ще слязат страшно от международната сцена-те дори не са в Библията! Как ще стане-ще ви




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojiislujitel - А какво да очакваме после?. Тези ...
16.04.2012 20:36
А какво да очакваме после?

. Тези дето наричат себе си Юдеи-а не са-ще построят третият храм в Ерусалим и ще започнат жертвоприношенията. Когато ги започнат, ще ви кажа още колко дни остават до идването на Исус... Това е в Библията също!

. После Исус ще дойде с всичките свети ангели, светиите ще го посрещнат във въздуха и всички заедно ще слязат на земята за да се разправят с неправедните. И както е писано-Исус ще изпълни земята с труповете на неправедните!

. Исус ще събере при идването си своя народ-Израел-от всичките народи дето ги е пръснал и ще ги върне в Израел.

.Зерувавел ще построи храма на Исус в Ерусалим, а през това време Исус ще обучава своя народ в пустинята за 3.5 години.

. Исус ще дойде в Ерусалим-през източната порта на Храма и ще седне на трона на Давид за да управлява света с желязна тояга. Всичките народи ще се върнат в землищата си.

. Започват 1000 години на мир и благополучие в света. Но всичките народи ще отиват на поклонение на Господа в Ерусалим всяка година на определените Празници. И който не отиде-няма да има дъжд-глад ще настъпи за тях.

. Още една война по времето на Милениума-Руснаците ще се надигнат против Ерусалим заедно със своите съюзници, но Исус този път ще ги избие-Езекил описва това.

. 1000та години свършват, съдът е минал, праведните са вечно живеещи, богове! Неправедните са осъдени на втората смърт-огненото езеро-вечно ще са там. Сатана и неговите ангели също ще са там. Пълно равноправие в мъките...

. Отец идва от небето с Новият Ерусалим. Царството на Боговете! Вечно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172946
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031