Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2012 18:33 - Празниците на Бога; или празниците на човеците... Вие избирате, кое ще пазите!!
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1741 Коментари: 0 Гласове:
3



Празниците на Бога!
На Бога, не на Израел или на Моисей, нито на Юда... На Бога!


Дадени са ни в Левит 23 глава

 

Сестри и братя,

 

Днешните християни дори и не знаят за Празниците на Бога, а други мислят, че Божиите Празници са отпаднали. Някои дори мислят, че тези Празници са дадени само на Израел, а други пък-че са дадени само на Юдеите, като дори не съобразяват, че Юда е само едно от 12те племена от които се състои народа Израел, бъркайки тези, които наричат себе си Юдеи-а не са, с истинските Израиляни от племето на Юда... Но отпаднали ли са тези Празници, сестри и братя? Не е ли редно, когато един човек нарича себе си християнин/ка, да следва всичко, което е наредил Исус Христос? Нали точно заради това наричате себе си така-защото във всичко подражавате на Исус Христос?! Или не е така?...

Четете внимателно-от това зависи вашето лично спасение! Вие мислите, че вече сте спасени-няма такова нещо и това е една от най-големите лъжи в които сте повярвали! Спасението ще дойде при последната тръба-за праведните-Павел ви го казва в Солунците 4 глава, Исус ви го казва в Иоан 6 глава и не един път, но вие мислите, че вече сте спасени! Библията е съвсем ясна по този въпрос също: ние трябва сами да изработим нашето спасение с трепет и страх! Страх да не би да се намерим недостатъчни за да бъдем спасени когато дойде Исус Христос!

Но четете и търсете истината-чрез Библията само! Защото доста са ви лъгали-време е да прочетете и чуете и истината.

 

Нека да видим и този Празник-както винаги, ще започнем от Левит 23 глава и ще видим, че тези празници са на Бога.

1 Господ още говори на Моисея, казвайки:

2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:

 

Вижте, сестри и братя-два пъти Господ ви казва,че това са Неговите Празници! Вие твърдите, че сте християни-нали? Това означава, че сте като Христос във всичко... Защо тогава не пазите Божиите Празници? Кого лъжете-не и Бога!! При това добре обърнете внимание-Бог каза на Моисей, че това са Неговите Празници, а не, че Моисей отиде при Бога и му каза-"ами що не направим и някои Празници, Господи?"... Това не са Празниците на Моисей, не са Празниците на Израел, не са и Празниците на Юдеите-както някой лъжец ви е казал. При това Юда е само едно от 12те племена-тук Господ се обръща към всичките 12 племена-целият Израел и им заповядва!! да пазят Божиите Празници. И както вече съм ви казвал на други места-ако познавате тези Празници-вие знаете целият смисъл на Спасителният План на Бога!!

 

4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им: Ето-отново Господ ви казва, че това са Негови Празници! Но вие не следвате Бога-независимо как наричате себе си.

5 В първия месец, на четиринадесетия ден от месеца, привечер, е Пасха Господна;

6 и на петнадесетия ден от същия месец е Господният празник на безквасните; седем дена да ядете безквасни хлябове.

7 На първия ден да имате свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.

8 И седем дена да принасяте по една жертва чрез огън Господу; на седмия ден е свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.

 

Но какво представлява маята? Защото хляб се прави с мая-закваска и без нея става като нищо-изобщо не набухва. В някои страни използуват и сода и оцет или кисело мляко-за да набухне хляба и като се изпече-да стане това, кето знаете като хляб. Така се правят и всичките хлебни изделия-без мая не става. Но в този случай вижте какво заповяда Господ на народа Израел-и това се отнася до всички хора на Земята. А това, че сега не пазят Божиите Празници не променя нищо-по времето на Милениума ще ги пазят!!! И това е в Библията-вижте Захария 14 глава. А ето как стана така, че Израел нямаше при излизането си от Египет заквасен хляб. Знаем, че Израиляните излязоха от Египет набързо и поради това хлябът, който носеха не беше заквасен. Но Исус изрично заповяда да не се яде квасен хляб на този празник и да нямаме такъв хляб през всичките седем дена на Празника. Защо това е така важно? Какво би могъл да представя квасът?

 

Изход 12:15 Седем дни да ядете безквасен хляб; още на първия ден ще дигнете кваса от къщите си; защото, който яде квасно от първия ден до седмия ден, оня човек ще се изтреби отспед Израиля.

 

Вижте колко сериозна е заповедта за този Празник! И ако днес хората не биват убити поради нарушаването на този Празник-не бързайте-наказанието още не е дошло!! Господ не забравя това, което е казал, че ще направи! Всички ще платят ако умишлено са нарушавали Божиите Празници и Закона! Никой няма да бъде опростен за това, че умишлено-обърнете внимание на думата "умишлено" е нарушил заповед от Бога. Не е възможно да стане!!

 

16 На първия ден ще имате свет събор, и на седмия ден свет събор; никаква работа да не се върши в тях, освен около онова, което е нужно за ядене на всеки; само това може да вършите.

 

Това мисля е напълно ясно. Сега-ако има сестри или братя дето не могат да пазят Празника, защото работят на този ден-и не могат да си вземат ден-то те няма какво да направят. Важното е, да искат да направят това, което е редно по Бога, а Бог знае когато нямаме възможността! Важното е старанието! За години ми се налагаше да работя в събота и се молих-Госод чу молбата ми и сега не работя в събота. Що се касае до Празниците-правя си сметка как ще си взема дни месеци преди да започнат. Защото искам да бъда на всичките Празници. Що се касае до хляб и квасно в къщите ви-трябва да изядете всичко преди да започне Празника-Първият Ден и ако не можете-да го изхвърлите. Не се дава на близки и познати-как така ще прехвърлите вашата вина на тях?... И се касе до всичко дето съдържа брашно и има квас-било тесто, било хляб, било пици, било бисквити и т.н.!! Но макарони не влизат в това число, фиде, юфка и други брашнени издалия в които няма квас!!! Четете съдържанието!

 

Изход12:21 Тогава, на четиринадесетия ден от месеца, Моисей повика всичките Израилеви старейшини и рече им: Идете та си вземете по едно агне според челядите си и заколете пасхата.

22 После да вземете китка от исоп и да я потопите в кръвта, която ще приемете в леген, и с кръвта, що е в легена, да ударите по горния праг и двата стълба на къщната врата; и никой от вас да не излезе из къщната си врата до утринта.

29 И по среднощ Господ порази всяко първородно в Египетската земя, от първородния на Фараона, който седеше на престола си, до първородния на пленника, който бе в затвора, както и всяко първородно от добитък.

33 Тоже египтяните принуждаваха людете, за да ги отпратят по-скоро от земята си, защото си рекоха: Ние всички измираме.

34 И людете дигнаха тестото си преди да вкисне, като носеха на рамена нощвите обвити в дрехите си.

39 А от тестото, което носеха из Египет, изпекоха безквасни пити; защото не беше вкиснало, понеже ги изпъдиха из Египет, и те не можаха да се бавят, нито да си приготвят ястие.

 

Тук виждате Пасхата и веднага след нея-Първият Ден на Безквасните хлябове. И сега тук нещо важно-Исус Христос въведе Пасхата и тези Празници поради съвсем сериозна причина. Какво трябваше да умре на Пасхата-агне или яре без недостатък!! То показваше на бъдещата жертва на Исус Хпистос, който беше без недостатък-без никакъв грях и умря за нашите грехове. А веднага на другият ден идваше Празника на Безквасните Хлябове-първият ден. За това бързаха да свалят Исус от кръста и да го погребат, защото по Закона тялото не трябва да остава през нощта на кръста-защото ще се прокъне земята. Вижте колко нови неща научавате само от този урок! И на следващият ден е Висока Събота-както ви пише Йоан. Това са Божиите Празници-те са Високи Съботи-седем са през годината. И те обикновенно не се падат в събота-седмичната събота. При това-това е началото на годината-започвате я без никакъв квас-но какво представя кваса-ще видим това.

Ето го същото нещо и във Второзаконието 16:

 

1 Пази месец Авив да правиш в него пасхата на Господа твоя Бог; защото в месец Авив Господ твоят Бог те е извел из Египет през нощ.

2 Да жертвуваш пасхата на Господа твоя Бог, от овците и говедата, на мястото, което избере Господ, за да настани Името Си там.

3 Да не ядеш с нея нищо квасно; седем дена да ядеш с нея безквасни хлябове, хляб на печал, (защото набързо си излязъл из Египетската земя); за да помниш през всичките дни на живота си деня на излизането си из Египетската земя.

4 Седем дена да се не вижда квас никъде във всичките ти предели; и от месото, което ще жертвуваш на първия ден надвечер, да не остане нищо до сутринта.

6 но на мястото, което избере Господ твоят Бог, за да настани Името Си там, да жертвуваш пасхата привечер, около захождането на слънцето, във времето, когато си излязъл из Египет.

7 Да я изпичаш и ядеш на мястото, което избере Господ твоят Бог; и на сутринта да се връщаш и да идеш в шатрите си.

8 Шест дена да ядеш безквасни; и на седмия ден да има тържествено събрание на Господа твоя Бог, в който ден да не работиш никаква работа.

 

Какво е важно да се отбележи тук: СЛЕД СМЪРТТА НА ИСУС ХРИСТОС ВЕЧЕ НЯМА ЖЕРТВИ, АГНЕТА И Т.Н.

Вижте и това-три пъти в годината всеки мъж трябва да се явява пред Бога!

Второзаконие 16:

16 Три пъти в годината всеки твой от мъжки пол да се явява пред Господа твоя Бог на мястото, което избере Той: в празника на безквасните, в празника на седмиците и в празника на скинопигията; но да се не явяват пред Господа с празни ръце.

 

Това е също заповед и така и ще бъде в Царството на Исус Христос на тази земя.Вие твърдите, че сте християни-но не пазите нищо от това, което ви казва Господ да пазите!! 

Тук ясно е описано-това, което видяхме до сега, как се празнува този Празник. Но все още не е ясно, какво е това, което представя кваса.

 

Ето обяснението-то си е в Библията:

1 Коринтяни 5:6

Хвалбата ви не е добра. Не знаете ли, че малко квас заквасва цялото тесто?

Галатяни 5:9

Малко квас заквасва цялото тесто.

 

А Празника на Безквасните хлябове е пазен и от Исус Христос-защото той е, който го учреди на първо място-и от апостолите и докато Исус беше с тях и след неговата смърт. Пазен е от Исус и неговите апостоли и всички с тях-Матей 26:

17 А в първия ден на празника на безквасните хлябове учениците отидоха при Исуса и рекоха: Где искаш да Ти приготвим, за да ядеш пасхата? 18 Той каза: Идете в града при еди кого си и речете му: Учителят казва: Времето Ми е близо, у тебе ще празнувам пасхата с учениците Си. 19 И учениците сториха както им заръча Исус, и приготвиха пасхата.

 

Възможно е някой да каже-но тук става въпрос за Пасхата-но аз вече ви представих, кое след кое следва!! Исус яде Пасхата с учениците си и в същият ден-като изгря срънцето беше разпънат! И вечерта-при залеза на слънцето започна Денят на Безквасните Хлябове.

Марк 14:

12 А на първия ден на празника на безквасните хлябове, когато колеха жертви за пасхата, учениците Му казаха: Где искаш да отидем и приготвим за да ядеш пасхата?

Лука 2:41-42, 22:1; Деяния на апостолите 20:6; І Послание към Коринтяните 5:6-8

Какъв е символът на този Празник-накратко: квасът представя нашите грехове. И понеже годината-по Бога започва през пролетта, а не както е определила Римо-католическата църква през зимата, която е най-мъртвият сезон, то веднага след Пасхата, която се прави на 14 ден от първият месец-Авив, следва Празника на Безквасните Хлябове-на 15 ден започва и трае 7 дена. Тоест-изхвърляме всичко дето е квасно от къщите си и не ядем квасен хляб за 7 дена. Изхвърляме греховете от изминалата година и започваме начисто. И не само това, което е правено с мая, но всичко, което набухва тестото и такива изделия се изхвърлят от домовете. Или се изяждат преди Празника. И не-не може да ги сложите в багажника на автомобилите си докато мине Празника нито можете да ги дадете на близки... Това и аз го правех докато разбрах, че не е така! Точно така, сестри и братя-малко квас заквасва цялото тесто! Това стана с Израел-не послушаха Господа и не изтребиха изсред себе си народите които бяха определени поради греховете си от Бога на изтребление. И скоро започнаха да вършат същите неща както и тези народи. С което разбира се разгневиха Бога и Бог ги наказа дори и до днес. Сам Исус ни каза да се пазим от кваса на фарисеите-какво имаше предвид? Точно същото-защото фарисеите си имаха техните си учения и хората лесно ги възприемаха за чиста монета, като оставяха Бога и се обръщаха към традициите на човека.

Квасът представя грехът, сестри и братя! И понеже годината започва с първият месец-Авив, който пък тази година започва на 22 март-първият месец-Авив, то на 14 ден от месеца-4 април със залеза на слънцето е Пасхата а на 5  април при залез слънце започват Безквасните хлябове. На 11 април е 7ят ден на Безквасните хлябове. И на Пръвият и на Седмият ден имаме свето събрание! Това е заповядал Господ-същият Исус дето е Христос!! Изхврълете старите грехове от изминалата година и започнете начисто-тези от вас които търсите Бога и искате да живеете вечно в Божието Царство като богове! Дали тези празници са важни и дали трябва да се празнуват и днес? Иоан ви казва в Іто си послание, че ако някой твърди, че познава Исус а не пази заповедите му-лъжец е и истината не е в него... Исус ни е наредил в Левит 23 глава да пазим НЕГОВИТЕ!!!! ПРАЗНИЦИ ЗА ВИНАГИ!!!!Е, ако някой иска да следва Исус, ясно е какво трябва да прави! Защото Исус ни казва: “аз съм свят-бъдете и вие свети!” А ако не иска да следва Исус, то кого следва? Принцът на този свят? Да! А знаем, че принцът или богът на този свят е Сатана...Трето положение, братя и сестри просто няма!Благодаря ви за времето.

 

Отче наш, който си на небесата, да се свети твоето име; да дойде твоето царство; да бъде твоята воля, както на небето, така и на земята; дай ни днес ежедневният хляб; и прости ни дълговете както и ние простихме на нашите длъжници; и не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от лукавия (защото царството е твое, и силата, и славата, до вековете. Амин.)

Слава на Господ; Слава на Господ; Слава на Господ в името на Исус Христос!

 

 




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172136
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031