Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2012 20:54 - Има ли значение как ще служим на Бога
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1625 Коментари: 0 Гласове:
3



Сестри и братя,

Чели ли сте тези епизоди в Библията? Обърнали ли сте внимание на това, колко стриктен е Исус Христос по тези въпроси? Вижте ги-мислите ли, че Исус не е внимателен дори и за най-малките детайли?
Левит 10:1 А Аароновите синове, Надав и Авиуд, взеха всеки кадилницата си и, като туриха в тях огън и на него туриха темян, принесоха чужд огън пред Господа, - нещо което им беше запретил.

Огънят в храма не биваше никога да угасва и този огън беше "познат" на Господа. Но тези двама мъже явно са оставили огънят да угасне и после са взели дург огън. Е добре-ще каже някой-огънят си е огън... Но вижте добре-не е така пред Бога! Виждате ли, колко е серизоно това, как ще служим на Бога? Бог е Бог на детайлите!

2 За това огън излезе от пред Господа и ги пояде; и умряха пред Господа.
3 Тогава рече Моисей на Аарона: Това е, което говори Господ, като каза: Аз ще се осветя в ония, които се приближават при Мене, и ще се прославя пред всичките люде. А Аарон мълчеше.
4 И Моисей повика Мисаила и Елисафана, синовете на Аароновия стрика Озиил, и рече им: Пристъпете, вдигнете братята си отпред светилището и изнесете ги вън от стана.
5 Те, прочее, пристъпиха и ги изнесоха с хитоните им вън от стана, според както рече Моисей.
6 Тогава каза Моисей на Аарона и на синовете му Елеазара и Итамара: Главите си да не откриете, и дрехите си да не раздерете, за да не умрете и да не дойде гняв на цялото общество; но за изгарянето, което подклади Господ, нека плачат братята ви, целият Израилев дом.
7 И да не излезете от входа на шатъра за срещане, за да не умрете; защото мирото за Господното помазване е на вас. И те направиха според както каза Моисей.

Вижте какво трябваше да направи баща им-Аарон!! Разбирате ли, колко сериозно е всичко това? Някои все още мислят, че могат да служат на Бога на Израел както на тях им се иска-НЕ СТАВА!! И никога не е било възможно!
Вижте и това:
1 Летописи 13:1 Тогава Давид се съветва с хилядниците, стотниците и всичките началници;
2 и Давид каза на цялото Израилево общество: Ако ви е угодно и ако е от Господа нашия Бог, нека пратим навсякъде до братята си, останали по цялата Израилева земя, и освен тях, и до свещениците и левитите, които са в градовете им и околностите, за да се съберат при нас;
3 и нека донесем при нас ковчега на нашия Бог, защото не го потърсихме в Сауловите дни.
4 И целият събор каза, че ще направят така, защото това се видя право на всичките люде.
5 Тогава Давид събра целия Израил от египетския поток Сихор дори до прохода на Емат, за да донесат Божия ковчег от Кириатиарим.
6 И Давид отиде с целия Израил във Ваала, то ест, в Юдов Кириатиарим, за да дигне от там Божия ковчег, който се нарича с името на Господа, Който обитава между херувимите.
7 И като изнесоха Божия ковчег от Авинадавовата къща, туриха го на нова кола; и Оза и Ахио караха колата.

Ето-точно тук те направиха голяма грешка! Защото Бог заповяда как да се носи ковчега!! И не на кола! И вижте сега, какво стана после...

8 И Давид и целият Израил играеха пред Господа с всичката си сила, с песни, с арфи, с псалтири, с тъпанчета, с кимвали и с тръби.
9 А когато стигнаха до Хидоновото гумно, Оза простря ръката си та хвана ковчега, защото воловете го раздрусаха.
10 И гневът на Господа пламна против Оза и го порази за гдето простря ръката си на ковчега; и умря там пред Бога.
11 И Давид се наскърби за гдето Господ нанесе поражение на Оза; и нарече онова място Фарез-оза, както се казва и до днес.
12 И в оня ден Давид се уплаши от Бога, и каза: Как ще донеса при себе си Божия ковчег?

И да, сестри и братя-това е същият Исус, дето е Христос, който направи това и за когот са ви казали, че е само любов... Вижте добре, колко е опасен и как гледа и на най-малките детайли! Все още ли имате идеята, че можете да му служите както на вас ви се види за добре?...



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172118
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031