Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2012 19:47 - Писанията на апостол Павел-2
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1531 Коментари: 2 Гласове:
1



Писанията на апостол Павел-2

Сестри и братя,
Преди време започнах да ви представям писанията на Павел и какво наистина ни казва Павел. Защото както казва апостол Петър, мнозина извръщат тези писания за да ги нагодят по своите си учения, защото така и така не ги разбират на първо място.
Нека видим, какво ни казва апостолът на езичниците-Павел в 3 глава на Римляните. Ще направя анализ на всяко едно изречение, пък вие вижте, така ли е или не и правете с истината каквото решите за добре.

1 Тогава, какво предимство има юдеинът? или каква полза има от обрязването?

Някои казват, че Израел вече не е народа на Бога, че сега вече всеки-който викне два, три пъти „Исусе-Исусе” е от народа на Бога. Или който отива постоянно на църква... в неделята е истински християнин и Господ сега вече гледа на него/нея, но е оставил народа си-Израел. Но вижте какво ви казва апостолът тук, сестри и братя-какво предимство има Израилянина. И аз мога да ви представя ама много стихове от Библията дето ще ви покажат, че нищо не се е изменило в сърцето на Бога за неговият народ. Нещо повече-Исус казва чрез пророка, че който докача Израел-докача зеницата на окото на Отец!! Разбирате ли го това? И още ще прочетете в Откровението, че Новият Ерусалим ще има 12 врати и на тях имената на 12те племена на Израел. За да влезете в Новият Ерусалим-трябва!! да минете през едно то тези 12 племена-те ще ви научат, как да се държите с Бога!
И вижте сега, какво ви казва Павел:

2 Много във всяко отношение, а първо, защото на юдеите се повериха Божествените писания.

На Израел Бог даде Писанията и всичко останало, дори и тайните! Вижте същият Павел какво ви казва в 9 глава ан Римляните! Вижте и Амос 3 глава, 2 стих-само Израел познава Господ от всичките народи! А в 9 глава на Римляните, Павел ви казва, че Господ е дал-същият Исус в когото се кълнете, сестри и братя-само на Израел всичко и те са неговият народ! Ето го-за да не съм голословен:

1 Казвам истината в Христа, не лъжа, и съвестта ми свидетелствува с мене в Светия Дух, 2 че имам голяма скръб и непрестанна мъка в сърцето си.
3 Защото бих желал сам аз да съм анатема от Христа, заради моите братя, моите по плът роднини;
4 които са израилтяни, на които принадлежат осиновението на славата, заветите и даването на закона, богослужението и обещанията;
5 чиито са и отците, и от които се роди по плът Христос, Който е над всички Бог, благословен до века. Амин.

Виждате сами, сестри и братя-и да, Павел не лъже! Това е цялата Библия! Израел бе осиновен от Бога! На Израел Бог даде всичко! На Израел Бог даде Закона, с Израел сключи заветите! Да можете да ми посочите от Библията някога Бог да е сключвал какъвто и да е завет с когото и да било друг народ? Няма такова нещо!!!

3 Понеже, ако някои бяха без вяра, що от това? тяхното неверие ще унищожи ли Божията вярност?

Какво ви казва тук Павел, сестри и братя-нашето неверие не променя фактите! Някои и не искат да чуят за Бога-Бог ще ги съди за това! Защото им е дал шанса и те са го отхвърлили-знаейки, че го правят умишлено!

4 Да не бъде! но Бог нека бъде признат за верен, а всеки човек лъжлив, според както е писано: - "За да се оправдаеш в думите Си, И да победиш, когато се съдиш".

Вижте това тук-някои ми казват, че били християни понеже били всяка неделя на църква-кого лъжете, освен себе си? На църква трябва да сте в събота-този е денят дето Бог е отделил и осветил и го е поставил за знак между себе си и неговите си. Но от къде е неделята тогава? Тя пък е знака между Сатана и неговите... Сериозна приказка-нали? Да-съвсем сериозна е и целта ми е да ви накарам да се събудите, да оставите лъжите в които сте повярвали и да се обърнете към Бога-за да спасите себе си. Други ми казват, че Закона е бил прикован на кръста-но ако е то вече няма Закон-Бог няма Закон. Е как тогава ще съди когото и да било, че е нарушил Закона-ми не е възможно! И това ми го казват интелигентни хора, хора с образование... Е как стана така, че така елементарно ви излъгаха и вие приехте с радост тази лъжа? Но лъжата-тя не може да ви заведе във вечният живот-тя води на друго място. Искате ли да научите-кое? И по това ще говорим...

5 Но ако нашата неправда изтъква Божията правда, що има да кажем? Несправедлив ли е Бог, когато нанася гняв? (По човешки говоря).

Понеже ние вършим грехове-това е неправдата за която говори Павел, то това добро ли е-защото показва колко праведен е Господ? Защото видите ли-чрез нашите действия, ние издигаме Бога защото е Праведен! Не, сестри и братя-Бог ще ни съди по делата ни! Тоест-каквото е вършил човек-според това и ще получи. И ако е вършил неправедни дела-те не променят праведността на Бога-ще получи вечното наказание. А ако е вършил праведни дела-пазил е Закона на Бога с всички сили-ще получи наградата в края на пътя-вечният живот!! Така просто е! Ето ви сега отново Павел-вижте как го е обяснил, но не-вие не го четете за да го разберете...

6 Да не бъде! понеже тогава как Бог ще съди света?
7 Обаче, казваш ти, ако с моята невярност Божията вярност стане по-явна, за Неговата слава, то защо и аз, въпреки това, да бъда осъждан като грешник? 8 И защо да не вършим зло, за да дойде добро? (както някои клеветнически твърдят, че ние така говорим). На такива осъждането е справедливо.

Те справедливо ще бъдат осъдени, защото са обикнали неправдата и делата им са зли! И вижте-те казват и на другите човеци-е защо да не вършим тези дела, след като чрез тях издигаме Бога най-високо?

9 Тогава що следва? Имаме ли ние някакво предимство над езичниците? Никак; защото вече обвинихме юдеи и гърци, че те всички са под грях.
10 Както е писано: - "Няма праведен ни един;
11 Няма никой разумен, Няма кой да търси Бога.

Нали обичате апостол Павел-вижте какво ви казва-а цитира Старият Завет-няма разумен, няма ни един! Защото ние всички грешим в много неща!! Но-има ли хора дето с всички сили се стараят да следват Бога-има!! И тези дето вършат тези неправедни дела биват осъдени от Закона! С което Павел ви казва, че Закона не е отпаднал... Това ви го казва Павел-нали така? Любимият ви апостол!

12 Всички се отклониха, заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един".
13 "Гроб отворен е гърлото им; С езиците си ласкаят". "Аспидова отрова има под устните им".
14 "Техните уста са пълни с клевета и горест".
15 "Нозете им бързат да проливат кръв;
16 Опустошение и разорение има в пътищата им;
17 И те не знаят пътя на мира",
18 "Пред очите им няма страх от Бога".
19 А знаем, че каквото казва законът, казва го за ония, които са под закона; за да се затулят устата на всекиго, и цял свят да се доведе под съдбата на Бога. 20 Защото ни една твар няма да се оправдае пред Него чрез дела изисквани от закона, понеже чрез закона става само познаването на греха.

С това отхвърляме ли Закона? НЕ!! Защото правдата от Бога е основана на законност!!! И за нея свидетелствува Библията-Старият завет, както и Новият също. И вижте-ако няма Закон-не е възможно никой да ви осъди че го нарушавате-просто не можете да нарушите това, което не съществува!

21 А сега и независимо от закон се яви правдата от Бога, за която свидетелствуват законът и пророците,

Коя е тази правда, дето се яви и за която свидетелствуваха пророците и Закона-ами коя мислите, че е сестри и братя? Това е Исус дето дойде в плът и кръв за да умре за нас-той е Христос-който създаде света и даде всички Закони! Или Помазаника-помазан от Отец за да спаси света и да владее над света!

22 сиреч правдата от Бога, чрез вяра в Исуса Христа, за всички [и на всички], които вярват; защото няма разлика.

И всеки, който повярва в Исус-ще спаси себе си! И не-няма разлика сега вече между Израел и всички останали народи, защото чрез Исус сега всички имат възможността да спасят себе си. Но вижте сега, сестри и братя-четете внимателно, защото и в това сте в огромна заблуда: какво означава да вярвам в Исус? Ами съвсем просто е-ако вярвам в Исус, ще върша всичко, което Исус е заповядал и което той вършеше!!! Това означава вяра в Исус! Вие все казвате, че вярвате в Исус, но не вършите нищо от това, което е заповядал! Е-кого лъжете-защото Исус не можете излъга?!

23 Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога,

И понеже дори и мъже като Авраам и Давид съгрешиха пред Бога-нарушиха Закона на Бога-то няма човек, който да спаси себе си от създанието на света! Тук само ще спомена за Енох, за когото знаем, че не е видял смърт и казвам-не знаем ,какво е Енох сега! С това спирам по този въпрос.
И така-тези хора на Бога се опитваха да пазят Закона, но тук или там-падаха и не беше достатъчно това, че се опитваха да пазят Закона. И това, което не им достигаше беше... кръвта ан Исус, която покриваше всичките им грехове извършени поради недомисляне или за които се бяха разкаяли, но последиците оставаха... Кръвта на Исус-под която се застава само!! По определен начин може да ни спаси. Защото покрива множество грехове! И погубителят няма да ни погуби!

24 а с Неговата благост се оправдават даром чрез изкуплението, което е в Христа Исуса,

И да-това е свободен дар, но след като си го получил, трябва да вършиш това, което изисква Дарителят-иначе ще го загубиш! Това е благодатта, за която не сме платили, сестри и братя!

25 Когото Бог постави за умилостивение чрез кръвта Му посредством вяра. Това стори за да покаже правдата Си в прощаване на греховете извършени по-напред, когато Бог дълготърпеше, -

Вижте какво ви казва Павел-посредством вяра!!! Вие твърдите, че вярвате в Исус-но не пазите нищо от това, което той е заповядал! Е за каква вяра вие говорите? И вижте-чрез кръвта си Исус прости греховете на всички дето са грешали преди да дойде той на земята и да умре за нас-които разбира се го търсеха, но нещо не им достигаше... Но какво ще кажем ние-защото живеем днес? Същата работа-чрез истинската вяра в Исус можем да спасим себе си и днес! Но-отново-вярата се изразява в делата и означава, че пазим всичко, което Исус е заповядал-а именно Исус е дал всичките закони!

26 за да покаже, казвам правдата Си в настоящето време, та да се познае, че Той е праведен и че оправдава този, който вярва в Исуса.

И така-Исус е праведен-в него нямаше никакъв грях и за това е наречен Светият Израилев-и никой друг не е наречен така! И чрез кръвта си той ни покрива! За това не разбирам, как така не участвате в Пасхата и сте последователи на Римо католическото причастие..., но това си е ваша работа. На сила никой няма да бъде спасен, но само тези които смирят себе си и се обърнат към Бога, следвайки всичко, което е заповядал!

27 И тъй, где остава хвалбата? Изключена е. Чрез какъв закон? чрез закона на делата ли? Не, но чрез закона на вярата.

А самата вяра се демонстрира чрез делата! Вие мислите, че Павел ви казва, че ще спасите себе си чрез вяра-да, но вяра без дела е мъртва! И Закона на Бога не се изменя-никога!

28 И така, ние заключаваме, че човек се оправдава чрез вяра, без делата на закона.
29 Или Бог е Бог само на юдеите, а не и на езичниците? Да, и на езичниците е. 30 Понеже същият Бог ще оправдае обрязаните от вяра и необрязаните чрез вяра.

Какво ви казва Павел-че ако вярвате, ще спасите себе си! Но нима ако вярвате в Бога-няма да му вярвате за всичко? Е-кой даде обрязването, братя? И как го даде-не е ли чрез завет-което е Закон? И сега вие казвате, че вярвате, но не искате да вършите това, което Бог е наредил? Или-ще вършите едно, пък друго-не? Е как мислите-може ли да стане така? Тоест-Бог изисква от Израел определени неща и ще ги съди ако не ги вършат, но от всички останали-не е важно и те не са задължени-така ли? Не лъжете себе си!

31 Тогава, чрез вяра разваляме ли закона? Да не бъде! Но утвърждаваме закона.

Е кака така хем утвърждаваме Закона чрез вяра, хем няма Закон? Ама разбира се, че като повярваме-автоматично търсим, какво е заповядал Господ и се стараем с всички сили да пазим Закона-защото чрез него и живеем докато не дойде времето когато Исус ще дойде отново. Кажете ми, сестри и братя-не сте ли чели как същият Павел ви казва, че никой беззаконник няма да влезе в Божието Царство-нали така ви казва?! Но вие все още ли казвате, че Закона е прикован на кръста? Е-на кого да вярвам-на вас или на Павел?...

И така, сестри и братя-сами виждате, че това, което е писал Павел нито са ви го обяснили както трябва, нито вие сте го проучили сами за да видите как е. И това е нещо от лесните неща дето е писал Павел-ще стигнем и до много по-сериозни от които-гарантирам ви-почти нямате и понятие.

Татко наш, който си на небето; да се свети името ти, да бъде волята ти и да дойде твоята слава и твоето царство, както е на небето, така и на земята! Дай ни днес ежедневният хляб и прости ни дълговете, както и ние простихме на длъжниците си. И не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от злото. Защото е твоя славата и силата и царството во веки веков! Амин!
Слава на Бога! Слава на Бога! Слава на Бога на Израел! В името на Исус! Амин!



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. grv - Може би
02.02.2012 20:11
Приятелю защо мислиш, че никой друг не е разбрал това което ти разбираш. Света е доста голям и в него има милярди хора. Повярвай ми има много други, които са разбрали това което пишеш. Не мисли, че си единствен.
За пояснение не визирам себе си.
Бъди здрав!
цитирай
2. bojiislujitel - Радвам се, че има и други които знаят ...
02.02.2012 21:53
Радвам се, че има и други които знаят това и са го разбрали!! Разбира се, че не съм единственият-винаги има остатък! Хора които искренно търсят Бога. Но болшинството от днешните християни нямат и понятие от това, което е писал апостол Павел. А и не желаят сами да проверят и мислят с главите си, но чакат някой да им каже на готово всичко и дали е така или не-няма значение...
Но аз писах-това тук е лесно-то е от най-леките неща дето е писал Павел. Ще стигнем и до много по-сериозните неща. Но дори и от това тук е напълно ясно, че само на Израел Бог е дал всичко-и не, не става въпрос за тези дето наричат себе си Юдеи-а не са!! И за това съм писал на този блог-който иска, може да провери, как, защо и какво...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2189154
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930