Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2011 16:42 - Знаците на времената в които живеем
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1706 Коментари: 1 Гласове:
1



Здравейте сестри и братя,

Това е урокът от Събота 12 април 2003 година, предаден ни от нашият брат Даниел. Вижте сами колко неща са се променили от тогава до днес и се променят все по-бързо. Земетресенията-убийци-както наричат тези дето са причината за смъртта на хиляди хора са се увеличили през тези години извънредно много. Урагани, наводнения, суша, глад, болести, войни-всичко това се е увеличило много от 2003 година до днес. И ще продължава да се увеличава!! Прочетете внимателно този урок и вижте какво става около вас...


Знаците на времената

Много събития се случват в днешно време-събития които определено имат значение за всеки един от нас. Хората се питат: дали това има нещо общо с пророчествата на Библията? Библията не се занимава със САЩ, независимо от това, че САЩ е най-голямата западна сила днес. И причината е, че САЩ няма да е най-голямата западна сила в последните времена. Най-голямата сила в последните времена, ще е Европейският Съюз. Те ще са основната и най-голяма западна сила в последните времена, а най-голямата източна сила ще бъде Русия.
Когато разглеждаме Матеи 24 глава, ще видим, че по принцип, всички тези сили са в пророчествата. Исус казва, че знакът за Неговото идване, ще бъде и това, че царство ще се повдигне против царство и народ против народ. Ще има глад и зеетресения на много места. В този смисъл, САЩ са включени също в тези пророчества. Освен това, Библията казва, че в последните времена ще има световна война. Световна война означава, че всички нации ще бъдат включени. Което само по себе си казва, че САЩ ще бъдат в тази война, както и всички други нации. Но главна роля за САЩ в пророчествата на последните времена няма.
Нека обаче се занимаем днес с двете сили които наистина ще играят основните роли в тези пророчества на последните времена. Ще ги покажем според Библията.
Ще покажем как ще ги познаете, според Библията, защото иначе не можете да прочетете за тях ако ги търсите според имената които те имат днес. Тогава ще проверите някои неща в историята и географията и така ще разберете за кого говори Библията.

И така, нека започнем урока в Матеи 24 глава, защото в нея Господ ни дава всичко, което ще стане в последните времена. И когато се занимаем с нея и я разберем, сравнявайки я с това което става днес в света, ще видим, че тези неща се случват точно както са описани. И ще видим, че ние живеем в последните времена. И не бива да правим никаква грешка в това отношение! Много хора не разбират какво означава това. Когато се заговори за края на този свят, те започват: Господ ще дойде и ще разруши всички по лицето на земята и ще вземе праведните на небето и всички останали на земята ще бъдат унищожени.
Библията не учи такива неща. Когато Библията говори за края на света, тя говори за свършека на един период, една ера. Края на времената в които човека е управлявал и ще бъде началото на времето, когато Господ ще управлява.

И така, Матеи 24 глава,

1 И като излезе Исус от храма и си отиваше, учениците му се приближиха да му покажат зданията на храма. 2 А той в отговор им рече: Не виждате ли всичко това? Истина ви казвам, Нема да остане тука камък на камък, който да се не срине. (Това се случи в 70 година) 3 И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при него насаме и рекоха: Кажи ни, Кога ще бъде това? И какъв ще бъде белега на твоето пришествие и на свършека на века? 4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди некой; 5 защото мнозина ще дойдат в мое име, казвайки, Аз съм помазаникът, и ще заблудят мнозина.

Едно от нещата които имаме днес, са лъжливи доктрини. Те ще кажат, че Исус е Христос, но после ще се обърнат и ще заблуждават хората. Защото ако вие наистина сравните с това, което се говори днес, с това което ни казва Библията, ще видите, че днес има твърде много лъжливи доктрини. Едни от нещата са: Коледа, Великден, Разпети петък и всичко от този сорт, отиване на небето и всичко от този сорт, когато Библията ни учи, че Исус ще дойде на земята и царството му ще бъде на земята за винаги. И всички които учат хората на тези неща, ще ви кажат, че Исус е Христос. Те не отричат Исус, но те отричат неговата доктрина.

6 И ще чуете за войни и военни слухове;

това включва всичко което става днес, включително и войната в Ирак, в Авганистан, в Либия дори и в Пакистан, защото всичко това е твърде малко и все още не показва голямата картина, защото Господ се занимава именно с голямата картина

..но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат: но това още не е свършека. 7 Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове.
8 Но всичко това ще бъде само начало на страдания.

Днес трябва да наблюдавате Израел и палестинците, защото тези са които трябва да се следят-от там именно ще дойде новата световна война.

Нека отидем на Даниил 2, стих 31-ще видим как е било тогава и ще определим нещата дори и до днес. Още ще идентифицираме някои от тези основни играчи в последните времена.

31 Ти, царю, си видел, и ето голем образ. Тоя голем образ, който е бил велик, и чийто блесък е бил превъзходен, е стоял пред тебе; и изгледът му е бил страшен. 32 Главата на тоя образ е била от чисто злато, гърдите му и мишниците му от сребро, корема му и бедрата му от мед, 33 краката му от железо, нозете му отчасти от железо а отчасти от кал. 34 Ти си гледал додето се е откъснал камък, не с ръце, който е ударил образа в нозете му, които са били от железо и кал, и ги е строшил. 35 Тогава железото, калта, медта, среброто и златото са се строшили изведнъж, и са станали като прах по гумното лете; ветърът ги е отнесъл, и за тех не се е намерило никакво место. А камъкът, който ударил образа, е станал голема планина и е изпълнил целият свят.

Това е било сън. Ето и значението на съня:

36 Това е сънът; и ще кажем и значението му. 37 Царю, ти си цар на царете, на когото небесния Бог даде царство и сила, могъщество и слава; 38 и където и да живеят човеците, горските зверове, и небесните птици, той ги е дал в твоята ръка, и те е поставил господар над всички тех. Ти си оная златна глава.

И така, цар Навуходоносор е тази златна глава-Вавилонската империя-първата световна империя.

39 И подир тебе ще се издигне друго царство по-долно от твоето, и друго трето царство от мед, което ще обладае целият свят.

И така, намираме, че тези различни метали представляват царства (или империи), или: правителства!

40 Ще се издигне и четвърто царство яко като желязо, понеже железото строшава и сдробява всичко; и то ще строшава и стрива както желязото, което строшава всичко.

вече знаем коя е първата империя-Вавилонската

41 А понеже си видял нозете и пръстите отчасти от гранчарска кал и отчасти от железо, това ще бъде едно разделено царство; но в него ще има нещо от силата на железото, понеже си видял железото смесено с глинена кал.

тука имаме 10 пръста на краката и ще определим и тях

42 И както пръстите на нозете са били отчасти от железо и отчасти от кал, така и царството ще бъде отчасти яко и от части крехко. 43 И както си видял железото смесено с глинена кал, така ще се размесят с потомците на други родове човеци; но нема да се слеят един с друг, както железото не се смесва с калта. 44 И в дните на ония царе

на тези 10 царе представени с 10 пръста на краката

...небесния Бог ще издигне царство

с други думи-Божието царство. Ние все още чакаме това царство, което означава само по себе си, че това последното царство е все още тука!

, което до века нема да се разруши...

Нека сега намерим кое е второто царство.
Даниил 5 глава, стих 24-нека оставим Библията да идентифицира тези царства. Защото всички те са световни империи, които са управлявали или управляват целият свят.

24 За това, от него е била изпратена частта от ръката, и това писание се написа: 25 И ето писанието, което се написа: М`не, М`не, Т`кел, у Фарсин. 26 Ето и значението на това нещо: М`не, Бог е преброил дните на твоето царство, и го е свършил

касае се за Вавилонската империя

; 27 Т`кел, Претеглен си на къпоните и си се намерил недостатъчен; 28 П`рес, Раздели се царството ти, и се даде на Мидяните и Персите.

И така, Вавилонската империя изчезва и се явява новата империя-на Мидяните и Персите

29 Тогава Валтасар заповеда, та облекоха Даниила в багреницата, окачиха златната огърлица около шията му, и прогласиха за него да бъде един от тримата, които да владеят царството. 30 В същата нощ царя на Халдейците Валтасар биде убит. 31 И Мидянина Дарий, който бе около на шестдесет и две години, взе царството.

Сега вече знаем кое е и второто царство-втората световна империя. И така, вече знаем първата и втората световни империи.
Нека сега да видим коя е третата империя!
Даниил 8,

20 Двата рога на овена, който си видял, са царете на Мидия и Персия. 21 Буйният козел е Гръцкият цар (или с други думи, виждаме гръцката империя); и големият рог между очите му е първият цар.
Нека сега да подкрепиме казаното:
Даниил 8,

1 В третата година от царуването на цар Валтасара видение ми се яви, на мене Даниила, подир онова, което бе ми се явило по-напред. 2 Видех във видението, ( а когато видех, бех в замъка Суса, който е в областта Елам; и когато видех видението бех при потока Улай)-3 прочее подигнах очите си и видех, и, ето, стоеше пред реката един овен, който имаше два рога; роговете беха високи, но единият по-висок от другия; и по-високият беше израстнал по-после.

Тези два рога представляват Мидяните и Персите, овена представя Мидо-Персииската империя. Персия бяха по-големият рог и те дойдоха по-после.

4 Видех, овенът че бодеше към запад, към север, и към юг; и никой звер не можеше да устои пред него, и немаше кой да избави от силата му; но постъпваше по волята си, и се носеше горделиво. 5 А като размишлявах, ето, козел идеше от запад по лицето на целия свят, без да се допира до земята; и козелът имаше бележит рог между очите си.

Ние знаем вече кой е козелът-това е Гръцката империя.

6 Той дойде до овена, който имаше два рога, който видех да стои пред потока, и завтече се върху него с устремителната си сила. 7 И видех, че се приближи при овена и се разсвирепи против него, и като удари овена счупи двата му рога; и немаше сила в овена да устои пред него; но го хвърли на земята и го стъпка; и немаше кой да отърве овена от силата му.

И така, вече знаем с кого си имаме работа-Мидо-Персия и Гръцката империя, идваща след тях.
Нека сега видим какво казва историята. И ето защо знаем, че Библията е Божието слово-защото всичко което е в нея се е сбъднало. Всичко се е случило точно както го описва словото.
Ще прочетем от “World Book Encyclopedia”, volume 15: Персия е била земя, която включва част от днешните Иран и Афганистан, под владичеството на Кир Велики...станала център на велика цивилизация и център на велика империя. Името Персия е дошло от Пърсес-гръцкото име на този регион. Персите сами наричали този регион “земята на иранците, от където и дошло името й. През 500 В.С. Персия става център на огромна империя, която включва почти целият тогавашен свят. Персия напада Гърция през 400В.В.С. , но гърците ги отхвърлят от Европа, приключвайки по този начин тяхното разширяване. Александър Велики покорява империята през 331В.С.
Сега нека видим какво пише “ American People Encyclopedia” , volume 15:
Нека обаче прочетем отново 7 стих преди това:

7 И видех, че се приближи при овена и се разсвирепи против него, и като удари овена счупи двата му рога; и немаше сила в овена да устои пред него; но го хвърли на земята и го стъпка; и немаше кой да отърве овена от силата му.

Ето какво пише в посочената енциклопедия: Александър Велики победил Персите през 333 и 331 в Галкамела. С това се слага краят на империята на Мидо-персииската империя.

И така, остава да намерим само последната империя.

Даниил 8 глава,

8 За това, козела се възвеличи много: а когато заякна, големият му рог се счупи, вместо който излязоха четири бележити рога към четирите небесни ветрища.

Това беше гръцката империя и рогът беше Александър Велики.
Сега нека прочетем малко история: “ The legacy of Alexander the Great”
Неговата невероятно успешна 11 годишна кампания покори цялата Персииска империя, включително земи толкова далечни като Индия, (за 11 години той покорил целият свят!!!). Когато Александър умрял през 323 В.С. на възраст 32 години, териториите които покорил били разделени между четирите му генерали.
И така-Библията пише за 4 рога, излезли от гръцкият цар.
Сега нека прочетем какво пише в “ Encyclopedia Britannica” за да намерим кои са тези 4 генерала. През 306 година, след като Димитриус завладял Кипър и Антигонас, направил себе си цар, както и за сина си-ясно потвърждение, че те са царе от империята на Александър Велики. Една година след това Птоломей също си присвоява царска титла и става цар на Египет. Останалите трима са Касандър, Ласимикус и Селусиас. Ласимикус взима Азия. Селусиас взима Сирия....Битката при Ибсус отбелязва завършването на опитите за обединяване на империята.
Нека прочетем от книгата “Last 2 Million Years” , стр. 103 и 104: Сянката на Рим. Великата борба между Рим и Картаген, който владеел западното средиземноморие, през по-голямата част на времето на гърците (Hellenistic age-означава времето на гърците), дошло на края си през 146 В.С. с тотална победа на Римляните. С унищожаването на Картагена, Рим е бил свободен да обърне внимание на източното средиземноморие-Гърция. Скоро главната част на Гърция станала Римска колония и през 1 век В.С., Рим превзел почти всички земи от бившата империя на Александър Велики.
И така-Рим дошъл на сцената и станал световна сила. Страница 104: Когато Рим завладял Гърция, те усвоили най-доброто от гръцката култура.
И така-ние знаем вече с кого си имаме работа: с Вавилонската империя, с Мидо-Персииската империя, с Гръцката империя и най.накрая-Римската империя.
Библията казва: В дните на тези царе, ще дойде Божието царство...
Вавилон се яви и изчезна, Мидо-Персите се явиха и изчезнаха, Гръцката империя се яви и изчезна, но тази последната трябва да бъде до идването на Господ, защото Библията казва: В дните на тези царе, Господ ще създаде царството си на земята...
Да видим Даниил 7 глава

1 В първата година на Вавилонския цар Валтасар Даниил виде сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа сънът и разказа същността на работите.

В 2 глава Цар Навуходоносор имаше сън и Даниил го обясни. Сега Даниил имаше сън и беше същият.

2 Даниил проговаряйки рече: Видех в нощното си видение, и, ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху големото море. 3 И четири големи зверове възлезоха из морето, различни един от друг. 4 Първият бе като лъв (това е Вавилон) и имаше орлови крила; а, като го гледах, крилата му се изскубаха, и той се издигна от земята и биде заставен да се изправи на две нозе като човек, и даде му се човешко сърце. 5 След това, ето друг звер, вторий, приличен на мечка, (Мидяните и Персите), който се повдигна от едната си страна, и имаше три ребра в устата си между зъбите си; и му думаха така: Стани, изяж много месо. 6 Подир това, като прогледнах, ето друг звер, приличен на леопард, който имаше на гърба си четири птичи крила: тоя звер имаше и четири глави; и даде му се власт. 7 Подир това, като погледнах в нощните видения, ето и четвъртия звер, страшен и ужасен и твърде як; той имаше големи железни зъби, с които пояждаше и сломяваше, като стъпкваше останалото с нозете си; (Римската империя) той се различаваше от всичките зверове, които беха преди него; и имаше десет рога.

Спомнете си във втора глава на Даниил имаше 10 пръста-тук са 10 рога. Ние имаме все още работа с 10!

8 Като разглеждах роговете, ето, между тях излезе друг рог, малък, пред който три от първите рогове се изкорениха;

Значи, този малък рог е част от Римската империя!

и ето, в тоя рог имаше очи като човешки очи, и уста, които говореха надменно.
20 и за десетте рога, които беха на главата му, и за другия рог, който излезе, и пред който паднаха три, то ест, за оня рог, който имаше очи и уста, които говореха надменно, и който наглед бе по-як от другарите си. 21 Гледах същият рог като воюваше със светиите и превъзмогваше против тях.

Това е в последните дни-ние още не сме там-все още чакаме това да стане. И така, когото и да представлява този малък рог, ще води война със светиите. Днес много са светии, но когато този рог дойде, много от тези светии ще се откажат от това, че са светии...
22 докато дойде Древният по Дни,

значи до тогава този рог ще води война със светиите-докато дойде Господ,

и се извърши съд за светиите на Всевишния, и настана времето когата светиите завладеха царството. 23 Той каза така: Четвъртият звяр ще бъде четвърто царство на света, което ще се различава от всичките царства, и ще погълне целия свят, и ще го стъпче и разтроши. 24 А за десетте рога, те са десет царе, които ще се издигнат от това царство;

значи тези 10 рога представят 10 царе!

и след тех ще се издигне друг, който ще се различава от първите, и ще покори трима царе.

значи, той ще е също цар, но е различен. Защо е различен-защото той е религиозен цар!

Нека сега видим Откровението на Иоана 13 глава.
Откровението се занимава с последното царство, което е абсорбирало първите три. Защото именно това е което се е случило. Вавилонската империя беше погълната от Мидо-Персииската империя. Тя пък беше погълната от Гръцката империя. Тогава Римската империя дойде и погълна Гръцката империя. Но нека се върнем към словото: Откровението на Иоана 13 глава

1 И видех звер, който възлизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена. 2 И зверът, който видех, приличаше на леопард, (кой беше леопардът-това беше гръцката империя-тя беше абсорбирана от Римската империя) и краката му беха като крака на мечка,

коя беше мечката-това беше Мидо-Персия-те бяха абсорбирани-погълнати-от Гръцката империя

...устата му, като уста на лъв;

кой беше лъвът-Вавилонската империя-Мидо-Персииската империя я абсорбира. И така-в този звяр са характеристиките на всички тези три империи. И така, от първите империи не е останало нищо. Тази, която е останала е Римската империя. И Библията ни казва, че тя ще бъде и по времето на идването на нашия Господ! Защото в дните на тези царе, Господ ще основе царството си на земята. И така, Рим е все още в тази картина. Нека сега видим какво е станало с Рим!

; и змеят даде нему силата си, престола си и голема власт.

Откъде е получила силата си Римската империя-от дявола! И така, всичко което днес мислите, че идва от Рим или е дошло от Рим, всъщност идва от дявола! И всичко, което имате днес, което мислите, че е дошло от главата на християнството, всъщност идва от дявола. Ето защо днес имате коледа, великден, отиване на небето, разпети петък-всичко това е дошло от там-не е дошло от Господ!

3 И видех една от главите му като-че-ли смъртно ранена;

Това е Рим. И е била смъртно ранена, когато Римската империя пада през 476 A.D. Във всички исторически книги това е датата на падането на Римската империя. Но сега, Библията казва, че Римската империя ще бъде по времето на второто идване на Господ. Дори и да не я виждате днес, трябва да е тук!

но смъртоносната му рана оздраве;

Това е което обяснява какво се е случило. И ще видим как така смъртоносната рана е оздравяла

...и целата земя, очудена, отиде след звера, и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звера; 4 поклониха се и на звера, казвайки: кой е като тоя звер? И кой може да воюва против него?

Тук трябва отново да обясниме какво имаме. Имаме два рогова система: първо-имаме десет рога, после дойде един, който беше различен: тези десет представляват цивилни царе; малкият рог представлява религиозен цар! И така, имаме царе които управляват заедно-имаме цивилни царе, имаме и религиозен цар. Тези десет рога са се появили всеки във времето си и всеки един се е опитал да възстанови Римската империя, но не е успял. Всички обаче са се опитвали да възстановят Римската империя, но са се опитвали с помощта на този религиозен цар. И до днес 9 от тези царе са се явили и са си отишли, и един е останал да се яви. И той, заедно с религиозния цар ще възстанови Римската империя и ще ви покажем това нещо.

5 И даде му се да говори и с устата си горделиво и богохулно; даде му се още власт да действува четиридесет и два месеца.

42 месеца-3.5 години-а не 7 години както някой ви е казал!

6 И отвори устата си да изрече хули против Бога, да хули името му и скинията му, па и ония, които живеят на небесата. 7 И позволи му се да воюва против светиите и да ги победи; и даде му се власт над всеко племе и люде, език и народ. 8 И ще му се поклонят всички, които живеят на земята, всеки, чието име не е било записано от създанието на света в книгата на живота на закланото агне. 9 Ако има човек ухо, нека слуша. 10 Ако некой завожда в плен, и той в плен ще отиде; ако некой убива със сабя, и той требва от сабя да бъде убит. Тука е нужно търпението и верата на светиите. 11 И видех друг звер, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей.

Отново имаме същото-двама царе: цивилен и религиозен

12 Той упражняваше всичката власт на първия звер в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звер, чиято смъртоносно рана бе оздравела. 13 И вършеше големи знамения, дотам щото да направи и огън да слиза от небето на земята пред човеците. 14 И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звера, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звера, който беше ранен от сабята и оздраве.

Нека сега да видиме Откровение 19 глава, за да идентифицираме тези два рога с които се занимахме тук.

19 И видех звера и земните царе

чрез звяра беше представена световна империя, както и цивилен управник-цар, който е представен също чрез звяр

и войските им събрани да воюват против яздещия на коня и против неговото воинство.

Това е идването на Исус Христос-те ще се приготвят да воюват срещу Господ

20 И зверът биде уловен, и с него лъжепророка,

Лъжепророка-това означава, че си имаме работа с религиозен индивид! И така-имаме цивилен водач-цар-и религиозен водач.

, който беше извършил пред него знаменията, с които измами ония, които беха приели белега на звера, и които се покланяха на неговия образ;

Лъжепророка беше този, който извърши тези чудеса. Но те дойдоха с Римската империя. Имаме цивилен управник, както и религиозен управник. И така, ще имаме двойна система-управлявана от цивилен, както и от религиозен император.
Но нека сега видим Откровение 20 глава

4 И видех престоли; и на тия, които беха наседали на тех, дадено бе да съдят; видех и душите на ония, които беха обезглавени поради свидетелството си за Исуса,

Това е времето когато ще дойде Господ. Ще има хора които ще дадат живота си заради Божието Слово

, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звера, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживеха и царуваха с Христа хиляда години.

Исках само да ви покажа какво ще бъде в тези дни. Ще има религиозно преследване. И всичко това ще е ръководено от Лъжепророка. Защото той беше, който направи чудесата. Той беше, който заблуди тези които живееха на земята. Той предизвика всеки да бъде принуден да получи белега на звяра. Значи имаме работа с Римската империя, имаме работа с религия, която дойде от Римската империя, както и вторичното правителство на Римската империя.
Нека сега видиме Откровение 17 глава, стих 1. Този път религията е представена чрез жена.

1 И дойде един от седемте ангела, които държеха седемте чаши, та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на големата блудница, която седи на много води;

Тези води представят хора

2 с която блудстваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудстване.

Аз винаги питам: вие сте земни жители, нали? Коя е тази жена? Вие трябва да знаете коя е тази жена, защото ако не знаете коя е тя, то не бихте днаели дали не сте пили от нейното вино! Защото пише, че жителите на земята са се опили от нейното вино! Вие сте жителите на земята, това ми казва, че вие сте пили също от тази чаша.

3 И тъй, той ме заведе в една пустиня, дето видех жена, седеща на червен звер, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога. (

Кой е този звяр? Това е Рим, нали. Значи, тази жена е дошла с този звяр-с Рим-и жената контролира този двяр! Защото казва: “дето видех жена, седеща на червен звер”-тя седи на него, тоест го контролира! И ако потърсите в историята, ще намерите, че Римо католическата църква винаги е контролирала Римската империя след 476 A.D. Когато и да е имало опит за възстановяване на Римската империя след 476, винаги е бил контролиран от Католическата църква.

4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудстване.

Какво е всичко това което е в чашата? Това са всичките лоши /грешни доктрини, които не са потвърдени от Библията: Коледа, великден, разпети петък, отиване на небето, неделята...И така-от къде са дошли всички тези лъжливи доктрини-от чашата! Всичко, което някои наричат Християнство идва от тази чаша! И Библията ни казва, че всеки, който пие от тази чаша се опива от виното на разпаленото й блудстване!

5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; Великий Вавилон, Майка на блудниците и на гнусотиите на земята.

Това е било написано на челото й: Майка на ...Тя има деца-нали? Коя е тя? Тя е Римо-католическата църква! И кои излязоха от нея? Четете историята! Всички: Православните, Протестантите-това са нейните деца. И всичко което Майката ги е учила, те приказват същите неща. Отидете в една от тези църкви: какво ще намерите? Великден, Коледа, неделята, отиване на небето, разпети петък-всичко от майката! Тя е наречена: “Тайна; Великий Вавилон, Майка на блудниците и на гнусотиите на земята.”

6 И видех, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видех, зачудих се твърде много. 7 Но ангелът ми рече: Защо се зачуди? Аз ще ти кажа тайната на жената и на звера, който я носи, който има седемте глави и десетте рога. 8 Зверът, който си видел, беше, но го нема; обаче, скоро ще възлезе из бездната и отиде в погибел.

Звярът беше-Римската империя и го няма-това е именно Римската империя. Тогава, когато излезе от бездната, смъртоносната му рана ще бъде излекувана. Защото те се опитват да излекуват тази рана-от 476 до сега, начело с папата, но никой не е успял да го излекува. На края, последният владетел ще успее да излекува смъртоносната рана.

...И земните жители, всеки, чието име не е написано в книгата на живота от създанието на света, ще се зачудят когато видят, че зверът беше, и го нема, но пак ще дойде.

Те не разбират това нещо. Те ще видят, че всичко това се изпълнява, но няма да го разберат. После ще дойде белегът на звяра! После ще започне религиозното преследване на всички истински християни. И хората които не разбират всичко това, ще се чудят за звяра, който беше и го няма, и пак се появи и отива в погибел! От къде дойде всичко това-ние мислехме, че е отминало вече! Прочетете отново 6 стих: “И видех, че жената се беше опила от кръвта на светиите” Вие сте светии нали-тази жена ще пие от вашата кръв! “и от кръвта на Исусовите мъченици” Кои са тези-това са тези, които ще умрат за вярата!

9 Ето разумното значение на това: Седемте глави са седем хълма, на които седи жената;

Казва 7 хълма! Рим е построен на 7 хълма! Всяка историческа книга или източник, който проверите ще ви каже същото нещо.

10 Те са и седем царе, от които петимата паднаха, и единият сега е

Казва, те са седем царе. Спомнете си, че три от тях бяха изкубнати-за това остават седем

, а другият още не е дошъл, и когато дойде, требва само малко да постои; 11 и зверът, който беше и го нема, той е осмийцар, който е от седемте и отива в погибел. 12 и десетте рога, които си видел, съ десет царе, които още не са получили царска власт, но за един час получават власт като царе със звера; 13 те са единомислени и предават на звера своята сила и власт; 14те ще воюват против Агнето, но Агнето ще ги победи, защото е Господ на господарите и Цар на царете;

Тука се говори за войната между тях и Господ, но сега ще се занимаем с тези 10 царе!
Даниил 2-имаме 10 пръста и всички те са заедно. Имаме обаче две различни неща-Даниил 7 глава-10 рога, но 3 от тях са били изскубнати от корена. Всичко това е свързано с Рим. И сега с тези 10 рога от Даниил-всеки е дошъл по неговото време. Всеки, който се е появявал, е бил отскубнат. Но в Откровение 17 глава, те идват заедно. Нека сега се занимаем малко с историята: “Grolier Encyclopedia”-European community-Европейската Общност: (Защото днес Рим е именно това-Европейският Съюз) Членовете на ЕС: Белгия, Дания, Франция, Германия, Англия, Гърция, Ирландия, Италия, Люксембург, Холандия, Португалия, Испания. През 1955 напълно действащ, успешен общ пазар за въглища и стомана е бил постигнат, поставящ прецедент за образуването на ЕИС-Европеиска Икономическа Общност-днес я знаем като Европейският Съюз. На 25 март 1957, Римският Договор ( The Treaty of Rom) беше подписан! (Помнете-Рим трябва да бъде съставен от 10 нации в последните дни-при идването на Господ. Днес ние имаме този Европейски съюз и имаме по-вече от 10 нации, но при крайния анализ ще бъдат само 10-недейте да грешите в това отношение! ) Римският Договор беше подписан от 6 ЕС нации създаващи ЕИС с ефективна рожденна дата на 1 януари 1958 година. Същото можете да прочетете и в други енциклопедии. И ще видите, че те действуват като един. Първото което са направили-да премахнат бариерите за търговия-което и направиха! Така те придобиват икономическа сила, защото за всички които искат да търгуват с тях, ще бъде трудно-както и е! Погледнете и еврото днес! Мнозина предричаха, че ще пропадне, че никога няма да процъвти и т.н. Вижте днес колко струва един долар и колко едно евро! ЕС имат и единна търговска политика за всички страни, които не са членове. Те имат единна транспортна система, техните жители могат свободно да се придвижват от страна в страна и т.н.
Нека се занимаем още малко с история: World Book Encyclopedia, volume 20: Vatican City-Ватикана. Това е градът център на Римската католическа църква. Ватикана е най-малката държава на света. Служи като духовен и правителствен център на Римо-католическата църква-най-голямата християнска църква на света. Ватикана покрива само 108.7 акра, но упражнява влияние върху милиони римо-католици. Нейният владетел е папата. Ватикана е разположена напълно на територията на Рим, но е чужда земя за италианците! Ватикана е независима държава от подписването на Договора на Латерен през 1929 гоадина.
Значи, имаме правителство в правителството-цивилен управник и религиозен!
Нека да прочетем още малко история: The Last 2 Million Years, pg. 291: (Защото всичко, което се е случило в миналото, ще бъде отново и в бъдеще. ) Всяка нова идея, която противоречала на установените учения, била обявявана за ерес и била наказвана с различни начини: изгонване от църквата, мъчения и по някога-изгаряне, били начините на изгонването на ересите. Най-страшният инструмент за подръжка на църковните учения била инквизицията, създадена от папа Иносент ІІІ през 13 век. Инквизицията наказвала еретиците и много често с подръжката на държавата. ( С други думи, религиозният владетел казвал на цивилният владетел какво да прави, или го управлявал! Сегашният папа беше въховният шеф на Инквизицията, която сега има друго име, но си е същата институция!!)

Откровение 13 глава, 11 стих

11 И видех друг звер, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки;

Тези два рога са: политическата власт и религиозната власт.

а говореше като змей. 12 Той упражняваше всичката власт на първия звер в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звер, чиято смъртоносно рана бе оздравела. 13 И вършеше големи знамения, дотам щото да направи и огън да слиза от небето на земята пред човеците. 14 И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звера, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звера, който беше ранен от сабята и оздраве. 15 И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовият образ да проговори; също и да направи да бъдат избити ония, които се не покланят на зверовия образ. 16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; 17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звера, или числото на неговото име. 18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звера, защото е число на човек; а числото му е Шестотин шестдесет и шест.

Исках само да ви покажа какво ще направи този човек. Ние разбрахме вече с кого си имаме работа-това е Римската империя. Днес, тя се нарича Европейски Съюз.
ІІ Послание към солунците-Искам да ви покажа какво ще се случи с този човек. Защото той не е друг, но папата.

ІІ Послание към солунците 1 стих:

1 А колкото за пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при него, молим ви братя, 2 да не се поклащате лесно от здравия разсъдък, нито да се смущавате било от дух, било от слово, или от послание, уж от нас изпратено, като че ли вече е настанал деня на Господа. 3 Никой да ви не не измами по никой начин; защото това нема да бъде докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,

Наречен е човекът на погибелта! Какво ни казва Библията в 17 глава на Откровението-какво ще стане с този човек?

4 който така се противи и се превъзнася над всички, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи (като Бог) в Божия храм и представя себе си за Бог.

Нека сега видим Откровението 11 глава, за да видим къде ще бъде Божия храм. Защото Божия храм трябва да се построи, за да бъде този човек в него.

1 И даде ми се тръстика като тояга; и един каза: стани та измери Божия храм и олтаря и ония които се кланят в него; 2 но двора, който е извън храма, остави, и недей го измерва, защото е даден на народите, които ще тъпчат светия град четиридесет и два месеца.

Кой е светият град? Това е Ерусалим! Та какво ще направи човека на ненавистта-ще напусне Рим и ще седне в храма, който ще бъде построен в Ерусалим. Ние вече знаем коя е тази сила, с която имаме работа-Римската империя, или ЕС, още-западната сила! Нея трябва да наблюдавате, за да видите как ще се развият пророчествата. Всичко, което става с ЕС е добре да се знае!
Нека сега намерим и другата сила в това пророчество-източната сила. Нека видим Исая 13 глава,

1 Пророчеството за Вавилон.

Кой Вавилон-не старовременния Вавилон, но последният Вавилон, Великият Вавилон

, наложено във видение на Исаия Амосовия син:-2 Дигнете знаме на гола планина, Извикайте с висок глас към тех, помахайте с ръка, За да влезат във вратите на благородните. 3 Аз заповедах на посветените си, Повиках още и силните си, за да извършат волята на гнева ми,-Да! Ония, които се радват на моето величие. 4 Гласът върху планините на множество приличаше на голем народ! Шумен глас от царството на събраните народи! Господ на силите преглежда воинството си за бой. 5 Те идват от далечна страна, От небесните краища,

Тази сила идва от далечна страна. Книгата ни дава дори и името на тази нация. Дори Господ и оръжията на негодуванието му, За да погуби целата земя.

6 Лелекайте, защото денят на Господа наближи, Ще дойде като погибел от Всемогъщия. 7 За това, всичките ръце ще ослабват, И сърцето на всеки човек ще се стопи. Те ще се смеят; болки и скърби ще ги обземат; Ще бъдат в болки както жена, която ражда;

Удивлявани ще гледат един на друг,-Лицата им лица на пламък.


7 За това, всичките ръце ще ослабват, И сърцето на всеки човек ще се стопи. Те ще се смеят; болки и скърби ще ги обземат; Ще бъдат в болки както жена, която ражда; Удивлявани ще гледат един на друг,-Лицата им лица на пламък. 9 Ето денът Господен иде, Лют, с негодуване и пламенен гнев, За да запусти земята И да изтреби от нея грешните й, 10 Защото небесните звезди и съзвездия Не ще дадат светенето си...17 Ето, ще пробудя против тях Мидяните,

Кои са днешните мидяни? Това е Русия! Това можете да намерите в някои исторически книги-че Мидяните-това са руснаците. Сега, днешните Руснаци са бившите Мидяни. И така-имаме две сили: Европейския съюз, или западната сила, и Мидяните-Руснаците, които са източната сила. Всичко което става с Русия днес-трябва да знаете за него. Всичко което става с Европейския съюз-трябва да знаете за него! И всичко което става в Ерусалим-трябва да знаете за него! Защото от там именно ще започне третата световна война.

...Които не ще считат среброто за нищо, А ксолкото за златото-нема да се наслаждават в него. 18 Но с лъковете си ще смажат юношите; И не ще се смилят за плода на утробата, Окото им нема да пощади децата. 19 И с Вавилон, славата на царствата, Красивият град с който се гордеят халдейците, Ще бъде както когато разори Бог Содом и Гомора:

И така-вече имаме двете основни сили, които ще играят в последните дни-Вавилон, или ЕС и Русия и техните съюзници.
Нека да видим сега какво ни казва Езекил 38 глава и аз ще ви покажа някои от нациите които ще бъдат с Русия.

1 И Господнето слово дойде към мене и рече: 2 Сине човешки, насочи лицето си към Гога

Това е друго име за Русия

, в земята на Магога, княза на Рос, Мосох, и Тувал, и пророкувай против него, като речеш-3 Така казва Господ Иеова: Ето, аз съм против тебе, Гоге, княже на Рос, Мосох и Тувал. 4 Ще те обърна, ще туря кука на челюстите ти, и ще те извадя, с целата ти войска, коне и конници, всички напълно въоръжени, едно големо пълчище с щитове и щитчета, всички употребяващи ножове,-5 Персийци,

Това е Иран-те ще са с Русия

, Етиопяни, и Ливийци с тех

Те ще бъдат с Русия също! Можете да бъдете сигурни, че и нации като Китай ще бъдат с Русия, както и страните от бившия социалистически блок. САЩ от друга страна, ще бъдат заедно с ЕС

.... всички с щитове и шлемове,

Нека видиме сега Даниил 11 глава. И сега, трябва да гледате как ще се яви съюз между Русия и Либия, между Русия и Етиопия, както и между Русия и Либия. Ще купите вестник един ден и ще видите, че е станало. И как сте узнали за това-от Словото! Господ ни е дал видения от бъдещето.
Даниил 11 глава,

1 А в първата година на мидянина Дария аз Гавриил стоях да го укрепя и уякча. 2 И сега ще ти явя истината. Ето, още трима царе ще се издигнат в Персия; и четвртият ще бъде много по-богат от всички тех; и когато се засили чрез богатството си ще подигне всичко против Гръцкото царство.

Това вече го разгледахме, нали-в 8 глава на Даниил, как ще тръгнат срещу Гърция и след това Гръцкият цар ще ги нападне. В историята ще видите, че Персите са унищожили столицата на Гърците, след което Гърците са унищожили Персииската империя.

3 И ще се издигне един мощен цар,

Това е бил Александър Велики

...който ще царува с голема власт, и ще действува според волята си. 4 А щом се издигне той, царството му ще се съсипе и ще се раздели на четирите небесни ветрища,

Вече видяхме как се раздели царството на Александър между 4те му генерала

... но не на наследниците му,

Александър е имал само един син и е бил епилептик. Никой след него от неговия род не е наследил царството,

...нито ще владеят над толкова над колкото той е владял; защото царството му ще се изкорени и раздели на други освен тях. И южният цар ще се уякчи;

Това беше Птоломей, който беше южният цар. Другият, който остана беше Селукас-на север. И тази глава ни казва как са воювали помежду си през всички векове-техните синове и техните синове и т.н.-чак до Римската империя, която е дошла от северното царство. Нека сега видиме 40 стих в същата глава-сега вече се занимаваме с Римската империя.
Даниил 11 глава

40 И в края на времето, южният цар ще се сблъска с него; и северният цар ще дойде против негокато вихрушка, с конници и колесници, и с много кораби; и като влезе в страните ще нахлуе и ще замине. 41 Ще влезе и в славната земя

Тука се говори за Антихриста! Той ще напусне Рим и ще отиде в храма на Господ. И ние намерихме, че храма е в Ерусалим!

, и много страни ще се разорят; но следните ще се избавят от ръката му: Едом, Моав,

Това определено показва, че се касае за последните времена. Това ви казва, че Едом е все още наоколо! / Бях поставил въпроса кои са истинските израиляни, но никой явно не знае. А Библията и историята ни ги показват, стига да иска да види човек/ И Моав е все още наоколо. Ако четете историята ,ще видите, че арабите са завзели Моав и Аман. Те не са ги унищожили-само са ги превзели и са ги абсорбирали! И ако четете историята, ще видите, че една от съседните на Израел държави е Моав, а друга-Аман. Арабите са дошли от изтока и когато са дошли, са абсорбирали тези нации. Аман е една от столиците на днешните арабски държави. Арабите са завзели много голяма част от всички тези земи.

... и главният град на Амонците. 42 Ще простре ръката си върху страните; и Египетската земя нема да избегне. 43 Защото ще завладее съкровищата на златото, на среброто, и на всичките скъпоценности на Египет; и Либийците и Етиопяните ще бъдат заставени да следват по стъпките му.

Значи, можеме да очакваме, че ще завладее и Египет, както и Либийците и Етиопяните ще му се подчиняват. Ние обаче знаем, че тези две страни са с Руснаците! И това е което ще се случи, когато се опита да ги завладее.

44 Но известия от изток и от север ще го смутят;

Ако идете на изток и север от Ерусалим, къде ще стигнете-в Русия! Русия ще му каже-не пипай тези страни!

за това, ще излезе с с голема ярост да погуби мнозина, и да ги обрече на изтребление. 45 И ще постави шатрите на палата си между моретата, върху славния свет хълм; но при все това, ще постигне края си, и не ще има кой да му помогне.

Така и ще стане-ще бъде унищожен при Ерусалим. Защото Господ ще го унищожи именно там!
Даниил 12 глава:

1 И в онова време великият княз Михаил, който се застъпва за твоите люде, ще се повдигне; и ще настане време на такова страдание каквото никога не е бивало откакто народ съществува до онова време; и в онова време твоите люде ще се отърват,-всеки, който се намери записан в книгата.

Кога ще е това време-защото до сега не е било! Това е при идването на Господ! Сега вече имаме основните играчи които ще участват: Русия и съюзниците й, Обединена Европа. Дори знаем и някои от останалите участници. Това са силите, които вие трябва да наблюдавате. Америка няма да е основната!

Захария 12 глава

1 Господнето слово наложено на мене за Израиля:-Така казва Господ, който простре небето, И основа земята, И образува в човека духа му: 2 Ето, аз правя Ерусалим омайна чаша На всичките околни племена;

Какво става в Ерусалим-човекът на греха седи там!

...И това ще бъде и за Юда В обсадата против Ерусалим. 3 В оня ден ще направя Ерусалим Утегчителен камък на всичките племена; Всички, които се натоварят с него, ще се смажат; И против него ще се съберат всички народи на света.

Казва-всички народи на света! Защото това е когато ще започне новата световна война! За това ви казвам-следете какво става в Ерусалим!

9 В оня ден Ще потърся да изтребя всичките народи, Които идват против Ерусалим

Господ казва: В оня ден-в кой ден-когато Господ дойде!

10 А на Давидовия дом И на Ерусалимските жители Ще излея дух на благодат и на моление; И те ще погледнат на мене, когото прободоха;

Това е идването на Исус!

...И ще плачат за него Както плаче некой за едничкия си син, и ще скърбят горчиво за него Какато скърби некой за първородния си. 11 В оня ден ще има големо жалеене в Ерусалим, Както жалеенето при Ададримон в полето Магедон.

Казва в земята на Мегадон!
Захария 14 глава:

1 Ето, деня на Господа иде, Когато богатството ти ще се раздели всред тебе като обир. 2 Защото ще събера всичките народи На бой против Ерусалим; Градът ще се превземе, Къщите ще бъдат обрани, и жените изнасилвани, и половината от града ще отиде в плен; А останалите люде ще бъдат изтребени от града. 3 Тогава Господ ще излезе И ще воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой. 4 В оня ден нозете му ще застанат На Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток; И Елеонския хълм ще се разцепи През средата си към изток и към запад, Така че ще се образува твърде голем дол, Както половината от хълма се оттегли към север, И половината към юг. 5 И ще побегнете през тоя дол на моите хълми, Защото долът на хълмите ще стига до Асал; Да! Ще побегнете както побегнахте от землетръса В дните на Юдовия цар Озия. И Господ мой Бог ще дойде,-И всичките свети ангели с тебе.

Когато всичките нации се съберат за битката при Ерусалим какво имаме-идването на Господ! Нека видиме Откровение 9 глава. Всичко това до сега ни показва идването на нашия Господ и ние виждаме изпълнението на тези неща със собствените си очи!
Откровението 9 глава

13 И като затръби шестият ангел, чух един глас от роговете на златния олтар, който беше пред Бога, 14 че некой казваше на шестия ангел, у когото беше тръбата: Развържи четирите ангела, които са вързани при големата река Ефрат.

Къде е реката Ефрат? Ако сте в Русия, за да отидете в Ерусалим, трябва да я пресечете!

15 И развързаха се четирите ангела, които беха приготвени за тоя ден и час и месец и година, за да убият третата част от човеците. 16 И числото на воюващите конници беше двесте милиона; аз чух числото им.

Кои са тези 200 милиона-Русия и съюзниците й.

17 И конете на видението и ездещите на тех ми се видеха такива: те носеха като огнени, яцинтови , и жупелни нагръдници; и главите на конете беха като глави на лъвове, и от устата им излизаше огън, дим и жупел. 18 От тия три язви,-огънят, от дима, и от жупела що излизаше от устата им,-биде избита третата част от човеците.

Какво имаме тук-световна война! Русия идва да накаже Антихриста...
Откровение 16 глава:

12 Шестият ангел изле чашата си върху големата река Ефрат; и пресъхна водата й за да се приготви пътят на царете които идваха от изток.

Кои ще дойдат от изток-Русия и съюзниците й.

13 И видех да излизат от устата на змея, и от устата на звера, и от устата на лъжепророка, три нечисти духове прилични на жаби;

Когато видите змея, звяра и лъжепророка с кого си имаме работа тук-с Рим! Защото лъжепророка е част от Римската империя, звярът е част от Римската империя, и Библията ни казва, че змеят му е дал цялата си власт!

14 защото те съ бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на целия свят, да ги съберат за войната във великия ден на Всемогъщия Бог.

Значи-на целия свят! Това е световна война-нали? И така, ще има нова световна война-не се заблуждавайте за това! Всичко което наблюдаваме днес е само прелюдия към тази война!

15 (Ето, ида като крадец.

Господ казва, че тогава ще дойде-по това време!

...Блажен оня, който бди и пази дрехите си, за да не ходи гол, та да гледат срамотите му.) 16 И събраха ги на местото , което по Еврейски се нарича Армагедон.
Иоил 2 глава

1 Затръбете в Сион (Ерусалим), И дайте тревога в светия ми хълм; Нека се разтреперят всичките жители на страната; Защото иде денят Господен, защото е близу,-2 Ден тъмен и мъглив, Ден облачен и мрачен, Бързаща като зората, която се разпростира върху планините; Идат люде много и силни, Подобни на които не е имало от века, Нито подир тех ще има до годините на много поколения.

Кои са те-Русия и съюзниците-200 милионна армия!

3 Огън пояжда пред тех, И пламък опаля подир тех; Земята пред тех е като Едемската градина, А зад тех гола пустиня; Да! Нищо не е избегало от тех. 4 Изгледът им е като изгледа на коне; И тичат като конници. 5 Като тропот на колесници се чува Като скачат по върховете на бърдата, Като пръщение на огнен пламък, който пояжда тръстика, Като шума на силни люде опълчени на бой.

Четем за война тук!

10 Земята се тресе пред тех, Небето трепери, Слънцето и луната потъмневат , И звездите оттеглюват светенето си. 11 И Господ издава гласа си пред войската си.

Чия е тази войска-на Господа! Това четохме и в Исая. Говориме за световна война и Господ ще е там.

Защото станът му е много голем; Защото е силен оня, който изпълнява словото си; Защото денят Господен е велик и твърде страшен; И кой може да го изтърпи?
Иоил 3 глава:

9 Прогласете това между народите; Пригответе война; подигнете юнаците; Нека се прибилжат всичките военни мъже; Нека възлезат. 10 Изковете палечниците си на ножове, и сърповете си на копия; Слабия нека каже-Аз съм юнак! 11 Съберете се и дойдете отвред всички народи, Та се натрупайте заедно; Господи, направи да слезат там юнаците ти. 12 Нека станат народите и дойдат в Иосафатовата долина; Защото там ще седна да съдя всичките околни народи.

Иосафат е мястото, където Господ ще съди. Това е същият Армагедон.

13 Пускайте сърпа в жетвата си, защото е узрела; Дойдете, тъпчете, защото линът е пълен, И каците се преливат; Понеже нечестието им е големо. 14 Множества, множества в долината дето ще се отсъди за тех; Защото близо е денят Господен в долината дето ще се даде присъдата.

Означава много мъртви хора!

15 Слънцето и луната ще потъмнеят, И звездите ще оттеглят светенето си. 16 И Господ ще изрикае от Сион, И ще издаде гласа си от Ерусалим; Небето и земята ще се потресат; Но Господ ще бъде прибежище на людете си, И крепост на Израиляните. 17 Така ще познаете, че аз съм Господ вошия Бог, Който обитавам в светия си хълм Сион; Тогава Ерусалим ще бъде свет, И чужденците нема вече да минават през него.

Това е времето, когато Господ ще дойде и ще установи царството си на земята! И ако искате да видите как ще се развие всичко това, тези са силите които трябва да наблюдавате!

Това е целият урок представен ви без съкращения. Всеки може да види по колко стиха от Библията разглеждаме и изучаваме, както и намираме обяснението за тях всяка събота. Дали църквите в които ходите се занимават с това? Дали ви учат на словото така както е-без изменения-та да можете да намерите пътя към вечният живот?




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - Interesting, thanks
11.09.2011 22:31
Saved like a favored, I actually like your web site!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172990
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031