Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2011 03:15 - Разликата между праведни и неправедни-една е само
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1039 Коментари: 0 Гласове:
1



Сестри и братя,

Днес християните са над 2 милиарда в света, но кое ги прави такива? Кой има пълното основание да нарече себе си християнин/ка и това наистина да отговаря на смисъла на тази дума? Защото зад тази дума се крие огромен смисъл, сестри и братя. Първите християни бяха наречени така в Антиохия и тогава там нямаше други освен Израиляни. И именно от първите християни мнозината бяха избитги по най-жесток начин. Преследване е имало и след това на базата на религиозни вярвания, но малцина са били истинските християни проповядващи Исус Христос от Библията и знаещи истината за Бога. Днешните християни не пазят нищо от това, което Исус е заповядал. При това казват, че познават Исус, но вижте какво казва за такива апостол Йоан:
1 Йоаново 2:4 Който казва: Познавам Го, а заповедите Му не пази, лъжец е, и истината не е в него.

Йоан го казва това-аз не съм го писал! Не се сърдете на мене...
Ето ви сега каква е разликата между праведен и неправеден човек. А знаем, че никой неправеден няма да наследи Божието Царство!! Тоест-те няма да влязат в Божието Царство, но ще попаднат в огненото езеро и там ще се мъчат запвинаги-така е писано.

Но между вас има и такива дето разбират, че са следвали до сега разни химери и лъжи. И сега вече търсят истината както е. Знаете, че мнозина са повикани, малцина ще се спасят-Исус ви го казва това. Кои обаче ще се спасят-това са тези които ще чуят гласа на Господа и ще решат в съзнанието си-използува се обикновенно думата "сърцето"-да се откажат от делата си дето са вършили до сега-защото са грях пред Бога и да започнат да следват Бога с цялото си съзнание-сърце. И не-не можем да станем съвършенни докато не дойде Исус Христос и сме пазили всичко, което е заповядал, нито пък ще се събудим утре и вече ще сме нови хора-съвсем не. Изисква се време точно както не сме отишли в първи клас в училището и на другия ден да сме завършили дори университета-иска си време. И не-колкото и да се стараем, ще падаме, но нали точно това пише в Притчите-и праведният пада седем пъти, но Господ го вдига-защото за Бога е важно, че се стараем според силите си!! А Бог не очаква, че ще се стараем извън силите и възможностите си...
И така-за тези от вас дето търсят Бога, да поговорим за нещо важно. Някои от вас имат родители дето не са праведни пред Бога. И вие се страхувате, че това, което са направили вашите родители може да окаже пагубно въздействие и върху вас самите, независимо колко се стараете да бъдете с Бога и да вършите парведни дела. Не, сестри и братя-изобщо няма да окаже влияние върху вас докато следвате Бога както Бог изисква от нас!!
Ето ви Езекил 18 глава-вижте какво казва Господ!

1 Пак дойде към мене Господното слово и рече:
2 Що искате да кажете вие, които употребявате тая поговорка относно Израилевата земя, като казвате: Бащите ядоха кисело грозде, а на чадата оскоминяха зъбите?
3 Заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова, няма вече да има повод да употребите тая поговорка в Израил.

Ето ви факта, сестри и братя които мислите, че ще носите наказанието на бащите си-няма! И така, това е първата чмаст на темата-вижте какво още следва

4 Ето, всичките души са Мои; както душата на бащата, така и душата на сина е Моя; душата, която е съгрешила, тя ще умре.

Чакай, чакай-но нали душите не умират?... Е, какво ще кажат тези от вас дето мислят-поради лъжите които сте приели от други хора-че тялото умира, но душата-тя е вечно жива?... Какво ви казва Господ? А нали вярвате в Бога? Или само си мислите, че вярвате? Та как ще вярвате в Бога, когото изобщо не познавате? Да, сестри и братя-изобщо дори и не познавате Бога, а как ще му служите-не е възможно! Дори и тези от вас дето високомерно наричат себе си пастори-и понятие нямате с какво си играете! А наказанието ви няма никак да се забави, защото Бог помни всичко и няма да забрави делата ви! Нито пък ще ви оправдае по какъвто и да било начин за това че сте затрили маса души! Виждате ли какво ви казва тук Господ-човек и душа е едно и също! Но сега-тези от вас които се обърнат от лъжите дето преподавате на хората, към истината от Бога-имате пълният шанс да се спасите! Но малцина-ако изобщо някой от вас ще се обърнат от Сатана към Бога! Да, братя-не служите на Бога и това е очевадно!

5 Но ако е някой праведен и постъпва законно и право,
6 ако не яде по планините, нито подига очите си към идолите на Израилевия дом, не осквернява жената на ближния си, нито се приближава до жена, когато е в нечистотата си,
7 ако не насилва човека, но връща на длъжника залога му, не граби с насилие, но дава хляба си на гладния и покрива с дрехи голия,
8 ако не дава с лихва и не взема придобивка, оттегля ръката си от неправда, върши правосъдие между човека и човека,
9 ходи в повеленията Ми и пази съдбите Ми за да постъпва вярно; такъв човек е праведен, непременно той ще живее, казва Господ Иеова.

Ето ви кой човек е праведен пред Бога, сестри и братя! Е, сравнете това, което вършите с това определение-и вие най-вече, пастори!! Къде стоите пред Бога? И сега ще ви кажа нещо екстра-дето дори и не го замислях в тази тема: вие дори нямате понятие, че ако Исус Христос не ви представи пред Отец-вие нямате и шанса! Защото ако Отец не ви познава-нямате никакъв-ама никакъв шанс да спасите себе си! Огненото езеро ви чака! А някои от вас мислят, че то не съществува и ако съществува е временно явление-и по този въпрос е добре да проверите фактите! Ще съществува и да-ще е вечно! Та къде бихте искали да прекарате вечността? Само от вас си зависи-четете надолу, какво пише за неправедните дето се обръщат към Бога!
И към всички-какво ви казва Господ: да пазите Закона! Но нали вашите пастори ви казват, че Закона е прикован на кръста-наистина ли? Нали ако няма Закон-не може да има и грях, защото греха е нарушаването на Закона-по дефиниция дадена ни пак от Йоан в ! Йоаново 3:4-всеки, който върши грях, върши и беззаконие; защото грехът е беззаконие!! В оригинала е-грехът е нарушаването на Закона. И какво ако вече няма Закон? Тогава всички са праведни-какво щастие-праведни са дори и Хитлер, и Сталин, и Ленин, и Мао, и Камел Руж и всичките масови убийци. Защото като няма вече Закон-кой може да ги осъди за това, че са избили милиони хора?... Как ще бъде съден някой, който не е нарушил нищо? Сестри и братя-къде отиде здравият разум, та вярвате на такива пошли лъжи? И ако Бог няма Закон-то тогава Бог живее в анархия-от къде знает, че утре просто няма да реши и да съсипе този свят в огън? Защото без Закон-всичко върви!!
Не лъжете себе си, сестри и братя-праведен е човек дето пази Законите на Бога!! И това всъщност е единствената разлика между праведен и неправеден-Закона!!
А Първосвещеника на Отец-Исус Христос е, който се застъпва за нас, но само ако се обърнем да пазим Законите му!! Иначе никакво застъпване няма да има-и тогава на кого ще се надявате-на вашият господар, Сатаната ли? И неговата съдба ще е в огненото езеро-той самият ще има сериозен проблем, та да мисли за вас...

10 Ако той роди син разбойник който пролива кръв и върши коя да било от тия работи,
11 и който, освен че не изпълнява ни една от тия длъжности, но и яде по планините и осквернява жената на ближния си,
12 насилва сиромаха и немощния, граби с насилие, не връща залога, подига очите си към идолите и прави мерзости,
13 дава с лихва и взема придобивка; такъв човек ще живее ли? Няма да живее. Като е сторил всички тия мерзости, непременно ще умре; кръвта му ще бъде върху него.

Ако бащата е неправеден! Но дали това ще се прехвърли на сина също-четете!

14 Но ако тоя роди син който, като гледа всичките грехове, които баща му е сторил, бои се и не върши такива работи,
15 не яде по планините, нито подига очите си към идолите на Израилевия дом, не осквернява жената на ближния си,
16 не насилва човека нито задържа залог, не граби с насилие, но дава хляба си на гладния и покрива с дреха голия,
17 не угнетява сиромаха, не взема лихва и придобивка, извършва съдбите Ми и ходи в повеленията Ми; такъв човек няма да умре за беззаконието на баща си; непременно ще живее.
18 Баща му, понеже жестоко е угнетявал, грабил от брата си с насилие и правил между людете си това, което не е добро, ето, той ще умре за беззаконието си.

Какво става с неправедните, сестри и братя? А кое е това, за което Господ не споменава тук-факта, че тази смърт не е най-страшното нещо! Защото идва втората смърт-огненото езеро, което е вечно и тези там-вечни и живи! И никой няма да ги спаси от това! Само те самите могат-как? Като се обърнат към Бога още днес и престанат да вършат това, което са вършили до днес! Защото беззаконниците-хората дето нарушават Закона-няма да живеят!
Но някой ще каже-нали огненото езеро е втората смърт-как ще са живи? Сестри и братя-смъртта е състояние!!! Точно както и ада е състояние! Някои са изтърпяли и дори и живеят в ад и сега! И не-дори не са умирали!

19 Но вие казвате: Защо не понася синът наказанието на бащиното си беззаконие? Когато синът е постъпвал законно и право пазил всичките Ми повеления и ги е извършвал, той непременно ще живее.
20 Душата, която греши, тя ще умре; синът няма да понесе наказанието на бащиното беззаконие, нито ще понесе бащата наказанието на синовото беззаконие; правдата на праведния ще бъде за него, и беззаконието на беззаконника ще бъде за него.

Дешата ще умре? В ъв вашите Библии пише същото, сестри и братя! Нали душите не умират? Или вие не четете Библията, но само слушате лъжите на проповедниците си...

21 Но ако беззаконникът се обърне от всичките грехове, които е сторил, пази всичките Ми повеления и постъпва законно и право, непременно той ще живее, няма да умре.

Значи има шанс и за беззаконника? Абсолютно-спомнете си в Лука как единият разбойник на кръста до Исус беше оправдан от Исус!

22 Никое от престъпленията, които е извършил, няма да се помни против него; чрез правдата, която е сторил, ще живее.
23 Благоволя ли Аз в смъртта на нечестивия? казва Господ Иеова, а не по-добре да се обърне от пътя си и да живее?

Точно така, сестри и братя-Господ не иска да загинете, но да спасите себе си и да станете Негови деца-богове!!! Това е целият смисъл! Но вие искате да загинете-е не мога да разбера-защо?!!

24 Когато, обаче, праведният се отвърне от правдата си и стори неправда, като извърши всичките мерзости, които нечестивият върши, тогава ще живее ли? Ни едно от праведните дела, които е сторил, няма да се помни; за престъплението, което е извършил, и за греха, който е сторил, за тях ще умре.

А-значи и праведният може да умре? Абсолютно, сестри и братя-именно за това Словото ви казва, че който издържи до края-той ще бъде спасен!!! Не ми казвайте, че вече сте спасени-това е една от най-големите лъжи в която сте повярвали сляпо!

25 Но вие казвате: Господният път не е прав. Слушайте сега, доме Израилев: Моят ли път не е прав? не са ли криви вашите пътища?
26 Когато се отвърне праведният от правдата си и извърши неправда, ще умре за нея; поради неправдата, която е извършил, той ще умре.
27 А пък когато нечестивият се обърне от нечестието, което е извършил, и постъпи законно и право, той ще опази жива душата си.
28 Понеже се е смислил и се е обърнал от всичките престъпления които е сторил, непременно ще живее, няма да умре.
29 Но Израилевият дом казва: Господният път не е прав. Доме Израилев, Моите ли пътища не са прави? не са ли криви вашите пътища?
30 Затова, доме Израилев, Аз ще ви съдя, всеки според постъпките му, казва Господ Иеова. Покайте се и обърнете се от всичките си престъпления, та да ви не погуби беззаконието.

А-още нещо тук: нали не трябва да вършите нищо, сестри и братя, след като сте повярвали в Исус-както вие си мислите, че сте?... Вижте какво ви казва Господ-ще ви съди според делата ви!

31 Отхвърлете от себе си всичките престъпления, с които беззаконствувахте, и направете си ново сърце и нов дух; защо да умрете, доме Израилев?
32 Понеже Аз не благоволя в смъртта на оня, който умира, казва Господ Иеова; затова върнете се и живейте.

Е-кое не е ясно тук? А дали се отнася само до Израел-разбира се, че не!!! Защото Бог е Бог на всички хора по света! И това, което е за Израел-това е и за всичките! Един Закон, една вяра, едно кръщение, един Господ!!!
Надявам се, че някой разбра и още повече се надявам, да се обърнете към Бога и да спасите себе си!! Амин!

Отче наш, който си на небето; Да се свети името ти, да бъде волята ти и да дойде твоето Царство и твоята слава както е на небето, така и на земята. Дай ни днес ежедневният хляб и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от злото. Защото е твоя силата и славата и царството, во веки веков! Амин!

Слава на Бога! Слава на Бога! Слава на Бога! В името на Исус! Амин!!

_________________



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172446
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031