Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2011 01:39 - Дева Мария, Небесната Царица-но какво е общото
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1686 Коментари: 0 Гласове:
1



Здравейте сестри и братя ,

И така-ето ви някои факти!!! Казвам факти, но ако някой се съмнява-проверете сами! Това е най-добрият начин!!!


Искам да ви представя статия от списанието Tomorrow’s World от Ноември-Декември 2003 година. Направих почти пълният превод и както винаги ви съветвам да го отпечатате и тогава да го четете. (Предварително моля да ме извините за преводите на някои имена-просто не зная как са на български.)
Показано е ясно и с документи от къде се е явил култът към Мария и обяснеията са невероятни!
Все още на първа страница на форума е темата “Тайна-Великий Вавилон” и ако сте я прочели, ще видите как всичко съвпада с тази статия. Статията засяга и Европейският Съюз и пророчествата за последните времена.

Приятно четене!


Лейди на нациите
(А аз си позволявам да добавя специялно за нашите православни братя: "Небесната Царица"!)
От Дъглас С. Уиннаил

Какъв е произхода и значението на “Мадоната” ? Ще бъдете изненадани!

Всеки ден, стотици милиони хора се молят на Мария-майката на Исус, която те почитат като “Майка на Господ” и “Небесната Царица”. Всяка година, милиони се впускат в пътешествие към Мариината църква-от Ирландия до Португалия и Полша, от Босниа и Гибралтар до Мексико и Шри Ланка. Папа Иоан Павел ІІ посвети своето папство за Мери и “Посвети света” на “ Благославената Девица”. На световния католически ден на младежта, той подкани милиони младежи с думите: “ Не се страхувайте да отворите вратите на своя живот за Мария!”
В последните години титлите на Мария се увеличават извънредно много. Титли като “Майка на Света”, “ Леиди на Всички Нации” и “Кралица на Мира”, нейното появяване беше отбелязано в САЩ, Австралия, Чили и Япония. Палестинските араби и Африканските мюсюлмани рапортуваха, че са я видяли. В Бомбай, Индия, стотици хиляди са отдали уважение към предполагаемото изображение на Мария. Но Европа е, която дава рапорт за нейното най-важно съобщение, изисквайки хората да казват молбите си към нея и да бъдат по-душевни, че Русия ще бъде покръстена и че световните религии трябва да се обединят ако искат да има мир.
Докато фокуса върху Мария е световен феномен, който набира момент, този феномен не е нов. Управниците на Римо Католическата църква в Европа посвещава нациите на Мария за хиляди години. И все пак, кое е това което рядко се споменава, че религиозните практики свързани с Мария са се появили много преди Исус и неговата майка. Изненадващо, малцина задават въпроса за вярата в това и за действия, за които Христос никога не е говорил-и Библията никога не е споменавала. Няма никакви молби към Мария в Библията, и няма никакви чудеса свързани с нея в Словото. И невероятно, но на Мария са давани титли, които в Библията и в историята определено показват някой друг!
Как Мария, смирено юдейско момиче, придобива такива титли и такава чест? Какво се крие зад нарастващата важност на “Благословената Девица” и на къде води тази важност?

Ранната тишина

За отбелязване е, както може да изглежда, Библейски източници напълно потвърждават, че това фокусиране към важността на Мария е било отсъствало напълно!! В ранната християнска църква.
Католическата Енциклопедия заявява: “ Това учение не се съдържа в ранните форми на апостолските декрети и няма може би почва за изненада, ако срещнеме каквито и да е ясни следи на култа към Благословената Девица през първите векове на християнството” (статията е “ Devotion to the Blessed Virgin Mary”). На Мария не са й били дадени титлите “ Майка на Господа” или “Небесна Кралица” до векове след като е живяла. Няма дори споменато в учението на Исус или на апостолите за почитание и преклонение или молби към Мария и няма Библейска връзка за молитвите към нея. Исус учеше своите ученици да се молят на Отец (Лука 11: 1-2) и то в името на Исус Христос (Иоан 14: 13-14). Библията не показва никакви празници посветени на Мария и не дава никакви примери на някой, който се моли пред статуя на Мария. В Библията и в ранната църква такива практики бяха отхвърлени като идолопоклонство! (Виж Изход 20: 4-5)

Библията никога не съединява с Мария “Immaculate Conception”- учение което казва, че Мария е родена безгрешна. Нито Библията учи “Assumption”-учение, че Мария е била пренесена в тялото си на небето. Напротив-Словото ясно подчертава, че “никой не е отишъл на небето” с изключение на Исус (Иоан 3:13). В последния век, тези които вярват в духове и техните поддръжници издигнаха Мария в “ Застъпничка-“Mediatrix of All Mercies” пред Господ (Това обезличава истинската роля на Исус Христос както е открита в Библията.) и като “Царица на Мира”, при все, че Библията никога не я показва по този начин. Ако това не може да се намери в Библията, от къде тогава е дошло и как се свързва с това на което много хора днес казват Християнство?

Езическият свят

За да разберем как се е появило боготворенето на Мадоната, ние трябва да погледнем в първите векове на Църквата. Исус дойде в свят който беше доминирн от гръцката и римската култури. Езическите религии са разцъвтявали и хората са служели на различни богове и богини, известни под различни имена в различните региони. Тези богове са били поставени в невероятни храмове и са били почитани със съответни церемоний които понякога са включвали тайни оргии и храмова проституция. Празниците на тези божества са били официялни празници в обществения календар и са доминирали там. В градове с главни храмове-като Ефес, където се е намирал храма на Диана (Деяния на апостолите 19:21-40)-занаятчии са просперирали чрез направата на изображения на божествата. Поклонението на езически богове е било популярно в Римската Империя и е продължило до около пети век AD. Езическият свят е толерирал поклонението на различни богове и богини, но Християните са били на страна от това защото те не са участвали в езически празници. Ранните християни са се водили от Библията, която казва: “Да не вървиш в пътя на езичниците” )Еремия 10:2) и “ не върви в пътя на този свят” ( Римляните 12:2), и “излез от тях и бъди отделно” (2 Послание към Коринтяните 6:17). Християните са били подтискани да се подчинят и гонени когато не са участвали в езическите празници. И ето, между 300 и 400 AD са станали драматични изменения. Римската Империя не само че приела това което те наричали Християнство, но чрез официялно приемане направила Християнството доминираща религиозна сила в Римската Империя. Това е било в ерата, когато почитанието/поклонението на Мария се е явило за пръв път. (През 321 година Император Константин с меч принуждава всички да дстанат "християни"! Бел. пр.)

Покръстване на

Така нареченото “покръстване” на Константин е от огромна важност период в трансформацията на “Популярното Християнство.” Младият император-поклонник на слънцето, е бил привлечен към нарастващата Християнска църква. Макар че, Константин спрял преследването и дал свобода на практикуващите Християни, той продължавал да усъвършенства и следва езическите практики. Той намерил за удобно да показва своето уважение едновременно и към Христос и към Аполон.
(A Chronicle of the last Pagans, Chuvin, p. 26) Свободното приемане на Християнството от Константин и разпространяването от него на новата вяра, донесло феноменално нарастване не църквата.-което променило нейният характер. Императорската закрила колосално увеличила богатството и статута на църквите. Привилегиите и изключенията са дали възможност на практикуващите езичество свещеници да влязат в “християнското” свещеничество. ( Виж The Conversion of Europe, Fletcher, p. 3image. И все пак много от “новопокръстените” само са се водили християни, но са практикували езическите идеи.
Някои ранни църковни лидери, виждайки популярността на езическите традиций, следват “стратегия на адаптация” в техните опити да покръстят езичниците “в някаква степен на християнска вяра”. (Fletcher p. 99, 354.) Вместо да карат хората да се покаят и да се откажат от техните езически традиций, църковните водачи са подтиквали “ замяната на тези езически празници с Християнски.” (ibid., p. 54) Църквите (“християнските” )са били изграждани върху или близо до езически храмове и на езическите фестивали са давани “Християнски” имена и съдържание. Когато езически “навици във връзка с популярно свято място били твърде голями за да бъдат разрушени, било е възможно за новата църква да дизенфекцира старото място и да внесе някои Християнски характеристики.” (The Early Church, Chadwick, p. 168) Първокласен пример е Ефес, със своя велик храм на Диана-едно от чудесата на света. През 431 AD, третият църковен консул се събрал в Ефес и обявил Мария за “Майка на Господ” и за обект на молби и поклонение. Но защо на Мария й е била дадена тази титла-и много други? Защо Ефес е бил избран за тази обява?

Старовременните Богини

Ефеската Диана е била богиня” на която цяла Азия и светът са се кланяли” (Деяния на апостолите 19:27) Диана е римското име на гръцката богиня Артемида-“богинята на луната и на плодородието, и сестра на бога-слънце-Аполон” ( Colliers Encyclopedia). Артемида е била също и “ защитница на плодородието и на раждането, както и богина на мореплавателите, която докарвала добро време и плодотворни пътувания (Encyclopedia Britannica, 11 edition.) Тя често изобразявана като девица и майка на боговете, както и “Мистресата на животните”. Нейни статуи показват фигура с много гърди, носеща кулообразна корона. Артемида е съчетавала много неща в себе си от великата майка богиня, която е била боготворена под различни имена в стария свят (виж The Oxford Companion to the Bible).
Научаваме още, че “Артемида е величие с много стар произход, която е преживяла времената и е привлякла огромна известност в Средна Азия и Гърция дори и до християнските времена, когато... много от вярата в нея-вяра и практики-са били трансферирани на Девицата Мария! И двете фигури се радват на огромна почит в Ефес” ( Encyclopedia of Gods, Jordan, p. 26). Чрез построяването на църква посветена на Мария в Ефес и обявявайки я за “Божията Майка” близо до великия храм на божията майка Диана, Католическата църква просто взела на заем и възприела старите традиций което е позволило на новопокръстените да практикуват езичеството си с ново Християнско съдържание!
Но то къде са дошли титлите “Божия Майка” и “Небесната Кралица”?
В центъра на Средна Азия, преди по-вече от 1000 години преди римляните, Хетейците също са боготворяли великата богиня майка! На страната на хълм в Сардис има гигантско скално изображение на майката на всички богове, която старовременните поети Гомер, Овид и Софокълописват като “Майка на Боговете, най-старата Богиня! (The Hittite Empire Garstang, pp. 176-177). На много от статуите и изображенията тази богиня е изобразена като богинята на небето или Небесната Кралица-познато виждане наподобяващо Астрате (ibid., pp. 114, 204-205). Астрате е била богиня на Финикииците-богиня на войната, на вечерната звезда, на сека и плодородието. Храмовата проституция е била част от нейните ритуали. Тя често е изобразявана гола, носеща “корона от кравешки рога, потдържащи слънчевия диск”-подобно на Египетската богиня Аисис (Encyclopedia of Gods, p. 33) Римската армия разпространила поклонението към тази старовременна богиня на Хетейците в цяла Европа-от Германия до Велико британия защото култа към нея “намерил одобрение между войниците” (Garstang, p. 302)
Но как да обясним Мадоната с детето?
В Египет, Аисис е била почитана като една от най-великите богини. Тя обикновенно е била изобразявана като седяща на трон “държаща детето Норус... за които и официалната теология , и популярната вяра казват, че са идеалните майка и дете!” (Encyclopedia Britannica, 15th ed.). От Египет, почитането-боготворенето-на Аисис се разпространило в Гърция и Рим, където тя била наричана Стела Марис (звездата на морето), закролницата на мореплавателите и “небесната царица” (The Gods of the Egyptians, Budge, p. 218). Храм на Аисис е имало на Ватиканския Хълм-там където сега се намира храмът Свети Петър (The Paganism in Our Christianity, Weigall, pp. 128-129). Много библеисти отбелязват, че “култът към Аисис е повлиял върху християнската Дева Мария. (Jordan, p. 137) и че е ясно, че първите християни са пренесли някои от нейните атрибути върху Дева Мария!... картини и скулптури където тя е представена по време на кърмене на своето дете Норус са изградили основата за нарисуването на известната картина: Мадона и дете (Budge, p. 220).
Същият автор продължава: Много от еретизма на Християнската църква в Египет са предизвикани от идеи и вярвания свързани със старите богове които покръстените християни желаели да приобщат към новата си вяра. (ibid.) В части от Египет през 400AD, “ Дева Мария и Христос са заели мястото на Аисис и Норус и Божията майка, или майката на боговете, не е била по-вече Аисис, но Мария” (ibid., p221). Ето как боготворенето на Мария е станало част от така нареченото Християнство. То е навлязло в раннта църква заедно с новопокръстените езичници, които са донесли старата богиня заедно с всички титли със себе си в църквата!

Библейската връзка

В Библията четем, че Израиляните-включително и Соломон-се обърнали от Господ към Валаам и Ашера или Астора (Съдий 2:11-13; 10: 6; І Книга на Царете 11:1-11 В Българската Библия-ІІІ Книга на Царете същата глава и стихове!) ) чиито ритуали включвали храмова проституция (ІІ Книга на Царете 23:6-7; В Българската Библия-ІV Книга на Царете същата глава и стихове!). Библията говори за жени които развяват воали към статуите на тези богини които били поставени в Божия Храм (ІІ Книга на Царете 21: 1-7; 23:6-7 В Българската Библия-ІV Книга на Царете същата глава и стихове!).
Историците коментират, че “Ашера е великата майка богиня на Ханаанците, известна като Лейди Ашера на Моретата” (Jordan, p. 30-31). Библеистите също свързват Астора с Вавилонската богиня Иштар, Феникийската Астрате и Гръцката-Афродита-богини на плодородието чиито богослужение също включва и храмова проституция ( Виж The Oxford Companion to the Bible).
Иштар е била най-важната богиня в стария Среден Изток-специално Вавилон и Ниневия. Тя е била богинята на войната и секса. Тя е била наричана “Кралицата на Унивърса” и “ Световната Лейди”, също и “ защитницата на проститутките и патрона на баровете” (New Encyclopedia Britannica). Култа към нея, който е включвал и храмова проституция, е бил много разпространен и популярен (ibid.) Иштар е била също почитана като Инанна-богиня на любовта и войната и наричана “Небесната Царица” (Dictionary of God and Goddess, Devils and Demons, Luker).
Друга Ханаанска и феникииска богиня е била Анат-богиня на плодородието и сестра на Валаам, и дъщеря на бога слънце. Още е била наричана “ Планинската лейди”... майка на боговете... небесната царица... девицата Анат” (Jordan, pp. 18-19). Библията и историята са пълни с примери и показват, че Израиляните и ранната църква са възприели поклонението на богинята майка, заено с нейните титли от езическите си съседи. Но какво общо има това с нас днес?

Предупреждението отхвърлено (игнорирано)

Когато Господ изведе Израел от робството в Египет, Той им заповяда: “ Да не си правите каквото и да е изображение... да не им се кланяте и да не им служите... да не си правите идоли” (Изход 20:4-5; Левит 26:1). И въпреки това те съвсем скоро започнаха да се кланят на златното теле и бяха наказани за това (Изход 32). Израиляните също бяха предупредени да не възприемат езически практики на които Господ гледа като на мерзост. “ Да не служиш на Господа твоя Бог по този начин” (Второзаконие 12: 29-32; 17:9-13). Но така или иначе тези предупреждения непрекъснато бяха игнорирани и Израиляните се обърнаха да служат на Ваал и Аштора-майката богиня на Ханаанците, тяхната “Небесна Царица”. Поради тези грехове-включително и практикуването на целуване!!!! На нейните идоли!!!! (Виж Осия 13:2)-Израиляните възбудиха гнева на Господ и бяха предадени в плен на Асирия.
Юдейският народ направи същите грешки. Те провокираха Господ към гняв когато те “горяха тамян на небесната царица и разливаха алкохол в нейна чест, и правеха сладкиши за нея, за да й служат (Виж Еремия 7:44). Изображението на което те служеха беше Вавилонската богиня Иштар. Други богослужения са били оплакване на Тамуз (мъртвият съпруг на Иштар) и “ поклонение на слънцето на изток” (Езекиил 8:10-1image-практикувано дори и днес чрез правенето на горещи кръстосани сладкиши (козунаци!!!) и служба на изгряващото слънце на Великден.!!!
Израилевите идоли са били украсени със скъпоценни камъни, облечени в специялни одежди точно както езическите богове от Вавилон. (Езекил 16:16-25). Апокрифните книги на Барух (В римокатолическата версия на Библията) се предупреждава, че Израиляните не бива да следват езическите празници от Вавилон, покланяйки се на идоли направени от злато, сребро или камък, “които имат златни корони на главите си”... и не могат да говорят” и са носени на раменете на хора (Барух 6:3-9)-и при все това точно по този начин Мария се почита днес!
Библията ни казва, че това не е маловажно пред Господа, но е мерзост, която Господ мрази! Юдейската нация прекара 70 години във Вавилон като роби за да бъде наказана поради идолопоклонство. Водачите на ранните църкви които са допускали хората да продължават техните езически традиции под нови-“Християнски” имена, просто са игнорирали чистата Библейска инструкция. Библията предупреждава, че народите следващи този пример-да възприемат и утвърждават езически практики-ще страдат по същия начин (Еремия 16:10-13).

Тъжно бъдеще

Но какво се крие зад сегашното почитание на Дева Мария? Защо е нарастващо и на къде води? Библейските пророчества разкриват, че точно преди идването на Исус Христос , “звярска власт” съставена от 10 нации ще се издигне в Европа от пепелта на старата Римска Империя ( и Светата Римска) Империя (Виж Данаил 2, 7; Откровението на Иоана 13, 17-1image. Тази конфедерация ще бъде яздена от жена-богата и могъща църква-описана като кралица, чиито корени са назад в старовременният Вавилон и е майка на блудниците (другите заблудени църкви) която е направила света да се опие с нейните фалшиви учения (Виж Откровението 18:7; 17:1-6). Тази жена-наречена “Вавилонска дъщеря” и “Лейди на всички царства”-ще твърди, че е единственната истинска църква, казвайки: “ Аз съм и няма друга църква освен мене.” Тя ще води движението на последните времена за да й донесе връщане обратно на “разделените деца”-обратно при “майката църква” (Исаия 47:8-9; Откровение 18:7-image. Поклонението на “Небесната Царица” ще даде “обща основа” за да се обединят нациите и религиите на света, в опит да се донеде мир на човечеството. Много нации в Стара Европа са обърнати към Мария: Украйна и Унгария-на скоро след 1000AD и Англия в 1381. През 1600: Полша, Австрия, Испания и Португалия и техните колонии са били посветени на Мария (Виж A Woman Rides the Beast, Hunt, p. 457). През 1996 Папа Иоан Павел ІІ определи храма на Нашата Лейди от Европа (направен в Гибралтар през 1309 от Крал Фердинанд ІV от Испания) като “потенциален символ” за обединението на Европа и “място където под патронажа на Мария, човешкото семейство ще бъде сближено в съвместно съжителство.” Този храм не е далеч от пещерата, където в Гибралтар, финикииците са имали храм на Астрате-небесната царица, седем века преди Христос.
Но Нова Европа е също засипана със символи на Мария. Флага на Европейският Съюз-пръстен от 12 златни звезди на син фон-нарисуван е от картина на Мадона (Мария) с 12 звезди около главата й. В Катедралата в Страсбург-Франция (където е Европейският Парламент), има стъклопис посветен на Европа-“Прозорецът на Европа”-показващ Мадона с детето и 12 звезди около главата й и луни по краищата. 5 май беше определен за “Деня на Европа”-но е също и фестивала на Нашата Лейди от Гибралтар.
Католическите водачи разбират силата която се крие в майката богиня. Преди близо 40 години, Бишоп Фултон Шиин предсказа, че преминаването от исляма към Християнството “ще стане чрез обръщането на мюсюлманите към Божията Майка” (виж Hunt, p. 458). Шиин показва, че Мохамед е имал дъщеря на име Фатима иче Благословенната Девица се е явила в португалското селце Фатима и когато статуя на Нашата Лейди от Фатима е била показана, хиляди мюсюлмани са се преклонили пред нейното изображение. Храм на Нашата Лейди от Фатима е построен също в Русия-крепостта на православната църква и дом на голямо мюсюлманско общество-за спомен на “връщането на много руснаци към правата вяра”.
Мадоната също се използува от феминистите които отричат патриархата на класическото Християнство” и на новата вълна която боготвори “Майката земя”.
Обожествяването на Мадоната е огромна заплаха която свързва старовременното боготворене на Семирамида във Вавилон и майката богиня на Египет, Гърция и Рим с модерната Дева Мария. Ние наблюдаваме всичко това и то става пред нашите очи. И ще играе съществена роля в близко бъдеще!



Това братя и сестри е почти пълният превод на статията. Както писах-тя е от списанието Tomorrow’s World от Ноември-декември 2003 година. Можете да намерите по-вече информация на www.tommorrowsworld.org
Ние обаче напълно споделяме написаното в тази статия-то просто отговаря на истината!





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2187446
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930