Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2011 16:47 - Който люби Исус-пази Закона. А законите са дадени от Исус
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1168 Коментари: 0 Гласове:
1



Сестри и братя,

10те заповеди, Царският Закон, както още им казват-кой от вас може два ми посочи и една, която да е против мене или против Бога, или пък против него/нея? Ето ги-Изход 20 глава. Мисля, някои ще ги прочетат за първи път, макар, че посещават разни църкви. И нарушаването на тези заповеди, както и на Диетичният Закон даден ни в Левит 11 глава, както и неспазването на Божиите Празници-дадени ни със заповед от Бога-Левит 23 глава е грях.

А дефиницията на греха ни е дадена в 1 Йоаново 3:4 Всеки, който върши грях, върши и беззаконие; защото грехът е беззаконие.

Ясно и точно-това е дефиницията на греха-той е беззаконие или нарушаването на Закона на Бога.

И така-Царският Закон-Изход 20:1 Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза:

2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.

3 Да нямаш други богове освен Мене.

4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;

5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,

6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.

7 Не изговаряй напразно Името на Господа твоя Бог; защото Господ няма да счита безгрешен онзи, който изговаря напразно Името Му.

8 Помни съботния ден, за да го освещаваш.

9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;

10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;

11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.

12 Почитай баща си и майка си, за да се продължават дните ти на земята, която ти дава Господ твоя Бог.

13 Не убивай.

14 Не прелюбодействувай.

15 Не кради.

16 Не свидетелствувай лъжливо против ближния си.

17 Не пожелавай къщата на ближния си, не пожелавай жената на ближния си, нито слугата му, нито слугинята му, нито вола му, нито осела му, нито какво да е нещо, което е на ближния ти.

Да виждате и една заповед, която да е против вас? Исус ни казва, че иска подчинение от нас, а не жертви-които се правят поради неподчинението ни. Исус е много милостив-но за този, който се опитва с всичките си сили да пази Закона и разбира се, пада по някога-но не умишлено! Библията е напълно ясна-и праведният-човек, който пази Закона-пада седем пъти, но Господ го вдига. И именно праведните ще бъдат спасени при последната тръба. А неправедните-мисля ясно е, какво ще бъде с тях-това пък са хората които са чули за Бога, но не желаят да пазят нищо от това, което Бог е заповядал да пазим. А избора все още е личен! Всеки сам избира, какво ще бъде във вечността. Сега все още е времето на изпитанието ни-то скоро ще свърши.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2191623
Постинги: 1223
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930