Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2011 18:11 - Защо страх от Бога е началото на мъдростта
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2440 Коментари: 0 Гласове:
1



Сестри  и братя,
Нека да поразсъждаваме заедно-защо днес има толкова много църкви и уж са все на Бога, но никой не пази това, което Бог е заповядал да пазим, за да живеем и да достигнем до вечният живот? Защото кой от вас като започне нова работа ще си прави каквото им се иска и няма да се съобразява с това, което е заповядал шефа? И ако не се съобразявате с нарежданията на шефа си-колко време мислите ще останете на тази работа? Но когато дойде въпроса да Бога-всичко върви-така ли наистина мислите? 

Притчи 2:1 Сине мой, ако приемеш думите ми, И запазиш заповедите ми при себе си, 2 Така щото да приклониш ухото си към мъдростта. И да предадеш сърцето си към разума, 3 Ако призовеш благоразумието, И издигнеш гласа си към разума, 4 Ако го потърсиш като сребро, И го подириш като скрити съкровища, 5 Тогава ще разбереш страха от Господа, И ще намериш познанието за Бога.

 

А на друго място пише, че страх от Бога е начало на всяка мъдрост: Псалми 111:10 Началото на мъдростта е страх от Господа; Всички, които се управляват по Него, са благоразумни; Неговата хвала трае до века.

Притчи 1:7 Страх от Господа е начало на мъдростта; Но безумните презират мъдростта и поуката.

Притчи 9:10 Страх от Господа е начало на мъдростта; И познаването на Светия е разум.

На толкова много места го пише това същото-защо ли е така, сестри и братя? Ето-ще ви кажа: защото... Псалми 9:8 И Той ще съди света с правда. Ще отсъди за племената справедливо.

Псалми 50:6 И небесата ще известят правдата Му, Защото сам Бог е съдия. (Села)

Псалми 67:4 Да се веселят и да възклицават народите; Защото ще съдиш племената с правда, И ще управляваш народите на земята. (Села)

Псалми 96:13 Пред Господа, защото Той иде, Защото иде да съди земята; Ще съди света с правда, И племената във верността Си.

Псалми 98:9 Пред Господа; защото иде да съди земята; Ще съди вселената с правда, И племената с правота.

Исая 1:26 И ще възстановя съдиите ти както по-преди, И съветниците ти както отначало; Подир което ще се наречеш Град на правда, Верен град,

Исая 11:4 Но с правда ще съди сиромасите, И с правота ще решава за смирените на страната; Ще порази страната с жезъла на устата си, И с дишането на устните си ще умъртви нечестивия.

Какво означава това, сестри и братя? Означава, че никой няма да се скрие от Исус! При това, Исус ще съди справедливо-не според това, което вижда или чува, но справедливо-защото той знае мислите ни! Къде ще избяга човек от Бога? Няма такова място-всичко е Божие!

6 Защото Господ дава мъдрост, из устата Му излизат знание и разум. 7 Той запазва истинска мъдрост за праведните, Щит е за ходещите в незлобие,

Праведните-хората които пазят Закона на Бога! Кои тогава са неправедните? Това са тези които не пазят Закона на Бога! Добре е да обърнете вниманиена този факт, защото ви казвам, че брадвата е вече при корена на дървото и ще се отсекат много дървета!! И всички те ще бъдат хвърлени в огненото езеро, което ще гори с огън и жупел и никога няма да угасне-независимо какво ви лъжат и по този въпрос... И попадналите там ще са вечно там-кой разумен от вас би искал такава съдба? Но сега на някои от вас ви е славно, защото си въобразявате, че сте на върха на света-от там се пада най-страшно! Мнозина посещавате разни църкви, а още дори не познавате Исус, който е Христос и не знаете, че именно той е създал всичко по заповед на Отец, че е дал после и Закони и тайни и всичко на своя народ-на Израел и никога не е имал взимане-даване с други народи, както ви казва чрез пророк Амос в 3:2!! Но вие се мислите, да сте нещо пред Бога, а не пазите дори и Законите му. Кажете ми-кой от вас ще започне нова работа и ще ски прави каквото пожелае на тази работа? Колко време ще ви държи там шефа? Защо лъжете себе си-това не мога да разбера? Наистина ли не съобразявате, какви ще са последиците и не знаете ли, че Бог е много търпелив и милостив, но никак не онеправдава неправедният? Това ще свърши зле, сестри и братя, ако не се обърнете към Бога както Бог изисква, а не както някой ви е казал или както на вас ви отърва!

8 За да защищава пътищата на правосъдието, И да пази пътя на светиите Си.

Кои са светиите? Ето ви отговора на Библията:
Откровение 14:12 Тук е нужно търпението на светиите, на тия, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исуса.

Е-сравнете истинските светии на Бога със себе си-виждате ли разликата? Вие не пазите Закона-тогава? Що се касае до вярата-тя идва от лушане-на какво-на Божието Слово. Та вие и него не слушате. Ако бяхте слушали Божието Слово както е, как така няма да знаете,че трябва да пазите Закона днес? И как няма да знаете, че Исус Христос е един и същи вчера, днес и за винаги-Евреите 8:13?!!! И ако Исус е дал и Закони и всичко, то как така вие не следвате Закона на Исус? Пък после говорите за любовта си към Бога-кого лъжете? Не и Бог!

9 Тогава ще разбереш правда, правосъдие, Правдивост, да! и всеки добър път.

Тогава чак ще разбереш истината както е-след като си станал с всички сили праведен-човек, пазещ Закона на Бога! И да-и праведните падат седем пъти, но не остава в това състояние-ето ви го и това: Притчи 24:16 Защото праведният ако седем пъти пада, пак става, Докато нечестивите се препъват в злото.

10 Защото мъдрост ще влезе в сърцето ти, Знание ще услажда душата ти,

11 Разсъждение ще те пази, Благоразумие ще те закриля,

12 За да те избави от пътя на злото. От човека, който говори опако, -

13 От ония, които остават пътищата на правотата, За да ходят по пътищата на тъмнината, -

14 На които прави удоволствие да вършат зло, И се радват на извратеността на злите, -

15 Чиито пътища са криви И пътеките им опаки, -

16 За да те избави от чужда жена, От чужда, която ласкае с думите си,

17 (Която е оставила другаря на младостта си, И е забравила завета на своя Бог,

18 Защото домът й води надолу към смъртта, И пътеките й към мъртвите;

19 Никой от ония, които влизат при нея, не се връща, Нито стига пътищата на живота,) -

20 За да ходиш ти в пътя на добрите, И да пазиш пътеките на праведните.

 

Кои ще наследят тази земя, сестри и братя-вижте следващият стих-праведните. А вече видяхме кои са те-хората които пазят Закона на Бога. А кои ще се отсекат от земята-и това е напълно ясно, но и по този въпрос ви лъжат вашите водачи-неправедните или нечестивите ще попаднат в огненото езеро! Вие от кои искате да бъдете? Защото избора е личен-изберете живота и живейте!!

 

21 Защото правдивите ще населят земята, И непорочните ще останат в нея,

22 А нечестивите ще се отсекат от земята, И коварните ще се изкоренят от нея.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172323
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031