Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2011 18:17 - Библията за кръщението и кой може да бъде кръстен
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 3552 Коментари: 6 Гласове:
1



Сестри и братя,

Дойде времето да изясня по Библията този така важен въпрос. И нека всички които търсят Господа-Бог да отвори съзнанието им за да разберат, какво казва Господ!

Здравейте сестри и братя!

Това е много важен въпрос, който не сме разглеждали до сега. Всяко нещо си има сезон-както пише Соломон-а пише това, което Господ му е наредил. И така-явно дойде и времето да изясним този въпрос. Ще го изясним напълно-по Библията, защото само тя е Божието Слово-нали така?! Сега ще започна да пиша по този въпрос, но ще продължа като имам времето и ще представя всичко по него, за да може всеки сам да прочете и предцени фактите.

Ще започнем от Деянията на апостолите 15 глава и ще видим, какво решиха апостолите и дали се допитаха да Господ по този въпрос.

Деянията 15:1 А някои слязоха от Юдея и учеха братята казвайки: Ако се не обрежете, според Моисеевия обред, не можете да се спасите.
2 И тъй, като стана доста препирня и разискване между тях и Павла и Варнава, братята наредиха Павел и Варнава и някои други от тях да възлязат за тоя въпрос в Ерусалим до апостолите и презвитерите.

И така-Павел и някои от братята отидоха в Ерусалим за да се допитат до апостолите там. Те не се допитаха до Бога и както ще видим-апостолите също не се допитаха до Бога-което трябваше да направят-голяма грешка, подобна на тази, която направи Исус Навиевият син, когато сключи договор с Гидеонците без да се допита до Бога и да намери кои бяха те и че са един от народите които Израел трябваше да изтреби!!

5 Но, рекоха те, някои от повярвалите между фарисейската секта станаха та казаха: Нужно е да се обрязват езичниците, и да им се заръча да пазят Моисеевия закон.
6 Тогава апостолите и презвитерите се събраха да разискват тоя въпрос.
7 И след много разпитване Петър стана та им каза: Братя, вие знаете, че в първите дни Бог избра между вас мене, щото езичниците чрез моите уста да чуят евангелското учение и да повярват.
8 И сърцеведец Бог им засвидетелствува като даде и на тях Светия Дух, както и на нас;
9 и не направи никаква разлика между нас и тях, като очисти сърцата им чрез вяра.
10 Сега, прочее, защо изпитвате Бога, та да налагате на шията на учениците хомот, който нито бащите ни, нито ние можем да носим?

Хората четат този 10 стих и казват-ето-дори и Израел не можеше да носи този "хомот"... Но за какъв хомот става въпрос? Обрязването се прави на 8-я ден и бебето дори и не знае какво става! Някоя сестра беше писала някъде, че е наблюдавала как се прави обрязването на мъжкото бебе-то само изплаква малко и това е всичко!!! За какъв хомот става въпрос обаче? Не и за обрязването-то не се има предвид тука! Но за какво говори Петър? Петър говори за Закона на Бога! Но наистина ли никой не можеше да носи Закона или не искаха да го носят? Не искаха и в това отношение Петър не може да каже това нещо-че никой не е могъл да го носи. Ако става въпрос за всичките допълнителни измислици които Израиляните добавиха към Закона и за които Исус каза, че не са нужни-то тогава да-Петър имаше правото да каже това нещо. Но що се касае до Царският Закон-в никакъв случай, защото знаем какво пише в Откровението-кои са светиите-тези които пазят Закона и вярата в Исус!!

13 И след като свършиха те да говорят, Яков взе думата и каза: Братя послушайте мене;
14 Симон обясни по кой начин Бог най-напред посети езичниците, за да вземе измежду тях люде за Своето име.
15 С това са съгласни и пророческите думи, както е писано:
16 "След това ще се върна. И пак ще въздигна падналата Давидова скиния, И пак ще издигна развалините й, И ще я изправя;
17 За да потърсят Господа останалите от човеците, И всичките народи, които се наричат с името Ми,
18 Казва Господ, Който прави да е известно това от века".
19 Затуй, аз съм на мнение да не отегчаваме тия измежду езичниците, които се обръщат към Бога;
20 но да им пишем да се въздържат от оскверненията чрез идоли, чрез блудство и чрез ядене удавено и кръв.
21 Защото още от старо време по всичките градове е имало такива, които са проповядвали Моисеевия закон, който се и прочита всяка събота в синагогите.

Вижте този 21 стих-още от старо време се е четял Закона на Моисей-знаем, че Моисей не е имал закон, но става въпрос за Закона на Бога! Става въпрос за Закон-нали така! Явява се въпроса тогава-обрязването по Закон ли е или е по препоръка?

22 Тогава апостолите и презвитерите с цялата църква намериха за добре да изберат изпомежду си човеци, и да ги пратят в Антиохия с Павла и Варнава, - а именно: Юда, наречен Варсава, и Сила, водители между братята.
23 И писаха им по тях следното: От апостолите и по-старите братя, поздрав до братята, които са от езичниците в Антиохия, Сирия и Киликия.
24 Понеже чухме, че някои, които са излезли от нас, ви смутили с думите си, и извратили душите ви, [като ви казват да се обрязвате и да пазите закона], без да са приели заповед от нас,

И ако човек чете този 24 стих повърхностно-ще каже-ето, вече не трябва да се пази Закона. Но ако не трябва да се пази закона-ако Закона е отпазнал, то тогава вече не може да има и грях и каквото и да вършат човеците-праведно е... Виждате ли каква невероятна разлика се получава тук? Възможно ли е в Божието Царство да влезе човек,, който е убивал, крал, прелюбодействал, пожелавал, лъгал, покланял се е на идоли, не е пазил съботата? Възможно ли е? Защото ако е възможно-то тогава всички живяли някога ще бъдат в добрата част на Божието Царство! Но тогава защо има и огнено езеро там? Трябва да отхвърлим самите думи на Исус Христос за огненото езеро, където пламъка не угасва и червеят им не умира... Получава се едно огромно разногласие! А може би следните стихове дават обяснение по този въпрос-и как апостолите допуснаха груба грешка-ето ги

28 Защото се видя добре на Светия Дух и на нас да ви не налагаме никоя друга тегота, освен следните необходими неща:
29 да се въздържате от ядене идоложертвено, кръв и удавено, тоже и от блудство; от които ако се пазите, добре ще ви бъде. Здравейте.

Възможно ли е на Светият Дух "да се види добре"? Не са ли те всички служебни духове? И не изпълняват ли служба пред Бога и изпълняват всичко точно както Бог е наредил, без абсолютно никакво отклонение? Разбира се, че те изпълняват всичко абсолютно точно-без никакво отклонение и тогава не е възможно на Свят Дух да се види така или иначе добре!!!
И така-намерихме, че ангелите-светите духове де-не могат да взимат сами решения и не може да им се види така или иначе. Те изпълняват стриктно това, което им е наредено от Бога без никакви девиации-отклонения.
Но нека видим сега Деянията 16 глава от 1 стих

1 После пристигна и в Дервия и Листра; и, ето, там имаше един ученик на име Тимотей, син на една повярвала еврейка, а чийто баща беше грък.
2 Тоя ученик имаше характер одобрен от братята в Листра и Икония.
3 Него Павел пожела да води със себе си, затова взе та го обряза поради юдеите, които бяха по ония места; понеже всички знаеха, че баща му беше грък.


Значи същият Павел, който отиде чак в Ерусалим за да намери какво да правят с обрязването и дали е отпаднало по някакъв начин-взе този Тимотей и го обряза. Бащата на Тимотей беше грък-тоест, Тимотей е бил грък! И понеже Павел искаше да го води навсякъде със себе си-взе и го обряза. Но нали апостолите решиха, че обрязването вече не е нужно? Получава се факта, че Павел по този въпрос е... хипокрит! Защото ако е бил така убеден, че не е нужно да се обрязва Тимотей, то не би и трябвало да го прави. Същият Павел се възпротиви на Петър, когато Петър спря да се събира с езичниците като до преди идването на някои от Ерусалим се събираше. Но същото нещо се получанва и сега с Павел-отиде чак в Ерусалим по въпроса на обрязването и след като апостолите взеха решение езичниците да не се обрязват-нека сме наясно-не Господ им каза, защото те не се съветваха с Бога, но те сами взеха това решение-то Павел наруши тяхното и неговото решение... Не става и така и така!
Нека видим Деянията 21 глава от 17 стих

17 И като стигнахме в Ерусалим, братята ни приеха с радост.
18 И на следния ден Павел влезе с нас при Якова, гдето присъствуваха всичките презвитери.
19 И като ги поздрави, разказа им едно по едно всичко що Бог беше извършил между езичниците чрез неговото служение.
20 А те, като чуха, прославиха Бога. Тогава му рекоха: Ти виждаш, брате, колко десетки хиляди повярвали юдеи има, и те всички ревностно поддържат закона.

Всичките Израиляни пазеха ревностно Закона! И не може и да бъде другояче-защото кои са светиите на Бога-не са ли тези които пазят Закона и вярата в Христос?

21 А за тебе са уведомени, че ти си бил учил всичките юдеи, които са между езичниците, да отстъпят от Моисеевия закон, като им казваш да не обрязват чадата си, нито да държат старите обреди.
22 И тъй какво да се направи? [Без друго ще се събере тълпа, защото] те непременно ще чуят, че си дошъл.
23 Затова направи каквото ти кажем. Между нас има четирима мъже, които имат обрек;
24 вземи ги, и извърши очищението си заедно с тях, и иждиви за тях, за да обръснат главите си; и така всички ще знаят, че не е истина това, което са чули за тебе, но че и ти постъпваш порядъчно и пазиш закона.
25 А колкото за повярвалите езичници, ние писахме решението си да се вардят от ядене идоложертвено, кръв, удавено, тоже и от блудство.

Но вижте какво объркване стана тогава-защото не са ли именно апостолите, които отмениха обрязването на езичниците? Е как сега не смеят да го кажат? Явява се въпроса-имаха ли правото да отменят обрязването или не? И ако те го бяха дали на Авраам-едно, но ако Господ го беше дал-тогава?
Вижте-Библията ни описва всичко както е било. И никак не скрива факта, че дори и Моисей-Божият пророк с когото Господ говореше лице в лице-и само с него така-дори и той е допуснал грешка-ето я:

Матей 19:3 Тогава дойдоха при Него фарисеи, които, изпитвайки Го, казаха: Позволено ли е на човека да напусне жена си по всякаква причина?
4 А той в отговор рече: Не сте ли чели, че Онзи, Който ги е направил, направил ги е от начало мъжко и женско, и е казал:
5 "Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си; и двамата ще бъдат една плът?"
6 Така щото не са вече двама, а една плът. И тъй, онова, което Бог е съчетал, човек да го не разлъчва.
7 Казват му: Тогава Моисей защо заповяда, мъжът й да й даде разводно писмо и да я напусне?
8 Каза им: Поради вашето коравосърдечие Моисей ви е оставил да си напущате жените; но отначало не е било така.
9 И казвам ви: Който напусне жена си, освен за прелюбодейство, и се ожени за друга, той прелюбодействува; и който се ожени за нея, когато бъде напусната, прелюбодействува.


Моисей им е позволил нещо, което Господ не е разрешавал!! Господ е определил след като мъж се събере с жена и легнат заедно, за да правят секс, те стават едно! И нима не е така-жената беше направена от реброто на мъжа-от същото тяло и когато двамата се съберат, стават отново едно тяло!
Тук, сестри и братя ще направя едно мъничко отклонение-разбирате ли това, което писах по-горе? Защото ако го разбирате-вие братя ще разберете сега, че с всяка жена с която някога сте легнали да правите секс е ваша за винаги... И същото е и за вас, сестри! Ще говорим и по този въпрос-за брака и за разводите, но не сега.
И така-Моисей допусна сериозна грешка водеща до много сериозни последици! Но само Моисей ли допусна грешка?
Най-великият генерал, живял някога на тази земя е Исус-Навиевият син. Вижте каква груба грешка с невероятни последици направи той!

Исус Навиев 9:1 А когато чуха това всичките царе оттатък Иордан, в хълмистите места и в полетата и във всичките крайбрежия на голямото море до срещу Ливан сиреч, хетейците, аморейците, ханаанците, ферезейците, евейците и евусейците,
2 събраха се единодушно да се бият с Исуса и Израиля.
3 А жителите на Гаваон, като чуха що бе сторил Исус на Ерихон и на Гай,
4 постъпиха хитро, като отидоха та се престориха на посланици и взеха стари вретища та ги туриха на ослите си и стари и раздрани и вързани мехове за вино,
5 и стари и кърпени обуща на нозете си, и стари дрехи на себе си, и всичкият хляб, който си доставиха за храна, беше сух и плесенясал.
6 Те дойдоха при Исуса в стана в Галгал та рекоха нему и на Израилевите мъже: От далечна страна сме дошли; сега, прочее, направете договор с нас.

12 Този наш хляб беше топъл, когато си го доставихме от къщите си за храна в деня, когато излязохме, за да дойдем при вас; а, ето, сега е сух и плесенясал.
13 Тия мехове за вино бяха нови, като ги напълнихме, а ето, съдрани са; и тия наши дрехи и обущата ни овехтяха от много дългия ни път.
14 Тогава израилтяните приеха мъжете по причина на храната им; а до Господа не се допитаха.
15 Исус сключи мир с тях, и свърза договор с тях, че ще се опази живота им: и началниците на обществото им се заклеха.
16 А три дена след като свързаха договор с тях чуха, че им били съседи и че живеели между тях;
17 и като пътуваха израилтяните, пристигнаха в градовете им на третия ден. А градовете им бяха Гаваон, Хефира, Вирот и Кириатиарим.
18 Но израилтяните не ги поразиха, защото началниците на обществото бяха им се заклели в Господа Израилевия Бог. А цялото общество роптаеше против началниците.
19 Всичките началници, обаче, рекоха на цялото общество: Ние им се заклехме в Господа Израилевия Бог; и тъй, сега не можем да се допрем до тях.

Това са двама от най-великите хора на Библията-и те допуснаха грешки с огромни последици! Защото вижте какво стана поради грешката на Исус Навиевият син
Съдии 2:1 И ангел Господен дойде от Галгал у Бохим та каза: Изведох ви из Египет и доведох ви в земята, за която бях се клел на бащите ви, като рекох: Няма да наруша завета Си с вас до века.
2 Вие да не направите договор с жителите на тая земя, а да съсипете олтарите им; но вие не послушахте гласа Ми. Защо сторихте това?
3 За това и Аз рекох: Няма да ги изгоня от пред вас; но те ще се намират между ребрата ви, и боговете им ще ви бъдат примка.
4 И когато ангелът Господен изговори тия думи на всички израилтяни, людете плакаха с висок глас.

8 И Господният слуга, Исус Навиевият син, умря, на възраст сто и десет години.

11 И израилтяните сториха зло пред Господа, като се поклониха на ваалимите,
12 и оставиха Господа Бога на бащите си, Който ги беше извел из Египетската земя, та последваха други богове, от боговете на племената, които бяха около тях, и, като им се поклониха, разгневиха Господа.

Всяко наше дело има последици, сестри и братя-и ако сме извършили нещо, което не е разумно-и последиците не закъсняват! А вижте какви сериозни са последиците за Израел-народа-дори и до днес! И не-съвсем не говоря за тези, дето днес живеят в земята Израел и наричат себе си Юдеи-не и за тях става въпрос! Но и този въпрос ще изясним един ден...

Но някои използуват това, което Павел е писал, за да докажет-както те си мислят-че ето-обрязването вече е отпаднало. Но нека видим това, което те представят и дали е това, което те мислят, че е.
Павел ни пише в Римляните 2 глава ето това:

17 Но ако ти се наричаш юдеин, облягаш се на закон, хвалиш се с Бога,
18 знаеш Неговата воля, и разсъждаваш между различни мнения, понеже се учиш от закона;

23 Ти, който се хвалиш със закона, опозоряваш ли Бога като престъпваш закона?
24 Питам това, защото според както е писано, поради вас се хули Божието име между езичниците.
25 Понеже обрязването наистина ползува, ако изпълняваш закона; но ако си престъпник на закона, тогава твоето обрязване става необрязване.
26 И тъй, ако необрязаният пази наредбите на закона, не ще ли неговото необрязване да му се вмени за обрязване?
27 и оня, който остане в природното си състояние необрязан, но пак изпълнява закона, не ще ли осъди тебе, който имаш писан закон и обрязване, но си престъпник на закона?
28 Защото не е юдеин оня, външно такъв, нито е обрязване онова, което е вънкашно в плътта;
29 но юдеин е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога.

Значи-Павел ни казва първо, че трябва да пазим Закона! Същите хора обаче ни казват, че Закона е отпаднал-прикован е бил на кръста заедно с Исус. Но вижте-Павел пише тези неща доста след смъртта на Исус...
После Павел говори и за обрязването. На първо прочитане-абсолютно вярно-обрязването не ползува никого, ако той не пази закона!
Но вижте какво ни казва Павел в този 29 стих!! Обрязването е първо и преди всичко на сърцето! Тоест-обрязването става първо по дух-тоест-в съзнанието. Ако някой, без дори и понятие да има защо го прави се обреже-каква полза? Години ми трябваха докато разбера напълно, че ако не се обрежа-не мога да се доближа дори до Исус Христос! При това-вече знаех прекрасно за какво става въпрос и знаех невероятно много от тайните на Библията-но разбрах, че ако не се обрежа-не мога да вървя напред!!
Павел ни казва, че обрязването започва от съзнанието-ето ви защо:

Второзаконие 10:12 А сега, Израилю, какво иска от тебе Господ твоят Бог, освен да се боиш от Господа твоя Бог, да ходиш във всичките Му пътища, да Го любиш и да слугуваш на Господа твоя Бог с цялото си сърце и с цялата си душа,
13 та да пазиш заповедите на Господа и повеленията Му, които днес ти заповядвам за твое добро?
14 Ето, небето на небесата, земята и всичко що е на нея принадлежи на Господа твоя Бог,

16 Обрежете, прочее, краекожието на сърцето си и не бивайте вече коравовратни.

Е-как се показва подчинението към Бога, сестри и братя-като се изпълнява всичко, което Бог е наредил!! Иначе просто лъжем себе си, като си въобразяваме, че служим на Бога и ще получим за това вечен живот!
Но нека да видим всички заедно, кой даде обрязването и после ще видим и какво означава то. Защото ако обрязването е от човеци-човек може да го отмени. Но ако обрязването е от Бога-кой може да го отмени?

Битие 17:1 Когато Аврам беше на деветдесет и девет години, Господ се яви на Аврама и му рече: Аз съм Всемогъщият; ходи пред Мене и бъди непорочен.
2 И ще направя завета си между Мене и тебе и ще те умножа твърде много.
3 Тогава Аврам падна на лицето си; и Бог му говореше, казвайки:
4 Ето, Моят завет е с тебе; и ти ще станеш отец на множество народи.
5 Не ще се именуваш вече Аврам, но името ти ще бъде Авраам; защото те направих отец на множество народи.
6 Ще те наплодя твърде много и ще произведа народи от тебе; и царе ще произлязат от тебе.
7 И ще утвърдя завета Си между Мене и тебе и потомците ти след тебе през всичките им поколения за вечен завет, че ще бъда Бог на тебе и на потомството ти след тебе.

А знаем, че от Авраам наистина произлязоха много народи! Дори и 12 арабски племена-днешните араби-произлязоха от Авраам, както и Израел, както и Исавците-които са Едом, както и още много други.

10 Ето Моят завет, който трябва да пазите между Мене и вас и потомците ти след тебе: всеки между вас от мъжки пол да се обрязва.
11 Да обрязвате краекожието на плътта си; и това ще бъде знак на завета между Мене и вас.

Значи това е знака на Завета между Бог и Авраам? Точно така, сестри и братя! Някои ходят насам-натам и говорят, че били Авраамово потомство-но как ще са, като не пазят този Завет?! Разбира се, че не са потомство на Авраам.

12 Всяко мъжко дете между вас във всичките ви поколения, като стане на осем дни трябва да се обрязва, както роденото у дома ти, така и онова, което не е от твоето потомство, купено с пари от някой чужденец.
13 Непременно трябва да се обрязва и роденият у дома ти и купеният с парите ти; и Моят завет в плътта ви, ще бъде вечен завет.

Този Завет е вечен завет! И вижте-както тези родени в дома на Авраам-и вече споменахме кои народи са произлезли от него-така и купените за пари, тоест-за цена!! Защо подчертавам думата "цена"? Какво мислите е пролятата кръв на кръста от Исус Христос, сестри и братя, ако не е цена-скъпа и прескъпа цена-платена за всички нас които обичаме Бога? Е-какво трябва да направи всеки мъж, купен за цена?

14 А необрязаният от мъжки пол, чието краекожие на плътта не е обрязано, тоя човек, да се погуби измежду людете си, защото е нарушил завета Ми.

Вижте какво казва Господ!! Мислите ли, че го е казал просто така? Разбира се, че не! И ако това днес не се изпълнява-нека е ясно на всички, че Господ не забравя това, което е казал, че ще направи! Вие твърдите, че сте Християни-как тогава не пазите този завет?

26 В един и същи ден се обрязаха Авраам и син му Исмаил.
27 И всичките мъже от дома му както родените у дома, така и купените от чужденци с пари, се обрязаха заедно с него.


Авраам повярва на Господа и това му се вмени за правда-само по отношение на Исака ли повярва Авраам или за всичко, което Господ му каза-разбира се, че за всичко!

И така-всеки мъж, който твърди, че е християнин-е бил купен за цена-скъпа цена, бил е изкупен от греха! И ако е християнин-не може да не влезе под този Завет с Бога!
Вижте какво ви казва същият Павел-за това, как сте купени
І Коринтяни 6:19 Или не знаете, че вашето тяло е храм на Светия Дух, който е във вас, когото имате от Бога? И вие не сте свои си,
20 защото сте били с цена купени; затова прославете Бога с телата си, [и с душите си, които са Божии].

Да, сестри и братя-това е същият Павел-и той прекрасно знаеше Закона на Бога!
Вижте и тук-Деянията 20:28 Внимавайте на себе си и на цялото стадо, в което Светият Дух ви е поставил епископи, да пасете църквата на Бога, която Той придоби със Собствената Си кръв.

Но колко е сериозно това, което Господ нареди на Авраам и всички след него-нека видим това нещо-защото ако не разберем какъв е целият смисъл на плана на Господа и как се извършва този план-не можем да осъзнаем, че с тези неща шега не бива. Тук става въпрос за Пасхата-която всеки наричащ себе си християнин/ка-трябва да пази в съответният сезон! И ако не я пази-не е под кръвта на Агнето-е как тогава ще го отмине разрушителят? Вижте какво е заповядал Господ за Пасхата-защото всичко е абсолютно свързано, сестри и братя!

Изход 12:3 Говорете на цялото Израилево общество, като им кажете да си вземат, на десетия ден от тоя месец, всеки по едно агне, според бащините си домове, по едно агне за всеки дом.

5 Агнето или ярето ви нека бъде без недостатък, едногодишно мъжко; от овците или от козите да го вземете.
6 И да го пазите до четиринадесетия ден от същия месец; тогава цялото общество на израилтяните, събрани в домовете си да го заколят привечер.
7 После нека вземат от кръвта и турят на двата стълба и на горния праг на вратата на къщите, гдето ще го ядат.

Вижте-кръвта щеше да ги спаси-вярата, че като извършат това-ще се спасят!

11 И така да го ядете: препасани през кръста си, с обущата на нозете си и тоягите в ръцете си; и да го ядете набързо, понеже е време на Господното минаване.
12 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова.
13 И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва.
14 Оня ден ще ви бъде за спомен, и ще го пазите като празник на Господа във всичките си поколения; вечен закон ще ви бъде, да го празнувате.

43 И Господ рече на Моисея и Аарона: Ето законът за пасхата: никой чужденец да не яде от нея;
44 обаче всеки роб купен с пари да яде от нея тогава, когато се обреже.

Виждате ли Закона за Пасхата, сестри и братя? Дали Исус Христос-защото той именно даде и Закони и всичко-е дал просто препоръка или това, което четете в тези два стиха е закон? Разбира се, че е закон! Никой необрязан не може да яде от Пасхата! Е-явява се въпроса тогава: е като не участвате в пасхата, как ще спасите себе си? Вижте-тук трябва да ви поясня нещо-всеки от вас, който чете тези стихове и ги разбира, вече не може да каже, че не е знаел!!! И ако е знаел-един ден ще бъде запитан от Бога-знаел си, но защо не си направил това, което съм заповядал? Защото ще има много спасени хора които никога не са имали възможност да научат истината по този въпрос-и Господ няма да ги осъди за това, че не са знаели! Вие му мислете!...

45 Никой пришелец или наемник да не яде от нея.

48 И ако би някой чужденец да живее като пришелец между тебе и да иска да пази пасхата Господу, нека се обрежат всичките му мъжки, и тогава нека пристъпи да я пази; той ще бъде като туземец. Но никой необрязан не бива да яде от нея.
49 Един закон ще има за туземеца и за чужденеца, който е пришелец между вас.


Един закон за всички, сестри и братя! И не е възможно Господ да даде един закон на Израел и друг-на всички други!!
Видяхме, че ако не сме под кръвта на Исус Христос-не е възможно да спасим себе си-освен ако не сме знаели нищо за Бога, защото не сме имали възможност да узнаем, но сме търсили Бога с цялото си сърце.
Вижте какво ни казва апостол Павел отново в І Коринтяни 5 глава за Исус Христос: 7 Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашата пасха, Христос, биде заклан [за нас].

Исус Христос беше заклан за нас-той е Пасхалното агне! И само чрез енговата кръв се спасяваме-ако влезем под нея. Но може ли мъж да влезе под кръвта на Исус Христос, ако не се е обрязал-отново и отново-не!!
Вижте какво ни казва същият Павел в 3 глава ан Галатяните: 22 Но писанието затвори всичко под грях, та обещанието, изпълняемо чрез вяра в Исуса Христа, да се даде на тия, които вярват.

А какво прави мъж, който вярва истински в Исус Христос? Защото ако не върши това, което Исус е заповядал-кого лъже ако не само себе си?!

26 Защото всички сте Божии чада чрез вяра в Исуса Христа.
27 Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христа, с Христа сте се облекли.

Но как може мъж, който да не се е обрязъл да се кръсти в Исус Христос-видяхме, че не е възможно! Е-след като не е кръстен в Исус-какъв шанс има за спасение-ако е знаел, но не го е направил? Какво ни казва Библията по този въпрос? Възможно ли е човек, който не се подчинява на Бога да очаква добри неща от него?

28 Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен, няма мъжки пол, ни женски; защото вие всички сте едно в Христа Исуса.
29 И ако сте Христови, то сте Авраамово потомство, наследници по обещание.


И така-ако сме Христови-сме Авраамово потомство, но ние заедно вече видяхме, какво означава да сме Христови-да изпълняваме всичко, което Исус Христос е наредил със закон.
Вижте сестри и братя, колко стриктен е Господ по отношение на обрязването! Ето какво ни пише Исус Навиевият син в 5 глава:
1 А когато всичките аморейски царе, които бяха оттатък Иордан на запад, и всичките ханаански царе, които бяха при морето, чуха, че Господ пресуши водата на Иордан пред израилтяните догде преминаха, сърцата им се стопиха, и душа не остана в тях поради израилтяните.
2 В това време Господ рече на Исуса: Направи си кремъчни ножове и обрежи пак израилтяните, втори път.
3 И тъй, Исус си направи кремъчни ножове и обряза израилтяните на мястото Хълм на краекожията.
4 А ето причината, по която Исус извърши обрязването: всичките мъжки, които излязоха из Египет, всичките военни мъже, измряха в пустинята по пътя, след като бяха излезли из Египет;
5 и всичките люде, които излязоха, бяха обрязани; а всичките люде, които се родиха в пустинята по пътя, след като бяха излезли из Египет, не бяха обрязани.
6 Защото израилтяните ходиха четиридесет години по пустинята, догде се изтребиха всичките люде, излезли из Египет военни мъже, които не послушаха Господния глас, на които Господ се кле, че не ще ги остави да видят земята, за която Господ беше се клел на бащите им, че ще ни я даде, земя гдето текат мляко и мед.
7 А вместо тях Той издигна синовете им, които Исус обряза; защото бяха необрязани, понеже не бяха ги обрязали по пътя.
8 И като се обрязаха всичките люде, седяха на местата си в стана догде оздравяха.
9 Тогава Господ рече на Исуса: Днес отнех от вас египетския позор. За това онова място се нарича Галгал, както се казва и до днес.

Знаете ли какво стана после-Израел премина реката Йордан! Какво означава това ли-те бяха кръстени във водата! Точно както Израиляните бяха кръстени в Червеното море-така ни пише Павел в І Коринтяни 10 глава от 1 до 4 стих-нали-ето как сега бяха кръстени отново в реката Йордан. А това стана за да се махне от тях позора и да станат "чисти" пред Бога!
А какво означава Галгал? Означава изтъркаляло се-или нещо подобно, но смисъла е: няма вече плът и кръв! Обрязването, освен всичко друго, сестри и братя, показва... превъплъщението ни в богове-когато плът и кръв вече няма да има!
И чак след като бяха обрязани-чак тогава вече пазиха Пасхата!!

10 А израилтяните разположиха стан в Галгал, и направиха пасхата на четиринадесетия ден от месеца, привечер, на ерихонските полета.
11 И на сутринта на пасхата, в същия ден, ядоха безквасни хлябове от житото на земята и изпържено жито.
12 А на сутринта, като ядоха от житото на земята, манната престана; и израилтяните нямаха вече манна, но през тая година ядяха от рожбите на Ханаанската земя.

Но нека видим какво ни казва Господ за времето на Милениума-Езекил 43 глава, от 1 стих

1 После ме заведе при портата, която гледа към изток;
2 и ето, славата на Израилевия Бог идеше от източния път; гласът Му беше като глас на много води и светът сияеше от славата Му.
3 И видението, което видях, бе като видението, което видях, когато дойдох да пророкувам, че градът щял да се разруши; виденията бяха като видението, което видях при реката Ховар; и паднах на лицето си.
4 И Господната слава влезе в дома през пътя на портата, която гледа към изток.
5 И Духът ме дигна и ме заведе във вътрешния двор; и, ето, домът бе пълен с Господната слава.
6 И чух едного да ми говори из дома; и човек стоеше при мене и ми рече:
7 Сине човешки, това е мястото на престола Ми, и мястото на стъпалата на нозете Ми, гдето ще обитавам всред израилтяните до века и Израилевият дом няма вече да омърси светото Ми име, ни те, ни царете им, с блудствата си или с труповете на идолитеси на високите си места.

Исус Христос в Ерусалим-където ще обитава за винаги. Сами виждате, че става въпрос за Милениума на земята.
И вижте какво казва в следващата-44 глава:

1 Тогава Той ме върна по пътя на външната порта на светилището, която гледа към изток; и тя бе затворена.
2 И Господ ми рече: Тая порта ще бъде затворена, няма да се отвори, и никой човек да не влезе през нея; защото Господ Израилевият Бог е влязъл през нея; затова тя ще бъде затворена.

6 И кажи на бунтовниците, сиреч, на Израилевия дом: Така казва Господ Иеова: Доме Израилев, нека ви са доволно всичките мерзости, които извършихте,
7 дето въведохте инородци, с необрязано сърце и необрязана плът, да бъдат в светилището Ми та да го мърсят, дори в Моя дом, и дето, когато принасяте хляба Ми, тлъстината и кръвта, престъпихте завета Ми, в прибавка на всичките ви други мерзости.
8 И не сте изпълнили службата на светите Ми неща, но сте поставили за себе си стражари над службата в светилището Ми.
9 Така казва Господ Иеова: От всичките инородци, които са между израилтяните, никой инородец с необрязано сърце и необрязана плът да не влиза в светилището Ми.


Разбирате ли какво казва Исус в този 9 стих? Ако вие обичате Исус Христос-като как ще се почувствувате сега? И не е нужно да се интерпретира нищо-съвсем ясно е!!
А ето ви още нещо по отношение на факта, че Законите на Бога са едни и са за всички хора по света-Числа 15:

14 Ако някой чужденец е пришелец между вас, или ако какъвто и да бил е между вас във всичките ви поколения, и принася жертва чрез огън за благоухание Господу, то както правите вие, така да направи и той.
15 Един закон да има за вас, които сте от обществото, и за чужденеца, който е пришелец между вас, един вечен закон във всичките ви поколения; както сте вие така ще бъде и чужденецът пред Господа.
16 Един закон и една наредба да има за вас и за чужденеца, който е пришелец между вас.

Ето ви и сам Павел-какво ви казва, защото има един Бог, едно кръщение и един Закон! И това, което Господ даде на Израел-важи за абсолютно всички хора по цялата земя.

Ефесяните 4:1 И тъй, аз, затворник за Господа, моля ви да се обхождате достойно на званието, към което бяхте призовани,

4 Има едно тяло и един Дух, както и бяхте призовани към една надежда на званието ви:
5 един Господ, една вяра, едно кръщение,
6 един Бог и Отец на всички, Който е над всички, чрез всички и във всички.


Това, сестри и братя е факта за обрязването. Който милее за Бога и търси вечният живот в който ще бъде бог-защото синовете на Отец ще са богове-нека реши какво ще прави. Представих ви фактите-всеки сам да прочете и предцени!

Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име!
10 да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето така и на земята;
11 Дай ни днес ежедневния хляб;
12 и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници;
13 и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия, [защото царството е Твое, и силата и славата, до вековете. Амин].


Слава на Бога! Слава на Бога! Слава на Бога! В името на Исус! Амин!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojiislujitel - Майчице мила! За 20 години изсле...
23.05.2011 21:26
анонимен написа:
Майчице мила! За 20 години изследване на Библията, както в оригинал, така и в неоригинал, по-налудничави и изтрещели тълкувания и заключения не бях срещал.Страшна загуба на време да спориш със заблудени хорица, но ако някой се върже, да знае че си пилее времето.Имам акаунт в блога, но дори не смятам да се логвам за толкова небиблейско тълкуване на Библията!


Сестро или брате,

Ето ти сега пълният шанс и възможност да опровергаеш това, което съм представил!! Има само едно условие-направи го само чрез Библията!!! Никакви твои или чиито и да е тълкувания-само Библията!!
Хайде сега-имаш думата. Влез си в акаунта-не се крий-и представи всичките доказателства, че обрязването е отпаднало!
А само да ти обясня нещо-такива като тебе ги виждам от много години-много пара под налягане-да не кажа въздух и нищо друго... Дано сега да греша-дано имаш знание по Библията.
цитирай
2. bojiislujitel - 20 години и дори не знаете, кой е Исус ...
24.05.2011 02:40
20 години и дори не знаете, кой е Исус Христос? Странно-какво сте правили през тези 20 години? И как е възможно човек да пропилее така безмисленно 20 години от живота си? Е, някой са цял живот в разни църкви-и те не знаят ни кой е Исус Христос, ни какво става в света, ни коя е мерзостта дето докарва запустение за която говори пророк Даниил... Да не говорим, че като им кажеш за пророк Даниил те гледат като индианец пишеща машина.
цитирай
3. thegunner - Галатяни 5:1-12
03.02.2012 15:12
bojiislujitel написа:
Ето ти сега пълният шанс и възможност да опровергаеш това, което съм представил!! Има само едно условие-направи го само чрез Библията!!! Никакви твои или чиито и да е тълкувания-само Библията!!
Хайде сега-имаш думата.

Прочетох това и макар анонимен да не ти е отговорил, сметнах, че е добре да се направи:

Галатяни 5:1-12
1 Стойте, прочее, твърдо в свободата, за която Христос ни освободи, и не се заплитайте отново в робско иго.
2 Ето, аз, Павел, ви казвам, че, ако се обрязвате, Христос никак няма да ви ползува.
3 Да! повторно заявявам на всеки човек, който се обрязва, че е длъжен да изпълни целия закон.
4 Вие, които желаете да се оправдавате чрез закона сте се отлъчили от Христа, отпаднали сте от благодатта.
5 Защото ние чрез Духа ожидаме оправданието чрез вяра, за което се надяваме.
6 Понеже в Христа Исуса нито обрязването има някаква сила, нито необрязването, но вяра, която действува чрез любов.
7 Вие вървяхте добре; кой ви попречи да не бъдете послушни на истината?
8 Това убеждение не беше от Онзи, Който ви е призовал.
9 Малко квас заквасва цялото тесто.
10 Аз съм уверен за вас в Господа, че няма да помислите другояче; а който ви смущава, той ще понесе своето наказание, който и да бил той.
11 И аз братя, защо още да бъда гонен, ако продължавам да проповядвам обрязване? защото тогава съблазънта на кръста би се махнала.
12 Дано се отсечаха ония, които ви разколебават.

Ти, който наричаш себе си bojiislujitel, мислиш ли, че тълкуваш правилно Словото? Или използваш само стихове, които целенасочено да подкрепят твоето мнение, а посочените в твоите писания думи на апостолите в Деяния ги изкривяваш според собственото си твърдение? Ако Мойсеевия закон беше спасението на човеците, защо тогава Исус трябваше да идва в плът? И защо бъркаш заповедите на Мойсеевия закон със заповедите на Божия Син? А повелите на Исус са това: Галатяни 5:18-23, Колосяни 3 глава (особено 12 стих), I Коринтяни 13 глава (особено 4 до 7 стих). Йоан 13:34-35

34 Нова заповед ви давам, да се любите един другиго; както Аз ви възлюбих, така и вие да се любите един другиго.
35 По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако имате любов помежду си.

Как казваш ти плътско обрязване? И защо се кръстиха учениците на Исус, след като вече имаха обрязване на плътта според Стария завет? Кръстиха се в нов завет, който е различен от стария. Понеже в стария завет виждаш себе си безпомощен да го изпълниш сам и това те довежда да търсиш помощ и я намираш в Божия Син. И както казва Божието Слово по-горе, ако се обрязвате плътски Христос никак не ви ползва ...
цитирай
4. thegunner - Не знаеш ли, че Исус ни даде закона на ...
03.02.2012 15:35
Не знаеш ли, че Исус ни даде закона на животворящия Дух? Римляни 8:1-2, Римляни 2:28-29, Галатяни 5:8-25, Колосяни 2:9-12.

Затова обрязването в Христа е вътрешно и става във ума и сърцето и тези, които се кръщават в Христа сключват с Бога нов завет, а не стария във плътта Евреи 8:7-13 :

7 Защото, ако оня първи завет е бил без недостатък, Бог не би търсил място за втори.
8 А напротив, когато порицава израилтяните, казва: "Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще сключа с Израилевия дом и с Юдовия дом нов завет;
9 Не такъв завет, какъвто направих с бащите им В деня, когато ги хванах за ръка, за да ги изведа из Египетската земя; Защото те не устояха в завета Ми, И Аз ги оставих, казва Господ.
10 Защото, ето заветът, който ще направя с Израилевия дом След ония дни, казва Господ: Ще положа законите Си в ума им И ще ги напиша в сърцата им; Аз ще бъда техен Бог, И те ще бъдат мои люде;
11 И няма вече да учат всеки съгражданина си И всеки брата си, като му казват: Познай Господа; Защото всички ще Ме познават, От малък до голям между тях.
12 Защото ще покажа милост към неправдите им И греховете им (и беззаконията им) няма да помня вече".
13 А като каза "нов завет", Той обявява първия за остарял. А онова, което овехтява и остарява, е близо до изчезване.

Затова, bojiislujitel, обърни думите си и покай се за това, което призоваваш, че християните трябва да се обрязват плътски, според Галатяни 5:8,10,12 :

8 Това убеждение не беше от Онзи, Който ви е призовал.
10 Аз съм уверен за вас в Господа, че няма да помислите другояче; а който ви смущава, той ще понесе своето наказание, който и да бил той.
12 Дано се отсечаха ония, които ви разколебават.

Освен това прочети двата си отговора на анонимен и провери себе си на какъв дух си, дали в думите ти (пара и индианец) няма възгордяване, високомерие,а и презрение спрямо човека. На това Исус не ни учи ...

А онзи човек, който живее във Христа, той се противи на греха, понеже повелите на Бога са в сърцето и ума му, и по своето естество изпълнява и Мойсеевия закон. С необходимото уточнение, че в Христа има прощение за този, който ходи по Духа, а в стария завет (който ти проповядваш) няма милост за съгрешилия. А Бог, без изключение (Псалм 19:9), ще въздаде на всеки според делата и думите му, когато дойде Господния ден ...

Желал бих всички, които четат твоите редове, да бъдат като беряните ... Деяния 17:1-12
цитирай
5. bojiislujitel - Брате "Стрелец", Чак ...
29.03.2012 21:09
Брате "Стрелец",
Чак днес видях, че си писал по тази тема. И понеже си писал без да можеш да докажеш-както аз съм направил, налага се да поговорим тук малко с тебе.
Като начало, можеш ли да отговориш: кой даде обрязването?
На какво е символ обрязването?
Защо се прави именно на осмият ден?
Кой може да отмени обрязването-ако някой може де?
И последен въпрос: може ли пророк или апостол да отмени заповед дадена от Бога?

Сега-като ми отговориш на тези въпроси-според Библията-можем да продължим темата... Както вече споменах-не проверявам често, дали някой ми е писал нещо, но ще се постарая да проверявам тази тема-и ще чакам да ми отговориш. Защото виждам, че имаш ревност за Бога-нямаш обаче знанието.
цитирай
6. bojiislujitel - А-и още един въпрос, брате: кой е ...
29.03.2012 21:11
А-и още един въпрос, брате: кой е Богът на Старият Завет?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172532
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031