Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2011 18:11 - Грабване-или взимане: няма да има, защото никога не е било обещавано от Исус
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1644 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 03.05.2011 18:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сестри и братя,

Мнозина от вас вярват-така са ви казали и сте повярвали в тази лъжа-че ще бъдете "грабнати" преди да започне великата скръб, за която говори Исус в Матей 24 глава. Други пък вярват, че ще бъдат "грабнати" и отнесени на небето по времето на великата скръб. Такова нещо няма-нито в първия, нито във втория случай! Ето ви Библията по този въпрос, пък който желае да пита-нека пита и ще обясня дори и по-подробно.


 
Сега-аз не случайно задавам въпроса на хората които вярват, че ще има "грабване"-къде?!! В І Солунци 4 глава пише ето това: 15 Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предва...рим починалите.
16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред;
17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.
Значи светиите ще бъдат с Исус Христос. Но не виждам да пише тук-на небето или на земята. Нали така-не пише нищо по въпроса-къде!! И въпроса си остава-къде ще бъдат светиите и Исус Христос-и неговите ангели разбира се? Сега търсим в Библията отговора на този въпрос и ето-отиваме на Захария 14 глава...

 
Захария 14:1 Ето, ден от Господа иде, Когато богатството ти ще се раздели всред тебе като обир.
2 Защото ще събера всичките народи На бой против Ерусалим; Градът ще бъде превзет, Къщите ще бъдат обрани, И жените изнасилвани, И половината о...т града ще отиде в плен; А останалите люде не ще бъдат изтребени от града.
3 Тогава Господ ще излезе И ще воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой.
4 В оня ден нозете Му ще застанат На Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток; И Елеонският хълм ще се разцепи През средата си към изток и към запад, Така че ще се образува твърде голям дол, Като половината от хълма се оттегли към север, И половината му към юг.
5 И ще побегнете през тоя дол на Моите хълмове, Защото долът на хълмовете ще стига до Асал; Да! ще побегнете както побягнахте от земетръса В дните на Юдовия цар Озия. И Господ мой Бог ще дойде, - И всичките свети ангели с Тебе.
6 В оня ден Не ще има светлина; Блестящите тела ще намалят сиянието си;
7 Но ще бъде единствен ден, Познат само на Господа, - Ни ден, ни нощ; А привечер ще има виделина.
8 И в оня ден Живи води ще излязат из Ерусалим, Половината им към източното море; И половината им към западното море; И лете и зиме ще бъде така.
9 И Господ ще бъде цар върху целия свят; В оня ден Господ ще бъде един, и името Му едно.
10 Цялата страна ще се преобърне в поле, От Газа до Римон на юг от Ерусалим; И Ерусалим ще се издигне и насели на мястото си, От Вениаминовата порта до мястото на първата порта, - До ъгълната порта, и от кулата на Ананеила До царските линове.
11 Люде ще живеят в него, И не ще има вече проклетия; Но Ерусалим ще се насели в безопасност.
Исус идва на земяат и всичките свети ангели идват с него!!! Вече виждаме, че идва на земята, а не отива на небето-нали така? Но светиите-те къде ще вървят?

Ето го и в Новият Завет-но това кой знае защо го пропускат...:1 Солунци 3:13
за да утвърди сърцата ви непорочни в светост пред нашия Бог и Отец при пришествието на нашия Господ Исус с всичките Негови светии.

А ето отговора и в Старият Завет: Даниил 7:
13 Гледах в нощните видения, и ето, един като човешки син идеше с небесните облаци и стигна до Стария по дни; и доведоха го пред Него. image
 
14 И Нему се даде владичество, слава и царство, за да Му слугуват всичките племена, народи и езици. Неговото владичество е вечно владичество, което няма да премине, и царството Му е царство, което няма да се разруши.


27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват.

Е-ако Царството ще е под цялото небе, то къде ще е ако не на тази земя? Съвсем ясно е, нали? "Грабването" се отменя-така също и "взимането"-за адвентистите от седмият ден...

А сам Исус казва ето това в Йоан 3:13 И никой не е възлязъл на небето, освен Тоя, Който е слязъл от небето, сиреч, Човешкият Син, Който е на небето.


Това е Библията по въпроса-а християните вярват, че Бибилята е от Бога-нали така?... Не можем да приемаме една част от Бибилята, а друга да не приемаме-нали?! 



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. bojiislujitel - И сега, нещо, за което не се замис...
05.05.2011 18:24
И сега, нещо, за което не се замисляте-никога... Как би се почувствувал човек, ако при пришествието на Исус след като уж цял живот е следвал-както той/тя мисли Бога-се окаже, че много хора които познава и не е мислел, че те следват Бога бъдат преобразени в миг на око и се отправят към небето за да посрещнат Исус Христос и да дойдат заедно с него за да управляват земята, а той/тя стои на тази земя и не е от тях? Можете ли да си представите това чувство? Разбирате ли, какво ще мине през главата ви в този момент? Защото тези светии-за тях втората смърт вече няма значение, не е важна, но вие не сте от тях... А вие мислехте през целият си живот, посещавайки постоянно вашата църква в неделя, че служите на Бога и сте син/дъщеря на Бога? Вие мислехте, че помагайки на бедните вършите всичко, което Бог изисква от вас? Вие мислите, че понеже сте проповядвали-както вие сте мислели Божието Слово на всяка твар по света, вие непременно ще сте от светиите? Вие мислехте, че даването на десятъка ви дава привилегии? Вие мислехте, че говоренето на езици е признак, че имате Светият Дух...? Вие мислехте, че пазенето на Коледата и Великдена ви дава абсолютната сигурност, че сте истинските християни, от Църквата на Бога-Невястата? Вие мислехте, че следвате Исус Христос както той иска, и пазите неговите думи, че ще е три дни и три нощи в гроба-от петък до неделята...? Вие мислехте, че единствената правилна църква е Римо католическата?... Вие мислехте, че сте пазили Божиите Заповеди-но дори и не сте сигурни, кои точно са те?...

Не е нужно да продължавам, сестри и братя-нали? Добивате ясна представа, но дали разбирате какво ще ви мине през ума в този именно момент, когато видите ваши приятели на които сте се подигравали тайно и явно, че следват "култ" или секта да отиват да посрещнат Исус Христос в облаците и после да дойдат на тази земя за да я управляват-в това число те ще решават и вашата съдба, а вие-вие, които сте следвали Бога както вие сте мислели, че трябва-сте си още на тази земя.
цитирай
2. bojiislujitel - Днес е 21 май-нали така? Някой си ...
22.05.2011 00:06
Днес е 21 май-нали така? Някой си пастор нали беше пророкувал, че днес ще стане "грабването"? И сега какво-днес не стана-сега ще признае, че няма да има такова нещо или ще измисли, че е сгрешил датата-като адвентистите от седмият ден?
Смешно, но в тези смешки вярват мнозина... Но дали е смешно или е жалко? Вие как мислите? Християни наричат себе си, но вярват в Дядо Коледа... Защото са обикнали много повече лъжата от истината. А лъжата-тя няма да спаси никого!
Избора все още е личен-иска ли човек да спаси себе си или не иска?
Грабване няма да има защото никога не е имало такова нещо обещано от Бога! Но вие все още можете да вярвате на тези лъжи-за съжаление това води до определени събития и последици, и те съвсем няма да са благоприятни за вас! Избора обаче е лично ваш!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2189111
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930