Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2011 21:29 - Въпроси само за тези от вас които са се обявили за християни...
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 3706 Коментари: 11 Гласове:
1



Въпроси за християни

Здравейте сестри и братя,

Днес в света има повече от два милиарда хора които наричат себе си християни. Но такива ли са? Защото кое определя някого като християнин? Това, че призовава името на Исус Христос-определя ли го? А това, че от време на време посещава някоя от безбройните църкви в неделята (а за някои от вас дори и в съботата...)-определя ли го като християнин/ка?

Ето ви някои от основните въпроси на които всеки, който е християнин/ка знае (или би трябвало да знае!) отговорите...

Кой е Исус Христос и от кога е? Дали се е появил преди около 2000 години или е бил и преди това, но в дурго състояние? Но ако се е появил преди 2000 години, то възникват въпроси от сорта: кака така преди да е бил Авраам, Исус е бил-Иоана 8:58? И кака така книжниците са знаели, че Исус е Давидов син-Марк 12:35; Лука 20:41...44!

Възниква и въпросът: има ли значение, къде се е появил точно Исус и защо? И какво каза Моисей за него-че "Бог ще издигне от между вас-Израел-пророк както мене". Приличаше ли Исус на Моисей и по какво? Тук се изисква внимание и добро познаване на цялата Библия!

А как Исус ни казва, че за него е писано от началото и до края на Библията-от Битие до Малахия?!

И от кога е Исус, след като Павел в 10 глава на І Послание към Коринтяните ни казва, че Исус е, който изведе Израел от Египет?

Някой виждал ли е Отец; или чул гласа му? Иоан 1:18; 5:37!!!

Давал ли е Господ на някой друг народ каквото и да е? Има ли друг народ с който Бог да е общувал, освен с Израел? Вижте Амос 3:2! Познава ли друг народ Бог, освен Израел?

От къде идват всичките лъжеучения които се ширят днес в света: от къде е Коледата; Великдена; разпети петък; неделята и всичко останало? Кой е измисли всичките тези светии и защо? Знаете ли нещо за Римската Империя и Император Константин? А какво знаете за безкраините богове на Римляните и как са се превъплатили не светии в съвременната християнска църква?

От Библията ли са тези неща или не? Защото ако са от Библията-къде ги пише в Библията? Но ако не са-защо ги следвате?

Колко дни и колко нощи беше Исус в гроба? Кога беше положен и кога възкръсна? Вижте Матей 12:39 до 40 стих; вижте и 16 глава 4 стих; вижте Марк 8:11; Лука 11 глава!

Защо светът не може да отговори на този въпрос? Защото светът не познава Божиите празници!

И отново: какъв е човек, който твърди, че познава Исус-или с други думи, че изпълнява което изисква Исус от него, но не пази заповедите му? І Послание на Иоана 2:4!

Има ли някой в рая от починалите човеци? И къде пише в Библията, че има някой в рая или ада?

За сметка на това, Библията ни казва-Исус ни го казва, че никой не е възлязъл на небето, но само Той, който и е слязъл от небето-Иоана 3:13. Разбирате ли силата и значението на думата "никой"?

Тогава-кога ще се съберат всички при Исус-в Неговият ден и след 1000та години!

И защо зовете: Господи, Господи, а не вършите което ви казва-Лука 6:46

И какво трябва да вършите, че да сте заедно с Бога-да изпълнявате заповедите му! Иоан 14:21, 23, 24; 15:10-Ако пазите моите заповеди, ще пребъдвате в любовта ми...

Отпаднал ли е законът? Матеи 5:17...

Тогава защо твърдите, че днес не е нужно да се пази закон? Тогава защо Исус ни казва, че ще дойде и ще въздаде на всеки му според делата му-Матеи 16:27. И защо ни казва, че ако го обичаме, ще пазим заповедите му?

Кой всъщност даде закона и за кои се отнасяше този закон-само за Евреите ли или и за всички народи?

Къде ще попаднат Сатана и неговите ангели? И кои още ще попаднат там-Матеи 13:50; Откровението 19:20, 21; 20:10; 15!!!!!!!! И какво ни казва Божието Слово-за кратък миг ли ще бъдат там или за винаги? И как могат да скърцат със зъби, ако са умрели?... Но същото ни казва и Исаия в 66 глава!

...

А същото ни казва и Исус в притчата за богаташът и Лазар-бедняка! Те можеха да говорят и се виждаха, но не могат да прескочат пропастта!

Исус само любов ли е, или има и изгаряща омраза в Него? Какво ще кажете за Откровението на Иоана 19:11... От къде е кръвта по дрехата на Исус? Ангелите нямат кръв!

Дали Исус ще прости на всички всичко и ако не-то какъв е критерият, за да прости? И какво ще стане с тези, на които не е простил?

Какво знаете за тази 200 милионна армия и срещу кого ще се бие? И ако тези са 200 милиона, то и срещу тях ще има подобна сила? От къде ще дойдат те и срещу кого ще се бият? За кое време става въпрос-преди в човешката история никога не е имало подобно нещо!

Какво знаете за възстановената Римска Империя? Коя е тя и пише ли за нея в Библията? Какво знаете за папството и католическата църква?

Кой е Лъвът от племето на Юда-Откровение 5:5 Той е и Давидовият корен!

Исус чува ли молбите на неправедните, ако те не желаят да променят пътищата си? За тези от вас, които мислят, че Бог чува молбите на неправедните-вижте отново Иоан 9:31!!!

Трябва ли да се пази диетичният закон? Дори знаете ли какво можете и какво не бива да ядете?

Бог ще накаже ли тези които нарушават диетичният закон? Внимавайте тук-вижте първо Исаия 65 и 66 глави!

Трябва ли да се пазят Божиите празници-Левит 23 глава. Обърнете внимание, че Бог казва, че това са Негови празници!

Отменена ли е съботата-единственият ден на който Бог даде име в Библията и ако е отменена-кой я е отменил? Защото ако Бог я е отменил, то тогава Той се мени и един ден говори едно; друг ден-друго...

Но ако не я е отменил Бог, то кой и защо? И ако не е Бог-защо следвате лъжливи учители? Не знаете ли какво ще стане с тях?

Къде ще е Божието Царство? Ако е на небето, то как така Исус и Отец ще бъдат на земята-вижте Откровението на Иоана-къде ще е Царството? И от къде ще управлява Исус; а къде ще СЛЕЗЕ!!! Новият Ерусалим? (Между другото, когато Исус каза на учениците си, че отива да им приготви място-това имаше предвид-да им приготви място в Новият Ерусалим-и пак там-в Новият Ерусалим Отец има много обиталища!)

А какво ни пише дори и Даниил в 7 глава, 27 стих: 27 А царството и владичеството, и величието на царствата под цялото небе!!!!!! ще се дадат на народа на светиите на Всевишния. Неговото царство е вечно царство и всички власти ще служат и ще се покоряват на Него.

Обърнахте ли внимание на «

Да не ви говоря, кой от цялата Библия иска ДА СЕ ВЪРНЕ! На небето-Сатана, който беше изгонен от там!

 

И така, братя и сестри: засегнах само някои от въпросите които би трябвало да са напълно ясни на всеки, който иска да е с Бога... И както виждате, почти не наблегнах на Старият Завет, който малцина от вас дори и отварят да четат. Но хората дори и не се замислят, че къща не се строи от покрива, но от основата! И поради тази причина-защото не пазнават основата, за това и не разбират горните етажи. А това ви пиша, защото няма много време и времето за глупави спорове почти изтече. Идва този, дето тегли чертата и проверява сметките! И горко на тези които са чули, но не са искали да проверят и да повярват. И горко на тези, дето си въобразяват, че тяхната правда ще ги избави от идващият гняв!

На всеки въпрос, който ви зададох, Библията представя съвършен отговор-знаете ли ги тези отговори?

под цялото небе»? Къде тогава ще е царството-тук! На тази земя!!!




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bogolubie - Божий служител, ти си се олял!!!
13.04.2011 22:11
Поставил си се в ролята на изпитващ професор или съдия и важно , важно изискваш милион отговори и все пак казваш накрая, че си засегнал само някои от въпросите...По-кротко, да не изпревариш всички фарисеи и да вземат да ти завидят. Преди да си дал, не бързай да искаш. Друг е Съдията, не ти!!! Гордостта е смъртен грях! В блога се увеличи броят на християните, но все пак повечето са хора от света, които също четат и биха могли да научат нещо. А тази тирада на никой не е от полза, нито на знаещи, защото изисква много труд за отговор на всички въпроси, нито за незнаещи, на които въпросите нищо не им говорят. Смири егото си и дълбай с кротост, като истински християнин, за да бъдеш четен и разбран! Не ми се сърди, защото сме на една нива, но ако препускаш из нея, няма да можеш да свършиш никаква работа. Времето наистина е малко, но като изсипеш всичко на камара, ще забавиш още по-вече, че ще трябва да се ровим дълго...
цитирай
2. bojiislujitel - Факта е, че малко от днешните хри...
13.04.2011 22:29
Факта е, че малко от днешните християни някога са си задавали тези въпроси-още по-малко са търсили отговорите. Но ако човек нарича себе си християнин, но не върши нищо от това, което вършеше Христос-християнин ли е?
Всичко, което върша е да ви накарам да излезете от кутията в която са ви затворили и да се замислите сами-със своите умове! Без това не може да стане!! Няма его-няма нищо такова-има само грижа за моите сънародници! Защото държава България ще има в Божието Царство!!
цитирай
3. bogolubie - А на мен е дадено знамето на Божието царство.
14.04.2011 13:26
То трябва да се развее най-напред в България, а после ще се разпространи и в другите държави. Не само, че никой не ме е затворил, но моят блог открих на Богоявление преди две години. Затова не ни поставяй под един знаменател всички, защото сме преди теб няколко души. И не съди, за да не бъдеш съден. Задавай по няколко въпроса, на които да ти се отговори, ако наистина искаш това, а не ги хвърляй като камъни по главите на другите! Бог да е с теб!
И не забравяй, че разбойникът, който призна Иисус за свой Господ в най-тежкото му състояние, отиде в рая, а фарисеят, с всичките си знания и изпълнения на изискванията, излезна от храма неоправдан, само заради самодоволството си и чувството си за превъзходство над другия човек, влезнал в храма.
цитирай
4. bojiislujitel - Брате-първо: Господ познава св...
14.04.2011 18:08
Брате-първо: Господ познава своите си. Ако ти си от Божиите, трябва да знаеш, че и аз съм!! Ако обаче не си от Бога-ще се противиш както мнозина други на Божието Слово-щото нямам свое нищо тук!
Второ-няма значение, кой кога е започнал, но какво проповядва! Не съм видял още твоя блог-ще го видя и можеш да бъдеш сигурен: ако проповядваш Божието Слово както е-ще ти го кажа! И ако проповядваш нечии учения-ще ти го кажа! При мене няма лицемерие и не се интересувам от мнението на човеци за мене!
Трето: няма време да си играем още на "християни"-за това няма дори и да спестявам нищо, но всичко, което е по Словото ще го представя, било въпроси или уроци от Бибилята!! А който е повикан от Бога и е чул гласа Му-те и ще четат за да спасят себе си.
Четвърто: Библията е напълно ясна-ти не можеш да имаш никакво знаме, защото само на народа на Бога е дадено!!! Ти явно не знаеш, кой е народа на Бога и не си чел явно никога Амос 3:2!! Прочети си го! Спасението е от Юдеите-не тези дето са нарекли себе си Юдеи-те са покръстени в Юдаизма и са Исавците, но истинският народ Израел, като в него е племето на Юда от където дойде и нашият Господ!!! Това ти казва Исус Христос-не го ли знаеш? Спасението не е от Българите! Ние можем да бъдем само присадена клонка! Нищо повече!!
И последно-овцете знаят, кой е истинският пастир-те не отиват при вълците в овчи кожи! Който търси Бога-ще намери къде наистина да го намери!! Аз давам именно тази възможност, щото служа на Бога-нищо повече. И за да сме наясно-ама напълно наясно: не се мисля за нищо и не съм нищо!!! Аз съм само един безполезен Божии служител, който върши само това, което му е наредено!!
цитирай
5. bojiislujitel - Брате-както обещах, погледнах ...
14.04.2011 18:22
Брате-както обещах, погледнах блога ти... Ти нямаш нищо общо с Бога! Прегледах Света Мария Египетска-можеш ли да ми посочиш къде е тя в Библията? И до сега се кланяте на идоли и икони, чист паганизъм. Не пазите това, което Бог е заповядал да пазим, за да му служим.

Но сега имам въпроси лично към тебе: от къде е службата ви-знаеш ли?
Вторият и последен въпрос за сега-знаеш ли, кой е Исус Христос? Родил се е от Мария или е бил и преди това-като кой?

Ако решиш да ми отговориш, брате-заповядай и ще продължим разговора, защото ти или си в пълна заблуда, че служиш на Бога-което ме съмнява, или служиш на човеци и човешки цели!!! А както вече казах-Господ не гледа на лице, но от всеки народ тези които му се боят. Знаеш ли какво означава това-последното? Малко ме съмнява, че знаеш...

Както вече ти казах, брате-при мене няма лицемерие и казвам на бялото бяло и на черното-черно-а се уча от Израел! А сега е време ти да представиш знанието си и да видим всички-имаш ли общо с Бога или не... Не бързай да ми отговаряш, ако не знаеш-така и кажи, че не знаеш. Става въпрос за двата въпроса, но ако мислиш, че знаеш и ми отговориш-ще бъде интересно...
цитирай
6. bogolubie - Брате, аз не съм ти брат, а сестра!
19.04.2011 21:22
Заблуден си ти, защото не обръщаш внимание на важни неща. Има автор на блога, има автор на публикацията. Ако в най-простите условия и писания не можеш да се ориентираш, как би могъл да се ориентираш в Словото Божие?!
Казваш, че не си лицемерен ?! От една страна твърдиш, за да бъде напълно ясно, че си нищо, но от друга страна ме осъждаш, като заявяваш, че нямам нищо общо с Бога. Кой си ти, господин Съдия? Кого ще излъжеш, че си смирен - Бог, мен или самия себе си?! Учиш се от протестантството и се величаеш високоумно над другите християни и много повече от всички в блога. Елате вие, които се назовавате християни, та аз да ви оправя! Има достатъчно от кого да се уча, а от човек, който се е самозабравил в противовес на християнството, не искам нищо. Ако ти отговорих, то е за да се опомниш! Надъхан си, но си преял с Божието слово и това е угоило сърцето ти. Трябва да се спазва мярката и с храната за душата.Не спазваш заповедта на Господ да считаш другия за по-горен, а съдиш с цялото си високомерие. Мерси!
Бог да те благослови!!!
цитирай
7. bojiislujitel - Първо-извини ме, сестро-не съм ...
19.04.2011 21:43
Първо-извини ме, сестро-не съм обърнал внимание, че си сестра!
Сега: дори и през ум не ми минава да те съдя!!! Писах фактите според това, което прегледах на твоя блог както са. А самият факт, че ти "имаш от кого да се учиш" говори вече много, щото какъвто учителят-такива и учениците... С други думи-е как така като имаш от кого да се учиш и явно мислиш, че те учат според Словото на Бога-не пазиш нищо от това, което ти казва Господ да пазиш, не знаеш нищо от Словото, но пишеш кой какво казал-човешки поучения нямащи има нищо общо с Бога?
Виж сега въпросите и ако си се научила на нещо по Бога-какво ти пречи да отговориш на тези въпроси? Но ако не можеш да отговориш, това означава ли, че всички са неуки?
Що се касае до знанието-то спасява-може би не знаеш това, но е факта. Защото ако знаехме как да живеем вечно-щяхме да живеем вечно-знанието!!! А аз съм писал не веднъж-знанието за Бога е дадено само на един народ-народа на Бога-истинският Израел и аз се уча от тях. Самият факт, че съм представил въпроси дето са елементарни и са много леки за отговаряне-ако се познава Библията, но никой не може дори и да ги пипне говори вече доста-не мислиш ли?
Останалото дето си писала, сестро-православната църква в България е водещата-нали така? Е защо тогава народа ни е в такъв духовен мрак? Да ти го кажа ли директно-защото го лъжете и му предлагате някакви си басни нямащи общо с Бога от Библията! Духовните водачи убиват този наш народ! И не се и съмнявам-Исус Христос скоро ще им плати според това, което са заслужили.
А ти така и не се и опита дори да ми отговориш на двата въпроса конкретно до тебе-явно не знаеш отговорите... И ти наричаш себе си "православна"?... А не знаеш дори и от къде е службата в твоята църква!!! И кой е Исус?

Та аз съм заблуден, но мога да ти покажа всичко, което говоря или пиша в Библията. Ти от друга страна не си заблудена и си ориентирана, но не можеш да ми покажеш абсолютно нищо от това, което твърдиш в Библията.
Мисля, извода се налага сам!
цитирай
8. bojiislujitel - Сестро-не вярвам да дойдеш повече ...
20.04.2011 19:59
Сестро-не вярвам да дойдеш повече тук за да ми пишеш от своите си, но пък ти казвам-все още имаш време да оставиш басните и лъжите в които си повярвала-кой знае защо (изглеждаш ми интелигентна жена)-и да се обърнеш към Бога така, както Бог изисква от нас да му служим!! За сега не служиш на Бога, сестро, а човек има само две възможности-да служи на Бога... или да служи на Сатана. Трета възможност никога не е съществувала!
А виж-ти дори и не знаеш от къде е службата ви в православната църква. Нали сте "православни"-тоест, славите право Господ. Но дори и не знаете какво точно вършите и на кого служите в неделя-първият ден на седмицата.
А отбележи си-аз не съм протестант!!! Тъжно е когато ти твърдиш, че познаваш нещо от Библията или знаеш, а не можеш дори и да разбереш, аз от кои съм и да се ориентираш. Не-не съм и мормон, както мислеше някой си брат-той пък едва ли е и виждал Библия... Нито съм от свидетелите на Йехова-от кои съм аз?
И така, сестро-понеже виждам, че имаш ревност за Бога, но нямаш знанието-време е да потърсиш Бога с цялото си сърце! Не ти го казвам аз-Исус те вика и ако искаш да чуеш гласа му и да отвориш вратата на съзнанието си-ще дойде и ще вечеря с тебе. Но се надявам, че ще се върнеш тук все пак и ще се опиташ поне да отговориш на двата ми въпроса-нали ти мислиш, че имаш знанието?
цитирай
9. bogolubie - Не съм високоумна като тебе!
28.04.2011 14:42
И не искам да бъда фарисей като тебе. Твоите високоумия нищо не струват пред мъдростта на тези, чиито публикации прехвърлям в моя блог. Ако не си от горе изброените от теб, тогава си адвентист или от друга протестантска деноминация.Все тая. Много приказки, малко съдържание. На човек, който се смята за нещо, което не е, и който се е самозабравил да се смята за най-знаещия от всички християни, не смятам да се обяснявам, по простата причина, че той няма толкова мъдрост, за да разбере за какво става дума. Ти не служиш на Бог-любов, а се превъзнасяш, както самовлюбения сатана. Служиш на буквата, но не и на Духа, което те заслепява. Да, сега определено заявявам, че няма да дойда повече в блога ти. Отлично ми са познати вашите философии. Омразата и пренебрежението към другите ще ви съсипе. Буквата убива, а Духът оживотворява. Така, както си мислиш, че стоиш, гледай да не паднеш! Това е пък моя съвет към теб. Смири душата си и се научи да обичаш и Бог, и чедата Му.
Бог да те благослови, та да Го познаеш наистина!
цитирай
10. bojiislujitel - Бла-бла, бла-бла. . . Сестро, защо ...
30.04.2011 15:34
Бла-бла, бла-бла...

Сестро, защо вместо многото излишни приказки, не отговори на двата ми въпроса? Ще ти кажа защо. Защото не знаеш, точно както и не можеш да разбереш, аз от кои съм точно. Не-не съм адвентист от седмият ден!
А ако говорим за любов-и това дори не ти е ясно. Любовта се изразява в пазенето на Закона. ЛЮБОВ КЪМ БОГА-ИСУС ТИ ГО КАЗА ЯСНО ТОВА-ДА ПАЗИШ ЗАКОНА НА БОГА. ЛЮБОВ КЪМ ХОРАТА-И ТОВА ТИ Е КАЗАНО ОТ ПАВЕЛ-ДА ПАЗИШ ЗАКОНА!!
Но понеже това, което ти знаеш са разни човешки поучения и басни, разбира се когато те се сблъскат с Божието Слово както е, те са тези които губят и притежателят им-в този смисъл си ти-се ядосва и кълне...

Дано Бог отвори очите ти и учите ти, та да го откриеш, защото и до сега не си намерила Бога!
А това, че няма вече да идваш на моя блог-аз не губя нищо-ти си тази, която губиш и то твърде много. Нещо повече-един ден Господ ще те запита-защо отхвърли Моето Слово-защото аз не представям себе си тук-какво ще можеш да отговориш ти тогава, сестро, която уж обичаш Бога?... Дали няма да е твърде късно за тебе тогава-ти как мислиш? Е, за сега можеш да продължаваш да си играеш на християнка-всеки сам решава къде ще прекарва вечността, нали?!

С уважение
Георги
цитирай
11. bojiislujitel - Е защо християните не могат да от...
05.06.2011 02:12
Е защо християните не могат да отговорят на тези въпроси? Посещават църкви, обсъждат с приятели Библията, радват се на проповедите на разни уж пастори на Бога... Но не могат да отговорят на тези въпроси. Дали не плащат за нещо, което не е хляб? С дурги думи-дали не си губят времето в суета, като мислят, че служат на Бога, но всъщност, служат на човеци? И ако служат на човеци-какво ще им донесе това? Не и това, което очакват! Но-има хора които честно търсят Бога-просто нямат мястото, където е Бог-не са го открили, защото Бог наистина не е там. И за това са виновни пастирите!!! Поради тях народа загива! И те ще отговарят пред Бога за всичките затрити души на много хора които са въвели в пагубни заблуди.
Огледайте се сестри и братя и вижте-какво става в света? Определено нищо добро не става! Определено идват много-много сериозни времена! Знаете ли, че ще дойде време когато ще потърсите своите духовни водачи за да ги погубите-защото са ви лъгали и приспивали с разни безмислени басни-че всичко е на ред и има мир... Да-и това е в Библията! Време е да чуете гласа на Бога и да се обърнете към Бога-както Бог иска, а не както някой си ви е казал, че трябва или както вие си мислите, че трябва-това не става! Бог иска послушание-първото нещо!
Ако днес чуете гласа на Бога-не закоравявайте сърцата си-днес е спасителен ден! Утре ще е късно!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2195376
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930