Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2011 19:25 - Исус Христос или близките ни
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1978 Коментари: 1 Гласове:
4



Какво става когато човек се обърне от грешните си пътища и реши да се покае за греховете си и да следва Бога от този ден?

Става това, че първата сериозна "битка" почти винаги идва от домашните на този човек-от най-близките му хора. Това именно каза, че ще стане Исус Христос: Матей 10:

34 Да не мислите, че дойдох да поставя мир на земята; не дойдох да поставя мир, а нож. 35 Защото дойдох да настроя човек против баща му, дъщеря против майка й, и снаха против свекърва й; 36 и неприятели на човека ще бъдат домашните му. 37 Който люби баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене; и който люби син или дъщеря повече от Мене, не е достоен за Мене;

Вижте какво казва Исус Христос-не дойде да постави мир на земята, но нож. Защо е така? Защото когато човек намери Божието Слово-не това на разни пастори-лъжци които дори и не могат да обяснят, кой е Исус Христос, но истинското Божие Слово както е-непроменено по никакъв начин и го обикне, това става трън в очите на тези които и не искат да знаят за Бога.

Първото нещо е, този човек, вече намерил истината от Бога, разбира се, желае да я сподели с най-близките си хора. С чистата надежда, че те ще разберат същото нещо, което и той е разбрал-без истинско служение на Бога както Бог изисква, няма спасение от това, което идва и няма вечен живот в Божието Царство-или рая, както го знаете... Това, което този човек е научил вече е така сладко-в устата му е сладко като мед, но като го преглътне-когато го даде и на близките си, то стомаха му се вгорчава. Обяснението-съвсем просто е-ето го...

И тогава вече войната започва. Войната със съпруга, със съпругата, с майка или с баща, или с всички заедно! О-о-о, те разбира се ти мислят доброто-както те го виждат. Как така ще пазиш съботата? до сега никога не си я пазил? Как така ще пазиш Закона-до сега не си го пазил? Как така няма да ядеш свинско-до вчера ядеше-ти си загубил/а ума си!

Но те са в другият свят-света на духовната тъмнина и са го обикнали-сестри и братя, вярвате или не, това е факта! Не гледайте в случая на тях като на ваши най-близки, но като на хора които са просто човеци-потънали в грихове и желаейки да си останат в това състояние, противящи се на всичко дето е от истината. Светът обича лъжата, света обича греха-вижте какво става около вас! И ето-вие искате да се отделите от този свят-но света не иска това! Света иска да ви държи в здравата си хватка на развалата-вашият свят, този дето е най-близо до сърцето ви! Тате и мама, брат или сестра, съпруг или съпруга, дори и децата, или всички те заедно-те се обръщат изведнъж срещу вас. Готови ли сте за това изпитание, сестри и братя-то никак не е леко-когато най-близките ти, както си ги мислел стават твои най-върли врагове във всичко? Аз съм минал през него-много е тежко, но го преминах! А вие-вие готови ли сте? А-а-а, вас не ви гонят близките ви? Знаете ли защо? Защото още не сте намерили Бога!! Вие мислите, че служите на Бога-лъжете себе си! Вие още дори и не подозирате как се служи на Бога, кой е Исус Христос, но са ви излъгали, че сте християни... Но никой не ви гони-може би трябва да си зададете въпроса-но защо?

Сестри и братя-виждал съм случай и не един-на мене лично ми е било правено-гонен съм бил от най-близките си! Или поне аз тогава мислех, че са ми най-близките хора... Сега наблюдавам такъв случай и дано човека за когото мисля да не отпадне от това, което вече е придобил като познание, защото и това ще ви кажа-страшно е! Преди много години щях да извърша голяма глупост-моментално Бог ме спря. Как? Показа ми какво е изпитанието на смъртта. Не мога да го опиша с думи-много е дълбоко и страшно това усещане, но тогава разбрах, че Господ ми показа какво ще стане ако бих извършил това.

Познавам човек, който беше в истината и след като знаеше прекрасно какво не бива да прави-направи го! Чух за него, че умрял за някакви си 6 месеца. Но с това не се свършва-този брат ще бъде осъден и пратен в огненото езеро-а там ще е вечно! Нашите дела носят последици-вечни последици!!! И не е възможно човек да достигне до истината от Бога и после да се отвърне от нея-страшно е и не зная как по-ясно да ви кажа това: нещо невероятно страшно е такова поведение!!! Защото падението става много бързо. Знаете ли как работи? Господ оттегля от вас защитата си и ви предава на Сатана. А Сатана, сестри и братя е най-съвършеннията разрушител. Дори и няма да знаете какво точно става с вас-докато ви унищожи. Но и с това няма да се свърши-след като сте изгубили всичко и сте паднали в невероятен смразяващ мрак, смъртта идва-в пълно отчаяние, но с това не идва краят-краят всъщност за вас никога няма да дойде... Защото при съда ще бъдете осъдени и хвърлени в огненото езеро. И там ще сте вечно! А вечно, сестри и братя е много-много дълго време...

Сестри и братя-готови ли сте да служите на Бога или само мислите, че му служите-а Бог не можете да заблудите! Вижте какво ви казва Исус-който не остави всички и всичко, не е достоен за него! И не-не става въпрос да излезете от света, но не можете да слагате никого преди Бога! Съпругата ми знае, че за мене Господ стои на първо място-и като жена не е много съгласна с това, но няма избор... Готови ли сте да срлужите на Бога за да придобиете вечният живот? Защото Исус сам казва-и който издържи до края, той ще бъде спасен!!! Какво трябва да издържите, сестри и братя-вас още дори никой не ви гони... Вие още не сте в истината!

Бог да подкрепи всички които го търсят искренно и са в проблеми с близките си!!! В името на Исус! Амин!!!




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. bojiislujitel - Ето още малко обяснение по същият ...
01.04.2011 16:26
Ето още малко обяснение по същият въпрос:

Pavel wrote:
Здравейте приятели,

Искам да ви попитам, мислите ли, че трябва да настояваме? Изхождам от това, че много често, когато близките ти отхвърлят най-ценното, което имаш да им кажеш, те всъщност мислят, че си полудял. Точно това, за което Георги говори. Трябва ли да опитваме да ги убедим?

Павел


Не трябва да убеждаваме никого в нищо!! Това, което трябва да правим е-да стоим твърдо в това, което вече знаем, защото нашата цел е вечният живот. Това е целта ни и няма ама никакво значение, кой какво мисли от страни за това. Защото когато Господ потърси в миналото, намери един човек-Ной дето вървеше с Бога. И заради Ной сега всички сме живи... Ной строи ковчега за 100 години-можем ли да си представим подигравките и дори може би заплахите идващи от всичките хора тогава на тази земя? Представете си само тази сцена-Ной и синовете му строят, а всички идват, гледат и се хилят като се подиграват на този "луд" човек, дето строи кораб, а вода няма кой знае на колко мили от там... При това да си представим и синовете на Ной-всеки ден стават и работят здраво и така-100 години. Дали не са имали съмнения, че баща им е полудял? Дали не са го питали-тате-защо изобщо вършим това, след като дъжд дори и не пада? Но ето-поради вярата на Ной-света продължи да живее!!!

Какво ще кажат близките ни-не е важно. И ако се наложи дори и да излезем от там-това и трябва да направим. Тежко е, но не по-тежко от това, което са извършили преди нас и пророци и апостоли! Защото нашата цел е вечният живот-към него вървим с всичките си сили! И ако някой ни пита със смирение-ще отговорим-винаги, но ако ни питат за да се подиграват-ще си мълчим! Мои близки не вярват в това, което аз вярвам, но го уважават и не ми пречат-в това отношение съм благословен от Бога!! Но има много случаи в които всички са против този, който се е обърнал към Бога и желае да спаси себе си. Защото вътре в себе си те осъзнават, че си прав, но в същото време не мислят, че и те могат да бъдат като тебе. И тогава надделява неразумието-те търсят начин да те обидят, да те унижат с цел да се откажеш от това към което отиваш! Защото те вътре в себе си-дори и без да го разбират-осъзнават, че пътя по който те вървят е страшен и води в огненото езеро, но не искат да го изоставят. И за това се озлобяват против тебе-защото разбират, осъзнават, че ти си тръгнал по верният път! Ето-това не могат да го простят, защото борбата в тях ги изгаря. Нека да помислим: ако те са така дълбоко убедени, че те са правите, а ти си полудял, то тогава защо това съпротивление против тебе? Всичко, което човек прави като види луд човек-който ама наистина е луд и върши луди неща е-да го съжали. Но няма човек, който да иде и да започне да му говори, че е луд и да го убеждава да се откаже от лудостта си-нали?!

И така-който пита за да научи-обяснявайте им със смирение, който пита за да се заяжда-не отговаряйте нищо!!!
А вие вървите към своето лично спасение-ЛИЧНО!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172076
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031