Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2011 03:27 - Какво е обещал Господ, на кого и кога ще го изпълни
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 902 Коментари: 0 Гласове:
2



Сестри и братя,

Нашата сестра Вики се е потрудила да преведе този прекрасен урок. Представям го на вашето внимание, защото тези неща не се знаят, а е добре човек да е наясно, какво обещава Господ, на кого и кога ще изпълни обещанието си.

Представям ви превод на урока The Promise and The Time of Its Fulfillment.

Обещанието и времето на изпълнението му

http://www.theisraelofgod.com/Text%20Lessons/The%20Promise%20&%20The%20Time%20of%20its%20Fulfillment.pdf
-------------------------------------------------------------------------------------

Какво обеща Господ на тези които следват Неговият завет и свидетелствата? Дали е Третото небе, където е тронът на Отец? Не! В Библията много ясно се показва, че покорният ще наследи земята, което е първото небе. Този урок ще бъде кратък и точен във всяко едно отношение.
Нека започнем с Откровение 3 :20, там ще видим обещанието което ни се даде от Господ.

Откровение 3:20-21
Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене. На този, който победи ще дам да седне с Мене на Моя престол, както и Аз победих и седнах с Отца Си на Неговия престол.


Забележете какво се казва в този стих „На този, който победи ще дам да седне с Мене на Моя престол”, Господ казва ‘’Ще седне на Неговият престол” не на трона на Отец, нали? За да може да разберем точно за какъв престол става въпрос, трябва да разберем къде е фактически престола на Господ. Нека да отидем на Лука глава 1.

Лука 1:30 - 33
И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение. И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус. Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида. Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.


И сега, къде ще бъде Господният престол? Забележете, че в горният стих се пише: „и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида’’. Сега, следващият въпрос ще бъде – къде е бил престолът на Давид? Нека да отидем на 1 Летописи.

1 Летописи 29:26-27
Така Давид, Есеевият син, царува над целия Израил. И времето, през което царува над Израиля, бе четиридесет години: седем години царува в Хеврон, и тридесет и три в Ерусалим.


И сега, къде е бил престолът на Давид? Забележете какво се казва в писанията – ‘’ седем години царува в Хеврон, и тридесет и три в Ерусалим.’’ Забележете, че Давид е царувал по-дълго в Йерусалим на ‘’земята’’, не на третото небе където е престолът на Отец. Така че, аз ви питам – къде ще бъде Господният престол? НА ЗЕМЯТА В ЙЕРУСАЛИМ. Господ го казва в Отровение 3 глава ‘’ На този, който победи ще дам да седне с Мене на МОЯ престол’’.
Нека преговорим какво сме научили до сега, като прочетем Псалм 132.

Псалм 132:11-14
Господ се кле с вярност на Давида, - И няма да пристъпи думата Си, - Казвайки: От рожбата на тялото ти Ще положа на престола ти. Ако чадата ти опазят Моя завет И Моите свидетелства, на които ще ги науча, То и техните чада ще седят за винаги на престола ти. Защото Господ избра Сиона, Благоволи да обитава в него. Това, каза Той, Ми е покой до века: Тук ще обитавам, защото го пожелах.


Забележете внимателно какво се уточнява в тези стихове ‘’ Ако чадата ти опазят Моя завет И Моите свидетелства, на които ще ги науча, То и техните чада ще седят за винаги на престола ти.’’ Това вече трябва да ни е познато . Спомняте си Откровение трета глава ‘’ На този, който победи ще дам да седне с Мене на Моя престол’’. Да победи какво? Грехът! И какво е грехът? ‘’Всеки, който върши грях, върши и беззаконие, защото грехът е беззаконие;’’ (1 Йоан 3:4)

В горните стихове от Псалм също се говори, че ‘’Господ се кле с вярност на Давида, - И няма да пристъпи думата Си, - Казвайки: От рожбата на тялото ти Ще положа на престола ти.’’ Това също напомня Лука 1 глава ‘’ и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида’’. И къде е престолът на Давид? В Йерусалим, на земята. Забележете стих 13 и 14 от Псалм 132 – ‘’ Защото Господ избра Сиона, Благоволи да обитава в него. Това, каза Той, Ми е покой до века: Тук ще обитавам, защото го пожелах.’’ Този стих подтвърждава това което сме научили до сега. Нека да се върнем на Откровение 20 глава.

Откровение 20:4-6
И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят; видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години. Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение. Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години.


Забележете какво се казва в началото на тези стихове – ‘’ И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят’’. Това ни напомня на Псалм 132, също така Откровение 3 глава. На тези две места беше споменато за престоли,които ще се дадът на тези които победът. И кое трябваше да победът? Грехът! С други думи, ‘’ Защото не законослушателите са праведни пред Бога; но законоизпълнителите ще бъдат оправдани,’’ (Римляни 2:13) . От това се вижда, че всички, които победът грехът ще царуват с Христос за 1000 години в Йерусалим.

Нека сега да видим за времето когато ще се изпълни обещанието към тези които са победили грехът. Нека да отидем на Откровение 22 глава.

Откровение 22:12
Ето, ида скоро; и у Мене е наградата, която давам, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му.


Забележете какво се казва в този стих – ‘’ ида скоро; и у Мене е наградата’’. Не се казва ‘’ Аз ще дойда и ще те взема’’. Казва се ‘’Аз скоро ще дойда’’. Забележете краят на стиха – ‘’ да отплатя на всекиго, според каквито са делата му.’’
С други думи, ‘’Така и вярата, ако няма дела, сама по себе си е мъртва’’ (Яков 2:17). Ясно и просто – няма дела, няма награда! И така, кога хората които са победили ще получат възнаграждението си? Когато дойде Господ! Нека продължим. Забележете, какво Павел казва в 2 Тимотей 4 глава.

2 Тимотей 4:1
Заръчвам ти пред Бога и пред Христа Исуса, Който ще съди живите и мъртвите, и пред вид на явлението Му и царуването му


Кога Господ ще съди тези които са живи и мъртви? ‘’ на явлението Му и царуването му’’. Припомнете си в Откровение 22 където се казва ‘’ и у Мене е наградата’’. Когато Господ се върне да седне на престола на Давид , тези от нас които са пазили Неговият завет ще получат наградата. А каква ще бъде тази награда? ‘’Царуване с Христос за 1000 години’’. С други думи ние ще бъдем съуправители в царството на Исус. Нека продължим с 2 Тимотей.

2 Тимотей 4:6-8
Защото аз вече ставам принос, и времето на отиването ми настава. Аз се подвизах в доброто войнствуване, попрището свърших, вярата опазих; отсега нататък се пази за мене венецът на правдата, който Господ, праведният Съдия, ще ми въздаде в оня ден; и не само на мене, но и на всички, които са обикнали Неговото явление.


Още веднъж виждаме как Павел ни казва, че Обещанието нямя да ни се даде докато не дойде Господнето Царство. Павел казва:’’ отсега нататък се пази за мене венецът на правдата’’. Какво е праведност? Нашите дела чрез пазенето на Господният завет и законите. Още веднъж виждаме, че изпълняването на Обещанието ще стане когато Исус се върне. Нека погледнем на друго място в Библията какво се казва за Обещанието и времето на изпълнение.

1 Коринтяни 15:20-23
Но сега Христос е бил възкресен, първият плод на починалите. Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите. Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят. Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови.


Още веднъж може да видим, че при Неговото пришествие тези, които Го следват ще бъдат въскресени. Помнете стиха от Откровение 22 – ‘’ у Мене е наградата’’. Така че, тези които са Христови ще получат наградата при Неговото пришествие. Това е доста ясно, не мислите ли?

Нека видим Йоан 14 глава, забележете какво казва Господ на апостолите си.

Йоан 14:1-3
Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене. В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място. И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие.


Забележете какво се казва в тези няколко стиха – ‘’ И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си’’. Не се казва ‘’Аз ще ви взема там където съм сега’’. Защото простият факт е, ‘’ И никой не е възлязъл на небето, освен Тоя, Който е слязъл от небето, сиреч, Човешкият Син, Който е на небето.’’ (Йоан 3:13) Няма нито един човек, който да се е възнесъл на небето при Отец, освен Човешкият син, който е Исус Христос.
Забележете още нещо в горните стихове – ‘’ В дома на Отца Ми има много обиталища; защото отивам да ви приготвя място.’’ Нека да изследваме това. Нека да погледнем Евреи 11 глава.

Евреи 11:1-3
А вярата е даване твърда увереност в ония неща, за които се надяваме, - убеждения за неща, които не се виждат. Защото поради нея за старовременните добре се свидетелствуваше. С вяра разбираме, че световете са били създадени с Божието слово, тъй щото видимото не стана от видими неща.


Забележете стиха – ‘’ Защото поради нея за старовременните добре се свидетелствуваше’’. Дали са получили вече обещанието? Нека видим.

Евреи 11:13-14
Всички тия умряха във вяра, тъй като не бяха получили изпълнението на обещанията; но ги видяха и поздравиха отдалеч, като изповядаха, че са чужденци и пришелци на земята. А ония, които говорят така, явно показват, че търсят свое отечество;


Както виждаме те не са го получили. Защо? Още веднъж ще повторим, че Господната награда ще бъде дадена, когато Той се върне и няма да стане и секунда преди това. Но забележете какво се казва – ‘’ че търсят свое отечество’’. И коя страна е това?

Евреи 11:16
Но на дело желаят едно по-добро отечество, сиреч, небесното; затова Бог не се срамува от тях да се нарече техен Бог, защото им е приготвил град.


Помнете какво каза Исус на апостолите си в Йоан 14та глава – ‘’ В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място. И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда’’ В момента, този град се намира в дома на Отец. Но забележете, че Исус казва, че ще дойде отново. Нека да прочетем малко повече за този град, който е подготвен за тези, които пазят Неговите заповеди и завети.

Откровение 21:1-3
И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече. Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си. И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.


Това ще стане след като Исус е царувал на земята с Неговите светии за 1000 години. Забележете следните стихове – ‘’ Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си’’; ‘’ Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях’’. Както виждате дори и Отец ще обитава земята.

В този кратък урок ние видяхме, че царството на Отец ще бъде на земята, което се нарича първо небе. Видяхме, че града на Господ ще бъде в планината Сион, което е Йерусалим. Видяхме, че Той ще обитава с тези, които го обичат и пазят Неговите заповеди и те ще бъдат Негови свещенници.

Има само една личност за която се пише в Библиата, че иска да обитава третото небе. Така че, кой следвате ако искате да отидете на третото небе? Забележете коя е личността , която иска да бъде там.

Исая 14: 12-15
Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите; А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север, Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния. Обаче ти ще се снишиш до преизподнята, До най-долните дълбочини на рова.


В заключение братя и сестри, ако искате да напуснете земята и да обитавате третото небе, вие копнеете да обитавате с вашият господар, Сатана, дяволът, тази старовременна змия, която мами целият свят.

Нека Господ благослови тези, които се боят от Него и пазят Неговите заповеди. В името на Исус, Амин.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172950
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031