Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2011 03:33 - Изгубените племена на Израел-наистина ли са изгубени
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 6691 Коментари: 8 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сестри и братя,

Представям на вашето внимание този важен превод-направен от брата Павел. Тези неща трябва да се знаят, защото всичко свързано с народа на Бога трябва да се знае. Нещо повече-всички ние които пазим всичко, което и Израел трябваше и трябва да пази сме от духовният Израел и поради това-сме част от тялото на истинската Църква на Бога. И не е възможно и да бъде иначе-спомнете си за Маслината и за присадените към нея клони!! Маслината е една!! 


Здравейте всички!

Представям ви превода на урока "The Lost Tribes of Israel", чиито оригинал за тези, които се интересуват се намира тук: http://theisraelofgod.com/Text%20Lessons/Lost%20Tribes%20of%20Israel.pdf
Приятно четене, статията е изключително интересна.

Загубените племена на Израел: Кои са те?
Къде са? Как можем да ги
Идентифицираме?



За да можем да отговорим на тези въпроси сме направили дълго и внимателно проучване на Библията и стигнахме до заключението, че Израилтяните (познати още като Юдеи, Евреи) са всъщност черни.

Достигнахме до това заключение поради описанията на цвета им в Библията, и най-вече лошото отношение към тях и продължителните лоши състояния, които са пророкувани на Израилтяните, ако се провалят в изпълнението на Божиите закони и заповеди. Господ обеща на народа си, че ако не Му се подчинят, Той ще ги прокълне да бъдат премахнати от земите им и поробени във всяка нация на този свят. Израел допусна това да се случи и Бог изпълни обещанието си.

След като Израилтяните били преместени от Израел той останал празен както празна къща без заселници. Сега, ако човек може да разбере, че всеки народ и всяка нация може да обяви една празна земя за тяхна, и че могат спокойно да се заселят в нея и да я притежават, също така би било лесно да се разбере, че същия този народ може да приеме (да си присвои) културата, историята на този народ, и дори да се нарекат с името на народа, който са заменили. След много години тази чужда националност би била призната от света като местна. Това би важало в още по пълна сила, ако местните са принудени да напуснат и взети за роби – какъвто е случая с Евреите.

Много е лесно една националност да изчезне, ако някой и е взел името и живее в земята и, докато хората и са отвлечени в робство и наричани с националността на всяка държава, в която са попаднали. След като са били в робство за определен брой поколения би било невъзможно децата да си спомнят историята си – как да си спомнят нещо, което никога не са учили?!

Историята на черните (Библията) ни казва, че двама сина се родили на Исак и Ребека, жена му. Тези две момчета се борили в утробата на майка си дори преди да се родят. Ребека попитала Господ защо. Господ отговорил, че от тях ще прoизлязат две различни племена и че ще ги раздели още от раждането им.
Битие 25:21-26:
21 И молеше се Исаак на Господа за жена си, защото беше бездетна; Господ го послуша и жена му Ребека зачена.
22 А децата се блъскаха едно друго вътре в нея; и тя рече: Ако е така, защо да живея? И отиде да се допита до Господа.
23 А Господ й рече: - Два народа са в утробата ти, И две племена ще се разделят от корема ти; Едното племе ще бъде по-силно от другото племе; И по-големият ще слугува на по-малкия.
24 И когато се изпълни времето й да роди, ето, близнаци имаше в утробата й.
25 Първият излезе червен, цял космат, като кожена дреха; и наименуваха го Исав.
26 После излезе брат му, държейки с ръката си петата на Исав; затова се нарече Яков.

За по-големия Библията казва, че бил червен и космат, и името му било Исав, но по късно също го нарекли и Едом. По-малкия бил наречен Яков, без да е казано нещо за цвета му. Неговото име по-късно е променено на Израел. Самия факт, че е наблегнато на вида на Исав показва, че Господ прави разлика не само в личностите на двете момчета но и във вида им!

С времето момчетата растели и нетърпимостта помежду им растяла, защото Исав (чието име по-късно е променено на Едом) твърдял, че Яков (променено на Израел) му е откраднал първородството. Затова Исав обещал да убие Яков. С развитието им като нации през много поколения те се настанили в различни територии (Яков в Израел, кръстен на него, и Исав в земята на Едом известна също като Планината Сеир, която се намира в днешен Йордан), като наследниците на Исав (Едомитите) били виновни за смъртта на много Израилтяни (Яковови). След известно време през още поколения наследниците на Исав успяват да си присвоят земята на поколението на Яков и да се самопровъзгласят за изгубените племена на Израел. След като взели името и земята на истинските Израилтяни било само въпрос на време преди целият свят да приеме децата на Исав като загубените племена на Израел (какъвто е случая в модерния свят). Междувременно истинските Евреи са все още в робство, точно както Господ каза, че ще бъде.

Разбирайки произхода, вярата и местоположението на наследниците, и на Яков, и на Исав, можем да кажем със сигурност според Библията, че целия свят е приел поколението на Исав като Евреи, но всъщност те не са, защото са наследници на Исав (Едом – от Едом идва и Едомити), a не на Израел.

Когато Исав (бащата на Едомитите) и Яков (бащата на Евреите) се родили, Библията описва Исав като „червен и космат”. По нататък в по-късни писания Яков, чието име е променено на Израел, е сравнен с Етиопците – „Вие израилтяни, казва Господ, Не сте ли за Мене като етиопци?” (Амос 9:7) Името на страната Етиопия идва от гръцката дума Αιθιοπ (Аитиоп, Aithiop), което значи тъмна кожа. Разликата между „тъмна кожа” и „червен и космат” е осезаема и това не се променя през поколенията.

Сега нека се обясним напълно. Разбирайки сравнението между Евреите и Етиопците, и че думата Етиопия идва от гръцки и означава „тъмна кожа”, нека прочетем описанието на Исус от Откровение 1:14: „…а главата и косата Му бяха бели като бяла вълна, като сняг, и очите Му, като огнен пламък…” (което значи само,че са били червени), „…и нозете Му приличаха на лъскава мед, като в пещ пречистена: а гласът Му беше като на много води;…” (вж. Откровение 1.18 ). Всеки рационално мислещ човек би разбрал, че Исус не е бил двуцветен, със бяла глава и черни или изгорени крака. Разсъждение също ще доведе до извода, че Неговата коса е била бяла като снега и като вълна а тялото му е било като на Етиопците (запомнете Етиоп – с тъмна кожа).

Да разгледаме Песен на Песните, където виждаме писанието на Соломон (Библията казва, че е „Песента на песните на Соломон”, което означава, че тази е книга на Соломон – не на Бога): цитирам: 1:5-6 „Черна съм, но хубава, ерусалимски дъщери, Като кидарските шатри, като Соломоновите завеси. Не ме гледайте, че съм почерняла, понеже слънцето ме е припърлило.” Повечето хора си мислят, че това е любовна история, написана от Соломон, но всъщност това е описание на връзката между Господ и Неговия народ.

Има и други неща отнасящи се до цвят като например Деяния 13:1, където се споменава пророк на име Нигер (на английски Niger, от което идва и Nigger), което значи „черен”. Също интересно е как ръката на Моисей станала прокажена (и бяла като сняг!) (Изход 4:6) и как сестра му по същия начин е станала цялата бяла (Числа 12:13). В Левит пише, че има два вида проказа: едната е нечиста, когато има разранена или подута кожа, а другата е чиста, когато човек просто става целия бял. Сега всеки да се запита с отворено съзнание – защо бял човек би се впечатлил, че е побелял? Какво има да се вълнува толкова – той си е бял! Но ако черен човек стане бял – това е нещо съвсем друго! (виж Левит 13:12-13)

Има дори и още писано за цвета, но даденото стига засега. Сега да видим нещата, които подсказват местоположението на истинските Израилтяни (Евреите). Неща като робство, продажбата им като роби и разпръсването им по целия свят, както и бидейки беден и зле третиран народ.

Богът на Израел (Същият от Библията) казал нещо много важно на Евреите. Казал им, че ако продължат да нарушават законите Му ще ги прокълне и им казал точно какви ще са последствията, ако не го послушат. Израел си продължил по стария път, и затова Господ ги проклел – както и обещал. (Виж Второзаконие 28 глава)

В 28-ма глава на Второзаконие, би трябвало да се разбере, че много от тези неща се случват с течението на голям брой години, продължавайки и до наше време. Понеже това проклятие е направено, когато Израел за пръв път са станали нация, много от тези неща са се случили преди нашето време и не можем да ги видим, но някои ги знаем. Сега ще ги покажем. Господ каза, че тези проклятия са за знак и почуда (знак – да ги означи, идентифицира и почуда – че ще се питат защо и как). Вижте Втор. 28:28-30: „Господ ще те поразява с умопобъркване, със слепота и омайване на сърцето, и ще ходиш пипнешком посред пладне, както слепецът пипа в тъмницата, и не ще имаш успехи в пътищата си, и ще бъдеш само притесняван и обиран всеки ден, и не ще има кой да те избави; Ще се сгодиш с жена и друг мъж ще легне с нея; ще построиш къща но няма да живееш в нея; лозе ще посадиш но няма да ядеш от плода му …”. Казва че ще ги порази с умопобъркване, което значи, че ще са постоянно ядосани от това, което им се случва; „слепота” – липса на знание за историята и същността им; „омайване на сърцето” – винаги изненадани и озадачени от случващото се; „и ще ходиш пипнешком по пладне, както слепец” – да търсят в слепота без да знаят какво търсят (все едно да търсиш нещо в тъмното без светлина – чувството е доста неприятно); „не ще имаш успех в пътищата си; а ще бъдеш само притесняван и обиран всеки ден, и не ще има кой да те избави; Ще се сгодиш с жена и друг мъж ще легне с нея; ще построиш къща но няма да живееш в нея; лозе ще посадиш но няма да ядеш от плода му” – някой друг ще бере плодовете на труда им; „Синовете и дъщерите ти ще бъдат дадени на друг народ и очите ти ще гледат и ще чезнат по тях всеки ден, но няма да има сила в ръката ти.” – ще видят децата си продадени на други хора и няма да могат да направят нищо (спомнете си корените на т. нар. „робска търговия”); „Народ, когото не познаваш ще изяде плодовете на земята ти и на целия ти труд; и ти ще бъдеш винаги само притесняван и измъчван…ще полудееш при това, което виждат очите ти.”

Сега просто се огледайте наоколо и забележете какво се е случило на черните хора назад във времето и сега. Те имат ли равноправие или равна възможност да просперират както така наречените Евреи? Защо Америка дава на така наречените Евреи безпроблемно гражданство, когато се местят от други части на света? Защо всяка друга раса и националност е приета в тази страна, че дори им се опрощават данъците за определен брой години? Последни от чужденците с този лукс бяха дарени Кубинците (които са най-вече Кастилци), но Хаитяните от острова Хаити, които са черни и са част от загубените племена на Израел бяха затворени в клетки като животни и изритани от Америка обратно в тяхната мизерия. Също така вземете предвид и бедните черни в САЩ (чиято позиция в голямата част от случаите е много по-лоша от тази на каквито и да било други имигранти), които са закарани там срещу волята им. Защо на тях не са им опростени таксите за същия период от време? Защо не им е компенсирано за това как предците им са били третирани? Задавали ли сте си някога тези въпроси? Със сигурност не може да се каже, че е защото са третирани със същите права като белите си съграждани. Някога чудили ли сте се защо има места като Хаити, Ямайка, Южна Америка и Бахамите? Знаели ли сте някога, че тези места са били робски лагери и черните са заведени там да работят и да продуцират неща за белите? Библията пророкува относно Израел/Евреите – Афроамериканци и черни народи от всички гореспоменати робски лагери трябва да са Израелтяни тогава!!!

При премахването на робството, черните си установили форма на самоуправление след като господарите им били принудени да ги освободят. Или черните не са знаели къде е истинският им дом или не е имало начин да се върнат. Ако са знаели то те не са имали никаква армия или силата да изгонят натрапниците, които притежавали земята им. Втор. 28:36-37. „Господ ще постави тебе и царя, когото поставиш пред себе си при народ, когото не си познал, нито бащите ти; и там ще служиш на други богове, на дърво и камък”, (богове, които не са подкрепени със словото на Библията, и със „свети дни” като Коледа и Великден, за които Библията не споменава да са святи за Бога); „И ще станеш за чудо” (голяма изненада и учудване откъм другите раси около тях); Черните са пословично обиждани (пословица - кратка мъдра история, използвана за дълъг период от време и от много хора, добре познат случай); В техния случай черните са наричани с всякакви имена като: nigger, coon, shine, john, boy, lazy, smelly, nasty, и т.н.; и също са били обект на унижение, презрение и обект на негативни приказки от много. Сега се запитайте: черните презряни ли са? Дали не са честа тема на разговори като: „Тия негри това, тия негри онова”? Дали не са обект на унижение? Кой го е грижа за тях и правата им? Кой иска да им помогне без да ги използва за осъществяването на някаква лична цел? Какво са направили те на организации като Ку-Клукс-Клан, или на болшинството от белите, или другите нации за да ги мразят толкова много? Защо са толкова нехаресвани, че когато си поискат най-обикновени граждански права, които са дадени на всеки бял гражданин на САЩ по право, а имигрантите го получават даром и им се помага, когато се местят тук или там по света, не получават нищо? Случая е такъв: ако правят добро са проклети, ако правят лошо – пак са проклети! Тези, които знаят истината се благодарят на Бога, че това си има край. Защото, ако спасението не беше учение на повечето църкви, ако човек няма знание за Божия истински план и за това временно проклятие, тогава е лесно да се разбере защо хората искат да са пияни, дрогирани или да използват други средства да се самозаслепят и да забравят за реалността на истината и непроменимото им състояние. В някои случаи дори смъртта е по-милостив вариант.

Втор. 28:41 „Синове и дъщери ще раждаш, но те не ще бъдат за тебе, защото ще отиват в плен.” (робство). 43 „Чужденецът, който е всред тебе, ще се издига горе и по-горе над тебе; а ти ще пропадаш долу и по-долу.” (значи всички около Израилтяните но не и Израилтяните ще просперират докато те самите ще падат.) 44„Той ще заема на тебе, а ти не ще заемаш на него; той ще бъде глава, а ти ще бъдеш опашка.” Сега се замислете какво е казано. Черните в позиция ли са да дават заеми на който и да е? Къде с им големите корпорации? Къде са им големите бизнес вериги? Къде са им банките? А сега се замислете за хората, които света нарича Евреи. Те имат ли корпорации, бизнес и банки? В какво робство са те?

Като за народ дето трябва да е беден и да му се налага да заема пари тия, които света знае като Евреи, се справят доста добре. Всъщност дори има и такъв израз между черните семейства на дните, когато трябва да си плащат заемите – „Трябва да ида да платя на тия Евреи”. Или тези хора не са Евреи, или Библията е очевадно объркана. Но нашия съвет е да разгледате писанията и да решите сами за себе си.

Продължаваме с Йоил 3:1. Защото, ето, в ония дни и в онова време, Когато върна Юдовите и ерусалимските пленници (Израилтяни/Евреи), 2. Ще събера всичките народи Та ще ги сведа в Йосафатовата долина, и там ще се съдя с тях поради людете Си и наследството Си Израиля, когото разпръснаха между народите. Те си разделиха земята Ми” (Израел). 3 И хвърлиха жребия за людете Ми; даваха момче за блудница, и продаваха момиче да пият вино. 4 Да! и що имате с Мене вие, Тире, Сидоне, И всички филистимски предели? (Средния Изток) Искате ли да Ми въздадете възмездие? (да си платят обратно, да се издължат) А ако Ми въздадете, То Аз без забава бързо ще ви върна възмездието ви върху главите ви. 5 Понеже взехте среброто Ми и златото Ми, занесохте в храмовете си отбраните Ми блага, 6 А продадохте на гърците, Юдейците и ерусалимците (Израилтяни) , за да ги отдалечите от пределите им.

В Йоил 1-3 Господ говори за времето, когато ще върне истинските Евреи в тяхната си земя. Стих 2 в същото време казва, че Господ ще събере всички народи на едно място да се съди (бие) с тях, заради това, което са направили на Евреите – защото са ги заловили и продали и целия бряг на Палестина и Средния Изток са им взели имотите и си разделили земите на Евреите между себе си. В 3 и 4 Господ казва, че каквото и да дадат тези нации пак не могат да се отплатят за това, което са сторили на хората му. Следователно, ако се опитат да му платят Той ще им го върне на собствената им глава. Защо? Защото тези народи взели истинските Евреи и спечелили много пари от тях (търгували ги като животни), и давали момчета за блудница (мъже давали роб вместо пари за да преспят с проститутка), продавали момиче за да пият вино (т.е. разменят момиче роб за малко пиячка.) 5 и 6. Тези народи взели блага и ценности от Евреите и ги занесли в собствените си храмове, взели самите Евреи и ги продали на Гърците и на други народи и ги разпръснали далеч от земите им.

Захария 11:4 Така казва Господ моят Бог: Паси стадото обречено на клане, 5 чиито купувачи ги колят, и не считат себе си за виновни; докато продавачите им казват: благословен Господ, защото обогатях! И самите пастири ги не жалят.
Писано е ясно, че който и да „притежава” истинските евреи ще ги убиват както си поискат (например ако роба е остарял и не може да работи, ако се бунтува, или ако не могат да победят волята му). Исторически най-различните групи, които мразят черните не са мислели, че е проблем да горят кръстове пред къщите им, да ги бесят, кастрират или осакатяват ей така за спорта. Дори в днешно време на кой му пука, ако млад черен е убит от бял, или от друг черен? На кой му пука колко черни жени са изнасилени и колко черни биват убити от полицаи? Не се правят сериозни разследвания за да се намери причинителя или отговор на въпроса „защо”. Само прочетете статистиките и ще видите, че най-голям процент смъртност в щатите е измежду млади чернокожи. Или се загледайте в симпатията, показвана към Кубинци и други не черни имигранти при влизането им в САЩ. И сега към едва ли не изпросената помощ, която хаитяните (също чернокожи) получават, при бягството си в Америка от потисничество и смърт. Може да се пише страница след страница по въпроса за хора, които мислят че са невинни да убиват чернокожи (така наречените Негри и Афро-Американци).

Писаното в Захария 11:5 казва, че притежателите им (търговците на роби) ги продавали и славели Бога, че са станали толкова богати при този си акт. Загледайте се исторически и вижте колко нации от т. нар. „християнски свят” не само толерирали търговците на роби, които са ги тъпкали по дупки в корабите (повечето от които умрели), но и бързали за пазара за да вземат най-здравите, които са оцелели. Мнозинството от търговците на роби твърдяли, че са Християни със страх от Бога и сигурно са сядали в църквата всяка неделя. Обаче никой не почувства вина (това включва Америка, Англия, Франция, Гърция, Рим и всички други т. нар. „Християнски" и Мюсюлмански нации.) В същия този 5ти стих се казва, че пастирите на Евреите не ги е грижа за стадото им. И е така – в черните църкви в Америка и по целия свят никой не го е грижа за собствените им хора. Те си пълнят гушите от парите на бедните черни, строят си по-големи и по-шарени църкви за да имат повече място за повече „овце”, и поставят най-различни събития, които допълнително увеличават доходите им. После си купуват големи коли да карат до големите църкви да си покажат успеха на стадата им. Стадата се радват и даряват повече. Не е ли странно, че ранка на пастирите (пасторите) се определя от размера на събранието или църквата им?

Ако техните пастори ги беше грижа за истинските евреи, нямаше да допуснат да имат такова богатство, а щяха да строят фабрики, за да се намали или дори елиминира безработицата сред тях. Щяха да спонсорират общежития, за да може черните да се махнат от дупките, в които живеят с мишките и хлебарките. Или дори бедните черни биха могли да си купят свои жилища с парите от фабриките направени от църквата. Общо взето – има ли желание… всичко става. И най-вече пасторите в тези църкви биха учили хората на ИСТИНАТА и да спрат да им говорят глупости, че Господ щял да дойде и да ги отнесе към Рая, като Господ най-ясно казва, че Той ще дойде на земята. (Захария 14:1-11, Откровение 21:1-2). Дори Исус казва най-ясно на хората, че никой не е отишъл на небето, освен тези, които са дошли от там – тоест само Исус. (виж също Йоан 3:13) Нито пък лъжи, че Исус е умрял в „разпети петък” и възкръснал на великден. Или пък, че е роден на 25ти Декември, наред с много, много други лъжи, които не биха били избълвани, ако ги беше грижа. Вижте също Исая 56:9-12, където Господ говори за същите тези лъжливи пастири, които не ги е грижа.

Библията също ни казва че Израилтяните (истинските Евреи) ще бъдат заключени (в затвор) в голям брой, ето Исая 42:22-23, „Но те са ограбени и оголени люде; Всички са впримчени в пещери и скрити в тъмници; Плячка са, и няма избавител, Обир са, и никой не казва: Върни го.” Сега запитайте се знаете ли какви хора са малцинство в Американското общество, но са мнозинство в затворите? Дори Господ иска да знае кой в бъдещето ще разбере това състояние и познае, че се говори за истинските Евреи (черни). 23 „Кой от вас ще даде ухо на това? Кой ще внимава и слуша за бъдещето?”

Прочетете книгата на пророк Авдия, и тя ще ви покаже как Евреите са заловени и отведени в робство вън от Израел като роби, и как нациите около Израел си разделили земите помежду си. Казва се ясно, че Едом, наследниците на Исав (тези, които сега твърдят, че са Евреи), лично са хванали тези, които са успели да избягат, и ги дали в ръцете на врага. Също така влезли в градовете им и взели всичко тяхно като принадлежности, култура, книги, и т.н.

Вижте също и Езекиил 35 и 36 глави, Едомитите, които са също познати под имената на планината Сеир, Бозра, Теман и Идумеа, са отречени от Бога. Господ разказва как Едомитите проливали кръвта на Евреите и казва 35:10 „Понеже си рекъл: Тия два народа и тия две страни (Юда и Самария) ще бъдат мои, и ние (Едомците) ще ги владеем, ако и да е бил Господ там.”

36та глава казва как Едом прави точно това! Понеже Господ каза, „Така казва Господ Иеова: Понеже неприятелят рече против вас: О хохо! и - Древните височини станаха наше владение” Четете нататък и Господ ще ви каже, че те (Идумеа - Едом) си присвоили земята Му с всесърдечната си радост и душевно презрение, за да я ограбят и плячкосат.

Но запитайте се също, защо хората, приети като Евреи имаха такива проблемни времена с Германците и после с Арабските нации? Заради това, което са направили на истинските Евреи – ето защо! Вижте Авдия 9 и 10 стих и четете нататък. Също Езекиил 35:6-15. Господ каза, че „когато целия свят се зарадва” той ще направи Едом да запустее.

И накрая да видим Откровението 2:9 и 3:9. Господ и на двете места говори за едни хора, които ще казват, че са Евреи но не са а лъжат. Те са Синагогата на Сатаната. Забележете, че Господ казва, че знае за тяхната скръб и сиромашия (на истинските Евреи) но казва и че „пак са богати”. Малко мислене ще ни доведе до извода, че никой народ, или човек може да е богат и да е обеднял в същото време. Но богатствата на Божия народ са обещанието му да вдигне проклятието си, и да върне в старата им страна. Плюс това никой не може да каже, че хората, приети за Евреи (Едомците) са в голяма сиромашия. Разгледайте тази статия много отблизо.

За тези, които прочетоха това – да знаете, че тази публикация не е продукт на омраза, нито писателя и учи или вярва в омразата, нито я проповядва.

Този труд е вложен само в идентифицирането на загубените племена на Израел и фактите така както са според Библията. Ако трябва някой да бъде мразен то това са предшествениците на Евреите, задето са сгрешили пред Господ, въпреки че Той ги е предупредил за какво иде реч.

Трябва да се знае, че ние вярваме и проповядваме цялото Свето Писание – от Битие до Откровение, и признаваме Исус за Божии Син, и че той е Бог. Също преподаваме само това, което можем да докажем (чрез писанията).

В името на Бога на Израел. Амин.





Гласувай:
4


Вълнообразно


1. анонимен - Има, има много неща да се добавят, ...
26.02.2011 13:26
Има, има много неща да се добавят, има и такива които трябва да се пояснят.

Например искам да поясня че не само Иcав (Едом) е бил "червен", а явно и Яков е бил "червен" (после ще се спрем и на тази дума, дали става дума за червено като индианците в Америка Smile ). Казвам и Яков, защото за кожата на Давид е използвана същата дума "червен" в 1 Царе 16:12, както и за Соломон в Песен на Песните 5:10.

Думите за "червен" ("adom", "edom", "admoniy") идват от думата за "пръст" (или "кал", "глина") - "Адам". И то червеникаво-кафявата глина. Първият човек е наречен Адам, което се превежда точно "пръстения", "глинения", което пък значи че е бил с тъмна като пръстта (калта) коя.

Такива са били и египтяните и израилияните също - тъмнокожи, но не от най-черните (като нубийците например), така както и испанците са от бялата раса, но са доста тъмнички.
За израилияните в Библията пише че имат "коса като вълна" - такава коса имат само негърската раса.

цитирай
2. анонимен - Другото МНОГО ВАЖНО нещо което е ...
26.02.2011 13:27
Другото МНОГО ВАЖНО нещо което е пропуснато да се каже в тази статия е за хазарите, защото те представляват 80-90 процента от цялата популация "евреи" по света, а едомците са малцинство и са най-вече в днешен Израел.

Когато Израел са прогонени от земята на тяхно място идва ОСТАТЪКА от народа Едом, защото голяма част от Едом още 2-3 века преди Христа се е била притопила към Израел и е приела юдеизма и ученията им. Та тези Едомци пишат и Талмуда в първите няколко века СЛЕД Христа. От тях хазарите пък приемат талмудизма през 8 ми век при Цар Булан.
В следващите няколко века голямата част от Хазарската Империя е пряла юдеизма (по-правилно да се каже талмудизма, защото те се водят по тълкуванията на Тора в Талмуда). Руснаците преди 2 години направиха разкопки на древен хазарски град до Каспийско море и бяха изумени - изглеждало че е бил населяван от "юдеи", бил пълен със синагоги.
Хазарите са тези които отиват в Европа и оттам по целия свят, не едомците. Хазарите са тези т.нар. "ашкеназки евреи".
цитирай
3. bojiislujitel - А има и още неща които трябва да се ...
26.02.2011 16:26
А има и още неща които трябва да се добавят към темата, защото е важно да се знае, как така е станало, че Исав-брата на Яков си е присвоил и интендитета на Яков, и земята му и е направил така, че да не остане дори и портрет на Моисей. Представете си, сестри и братя-има портрети и рисунки на Египетски фараони, дори и преди това има изображения на още по-древни цивилизации като Шумерите, но няма портрет на най-вебикият пророк, който единствен е говорил лице в лице с Бога-Моисей. Няма портрет на Соломон-най-мъдрият човек живял някога и при това-един от най-богатите на всички времена. Няма портрет дори и на Давид-човека, който е победил Голиат, нито пък портрет на най-великият генерал живял някога-Исус Навиевият. Нещо повече-не можете да намерите протрет нито на Апостол Петър, ни на Апостол Йоан, ни дори и на любимият ви апостол-Павел... Защо? Защо е така, сестри и братя? Дали не, защото Едомците са се погрижили абсолютно всичко показващо истинският народ Израел да изчезне завинаги, та никой да не може да им каже-ей, чакайте сега: вижте, вие се наричате Юдеи, но истинските Юдеи не изглеждат изобщо като вас... Дали това е причината? Точно така-това е причината, сестри и братя!! Знес както е писал някой в предешният постинг, Едомците не са може би абсолютното мнозинство на така нареклите себе си Юдеи, но имате и хазари, които след разпръсването си по Европа започват да се анричаш Ашкенази. И една от най-известните фамилии между тях е... Ротшилд. Точно така-това е семейството, което е в основата на създаването на днешната държава Израел. Тези неща са в историята и всеки като се потруди ще ги намери. Днасе тези хора командват парите-техни са централните банки. Но ако е така-как тогава падат под клетвите на Второзаконие 28 глава-не става!! Те не пълнят затворите, те не страдат като най-долната раса от хора, те дори и не боледуват както боледува народа Израел...
Но как така е станало, че народа Исав-или Едом се е настанил в земите на народа Израел-брат им? Нека видим това..
цитирай
4. bojiislujitel - И така-трябва да търсим в древно...
26.02.2011 16:34
И така-трябва да търсим в древността. Вече знаете, че 10-всъщност са 9 племена на Израел са били отведени в плен от Асирийците много преди да падне Юдея. Самария е загубила народа си поради греховете им и Асирийците са настанили там други народи. После Юда поради глеховете си-а се е състояла от племената на Юда, Бениамин и Левии-е била първо под Вавилонски плен, после под Мидо-Персийски, после под Гръцки, после под Римски... Все под съсипване и разграбване, и робство!! Но в същото време ако се поровите по разните исторически карти и документи, ще намерите, че на юг от Юдея са живеели Едомците. В началото те са били по-далечко, но поради набезите на арабите, са отивали все по-насевер и по-насевер. И така-по времето на Акавеите, те вече са били навлезли в територията на Юдея. Ще ви представя какво пише в Уикипедията по отношение на Макавеите, но там не пише, че те именно са покръстили Едомците в Юдаизъм, за да са сигурни, че когато следващият път някой ги нападне от Юг, Едомците няма да се сближат с враговете им, но ще бъдат лоялни. Нищо повече-Ирод, за когото пише в следващият текст е Едомец. Неговите пра-пра родители са били покръстени и приели Юдаизма, но всички в Юдея са знаели, че Ирод е Едомец! И ето ви как постепенно Едом идва на местото на Юда-което става след 70 година когато Римският Генерал Тит съсипва Ерусалим и Юдея. Земята остава пуста, Едомците се заселват спокойно в нея и всички казват-Юда се е върнал отново в земята си... Интересно-нали? Разбира се-както вече обясних, днес Едомците-хора с маслинена кожа-са в ядрото, но не са само те-с тях са и хазарите.
Ето ви Уикипедията-кои са те и какво са направили

Макавеите, срещащи се още и като Макабеите (на иврит: מכבי, макаби — «чук»), в буквален превод на български Чуковете са 5-ма братя от Модин (дн. Модин-Макаби-Реут) начело с Юда Макавей, които оглавяват въстанието (167 г. пр.н.е. - 160 пр.н.е.) срещу управляващата Сирийска династия на Селевкидите, която прокарва политика на елинизация на Юдея.

В 165 г. пр.н.е. въстанието избухва в Юдея. Бунтовниците целят да отхвърлят чуждата власт и да освободят Втория храм, като възстановят службата на еврейския бог Яхве в него. Това събитие от еврейската история завършило успешно се отбелязва като празник - Ханука (на иврит חנוכה, «освещаване» /на Храма/).

Като конкретен повод за избухване на въстанието служи постъпката на Антиох IV Епифан, гръцко-сирийски цар от Селевкидската династия, който решава да "инспектира" Втория храм, провокирайки по този начин еврейските религиозни чувства и привързаност към юдаизма. Петимата братя Макавеи ръководители на въстанието, слагат началото на следващата управляваща Юдея династия, тази на Хасмонеите, към чийто род принадлежат. Хасмонейската династия управлява Юдея почти 120 години след това историческо събитие в еврейската история (от 152 г. пр.н.е. до 37 г. пр.н.е.), когато е заменена под диктовката на Древен Рим от Ирод Велики, който слага началото на следващата управлявала Юдея династия - Иродската.

След "оскверняването" на Светая Светих от Помпей Велики, римляните постепенно завладяват Юдея и я обръщат в римска провинция Юдея. Тези исторически събития от 1 век пр.н.е. трасират историята с Исус Христос разиграла се в началото на нашата ера по тези места, а малко по-късно с еврейското въстание се слага началото на въоръжения бунт срещу римската власт в Юдея. Въстанието прераснало във война завършва неуспешно и довежда до сриването на Ерусалим и опожаряването на Храма, последвало от най-величествения римски триумф в историята през 71 г. със секвестиция на богатствата от Втория храм. През 73 г. X Железен легион превзема последното гнездо на еврейска съпротива от бунтовниците в Юдейската пустиня - Масада.

цитирай
5. анонимен - Давид
05.03.2011 01:59
Здравейте,
това което е представено тук е много интересно,но Давид е рус.
цитирай
6. bojiislujitel - Здравейте, това което е предста...
05.03.2011 03:44
анонимен написа:
Здравейте,
това което е представено тук е много интересно,но Давид е рус.



Превода в Българската Библия е неправилен-думата в оригинала означава червеникав. Тоест-не, че е бил с червена коса, но е бил с червеникава кожа. Можем да кажем-светлокафява, биеща на червено. Давид изобщо не е бил рус! Давид е от племето на Юда-както знаете и Израел са чернокожи хора. Хора с къдрава черна коса. При това-руса коса имат само белокожите-а те са наследниците на Яфет-вижте 10 глава на Битие. Авраам обаче произхожда от Сем-или Шем. И ако се поровите, ще намерите, че от Хам произлизат всички чернокожи народи-като орлигиналните Египтяни, Филистимците, Ханаанците, Етиопците, Нигерииците и т.н, но не и негрите!!!
Израиляните не са шведи и не са руси! Урока показва прекрасно кой е под клетвите и кой народ е отведен в робство в кораби. И не-не са от бялата раса!!
цитирай
7. анонимен - превод
05.03.2011 15:09
Да прав сте,в английската версия е ruddy.В изданието на Верен е червенокос.
Червенокос и румен,червендалест не е едно и също.Защо е така преведено в българските Библии?
цитирай
8. анонимен - В Бългалскиет Библии някои неща-не ...
05.03.2011 16:35
В Бългалскиет Библии някои неща-не само това-са преведени неточно или са добавени някои думи. Това е поради незнанието на преводачите по отношение на Словото. Например в Евреите е добавено след думата "Исус"-думата "Навиев", където става въпрос за Божията почивка. Но като помисли човек, Исус Навиев никога не е давал никакви почивки-още по-малко може да даде Божия почивка! Преводачите или преводача не е могъл да разбере, как така името Исус се явява на това място и е добавил Навиев. А факта е, че Павел прекрасно е знаел, че именно Исус е, който е създал всичко по заповед на Отец и той е, който е определил денят за почивка и дори нещо повече-този ден показва Божията Почивка-която е Милениума!! За целта-вижте І Коринтяни 10:1-4 стих. Павел директно ви казва, кой е от самото начало. Вижте и Йоан 1 глава от 1 стих-и Йоан ви казва, че Исус е, който е създал всичко по заповед на Отец. А на колко места в Библията сам Исус говори, че той е създал всичко! И в Исаия, и в Псалмите и навсякъде.

Ако има някои неща, които не можем да си обясним лесно-трябва да изследваме на всякъде из Библията подобните описани събития за да намерим, кое как е. За това именно Исаия казва в 28 глава, че Господ дава правило по правило, закон пно закон-тук малко и там-малко! Така се изучава Библията!! При това мисля в 10 глава казва също, че ако не сме по Закона-Старият Завет и по Свидетелствата-Новият Завет, няма истина в нас!! Цялата Библия, а не само тази или онази част!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2187943
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930