Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2011 03:36 - Пасхата-но какво всъщност е Пасхата
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 5571 Коментари: 25 Гласове:
2



Сестри и братя,

Мнозина днес наричат себе си християни, но дори и не знаят, че ако са такива, то трябва да пазят Пасхата всяка година. Но защо? Какво е Пасхата и защо трябва да я пазим и до днес? Нека заедно видим това чрез Библията и ще разберем, с какво е така значителна и защо трябва да я пазим вяска година в определеното й време.

Изход 12:
1 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона в Египетската земя, казвайки: image
2 Тоя месец ще ви бъде началният месец; ще ви бъде първият месец на годината.

Може би вече знаете, че началото на годината е според луната и тази година е на 3 април. Тогава започва първият месец-според Бога, който е месец Абиб.
 
image
3 Говорете на цялото Израилево общество, като им кажете да си вземат, на десетия ден от тоя месец, всеки по едно агне, според бащините си домове, по едно агне за всеки дом. image

Вижте сега какво заповяда Господ-агнетоили ярето трябва да е без недостатък! Исус Христос беше без недостатък! Защото само за него пише, че е Светият Израилев-тоест, беше без грях! 
 
image
5 Агнето или ярето ви нека бъде без недостатък, едногодишно мъжко; от овците или от козите да го вземете. image
6 И да го пазите до четиринадесетия ден от същия месец; тогава цялото общество на израилтяните, събрани в домовете си да го заколят привечер.

Значи намираме, че Пасхата се прави на 14я ден от месеца-първият месец.
 
image
7 После нека вземат от кръвта и турят на двата стълба и на горния праг на вратата на къщите, гдето ще го ядат. image
  image
Значи, кръвта на агнето пили ярето-дето е без никакъв недостатък-трябва да се използува за да се намажат стълбовете на вратата и горният й праг.
Вие сте чели-надявам се-че кръвта на Исус ви спасява. Но обърнете внимание сега на това-кръвта се намазва на стълбовете и на горният праг на вратата. За да влезеш в къщата по нормален начин, трябва да минеш през вратата.
image
  image
11 И така да го ядете: препасани през кръста си, с обущата на нозете си и тоягите в ръцете си; и да го ядете набързо, понеже е време на Господното минаване. image
12 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова. image
13 И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва.

Кръвта ще е белега, сестри и братя! Но имаше ли значение, кой живее в къщата? Дали беше добър или беше зъл-не, нямаше никакво значение!! Всеки, който повялваше на тези думи и ги изпълнеше-спасяваше себе си. Тоест-вярата ги спасяваше!! 
 
image
14 Оня ден ще ви бъде за спомен, и ще го пазите като празник на Господа във всичките си поколения; вечен закон ще ви бъде, да го празнувате.

Значи, Господ заповяда този ден да се пази във всичките ни поколения. И не-не се отнася само за народа на Бога-Израел, защото "Един Бог, една вяра, едно кръщение"! И "както за Юдеина, така и за Гърка"!  Бог е Бог на всичките човеци. Това, което е заповядал на Израел да върши-това трябва да вършат всички хора.
И така-вярата спасява. Но има и един закона за Пасхата-и понеже знаем, че Бог е едини  същи вчера, днес и за винаги-Евреите 13:8, то знаем, че този Закон е валиден и днес. За кой Закон става въпрос: 

43 И Господ рече на Моисея и Аарона: Ето законът за пасхата: никой чужденец да не яде от нея; image
44 обаче всеки роб купен с пари да яде от нея тогава, когато се обреже.

Това пише в Библията, сестри и братя-същата глава-нали знаете, че Библията е Божието Слово-трябва да вярвате на Бога! 
И така-намерихме за Закона за Пасхата, намерихме, че е вечен Закон и намерихме, че никой чужденец не може да я яде ако не е обрязан-става въпрос за мъжете разбира се. И както вече видяхме в Библията-един Закон е за Израел и за чужденеца-ето го отново в Числа:

Числа 9:14 И ако някой чужденец, който е пришелец между вас, желае да направи пасхата Господу, нека я направи, според повеленията за пасхата и според наредбата за нея; един закон ще имате и за чужденеца и за туземеца. 

Добре, но нека потвърдим още веднъж, че Пасхата е учредена от Бога и съответно-трябва да бъде пазана от всеки, който обича Бога и търси да получи вечен живот:
Левит 23 глава
1 Господ още говори на Моисея, казвайки: image
2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните: image

Както виждаме, това са Празници на Бога! Те не са Празници на Израел, нито на Моисей, нито дори и на Юдеите-както някой си ви е казал...
 
image
4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им: image
5 В първия месец, на четиринадесетия ден от месеца, привечер, е Пасха Господна;

Чия е Пасхата-какво пише в този 5 стих, сестри и братя? На Бога е!!  И какво още виждаме тук, сестри и братя-че и Пасхата и Божиите Празници се свикват във времената им-нали така четете в този 4 стих?!
Добре, но някой може да каже, че Пасхата е била до Исус, но след като Исус е дошъл на тази земя-вече не се прави. Какво е Пасхата наистина-не показва ли тя към Исус Христос? Но нека видим, дали Исяс я пазеше:

Матей 26:2
Знаете, че след два дни ще бъде Пасхата, и Човешкият Син ще бъде предаден на разпятие.

Матей 26:17
А в първия ден на празника на безквасните хлябове учениците отидоха при Исуса и рекоха: Где искаш да Ти приготвим, за да ядеш пасхата?
Матей 26:18
Той каза: Идете в града при еди кого си и речете му: Учителят казва: Времето Ми е близо, у тебе ще празнувам пасхата с учениците Си.
Матей 26:19
И учениците сториха както им заръча Исус, и приготвиха пасхата.

Марк 14:1
А след два дни щеше да бъде пасхата и празника на безквасните хлябове; и главните свещеници и книжници търсеха случай да Го уловят с хитрост и да го умъртвят.

Но защо те искаха да го умъртвят? И то точно на Пасхата? Дали защото изпълняваха пророчеството? Точно така!!

Йоан 2:23

И когато беше в Ерусалим, на пасхата през празника мнозина повярваха в Неговото име, като гледаха знаменията, които вършеше.

Исус Христос пазеше Пасхата-винаги! Но тук има нещо много повече-кое е то? 
Защото все още не сме намерили точно какво е Пасхата. Нека видим и това:

1 Коринтяни 5:7
Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашата пасха, Христос, биде заклан [за нас].

А-значи Исус Христос е нашата Пасха?! Точно така, сестри и братя-Исус Христос проля кръвта си за всички нас, които искаме да получим дара-вечният живот. Но ако Исус Христос е нашата Пасха то неговата невинна кръв ни спасява ако повярваме в него. Точно така, сестри и братя-ако повярваме! Но вярата се показва чрез делата и без дела вярата е празна, както ви казва и апостол Яков. И ако повярваме-ние заставаме под кръвта на Исус и ангелът дето ще изтреби останалите хора няма да ни докачи! Но разбираме ли в случая, какво е кръвта на Исус Христос, пролята за нас? Защото тя е скъпоценна-по-скъпа от всичко на тази земя! Какво е тя? 
Ето ви отговора:
1 Коринтяни 6:20
защото сте били с цена купени; затова прославете Бога с телата си, [и с душите си, които са Божии].

Значи, кръвта на Исус Христос е цена-прескъпа цена-платена за нас? Но за всички хора ли е платена тази цена или само за определени? Само за тези които се обърнат към Бога, като се покаят от греховете си-което е нарушаването на Законите на Бога-и като смирят себе си, започнат да вършат дела достойни пред Бога за вечният живот!! 
Но ако сме купени за цена, то тогава има ли още нещо, което трябва всички братя да изпълнят? Има-ето го: 
Битие 17:
12 Всяко мъжко дете между вас във всичките ви поколения, като стане на осем дни трябва да се обрязва, както роденото у дома ти, така и онова, което не е от твоето потомство, купено с пари от някой чужденец. image
13 Непременно трябва да се обрязва и роденият у дома ти и купеният с парите ти; и Моят завет в плътта ви, ще бъде вечен завет.
14 А необрязаният от мъжки пол, чието краекожие на плътта не е обрязано, тоя човек, да се погуби измежду людете си, защото е нарушил завета Ми.

Виждате ли какво казва Господ, братя? Вие сами си решавате...
Какво намерихме тук, сестри и братя? Намерихме, че Пасхата показва жертвата на Исус Христос за нас, че трябва да я пазим, защото е вечен Завет между Бога и нас, че само мъжете които са обрязани могат да я пазят и че значението й е-влизаме под кръвта на Исус Христос пролята за нас и така спасяваме себе си от смъртта! 
Какво по-ясно от това? Сега-всеки сам решава, какво ще е. Никой на сила няма да спасява никого-дори и Господ не може да направи това! И ако някой не е съгласен с нещо от посоченото-то не е с мене, но с Библията-представих ви Библията по въпроса.

Но какво още извърши Исус Христос на самата последна Пасха, която яде с учениците си и в същият ден умря? Ето го:
Матей 26:
26 И когато ядяха, Исус взе хляб, благослови, и го разчупи и като го даваше на учениците, рече: Вземете яжте; това е Моето тяло. image
27 Взе и чашата, и, като благодари, даде им, и рече: Пийте от нея всички! image
28 Защото това е Моята кръв на [новия] завет, която се пролива за прощаване на греховете.

И това е, което и мнозина от вас правите-без дори и да знаете какво е, а го правите против Бога, защото не пазите Пасхата, но пазите Римо католическото причастие, нямащо нищо общо с Бога! Вижте, сестри и братя-Завет не се утвърждава без печат-кръвта на Исус, пролята за нас е печата на Новият Завет! И виното е символът на това. Тялото на Исус беше "преломено" за нас-това е символа на разчупеният хляб-а се яде безквасен хляб! И виното е алкохолно вино-за сестрите и братята адвентисти подчертавам това! Що се отнася зо Завет, който Исус сключи тогава-не е нищо ново-просто сега вече Закона е написан в сърцата ни-в съзнанието ни! Но вижте урока "Трите Завета" тук на този блог за да разберете това по-добре.

И така, сестри и братя християни-вие не пазите Пасхата, а сега намерихте, какво е значението й. Сега вече е само между вас и Бога! И ако не пазите Пасхата от сега-то вие се противите на Бога. Е, какъв може да бъде резултата за човек, който се е противил на Бога? Мисля отговора се налага сам...



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. анонимен - Никой не ме е карал насила да пома...
19.02.2011 03:53
Никой не ме е карал насила да помагам , нито ще моля за помощ да бъда спасявана.
цитирай
2. bojiislujitel - Спасението е било и все още е инди...
19.02.2011 03:58
Спасението е било и все още е индивидуално, сестро! А е добре да се знае, когато говорим за спасение, какво имаме предвид...

С уважение
Георги
цитирай
3. анонимен - А кой закон разпна Исус на кръста?
19.02.2011 07:26
А кой закон разпна Исус на кръста?
цитирай
4. bojiislujitel - Когато Исус Христос умря на кръста, ...
19.02.2011 16:05
Когато Исус Христос умря на кръста, завесата в храма, която отделяше Светая от Светая Светих се раздра от горе до долу. Тази завеса отделяше Святото място от Пресвятото място, където само веднъж в годината можеше да влезе само Първосвещеника и то не без кръв, за да се моли за опрощаване на греховете на целият народ. А през останалото време, свещениците вършеха службата на омилостивението, като когато идваше някой дето е извършил грях-нарушил е някоя от заповедите на Закона, носеше съответното животно, свещеника го убиваше по определения начин и после попръскваше с кръвта седем пъти завесата. Защото без кръв няма изкупление за греха! Спомнете си, че още когато Адам и Ева съгрешиха, като нарушиха заповедта на Бога да не говорят със Сатана, Господ уби животни, за да им вземе кожите и да облече Адам и Ева.
И така-завесата се разпра, отпаднаха два Закона-Закона за жертвоприношението-за което Павел обяснява много добре в Евреите и Закона за Левитското Свещенство. Защото няма да има вече жертвоприношение-не са нужни и Левитите. Нещо повече-това показва-Павел го обяснява прекрасно в Евреите, че Първосвещеника вече е Исус Христос, който седи от дясната страна на Отец и се застъпва за нас.
Спомнете си, че когато Авраам победи онезци царе и върна Лот и всички други хора и стоката, на едно място го срещна Мелхиседек. Но кой е Мелхиседек? Павел ни казва в Евреите, че Мелхиседек няма баща, нито майка, нито начало или край на дни и е Първосвещеник на Бога-на Отец. Е-чакай малко сега: как е възможно Исус Христос да е без начало и край и също да е Първосвещеник на Бога, така и Мелхиседек?! Защото самата дума-Първосвещеник-показва, че може да е само един. Един е, сестри ибратя-Исус Христос! Как така? Знаем, че Исус изведе Израел от Египет. Знаем също, че в пустинята им даде Законите си и те станаха народ. Знаем също, че после учреди Левитското свещенство. Даде на Аарон Първосвещенството си, а след смъртта си го взе обратно!
Съвсем ясно-нали?
цитирай
5. анонимен - Пасхата тази година започва на 16 ...
23.02.2011 19:27
Пасхата тази година започва на 16 април-залез слънце и завършва на 17 април-залез слънце. Това е денят в който умря Исус Христос. И всички вие, сестри и братя дето твърдите, че следвате Исус във всичко-защото това означава да сте християни-трябва да пазите Пасхата. Иначе не сте под кръвта на Исус-за вас няма спасение...
А тези от вас които не могат да пазят Пасхата на този ден по сйвсем уважителни причини-можете да я пазите в друг ден-ако имате въпрос по това-ще ви кажа кога.
А тези от вас дето сте сами и нямате около вас други сестри и братя дето искат да спасят себе си и да имат вечен живот в Божието Царство-можете и сами да я пазите-прочетете си урока, който вече представих. Но ако сте братя-не можете да я пазите докато не се обрежете. Урока можете да си прочетете по времето на Пасхата, но не можете да вземете хляба-безквасен хляб!!! и виното! Тоест-не сте под Завета на Бога-Новишят Завет, защото сте нарушили Старият Завет! Не лъжете себе си-Бог не е за подигравка-не се опитвайте да вършите нещо, което не разбирате и не знаете! Най-малкото ще е в суета и не е нищо пред Бога!

Ако има въпроси-ще отговоря.
цитирай
6. анонимен - Пасхата
25.02.2011 19:43
Не сте много ясен как точно се провежда Пасхата и как се провежда, ако човек е сам. Според мен тя трябва да се провежда на определения ден Пасха, след залеза, да се приема безквасен хляб и вино.
Още един въпрос. Къде в София човек може да освещава всички празници, например в свято събрание, така както е посочено в Левит 23 глава? Къде в Брюксел може да прави това?
цитирай
7. bojiislujitel - Здравейте, В България или в Брюк...
25.02.2011 21:31
Здравейте,
В България или в Брюксел-казвам го със съжаление-няма Църква на Бога. Дори и при тези дето наричат себе си Юдеи, а не са, да идете-и те не пазят всичко както Бог изисква. Пасхата се прави в определеното й време-вижте как Господ казва да правим Празниците във времената им! А ако сте жена, прочетете си урока на 17 април-след залез слънце, защото тогава започва Пасхата, обърнете се към Ерусалим после и се помолете на Отец в името на Исус-както ни учи Исус в Матей 6 глава, и после си вземете малко безквасен хляб-мацос или маца му казват, хляб направен само от брашно, вода и сол-което представя тялото на Исус и малко червено вино-кръвта на Исус, защото Завет или договор не се сключва без кръв!! А ако сте мъж-не можете да вземете хляба и виното ако не сте обрязан!! Не нарушавайте Закона на Бога!
А ако знаете добре английският, ние сме на живо на интернета всяка събота и на всеки Празник-Израел де. И можете да ни гледате ето тук: http://theisraelofgod.com/

Вижте каква е часовата разлика между нас тук и вас-с България е 8 часа и вие сте напред.

Вижте-важното е Бог да види вашето старание, а това, че сами ще пазите това, което Бог е заповядал-малко е трудно понякога, но не е невъзможно. Ние не търсим похвала от човеци-ние служим на Бога защото така само можем да достигнем вечният живот. Това правете и вие! А между другото-ако сте в София по това време-мога да ви свържа с човек, който също ще пази Пасхата. Тогава ще я пазите заедно!
Ако имате още въпроси-не се стеснявайте да питате. Ние всички се учим и важното е да следваме истината. А радвам се, че искате да пазите това, което Бог е заповядал!! Слава на Бога в името на Исус! Амин!

С уважение
Георги
цитирай
8. анонимен - Пасха
01.03.2011 02:40
Благодаря за отговора.
За съжаление засега съм в Брюксел. Но за есенните празници, ако Господ каже, ще бъда в София.
Така е, ние служим на Бога. Но "святото събрание", т. е. общението, също има значение. Човек има нужда да се уедини, да излезе от обкръжението на различно мислещите до него.
Не зная английски и няма да мога да се възползвам от посочения сайт.
С благодарност.
цитирай
9. анонимен - Пасхата - какво всъщност е Пасхата
04.03.2011 13:06
Благодаря на Бога за този сайт и на вас, които сте се заели с него, като си давам сметка за отговорността, която носите, че тук мога да си задам въпросите, които занимават мисълта ми при четене на Божието слово.
Имам три въпроса по отношение на Пасхата:
1. Защо според Божието слово виното за Пасха е алкохолно? Разбирам защо хлябът е безквасен, казано е на много места. И алкохолът и квасът представляват ферментация. Каква е разликата? Да има ферментация във виното, а в хляба да няма ферментация?

2. Ако човек е обещал да не вкусва алкохол, как да приеме алкохолното вино на Пасха?

3. Какво е количеството, което трябва да приеме? 1-2 супени л.?
цитирай
10. bojiislujitel - Добре дошли на блога! Сега-защо ...
04.03.2011 20:54
Добре дошли на блога!
Сега-защо виното е алкохлно? Защото никъде и никой в Библията не е пиел безалкохолно вино. Сам Исус казва, че са казвали за него "човек лаком и винопиец"! Думата на английски е уайнбибър-човек, който обича виното и си пийва доста...
Исус е Мелхиседек-вижте как посрещна Авраам след битката му с царете и когато Авраам му даде десятък от всичкото. Посрещна го с хляб и вино-нищо ново нямаме при Пасхата... Послещна го с алкохолно вино-всяко едно определение за вино във всеки тълковен речник го определя като алкохолно питие.
По вторият въпрос-на Пасхата може-не става въпрос за напиване или нещо такова-става въпрос за няколко супени лъжици-съвсем малка чашка. Това е и отговора на третият ви въпрос. При това-много лекарства или дори храни днес съдържат малки количества алкохол. Сам Павел казва на Тимотей да пие и по малко вино...
А Господ знае, че се опитваме да пазим това, което е заповядал!! И ние просто трябва да се стараем с всички сили-това е.
На Празниците на Бога които Израел пази всяка година в миналото е имало братя дето са се напивали, защото са сервирали и силни питиета. Но това е отменено вече и сега на тези Празници на които ядем, сервират и вино, но само вино-бяло и червено, и шампанско. При това всеки си отговаря за себе си-ако го хванат, че е пил повече от колкото трябва-той си отговаря пред полицията-никой друг!!

Ако имате още въпроси-заповядайте!
цитирай
11. анонимен - Пасхата - какво всъщност е Пасхата
04.03.2011 23:12
Законът за жертвоприношението и Законът за левитското свещенство са разпънати на кръста.
Но имаме заповед за десятъка, Закон, който не е отпаднал.
Тогава къде отива десятъкът, кого обслужва?

цитирай
12. bojiislujitel - Десятъка не е отменен и не може да ...
05.03.2011 00:21
Десятъка не е отменен и не може да бъде. Защото Божието Царство още не е дошло!! Но на кого се дава десятък? Не и на тези дето са се обявили за пастири и лъжат народа! Не се дават пари за това, което не е хляб! При това те винаги ги използуват не за това, за което иска Господ-дали те лично ще се обогатяват, дали ще проповядват неща нямащи нищо общо с Бога, но е така.
Но има ли Божия Църква тогава, която се грижи за стадото както Бог изисква? Има!! Това е Израел, но всеки сам трябва да провери това. При нас няма събиране на десятък-всеки сам си отделя каквото трябва-тоест-това е между всеки човек от Израел и Бога. Иначе никой никога не минава да събира пари!! Но ако някой, който чете това иска да даде десятъка си на Бога-нека се разберем как може да стане това!
цитирай
13. анонимен - Пасхата - какво всъщност е Пасхата
05.03.2011 15:51
Да, десятъкът, както и всички наредби, правила и закони, е задължителен. Въпросът ми е конкретен: За какво служи той днес, в днешно време, след като Бог изрично казва, че той е храна за левитите, които нямат наследство, а Той им е наследство? А днес левити няма, няма свещеническа дейност, няма светилище, няма храм.
цитирай
14. анонимен - Как да няма свещеници? Какви са тези ...
05.03.2011 16:42
Как да няма свещеници? Какви са тези които говорят на хората Божжието Слово? Вярно е, че са много малко из целият свят, но ги има!!
Как може Божията Църква да проповядва Божието Слово ако няма нужните средства? Ще ви дам пример с Израел-която е Божията Църква-единствената Божия Църква. Ние плащаме много големи пари за интернета-за да може света да ни гледа на живо. В последните само няколко съботи сме имали по около 100000 посетители а от началото-което беше ппеди доста години на интернета до сега са милиони. Ние плащаме за телефон-много хора от САЩ се свързват директно чрез безплатен номер-за тях е безплатен-към нас и ни слушат на живо. Ние плащаме за всичко, свързано с подръжката на сградите-имаме вече 7 сгради из САЩ. Всяка събота ние имаме на сутрешният клас над 300 или 400 човека и така е и следобедният клас. Ние плащаме за Божиите Празници на които винаги имаме по 2-3000 души. Един празник ни струва до колкото зная 12-17 хиляди!
А при нас нито основният ни пастор нито другите които ни учат по някога са на заплати!! И никой не минава да събира пари-всичко е между членовете на Църквата и Бога.
Разходите ни са много големи и винаги са платени. Защото ние вършим Божието дело-разнасяме по целият свят Божието Слово точно както е-без да добавяме или отнемаме от него!!! До скоро бяхме и на къси вълни на радиото всяка събота по 30 минути, но поради липсата на интерес-спряхме това предаване. Но кой го плащаше?...
цитирай
15. анонимен - Пасхата - какво всъщност е Пасхата
05.03.2011 21:42
Благодаря! Разбрах, че десятъкът днес се дава за издръжка на разпространение на Евангелието. Това означава, че Бог възприема днешната служба по това разпространение за левитска служба. Има разлика в техническото изпълнение на тази заповед и за това има отговорни личности.
Благодаря още веднъж! И за това, че отговаряте на въпросите ми акуратно.
Имам и други въпроси. Например прочетох общото разглеждане на въпроса за Армагедон. По тази тема, както и за Царството въпросите са доста. Но искам още веднъж да разгледам представеното от вас.
Например: Как определяте, че Исус ще бъде 5 месеца във въздуха?
С благодарност за търпението към мен.
цитирай
16. анонимен - Здравейте, По този въпрос трябва да ...
05.03.2011 22:51
Здравейте,

По този въпрос трябва да разгледам малко, кое как беше. Касае се за разлика в дните между свиването на небето като свитък и идването на Исус Христос на земята-разликата е около над 5 месеца-по дни. Но нека потърся точният начин и ще ви го представя.
Що се касае до въпросите ви-с удоволствие ще ви отговоря по Библията на всеки въпрос, който бихте имали. Защото аз служа на Бога и върша това с голяма отговорност. И аз търся всички възможни начини да обърна колкото може повече мои сестри и братя-Българи към Бога!! Защото за мене няма по-важна задача от тази, да разнасям Божието Слово до всички мои братя и сестри-първо Българи и после всички останали които искат да чуят, приемат и спасят себе си.
Та чувсвувайте се поканени да ми задавате всякакви въпроси във връзка с Библията.
цитирай
17. bojiislujitel - Да се върнем на вашият въпрос: Как ...
05.03.2011 23:23
Да се върнем на вашият въпрос: Как определяте, че Исус ще бъде 5 месеца във въздуха?
Първо-нека видим какво казва Исаия за това време: Исаия 34:1 Приближете се народи, за да чуете, И внимавайте, племена; Нека чуе земята и това, което я изпълва, Светът и всичко, което се произвежда от него.
2 Защото Господ негодува спрямо всичките народи, И пламенно се гневи на всичките им множества; Обрекъл ги е на изтребление, Предал ги е на клане.
3 Също и убитите им ще бъдат разхвърлени, И вонята от труповете им ще се дигне, И планините ще се разтопят в кръвта им.
4 И цялото небесно множество ще се разложи, И небето ще се свие като свитък; И цялото му множество ще падне Както пада лист от лоза, И като паднал лист от смоковница.

Значи, небето ще се свие като свитък, но дали веднага след това Исус Христос ще дойде с всичките ангели? Не-защото вижте какво пише в Откровението:
6:14 небето биде преместено като свитък, когато се свива; и всички планини и острови се вдигнаха от местата си.
И сега нека видим, че действието продължава-Исус не идва веднага след това.
Ето го-без да давам главите-просто четете: 15 И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините;
16 и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето;
17 Защото е дошъл великият ден на Неговия гняв; и кой може да устои?

И ето сега, какво следва-но нека си спомним, че небето вече е преместено като свитък. Четете нататък-после ще продължа:

1 След това видях четири ангела, стоящи на четирите ъгъла на земята и държащи четирите земни ветрове, за да не духа никакъв вятър по земята, нито по морето, нито върху някое дърво.
2 И видях друг ангел да се издига от изток, у когото беше печата на живия Бог; и той извика с висок глас към четирите ангела, на които бе дадено да повредят земята и морето и каза:
3 Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата, преди да ударим печат върху челата на слугите на нашия Бог.
4 И чух числото на подпечатаните, сто и четиридесет и четири хиляди подпечатани от всичките племена на израилтяните:
5 от Юдовото племе, дванадесет хиляди подпечатани; от Рувимовото племе, дванадесет хиляди; от Гадовото племе, дванадесет хиляди;
6 от Асировото племе, дванадесет хиляди; от Нефталимовото племе, дванадесет хиляди; от Манасиевото племе, дванадесет хиляди;
7 от Симеоновото племе, дванадесет хиляди; от Левиевото племе, дванадесет хиляди; от Исахаровото племе, дванадесет хиляди;
8 от Завулоновото племе, дванадесет хиляди; от Иосифовото племе, дванадесет хиляди; от Вениаминовото племе, дванадесет хиляди подпечатани.
9 След това видях, и ето голямо множество, което никой не можеше да изброи, от всеки народ, и от всичките племена, люде и езици, стоящи пред престола и пред Агнето, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си,
10 и викаха с висок глас, казвайки: Спасение на нашия Бог, Който седи на престола и на Агнето!
11 И всичките ангели стояха около престола и около старците и четирите живи същества; и паднаха на лицето си пред престола, та се поклониха Богу, казвайки:
12 Амин! благословение, слава и премъдрост, благодарение и почит, сила и могъщество на нашия Бог до вечни векове. Амин.
13 Тогава един от старците проговори, като ми каза: Тия облечени в бели дрехи, кои са? и откъде са дошли?
14 И рекох му: Господине мой, ти знаеш. А той ми каза: Това са ония, които идат от голямата скръб; и са опрали дрехите си, и са ги избелили в кръвта на Агнето.
15 Затова са пред престола на Бога и Му служат денем и нощем в Неговия храм; и седящият на престола ще разпростре скинията Си върху тях.
16 Няма да огладнеят вече, нито да ожаднеят вече, нито ще ги удари слънцето, нито някой пек;
17 защото Агнето, Което е пред средата на престола, ще им бъде пастир и ще ги заведе при извори с текущи води; и Бог ще обърше всяка сълза от очите им.



И действията продължават-не спира до тук!! Защото все още не всичките печати са отворени и Исус Христос не е дошъл да воюва с войските в Армагедон. Това ще е чак в 19 глава.
цитирай
18. bojiislujitel - И ето-тези неща стават все по-ст...
05.03.2011 23:26
И ето-тези неща стават все по-страшни за хората на тази земя-Откровението 8:1 И когато отвори седмия печат, настана мълчание на небето около за половин час.
2 И видях, че на седемте ангела, които стояха пред Бога, се дадоха седем тръби.
3 И друг ангел дойде, та застана пред олтара, държейки златна кадилница; и нему се даде много темян, за да го прибави при молитвите на всичките светии над златния олтар, който бе пред престола.
4 И кадилният дим се издигна пред Бога от ръката на ангела заедно с молитвите на светиите.
5 И ангелът взе кадилницата, напълни я с огън от олтара и хвърли огъня на земята; и настанаха гръмове и гласове, светкавици и трус.
6 И седемте ангела, които държаха седемте тръби, се приготвиха да затръбят.
7 Като затръби първият ангел, настана град и огън, размесени с кръв, които бидоха хвърлени на земята; и третата част на земята изгоря, също и третата част от дърветата изгоря, изгоря и всяка зелена трева.
8 И като затръби вторият ангел, нещо като голяма планина, пламнала в огън, се хвърли в морето; и третата част от морето стана кръв,
9 та измря третата част от одушевените същества, които бяха в морето; и третата част от корабите биде унищожена.
10 И като затръби третият ангел, падна от небето голяма звезда, която гореше като светило, и падна върху третата част от реките и върху водните извори.
11 А името на звездата е Пелин, и третата част от водите стана пелин, и много човеци измряха от водите, защото се вгорчиха.
12 И като затръби четвъртият ангел, третата част от слънцето, и третата част от луната, и третата част от звездите биде поразена, тъй щото да потъмнее третата част от тях, и третата част от деня да не свети, така и третата част от нощта.
13 И видях, и чух един орел, който летеше всред небето, и казваше с висок глас: Горко, горко, горко на земните жители поради останалите тръбни гласове от тримата ангели, които още има да затръбят.

А небето все още е така-свито като свитък. И Отец и Исус седят там!!
цитирай
19. bojiislujitel - Откровението 9 глава. И все още Отец ...
05.03.2011 23:30
Откровението 9 глава. И все още Отец и Исус седят на троновете си на небето-като как ще е цялата тази работа, не знаем, но това казва Словото. Земните жители ще ги виждат, но ето-поради това, че са следвали грлеховете си до там, че Господ ги е предал на развратен ум-дори и когато разбират, че умират-пак няма да се обърнат от делата си и да се покаят, че Господ да ги оправдае и спаси. За съжаление така става,, когато човек следва страстите си и те го водят към греховете, а от там-към смърт. Идва момент когато Господ предава този човек на развратен ум и човека продължава да върши това, което харесва, но вече съвестта му не му говори нищо-той няма съвест и дори и не мисли, че върши нещо против Бога...

1 И като затръби петият ангел, видях една звезда паднала на земята от небето, на която се даде ключа от бездънната пропаст.
2 И тя отвори бездънната пропаст; и дим се издигна от пропастта като дим от голяма пещ; и слънцето и въздуха потъмняха от дима на пропастта.
3 И от дима излязоха скакалци по земята; и даде им се сила, както е силата, що имат земните скорпии.
4 Но им се заръча да не повредят тревата по земята, нито някое зеленище, нито някое дърво, а само такива човеци, които нямат Божия печат на челата си.
5 И позволи им се, не да убиват тия, но да ги мъчат пет месеца; и мъката беше като мъка от скорпия, когато ужили човека.
6 През ония дни човеците ще потърсят смъртта, но никак няма да я намерят; и ще пожелаят да умрат, но смъртта ще побегне от тях.
7 И скакалците приличат на коне, приготвени за война; и на главите им имаше като корони подобни на злато, и лицата им бяха като човешки лица.
8 А те имаха коса като косата на жените, и зъбите им бяха като на лъв.
9 При това, имаха нагръдници като железни нагръдници; и шумът на крилата им беше като шум от колесници с много коне, когато тичат на бой.
10 Имаха и опашки подобни на скорпиини, и жила; а в опашките си имаха сила да повреждат човеците пет месеца
11 Имаха над себе си за цар ангела на бездната, който по еврейски се нарича Авадон, а на гръцки се именува Аполион.
12 Едното горко мина; ето, още две горки идат подир това.
13 И като затръби шестият ангел, чух един глас от роговете на златния олтар, който беше пред Бога,
14 че някой казваше на шестия ангел, у когото беше тръбата: Развържи четирите ангела, които са вързани при голямата река Ефрат.
15 И развързаха се четирите ангела, които бяха приготвени за тоя час и ден и месец и година, за да убият третата част от човеците.
16 И числото на воюващите конници беше двеста милиона; аз чух числото им.
17 И конете във видението и яздещите на тях ми се видяха такива: те носеха като огнени, яцинтови и жупелни нагръдници; и главите на конете бяха като глави на лъвове, и от устата им излизаше огън, дим и жупел.
18 От тия три язви, - от огъня, от дима и от жупела, що излизаха от устата им, - биде избита третата част от човеците.
19 Защото силата на конете бе в устата им и в опашките им; понеже опашките им приличаха на змии и имаха глави, и с тях повреждаха.
20 И останалите човеци, които не бяха избити от тия язви, не се покаяха от делата на ръцете си, та да се не кланят вече на бесовете и на златните, сребърните, медните, каменните и дървените идоли, които не могат нито да виждат, нито да чуват, нито да ходят;
21 също не се покаяха нито от убийствата си, нито от чародеянията си, нито от боледуванията си, нито от кражбите си.

цитирай
20. bojiislujitel - Както писах-Исус ще дойде чак по...
05.03.2011 23:32
Както писах-Исус ще дойде чак после. А всичките тези неща описани в Откровението ще стават! И кой може да устои?!! Ето-това е, което хората дори и не желаят да разберат, че е действителност! Ние сме като прах по полето лете... Какво си мислим, че сме? Бог казва в Исаия, че народите са като прашец по везните! Но не-ние се мислим за велики и че можем да извършим всичко, което си поискаме, че можем да управляваме дори и ветровете-вятър! Нищо не зависи от нас сега, но кой е разумен да разбере това? Защото дори и дишането ни е в Божиите ръце!
цитирай
21. анонимен - Пасхата - какво всъщност е Пасхата
06.03.2011 01:15
Благодаря! Учтивостта ми изисква да Ви отговоря, въпреки че не съм подготвена с въпросите си, за да ги поставя. Всъщност аз ги зная, но трябва да ги свържа със съответните стихове от Библията. Не съм сигурна дали ще съумея да направя това. Но ще се постарая да ги поставя правилно - правилно поставеният въпрос изисква точен отговор.
С благодарност към Вас.
цитирай
22. bojiislujitel - Няма проблем, сестро-дай въпро...
06.03.2011 01:43
Няма проблем, сестро-дай въпросите и ще им отговоря според Библията!

С уважение
Георги
цитирай
23. анонимен - Пасхата - какво всъщност е Пасхата
06.03.2011 19:02
Въпросът ми е пространен, но конкретен. Започвам направо:
Според Исая 24:6 не всички умират - "малцина останаха"
Йеремия 4:27 - "съвършено изтребление няма да нанеса"
Така, впрочем, е било по времето на вавилонското робство - Йеремия 25:11 - казано е, че "земята е пуста", но преди това, при изказването на пророчеството, се знае, че Бог ги насърчи да се съгласят с робството, да се предадат. Но някои не го послушаха и останаха в земите си против волята на Бога.
Тези стихове дават картина на земята не съвършено пуста, не всички са унищожени, тук не знаем как Бог действа, Той запазва правото си на Суверен.
Допада ми Вашето обяснение, че известно време Исус е във въздуха (тук може би имате предвид Откр. 9:5. Така ли? Иначе от кое време взимате и изчислявате тези 5 месеца?).
До Откр. 7: 9 съм съгласна. Но от стих 9 докрая на тази глава хронологията е прекъсната. Показана е картина на Божия трон, след Съда - присъдите са дадени, спасените са налице, тронът на Бога е с народите и вечността е факт. Всичко това явно след Милениума.
В Откр. 8 гл. Йоан се връща към печатите. 8 - 11 гл. напомнят на Деня на тръбите.
Откр. 9:6 - "смъртта ще побегне". Още едно доказателство, че унищожението няма да е пълно. 15 и 18 ст. - четири ангели, които убиват третата част от човеците. А другите остават и не се покайват.
Тук си мисля, че вече са останали малко хора от човечеството. Земята е в разруха, окаяна земя, окаяни хора.
Отивам на 1.Сол. 4: 16, 17. Предполагам, че тук някъде, по това време трябва да се изпълнят тези думи.
Мисля си, че преди да установи 1000-год. Си царство Исус е във въздуха и ще възобнови частично може би земята от разрушенията на язвите, преди да стъпи на Елеонския хълм според Захария 14: 4.
Нека да спра дотук, за да си изясна картината с Вашата помощ.
После ще продължа.
цитирай
24. bojiislujitel - Когато небето се свие като свитък, ...
06.03.2011 19:53
Когато небето се свие като свитък, Исус ще остане още за някое време на третото небе, където е и Отец и където са ангелите им. Както виждаме в 6 глава как небето се свива като свитък, но след това следват определени събития които са описани в следващите глави. В 8 глава е описано и нещо допълнително-тук става въпрос за това, че по времето на великата скръб много хора ще се обърнат към Бога и ще спасят себе си, макар и да бъдат убити за вярата си. Те няма да отиват на небето-никой не е отишъл там никога-но се има прдвид, че те са изпрали дрехите си в кръвта на агнето-тоест, очистили са себе си от греховете си.
Трябва още малко да проверя как точно са около 5.5 месеца и ще ви представя отговора-според Библията. Факта обаче е, че веднага след като небето се свие Исус не идва-идва по-късно.
Правилно сте забелязали, че не всички ще измрат по земята-защото ще останат хора от всичките народи и Господ после ще ги прати в държавите им. Всеки ще отиде в родината си!! 1 Солунци представя точно това-идването на Исус и срещата му със светиите във въздуха, след което ще дойдат заедно да управляват Земята. А Земята ще бъде възстановена от Исус-пише, че от трона му ще излиза река и ще очисти моретата-в Езекил го пише това. Но това ще става по времето на Милениума.
Въпроса за 5.5 месеца или подобно време ще го разгледаме отново!! За сега нещо ми се върти в главата, но трябва да се консултирам с някои братя.
цитирай
25. bojiislujitel - Ето и отговора-Брат Хенри Буи който ...
06.03.2011 20:05
Ето и отговора-Брат Хенри Буи който е главният пастор на Израел ми помогна тук.
Отговора е в Откровението 9 глава: 1 И като затръби петият ангел, видях една звезда паднала на земята от небето, на която се даде ключа от бездънната пропаст.
2 И тя отвори бездънната пропаст; и дим се издигна от пропастта като дим от голяма пещ; и слънцето и въздуха потъмняха от дима на пропастта.
3 И от дима излязоха скакалци по земята; и даде им се сила, както е силата, що имат земните скорпии.
4 Но им се заръча да не повредят тревата по земята, нито някое зеленище, нито някое дърво, а само такива човеци, които нямат Божия печат на челата си.
5 И позволи им се, не да убиват тия, но да ги мъчат пет месеца; и мъката беше като мъка от скорпия, когато ужили човека.

Помним, че в 6 глава небето се сви като свитък. И така си е останало дори и до този 5 стих тук!! А през това всичкото време стават язвите описани в предните глави. Тук конкретно пише за войната между Римската Империя-Европейският Съюз и Русия. Те ще нападнат Русия, защото Русия няма да се съгласи да им върви по свирката и ще използуват някакво оръжие-явно ново някакво, от което Руснаците ще бъдат мъчени за 5 месеца и ще искат да умрат-такава мъка ще е, но няма да умират. Спекулация е да мислим какво ще е това оръжие-дали няма да са и някави високочестотни радиовълни-няма смисъл да гадаем. Но след това Руснаците ще се вдигнат и ще съберат тази 200 милионна армия за която пише в Откровението и ще се спуснат към Ерусалим за битката в долината на Магедон.
Във връзка с това само искам да напомня, че България стои на пътя им... Пътя за Ерусалим минава през България. Разбира се едва ли цялата 200 милионна армия ще мине от там, защото и Китайците ще са голяма част от нея-те ще дойдат явно директно от изтока, но една част явно ще мине през нашата родина...
Това, което идва е страшно, сестри и братя!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2194760
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930