Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2011 20:34 - Библията и християните-4
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1173 Коментари: 2 Гласове:
3



За Божиите Синове и за човешките дъщери-кои кои са?

И отново-проблема тук идва от липсата на знание по истината. Защото вашите така нарекли себе си пастири никога и не са чели Библията както трябва да се чете-за да се разбере прочетеното, а пък и да не говорим дори и за факта, че никога не са имали достъп до истинският Израел на когото Бог единствено даде и закон и тайни и всичко-както ни казват и Амос и Павел, и те бяха определени именно да учат всички останали народи на Божието Слово. И така, поради появата на вакуум, те го запълниха с техните си учения.
Кои са тези Божии синове за които е писано в Битие 6 глава? А кои пък са човешките дъщери? Вие веднага ще ми кажете, че Божиите синове са ангелите на Бога, а човешките дъщери са дъщерите на хората произлезли от Адам и Ева. Но това изобщо няма да отговаря на истината-защо? Защото Исус ясно казва какво не могат да правят ангелите!!! Матей 22:30
Защото във възкресението нито се женят, нито се омъжват, но са като [Божии] ангели на небето.
Марк 12:25
Защото когато възкръснат от мъртвите, нито се женят нито се омъжват, но са като ангели на небесата.

И така-ангелите не правят секс! Някои от вас са чули, че това били падналите ангели-те са също ангели и не правят секс!!! Тогава-какво стана с това, което знаехте? Вече не струва нищо...
Но кои са тогава тези Божии Синове? Май трябва да ви представя един урок, така, че да видите съвсем подробно кои и колко вида са Божиите синове.
Но тук ще ви дам едно съвсем кратко обяснение: когато човек върши всичко, което Бог е заповядал-тогава човекът става... Божий син! 
Но свършва ли с това числото на Божиите синове? Съвсем не-всичките ангели останали с Бога са Божии синове! При това са духове и са... свети! Ха сега съберете двете думички-дух и свят-заедно и вижте колко са!
Ето част от 6 глава, сестри и братя-няколко изречения са, но ясни ли са на днешните християни? Ще обърна внимание на някои моменти от тези няколко изречения-защото те са твръде важни за по-знататъшното ни изследване на Библията.

3 И тогава рече Господ: Духът който съм му дал не ще владее вечно в човека; в блуждаенето си той е плът; затова дните му ще бъдат сто и двадесет години.

Какво виждаме тук? Виждаме, че Господ ограничи дължината на живота на хората на 120 години. Знаете, че днес ако някой доживее до 70 години вече е добре, пък повече от това-направо си е чудо... Но тук виждаме 120 години-защо тогава говоря за 70? Ще стигнем и до този момент-защото Господ ограничи живота на хората още веднъж. А защо го направи-това изречение тук представя отговора-защото човекът се водеше постоянно по плътта си. А Павел ни казва какви са желанията на плътта и какви-на съзнанието дето е по Бога. Галатяни 5: 16 Прочее, казвам: Ходете по Духа, и няма да угождавате на плътските страсти.
17 Защото плътта силно желае противното на Духа, а Духът противното на плътта; понеже те се противят едно на друго, за да не можете да правите това, което искате.
18 Но ако се водите от Духа, не сте под закон.
19 А делата на плътта са явни; те са: блудство, нечистота, сладострастие,
20 идолопоклонство, чародейство, вражди, разпри, ревнувания, ярости, партизанства, раздори, разцепления,
21 зависти, пиянства, пирувания и тям подобни; за които ви предупреждавам, както ви и предупредих, че които вършат такива работи, няма да наследят Божието царство.
22 А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност,
23 кротост, себеобуздание;

4 В ония дни се намираха исполините на земята; а при това, след като Божиите синове влизаха при човешките дъщери, и те им раждаха синове, тези бяха ония силни и прочути старовременни мъже.

Вече видяхме, че ангелите не правят секс-та тук изобщо не става въпрос за секс между ангели и хора.

6:5 И като видя Господ, че се умножава нечестието на човека по земята и, че всичко, което мислите на сърцето му въображяваха, беше постоянно само зло,
Какво виждаме тук-всичко, което идваше на ум на хората беше само зло-днес виждаме почти същото, сестри и братя. Не е нужно да се оглеждаме дълго-пръв оглед и става ясно, какво става в този свят днес. И Господ се рвазкая, че е сътворил човека. Но означава ли това, че Господ иска да унищожи творението напълно? Исус каза ето това: Матеи 10:29 Не продават ли се две врабчета за един асарий? и пак ни едно от тях няма да падне на земята без волята на Отца ви.
30 А вам и космите на главата са всички преброени.
31 Не бойте се, прочее, вие сте много по-скъпи от врабчетата.

Ние сме създадени с определена цел, сестри и братя-и тя е огромна! Така голяма е, че мнозина от вас дори и не желаят да погледнат на нея, но ограничават себе си, като че са нищо... Ние сме бъдещи богове, сестри и братя-стига да желаем да живеем!
Вижте колко нови неща прочетохте само до сега-а сме още в началото на Библията! А вие посещавате разни църкви-какво научавате там? Нищо? Точно така-абсолютно нищо за вашето спасение!


6 разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си.
7 И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже се разкаях, че ги създадох.

Защо пък и животните да бъдат унищожени? Защото когато грехът се развие, всичко се покварява-разваля се! Така беше по времето на Ной. Не случайно Исус каза, че малко квас заквасва цялото тесто! Малко грях-както изглежда на някои, че могат да извършат, ражда смърт, когато се развие! Това е причината Господ да унищожи целият тогавашен свят!

6 разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си.
7 И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже се разкаях, че ги създадох.

И както знаете, Господ унищожи всичко живо на тази земя-вълните покриха и най-високият връх на Земята. Някои искат да спорят по този въпрос-няма да споря с никого-така пише в Библита.
Но има нещо на което искам да ви обърна внимание: ако Господ не пожали тогавашният свят, защо мислите, че ще ви пожали след като вършите точно това, което вършеха тогавашните хора? Нима Господ е суетен? Нима се е порменил? Прочетете си Евреите 13:8-Исус Христос един и същи вчера, днес и за винаги! Исус Христос, който е създал всичко по заповед на Отец и после унищожи всички чрез вода, не се е променил ни най-малко нито има сянка на изменение в него! И слава на Бога, че е точно така-иначе не бихме имали никакъв шанс...



Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Разбира се че не може "божиите ...
01.02.2011 08:01
Разбира се че не може "божиите синове", които влизали при човешките дъщери да са паднали духове, паднали ангели (демони) и по още една причина:

Римляни 8:14
Понеже които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове.
цитирай
2. анонимен - Абсолютно вярно!
01.02.2011 15:07
Абсолютно вярно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2195130
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930