Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2011 16:11 - Божиите Празници
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1707 Коментари: 1 Гласове:
3



Здравейте сестри и братя,

 

 

Искам да ви представя нещо от особена важност. Касае се за

 

 

 

Божиите дни или Божиите празници

 

 

 

В Библията Господ съвсем стриктно ни дава кои дни трябва да празнуваме и също-ако внимаваме-ще разберем и защо именно тези дни трябва да се празнуват. Ако човек познава и разбира Божиите Празници, разбира целият план на Бога за спасяването на творението.

 

 

Първият ден, който Господ ни заповядва да празнуваме или в който трябва да принасяме служба на Бога е съботата. Единственият ден, който Бог отдели и освети в цялата седмица е именно Сабат-което означава "почивка". И Господ заповяда да бъде пазен винаги, защото това е знака между Бога и неговите. Нещо повече-този ден всъщност символизира Милениума или 1000 години управление на Исус Христос. Точно така-Исус Христос идва на тази земя за да управлява народите с желязна тояга: Откровение 19:15
Из устата Му излизаше остър меч, за да порази с него
народите; и Той ще ги управлява с желязнатояга и ще стъпче лина на лютия гняв на Бога Всемогъщий.
А, че ще ги управлява-всичките народи става ясно дори и от тук: 
Псалми 67:4
Да се веселят и да възклицават
народите; Защото ще съдиш племената с правда, И щеуправляваш народите на земята. (Села)
И именно за това е писано, че Исус ще е Цар на царете и Господ на господарите!

Откровение 17:14
те ще воюват против Агнето, но Агнето ще ги победи, защото е Господ
на господарите и Цар нацарете; тоже и ония, които са с Него, ще победят, които са звани, избрани и верни.
Откровение 19:16
И
на дрехата и на бедрото Му имаше написано име: Цар нацарете, и Господ
на господарите.

И така-ако следвате Христос във всичко, то не е възможно да не пазите Сабат-а! Защото това е знака между него и вас:


Изход 31:13
Говори тъй също на израилтяните, казвайки: Съботите Ми непременно да пазите; защото това е
знакмежду Мене и вас във всичките поколения, за да знаете, че Аз съм Господ, Който ви освещавам.
Езекиил 20:20
освещавайте още и съботите Ми, и нека бъдат
знакмежду Мене и
вас, за да познаете, че Аз Господ съм ваш Бог.

Левит 23 глава ни дава всичките Божии празници подред. И нека прочетем заедно-това са Празниците на Бога, а не на Моисей, нито на Израел, нито на Юдеите...
Левит 23:
1 Господ още говори на Моисея, казвайки: image
2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните: image
. image
 
4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:

И нека сме наясно тук с това, че Празниците трябва да се свикват във времената им! Не можем да имаме Празник на Бога когато ние си поискаме. Тогава-веднага би трябвало да се замислим: какво е това, което правят църквите, като са обърнали Пасхата на причастие и го взимат когато им скимне?...
Първият ден, който се пази за Бога както вече показах е съботата-Сабат-това е седмичната събота-Левит 23:3

В първата книга на Библията-Битие, намираме, че Господ е създал човека на шестият ден. (Битие 1:24-31).

24 И Бог каза: Да произведе земята живи същества според видовете им: добитък, пълзящи и земни животни според видовете им. И стана така.

25 Бог създаде земните животни според видовете им, добитъка според видовете му и всичко, което пълзи по земята, според видовете му. И Бог видя, че беше добро.

26 И Бог каза: Да създадем човека#Адам, т.е. взет от земята; от евр.: адама - почва# по Нашия образ, по Наше подобие! И нека владеят над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всички пълзящи, които пълзят по земята.

27 И Бог създаде човека по Своя образ, по Божия образ го създаде; мъжки и женски пол ги създаде.

28 И Бог ги благослови и Бог им каза: Плодете се и се множете, напълнете земята и я обладайте, и владейте над морските риби, над небесните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.

29 И Бог каза: Ето, давам ви всяка трева, която дава семе, която е по лицето на цялата земя, и всяко дърво, което има в себе си плод на дърво, което дава семе: те ще ви бъдат за храна.

30 А на всичките земни животни, на всичките небесни птици и на всичко, което пълзи по земята, в което има жива душа, давам всяка зелена трева за храна. И стана така.

31 И Бог видя всичко, което създаде. И ето, беше твърде добро. И стана вечер, и стана утро: шестият ден.

 

И на седмият ден Господ си почина и благослови този ден. Битие 2:2-3

2 И на седмия ден Бог беше свършил#или: свърши# делото, което беше създал; и на седмия ден си почина от цялото дело, което беше създал.

3 И Бог благослови седмия ден и го освети, защото в него си почина от цялото Си дело, което Бог беше създал и сътворил.

 

 

На хибру думата за почивка е шабат и е свързана с думата Сабат. Господ “сабат” или “си почина”. На този ден Той приключи със създаването. Виж Изход 20:8-11

 

И дори при тази почивка, Господ благослови този ден и го подари като подарък на цялото човечество. (Битие 2:2-3; Изход 16:29). Да благословиш нещо означава да го направиш свято! И тъй като Господ направи съботата свята (Изход 16:23; 20:11; Неемия 9:14), Той нареди на тези които Го следват да я помнят като я държат свята и също си почиват (Изход 20:8-11; Второзаконие 5:12-15). Тогава, пазенето на съботата ни напомня нашият Създател и че именно Той ни е създал!

Освен, че Господ е направил съботата за почивка, Той също ни разкрива, че Сабат е ден за служба на Бога. В Левит 23 глава, Той казва на Моисей: 23:1 И ГОСПОД говори на Мойсей и каза:

2 Говори на израилевите синове и им кажи: ГОСПОДНИТЕ празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници!!!!!!!, са тези:

3 Шест дни да се върши работа, а седмият ден е събота за почивка, за свято събрание; в нея да не вършите никаква работа; във всичките ви жилища е събота на ГОСПОДА.

 

 

Свято събрание е когато хората се събират за да се поклонят и служат на Бога.

 

Когато Исус Христос дойде на тази земя, той не дойде за да разруши заповедите или да измени нещо. (Матей 5:17). Той дойде за да утвърди закона. (Исаия 42:21). Исус пазеше Сабат-Марк 1:21; 6:2; Лука 4:16; 6:6, също както правеха и апостолите и другите ранни членове на църквата. (Деяния на апостолите 13:14; 17:2). Езичниците също се срещаха с апостолите в събота-Деянията 13:24, 44; 18:4.

Тази благословия от Господ-показана в четвъртата заповед-не се е променила. Седмият ден на седмицата, пазен от залеза на слънцето в петък до залеза на слънцето в събота, продължава, както Господ е наредил да бъде-ден за свята почивка. Дори и след като човеците са наредили друг ден за почивка-неделята-тази заповед никога не е била изменена, нито пък може да се намери в цялата Библия разрешение за подобна промяна.

 

 

Това е само съвсем кратко обяснение на четвъртата заповед дадена ни от Бога и тя трябва да се пази за винаги-както и останалите.

 

Освен седмичната събота, Господ е дал на хората и годишни празници които трябва да се пазят за винаги. Те също трябва да се пазят със свети събрания-както ни ги е дал Господ в Левит 23 глава. И те трябва да се пазят във времената им-както ни ги е дал Господ. (Левит 23:4). Те представят Божият генерален план за спасението на човечеството!!!

 

 

А били ли са пазени тези празници от Исус и апостолите? Вижте сами:

 

Пасхата-дадена е в Левит 23:5; пазена е от Исус и апостолите-Матей 26:2, 17-19; Марк 14:12-16; Лука 2:41-42; 22:1, 7-20; Иоан 2:13, 23; 6:4; 13:1-30; І Коринтяни 11:23-29
Но какво е Пасхата-накратко: някои от вас възможно е да знаят, че Исус е наречен Божият Агнец и бе заклан за нашите грехове. Той, който беше съвършен и единствено е наречен в Библията-в Исаия-Светият Израилев, което ви показва, че грях не извърши, трябваше да умре за нас. Той беше съвършен, без недостатък. Сега прочетете за Пасхата  в Изход 12 глава за да видите, какво трябваше да направят Израиляните. И всеки, който го направеше-спасяваше дома си! И не става въпрос тук за праведен или неправеден, но за вяра, че ако направят това, ще спасят първородните си. Пасхата сочеше към Исус Христос-Израилянин от Давидовото поколение, без недостатък, който понесе нашите грехове и победи смъртта! 
Е как е възможно тогава вие, като християни да не пазите Пасхата? Не е възможно, сестри и братя. А Закона на Пасхата е, че всеки мъж, който иска да я пази-трябва да се обреже! Изход 12:43!!
При това, братя-вие дето мислите, че сте кръстени в Бога-не сте! Защото преди да се кръстите, трябва да се обрежете! Това е Закона. Но няма да споря с никого-всеки сам определя, дали ще спаси себе си като върши ВСИЧКО, което Бог е заповядал.

 

 

Празникът на Безквасните Хлябове-даден е в Левит 23:6-8; Пазен е от Исус и неговите апостоли и всички с тях-Матей 26:17; Марк 14:12; Лука 2:41-42, 22:1; Деяния на апостолите 20:6; І Послание към Коринтяните 5:6-8
Какъв е символът на този Празник-накратко: квасът представя нашите грехове. И понеже годината-по Бога започва през пролетта, а не както е определила Римо-католическата църква през зимата, която е най-мъртвият сезон, то веднага след Пасхата, която се прави на 14 ден от първитя месец-Авив, следва Празника на Безквасните Хлябове-на 15 ден започва и трае 7 дена. Тоест-изхвърляме всичко дето е квасно от къщите си и не ядем квасен хляб за 7 дена. Изхвърляме греховете от изминалата година и започваме начисто. И не само това, което е правено с мая, но всичко, което набухва тестото и такива изделия се изхвърлят от домовете. Или се изяждат преди Празника. И не-не може да ги сложите в багажника на автомобилите си докато мине Празника нито можете да ги дадете на близки... Това и аз го правех докато разбрах, че не е така!  

 

 

 

 

Празникът на седмиците или Петдесетница-даден е в Левит 23:15-22; Пазен е от Исус и неговите апостоли, както и всички други-Деяния на апостолите 2:21; 20:16; І Послание към Коринтяните 16:8
Накратко, но по този въпрос ще пиша и по-нашироко в друга тема: това е Празника на седмиците-това означав Петдесетница-50 дена. Няма нищо свято и специялно в самото име-означава просто 50. В първата събота след Празника на Безквасните Хлябове, започваме да броим 7 седмици-което е 49 дена и на следващият ден-което е 50я ден имаме Свето Събрание. Но какво представя този Празник? Представя първите плодове. Сега-не е ли Исус Христос първият Плод от починалите? точно така-той е именно първият Плод! В това отношение-нито Моисей, нито Илия са живи-те са мъртви! Иначе Исус не би бил първият Плод. Нещо повече-всички дето са починали са в земята и нито един не е жив-както са ви казали, на небето, реейки се из облаците и усмихвайки ви се от там... Защото Исус е първият Плод!!
Но този Празник показва и още нещо-идването на Исус Христос за втори път, когато ще дойде и остане вече на Земята, като накаже народите за това, което са вършили и и вършат!  

 

 

 

 

Празникът на тромпетите-даден е в Левит 23:23-25; Пазен е от Исус и неговите апостоли, както и от цялата ранна църква-Матеи 24:30-31; І Послание към Солнуците 4:16-17; Откровението на Иоана 11:15
Накратко: винаги когао идва Царят, свирят тромпети. Когато става нещо важно-свирят тромпети. Когато започнат язвите-ангели ще свирят с тромпети. Преди идването на Исус Христос, ще засвири тромпет-или тръби и мъртвите праведни ще оживеят, за да посрещнат заедно с живите праведни Исус в облаците-1 Солунци 4 глава-и после всички заедно, заедно и с онгелите на Бога ще дойдат за да управляват света! 

 

 

 

 

Денят на умилостивението-даден е в Левит 23:26-32; Пазен е от Исус и цялата ранна църква-Деянията 27:9
Исус умря за всички които искат да живеят вечно, за да им даде тази възможност. И вие знаете как много пострада Исус. Нещо повече-Библията казва, че няма друг човек бит колкото беше бит Исус! И с неговите рани ние се спасяваме.
В този ден ние не ядем и не пием нищо, ние смиряваме себе си, за да участваме в страданията на Исус поне мъничко...

 

 

 

 

Празникът на шатрите-даден е в Левит 23:33-43; Пазен е от Исус и цялата ранна църква-Иоан 7:1-2, 10, 14; Деянията 18:21
Най-великият Празник на годината. Обърнете внимание, че имаме свето събрание на първият ден и после не на седмият, но на осмият! 

 

 

 

 

Последният ден на Шатроразпъване. Това е великият ден на празника и съвсем не е случайно, че е велик. Както съм ви казвал и друг път, този ден показва, че всички ние ще се изменим и ще получим духовни тела-даден е в Левит 23:36; Празнуван е от Исус и цялата ранна църква-Иоан 7:37-38
Но какво представя Осмият Ден, сестри и братя? библията е ясна по този въпрос-че кръв и плът няма да влязат в Царството на Отец-и не е и възможно! 7000 години са дадени на човека да бъде в плът и кръв-в това тяло. След като те минат, плът и кръв вече няма да има. И така разбираме, че и смърт няма да има-защото духовни същества не могат да умрат! Тоест-ще имаме вече само духовни същества-праведните ще станат... богове, синове и дъщери на Отец, неправедните-зная, че за това не ви говорят, но и то е в Библията. Неправедните ще бъдат осъдени на вечно наказание в огненото езеро, което бе приготвено за Сатана и неговите ангели. И точно така, сестри и братя-Библията говори за вечно! Не временно, но вечно! Вярвам няма да кажете, че Исус лъже като казва, че неправедните ще са за винаги там?! Като как е това нещо-не зная-Бог знае. Но е така. А неправеден е всеки човек, който умишлено нарушава Закона на Бога!!! Вие му мислете!

 

 

 

 

Дали тези празници са важни и дали трябва да се празнуват и днес? Иоан ви казва в Іто си послание, че ако някой твърди, че познава Исус а не пази заповедите му-лъжец е и истината не е в него... Исус ни е наредил в Левит 23 глава да пазим НЕГОВИТЕ!!!! ПРАЗНИЦИ ЗА ВИНАГИ!!!!

 

Е, ако някой иска да следва Исус, ясно е какво трябва да прави! Защото Исус ни казва: “аз съм свят-бъдете и вие свети!”

А ако не иска да следва Исус, то кого следва? Принцът на този свят? Да! А знаем, че принцът или богът на този свят е Сатана...

Трето положение, братя и сестри просто няма!

 

 

 

 

 




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. анонимен - И ако човек знае Божиите Празници, ...
09.02.2011 17:34
И ако човек знае Божиите Празници, пази ги, защото ги разбира, то този човек разбира целият план на Бога за спасението на творението.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172197
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031