Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2011 17:35 - Защо сме на този свят, от къде идваме, на къде отиваме
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 3356 Коментари: 1 Гласове:
0



Сестри и братя,

Трудно е да се намери днес човек, който не е чувал абсолютно нищо по един или друг повод за Бога и за Библията. Но има все пак хора които са чули и никак не са обърнали внимание, още повече никой не им е говорил с подробности по тези въпроси. Но те, възможно е да си помислят, че това изобщо не е от значение-Бога или Библията-която е всъщност Божието Слово. И ето, че те вече четейки тази тема научиха нещо ново-Библията Е Божието Слово.
Но нека се опитам да им покажа, защо е добре да се знае и по този въпрос, пък те нека сами помислят-важно ли е да се знае за Бога и Библията или не. Защото вярвам и те знаят, че свободната воля е нещо, което всеки човек притежава! 
Темата няма да бъде само в едно представяне-ще я продължавам като излагам някои въпроси и отговори по нея, както и някои интересни факти.

Задавал съм въпрос на много хора-вярващи или невярващи в Бога: какъв е смисъла на нашият живот. С дурги думи-защо сме родени, от къде идваме, на къде отиваме? И се оказва, че хората не знаят всъщност отговора на този най-важен бих казал въпрос. Едни мислят, че смисъла е да имаме деца на които да оставим добро образование и всичко, което сме придобили за този миг в който сме живяли. Точно така, сестри и братя-защото нашият живот е миг! Вчера бяхме малки деца и тичахме по улиците-днес вече сме побелели, а утре.... утре може и да не сме между живите.
Добре-казвам им-да имаме деца и да им дадем образование, добър живот-чудесно, но нас няма да ни има. Ние просто няма да знаем за това, което става след нас.
Не-не е възможно това да е смисъла на нашият живот...
Пророк от Библията казва: Псалми 139:14
Ще Те славя, защото страшно и чудно съм направен; Чудни са Твоите дела, И душата ми добре знае това.

Това е писано от Давид-вторият Цар на народа на Бога-Израел. А Цар Давид беше пророк! И това, което пише тук не е негово, но ще стигнем и до този въпрос. И е абсолютно вярно, сестри и братя-нима не сме направени така страшно и чудно? И до днес никой не знае как точно работи нашето тяло. О-о-о-о, разбира се знаят някои неща и не малко, но далеч не всичко! И колкото по-навътре навлизат в тайните на нашето тяло-толкова повече се убеждават, че не-не сме появили от амеба... Дарвин след като понаучил някои подробности за това, как работят нашите очи, изказал се, че не е възможно това да е станало по пътя на еволюцията.
Но добре-винаги ще има и скептици, та да се върнем на въпроса-защо сме създадени и какъв е смисъла на нашият живот?
Някои отговарят на този въпрос: смисъла е да намерим начин да правим пари и тогава ще живеем като царе. Добре, но тук има две положения. Мнозина се трудят цял живот и никак не им се удава да направят много пари и после да живеят като царе... А други пък и не искат да правят пари, защото всичко си имат и така. Във връзка с това, да ви кажа един анекдот-възможно е и да го знаете, но е точно за тук.
Богат американец отишъл на почивка на тропически остров на Карибите. Всичко му било осигурено и той се чудел какво да прави по цял ден-бил свикнал все да прави пари и трудно седял на едно место. Взел да се разхожда, отдалечил се от ресорта и попаднал на един плаж. Океана прекрасен, пясъка ситен-ситен и бял, наоколо по брега палми, кокосови орехи, бананови палми, всякакви тропически цветя-изобщо чудо. И хоп-под една палма лежи някакъв човек. Приближил си нашият богаташ и го заговорил-онзи знаел английски. Ами ти какво правиш тук? Още е преди обед-не си ли на работа някъде? Ми не съм-отвърнал онзи. Е защо не си? А защо трябва да съм-отвърнал човека? Е как защо-ами като работиш, ще ти плащат и ще имаш пари? И какво от това-попитал онзи. Е как какво-ще започнеш да търсиш начин за да отвориш свой бизнес и така ще правиш още повече пари? Е и какво от това-попитал онзи? Американеца се поядасол вече малко-ами като направиш повече пари, ще назначиш хора да управляват бизнеса ти и ти вече ще си свободен да се излежаваш на този плаж колкото си искаш. Е аз сега какво правя-отвърнал онзи?...

И така-да се направят пари. Добре-чудесно-парите дават възможност на човека да прави каквото си поиска. Ако иска да иде на Карибите-отива. Ако иска дори и къща да си купи там-може. Но... Един ден с пари или без пари-умира и обикновенно-както често става-парите му ще идат за удоволствията на много по-младата му съпруга, която ще ги пръсне с любовниците си. И кое е това, което той ще знае от тези истории? 

Някои казват: смисъла е да се изучиш и да оставиш име след себе си. Чудесно-всички вярвам сме чували за Айнщайн-нали? Проблема е само, че той не знае нищо за това...

И така, сестри и братя-та какъв вие мислите е смисъла на вашият живот? Защо сте се родили, от къде идвате и на къде отивате? 

А съвсем не е така, както изглежда на някои: раждаме се, живеем и умираме и това е съдбата на всички в света-съвсем не е така! Защото за сега всички дето са се родили преди нас са починали-говорим за предишните поколения, но не всички дето са починали са мъртви-поне Един не е... Ще научите кой е той и защо ви писах за Него. 
В САЩ казват така: всички, които са се родили на този свят могат да бъдат сигурни само за две неща-ама абсолютно сигрни: че ще плащат такси; и че ще умрат! 
Но аз ви казвам, че има и трето нещо, за което можем да сме абсолютно сигурни! И ще поговорим за него. 

Малцина от вас, сестри и братя кото четете тази тема знаете, че Библията всъщност представя... човешката история и то съвършенно! Точно така-основният герой е народа Израел, но така и всички останали народи са в Библията. Нещо повече-едва ли някой от вас знае, че над 2000 пророчества от Старият Завет са се изпълнили в съвършенство и някои дори се изпълняват буквално пред нашите очи. Точно така-вие сте свидетели на създаването и на развитието на Европейският Съюз-знаете ли, че създаването му е в Библията и е предсказано преди около 2500 години? Цар Кир например е назован по име много преди дори да се роди... И още твърде много неща които са се изпълнили. Библията ни дава това, което е било, защо е било, това, което е днес и това, което идва утре. И понеже и вие живеете на тази планета-и вие ще участвате във всичко, което идва! ПРи това Библията е най-превежданата и издавана книга в света с над 9 милиарда копия на всички възможни езици и наречия. 
А защо ви наричам братя и сестри? Възможно е някои от вас да са чели, но мисля в Англия са правили изследвания на генетичният код на много народи по света. И са стигнали до един извод: всички народи са дошли от една жена... Местоположението-там, където вероятно се е намирала Едемската градина. Чували сте и за нея-нали? Но ако не сте-сега ще прочетете и за нея-от къде е започнало всичко.
Ще говорим и за космоса, и за бъдещето на земята и за бъдещето на човека! А вие знаете и сами, че не сте се родили научени-знанието се придобива с години и упорит труд! Дори и как да държим лъжицата са ни учили, как да вървим също, как да говорим-също! После сме отишли на училище-от първи клас и сме се учили за години, после пък в университети и къде ли не и не преставаме да се учим. Защото ние сме отворени системи които трябва да се напълнят със знание по даден въпрос. И всеки от вас знае, че това, кето работи за да изкарва прехраната си-съвсем не е дошло от никъде, но сте се учили за години за да знаете това, чрез което осигурявате прехраната си днес.

Ще продължим беседата, защото целта ми е да ви покажа-докато имате време все още-кои сте и на къде отивате... 



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. bojiislujitel - Нека ви дам част от една друга тема на ...
16.01.2011 18:23
Нека ви дам част от една друга тема на този блог-тя е пряко свързана с тази тема, защото ще разберете, как Господ е сътворил всичко.
Защото къща се гради от основата и когато основата е здраво построена на канара-тази къща ще издържи на придошлите води...

Нека започнем със самото начало на Божието Слово. Дори още от 1 глава на Битие. В нея ни е описано как Господ е сътворил всичко. В нея ни е дадено и кога започва денонощието и кое след кое следва. Днешните християни мислят, че денонощието започва в 12 часа през нощта-след като удари 12 часа-или 24 часа, започва новото денонощие. Хората още мислят, че календара е по слънцето. Хората обаче не желаят да изследват, за да намерят, че денонощието започва в 0 часа след 24 часа през нощта и че календара е според слънцето според Римо-католическата църква. Точно така, сестри и братя-папа Григорий е този, чийто календар ползува света и днес. И този календар няма общо с това, което е по Бога. Защото Бог определя денонощието с тъмнината, която е първа и после светлината, която идва след нея. И Бог определя времената в годината по циклите на луната!
Това като първо. Който търси-ще намери фактите. А християните трябва да изследват всичко-както казва Библията и което не е добро-да го отхвърлят.
Второто-във 2 глава 7 стих ни е дадено как е направен човека. 7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.
Какво виждаме тук-виждаме човека, направен от пръстта на земята, в когото Бог вдъхна... какво четете-че вдъхна душа или вдъхна жизнено дихание?! И после какво стана-човекът стана жива душа! Вие мислите, че Бог вдъхна душа в човека, но вижте какво казва Библията! Нали четете Библията и вярвате, че е Божието Слово? И какъв беше човека преди да започне да диша? Мисля, отговорът се налага сам-по чиста логика: мъртва душа...
И това е още в самото начало на Библията, сестри и братя!

А сега искам да ви обърна внимание и на нещо за което не съм писал в първата тема. Нека заедно четем какво пише в Библията от 1 глава!

Битие 1: 1 В начало Бог създаде небето и земята.
2 А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата.
3 И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина.
4 И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината.
5 И Бог нарече светлината Ден, а тъмнината нарече Нощ. И стана вечер, и стана утро, ден първи.

Какво виждаме тук, сестри и братя? "В началото, Бог създаде..." Кога е било началото? И колко време е продължило началото-може ли някой да ми каже? Разбира се, че не! Дори и пет титли да имате пред името си-и понятие нямате за какво става въпрос. Знаем, че динозаврите са реалност-Бог създаде всичко това преди нас, за да можем после ние да имаме... гориво и суровини за много промишлености-иначе бихме съсипали тази Земя за нула време.
При това, сестри и братя-в оригинала на следващите стихове, когато Господ сътвори и човека, даде Заповед на човека, да се плоди и да обладае наново земята. Защо наново? Защото преди това зцемята е била обладана от нещо друго. Интересно-нали?
А Земята беше пуста и неустроена и Божии дух се носеше над водата. Земята е още в тъмнина и е пуста. А за какъв дух става въпрос? Знаете ли, че всичките ангели на Бога са духове? Вече съм писал по въпроса. Знаете ли, че всичките ангели дето останаха с Бога са свети? Хайде сега да видим: "И дух от Бога се носеше над водата"! Какъв проблем може да има с това? Никакъв! Защото Отец е заповядал, Исус е приел заповедта и е заповядал на ангелите да направят земята. Същото е както в една голяма компания босът не запретва ръкави за да направи това или онова, но дава заповеди на подчинените си! И после босът дава обяснение на друга компания или авторитет, какво е направил... Нищо неясно-нали?
Да видим после-първо беше тъмнината, после Бог сътвори светлината-сега доказват, че тя може да бъде и материялна, но за нас това не е от значение-що се касае до характеристиките й.
Сестри и братя-виждате ли само в първите няколко изречения колко информация се крие-информация от която вашите пастори нямат и понятие-защото Бог ги е предал на развратен ум-тъй като те следват своите си страсти! Но от тук нататък в тази тема няма да се занимавам с тях-мисля вече стана ясно, кого следвате. Просто ще представям фактите, а вие гледайте!

А-забравихме нещо от изключително значение-пропуснахме спомената вода във 2 стих!! Защо това е така важно ли? Защото всичко беше във водата!
Сега-начертайте си на лист хартия един кръг. Това е водата. Земята е вътре в тази вода... Точно така, сестри и братя-ще го видим заедно това. А какво е зад водата-и това ще видим. Много се съблазнявам да ви помоля сега да попитате вашите пастори да ви обяснят това чудо, но нали обещах-няма да се занимавам повече с тях, пък и те ще ви гледат както индианец е гледал пишеща машина, след като им зададете такъв въпрос.

И така-водата...



6 И Бог каза: Да бъде простор посред водите, който да раздели вода от вода.
7 И Бог направи простора; и раздели водата, която беше под простора, от водата, която беше над простора; и стана така.
8 И Бог нарече простора Небе. И стана вечер, и стана утро, ден втори.


Значи-нарисувахте си един кръг на лист хартия-нали? И в средата на този кръг поставихте земята-нали така? Вижте сега внимателно този 6 стих!! Бог направи простор-разстояние дето за сега не е запълнено с нищо-посред водата и то отдели вода от вода! И Бог нарече простора небе. Сега, сестри и братя-какво виждате като излезете пред домовете си? Виждате именно този простор. От къде започва той? От земята на която стоите! Но как така? Съвсем просто-ето защо: Марк 13:27
И тогава ще изпрати ангелите, и ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от края на земята до края на небето.

Господ не е разпръснал Израел по небето, сестри и братя! Нито който и да е човек е отишъл на небето-както ви казва Исус в 3 глава на Йоана.

И така-имаме простор, който разделя вода от вода. И вижте сега, какво направи Господ с този простор.

14 И Бог каза: Да има светлина на небесния простор, за да разделят деня от нощта; нека служат за знаци и за показване времената, дните и годините;
15 и да бъдат за светила на небесния простор, за да осветляват земята; и стана така.
16 Бог създаде двете големи светила: по-голямото светило, за да владее деня, а по-малкото светило, за да владее нощта; създаде и звездите.
17 И Бог ги постави на небесния простор, за да осветляват земята,
18 да владеят деня и нощта, и да разделят светлината от тъмнината; и Бог видя, че беше добро.
19 И стана вечер, и стана утро, ден четвърти.


Аха-значи Бог постави небесните светила в този простор! Разбирате ли какво четете, сестри и братя? Всичките звезди системи, нашата галактика-Млечният път, както и безбройните както казват астрономите галактики са в този простор. Тук са и Слънцето и Луната, за да ви дават светлина денем и нощем.
Но-пропуснахме да видим какво стана със Земята.

9 И Бог каза: Да се събере на едно място водата, която е под небето, та да се яви сушата; и стана така.
10 И Бог нарече сушата Земя, а събраната вода нарече Морета; и Бог видя, че беше добро.
11 И Бог каза: Да произрасти земята крехка трева, трева семеносна и плодоносно дърво, което да ражда плод, според вида си, чието семе да е в него на земята; и стана така.
12 Земята произрасти крехка трева, трева която да дава семе, според вида си, и дърво, което да ражда плод, според вида си, чието семе е в него; и Бог видя, че беше добро.
13 И стана вечер, и стана утро, ден трети.

Какво виждаме тук, сестри и братя? Първото нещо-цялата Земя беше във.. водата. И Бог заповяда и се образуваха моретата, като части от Земята се издигнаха. И от този момент вече океаните не преминаваха границите си! Защото Господ владее! Ако някой желае-ще ви покажа и това в Библията.
Но вижте сега този 11 стих-разбирате ли какво пише тук? Защото наистина-не е ли всяко растение според вида си? Да знаете слива да роди смокини или смокиня-грозде? Или пък маслина да роди шипки? Дори и обикновената трева ражда чрез семнцата си трева-нищо друго! Съвсем просто и ясно е-нали?

Но какво стана с водата над простора-тоест-над космоса? Стои си там и до днес-ще видим това чудо... Виждате само до тук колко много неща сте пропуснали от това, което сте чели-надявам се чели сте го де. Ще видим и за човека и за всичко-иска си време и търпение-което малцина от вас имате.


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2188863
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930