Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2011 21:47 - Библията и християните-2
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2032 Коментари: 6 Гласове:
2



Сестри и братя,
Нека заедно да продължим разглеждането на Библията, а вие сами ще предцените, знаели ли сте тези неща до сега...

После-вие мислите, че след като човека почине, душата му отива на небето, а той бива заровен в земята. Обаче-видяхме вече, че душа в човека Бог не е поставял, но самият човек, след като стана жив е душата. Библията е пределно ясна по този въпрос-нали вярвате в Библията?
Битие 3:19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.

От къде беше взет човека-от земята! Къде ще се върне като умре-в земята. Нещо неясно? И нищо няма до отива никъде! Бог е пределно ясен-хората са измислили учения по страстите си...

Друго: вие мислите-защото така са ви казали-че Ева яде ябълка и после даде и на Адам, та и той яде. При това мислите, че змията говореше... Говорещи змии няма, сестри и братя, нито пък има ябълки от които като яде човек, ще придобие знание! Не само ябълки няма такива-няма плод, от който като ядеш да придобиш знание. С изключение на един, за който ще говорим, но той не е роден на дърво! Вижте какво каза Господ на Адам: Битие 3:8 И при вечерния ветрец чуха гласа на Господа Бога, като ходеше из градината; и човекът и жена му се скриха от лицето на Господа Бога между градинските дървета.
Това вече го обясних, но понеже е важно-ето ви го отново. Ева наруши заповедта на Бога да не говори със Сатана-а знаеше прекрасно, че не трябва да прави това, но защо Ева не устоя на лъжите на Сатана-ето защо: 
И така-казали са ви, че змията дала на Ева да изяде ябълка и хоп-цялото творение се обърнало с главата на доле. Сега точно ми хрумна една мисъл-ми щом Ева изяла ябълка и така научила маса ти неща, то защо Исус трябваше да идва и да умира за нас-ми всичко, което е трябвало да направи е било да ни раздаде по една ябълка с верното съдържание и готово-творението е спасено, без некой да трябва да умира... Върха! Понякога се чудя, дали човешката глупост има изобщо граници, но винаги установявам за себе си, че не-няма! 
Хайде да видим заедно, за какво става въпрос в епизода с грехопадението. И нека пъвво уточня, че не може да има грехопадение, ако няма закон-заповед! Защото: І Йоаново 3:4 Всеки, който върши грях, върши и беззаконие, защото грехът е беззаконие;

И така-това е дефиницията на греха, сестри и братя. Та не е възможно да има грях, ако няма Закон-което всъщност са определени заповеди, при нарушението на които се извършва грях. Та какъв грях извърши Ева, че покрай нея и Адам? Нека видим това:

Битие 2:
7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа. image
8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. image
9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото. image
10 И река изтичаше от Едем да напоява градината, от гдето се разклоняваше и стана четири главни реки. image
11 Името на едната е Фисон; тя е, която обикаля цялата Евилатска земя, гдето има злато. image
12 И златото на оная земя е добро там има още бделий и ониксов камък. image
13 Името на втората река е Гион; тя е, която обикаля цялата Хуска земя. image
14 Името на третата река е Тигър: тя е, която тече на изток от Асирия. А четвъртата река е Ефрат. image
15 И Господ Бог взе човека и го засели в Едемската градина, за да я обработва и да я пази. image
16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; image
17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.


Значи, първото, което виждаме тук е, че ние сме душите! Бог не вдъхна в ноздрите на чцовека душа, но дъх-и човека стана жива душа. Но вижте после какво извърши Господ-направи градина за човека. И тук ще ви обясня още нещо-което няма от де да научите, а е точно така: човека живееше в градината и не трябваше да работи! Можеше да яде от плодовете на дърветата и нищо не му липсваше. Е-щом не трябваше да работи, не беше нужно и да почива-нали така? Тоест-нямаше заповед да пази определен ден от седмицата-да пази Сабат!! Защото всеки ден за човека си беше почивка! Ето, че научихте нещо ново.
Но сега-вижте първата заповед, която Бог даде на човека-да не яде от едно определено дърво! 
Но какво направи жената? 

Битие 3:
1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? image
2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; image
3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.


Сестри-коя от вас обича да си говори със змии? Хайде да бъдем сериозни-коя от вас не бяга като ужилена от змия? Да не мислите, че Ева е била по-различна от вас? Но за каква змия тогава става въпрос тук? 
Ето за каква: 
Откровение 12:9
И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него.
Откровение 20:2
Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години,

Точно така, сестри и братя-става въпрос именно за Сатана. И какво излиза тогава? Излиза, че Сатана е бил изгонен от небето където са Отец, Исус и техните ангели още преди Бог да сътвори човека!! Точно така-а-а-а! Той именно е тази старовременна змия, която подлъга Ева и така докара смъртта. Защото Библията е ясна-заплатата за греха е смърт. И понеже вече видяхме, че грях е нарушаването на Закона на Бога-сега вече знаем, че нарушаването на Законите на Бога води до смърт.
Но някой ще каже-че какъв е плода на Сатана? Ето какъв:

Осия 10:13
Орахте нечестие, пожънахте беззаконие, Ядохте плода от лъжата; Защото си уповал на своя си път, На многото си силни мъже.

Значи Ева яде от плода на лъжата? Точно така, сестри и братя! Не й ли каза Сатана една голяма лъжа-която и до днес чувате на погребения-че никак няма да умрат, но това, което е в ковчега е само тялото-душата е на небето...
Но как така Ева се подлъга за да говори със Сатана? Защо? защото, сестри и братя, Сатана е прекрасно създание! Точно така-съвсем не е както ви го представят по разни глупави картинки-с рога и копита и козя брада, червен на цвят. Съвсем не-четете!

Езакил 28:
12 Сине човешки, дигни плач за тирския цар, и кажи му: Така казва Господ Иеова: Ти си печат на съвършенство, пълен си с мъдрост и съвършен по хубост. image
13 Ти бе в Божията градина, в Едем; ти бе обсипан с всякакви скъпоценни камъни: със сард, топаз, диамант, хрисолит, оникс, яспис, сапфир, антракт, смарагд и със злато; направата на тъпанчетата и на свирките ти е била приготвена за тебе в деня, когато си бил създаден. image
14 Ти беше херувим помазан за да засеняваш; и Аз те поставих така щото беше на Божия свет хълм; ти ходеше всред огнените камъни. image
15 Ти бе съвършен в постъпките си от деня, когато бе създаден, догдето се намери беззаконие в тебе. image
16 От много голямата ти търговия напълниха всичко всред тебе с насилие, и ти съгреши; затова те отхвърлих като скверен от Божия хълм, и те изтребих отсред огнените камъни, херувиме засеняващи!

Сатана е прекрасен на вид-съвършена хубост! Какво означава това-всеки, който го види се прехласва пред хубостта му-всеки! При това-гласа му е така топъл и нежен, че не е възможно човек да го срещне и да помисли, че такова творение носи смърт! И Коледата мислите вие е прекрасен празник-но носи смърт...
Вижте как е о описан-съвършен по хубост, Обсипан със скъпоценни камъни-мечта за всяка жена... Какво мислите означава "тъпанчетата и свирките ти"? Гласа му, сестри и братя!
Ева не можеше просто да устои на Сатана-единственото нещо, което можеше да я спаси беше да не се доближава до него-а можеше да го направи, но поради женското любопитство-смъртта влезе в света и до сега дори всички човеци умират.
И когато обаче Сатана реши, че е равен на Бога-Бог го отстрани от небето! Нещо повече-вижте какво още направи Господ:

Битие 3:
14 Тогава рече Господ Бог на змията: Понеже си сторила това, проклета да си измежду всеки вид добитък и измежду всички полски зверове; по корема си ще се влачиш, и пръст ще ядеш през всичките дни на живота си. image
15 Ще поставя и вражда между тебе и жената и между твоето потомство и нейното потомство; то ще ти нарани главата, а ти ще му нараниш петата.

Господ отне възможността на Сатана да се явява пред нас! Още му каза, че той ще нарани Исус, но Исус ще го съсипе. Само по себе си това тук е цял урок, но ще го видим и него един ден.
Господ още каза на жената, че ще направи тя да има болки при раждането-ето го:

16 На жената рече: Ще ти преумножа скръбта в бременността; със скръб ще раждаш чада; и на мъжа ти ще бъде подчинено всяко твое желание и той ще те владее.

И каза й още, че мъжа й ще я владее-понеже тя не можа да изпълни това, което Господ заповяда-а можеше! 
И на мъжа Господ каза какво ще става от сега:

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си. image
18 Тръни и бодли ще ти ражда; и ти ще ядеш полската трева. image
19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.


И какво му каза-че е от пръстта направен и там ще се върне като умре-никъде другаде, но в пръстта! Нима не е вярно, сестри и братя? 

Има и още по темата...


9 Но Господ Бог повика човека и му рече: Где си?
10 А той рече: Чух гласа Ти в градината и уплаших се, защото съм гол; и се скрих.
11 А Бог му рече: Кой ти каза, че си гол? Да не би да си ял от дървото, от което ти заповядах да не ядеш?
Ккаво четем в този 11 стих-"Кой ти каза..."? Разбирате ли какво четете тук? Някой каза на Адам, че е гол, както и за какво се използуват половите органи-при това каза и на Ева тези неща... Кой е този, дето им каза тези неща? Не вярвам вече да ми кажете, че е било ябълка-нали?
После-ако обърнем внимание на синовете на Адам и Ева-никой не ви е обръщал внимание, че освен Кайн и Авел, те имаха и друг син още в началото-Сит. За него не ви говорят, но знаете ли, че от него дойде и Исус Христос?...

Ще продължим темата...



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. анонимен - Здравей брате, дали е вярно това, ...
06.01.2011 21:25
Здравей брате,дали е вярно това,което си мисля,че след като сатана беше изгонен от Бог на земята,и след това Бог създаде човека и го засели в Едем,Бог естествено е знаел ,че сатана ще се опита да подмами човека да наруши единствената заповед,която сме имали тогава.Значи Бог изпитва човека,нали така,Той е искал всеки да бъде изпитан по отделно,но още първия човек съгрешил.Правилно ли го разбирам? С уважение,Руми
цитирай
2. анонимен - Правилно го разбираш, сестро Руми! ...
06.01.2011 21:54
Правилно го разбираш, сестро Руми!
Ние имаме свободна воля-ние можем да изберем, какво да извършим и в зависимост оттова са и последиците-сътответно добри или не. И е така от началото! И не може да бъде дори иначе-защото ние ако бихме пожелали сме бъдещи... богове. За това са и тези изпитания-защото така се проверява и облагородява характера ни!
цитирай
3. анонимен - Относно изпитанията
06.01.2011 22:07
Нашите изпитания,лично за всеки един в ежедневието му,това ли има впредвид Исус,като казва,нека всеки носи кръста си и ме следва? С уважение,Руми
цитирай
4. анонимен - Здравей брате, дали е вярно това, ...
07.01.2011 02:03
анонимен написа:
Здравей брате,дали е вярно това,което си мисля,че след като сатана беше изгонен от Бог на земята,и след това Бог създаде човека и го засели в Едем,Бог естествено е знаел ,че сатана ще се опита да подмами човека да наруши единствената заповед,която сме имали тогава.Значи Бог изпитва човека,нали така,Той е искал всеки да бъде изпитан по отделно,но още първия човек съгрешил.Правилно ли го разбирам? С уважение,Руми



Tova pokazva i oshte neshto koeto e dosta interesno - che diavolyt e instrument na Boga. Razbira se ako kajesh takova neshto v dneshnite cyrkvi jiv shte te oderat... !!!
цитирай
5. анонимен - Нашите изпитания, лично за всеки ...
07.01.2011 03:54
анонимен написа:
Нашите изпитания,лично за всеки един в ежедневието му,това ли има впредвид Исус,като казва,нека всеки носи кръста си и ме следва? С уважение,Руми


ТОЧНО ТОВА, СЕСТРО!

С уважение
Георги
цитирай
6. bojiislujitel - И да-Сатана е инструмент на Бога. ...
11.01.2011 21:03
И да-Сатана е инструмент на Бога. Точно както и другите ангели са до един служебни духове-изпълняват различни слъжби-така е и Сатана! Спомнете си какво пише в Йов-Сатана можеше да извърши много тежки и жестоки неща против Йов, но Господ му каза да запази живота на Йов. И какво стана-Сатана му запази живота. Тоест-Сатана не може изобщо да прескочи която и да е заповед от Бога!! Какво излиза от това-че и Сатана служи на Бога. А е писано за него, кой е той от както беше изгонен от небето-той е разрушителят-разрушава всичко, когато Господ му даде заповедта.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2196739
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930