Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2010 18:29 - Осмият Ден-значение и кога ще дойде
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 3191 Коментари: 1 Гласове:
2



Сестри и братя,

Това, което ще научите в този блог и спецуялно в тази именно тема няма от къде другаде да го научите-защото те нямат истината нито разбирането! Посещавате църкви но там ви проповядват не за Така казва Господ, но така казва пастора... И вие давате парите си за това, което не е хляб! Господ иска да знаем всичко, което е възможно да се знае за него.
Нашият брат Стани е направил чудесна разработка по въпроса за Осмият Ден-прочетет и научете, защото знанието за Бога спасява! 



Настъпването на Осмият Ден

В спасителният план Исус изпълни само неговата част, но ние трябва да изпълним нашата също.

Каквo иска Господ от нас?

Преди да видим това трябва да погледнем символите на Осмият Ден. Пo голямата част от Христяните дори не са чували за това. Много тъжно, те не искат да отворят Библuята…

За да се завърши сътворението са дадени седем “дни”. После идва Осмият Ден – Вечността, Царството на Отец. Шест дни са дадени на човекa да се развие u седмият е Господната Почивка. “Шест дена да работиш, а в седмия ден да си почиваш: даже и във време на сеитба и на жетва да си почиваш”(Изход 34:21), всички тези седем периода са от 1000 години, защото “Още и това нещо да не забравяте, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години, и хиляда години като един ден”(2 Петър 3:8) и “Защото хиляда години са пред Тебе Като вчерашния ден, който е преминал, И като нощна стража.”(Пслам 90:4). Седмият ден символизира 1000 годишното царство на Исус (Откровение 20:6). По време на Господната почивка, в Неговото Царство на Земята ще има смъртни и безсмъртни същества - възкрeсените светии (безсмъртните) u оцелелите от Великата Скръб (смъртните). След това Отец ще дойде с Новият Иерусалем от небето – това е Осмият Ден - тогава няма да има хора от плът и кръв на Земята. Осмият Ден – Вечността.

Бог даде на Авраам обрязването на мъжките бебета на осмият ден (това е когато Той направи завет с него – Битие 17:10-12). Това символизира, че няма да има плът и кръв в Осмият Ден. Петър сравнява нашите тела с шатри (1 Петър 1:13) и на Господният празник на Kолибите(Левит 23:34-42) хората били инструктирани да живеят в колиби (от клони и палмови листа) за седем дни и на осмият ден да отидат обратно в домовете си и да направят голямо празненство – най-голямото в годината. Kолибите представляват нашите временни тела.

И така, какво трябва да направим за да влезнем в Осмият Ден – следвай Исус, ходи като Него и прави каквото Той е правил! Христянина трябва да бъде “като Христос”. Ако вярваш в него, ти ще следваш неговите заповеди и Законът:

Матей 5

17 Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша но да изпълня.

18 Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.

19 И тъй, който наруши една от тия най-малки заповеди, и научи така човеците, най-малък ще се нарече в небесното царство; а който ги изпълни и научи така човеците, той ще се нарече велик в небесното царство.

 

Лука 16

17 Но по-лесно е небето и земята да преминат, отколкото една точка от закона да падне.

 

 

Римляни 10

5 Защото Моисей пише, че човек, който върши правдата, която е чрез пазенето на закона, ще живее чрез нея.

 

Псалм 119

1 Блажени ония, които са правдиви в пътя, Които ходят в закона на Господа.

 

Еклисиаст 12

13 Нека чуем краят на цялото слово: Бой се от Бога и пази заповедите Му, Понеже това е всичко за човека;

 

1Йоан 2

3 И по това сме уверени, че Го познаваме, ако пазим заповедите Му.

4 Който казва: Познавам Го, а заповедите Му не пази, лъжец е, и истината не е в него.

 

Матей 7

23 Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.

 

1 Йоан 3

4 Всеки, който върши грях, върши и беззаконие, защото грехът е беззаконие;

 

Йоан 15

10 Ако пазите Моите заповеди, ще пребъдвате в любовта Ми, както и Аз опазих заповедите на Отца Си и пребъдвам в Неговата любов. 11 Това ви говорих, за да бъде Моята радост във вас, и вашата радост да стане пълна.

 

Яков 2

17 Така и вярата, ако няма дела, сама по себе си е мъртва.

 

Римляни 13

10 Любовта не върши зло на ближния; следователно, любовта изпълнява закона.

 

Яков 2

24 Виждате, че чрез дела се оправдава човек, а не само чрез вяра.

 

 

И така - ако Христос е следвал Закона - 10-те заповеди, диетичният закон (за чисто и нечисто месо), пазел е Господните Празници (от Левит 23-а глава) - как християнинът, които се предполага че трябва да бъде "като Христос" няма да пази Закона?...  Знам отговорът. Написано е в Откровение 20:13 че хората ще бъдат съдени "според делата си" (делата им по закона). Хората трябва да пазят Законът, ако вярват в Исус и ако искат да влязат в 8-мия ден.

 

 



Тагове:   Осмият,


Гласувай:
2


Вълнообразно


1. bojiislujitel - И кой е този от вас, сестри и братя, ...
04.12.2010 17:00
И кой е този от вас, сестри и братя, който не би искал да влезе в Осмият Ден и да бъде бог/богиня?
А никой не ви говори за този Ден-а това е най-великият Ден за който всеки със здрав разум копнее да види! Това е Великият Ден на Празника-Шатроразпъване, в който Исус извика да отидат при него и че реки от жива вода ще потекат от утробите им-тоест, ще се изпълнят с Божието Слово както е. За какво става въпрос-за деня в който ще станем... богове! Защото в този ден плът и кръв няма вече да има-и смърт съответно няма да има.
А в него ще влязат и неправедните, но кой би искал да бъде за винаги в огненото езеро? Кой дето има здрав разум би дори пожелал да попадне там?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2173216
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031