Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2010 18:37 - Лъжите на Вавилон
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2391 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 18.12.2010 16:27


Сестри и братя,

Това е четвъртата част на урока-Лъжите на Вавилон, разработен от брата Стани. Вижте внимателно какво пише тук и сравнете с това, което ви проповядват-абсолютно е, нали? Те ви проповядват лъжите на Вавилон и вие се прехласвате по тях-защо? Не знаете ли, че никоя лъжа не е от истината? Не знаете ли, че баща на лъжата е Сатана?

Вижте за себе си в какво вярвате и има ли то нещо общо с Бога?!! На блога съм представил и една друга разработка-в какво вярват днешните християни, както съм писал и други неща в тази връзка, но тук е сбито!

Лъжите на Вавилон

 

Озаглавих тази част “Лъжите на Вавилон” тъй като в Откровение, глава 17 е написано за фалшива религия от която всички народи са се опили, и тази лъжлива религия  е наречена Великият Вавилон (тъй като всички религии започват от Вавилон). Римо-Католицизмът претендира да бъде истинската църква на Исус,  но в действителност в Откровение е описана много точно – “Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води; с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване.”(Откровение 17:1-2.) В тази част ще покажа някои от лъжите на Римо-Католическата Църква и нейните дъщери (които разбира се изглеждат подобни на майка си) – всички протестански църкви са приели някои от техните учения. Нека видим Откровение 17:1-5 и после може да прочетете някои от лъжите на Католическата, Православната и много Протестански църкви (като Адвентистите от Седмият Ден, бабтисти, евангелисти, свидетелите на Йехова и т.н.) аз вярвам, че много хора ще ме “заобичат” след тази част, но много преди това те са “обичали” Исус.

 

Откровение 17

1 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води;

2 с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване.

3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.

4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.

5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.

 

1)      Великден е християнски празник -  това е лъжа. Има езическо начало. Истър, Еастре или Еостре e богиня на пролетта и плодородието. Фестивал наречен Истър се е празнувал по време на пролетното равнодействие от саксонците в Северна Европа. Символите били заек,  яйца и храмoвa проституция. Истинският християнски празник е Пасхата и фактите са в Библията. Пасхата е пазена от апостолите и от ранните Християни, по същият начин както всички останали Господни празници в Левит 23 глава. Моля прочети Коринтяни 5:7-8, Деяние на Апостолите 12:1-3; 18:21; 20:6; 20:16.

2)      Исус разпънат в Петък и възкръснал в Неделя Сутринта – това е лъжа. Исус каза: “Зъл и прелюбодеен род иска знамение, но друго знамение няма да му се даде, освен знамението на (пророка) Иона. И остави ги и си отиде”(Матеи 16:4). “Защото, както Иона беше в корема на морското чудовище три дни и три нощи, така и Човешкият Син ще бъде в сърцето на земята три дни и три нощи.” (Матеи 12:40). Hе можетe да преброитe три дни и три нощи от Петък следобед (при положение че тогава Исус е умрял) до Неделя сутринта, преди изгрев слънце. За да може да разберем кога е умрял Исус, трябва да знаем някои неща от Библията:

·         Новият ден (дата)  започва със залеза на слънцето и завършва със залеза на следващият ден.

·         В Библията не пише, че Исус е разпънат в Петък, но пише, че е било на “приготовлителният ден” за празника на Безквасните Хлябове.

·         В Левит 23 глава са дадени седем Високи Съботи и те могат да се паднат по всяко време от седмицата. Тези Съботи (Събота от еврейски значи Почивка, Почивен ден) не са като седмичната Събота.

·         Високата Събота (Йоан 19:31) тази година не се е паднала по време на седмичната Събота, защото Марк 16:1 говори за Висока Събота a Лука 23:55 говори за седмичната Събота. Сега много лесно може да заключим, че е имало период от време между двете Съботи и че приготовлителният ден (Пасхата) на която Исус умря не беше Петък, а Сряда.

·         Сега може да преброим точно 3 пълни дена и 3 пълни нощи от Сряда вечер до Събота късен следобед, преди залез слънце – според знамението на Йона.

·         Последователността на събитията е било:

1)            Вторник вечерта – Пасхалната вечеря или погрешно наречената “последната (тайната) вечеря”

2)            Сряда сутрин – разпъване

3)            Сряда късен следобед – Смъртта и погребението на Исус

4)            Четвъртък - Денят на Безквасните хлябове, която е била Висока Събота, ден за почивка.

5)            Петък – Мария и други жени купили и приготвили билки и масла да помажат Исус.

6)            Събота  - седмична почивка – всички си почивали според закона.

7)            Накрая на деня Исус възкръснал.

8)            Неделя рано сутринта (първият ден на седмицата) – Мария Магдалена намерила гроба на Исус празен.

·        Също провери Данаил 9:27 - ""И Той ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът; и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите; и гняв ще се излее върху запустителя до определеното време.""

 

3)       Коледа е християнски празник – това е лъжа. Произлиза от най-ранният езически Вавилонски празник на Сина на Изида, който се празнувал nа 25 Декември. Много векове по-късно народите в Северна Европа празнували зимното слънцестоене, наречено Юлu, което е било символ на езическият Бог Слънце - Muтpa, роден на най-краткият ден в годината. Отново – Празникът на Бога Слънце е бил на 25 Декември, тъй като денят започва да става по-дълъг на този ден. В Библията не се споменава рожденната дата на Исус, нито някъде се е писало да се празнува. Също провери Еремия 10:2-3 за да научиш повече за произхода на ‘коледното дърво’ – било е идол!

 

4)      Християнският почивен ден е Неделя, не Събота (Почивка) – това е лъжа. Исус никога не е казал, че той сменя почивният ден от седмият на първият ден от седмицата. Папата e направил това. Исус, апостолите и ранните християни са спазвали само Съботата. Провери Лука 4:16, Деяние на Апостолите 13:14,42,44; 16:13; 17:2; 18:4 И Матеи 24:20. “Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.”(Матеи 5:18)

 

5)      Диетичният закон не е вече валиден, можеш да ядеш всичко – това е лъжа. Много е лесно да се докаже, че Библията учи точно обратното. Диетичният закон (Левит 11 И Второзаконие 14), което ни казва, че някои животни са чисти, а други са нечисти за нас е било спазвано много стриктно от Исус и апостолите, които никога не са яли нечисти животни (като свинско, миди, скариди, риба coм или заешко). Апостол Петър никога не е ял нечисто (Деяния 10:14). Никъде в Библията не можеш да намериш, че Исус е премахнал диетичният закон. Не можеш също да намериш, че е само за Евреите и не за езичниците. Един закон за всички хора – “Един закон ще има за туземеца и за чужденеца, който е пришелец между вас.” (Изход 12:49)

 

6)      Има душа в човека, която продължава да живее след смъртта – това е лъжа. Фактически човекът е самата душа:  “И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.” (Битие 2:7). Когато човек умре, душата умира. Последният дъх се връща при Господ, а тялото се връща обратно в земята (Битие 3:19, Йов 27:3, Еклесиаст 12:7, Псалм 104:29). Душата не съществува докато не е възкресена в “последният ден” (Йоан 6:38,44,54 И 11:24). “Ще хваля Господа докато съм жив, Ще пея хваление на моя Бог догдето съществувам.” (Псалм 146:2).  Погледни също Псалм 6:5, Еклесиаст 9:3,10 и Йов 14:10-12.

 

Други големи лъжи за които ще пиша в бъдеще, така че проверявай тази страница често:

 

 

7)      Триединството (Светата Троица)

8)      След смъртта веднага отиваш в рая/aдa

9)      Изповядването прeд свещеник

10)   Свещенника не може да бъде женен

11)   Чистилище – временно наказание, което ще те заведе до рая

12)   Кръщаване на бебета и частично потапяне

13)   Кланянето на икони и статуи

14)   Отпряване на молитви към Мария и други светии

15)   Празнуването на Господните празници от Левит 23 глава са само за евреите и не се отнасят за вярващите езичници.

16)   Огненото езеро – временно

17)   Възкресените хора от първото Възкресение ще отидат на Третото Небе

18)   Хилядата години Христово царуване ще бъде на небето вместо на земята.

19)   Светият Дух е Бог

20)   Пaпaтa е Господният наместник на земята

21)   Има йерархия при свещенниците

22)   Докато Исус е бил на земята, той е бил едновременно Бог и човек

23)   Исус е проповядвал на мъртвите души в периода на неговата смърт и възкресението

24)   Кръстът – xристиянски символ

25)   Ангелите могат да умират

26)   Дървото на знанието на доброто и злото е било ябълка (или друго нормално дърво)

27)   Църквата е създадена в деня Петдесетница

28)   Църквата е създадена от апостол Петър, който станал първият Пaпa в Рим

29)   Един път да повярваш в Исус u ти си завинаги спасен, не трябва да правиш нищо повече за твоето спасение.

30)   Законът не съществува повече, защото Исус го прикова на кръста

31)   Само вяра без дела е достатъчна за твоето спасение, Исус обича всички

32)   Израел не е вече Господната църква, езичниците са Църквата сега

33)   Има хора като Енох, Илия и Мойсей които са на Tретото небе при Господ

34)   Исус е направил всичко за нашето спасение, ние не трябва да правим нищо

35)   Тората не се изисква повече в Новият завет

36)   Исус и Отец – една и съща личност

37)   Хората са чували или виждали Отец

38)   Исус не е Йехова, само Отец е Йехова

39)   Има само едно възкресение

40)   По време на 1000 годишното царство на Исус, земята ще бъде пуста и Христовото царство ще бъде на небето

41)   Великата Скръб ще бъде 7 години вместо 3 години и половина.

42)   Исус не е существувал, преди Мария да го роди.

43)   Хората няма да бъдат Богове когато са възкръснaт

44)   Хората, които никога не са чули Добрите Hовини или за Исус нямат шанс да се спасят.

45)   Потопът не е покрил целят свят

46)   Исус е сменил Мойсеевият закон и е дал нов закон

47)   Господ е решил предварително кой ще бъде спасен и наказан и xopaтa нямат свободна воля

48)   Чудесата в Библията не са истински, те са само метафора и никога не са се случили

49)   Второто Възкресение е само за неправедните

50)   Исус е само любов

51)   Жена може да бъде свещенник

52)   Свещенникът може да бъде по млад от 30 години

53)   Библията забранява мъжът да има повече от една жена, мнoгoженството е грях

54)   Лоши навици като пушене и пиене са грях

55)   Царството на Господ ще е на небето

56)   Преди възкресението на Христоc е имало други възкресени като Мойсей и Илия

57)   Грабване на истинските Християни преди Великата Скръб

58)   Исус е бил Назореи

59)   Хората са били създадени първо в духовни тела и след грехопадението са станали плът и кръв

60)   Сатана има правото да върши всичко което си иска без да иска разрешение от Господ

61)   Огненото Езеро вече съществува

62)   Секс преди църковна венчавка е грях

63)   Исус приема хомосексуалните връзки и бракове

64)   Разводът е разрешен от Господ

65)   Има други извънземни цивилизации (не ангелите)

66)   Няма нужда да се чете Старият завет (Законът и пророците), достатъчно е да се чете само Новият завет (свидетелтвата)

67)   Мелхиседек не e Исус,  а обикновен човешки цар

68)   Езичниците не са задължени да пазят Закона

69)   “Последната” или “Тайната” вечеря не се e паднала на Пасхата, а един ден по-рано

70)   На Пасхалната вечеря (“Последната вечеря”) Исус и апостолите ca яли безсквасен хляб, а квасен.

71)   Краят на света е краят на земята





Тагове:   Вавилон,


Гласувай:
2


Вълнообразно


1. анонимен - Интересно ми е, дали ще дойде все пак ...
02.12.2010 18:33
Интересно ми е, дали ще дойде все пак някой в тази тема да опровергае тез лъжи. Да ни покаже, че християните не вярват в тях или ако вярват-че не са лъжи.
цитирай
2. анонимен - А възможно ли е тогава и аз да съм в ...
06.12.2010 20:28
А възможно ли е тогава и аз да съм в този Вавилон? Ако в църквата дето съм тези неща ги говорят-пазят, то тогава дали тя не е от Вавилон също-и ако да, какво да правя?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2194384
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930