Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2010 21:23 - Троицата-троица ли? Лъжите на Римските католици-взети назаем от Вавилон
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 29764 Коментари: 81 Гласове:
0

Последна промяна: 09.01.2011 00:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Здравейте сестри и братя,

 

Дойде времето да изясним и още един много важен въпрос, по който в християнският свят се шири пълно неразбиране, поради незпознаването на Божието Слово. Днес, както и в миналите векове, след като Рим въведе тяхното християнство, което няма нищо общо с Христос, но е чист паганизъм, едно от най-важните неща които те промениха беше истината за Бога. Те са които въведоха лъжата за Бог в три лица-Троицата. И те са които добавиха неща които изобщо не съществуват в Библията. Според тази лъжа, Бог е един, но в три лица. През годините съм питал много хора дето са приели тази лъжа, да ми обяснят като как си го представят това нещо, но никой не се е и опитал да го обясни. Защо го вярват тогава-интересен въпрос, нали?! Да не говорим, че ние сме направени по образ и подобие на Бога-тогава би трябвало да имаме три лица... Някои твърдят, че ние сме също една личност но в три лица-тяло, душа и дух, но ако сте чели урока за Библията за смъртта-ясно и просто, знаете, че ние сме душите и че нещо от сорта на дух, който остава след смъртта не съществува!

Библията описва същества с по четири лица-това са херувимите или серафимите на които са дадени и други имена. Те имат по четири лица и по шест крила, пълни с очи, а краката им са като на вол..., но те са създания-създадени са от Бога. Езекил ги описва доста подробно, а се явяват на доста места в Библията. Дори Сатана е херувим. Но те не са създатели-те са създания.

И така-нека видим според Божието Слово-Библията, кой е Господ-един ли е, двама ли са, трима ли? Това, което вие почти до един сте приели без да изследвате е, лъжата, че Бог е един в три лица-Бог Отец, Бог-Син и Бог-светият Дух. И сега ето-веднага имам едно предизвикателство към всички вас-намерете ми само един стих от цялата Библия-не два стиха, но само един, в който да пише „Бог Светият Дух”!! Няма да можете, защото няма такова нещо, сестри и братя. После съм задавал въпроса, когато някой ми говори за Бог-Светият Дух: питам ги-Отец е Свят и е Дух, Исус Христос е Свят и е Дух, ангелите на Отец и Исус Христос са свети и са духове-вие за кой точно Свят Дух говорите? Някои пък се опитват да ми кажат, че в Отец-който е Дух има друг дух... Но никак не могат да отговорят, тогава кой командва парада?

И така-нека видим Библията по въпроса-ще започнем от Битие.

 

Битие 1: 26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.
27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.

Какво означава „ДА СЪЗДАДЕМ”?!! Определено някой се обърна към някого другиго или към други-повече от един. Между другото-ще научите сега и още нещо важно: оригиналната дума за Бог е Елохим-означава едно семейство с повече от един члена. Точно както човек обединява всички хора на земята-и мъже и жени, така е и думата Елохим.

И така-определено някой се обърна към някого. Но кой и към кого? Ако да кажем Отец се обърна към ангелите-които вече беше създал, то тогава ние би трябвало да приличаме и на тях-да сте виждали напоследък някой с четири лица, шест крила пълни с очи и кравешки крака? Надявам се, не сте... Защото сме направени по образ и подобие на някого-в случая е на Бога.

Вижте какво каза сам Исус Христос, когато го попитаха да им покаже Отец:

Йоан 14: 8 Филип Му казва: Господи, покажи ни Отца, и достатъчно ни е. 9 Исус му казва: Толкова време съм с вас и не познаваш ли Ме Филипе? Който е видял Мене, видял е Отца; как казваш ти: Покажи ми Отца?

Какво им каза Исус-който е видял мене-видял е Отец. Но в същото време пак в Йоан Исус Христос казва ето това:

Йоан 5: 37 И Отец, Който Ме е пратил, Той свидетелствува за Мене. Нито гласа Му сте чули някога, нито образа Му сте видели.

Е каква стана тя тогава-в първитя стих Исус ни казва, че който е видял-видял е Отец, а във вторият-че никой никога не е видял Отец. Разбирате, че думичките „нико и никога” отричат каквато и да е възможност някой когато и да е било от създанието на света да е виждал Отец. Какво тогава означава това, което Исус каза в Йоан 14 глава? Съвсем просто-че който е видял как изглежда Исус Христос-видял е как изглежда и Отец. И тогава всичко си идва на място-в Битие 1 глава Отец се обърна към Исус Христос и му каза-нека да направим човека по наш образ и подобие. Но някой ще каже-но нали Исус Христос се появи чак преди около 2000 години? Наистина ли тогава?

Йоан 1: 1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.

В началото бе Словото-в кое начало? В началото на създаването. Защото ще видим, че Исус Христос е вечен точно както и Отец. Като как е това нещо-не зная и не е нужно да спекулираме. И защо е наречен Словото? Защото именно Исус е Говорителят на Отец. Отец дава на Исус Христос, Исус дава на ангел-който е дух и е свят-съберете двете думи заедно...-ангела дава на човек. И това, сестри и братя е протокола, по който Отец работи винаги! С две изключения само: първото-когато сам Исус даде Закона на Моисей и го написа лично на камък! Вторият-когато Исус Христос дойде лично за да умре за нас. Протокола можем да видим в 1 глава на Откровението, 1 стих

1 Откровението от Исуса Христа, което му даде Бог, за да покаже на слугите Си онова, което има да стане скоро; а Христос прати та го яви чрез ангела Си на Своя слуга Иоан,

Да видим сега още, кой е Исус Христос.

2 То в начало беше у Бога.  

Отново-в началото на създанието, когато Отец реши да създаде всичко и нас в това число. И Исус беше с Бога-тоест-с Отец. Но между другото-някой може да каже, че Исус Христос не е бил Бог-възможно е, казвам, някой да измисли и това... Но нека видим, че и Отец и Исус Христос са вечни, че са равностойни също.

Филипяни 2:6 Който, като беше в Божия образ, пак не счете, че трябва твърдо да държи равенството с Бога,

А вече видяхме, че Исус е от самото начало-тоест, винаги е изглеждал както и Отец изглежда.

Но да се върнем на Йоан 1 глава:

3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.

Тоест-Исус сътвори всичко-както вече писах-по заповед на Отец.

 4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците.  

Исус Христос даде живота. Как даде живота на човека-Битие 2:7

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Както всички виждате-ние сме душите, сестри и братя. Исус вдъхна в ноздрите на човека-Адам-взет от пръста в превод-жизненото дихание и човека стана жива душа. А до преди това беше... мъртва душа.

5 И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана. 10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна. 11 У Своите Си дойде, но Своите Му Го не приеха. 12 А на ония, които Го приеха, даде право да станат Божии чада, сиреч, на тия, които вярват в Неговото име; 13 които се родиха не от кръв, нито от плътска похот, нито от мъжка похот, но от Бога.  

Сега тук вече имаме нещо, което е добре да разберем. Вижте какво казва Йоан за тези които са истинските християни-че са се родили от Бога. Но какво означава това? Знаем, че Бог не ражда деца в смисъл на раждане. Как тогава истинските християни са се родили от Бога? Отговора е съвсем прост-това са хора от плът и кръв които са приели след като са научили за Бога да вършат всичко, което Бог е заповядал! И когато човек след като чуе за Бога реши да върши това, което Бог е заповядал, той/тя става Божий син/дъщеря.

Виждате колко е просто и ясно-нали?

14 И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.

И така-Исус се роди чрез жена и дойде на света за да спаси света и всеки, който вярва в него да не погине! И вижте-той е и Първородният на Отец-но стана Син след възкресението. Това е друга тема и няма да я разглеждам сега.

И така-какво намерихме до сега? Че имаме Отец и имаме този когото познавате като Исус Христос, който сътвори всичко по заповед на Отец и после дойде за да умре за творението. И видяхме, че до тук никъде не се „сблъскахме” с Бог-Светият Дух. Видяхте и протокола, по който работи Отец-Откровението 1:1

Но някой ще каже-но нали Исус обеща, че ще изпати Утешителят-Светият Дух, който ще ни научи на всичко. Веднага подчертавам това: всичките ангели са духове-тези на Отец са свети, тези на Сатана са нечисти. Нали така? И те до един са духове-служебни духове, за които е писано ето това:

Псалм 104:4 Който правиш ангелите Си силни като ветровете. И слугите Си като огнения пламък; 

Евреи 1 
И за ангелите казва: - "Който прави ангелите Си силни като ветрове, И служителите Си като огнен пламък";

А те всичките наистина са служебни духове. Ето ги:

Евреи 1:4 Не са ли те всички служебни духове, изпращани да слугуват на ония, които ще наследят спасение?

Точно така, сестри и братя-те до един са служебни духове-в това число и Сатана също!! Защото Сатана не може да направи абсолютно нищо, което Бог не му е казал да извърши. Това е факта. И сега-нека съберем двете думички-вижте какво се получава за ангелите на Отец и Исус Христос: свети... духове; свети духове!!! Та когато следващият път решите да говорите за Светият Дух-определете за кой от всичките говорите...
Но нека видим, кой е този Утешител и какво трябва да ни научи.

Йоан 14:26 А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.

Какво четем тук, сестри и братя? Да виждате нещо от сорта на „А Утешителят, Бог Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име,”... Не четете такова нещо-нали? Думата „Бог” изобщо не фигурира тук-нали така? Но нека още да видим и този факт-Отец ще изпрати този Свят Дух в името на... Исус. Е-ако името на Исус е Исус, то какво ще е името на този Свят Дух-който и да е той-Исус!
Сега-вие помните, че Исус дето е Христос-което не е фамилното му име, но е титла и означава Помазаника дойде в името на Отец-така каза на всички хора. А това име архангел Гавриил даде на Мария и каза така да кръсти детето-тоест-това име дойде от небето!! И това име е Исус. И ако Исус Христос дойде в името на Отец си-то името на Отец е... Исус! Вижте сега какво се получи: Исус изпрати Исус и после изпрати Исус-свят дух, който да ни научи на всичко-но само ако търсим истината от Бога! Исус-Исус-Исус! И ако се замислите сега, ще разберете защо апостолите кръщаваха хората в името на Исус! Защото то е името и на Отец и на Сина и на ангела-защото свят ангел беше определен от Отец и натоварен с тази задача-да ни учи за Бога. 

Йоан 15:26 А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене.

Утешитеял още е наречен и Духа на остината. Но вижте какво каза сам Исус когато беше на тази земя:

Йоан 17:17 Освети ги чрез истината; Твоето слово е истина

Значи Словото на Отец е истината! Абсолютно вярно, сестри и братя! И този свят дух носеше именно Словото на Отец и нищо друго! Никаква мистерия-нали?!...
Но Исус Христос-чието име беше тогава Израел, а още беше познат и като Йехова-което означава „Вечно живеещият” и се отнася както до Исус Христос, така и до Отец-сам беше продиктувал на Давид какво е истината-ето го:

Псалм 119:160 Същността на Твоето слово е истина; И Твоите праведни съдби, до една траят до века.

Това именно им цитираше Исус Христос. 

Йоан 16:7 Обаче Аз ви казвам истината, за вас е по-добре да отида Аз, защото, ако не отида, Утешителят няма да дойде на вас; но ако отида, ще ви го изпратя.

Тук няма нищо специялно освен това, че Исус трябваше да се върне на небето за да ни изпрати ангела си, наречен Утешител. А защо е наречен така ли-защото той е натоварен да ни утешава поради неправедността на света в който живеем въпреки, че вече знаем какво е праведност и какво неправедност, като се тормозим непрекъснато от това, което вършат човеците, като ни казва за наградата към която се стремим и ни дава разум за да разберем трудните места на Словото!
Има нещо, което християните не забелязват-дори и тези, дето четат Библиите си... А то е, че ангелите говорят от името на Бога-точно както си е протокола де. Ето ви примери за това:

Изход 3: 1 А Моисей пасеше овците на тъста си Иотора, мадиамския жрец; и като докара овците в задната страна на пустинята, дойде на Божията планина Хорив.  

Сестри и братя-четете сега внимателно! Кой се яви на Моисей-какво пише-а написаното не може да се промени: ангел от Господа! Но четете сега нататък. Защото видяхте вече, че това беше ангел, но после пише, че Бог говореше с Моисей! Като как е това-ангелите са говорители на Бога. Когато говорите на мобилният си телефон, от другата страна телефона ли чуват или чуват вас?!

2 И ангел Господен му се яви в огнен пламък изсред една къпина; и Моисей погледна, и ето къпината гореше в огън, а къпината не изгаряше. 3 И Моисей си рече: Да свърна и да прегледам това велико явление, защо къпината не изгаря.

И ето-Господ заговори чрез ангела си.

4 А като видя Господ, че свърна да прегледа, Бог го извика изсред къпината и рече: Моисее, Моисее! И той каза: Ето ме. 5 И рече: Да се не приближиш тука; изуй обущата от нозете си, защото мястото, на което стоиш, е света земя. 6 Рече още: Аз съм Бог на баща ти, Бог Авраамов, Бог Исааков, и Бог Яковов. А Моисей затули лицето си, защото се боеше да погледне към Бога. 7 И рече Господ: Наистина видях страданието на людете Ми, които са в Египет, и чух вика им поради настойниците им; защото познах неволите им. 8 И слязох, за да ги избавя от ръката на египтяните, и да ги заведа от оная земя, в земя добра и пространна, в земя гдето текат мляко и мед, в земята на ханаанците, хетейците, аморейците, ферезейците, евейците и евусейците. 9 И сега, ето, вика на израилтяните стигна до Мене; още видях и притеснението, с което ги притесняват египтяните. 10 Ела, прочее, сега, и ще те изпратя при Фараона, за да изведеш людете Ми израилтяните из Египет. 11 А Моисей рече Богу: Кой съм аз та да ида при Фараона, и да изведа израилтяните из Египет? 12 Рече му Бог: Аз непременно ще бъда с тебе, и ето ти знака, че Аз те изпратих; когато изведеш людете из Египет, ще послужите Богу на тая планина.

Мисля, че по този въпрос вече нямате съмнение, кое как работи при Бога. И сега как мислите-този ангел, беше ли дух? Беше ли свят? Съберете сега двете думички заедно-свят дух! Някой е решил да пише тези думи тук и там с главни букви... Когато Библията е била писана не е имало нито препинателни знаци, нито оглавления, ни номера на стихове!
Но дали можем да намерим подобно място, когато Господ изпраща свят дух за да води Израел в пътя?
Ето го:
Изход 23: 20 Ето, изпращам ангел пред тебе да те пази по пътя и да те заведе на мястото, което съм ти приготвил. 21 Внимавайте на него и слушайте гласа му; не го предизвиквайте, защото той няма да прости престъпленията ви; понеже Моето Име е в него. 22 Но ако слушаш внимателно гласа му, и вършиш всичко каквото говоря, тогава Аз ще бъда неприятел на твоите неприятели и противник на твоите противници. 23 Защото ангелът Ми ще върви пред тебе и ще те въведе при аморейците, хетейците, ферезейците, ханаанците, евейците и евусейците; и ще ги изтребя.

Ето ви същият случай-защото Господ винаги върши всичко по един протокол! И дори нещо повече-ако искате да знаете, какво ще направи Господ в бъдещето-вижте какво е направил в миналото!
Нека видим още, колко Бога са на небето дори и до момента. Вярвам мнозина от вас са чели това, което ще ви представя, но как така не сте се замислили-колко виждате тук?

Псалми 110:1 Господ рече на моя Господ: Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие.

Колко виждате тук, сестри и братя? Или кого виждате тук? Кой каза на кого? Чели сте, че след като Отец възкреси Исус Христос и Исус се възкачи на небето, седна от дясно на Отец.

Евреите 8: 1 А от това, което казваме, ето що е смисълът: Ние имаме такъв първосвещеник, Който седна отдясно на престола на Величието в небесата, 2 служител на светилището и на истинската скиния, която Господ е поставил, а не човек.

И вижте сега на колко места Исус цитираше именно този Псалм-110! Случайно ли е това?

Матей 22:44 "Рече Господ на моя Господ: Седи отдясно Ми. Докле положа враговете Ти под нозете Ти?"

Марк 12:36 Сам Давид каза чрез Светия Дух: - "Рече Господ на Моя Господ; Седи отдясно Ми, Докле положа враговете Ти за Твое подножие". 

Лука 20:43 Докле положа враговете Ти за Твое подножие.

Дори и апостолите го цитираха това същото-защото е факта.

Евреи 1:13
А кому от ангелите е рекъл някога: - "Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие"?

Евреи 10:13
та оттогава нататък чака, докле се положат враговете Му за Негово подножие.

И за кого се отнася-вярвам никой вече не се съмнява-отнася се за Исус Христос, когото Отец възкреси и го тури от дясно му на трон, за да чака докато всичките му врагове бъдат положени от Отец под неговите крака!
И така-кого виждаме тук: виждаме Отец седящ на трона и виждаме Исус Христос от дясната му страна седящ на трон. Е-а къде ще е Бог-Светият Дух? Забравили са да поставят трон за него ли?... Разбира се, че не, защото вече видяхме-става въпрос за ангели които както видяхме са служебни духове, които служат на нас. Но защо ни служат, сестри и братя? Защо сме така важни? Защото ние, сестри и братя-ако бихме пожелали разбира се, защото имаме свободна воля-сме бъдещите синове и дъщери на Отец, братя и сестри на Исус Христос, който е роден Първороден от мъртвите, или с други думи-ние сме бъдещи... богове! Точно така, сестри и братя-това е целият смисъл на сътворяването-Отец твори свои деца!

И какво още да ви кажа-дупът има много форми! Дори и нашите мисли са дух. Но когато починем-продължаваме ли да мислим?... Ако желаете-въздухът, който дишаме е дух... Отец е Дух, Сина е Дух, ангелите са духове, мислите ни са дух, Словото на Отец е Дух и е живот-ето го:

Йоан 6: 63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са.

Но нека видим нещо, което не е ясно на много хора-защото мислят отново, че Господ поставя някакъв дух в нас, който ни води-няма такова нещо!

Римляните 8: 5 Защото тия, които са плътски, копнеят за плътското; а тия, които са духовни - за духовното.

Какво означава това? Че тези които не искат и да знаят за Бога, но следват желанията на плътта си-разбира се копнеят за плътското-прелюбодейство, кражби, лъжи, дори и убийство... Но тези които са приели Божието Слово-те постоянно мислят как да го следват! Те са именно духовните!

6 Понеже копнежът на плътта значи смърт; а копнежът на Духа значи живот и мир. 7 Защото копнежът на плътта е враждебен на Бога, понеже не се покорява на Божия закон, нито пък може;  

И кой от вас все още твръди, че няма закон? Вижте какво ви казва любимият ви Павел когото все цитирате без да го разбирате-плътските не се покоряват на Закона на Бога! Абсолютно-щото как да се покорят, като искат да прелюбодействат, да крадат, да лъжат и всичко останало...

8 и тия, които са плътски, не могат да угодят на Бога.  

Разбира се, че не могат да угодят на Бога, сестри и братя-защото плътта ги тегли!

9 Вие, обаче, не сте плътски, а духовни, ако живее във вас Божият Дух. Но ако някой няма Христовия Дух, той не е Негов.  

А-ще каже сега някой-ето, Божият Дух живее в нас! И ако вършите това, което Бог е заповядал-абсолютно Божият Дух е във вас! Защото сте на един дух с Бога! Но ако се противите на Божието Слово-имате дух, но не е от Бога...

10 Обаче, ако Христос е във вас, то при все, че тялото е мъртво поради греха, духът е жив поради правдата.  

Е как може Христос да е в нас? Никой не се замисля, но вие, които прочетохте до тук знаете какво означава това-Божието Слово, което ни беше донесено чрез Исус Христос-а е от Отец живее в нас! Аз не мога да не говоря за Бога, сестри и братя-едва ли има ден в който да не мисля и да не говоря за Бога! Защото Господният Дух живее в мене!

11 И ако живее във вас Духът на Този, Който е възкресил Исуса от мъртвите, то Същият, Който възкреси Христа Исуса от мъртвите, ще съживи и вашите смъртни тела чрез Духа Си, който обитава във вас.

Ето ви превода на това: ако вършите това, което Бог е заповядал-пазите Словото на Бога и го вършите-Отец ще ви съживи за да имате вечен живот като богове!

Нещо неясно?

Ще говорим още за духа и формите му, но вече ви е ясно: „Бог-Светият Дух” няма в Библията и Светият Дух не е третото лице на Бога! Вече знаете също, че са Двама и двамата са равностойни, но единият не пожела да държи първенство и стана Сина, а другият е Отец! И знаете ли кога те решиха, кой ще дойде за да умре за творението-ето ви го:

Псалм 55: 12 Понеже не беше неприятел, който ме укори, - Това бих претърпял, - Нито беше оня, що ме мразеше, който се подигна против мене, - Тогава бих се скрил от него; 13 Но ти, човек равен на мене, Другар мой, и мой близък приятел. 14 Заедно се разговаряхме сладко, С множеството ходехме в Божия дом.

Тогава Отец и Исус-равностойни, решиха, кой ще дойде за да умре за нас, сестри и братя! Вижте добре-тук не говори Давид! Тук говори Исус Христос чрез Давид! По времето на Давид Божият Храм дори още не беше построен!

Сестри и братя, надявам се, че ако сте чели внимателно-някои разбраха нещо по този важен въпрос! Може би ще направя и звуков урок по същата тема, но вие вече и сами видяхте, как стоят нещата.

Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! 10 да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето така и на земята; 11 Дай ни днес ежедневния хляб; 12 и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници; 13 и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия, [защото царството е Твое, и силата и славата, до вековете. Амин].
Слава на Бога! Слава на Бога! Слава на Бога! В името на Исус! Амин!

 

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - 3376
24.11.2010 23:19
brato tva sa palni i otkrovenni gluposti - napravi si truda da prochetesh malko istoria
doktrinata za troicata ia ima mnogo predi da ima katolicheska carkva
ne znam zashto ti puskat bloga po bibliata.com samo
iavno ne sa te usetili oshte che si eretik
цитирай
2. анонимен - brato tva sa palni i otkrovenni g...
25.11.2010 11:01
анонимен написа:
brato tva sa palni i otkrovenni gluposti - napravi si truda da prochetesh malko istoria
doktrinata za troicata ia ima mnogo predi da ima katolicheska carkva
ne znam zashto ti puskat bloga po bibliata.com samo
iavno ne sa te usetili oshte che si eretik



Razbira se che che doktrinata za Troicata ia ima mnogo predi Katolicizma - ima ia v mnogo ot drevnite ezicheski religii (Egipet, Vavilon, India) i v niakoi filosofski uchenia (Platon nai-veche ot koito sa bili povliani gryckite "hristiani", bivshi vyrli platonisti...). Katolicite prosto oblichat ideite na Platon s niakoi hristianski elementi i eto ti nova religia. Platonizirano hristianstvo. Katolicite dotolkova sa stignali daleche v naglostta si che pribaviat Matei 28:19, koito stih ne prisystva s trinitarnata formula predi Nikeiskia Sybor (Evsenii Kesariiski go citira bez trinitarnata formula na obshto 19 mesta...). Syshtoto se otnasia i za dobavenia stih 1 Ioan 5:7 v kysni rykopisi na Vulgata, kydeto syshto e dobavena trinitarna formula kym inache nishto obshto niamashtite s troichno bojestvo "duhyt, vodata i kryvta i tezi tri sa syglasni".
Tyi che obrazovaite se.
цитирай
3. анонимен - Пълни и откровенни глупости!
25.11.2010 11:22
Да, този "божий" служител не знае на какъв дух е.

Както и анонимния не знае нищо, вярата в Бога е преди всички пагански религии, те се появяват в следствие от изкривяването на Богопоклонението, което е от Ной.

Може да прочетеш от отците на вярата за Триединството на Бога, МНОГО преди протестанството, католицизма и православието, от самите ученици на Павел и Апостолите.


Просто поста ти показва явно неразбиране на нещата. Прочети малко сериозна литература.
цитирай
4. bojiislujitel - Сестри и братя, Представил съм Б...
25.11.2010 15:55
Сестри и братя,

Представил съм Библията по въпроса. Разбира се, че Константин не е измислил Троицата-той просто я е въвел... Исторически книги много по този въпрос, но не променят факта, че това на което се кланят болшинството християни и днес и са се кланяли и преди няма ама нищо общ с Библията! А кой християнин/ка, ще дойде тук или където и да било и ще заяви смело, че Библията не е единственият и пълен критерии що се касае до Божието Слово?!
И понеже винаги ще се намерят хора чиито носове са насочени нагоре-ето, давам им възможност да опровергаят всичко, което съм писал в тази тема. Какво искам да ви кажа: тези или този от вас които сте ама напълно убедени, че това, което съм представил по Библията не отговаря на истината, нека извадят един по един цитатите от написаното и да ми докажат, че греша! По Библията да ми го докажат разбира се! Иначе-доста е смешно и явно типично за доста нашенци да се изхвърлят нависоко и после да не могат да докажат твърденията си, като дори не могат да предценят степента на падението си... От години разни самозванци с вирнати носове все искат да "ме упътят" в истината и когато им дам тази възможност-винаги изчезват! Отбележете си-винаги! Е-това е било през годините: дано сега тези от вас които са ама напълно уверени, че знаят истината, а аз греша, да дойдат и да ми покажат колко и в какво греша, защото ако вие си мислите, че сте християни, то аз повече! И аз откровенно търся своето лично спасение и ако съм на погрешен път-моля да ме упътите! Ще ви бъде вечно благодарен-знаете какво означава думата "вечно"-нали поне това знаете?...
След това последното изречение обикновенно настава... мълчание...

Чувствувайте се поканени и предизвикани-умрем си да знам истината както е! Вие я имате, а аз не-тогава чакам да ми я представите! По възможност в следващите дни, щото да не пропуснем нещо по темата, че да иде в забвение.

С търпение
Георги
цитирай
5. bojiislujitel - Брате 3376, Няма да трия поста ти по ...
25.11.2010 16:12
Брате 3376,

Няма да трия поста ти по една само причина: нека всички видят до къде отива човешката простотия!
Сега-ако желаеш да пишеш по нещо във връзка с някоя тема-нямам нищо против, но ако не знаеш да се държиш в обществото-защото това си е общество-ще трия всичко, което пишеш. Имам търпението..., а те изглежда дори не знаеш какво е търпение, но сигурно наричаш себе си християнин... Дори нещо повече-предполагам, зная кой си и ако си този-никаква промяна при тебе-беше долу все още си в тинята! Но и да не си този-начина ти на поведение е като за определена среда-не в общество!
цитирай
6. анонимен - Библията също?...
25.11.2010 16:59
Интересно ми е следното.

Виждам, че се опираш само на Библията.

Но има един парадокс, същите хора, които са въвели тези "езически" според теб неща, са определили и кои книги от Библията да четеш.

Как тогава ще вярваш на Библията и то на Новия Завет, след като той е събран от тези хора, въвели и тези езически неща. (Да не говорим и колко още сега считани за еретични послания са използвали първите християни).

Де факто, отричайки нещата, които те са въвели, ти трябва да отречеш и Библията или най-вече Новия Завет, макар че и стария Завет е преписван много пъти и възстановяван именно от такива "съмнителни" хора на съмнителни места като Египет (Александрия).

:-).
цитирай
7. анонимен - Материалът беше твърде дълъг за да ...
25.11.2010 17:00
Материалът беше твърде дълъг за да го изчета целия, но би ли ми казал Святият Дху напрмер, какво е? Бог или не?
цитирай
8. bojiislujitel - Първо-разбира се, че Римските к...
25.11.2010 18:04
Първо-разбира се, че Римските католици-клон на които са и всички останали днешни църкви-не са измислили Троицата, но са я приели от други-от гърците. Те пък-от още Вавилон-този на Нимрод. Защото наистина няма нищо ново под слънцето! Но за това имаме интернет-който желае, нека провери фактите.
Що се касае до това, има ли "Бог-Светият Дух"-няма! Но за да докажете на себе си-прочетете цялата тема и проверете всичко-чрез Библията!
Що се касае до това, кой е поставил Библията заедно-хора ръководени от Бог, точно както и пророците не са писали от себе си! Тоест-ако някой се мисли за християнин/ка, но твърди, че Бог не е в състояние да определи кои книги да са в Библията-трябва да се огледа внимателно и да си направи самоанализ-дали изобщо има нещо общо с Христос.
Не съм представил темата за да споря с някого-нито и през ум не ми е минало! Представих я за да разсея лъжи и заблуди в които вие, наричащи себе си християни вярвате, като не искате да разберете, че никоя лъжа не е от истината. А истината е и е само Божието Слово-Словото на Отец! Исус ви го казва това Йоан мисля беше 6 глава. И ако все пак има някой, който би искал да спори с неща-то не спори с мене-защото съм представил Библията по този въпрос. И ако някой не е съгласен с нещо-то не е с мене, но с Господа!!

Ако има въпроси по темата-ще отговоря.
цитирай
9. анонимен - Светата Троица
25.11.2010 18:11
Да, ама учението за Светата Троица идва от тези, които са одобрили и събрали това, което четеш в Библията.

Така че, те хем са извършили грях пред Бога като са въвели нещо езическо, хем същевременно ти четеш Библията, която те са одобрили.

Нещо много избирателно действаш.

:-).

Също, църквата в началото е била една, не е била разделена. Отците на вярата чрез Божият Дух са въвели нещата, част от които ти отхвърляш, други приемаш.

Не заблуждавай хората, нали знаеш какво чака служителите, които заблуждават?
цитирай
10. bojiislujitel - И отново-представил съм Библията ...
25.11.2010 18:24
И отново-представил съм Библията по въпроса! Ако ти не вярваш на Библията-която е Божието Слово от Битие до Малахия и после следват Свидетелствата за изпълнението на пророчествата, то това не е мой проблем, но ти определно нямаш работа тук! Както вече заявих-нали можеш да четеш и разбираш просто написани неща-ако си така убеден, че това, което съм представил не е по истината-опровергай го чрез Библията! Не се впечатлявам от простащината и не се впечатлявам от хора с претенции и нищо зад тях!
Имаш два избора: да престанеш да докажеш твърденията си чрез Библията; да престанеш да пълниш темата с глупости.
цитирай
11. анонимен - Светата Троица е едно от Лицата на Бог
25.11.2010 18:29
А ще отговориш ли на въпроса ми?

Ако Библията е събрана под ръководството на Бог от тези хора, как така те ще въведат езическа доктрина за Светата Троица (която всъщност не е езическа).?

Ако едно дърво ражда тръни, то какво е то? Значи трябва и библията да отхвърлиш.

Отговори ми, ако можеш.
цитирай
12. bojiislujitel - Някои хора са обикнали лъжата на...
25.11.2010 18:30
Някои хора са обикнали лъжата напълно и никак не могат да разберат, че е лъжа-защото не желаят! Така е и въпроса с Троицата-някой ви е казал, че Бог е един в три лица и вие кой знае защо сте повярвали тази лъжа. И сега е много трудно да разберете, че е лъжа по простата причина, че не можете-или по-точно ге желаете-да отворите съзнанието си, за да видите другата страна на нещата. Но когато сме водени от лъжа-какъв ще е крайният ефект? Не вярвам някой да вземе да ме убеждава, че ще е добър...
И така-Библията ни казва, че мъдрите проверяват всичко и което не е добро-оставят го. Проверете, сестри и братя, докажете на себе си-но без никакво съмнение и без заучени фрази повтаряни без замисляне, че това, което съм ви представил е истината или не е истината. Но вие сами си дайте време и размислете като прочетете. Спасението се изработва с търпение-не пише ли това и във вашите Библии?!!!
цитирай
13. анонимен - Да, за това се покай от това...
25.11.2010 18:33
Отците на вярата, които са казали, че Бог има Три Лица, са тези които са събрали и Библията.

Разбираш ли думите ми?
цитирай
14. bojiislujitel - Пишеш: А ще отговориш ли на въпроса ...
25.11.2010 18:34
Пишеш: А ще отговориш ли на въпроса ми?

Ако Библията е събрана под ръководството на Бог от тези хора, как така те ще въведат езическа доктрина за Светата Троица (която всъщност не е езическа).?

Ако едно дърво ражда тръни, то какво е то? Значи трябва и библията да отхвърлиш.

Отговори ми, ако можеш.

Питам те-чете ли цялата тема? Отговорил съм вече в темата-но трябва да я прочетеш! Има ли в Библията и едно място, където да пише "Бог-Светият Дух"???!!!
Прочети темата и ако нещо те съмнява-представи цитата и ще отговоря именно по него. Защото в цялата Библия имаш само Двама равностойни, като единият после стана Сина-Отец и Исус Христос-както ти си го чувал. Всичко останало са човешки басни-виж темата от начало до края!!
цитирай
15. bojiislujitel - Отците на вярата, които са казали, ...
25.11.2010 18:37
Отците на вярата, които са казали, че Бог има Три Лица, са тези които са събрали и Библията.

Разбираш ли думите ми?

Браоте или сестро-разбираш ли какво пишеш? Че отците са събрали Библията... Върха! Значи Бог не съществува-щото явно няма никаква власт!
Ха помисли над това, което пишеш и какво ти пиша!
Кой е събрал заедно Библията-човеци ли? Ти казваш открито, че Бог не е Бог-щото дори не е в състояние да определи кои книги ще са заедно и защо, но трябва да разчита на творението...
цитирай
16. анонимен - Да четох темата...разглеждаш на повърхностно ниво разни цитати.
25.11.2010 18:40
Добре, виждам, че не можеш да ми отговориш логично.

Ти "доказваш" чрез Библията, че Братята дали ти тази Библия същевременно лъжат че има Света Троица. Нещо, което е безумно само по себе си.

Същите тези, които са ти дали Библията са обяснили и прекрасно за Святият Дух, който говори чрез пророците, който произтича от Отца.

ХУбаво си я удряш в главата тая библия ама май не те ползва много много.
цитирай
17. bojiislujitel - Кое не моше да разбереш, брате/с...
25.11.2010 18:43
Кое не моше да разбереш, брате/сестро? Казах ти-дай цитат от Библията-или цитати, доказващи твоята теза! Кое не ти е ясно?
Хайде-много обичам такива дискусии-чакам те!
А това, че продължаваш да си простак-вече казах-ще те трия! Ти си избираш-искаш да си останеш глупав-не е мой проблема, но не парадирай с глупостта си тук!

"ХУбаво си я удряш в главата тая библия ама май не те ползва много много."

Я да те питам-виждал ли си някога Библия? Отварял ли си я? Кое е Писания и кое-Свидетелства?

Май си говоря с жив мъртвец... Ще престана!
цитирай
18. анонимен - Мъртъв, но за света;-)
25.11.2010 18:50
Значи на църковните събори, братята са събрали писмата на Павел, избрали са кои книги и евангелия да са от Новия Завет и са установили в какво вярват точно - Триединния Бог.

Значи тези хора са събрали Библията, която ти размахваш да "докажеш", че няма Света Троица.

:-).
цитирай
19. анонимен - Мъртъв и за глупостта.
25.11.2010 18:56
И продължавам по тази логика.

Ако твърдиш, че събирането на Библията не е човешко дело, но е от Бога, то съвсем логично и учението за Светата Троица не е човешко/езическо дело, но от Бога.

:-).
цитирай
20. анонимен - Също и...
25.11.2010 19:03
А Библия имам. И то на няколко езика.

Така че брате виж си грешката и си оправи пътищата.
цитирай
21. bojiislujitel - Много хора имат Библии-не ги четат и ...
25.11.2010 19:07
Много хора имат Библии-не ги четат и ако четат-не разбират прочетеното. Колко пъти да ти казвам, брате: представи цитатите от Библията дето потвръждават твоята теза-че има "Бог-Светият Дух" и ще ги видим! Ако не можеш-не пълни темата с излишни неща-тя дори не е за това, кой е писал Библията и кой я е събрал!
А може би ти казваш на Новия Завет Библия?... Започвам да мисля, че това е факта!
цитирай
22. анонимен - Колко мъка...
25.11.2010 19:16
Изглежда не можеш да ми отговориш на въпроса:-).

Библията е събрана от тези хора, които казват че има Света Троица.

Успорвайки Светата Троица ти успорваш и библията, която дори да четеш, се вижда, че не разбираш.



;-).
цитирай
23. анонимен - и още малко мъка
25.11.2010 19:29
Както и това не е решение на римските католици, тогава църквата е била от няколко епископата, нямало е католици, православни и т.н.

Самата постановка ти е грешна и от там се изкривява и всичко останало.

В случая библията не ти помага, даже напротив.
цитирай
24. bojiislujitel - И отново-кое не можеш да разбереш, ...
25.11.2010 19:50
И отново-кое не можеш да разбереш, брате: не ме интересува, кой какво мисли когато става въпрос за Библията! Ти може би знаеш едно-аз друго, ти мислиш така, аз иначе! Интересува ме да ми представиш Библията по въпроса на Светата Троица както аз съм направил в темата-ясно и точно и да ми докажеш твоята!!! теза, че в Библията има "Бог-светият Дух"!! Ако не можеш-защо трябва да чета какво ти мислиш по този или онзи въпрос? Та ти дори още не знаеш-и понятие дори нямаш, от къде е службата на Римските католици и респективно-на православните! И не-няма дори и да ти обяснявам, защото имаш претенции и нищо зад тях!
цитирай
25. анонимен - Интересно ми е следното. Виждам, че ...
25.11.2010 21:27
анонимен написа:
Интересно ми е следното.

Виждам, че се опираш само на Библията.

Но има един парадокс, същите хора, които са въвели тези "езически" според теб неща, са определили и кои книги от Библията да четеш.

Как тогава ще вярваш на Библията и то на Новия Завет, след като той е събран от тези хора, въвели и тези езически неща. (Да не говорим и колко още сега считани за еретични послания са използвали първите християни).

Де факто, отричайки нещата, които те са въвели, ти трябва да отречеш и Библията или най-вече Новия Завет, макар че и стария Завет е преписван много пъти и възстановяван именно от такива "съмнителни" хора на съмнителни места като Египет (Александрия).

:-).



Tova sa gluposti. "Kanonyt" dori ne e edin i sysht pri zapadnite i iztochnite "pravoslavni", vsichki znaem che vizantiicite sa dobavili dosta knigi v "pravoslavnata" Biblia. Ima knigi koito sa dobavili, a edinstvenite im rykopisi sa na staroslavianski... Vyobshte shto za kanon? :)))
Oshte poveche che nie mnogo dobre znaem che knigite ot Staria Zavet (t.nar. PISANIA) sa bili sys systaven kanon mnogo predi dori Isus Hristos da se rodi.

Vij, knigite na Novia Zavet sa drugo neshto, haide da vidim "silnia ti argument" - shtom cyrkvata gi bila izbrala pravilno, znachi e prava vyv vsichko... Mi togava i tezi farisei, zakonouchiteli v sinagogata, koito sa potomci na samia Avraam, izrailiani i chiito otci sa bili proroci i hora koito sa imali lichen kontatkt s Boga, to togava tezi farisei pravi li biaha kato narediha da umyrtviat Isus, a Isus sam kaza za fariseite "Matei 23:1-3
1. Тогава Исус заговори на народа и на учениците Си:
2. На мястото на Моисей са седнали книжниците и фарисеите.
3. Затова всичко, което ви заръчат, правете и пазете, но според делата им не постъпвайте; понеже говорят, а не вършат."

E - kakto vijdame, za edno moje da sa bili pravi, no za drugo ne. Taka e i s Kanona gricko-rimskoto hristianstvo.


цитирай
26. анонимен - Значи тези хора са събрали Б...
25.11.2010 21:52
анонимен написа:


Значи тези хора са събрали Библията, която ти размахваш да "докажеш", че няма Света Троица.


Kato sa ia "sybrali" shto ne sa vmestili v sybranite knigi i nai-pyrvoto poslanie na Pavel do Korintiani, koeto e pisano predi t.nar. "Pyrvo Poslanie do Korintiani", a e izgubeno?
Serioznite izsledovateli na Bibliata znaiat mnogo dobre che e imalo oshte edno "po-pyrvo" poslania do Korintianite, zashtoto samia Pavel go spomenava v 1 Korintiani 5:9....
E, zashto otcite ne sa go slojili pri ostanalite poslania, che na vsichkoto otgore narichat Vtoroto poslanie na Pavel do Korintianite "Pyrvo", koeto e nepravilno?.... Zashto Bog e ostavil da byde izgubeno?

"Cyrkovnite otci, ta cyrkovnite otci", obache chovek kato vi pita niakoi seriozen vypros i pylnite gashti...
цитирай
27. bojiislujitel - Брате или сестро-последният &q...
25.11.2010 21:54
Брате или сестро-последният "анонимен", който е писал по темата. Виждам, че знаете твърде много по въпроса и също от историята на света и вярвам-по Библията! И наистина се радвам твърде много, че има хора които знаят истината както е! Бих се радвал да поговоря с вас тук или където и да предложите, защото разбирам, че искренно търсите Бога и истината!

С уважение
Георги
цитирай
28. анонимен - Мъка си е....;-).
26.11.2010 00:51
Първо сериозните хора пишат на кирилица.

Второ "E - kakto vijdame, za edno moje da sa bili pravi, no za drugo ne. Taka e i s Kanona gricko-rimskoto hristianstvo."

Ами значи остава само да гадаем за кое са били прави, но не можем да гадаем, чрез Библията, както иска т.н. "божий служител" понеже и тя попада в графата на възможните грешки.

Всъщност това и казвам, човека иска да му докажа нещо "измислено" от същите хора съчинили библията.

Което е нелогично и глупаво.

Хваща се за библията като абсолютната истина, като всъщност тя е дело на тези въвели не само Св. Троица, а и иконите и много други съмнителни практики. Дори кръста като знак е отпреди от езичеството, рибата също и т.н.

И да, Отците на Вярата са дали Библията. Тя не расте по дърветата, не е паднала директно от горе, а определени хора са спорили и разисквали какво да влезне и какво да не влезне в нея, същите, които са дали и Кредото за Св. Троица и това преди да има и католическа и каквато и да е отделена църква.

Както е казано, хората гинат от липса на знание.

Така че оспорвайки Светата Троица, брата не разбира, че оспорва и самото Слово, което гордо размахва, но изглежда не разбира.

Опитва се да докаже, че един извор пуска и горчива и сладка вода и че тръните раждат и ябълки и тръни.

:-).
цитирай
29. анонимен - Вяра
26.11.2010 01:12
брате служител
ти в коя църква си точно служител
може ли да ни кажеш името и адреса?
цитирай
30. анонимен - Приятел, 1. Византийските отци на ...
26.11.2010 11:34
Приятел,

1. Византийските отци на са "съчинили Библията", това което са направили е че са решили кой от посланията и евангелията (които са били писани до едно от Израел, а не от византийски или римски "отци"), които вече няколко века са били четени по църквите да бъдат събрани на едно място. Ти на това съчиняване ли му викаш?.... Смях, смях...
2. Вашите отци очевидно са добавили 11 книги в канона на Пророците - книги като Макавейските, Ездра 3, Пророк Варух, Син Сирахов.... - тези 11 книги липсват в католическите и протестантски Библии, а присъстват само в Православната, въпреки че на много някои от тях съществуват писмено само на старославянски... даже не на староцръцки, остави че не са на хибру...
Тъй че тук имаме проблем - едни "свети отци" избират тези 11 книги да влезнат в Библията, а други "свети отци" да не влезнат... Кой е по-свят? :) Ееее, православните естествено. :))))
3. Попитах вече - след като "светите отци" са избирали кое да влезе и кое не в Библията, защо в Библията не е влезнало иначе изгубеното най-първо послание на Павел до Коринтяни, за което той сам пише в 1 Кор.5:9 ??? Или май не "отците" а Бог решава кое да остане за хората и кое не?... Къде е книга Енох, която е цитирана в Новия Завет?
4. За тръните и ябълките - вече ти показах цитат в които самият Исус учеше учениците си да слушат и да правят каквото фарисеите им казват, но същите фарисеи по-късно убиха Исус...
цитирай
31. bojiislujitel - Първо-до анониомния брат-отново. ...
26.11.2010 17:53
Първо-до анониомния брат-отново...
Брате-колко пъти да те подканям-ти си ама напълно убеден, че Светата Троица е в Библията-ми защо не ни уя покажеш най-накрая тази твоя Библия в която пише за Светата Троица? Казах ти точно и ясно-нямам нищо против да е така, както ти твърдиш, но трябва да го докажеш. Аз съм представил Библията по този важен въпрос и не съм представял учения на "отци" "майки" или когото и да било-чисто Библията. Сега-ако не вярваш, че Библията е Божието Слово-така кажи и приключваме дискусията-в края на краищата истината не е за всеки... Но ако продължаваш да вървиш напред с рогите-с роги стена не се бута, брате!
Хайде сега, като примерен християнин, смирено-добре е да се научиш за значението на таз думичка-представи Библията в защита на тезата си! Започни от това, за което съм питал всички тук: дайте един-не два, но само един стих от цялата Библия, в който да пише "Бог Светият Дух"! Не два-един!!
А как ми се ще на мене да е или как ти се ще на тебе да е, брате-няма ама никакво значение! Има значение само как е! Истината е една и не е моя, твоя или нечия-тя е от Бога и е Божието Слово! И ние имаме само две възможности-да бъдем в нея или да сме извън нея. Е, мисля всеки сам ще знае какво означава да сме в истината и какво-да не сме!

Стана ли ясно, брате Анонимен или все още не ти е ясно какво те питам?
И още нещо-Исус ти казва да не наричаш никого на тази земя "отец". Ти обаче вървиш против Исус Христос и в това нещо! Щото брате-ще ти кажа съвсем ясно и точно, какво виждам-и понятие нямаш от Божието Слово. Разбираш ли ме-и понятие нямаш! Носа ти е на горе, но нищо зад това...
цитирай
32. bojiislujitel - Сестро Вяра, Пишеш: брате служи...
26.11.2010 18:02
Сестро Вяра,
Пишеш: брате служител
ти в коя църква си точно служител
може ли да ни кажеш името и адреса?

Аз съм духовен Израилянин. Какво означава това-роден съм Българин, но съм намерил истинският Израел, на които Бог даде и закони и тайни и всичко-виж Амос 3:2 и съм приел да върша всичко по Бога, както и те трябва да вършат. И не-съвсем не става въпрос за тези които наричат себе си Юдеи-а не са, както ти казва Исус Христос чрез Йоан в Откровението 2:9 и 3:9. Аз съм заедно с истинските Израиляни. Ще обясня ако има интерес, кои точно са те и защо наистина са тези.
Аз живей в САЩ-в Чикаго и посещавам Църквата на Бога-защото именно Израел е Невестата и Църквата на Бога тук-в Чикаго. Ще ти дам интернетната страница-ако знаеш много добре английския-можеш да я прегледаш а също можеш да ни гледаш на живо всяка събота в 10 часа тукашно време-в България е 18:00 и после същият урок в 1:30 след обяд тукашно време. Вие сте осем часа напред.
Ако не знаеш английския, сестро-също не е проблем-виж колко неща съм превел и представил тук-никъде не можеш да научиш за Бога истината както от този блог-и не го казвам поради нещо, за да се издигам в нечии очи, но защото е факта. Всеки сам може да предцени какво чете тук, да провери и да разбере, че църквата, която посещава никога не е имала и понятие от Библията.
А аз служа... на вас, сестро! Защото ден и нощ мисля как да обърна народа си към Бога-защото и тези от вас, дето мислите, че следвате Христос-дори и не го познавате... Съжалявам, че го пиша, но самият факт. А това, което знаете са човешки басни и учения, нямащи общо с Бога.
Аз служа на Бога и поради това-Бог ме е изпратил да служа на вас. И може би си забелязала-никак не ме интерусавт нападки и опити за обиди. Понеже не търся похвала от човеци.
Надявам се, сестро да си ме разбрала правилно!
А ето страницата на Израел: http://theisraelofgod.com/

И всеки може да провери!
Ако имаш и други въпроси, сестро-питай! Чуй ако можеш и уроците които съм представил.
цитирай
33. анонимен - До 30. анонимен
27.11.2010 11:03
Здравей, всъщност изглежда не разбираш позицията ми.

Разбирането за Светата Троица не е дошло от Византия, Рим и т.н.

То идва от Първата Църква, основана от самите апостоли много преди вярата да се институционализира и да стане подвластна в голямата си част на политиката.

Въпреки, че т.н. божий служител използва именно тази библия одобрена по късно, а не библията на ранната църква, в която има и много други ръкописи.

Само държа да отбележа, че допълнителните книги в православната библия са от стария завет и дори самите православни не ги считат за канонични, но за полезни за информация. (макар че лично не обичам византийската гръцка традиция)...

Въпроса ми е, че този човек неразбирайки отхвърля нещо толкова Сакрално като Светата Троица, използвайки Библията, която също е продукт на тези хора достигнали и до това откровение.

И в неразбирането си той прави точно това, което Павел предупреди, че е връщане под проклетията на закона - да се извърне човек от благодатта на Христа, която е новите заповеди и както самия Павел казва, че дори евреите познаваха отчасти нещата, но на нас в Христа, Божеството се разкри напълно, чрез Христа и Святият Дух.

Евреите не познаваха своя Бог, само отделни хора достигаха, но за повечето Той беше като табу, дори името му не произнасяха, дори и не знаеха какво е точно и го записваха само със съгласни букви. Всъщност, ако си спомним при Мойсес Бог щеше да дойде и да го видят на планината, но се изплашиха...останаха си коравовратни люде и накрая самия Син на Бога убиха и отхвърлиха, освен тези, които повярваха и излезнаха от старите мъртви и половинчати традиции.

Всичко това, което го пиша е подкрепено с Библията и който иска може да изследва и да види, че е така.


И така както Новия Завет е откровение на първата църква, така и Светата Троица е откровение и знание от Самия Христос пак от Първата Църква.
цитирай
34. анонимен - Разбирането за Светата Троица не ...
27.11.2010 13:56
анонимен написа:

Разбирането за Светата Троица не е дошло от Византия, Рим и т.н.
То идва от Първата Църква, основана от самите апостоли ..........
......
И така както Новия Завет е откровение на първата църква, така и Светата Троица е откровение и знание от Самия Христос пак от Първата Църква.


Разбирам чудесно позицията ти и точно заради това се включих да коментирам слабите и места.

Първо ще ме извиняваш ама Църквата на Бог не е създадена от апостолите, това е абсурдно! Църквата на Бога е и си остава Израел (плътския и духовния), а това което апостолите направиха е да я разширят като поканят и езичниците в нея. Църквата на Бог е създадена в пустинята веднага след излизането от Египеt

Деяния 7:38
Това е оня, който е бил в църквата в пустинята заедно с ангела, който му говореше на Синайската планина, както и с бащите ни, който и прие животворни думи, да ги предаде на нас:

Господ отдели Израел от останалите народи за да му бъде свят народ от "свщеници", Израел е неговото събрание (църква = събрание):

Изход 19:6
6. и вие ще Ми бъдете царство от свещеници и свят народ. Тези са думите, които трябва да кажеш на израелтяните.

Исус сам беше пратен да въздигне падналата скиния:

Матей 15:24
24. А Той отговори: Аз не съм изпратен при други освен при изгубените овце от Израелевия дом.

Деяния 15:16
16. "След това ще се върна.
И пак ще издигна падналата Давидова скиния,
и ще съградя наново развалините й,
и ще я изправя; (Амоц 9:11)

Римляни 9:4-5
4. които са израелтяни, на които принадлежат осиновението и славата, и заветите, и даването на закона, и богослужението, и обещанията,
5. на които са и отците и от които се роди по плът Христос, Който е над всички Бог, благословен до века. Амин.

Тъй че тези щуротии за "Първата църква дето почнала с апостолите" може да минат само при някои дето не е чел Библията.

И още нещо - обърнах ти сериозно внимание за фалшифицираните стихове (Матеи 28:19 и Йоан 5:7) а ти пак си пееш твоuta пеceн.
цитирай
35. анонимен - А сега искам да ти покажа едни инт...
27.11.2010 14:00
А сега искам да ти покажа едни интересни факти за двата фалшифицирани стиха, защото твърдението ти че "Светата Троица" била откровение и знание от самия Христос е направо срамно, добре че се пишеш като анонимен.

Ето ще ти дам малко факти:

Католически кардинал Ратцингер Йосиф:
Той прави това признание по отношение на произхода на оригиналният текст,които е в основата на доктрината за Светата Троица
Матей 28:19.
"Основният текст на (Матей 28:19 "Тринитарuан") придобива този тази си форма по време на II , III век във връзка с церемонията на кръщението. Що се отнася до мястото му на произход то е оригинален текст от (Матей 28:19) с произход от Рим."

Този текст не е с произход от Ерусалим и е фабрикуван векове по късно от Римската църква. Тези исторически факти са неизвестни за мнозина , макар че не са отречени от Римско Католическата Църква ,а напротив информация за това може да се намери не само в исказванията на този кардинал но и в самата Католическа Енциклопедия

Католическата енциклопедия, II, стр. 263:
"И формулата за кръщението е променена от "името на Исус Христос "с думите "Отца, Сина и Светия Дух "от Католическата църква през втори век."

Евсении Кесарийски когато цитира Матеи 28:19 преди Никеския Събор (на общо 19 места!!!) винаги го цитира без тринитарната формула. Същото е и в евриския текст на Матеи 28:19, защото имаме ранни копия от евангелието на еврейски и аз лично съм го проверил че и там отсъства тринитарната формула.

Нещо повече - кръщаването се е правило само в "името на Исус" - това е и което е документирано в Деянията - 2:38, 10:48, 19:5, а никога в името на Отца, Сина и Светя дух.

Нещо по-страшно е че църковните отци са намерили да "поправят" и апостол Йоан, които в първото си послание 5:7 пише: "Защото три са, които свидетелствуват: Духът, водата и кръвта; и тия три са съгласни." , а те прибавят (за да пояснят ли, не зная) "и три са на небето: Отец, Слово и Светя Дух и тези три са едHo"...

:))) :))))
цитирай
36. анонимен - Ясно за кое лъжеучение става въпрос.
27.11.2010 16:05
"Първо ще ме извиняваш ама Църквата на Бог не е създадена от апостолите, това е абсурдно! Църквата на Бога е и си остава Израел (плътския и духовния), а това което апостолите направиха е да я разширят като поканят и езичниците в нея.."

Значи това не е вярно. Църквата е Тялото Христово. Нещо ясно обяснено от самият Исус - Тялото Христово - неговата Плът и Кръв.

Църквата е нещо съвсем различно от старозаветната юдейската религия, станала вече символ на лицемерие.

"Матей 16
16 Симон Петър в отговор рече: Ти си Христос, Син на живия Бог.
17 Исус в отговор му каза: Блажен си, Симоне, сине Ионов, защото плът и кръв не са ти открили това, но Отец Ми, Който е на небесата.
18 Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър и на тая канара ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да й надделеят."

Ето, той ЩЕ съгради върху апостолите. Тогава я е съграждал.

Относно Светият Дух като Бог има много доказателства за това, че е отделна личност,но в едно с Бога Отец.

1 Коринтяни 2:10 10. А на нас Бог откри това чрез Духа; понеже Духът издирва всичко, даже и Божиите дълбочини.

Римляни 15:30 30. Но аз ви моля, братя, заради нашия Господ Исус Христос и заради любовта, която е плод на Духа, да ме поддържате с усърдна молитва към Бога за мене,

Юда 1:19 19. Тези хора са, които правят разцепления, със светски ум, които нямат Духа.

1 Петрово 1:2 2. избрани по предузнанието на Бога Отца, чрез освещението на Духа, за да сте послушни и да бъдете поръсени с кръвта на Исус Христос; благодат и мир да ви се умножи.

Ефесяни 2:22 22. в който и вие се вграждате заедно в Духа за Божие обиталище.

Матей 12:31 31. Затова ви казвам: Всеки грях и хула ще се прости на човеците; но хулата против Духа няма да се прости.

Лука 11:13 13. И така, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на децата си, колко повече Небесният Отец ще даде Святия Дух на онези, които искат от Него!
цитирай
37. анонимен - Дам...
27.11.2010 16:07
Лука 12:10 10. И на всеки, който би казал дума против Човешкия Син, ще му се прости; но ако някой похули Святия Дух, няма да му се прости.

Деяния 2:4 4. И те всички се изпълниха със Святия Дух и почнаха да говорят на други езици, според както Духът им даваше способност да говорят.

Но ще приемете сила, когато дойде върху вас Святият Дух, и ще бъдете свидетели за Мене както в Йерусалим, така и в цяла Юдея и Самария, и до края на земята.

Разбира се на оригинал тези думи имат още по големи дълбочини, но за да разбере човек, трябва да има Духа, иначе ще умува по човешки, както теб. Връзката между тези три личности, Бог Отец, Святият Дух и Исус са много преплитащи се и непознаваеми за хора, тръгнали по плът да следват Бога и смятащи, че обрязвайки плътта си ще достигнат, след като сърцата са им необрязани.
цитирай
38. анонимен - Брате или сестро-цитираш, но не ти е ...
27.11.2010 16:54
Брате или сестро-цитираш, но не ти е ясно написаното.
Да имаш Божият Дух не е нищо повече от това, да имаш в себе си Божието Слово-в твоето съзнание. И с нищо друго никой не се е изпълвал-защото ако четеше внимателно и търсеше да разбереш-а не да нагодиш към разни лъжи-щеше да видиш, че след като те се изпълваха със Светият Дух всички говореха Божието Слово-и нищо друго-със сила!
Що се отнася до хулата против Светият Дух-и това не ти е ясно: хула против Светият Дух е умишлено изопачаване на Божието Слово! Това е истината по този въпрос. И беше добре до сега за тебе, че не знаеше истината по въпроса, но от сега вече трябва много да внимаваш, защото прошка няма да има от Бога! И всеки ще бъде съден по делата и думите си! Горко на лъжците които знаят, че лъжат и се представят за Божии, но не са! Тяхната участ ще е тежка.
цитирай
39. анонимен - И още нещо-някой тук цитира Библ...
27.11.2010 16:57
И още нещо-някой тук цитира Библията, но прави ли ви впечатление, че пише за Духа, но никъде не пише "Бог-Светият Дух"??? А имало ли е главни букви когато тези неща са били писани-това е интересен въпрос...

Като намеря малко време, ще покажа един по един цитираните стихове и какво означават-за какво са писани, защото няма ама нищо общо с идеите които представяте тук за Духа!
цитирай
40. анонимен - Виж, единствената истина тук е, че ...
27.11.2010 19:47
Виж, единствената истина тук е, че ти си този, който изопачава Божието Слово.

Както и всяко нещо, което не се нагажда според концепцията ти смяташ за изопачено. То се оказва, че направо няма нов завет. Направо си взимай закончетата и си ги пази, че е най лесно. ;-).

Както сам показа, че и Църквата ти е нещо неясно, както и Новозаветното учение, в което Святият Дух е много важна и основополагаща част.

Без него, брате, не си роден от Горе и ще се чудиш и маеш, като Никодим пред Христа, като му говореше какво е да следваш Духа и да си Горен.

Интересно е как Бог открива чрез Духа, не е ли едно и също Бог и Духа;-).

Както и Христа каза, че Той и Отца едно са. Така е и с Духа Божий.

Но не го ли виждаш, няма кой да ти го открие, защото отговора е, само ако имаш Духа, без Духа, колкото и да четеш нищо не разбираш.

"Да имаш Божият Дух не е нищо повече от това, да имаш в себе си Божието Слово-в твоето съзнание."

Ех, невежеството е опасно нещо!





цитирай
41. анонимен - “А когато Аполос беше в Коринт, П...
27.11.2010 20:05
“А когато Аполос беше в Коринт, Павел след като беше минал през горните страни, дойде в Ефес където намери някои ученици. И рече им: Приехте ли Св.Дух като повярвахте? А те му отговориха: Даже не сме чули дали има Св.Дух. И рече: А в що се кръстихте? А те рекоха: В Йоановото кръщение. А Павел рече: Йоан е кръщавал с кръщението на покаяние, като е казал на людете да вярват в Този, който щеше да дойде подир Него, сиреч в Исус. И като чуха това кръстиха се в името на Господа Исуса. И като положи Павел ръце на тях, Святият Дух дойде над тях; и говореха езици и пророкуваха. И те всички бяха около 12 мъже”.

И така, сега няма никакво осъждане на тези, които са в Христос Исус, които ходят не по плът, но по Дух.
2. Защото законът на животворящия Дух ме освободи в Христос Исус от закона на греха и на смъртта.
3. Понеже това, което беше невъзможно за закона, поради това, че беше слаб чрез плътта, Бог го извърши, като изпрати Своя Син в плът, подобна на греховната плът, и в жертва за грях, и осъди греха в плътта,
4. за да се изпълнят изискванията на закона в нас, които ходим не по плът, а по Дух.
5. Защото тези, които са плътски, копнеят за плътското; а тези, които са духовни - за духовното.
6. Понеже копнежът на плътта значи смърт, а копнежът на Духа значи живот и мир.
7. Защото копнежът на плътта е враждебен на Бога, понеже не се покорява на Божия закон, нито пък може;
8. и тези, които са плътски, не могат да угодят на Бога.
9. Вие обаче не сте плътски, а духовни, ако живее във вас Божият Дух.

26. Така също и Духът ни помага в нашата немощ - понеже не знаем да се молим както трябва; но самият Дух ходатайства в нашите неизговорими стенания;
27. а Този, Който изпитва сърцата, знае какъв е умът на Духа, защото Той ходатайства за светиите по Божията воля.

Значи тук се казва, че Бог знае какъв е Умът на Духа. Много интересно, все едно има освен Бог и Исус има и Дух, който има Ум.

Повече не е и нужно да пиша. Проблема е вече между теб и ..;-)
цитирай
42. bojiislujitel - Брате или сестро анонимен/а, Пр...
27.11.2010 22:25
Брате или сестро анонимен/а,
Представих Библията по въпроса. Представих и Старият и Новият Завет. Представих и кой кой е. И никъде не е писано в Библията Бог-Светият Дух. Представих и факта, че Отец е Дух и е Свят, Исус е Дух и е Свят, ангелите на Отец и на Исус-които никой не може да изброи са духове и са свети. Божието Слово е Дух и е Свято! Нашите мисли когато са свързани с Божието Слово са дух и са свети.
Вие не желаете да погледнете на истината както си е, но постоянно търсите да ми доказвате човешки учения-ми не става! Бил съм където сте вие, правил съм това-оставил съм го, защото съм намерил, че е лъжа.
Но защо тази тема предизвиква такова повишаване на "духовете"? Съвсем просто е-защото това е една от най-големите лъжи на религията наречена Християнство-обърнете внимание-на религията! защото Библията не е религия, но тези неща са скрити от вас.
Факта е, че никой не ми представи и един стих в който да пише "Бог Светият Дух"! Но и още нещо-нито един от вас дето ритате срещу истината не е в състояние сега да обясни-добре, да кажем, че има Бог-Светият Дух, който има ум-значи е личност... (няма да говорим, че и Отец и Сина и ангелите са личности и имат ум-нещо ново за вас,, нали...) но ето сега въпроса миІслед като Отец възкреси Исус от мъртвите-Исус Христос е първият Плод от починалите, Исус се възкачи на небето и седна от дясно на Отец-нали така? Къде е тогава там Бог-Светият Дух? Отец седи на трона, Исус идва и сяда до отец на трон-ми забравили са Бог Светият Дух, бе сестри и братя-какъв пропуск...
Или да погледнем дори Откровението 1 глава от 1 стих-какво четем-Отец дава на Исус, Исус дава на ангел, ангела да ва на Йоан... И отново-огромен пропуск-ми пак са забравили Бог Светият Дух. Бе тез хора дет са писали Библията имали ли са изобщо понятие от нещо?
Виждате ли какъв смях се получава на базата на вашите невежи твърдения? А всичко, което трябваше да направите-след като сте така сигурни, че има Бог-Светият Дух беше, да ми представите един стих-нали
цитирай
43. bojiislujitel - И още нещо, сестро или брате Анон...
27.11.2010 22:31
И още нещо, сестро или брате Анонимнии... Ми вие като имате духа и следователно сте наясно с Библията, що не ми кажете, кога почина Исус Христос-в кой ден? Кога възкръсна-в кой ден? Кой е първият ден на седцицата и кой-седмият? Кой даде Закона? Кой даде Диетичният Закон? Кой даде Празниците?
Хайде сега-докажете, че имате дух от Бога и дайте отговорите-за да види всеки, че сте по Бога!
И в зависимост от отговорите на тези няколко въпроса, ще стане ясно на какъв дух сте! Не се притеснявате да отговрите на въпросите ми-нали?...
Ако само знаете какъв капан си сложихте-за дълго ще помните!
Но моля-ваш ред е! Между другото очаквам, че сега вече ще напуснете този блог! Но кой знае-възможно е и да греша-понякога Господ предава хората дето ходят по техните си страсти на равратен ум-да видим.
цитирай
44. bojiislujitel - И както обещах-нека да разгледаме ...
27.11.2010 22:38
И както обещах-нека да разгледаме някои от представените стихове-те изобщо не говорят за Бог-Светият Дух, но ще ги обясня, понеже човека, който ги представи и понятие няма за какво става дума.

Лука 12:10 10. И на всеки, който би казал дума против Човешкия Син, ще му се прости; но ако някой похули Святия Дух, няма да му се прости.

Значи ако човек похули Отец-от когото няма по-горен-нещо, което вярвам дори и безумните разбират-ще му се прости, но ако похули Светият Дух-няма да му се прости?... Отец е Дух-това вярвам всеки го знае. И в Отец няма друг Дух, който да го ръководи-иначе този другият Дух щеше да е най-главен! Отец ще дойде на Земята след царството на Исус-къде остава Бог-Светият Дух? няма да има отговор... Но да се върнем на стиха в Лука-не е възможно Светият Дух за който говори тук Исус да е над Отец! А възможно ли е да е над Исус? Вижте си Йоан от 1 глава от 1 стих! За кого става въпрос-пак са пропуснали да говорят за Бог-Светият Дух, но за кого говорят-за Исус, който сътвори всичко! Значи и Исус е над този Свят Дух! Но кой ще е тогава този Свят Дух? В 6 глава на Йоан Исус им каза, че говори Словото на Отец-което е Свято. Също им каза, че е Дух и носи живот! Ха съберете сега двете-Свят... Дух, дето носи живот-Словото на Отец!
До кога о безумни ще се опивате от лъжите на хората? И ще отхвърляте Бога? И всеки, който похули-изопачи Словото на Отец-никога няма да им бъде простено!
Ето-сега знаете-вие му мислете какво ще пишете и говорите от сега във връзка с Бога!

Деяния 2:4 4. И те всички се изпълниха със Святия Дух и почнаха да говорят на други езици, според както Духът им даваше способност да говорят.

Какво говореха-що не продължите да четете-за чудните дела на Бога-тоест-за Бога! Какво получиха апостолите-Божието Слово! И това и говореха!

Но ще приемете сила, когато дойде върху вас Святият Дух, и ще бъдете свидетели за Мене както в Йерусалим, така и в цяла Юдея и Самария, и до края на земята.

Какво ще правят-ще говорят за Бога!!!
цитирай
45. bojiislujitel - А СЕГА ИМАМ КЪМ ВСИЧКИ ВАС СЕСТРИ ...
27.11.2010 22:40
А СЕГА ИМАМ КЪМ ВСИЧКИ ВАС СЕСТРИ ИБРАТЯ ЕДИН ВЪПРОС-КОЛКО ОТ ВАС НАИСТИНА ПРОЧЕТОХА ЦЕЛИЯТ УРОК? КОЛКО ГО РАЗБРАХА-ЗАЩОТО Е ВАЖЕН?

Чак сега забелязах, че има някакви знаци из стиховете дето съм показал-и никой нищо не каза за това, защото не е приятно, но някои взеха да плюят срещу Бога-защото не съм представил нещо свое или нечие, но Божието Слово само.
цитирай
46. анонимен - А.
29.11.2010 00:37
Виждам, че брата си е спретнал едно стил "Шлифера на Леонардо", където се опитва да убеди хората, че нямало такова нещо в Библията като Бог Свят Дух.

Уви, има и в самата Библия се говори за това.

А и проверих ранните християни има данни още от 70-та година след Христа (Йоан е бил още жив, както и много други от апостолите) и нататъка, че се споменава Светата Троица като част от Християнството, така че тези неща не са добавени в библията.

Вашите твърдения, базирани на някаква конспирация издишат по всички параграфи.

Стиховете горе ги посочих. Достатъчно е да знам, че в Библията се говори за Кръщение в Святия Дух, за "в името на Отца, Сина и Святият Дух", както и всички послания на нашите бащи във вярата (започвайки от апостол Павел), стотици години преди Рим, Константинопол и т.н.

А и най-важното е личният опит, който пак потвърждава това.

Това, което говорите е Лъжеучение.

Да не говорим, че дори в самия стар завет няма и никъде името на Бога. То е било забранено за изписване. Изписвали са го с YHWH (יְהֹוָה). Дори това се изгубило като произнасяне и знание. По-късно са използвали Адонай за да избягват Името Му.

Та щом дори Бога е било скрито име, както и Павел казва, какво остава за Духът Му, който също се изписва интересно на иврит... Той Павел го казва добре, че и при евреите знанието е било НЕПЪЛНО, а единствено в пълнота се е явила чрез Христа, който ги е въвел в тайната на Триединният Бог.

Та така. Имате проблем не с човеци, а с Бога и Словото Му.

:-).
цитирай
47. bojiislujitel - Брате-брате. . . Хайде да започнем ...
29.11.2010 04:18
Брате-брате...

Хайде да започнем от това, че: в името на Отца, Сина и Святият Дух
Нито Отец е име, нито Сина е име, нито Святият Дух е име! Разбира се ти никога не си и разбрал това, което четеш и понеже претендираш да имаш някакво знание-няма и да ти обяснявам за какво име става въпрос.
После-аз съвсем ясно и просто питах-един стих от Библията искам да ми представиш, в който да пише Бог-Светият Дух. Кое още не можеш да разбереш и колко пъти още да представя въпроса си, че да го схванеш?...
Трето-отвори си Старият Завет-който явно никога не си и виждал и виж на колко пъти пише Йехова! И ако си четеш Талмуда, брате-разбира се, че и понятие немаш ни от Библията, ни от това дори, кой е Исус Христос, ни кой е Отец. Поне Талмуда четеш ли-щото с такова убеждение оставам. Кой е писал Талмуда?...
Ние нямаме ама никакъв проблем, брате-защото съм представил Библията. Проблема е твой и е с Бога!
цитирай
48. анонимен - Брате, брате. . . Това го пише в Би...
29.11.2010 12:57
Брате, брате...

Това го пише в Библията, в Името на Бога. ;-). Много е ясно, че Бог не е Име, но има Име.

Бог Исус разкри нещата на апостолите си и изяви Божеството в Пълнота. За това фанатичните религиозни евреи не понесоха това и убиха самият Христос. Както и после гониха, убиха Св. Първомъченик Стефан, Павел се опитваха да убият с камъни....

Но въпреки знанието дошло до нас от апостолите, дадено им от Христос и както виждаме, то пак е скрито за слепите духовно хора.

В Библията ти представих стихове, където ясно става дума, че Духът е част от Триединството.

Та проблема ти е с Бога, с апостолите - Павел, Йоан и със самият Христос. Библията е много ясна по въпроса с Святият Дух, който произхожда от Отца.

За произношението Йехова, ами най-ранните данни за Името Му да се произнася така са от 13 век. Много по-късно и от най-старите (70 година след Христа, а и самите Евангелия и послания) споменавания на Светата Троица.

И това пак е предположение как се произнася Името Му. :-). Никой не знае с точност. Има доста изследвания в тази насока, може да потърсиш сам.

Ако си спомняш по времето на Мойсей, самите евреи се изплашиха от Бога, като трябваше да Го срещнат на планината и отказаха да го виждат. Та така. Бог им уважи решението и за тях си остана тайна, освен за посветените Нему - Давид, пророците и т.н., които предрекоха идването в плът на Божият Син.
цитирай
49. bojiislujitel - Хайде отново да опитаме, брате-...
29.11.2010 15:12
Хайде отново да опитаме, брате-зададох ти три въпроса-ти не даде отговор ни на един от тях-явно не знаеш ни какво те питам, ни какъв е отговора-но докажи ми, че греша!

Ето отново въпросите ми: Хайде да започнем от това, че: в името на Отца, Сина и Святият Дух
Нито Отец е име, нито Сина е име, нито Святият Дух е име! Разбира се ти никога не си и разбрал това, което четеш и понеже претендираш да имаш някакво знание-няма и да ти обяснявам за какво име става въпрос.
После-аз съвсем ясно и просто питах-един стих от Библията искам да ми представиш, в който да пише Бог-Светият Дух. Кое още не можеш да разбереш и колко пъти още да представя въпроса си, че да го схванеш?...
Трето-отвори си Старият Завет-който явно никога не си и виждал и виж на колко пъти пише Йехова!

Ха виж сега въпросите, моля и ако можеш-отговори им!! И аз мога да философствам с празни приказки извадени от пръстите... Но няма смисъл-ни за мене ни за никого! Та остави празните философии-те само показват, че нямаш знание по Библията. Но ще се радвам наистина да ме опровергаеш!

Сега-явно никога не си чел Старият Завет, брате-или сестро, щото не зная на кого пиша-я си прочети сега това и виж-Иеова на колко места е споменат?! Ти твърдиш, че не съществува в Старият Завет-нали до 13 век не са го произнасяли?... Но тогава според тебе Библията е писана след 13 век. Върха! Питам се-отварял ли си някога Бибилята от Битие? Започвам да мисля, че никога не си чел нищо освен Новият Завет и за това и него не разбираш!
Ха чети сега-и това не е всичкото...

Битие 15:2
А Аврам рече: Господи Иеова, какво ще ми дадеш, като аз си отивам бездетен и тоя Елиезер от Дамаск ще притежава дома ми?
Битие 15:8
А той рече: Господи Иеова, по какво да позная че ще я наследя?
Битие 21:33
И Авраам посади дъбрава във Вирсавее и там призва Името на Иеова, Вечния Бог.
Битие 22:14
И Авраам наименува това място Иеова-ире; и според това се казва и до днес: На хълма Господ ще промисли.
Изход 3:18
И те ще послушат думите ти; и ще отидеш ти с Израилевите старейшини, при египетския цар, и ще му речете: Иеова, Бог на евреите, ни срещна; и тъй, остави ни, молим ти се, да отидем на тридневен път в пустинята, за да принесем жертва на Иеова нашия Бог.
Изход 4:22
А ти кажи на Фараона: Така говори Иеова: Израил ми е син, първородният ми;
Изход 5:1
След това дойдоха Моисей и Аарон и казаха на Фараона: Така говори Иеова, Израилевият Бог: Пусни людете Ми, за да Ми пазят празник в пустинята.
Изход 5:2
Но Фараон рече: Кой е Иеова та да послушам гласа Му и да пусна Израиля? Не познавам Иеова, и затова няма да пусна Израиля.
Изход 5:3
А те рекоха: Бог на евреите ни срещна. Молим ти се, нека отидем на тридневен път в пустинята, за да принесем жертва на Иеова нашия Бог, да не би да ни нападне с мор или с нож.
Изход 6:2
Бог говори още на Моисея, като му каза: Аз съм Иеова.
Изход 6:3
Явих се на Авраама, на Исаака и на Якова с името Бог Всемогъщи, но не им бях познат с името Си Иеова.
Изход 6:6
Затова, кажи на израилтяните: Аз съм Иеова; ще ви изведа изпод товарите на египтяните, ще ви избавя от робството ви под тях, и ще ви откупя с издигната мишца и с велики съдби.
Изход 6:8
И ще ви въведа в земята, за която съм се клел, че ще я дам на Авраама, на Исаака и на Якова; и ще я дам на вас за наследство. Аз съм Иеова.
Изход 6:29
Господ говори на Моисея, казвайки: Аз съм Иеова, кажи на Египетския цар Фараона всичко що ти казвам.
Изход 10:7
Тогава слугите на Фараона му рекоха: До кога ще ни бъде примка тоя човек? Пусни човеците да послужат на Иеова своя Бог. Още ли не знаеш, че Египет погина?
Изход 10:8
Тогава пак доведоха Моисея и Аарона при Фараона, който им рече: Идете, послужете на Иеова вашия Бог; но кои и кои ще отидат?
Изход 10:9
А Моисей каза: Ще отидем с младите си и със старите си, със синовете си и дъщерите си, с овците си и с говедата си ще отидем, защото трябва да пазим празник на Иеова.
Изход 10:10
Тогава Фараон им рече: Така нека е Иеова с вас, както аз ще ви пусна с челядите ви. Внимавайте, защото зло има пред вас.
Изход 10:11
Не така; идете сега вие мъжете та послужете на Иеова, защото това поискахте. И изпъдиха ги от Фараоновото присъствие.
Изход 10:16
Тогава Фараон бързо повика Моисея и Аарона и рече: Съгреших на Иеова вашия Бог и на вас.
Изход 10:17
Но сега, прости, моля, греха ми само тоя път, и помолете се на Иеова вашия Бог да дигне от мене само тая смърт.
Изход 10:24
Тогава Фараон повика Моисея и рече: Идете, послужете на Иеова; само овците ви и говедата ви нека останат; а челядите ви нека отидат с вас.
Изход 12:12
Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова.
Изход 12:31
И повика Моисея и Аарона още през нощта та рече: Станете и вие и израилтяните, излезте изсред людете ми и идете, послужете на Иеова, както рекохте;
Изход 14:25
Той извади колелата от колесниците им та те се теглеха мъчно, така щото египтяните рекоха: Да бягаме от Израиля, защото Иеова воюва за тях против египтяните.
Изход 15:3
Господ е силен Воевател; Името Му е Иеова.
Изход 17:15
И Моисей издигна там олтар, който нарече Иеова Нисий,
Изход 20:2
Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.
Изход 23:17
Три пъти в годината всичките твои мъжки да се явяват пред Господа Иеова.
Изход 29:46
и те ще познаят, че Аз съм Иеова техният Бог, Който ги изведох из Египетската земя, за да обитавам между тях. Аз съм Иеова техният Бог.
Изход 32:11
Тогава Моисей се помоли на Иеова своя Бог, казвайки: Господи, защо пламва гневът Ти против людете Ти, които си извел из Египетската земя с голяма сила и мощна ръка?
Изход 33:19
А Господ му каза: Аз ще сторя да мине пред тебе всичката Моя благост, и ще проглася пред тебе Името Иеова; и ще покажа милост към когото ще покажа, и ще пожаля когото ще пожаля.
Изход 34:14
защото ти не бива да се кланяш на друг Бог, понеже Иеова, чието име е Ревнив, е ревнив Бог.
Изход 34:23
Три пъти през годината всичките твои от мъжки пол да се явят пред Господа Иеова, Израилевия Бог.
Левит 11:44
Защото Аз съм Иеова, вашият Бог; осветете се, прочее, и бъдете свети, понеже Аз съм свет; и да се не оскверните с никаква гадина пълзяща по земята.
Левит 18:2
Говори на израилтяните като им кажеш: Аз съм Иеова вашият Бог.
Левит 18:4
А Моите съдби да правите, и Моите повеления да пазите, да ходите в тях. Аз съм Иеова вашият Бог.
Левит 18:5
Затова, пазете повеленията Ми, и съдбите Ми, чрез които, ако човек прави това, ще живее. Аз съм Иеова.
Левит 18:6
Никой да не приближи при някоя своя кръвна роднина, за да открие голотата й. Аз съм Иеова.
Левит 18:21
Никак да не посветиш от семето си на Молоха; нито да оскверниш името на своя Бог. Аз съм Иеова.
Левит 18:30
И тъй, пазете заръчванията Ми, и не вършете никой от тия гнусни обичаи, които са се вършили преди вас, та да се не оскверните в тях. Аз съм Иеова вашият Бог.
Левит 20:26
И бъдете свети на Мене; защото Аз, Иеова съм свет, и ви отделих от племената за да бъдете Мои.
Левит 22:33
Който ви изведох из Египетската земя, за да бъда вашият Бог. Аз съм Иеова.
Левит 25:17
Да се не онеправдавате един други; но да се боиш от своя Бог; защото Аз съм Иеова вашият Бог.
Левит 26:45
но заради тях ще си спомня завета, който направих с праотците им, които съм извел из Египетската земя пред очите на народите, за да бъда техен Бог. Аз съм Иеова.
Числа 3:13
Защото всяко първородно е Мое; в деня, когато поразих всяко първородно в Египетската земя, Аз осветих за Себе Си всяко първородно в Израиля, и човек и животно; Мои ще бъдат. Аз съм Иеова.
Числа 10:10
И на увеселителните си дни, и на празниците си, и на новолунията си да свирите с тръбите над всеизгарянията си и над примирителните си жертви; и това ще ви бъде за спомен пред вашия Бог. Аз съм Иеова вашият Бог.
Числа 14:16
Понеже не можа Иеова да въведе тия люде в земята, за която им се кле, за това ги погуби в пустинята.
Числа 15:41
Аз съм Господ вашият Бог, Който ви изведох из Египетската земя, за да ви бъда Бог. Аз съм Иеова вашият Бог.
Числа 35:34
Ни един от вас да не осквернява земята, в която живеете, всред която Аз обитавам; защото Аз Иеова обитавам всред израилтяните.
Второзаконие 3:24
Господи Иеова, Ти си почнал да показваш на слугата Си величието Си и крепката Си ръка; защото кой е тоя бог, на небето или на земята, който може да работи, както Ти работиш и според Твоите мощни дела?
Второзаконие 4:7
Защото кой народ е толкова велик щото да има бог тъй близо при себе си, колкото е Иеова нашият Бог близо при нас всеки път, когато Го призоваваме?
Второзаконие 4:35
На тебе се даде да видиш това, за да познаеш, че Иеова, Той е Бог, и няма друг освен Него.
Второзаконие 4:39
Познай, прочее, днес и вложи в сърцето си, че Иеова е Бог на небето горе и на земята долу; няма друг.
Второзаконие 5:6
Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.
Второзаконие 6:4
Слушай, Израилю; Иеова нашият Бог е един Господ;
Второзаконие 9:3
Знай, прочее, днес, че Иеова твоят Бог е, Който върви пред тебе; като огън пояждащ Той ще ги изтреби и ще ги свали пред тебе; така ще ги изгониш и скоро ще ги погубиш, според както Господ ти каза.
Второзаконие 9:26
Молех се Господу, като казвах: Господи Иеова, не изтребвай людете Си и наследството, което си изкупил с величието Си и което си извел из Египет със силна ръка.
Второзаконие 10:17
Защото Иеова вашият Бог е Бог на боговете и Господ на господарите, великият, мощният и страшният Бог, Който не гледа на лице, нито приема дар;
Второзаконие 13:18
ако послушаш гласа на Иеова твоя Бог, да пазиш всичките Му заповеди, които днес ти заповядвам, да вършиш това, което е право пред Господа твоя Бог.
Второзаконие 26:17
Днес ти си заявил, че Иеова е твоят Бог и, че ще ходиш в Неговите пътища, ще пазиш повеленията Му, заповедите Му и съдбите Му и ще слушаш Неговия глас;
Второзаконие 28:58
Ако не внимаваш да изпълняваш всичките думи на тоя закон, които са написани в тая книга, и не се боиш от това славно и страшно име ИЕОВА ТВОЯ БОГ,
Исус Навин 3:13
И щом стъпят във водата на Иордан стъпалата на нозете на свещениците, които носят ковчега на Иеова, Господа на целия свят, Иорданската вода, водата, която слиза от горе, ще се раздели и ще застане на куп.
Исус Навин 7:7
И рече Исус: Ах! Господи Иеова, защо преведе тия люде през Иордан, за да ни предадеш в ръцете на аморейците да ни погубят? О да бяхме били доволни да си седим оттатък Иордан!
Исус Навин 9:9
А те му казаха: От много далечна земя дойдоха слугите ви поради името на Иеова твоя Бог; защото чухме славата Му и всичко що извършил в Египет,
Исус Навин 9:24
А те в отговор на Исуса казаха: Понеже слугите бяха добре предизвестени за онова, което Иеова твоят Бог заповядал на слугата Си Моисея, да ви даде цялата земя, и да изтреби от пред вас всичките жители на земята, за това много се уплашихме от вас за живота си, и сторихме това нещо.
Исус Навин 22:22
Могъщият Бог Иеова, могъщият Бог Иеова, Той знае, и Израил сам ще узнае; ако сме сторили това за отстъпление, или за престъпление против Господа, то не ни избавяй, Господи, днес.
Исус Навин 22:34
И рувимците и гадците наименуваха олтара така: Той е свидетелство помежду ни, че Иеова е Бог.
Съдии 6:22
И като видя Гедеон, че това бе ангел Господен, Гедеон каза: Горко ми, Господи Иеова! защото видях ангела Господен лице с лице.
Съдии 6:24
И Гедеон издигна там олтар на Господа и нарече го Иеова-шалом; той е до днес в Офра на авиезерците.
Съдии 11:24
Не ще ли притежаваш онова, което твоят бог Хамос ти дава да притежаваш? Също и ние ще притежаваме земите на всички, които Иеова нашият Бог е изгонил отпред нас.
Съдии 16:28
Тогава Самсон извика към Господа, казвайки: Господи Иеова, помни ме, моля; и подкрепи ме, моля, само тоя път, Боже, за да отмъстя поне еднъж на филистимците за двете си очи.
2 Царе 7:18
Тогава цар Давид влезе та седна пред Господа и рече: Кой съм аз, Господи Иеова, и какъв е моят дом, та си ме довел до това положение?
2 Царе 7:19
Но даже и това бе малко пред очите Ти, Господи Иеова; а Ти си говорил още за едно дълго бъдеще за дома на слугата Си, и даваш това като закон на човеците, Господи Иеова!
2 Царе 7:20
И какво повече може да Ти рече Давид? защото Ти, Господи Иеова, познаваш слугата Си.
2 Царе 7:28
И сега, Господи Иеова, Ти си Бог, и думите Ти са истинни, и Ти си обещал тия блага на слугата Си;
2 Царе 7:29
сега, прочее, благоволи да благословиш дома на слугата Си, за да пребъдва пред Тебе до века; защото Ти, Господи Иеова, Си говорил тия неща, и под Твоето благословение нека бъде благословен до века домът на слугата Ти.
3 Царе 2:26
А на свещеника Авиатара царят каза: Иди в Анатот, на нивите си, защото заслужаваш смърт; но няма сега да те умъртвя, понеже ти си носил ковчега на Господа Иеова пред баща ми Давида, и понеже си страдал всичко, което е страдал и баща ми.
3 Царе 8:53
защото Ти, Господи Иеова, си ги отделил от всичките племена на света, за да бъдат Твое наследство, според както говори чрез слугата Си Моисея, когато изведе бащите ни из Египет.
3 Царе 8:60
така щото всичките племена на света да познаят, че Иеова Той е Бог; няма друг.
3 Царе 18:21
Тогава Илия дойде при всичките люде та рече: До кога ще се колебаете между две мнения? Иеова, ако е Бог, следвайте Го; но ако е Ваал, следвайте него. А людете не му отговориха ни дума.
3 Царе 18:39
И всичките люде, когато видяха това, паднаха на лицата си и рекоха: Иеова, Той е Бог; Иеова, Той е Бог.
3 Царе 20:28
Тогава Божият човек дойде та говори на Израилевия цар, казвайки: Така говори Господ, понеже сирийците рекоха: Иеова е Бог на планините, а не Бог на долините, затова ще предам в ръката ти цялото това голямо множество; и ще познаете, че Аз съм Иеова.
4 Царе 10:23
Тогава Ииуй и Ионадав, Рихавовият син, влязоха във Вааловото капище; и рече на Вааловите служители: Прегледайте и внимавайте да няма някой между вас някой от слугите на Иеова, но да бъдат само служители на Ваала.
4 Царе 18:35
Кои измежду всичките богове на разните страни са избавили земята си от моята ръка, та да избави Иеова Ерусалим от ръката ми?
2 Летописи 13:10
А колкото за нас, Иеова е нашият Бог, и ние не Го оставяме; и ние имаме за свещеници, които служат Господу, Ааронови потомци и левитите на службата им,
2 Летописи 36:23
Така казва персийският цар Кир: Небесният Бог Иеова ми е дал всичките царства на света; и Той ми е заръчал да Му построя дом в Ерусалим, който е в Юда. Прочее, който между вас, от всичките Негови люде, е наклонен, Иеова неговият Бог да бъде с него, нека възлезе.
Ездра 1:2
Така казва персийският цар Кир: Небесният Бог Иеова ми е дал всичките царства на света; и Той ми е заръчал да Му построя дом в Ерусалим, който е в Юда.
Ездра 1:3
Прочее, който между вас, от всичките Негови люде, е наклонен, неговият Бог да бъде с него, нека възлезе в Ерусалим, който е в Юда, и нека построи на Иеова Израилевият Бог (Той е Бог) дома, който е в Ерусалим.
Неемия 10:29
присъединиха се към братята си, големците си, и постъпиха в заклинание и клетва да ходят по Божия закон, който бе даден чрез Божия слуга Моисея, и да пазят и вършат всичките заповеди на Иеова нашия Господ, съдбите Му и повеленията Му;
Псалми 8:1
За първия певец на гетския инструмент. Давидов псалом. Иеова, Господи наш, Колко е превъзходно Твоето име по цялата земя; Ти си поставил славата Си над небесата.
Псалми 8:9
Иеова, Господи наш, Колко е превъзходно Твоето име по цялата земя!
Псалми 16:4
Скърбите на ония, които заменят Иеова с друг бог, ще се умножат; Аз не ща да принеса техните от кръв възлияния. Нито ще взема в устните си имената на боговете им.
Псалми 50:1
Асафов псалом. Господ Бог Иеова е говорил и призовал земята От изгряването на слънцето до захождането му.
Псалми 68:4
Пейте Богу, пейте хваление на името Му; Пригответе друм за Онзи, Който се вози през пустините: Иеова е името Му, и радвайте се пред Него.
Псалми 68:18
Възлязъл си на високо; пленил си пленници; Взел си в дар човеци, даже и непокорните, За да обитаваш като Господ Иеова.
Псалми 68:20
Бог е за нас Бог избавител, И на Господа Иеова принадлежи отърваването на смъртта.
Псалми 69:6
Господи Иеова на Силите, да се не посрамят покрай мене ония, които Те чакат; Боже Израилев, да се не опозорят покрай мене ония, които Те търсят.
Псалми 71:5
Защото Ти, Господи Иеова, си моя надежда; На Тебе съм уповавал от младостта си.
Псалми 71:16
Ще дойда и ще хваля мощните дела на Господа Иеова. Ще спомням Твоята правда, само Твоята.
цитирай
50. анонимен - Вече става забавно. (Ето една малка ...
29.11.2010 16:08
Вече става забавно. (Ето една малка справка, има и много други статии, хиляди са http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b1/Tetragrammaton-related-Masoretic-vowel-points.png).

Браво брате, страхотно, убеди ме, щом в твоята Библия Пише за Йеова! (Разбира се на иврит не пише Йехова, ама какво да се прави;-).

Я виж, а в моята пише за Святият Дух - Бог!

Матей 28:19 И така, идете и създавайте ученици измежду всички народи, и ги кръщавайте в името на Отца и Сина, и Святия Дух,

В името пише!

38. Ако някой вярва в Мене, реки от жива вода ще потекат от утробата му, както казва Писанието.
39. А това каза за Духа, Когото вярващите в Него щяха да приемат; защото Святият Дух още не бе даден, понеже Исус още не бе се прославил.

Йоан 15:26 26. А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, Който изхожда от Отца, Той ще свидетелства за Мене.

Интересно, Святият Дух изхожда от Отца, а похули ли го човек, наказанието е по голямо дори от похулването на Божия Син!

Матей 12:32 32. И ако някой каже дума против Човешкия Син, ще му се прости; но ако някой каже дума против Святия Дух, няма да му се прости - нито в този свят, нито в бъдещия.

И в Марка:

Истина ви казвам, че всички грехове на човешкия род ще бъдат простени и всички хули, с които биха богохулствали;
29. но ако някой похули Святия Дух, за него няма прошка довека, а е виновен за вечен грях.

Интересно, какъв е този Свят Дух, който има и Ум, изхожда от Отец... - ангел - не, никой не може да се покланя пред Бога чрез ангел, а е ясно разграничен от Бог Отец (понеже Бог Отец познава този Утешител) и от Сина.

Римляни 8:27 а Този, Който изпитва сърцата, знае какъв е умът на Духа, защото Той ходатайства за светиите по Божията воля.

1 Петрово 1:2 избрани по предузнанието на Бога Отца, чрез освещението на Духа, за да сте послушни и да бъдете поръсени с кръвта на Исус Христос; благодат и мир да ви се умножи.

Ами ето, добре че е Библията. :-D.
цитирай
51. bojiislujitel - Значи, брате-мисля, че си брат-...
29.11.2010 17:29
Значи, брате-мисля, че си брат-дискусията става безмислена ако ти не можеш да разбереш дори и какво те питам! Зададох ти три въпроса-ти не си и не можеш да отговориш и на един от тях. Нека да не пълним блога с цитати които си остават неразбрани!
Ти си цитирал това: Матей 28:19 И така, идете и създавайте ученици измежду всички народи, и ги кръщавайте в името на Отца и Сина, и Святия Дух,

Четеш и не разбираш дори какво четеш-в едно изречение!!! Къде видя точно в това изречение "Бог Светият Дух"?

А това, което ти представих по Библията-та ти дори и не знаеш, какво е Иехова и какво означава. Потърси за да видиш сам.
Сега-зададох ти три въпроса-ако можеш да отговориш ясно и точно по тях, ще продължим дискусията-ако не-спирам да дистукирам с тебе, защото няма смисъл! И ако продължаваш да пишеш по темата-което не ти е ясно и изобщо никога не ти е било ясно-ще трия това, което пишеш! Аз съм много толерантен, но не търпя глупостта и лъжите в името на Бога.
И ако си така добър да ми отговориш ясно и точно на трите въпроса-след това ще ти покажа какво е значението на това, което си цитирал от Бибилята и че няма ама нищо общо с това, което ти си мислиш.
А защо тази тема за янколко дена бе прочетена от толкова много хора и толкова много отзиви? Защото лъжата за Троицата е една от най-финните и вие вярвате в нея! Защо вярвате-защото не търсите истината, но сте обикнали лъжата! Това е факта и не го откривам за първи път... Но никой лъжа не е от истината! Представих Библията по този въпрос-мога да представя още много-много стихове от Библията доказващи, че има само двама-Бог-Отец и Бог-Син! Но каква полза за тези дето са обикнали лъжата? Те са се запътили към огненото езеро и не желаят и да знаят, че отиват там...

Ако искаш и можеш-отговори ми на трите въпроса! Ако не можеш-не пълни темата с глупости!
цитирай
52. анонимен - Виж, Триединството (което дори не е ...
30.11.2010 11:09
Виж, Триединството (което дори не е учение, то е неразривна част от Християнството и без това, не можем да говорим за Християнство въобще) е нещо, за което са говорили още апостолите, учениците им и т.н. както и открих текстове за това, стотици години преди римокатолоцизма, което автоматично прави заглавието ти лъжовно и ето сега знаеш, че е лъжа.

И както казах, проблема ти е на първо място с Бог, с Библията, с Апостолите.

И на друго място видях как си интерпретираш иди ми дойди ми неща, които Павел е написал ясно, например за закона и се опитваш да заобиколиш нещата, написани от него, с думи като "може ли пророк да отмени нещо от Бога" - Павел нещо се е объркал демек,

което ми подсказва, че самата ти постановка не е вярна, от там всяко нещо се изкривява. Ти избирателно си четеш и нагаждаш. Отхвърляйки и съмнявайки се се изпълнява това слово от Йоана:

"1 Йоаново 4:6 Ние сме от Бога; който познава Бога, нас слуша; който не е от Бога, не ни слуша. По това разпознаваме духа на истината и духа на заблудата."

Проблема ти е, че си интерпретираш както си искаш, дадох ти достатъчно доказателства, СЪЖАЛЯВАМ, че те не потвърждават лъжовната ти теза. Не не съжалявам, радвам се, че такова безумие не е истина.

Светият Дух, който произхожда от Отца, не е сътворен, за който Исус казва, че няма да се прости хула против Него. А Исус е Бог. ;-). Който има уши...

Интересно е Триединството и във следният евангелски епизод, където Йоан покръства Исус и Духа Святий слиза като Гълъб, а отгоре Отец потвърждава: Ето това е Моят Син.

Който има уши, сърце и е от Духа, ще разбере, който не, то както сам Исус е казал:

" 12. Ако за земните работи ви говорих и не вярвате, как ще повярвате, ако ви говоря за небесните?"

За който е Горен, триединството е нещо естествено, за който не - е трудно и мъчно слово.

И така, не мисля да споря повече, Бог е изявил истината чрез учениците си, Откровенията си. Който ги слуша е от Бога, който не не е от истината.
цитирай
53. анонимен - 3867
30.11.2010 13:41
какво ознчава ТОВА, че 52 коментара от които 40 човека ти казват че си еретик ако не изповядваш БИБЛЕЙСКАТА доктрина за ТРОИЦАТА?

това което прави ТРОИЧНОСТТА на БОГА ИСТИНА е ИСТИНАТА, т.е. БОЖИЕТО СЛОВО

както ти сам писа в друг пост и ТРОИЦАТА и ГРАБВАНЕТО на ЦЪРКВАТА са ясно описано в Новия завет. вярвано и документирано от църковните отци и изповядвано и очаквано от ранната църква :)

това че почти ВСИЧКИ евангелисти в България вярват в грабването пък означава че е достоверна доктрина която е приета от църквата като цяло с изключение на няколко еретика като теб които не признават върховенството на Бог-все-троица, не ходят на църква - защото са себедостатъчни, не дават десятъци и крадат от Бога, не вярват в свободна воля защото нямат такава и така себеволно обричат себе си и дома си на АДА; това е което една такава статистика означава. Това е самата истина :)
цитирай
54. bojiislujitel - Сега-зададох три въпроса-ако н...
30.11.2010 17:50
Сега-зададох три въпроса-ако някой дето все още защитава лъжите за Троицата може-нека им отговори! Иначе започвам да трия! Последно предупреждение!

Второ-към последният брат или сестра: Това било описано в Бибилята-онова било описано, но като ви попитам да ми дадете дериктно стиховете описващи именно това и онова-стопявате се като снега в лятото... Къде са ви големите доказателства от Библията? Нали поисках едно само изречение в което да пише "Бог Светият Дух"!! Ето ви сега-искам и едно изречение в което да пише, че Исус Христос ще дойде за да "грабне" църквата си на третото небе! По едно изречение-иначе като не можете да ми представите изречението-няма какво да пишете! Ще ви трия!! Защото това не е блог да обсъждаме, кой съм аз и коя е Църквата на Бога-ако до сега не ви е ясно това-няма и да ви се изясни!
А и още нещо: Ной беше единственият праведен, поради когото днес всички ние сме живи! За това ама никак не ме интересува, ако ще и 6 милиарда души да дойдат и да ми кажат, че съм еретик, за да защитят лъжите в които вярват!! Аз служа на Бога и не ме интересуват нито похвали, нито критики от човеци дето нямат и понятие още, кой е Исус Христос!

И така-ако някой може да отговори на няколкото ми въпроса точно и ясно по Библията-без излишни приказки-моля да заповяда! Ако искате да пишете неща нямащи нищо общо с темата но чешещи вашето лично его-ще ви трия! Истината не е за всички! Само тези дето имат отворено съзнание и са честни-само те ще чуят Бога и ще отворят съзнанието си!
цитирай
55. bojiislujitel - Ккато вече изяснихме-Троицата не ...
30.11.2010 18:09
Ккато вече изяснихме-Троицата не идва в началото си от Римските католици-част от които сте и всички вие... Съвсем не-те просто са приели и тази и още много други лъжи от Империите преди тях-та чак от Вавилон на Нимрод! И по това няма и спор.
Но това, че не идват точно от Римските католици и не те са измислили тези лъжи съвсем не ги прави да са истина! Защото никоя лъжа не е от истината!

Сега-след като уточних това-нека не се връщаме на него, но на въпросите дето зададох. Ако разбира се някой може да им отговори-по Библията!!

И още нещо, сестри и братя-никак не се впечатлявам от човешката злоба, омраза към тези дето мислят различно от вас-а може би точно те знаят истината-а и други подобни "харни" чувства дето някои наричащи себе си християни така много обичат да показват навсякъде, понеже тези чувства препълват сърцата им! Та молим да не се абите!
цитирай
56. анонимен - :-)
30.11.2010 19:13
Апостолите и техните ученици са първите говорещи за Светата Троица.

Това е ФАКТ.От там нататък, просто може да си умуваш колкото искаш!Това им е открито от Христос, както виждаме от Библията, която те същите тези със Светата Троица са ти дали и Библията.

:-).

И не се превъзнасяй толкова, не си мъченик на вярата, а на глупостта и лъжеучението.

Иначе аз съм съгласен със твърдението ти за грабването, че интерпретацията на това грабване е доста погрешна, но това е нещо много различно от Светата Троица, което е есенцията на нашият Триединен Бог, както и показах от различни цитати от Библията, където пише ясно в Името на Отца, Сина и Светият Дух. Защо е сложен Светият Дух наравно с Двете Лица на Бога? Ами защото е Третото Лице, срещу което хула няма да се прости.
цитирай
57. bojiislujitel - Значи-за "грабването" ...
30.11.2010 19:20
Значи-за "грабването" си съгласен, че не е в Библията, но за Троицата не си?...
За първото си съгласен, защото си изследвал малко повече. Ха сега изследвай и за второто и ще се съгласиш и за него! Всеки сам трябва да намери докказателството за себе си, брате!
Не-изобщо не съм мъченик-и не си го и помислям! Но се изразих ясно-явно четеш от тук-от там и за това и не разбираш каквото ти пишат-ако не можете да ми отговорите ва няколкото въпроса от Библията-дискусията е приключена! Ето, че ти отново писа без да кажеш почти нищо! Защото съм обяснил мисля ясно що се касае до "и кръщавайте ги в името на Отец и Сина и Свутият Дух" Дори самият факт, че Отец и Исус Христос са отделни личности би трябвало вече да ти говори, но ти трудно чуваш и за това и не разбираш! Ха започни си от там-нито Отец е име, нито Сина е име, нито пък Светият Дух е име!
Нямаш един Бог в три лица-това дори и не можеш да го обясниш що за идея е...-една от най-големите лъжи във вашата религия дето наричате християнство и няма нищо общо с Христос.

Трите ми въпроса-какво стана с тях? Пак ли да ги пиша?
цитирай
58. bojiislujitel - Взе да ми омръзва да споря с хора к...
30.11.2010 19:28
Взе да ми омръзва да споря с хора които нямат и понятие от Библията, приемат една част от нея-а друга отхвърлят, като дори и не разбират, че ако не сме по Писанията-Старият Завет и по Свидетелствата-Новият Завет, няма истина в нас (Исаия ви го казва това-но кой беше Исаия...)-дори да не говорим, че същите тези хора едва ли имат и понятие на кое му казват "Писанията" а и още по-малко знаят как се държи един дето се е обявил за християнин!
За това предлагам на следващият, дето "ще ме упътва в пътя" да направи следното: взимаш стих от тези дето съм представил в урока заедно с обяснението към него и го опровергаваш от Библията ама така, че да няма никакво съмнение-след логична обосновка разбира се! Иначе такива празни изказвания в защита на празна кауза създадена да лъже човеците за да им отнеме делът от Царството с измама-а те и не могат да се усетят защо и как ги лъжат-съм им се нагледал за много години вече и не ми е интересно!

По-ясно от това дето ви предлагам-здраве му кажи!
А с мъртъвци не говоря! Който иска да си прави извода!
цитирай
59. анонимен - А
01.12.2010 10:12
Цензурираш неудобните мнения? ;-).

Нищо, нещата въпреки това станаха ясни като бял ден, на кой какъв дух му говори.

цитирай
60. анонимен - За мене няма неудобни мнения! Не ...
01.12.2010 14:38
За мене няма неудобни мнения! Не търпя обаче заяждания които нямат нищо зад тях освен злоба и омраза! Предложих да обсъдим всичко дето съм представил от Библията едно по едно и така да видим-вярно ли е или не е! И все още чакам някой да ми покаже, че греша-ако греша! И ако не можете-така или иначе ще замълчите-а какво по-голямо доказателство от това, че сте вярвали в лъжи?!!
цитирай
61. анонимен - ами
02.12.2010 00:54
Ами като ти покажем, че грешиш ти просто ни триеш мненията!
цитирай
62. анонимен - А.
02.12.2010 09:28
Така е, пък и "лъжите" за Светата Троица са от Апостолите. А както гледам, той и тях ги е преценил - например е решил, че Павел е сгрешил, но такова неща в Библията не пише.
цитирай
63. bojiislujitel - Сестри и братя-не трия нищо, което ...
02.12.2010 14:52
Сестри и братя-не трия нищо, което доказва нещо!!! Вие не пишете в тази тема за да докажете това, което твърдите-ако пишехте за да докажете-щяхте да представите Библията и то точно във връзка с това, което твърдите-точно както аз съм направил! Нещо повече-щяхте да вземете стиховете и обясненията към тях едно по едно от темата дето съм представил и да ги опровергаете-чрез Библията! И ви предложих това нещо и не веднъж!! Но не-вие искате да покажете, аз кой съм-аз не съм от никакво значение! Аз съм Г-н никой!! И вече писах и на друго място-няма значение кой съм аз-има значение кого и какво представям. Аз нямам своя доктрина-свои учения! Нито пък се интересувам от нечии такива-че да се опитвам да ги защищавам! Вижте темите-ако е свързано пряко с Библията-това и представям! Самият факт, че съм представил 100 теми, но именно тази предизвиква такъв "успех" би трябвало да ви говори нещо. Защо тази тема предизвиква такава реакция? Причината е съвсем ясна-за тези които искат да я видят: защото както вече писах-лъжата за Троицата е една от най-големите лъжи на религията наречена Християнство. Не-съвсем не е единствената лъжа-има много и някои сме ги представили, но има и още. И ще ги представим, но ви гарантирам-само избраните ще ги видят и разберат, че са точно това-лъжи!
А всеки може да си вярва в каквото пожелае-накрая се проверява дали е било истината или са били лъжи-а лъжите не водят на добро място!
И така-който желае нека ми покаже, ако греша-къде греша! Взимате стих от това, което съм представил заедно с обясненията и го опровергавате-чрез Библията! Защото вие може да си мислите едно-аз друго, но когато става въпрос за Божието Слово-нашето мнение няма ама никакво значение!!

Що се касае до апостолите-апостолите винаги са били наясно, кой е Отец, кой е Сина и кой е светият дух! Вие изопачавате дори и Новият Завет-за ваша погибел! Никой от апостолите не е и помислял за Троици!

Вие сте
цитирай
64. анонимен - А.
02.12.2010 16:25
Не знам за апостолите, ама ти вече тях ги цензурира относно закона, кой знае още кое ще изкривиш от Словото.

Интересно, как се оправдаваш за Павел, индиректно било.

Лицемер.
цитирай
65. bojiislujitel - И разбира се това е голямото ти до...
02.12.2010 16:47
И разбира се това е голямото ти доказателство? Е как да не те трия сега-ти си в моят "дом"! И ми казваш какво аз да правя в моя дом! Ти наясно ли си със значението на думата "лицемер" дори?
Но няма да те изтрия-всеки нека види и сам предцени! Винаги е имало хора дето са ритали против Божието Слово-и днес е така! Но техният край не е за завиждане...
цитирай
66. анонимен - Не мога да не се намеся
02.12.2010 19:12
Ще си позволя да вляза в "твоят дом", защото си ме поканил с въпросите си.
Първо исках да те попитам след като толкова парадираш с Божието Слово, че го изпълняваш и учиш другите да го изпълняват, като ги заплашваш с "край, който не е за завиждане", защо ти си позволяваш да Го нарушаваш, като наричаш участници в дискусията, цитирам:"тъпаци".
Нима незнаеш думите на Христос като предупреждение към непокорните:
"Mat 5:22 А пък Аз ви казвам, че всеки, който се гневи на брата си [без причина], излага се на съд; и който рече на брата си Рака(Безделниче), излага се на Синедриона; а който му рече: Бунтовни безумецо, излага се на огнения пъкъл."
или не ти пука дали ще си от рода на непокорните...
Нима не виждаш, че отношението ти не е по Словото, което толкова усърдно защитаваш.
Толкова стихове бяха цитирани а като чели ти умишлено ги подминаваше само и само спор да става или ума ти е замъглен от нещо та не можеш да видиш, че на всеки твой въпрос ти се отговаряше подобаващо и дори с усмивки-:) и намигвания-;), които никаде в твоите коментари не срещнах(не че е задължително но показва отношение на доброжелателство).
Да може би израза, който толкова желаеш да ти се цитира:"Святият Дух е Бог", не се среша, но това не упровергава тезата, че Той е личност за Която се говори напълно отделно. Например:
Joh 14:16 И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века.
"Друг" на гръцки означава "друг от същият вид" или от вида на Христос или като Него или както Той е бил с апостолите така и Св. Дух ще бъде с нас.
Още:
Joh 14:26 А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.
Забележи, че Св. Дух е различно от Отец и Сина и същевремено никой ангел не може да се каже, че изхожда от Отца...
Той е отделна личност, която Христос цитира заедно със Себе Си и с Отца...
цитирай
67. анонимен - Продължение
02.12.2010 19:23
Още:
Joh 15:26 А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене.
Ако Духът е Словото, То вече беше на Земята чрез Христос, защо трябва Христос да се възнася, че пак да се праща Словото...Малко абсурдно...
Joh 16:7 Обаче Аз ви казвам истината, за вас е по-добре да отида Аз, защото, ако не отида, Утешителят няма да дойде на вас; но ако отида, ще ви го изпратя.
Не е ли по-добре да се съгласиш, че това е една мистерия, която дори и да не разбираме напълно единствено смиреното решение и признание, което трябва да направим е, че сме ограничени в човешкото си мъдруване...Толкова ли ти е трудно да се смириш или мослиш, че всичко ти е ясно?
А колкото до този толкова любим на тебе израз"Св. Дух е Бог", ако ми позволиш ще цитирам нещо много близко, да не кажа почти означаващо това, което толкова силно желаеш да намериш(дано си искрен в сърцето си, за да го разбереш, а не предубедено да го подминеш)
Act 5:3 А Петър, рече: Анание, защо изпълни Сатана сърцето ти, да излъжеш Светия Дух и да задържиш от цената на нивата?
Act 5:4 Додето стоеше непродадена не беше ли твоя? И след като се не бяха ли патите в твоя власт? Защо си намислил това нещо в сърцето си? Не си излъгал човеци, но Бога.
Прави ли ти впечатление паралела на Петър между "Св.Дух" и "Бога"...
Ако и това не ти отвори очите наистина мисля, че "гледаш но не виждаш"...
Моля да бъда извинен ако съм те засегнал, не това е била целта ми!
цитирай
68. bojiislujitel - Брате-мисля, че си мъж. Сега-пъ...
02.12.2010 19:36
Брате-мисля, че си мъж.
Сега-първото нещо, което трябва да направиш е, да ми покажеш точно къде съм писал за някого, че е "тъпак"! Аз зная прекрасно на кого какво съм писал и защо. А ти ако си следил от началото развитието на темата, щеше да знаеш, че тук се явиха някои които просто не знаят как да се държат в обществото! Това съм писал-напълно вярно, защото е факта. И не съм лицемер, че да се правя, че вали дъжд когато ме плюят!! Изтрих само това, което трябваше да бъде изтрито!
Сега-не съм се гневил ни най-малко на никого!!! От години пиша по форуми и къде ли не и съм свикнал да не им се гневя изобщо. Просто взех отношение според фактите и каквото трябваше да бъде. Ето например за тебе-казвам добре дошъл на моя блог!! И ще се радвам да дискутираме всичко и по тази и по всяка една тема тук с тебе. Защото разбирам, че си културен човек.
Библията ни казва в Притчите ето това: Притчи 1:22
Глупави, до кога ще обичате глупостта? Присмивачите до кога ще се наслаждават на присмивките си, И безумните ще мразят знанието?
И поведението им беше точно такова! Е-както и ти виждаш-Господ им го казва...
Сега-ти цитираш стихове от Бибилята-чудесно, но би ли ми обяснил нещо-ангелите личности ли са? Хайде от тук да започнем, за да достигнем заедно до истината! А нарочно за сега не искам да показвам какво означават другите стихове дето представяш-ако търсиш истината-ще я намерим заедно. И мнозина цитираха същите стихове, но излиза, че никой от вас не ги разбира... Защото има хора които знаят Библията на изуст-не знаят какво означава обаче това, което цитират!
И така-виж какъв лек въпрос: ангелите личности ли са или не са?! От отговора ти сега само зависи дали ще продължим дискусията или не-но ти обещавам, че ако я продължим и си честен-ще научиш неща дето и не си предполагал, че са така.
цитирай
69. bojiislujitel - Сестри и братя, Отворил съм вече 100 ...
02.12.2010 19:51
Сестри и братя,

Отворил съм вече 100 теми на моя блог. Теми които обхващат твърде много неща от Библията и живота ни като хриситяни, както и живота въобще. Прави ли ви впечатление, че тези теми никога почти никой не ги и "пипа" и не пише нищо по казаното в тях, с някои само изключения. Защо мислите е така? Ще ви кажа-защото нищо не знаете по представеното в темите-тоест, по Библията... Точно така, сестри и братя християни! Вие мислите, че познавате Бог и Божието Слово, но факта е, че познавате лъжите на лъжците които мислите е християнството. Съвсем не е! Но защо тогава пишете така много в тази именно тема? Защото мислите, че тя ви е ясна... Факта е, че изобщо не ви е ясно дори каквото съм представил тук. Вие мислите, че знаете за Бога и познавате и Светият Дух-е как тогава не вършите нищо от това, което Светият Дух ви нарежда? Кой от вас ще има смелостта-защото всичко се пише в книгата на възпоминанията-да ми каже, че Светият Дух им казва да не пазят Законите на Бога? Хайде-разбирате ли какво ви казвам?!! Уж имате Светият Дух-нищо нямате, но това е друг въпрос-как тогава не пазите всичко, което Светият Дух ви нарежда? Нито съботата пазите, нито изобщо Законите на Бога, ни Диетичен Закон, ни Божиите Празници, но тогава какъв дух имате? Мисля отговора се налага сам...
И така-пишете тук и цитирате Библията и става ясно само едно: дори и това, което цитирате не ви е ясно за какво се отнася! И да ви кажа ли защо не ви е ясно? Защото сте повярвали и на лъжата, че Старият Завет вече не е валиден-вие сте "Новозаветни"... И поради това ни Нов, ни Стар Завет изобщо ви е ясен!
Някои от вас представят Утешителят за който говореше Исус, че ще прати след като отиде при Отец. Добре-Утешителят е Светият Дух-Бог Светият Дух, както вие си мислите. Първият въпрос-е как така Исус ви казва, че хулата против Утешителят няма да се прости, но хулата против Исус ще ви се прости, и в същото време очевидно Исус е по-голям от Утешителят, защото той е, който го праща!
Следва...
цитирай
70. bojiislujitel - После-Утешителят ще ви научи на ...
02.12.2010 20:00
После-Утешителят ще ви научи на всичко, което трябва да вършите-по Бога. Е как тогава след като имате Светият Дух, всичко, дето вършите е противоположно на това, което Бог е заповядал в Библията?

Сестри и братя-направо съм шашнат-ама наистина ли не ви е ясно, какви ги пишете и говорите? Наистина ли? Трудно ми е да го повярвам, но явно е факта! И какво да се очудвам-някой като вас ми беше писал, че Сатана е богът на Старият Завет... Точно така-такива дето наричат себе си християни, както и вие наричате себе си.
Възможно ли е Бог-Светият Дух-Утешителят де, както вие го мислите без дори и да се замисляте в какво вярвате, да ви учи, че Закона е прикован на кръста с Исус и вече няма Закони? Че вече можете да ядете всичко, щото Павел уж бил ви казал, че Диетичният Закон вече е отпаднал, че можете да си пазите всеки пагански празник като Коледата и Великдена и да твърдите, че го правите за Бога?
ДСестри и братя-страхувам се за вас-че наистина ще достигнете съдбата на неправедните за които пише в Библията и някои от вас обичат да цитират-което означава, че те си въобразяват, че са праведни, а дори и не знаят, че единствената разлика между праведен и неправеде е... Закона-която съдба ще е в огненото езеро. А то, сестри и братя е вечно и попадналите там са вечно живи. Е, ако искате не вярвайте-ще се наложи да го повярвате щете или не щете.

И така-питам се: наистина ли не се замисляте кое как е, но цитирате неща които директно ви обвиняват пред Бога?
Кажете ми-кой от вас изобщо прочете цялата тема? Явно никой от вас, дето скачате против Божието Слово! Защото вече ви казах-представил съм стиховете и обясненията към тях-нищо мое, чиста логика! Що никой не взе тези стихове един по един и със съответната любов на християнин/ка, да ми обясни колко много греша във всеки един от тях като ми представи Библията по въпроса?
Ще ви открия една тайна-колкото и да "подскачате", нито един от вас няма дори и знанието по Библията, за да знае, че не трябва да се меси в тази тема!
цитирай
71. анонимен - Ето това, за което ти е трудно да си ...
02.12.2010 20:14
Ето това, за което ти е трудно да си спомниш:
17. bojiislujitel - Кое не моше да разбереш, брате/с...
25.11 18:43
Кое не моше да разбереш, брате/сестро? Казах ти-дай цитат от Библията-или цитати, доказващи твоята теза! Кое не ти е ясно?
Хайде-много обичам такива дискусии-чакам те!
А това, че продължаваш да си простак-вече казах-ще те трия! Ти си избираш-искаш да си останеш глупав-не е мой проблема, но не парадирай с глупостта си тук!
Но аз не съм тук, за да те съдя, само констатирам, че не желая този дух, с който говориш(дори и да си мислиш, че е Св.Дух, чрез, който пазиш закона и всичко от Библията)
Относно това дали ангелите са личности-да, но те не са в лоното на Отца и не ИЗХОЖДАТ от Него а са служебни духове, които са изпратени от Него.
Единствено Сина и Духа изхождат от лоното на Отца, защото са част от Божеството.
Не виждаш ли от стиховете и най-вече от гръцкоят текст, че Христос обеща "друг" като Него на Земята, токато Той от дясно на Славата.
Но това е мистерия, за която немога да кажа, че се разбира напълно(а и не е необходимо). Просто тук е нужно смирение!!!
цитирай
72. bojiislujitel - По първото, което читираш-къде ...
02.12.2010 20:57
По първото, което читираш-къде намери думата "тъпаци", за която беше сигурен, че съм употребил? Е-какво се получи сега: клеветиш ме, брате! Нали знаеш, че така нарушаваш една от Заповедите на Закона и така-нарушаваш всичките? Какво става с неправедните-тези, дето нарушават Закона на Бога?... Ти сам си отговори.
А простака си е простак и ако не бях изтрил това, което беше писано тук-щях да ти го представя.

Сега-нито пък аз съм тук за да съдя някого-представям истината както е и това е всичко! Който разбрал-разбрал! Не налагам на никого нищо! Да виждаш да налагам на някого мнението си или дори Библията-не!
А сега-гарантирам, че не си и прочел това, което ти писах-лично до тебе беше! Е как искаш да разговаряме? Ти си като онзи, дето гледал жирафа за половин час и накрая заключил "Е нема такова животно!"!!! Какво да ти кажа повече-ти мислиш, че знаеш, но не ми отговори на нищо от това, дето те питах. Аз пък трябва да се съглася с нещо, дето ти, който вярваш в него дори и не можеш го обясни... Доста смешно-не мислиш ли? Знаеш ли какво пише в Библията за мъдрите хора-че проверяват всичко и което не е добро-оставят го. Защо ти не провериш това, което съм писал в темата и което те питах накрая? Защото не искаш да знаеш-защото мислиш, че вече знаеш... Е как тогава не можеш да обясниш Троицата в която ти вярваш, а ми говориш за смирение? Смирение за какво? Като няма какво да кажете-"смирение ти трябва"... Че ако знаеш брате колко съм смирил себе си-от де знаеш, че не съм? Понеже назовавам фактите с имената им ли? Простака си е простак и глупавият дето иска да си остане глупав е глупав!
Ха сега иди и прочети каквото съм те питал и ми отговори! Как така, като имаш Светият Дух-Утешителят де-не вършиш нищо от това, което Бог е заповядал? Сигурно имаш и ти дух, но както писах-не е за завиждане...
А сега да те питам и това-Исус обеща друг Исус-знаеш ли какво пише за този Дух-това е Духът на истината! Знаеш ли на кое Исус каза, че е истината-на Словото на Отец!
Следва..
цитирай
73. bojiislujitel - И така, брате-ако ти имаш Духа на ...
02.12.2010 21:06
И така, брате-ако ти имаш Духа на истината-защо не вършиш нищо от това, което ти заповядва Словото на Отец-а само то е истина?
Няма да има отговор... Кого лъжеш-себе си ли? Виж ти.
Сега-ти пишеш още ето това-и тук си постави капан: Единствено Сина и Духа изхождат от лоното на Отца, защото са част от Божеството.
Не виждаш ли от стиховете и най-вече от гръцкоят текст, че Христос обеща "друг" като Него на Земята, токато Той от дясно на Славата.

Когато Исус бе възкресен от Отец-виждаш тук две личности-нали, възнесе се на третото небе, от където бе дошъл и седна от дясно на Отец. И седи там докато не се положат враговете му за негово подножие-тоест, докато Отец не ги свърши всичките. И така-имаме Отец и имаме Исус Христос седящ от дясно му. Къде, брате седи Бог-Светият Дух? Ще ми намериш ли в Библията стиха дето показва как Бог-Светият Дух седи от ляво на Отец-или нещо такова изобщо?!
А-а-а, разбирам-трябва ми смирение за да видя това точно-нали?
Вие вярвате в лъжи, защото сте обикнали лъжата! И никоя лъжа няма нищо общо с истината!

Преди години, брате, един християнин като вас по отношение на Троицата ни обясни, че Троицата е Бог-Отец, Бог-Син и Дева Мария...
Е, какво да се чуди човек-ясно е. Проблема ви обаче е, че ако продължавате да обичате лъжите, Бог ще ви предаде на развратен ум и тогава дори и понятие няма да имате, че следвате лъжи! И това е в Библията-искаш ли цитата?
После ти брате не си харесвал каквото пиша-ми как ще обичаш истината, като си обикнал лъжата-нали истината те изобличава?! Но мъдрите обичат изобличението-стига да е по истината!
Нищо лично-не се засягай, а ми се огледай в какви лъжи и басни вярваш!! Защото те няма да те доведат където ти мислиш, че отиваш!
цитирай
74. bojiislujitel - И както наблюдавам от години-след ...
03.12.2010 01:35
И както наблюдавам от години-след като представя фактите както са и извадя лъжата или лъжите в които вярват някои "християни", вместо да представят явните доказателства в защита на това, което твърдят чрез Библията, започват да търсят как да наскърбят или обидят този, който е представил фактите. Нищо ново под слънцето! Един брат дори има нахалството да ми пише, че трябвало да ми затворят блога-върха на наглостта! И вярвам, че същият брат има дори наглостта да нарича себе си християнин.
Кого лъжете, сестри и братя-не и Бога!
Представих въпроси-факта си остава-никой не може дори и да започне да отговаря или дори и да се опита да отговори на въпросите. И да-вярно е-мнозина цитираха Библията-никой не разбираше за какво се отнасят цитатите.

Ако имате нещо по темата-ще го оставя и ако трябва-ще отговоря, но не и на безмислени заяждания! Вижте се-аз представих тази тема и понеже е една от най-важните лъжи в които вярвате, като мислите, че е от Бога-за това и тази реакция. Всеки, който търси истината и Бога знае, че щом се заговори за Троицата-винаги точно това става. Не някаква градивна дискусия, но търсене на начин да се обиди или принизи този, който е започнал дискусията. Сестри и братя-аз служа на Бога и не очаквам похвали от човеци-не стана ли ясно вече?...

Който търси истината и Бога-да чете и да проверява! Останалите-нали вече имате истината и "светият дух"? Продължавайте точно това да мислите...
И до брата, кото не прави разлика между "тъпак" и "простак"-потърси си тълковен речник брате и си отвори очите! Простотията си е простотия и не е нужно да се опитваш да защищаваш порстака-щото утре ще се обърне против тебе!

Който разбрал-разбрал.
цитирай
75. анонимен - Утешителят-той ли е Светият Дух? ...
16.12.2010 21:55
Утешителят-той ли е Светият Дух? Поне това разбрах като четох някои неща тук.
цитирай
76. анонимен - Бог-една личност в три лица. . . Кой ...
16.12.2010 22:12
Бог-една личност в три лица... Кой още вярва в това?
цитирай
77. анонимен - Утешителят-той ли е Светият Дух? ...
22.12.2010 20:00
анонимен написа:
Утешителят-той ли е Светият Дух? Поне това разбрах като четох някои неща тук.


Не, Утешителят е един от ангелите на Бога. А, че е дух-дух е! И че е Свят-Свят е! Но също така е и ангела Гавриил-който стои пред Бога!! При ангелите също има йерархия, но нито един от тях не е бог!! Те всичките са служебни духове, създадени за да ни служат. Ще каже някой-че кои сме ние, та чак ангели да ни служат? Първо-те не служат на хора дето вървят против Бога! Защо? Защото такива никога няма да достигнат до вечният живот! Тези ангели обаче служат на тези от нас които пазят всичко, което Бог е заповядал. Защо сме така важни-защото сме бъдеще богове!
Всичко е съвсем просто, но понеже сте обикнали лъжи-за това Божието Слово е тайна и мистерия за вас!
Гарантирам на всеки, който реши да се обърне от суетите в които вярва, към Бога и започне да пази Законите на Бога, че Бог ще отвори съзнанието му/й и този човек ще започне да разбира колко просто и прекрасно е всичко, което е създал Господ! И Божието Слово ще им е ясно както на никой от тези дето са против Бога! Дори и разни теолози и професори по теология-ще можете с две-три изречения да ги сложите в джоба си и в много случаи дори те няма да знаят какво се е случило с тях... Защото те следват... Сатана! А никой лъжа няма нищо общо с истината! Истината съсипва всяка лъжа-а това е, което те следват-лъжите на баща си!
цитирай
78. bojiislujitel - Някой по-горе е писал ето това: &...
04.01.2011 21:25
Някой по-горе е писал ето това: "Също, църквата в началото е била една, не е била разделена. Отците на вярата чрез Божият Дух са въвели нещата, част от които ти отхвърляш, други приемаш."

Питам този брат-или сестра, както и всички дето четете темите тук: коя е църквата? Защото мнозина от вас говорите "църквата това, църквата онова", но знаете ли, коя е църквата на Бога? Защото само тя има значение за Бога и е само една!

Е?
Прегледах отново някои от дискусиите тук-претенции без знание си остават именно това-голи претенции!

Та коя е църквата на Исус Христос? Римо-католическата ли-защото тя твръди, че е първата и е основана на Петър... А е факта, че всички днешни са дошли именно от нея-с изключение само на една-но коя е тя?!!

цитирай
79. bojiislujitel - Изглежда малцина са прочели цялата ...
09.01.2011 00:20
Изглежда малцина са прочели цялата тема... Защото до днес в темата имаше някакви неприятни знаци които са се появили кой знае защо. И никой не каза нищо по този въпрос.
А ако бяхте прочели внимателно темата, сестри и братя, с нужното старание и желание да схванете написаното, щяхте да видите сами, че си е чистата Библия и нищо друго. Признавам веднага-аз не съм писал Библията!
Но както ви писах и по-горе: това е учението което е залегнало в ядрото на фалшивите учения които следвате и за това беше и тази реакция. Защото ако това ви отнемат-нищо не ви остава-защото цялата ви вяра се крепи на химери и лъжи! Как мислите-самият факт, че никой не можа да предложи дори и един свестен аргумент в защита на учението за Светата Троица би трябвало да ви говори достатъчно. Но не-не ви говори нищо, защото сте обикнали лъжата и сте намразили истината...
Прочете отново цялата тема-този път без да сте предубедени! Защото ако сте предубедени, нищо не става!
цитирай
80. анонимен - Какво нещо е предубеждението. Ф...
22.02.2011 18:21
Какво нещо е предубеждението. Факта е, че всичко, което знаем-научили сме го от някого или сме го прочели/видяли някъде. И какво, ако това, което сме научили не е според истината? Имаше една история-дете на съвсем малка възраст попаднало в някаква гора ли, що ли и там било отгледано от вълци. И когато го намерили след много време, то се държало точно като вълк. Това е, което е научило. Това е била средата му.
Какво казвам-ако ти, брате или ти, сестро дето четете тази тема знаете нещо, което сте научили от някого и не е по истината-вие съвсем натурално ще се противите на това, което четете сега. Просто така сме устроени. И само тези от вас които са с отворено съзнание-само те ще прочетат, ще помислят, ще проверят и ако е по истината-ще го приемат и ще отхвърлят лъжите дето са научили от разни лъжци. Но ако човек е предубеден-каквото и да прочете, каквото и да му каже някой-няма да приеме-защото е пред-убеден!!
Бъдете с отворено съзнание! Библията ни казва, че мъдрият проверява всичко и което не е добро-отхвърля го. За това именно беряните бяха наречени по-благородни, защото отидоха да проверят това, което Павел им каза за Исус Христос!

Сестри ибратя-това, което е предречено в Библията вече идва-за последните времена. Кой от вас е готов за това, което идва? Вие все още спорите с Божието Слово, та как ще разберете когато дойде вълната, че вече нямате време? Петър ви казва, че ако праведните едва ще се спасят, то къде ще се явят неправедните? Аз мога да ви кажа и ви казвам всичко, както е, но от вас си зависи дали ще се обърнете от лъжите към истината!! И никой не може да ви промени-само вие можете сами! За това спасението е индивидуално!!! И никой не може да спаси никого! Нито родителите си можете да спасите, нито децата си-нито никого, но само вас самите и то само по начина по който Бог е определил!!
цитирай
81. bojiislujitel - Изглежда не можеш да ми отговориш на ...
10.04.2011 03:22
анонимен написа:
Изглежда не можеш да ми отговориш на въпроса:-).

Библията е събрана от тези хора, които казват че има Света Троица.

Успорвайки Светата Троица ти успорваш и библията, която дори да четеш, се вижда, че не разбираш.



;-).



Вече го писах по-горе, но явно не искаш да чбетеш... Ако "светите ти отци" са събрали Библията и Господ няма никакъв пръст в това, то Господ не е Бог!
Явно това ти е трудно да го разбереш... Знаеш ли колко владетели и колко пъти са опитвали да унищожат Библията-до последното копие? И не са успели-независимо колко "свети" са били както ти си мислиш... Щото дори не ти е ясно, кой човек е свят-знаеш ли какво казва Библията по този въпрос: светиите са тези които пазят Закона на Бога и вярата в Исус Христос-чети си поне Откровението...
И така-Господ не е Бог-за тебе, защото ти не вярваш в неговите възможности.
А между другото-знаеш ли, кога е събрана Септуагинта и от кого? Не-не са били твоите "свети отци"-и ти и понятие нямаш, кой е бил! Да не се познава Библията но да се претендира-това го могат някои. Но да не се познава и историята на света, но да се говори или пише с авторитет-ето това вече е пълно невежество!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2187494
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930