Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2010 20:40 - А тези които не знаят нищо за Бога
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1239 Коментари: 2 Гласове:
1



Сестри и братя,

Трудно е да се намери днес човек, който не е чувал абсолютно нищо по един или друг повод за Бога и за Библията. Но има все пак хора които са чули и никак не са обърнали внимание, още повече никой не им е говорил с подробности по тези въпроси. Но те, възможно е да си помислят, че това изобщо не е от значение-Бога или Библията-която е всъщност Божието Слово. И ето, че те вече четейки тази тема научиха нещо ново-Библията Е Божието Слово.
Но нека се опитам да им покажа, защо е добре да се знае и по този въпрос, пък те нека сами помислят-важно ли е да се знае за Бога и Библията или не. Защото вярвам и те знаят, че свободната воля е нещо, което всеки човек притежава! 
Темата няма да бъде само в едно представяне-ще я продължавам като излагам някои въпроси и отговори по нея, както и някои интересни факти.

Задавал съм въпрос на много хора-вярващи или невярващи в Бога: какъв е смисъла на нашият живот. С дурги думи-защо сме родени, от къде идваме, на къде отиваме? И се оказва, че хората не знаят всъщност отговора на този най-важен бих казал въпрос. Едни мислят, че смисъла е да имаме деца на които да оставим добро образование и всичко, което сме придобили за този миг в който сме живяли. Точно така, сестри и братя-защото нашият живот е миг! Вчера бяхме малки деца и тичахме по улиците-днес вече сме побелели, а утре.... утре може и да не сме между живите.
Добре-казвам им-да имаме деца и да им дадем образование, добър живот-чудесно, но нас няма да ни има. Ние просто няма да знаем за това, което става след нас.
Не-не е възможно това да е смисъла на нашият живот...
Пророк от Библията казва: Псалми 139:14
Ще Те славя, защото страшно и чудно съм направен; Чудни са Твоите дела, И душата ми добре знае това.

Това е писано от Давид-вторият Цар на народа на Бога-Израел. А Цар Давид беше пророк! И това, което пише тук не е негово, но ще стигнем и до този въпрос. И е абсолютно вярно, сестри и братя-нима не сме направени така страшно и чудно? И до днес никой не знае как точно работи нашето тяло. О-о-о-о, разбира се знаят някои неща и не малко, но далеч не всичко! И колкото по-навътре навлизат в тайните на нашето тяло-толкова повече се убеждават, че не-не сме появили от амеба... Дарвин след като понаучил някои подробности за това, как работят нашите очи, изказал се, че не е възможно това да е станало по пътя на еволюцията.
Но добре-винаги ще има и скептици, та да се върнем на въпроса-защо сме създадени и какъв е смисъла на нашият живот?
Някои отговарят на този въпрос: смисъла е да намерим начин да правим пари и тогава ще живеем като царе. Добре, но тук има две положения. Мнозина се трудят цял живот и никак не им се удава да направят много пари и после да живеят като царе... А други пък и не искат да правят пари, защото всичко си имат и така. Във връзка с това, да ви кажа един анекдот-възможно е и да го знаете, но е точно за тук.
Богат американец отишъл на почивка на тропически остров на Карибите. Всичко му било осигурено и той се чудел какво да прави по цял ден-бил свикнал все да прави пари и трудно седял на едно место. Взел да се разхожда, отдалечил се от ресорта и попаднал на един плаж. Океана прекрасен, пясъка ситен-ситен и бял, наоколо по брега палми, кокосови орехи, бананови палми, всякакви тропически цветя-изобщо чудо. И хоп-под една палма лежи някакъв човек. Приближил си нашият богаташ и го заговорил-онзи знаел английски. Ами ти какво правиш тук? Още е преди обед-не си ли на работа някъде? Ми не съм-отвърнал онзи. Е защо не си? А защо трябва да съм-отвърнал човека? Е как защо-ами като работиш, ще ти плащат и ще имаш пари? И какво от това-попитал онзи. Е как какво-ще започнеш да търсиш начин за да отвориш свой бизнес и така ще правиш още повече пари? Е и какво от това-попитал онзи? Американеца се поядасол вече малко-ами като направиш повече пари, ще назначиш хора да управляват бизнеса ти и ти вече ще си свободен да се излежаваш на този плаж колкото си искаш. Е аз сега какво правя-отвърнал онзи?...

И така-да се направят пари. Добре-чудесно-парите дават възможност на човека да прави каквото си поиска. Ако иска да иде на Карибите-отива. Ако иска дори и къща да си купи там-може. Но... Един ден с пари или без пари-умира и обикновенно-както често става-парите му ще идат за удоволствията на много по-младата му съпруга, която ще ги пръсне с любовниците си. И кое е това, което той ще знае от тези истории? 

Някои казват: смисъла е да се изучиш и да оставиш име след себе си. Чудесно-всички вярвам сме чували за Айнщайн-нали? Проблема е само, че той не знае нищо за това...

И така, сестри и братя-та какъв вие мислите е смисъла на вашият живот? Защо сте се родили, от къде идвате и на къде отивате? 

А съвсем не е така, както изглежда на някои: раждаме се, живеем и умираме и това е съдбата на всички в света-съвсем не е така! Защото за сега всички дето са се родили преди нас са починали-говорим за предишните поколения, но не всички дето са починали са мъртви-поне Един не е... Ще научите кой е той и защо ви писах за Него. 
В САЩ казват така: всички, които са се родили на този свят могат да бъдат сигурни само за две неща-ама абсолютно сигрни: че ще плащат такси; и че ще умрат! 
Но аз ви казвам, че има и трето нещо, за което можем да сме абсолютно сигурни! И ще поговорим за него. 

Малцина от вас, сестри и братя кото четете тази тема знаете, че Библията всъщност представя... човешката история и то съвършенно! Точно така-основният герой е народа Израел, но така и всички останали народи са в Библията. Нещо повече-едва ли някой от вас знае, че над 2000 пророчества от Старият Завет са се изпълнили в съвършенство и някои дори се изпълняват буквално пред нашите очи. Точно така-вие сте свидетели на създаването и на развитието на Европейският Съюз-знаете ли, че създаването му е в Библията и е предсказано преди около 2500 години? Цар Кир например е назован по име много преди дори да се роди... И още твърде много неща които са се изпълнили. Библията ни дава това, което е било, защо е било, това, което е днес и това, което идва утре. И понеже и вие живеете на тази планета-и вие ще участвате във всичко, което идва! ПРи това Библията е най-превежданата и издавана книга в света с над 9 милиарда копия на всички възможни езици и наречия. 
А защо ви наричам братя и сестри? Възможно е някои от вас да са чели, но мисля в Англия са правили изследвания на генетичният код на много народи по света. И са стигнали до един извод: всички народи са дошли от една жена... Местоположението-там, където вероятно се е намирала Едемската градина. Чували сте и за нея-нали? Но ако не сте-сега ще прочетете и за нея-от къде е започнало всичко.
Ще говорим и за космоса, и за бъдещето на земята и за бъдещето на човека! А вие знаете и сами, че не сте се родили научени-знанието се придобива с години и упорит труд! Дори и как да държим лъжицата са ни учили, как да вървим също, как да говорим-също! После сме отишли на училище-от първи клас и сме се учили за години, после пък в университети и къде ли не и не преставаме да се учим. Защото ние сме отворени системи които трябва да се напълнят със знание по даден въпрос. И всеки от вас знае, че това, кето работи за да изкарва прехраната си-съвсем не е дошло от никъде, но сте се учили за години за да знаете това, чрез което осигурявате прехраната си днес.

Ще продължим беседата, защото целта ми е да ви покажа-докато имате време все още-кои сте и на къде отивате... 



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - Здравейте братя и сестри, Преведох ...
18.11.2010 15:13
Здравейте братя и сестри,

Преведох от англииски с малки съкръщения и редакция този урок, който е изнесен от Пастор Кенеди, който е проповедник в голяма протестантска църква във Флорида. Веднага казвам, че между тяхната църква и Израел няма нищо общо! Просто използувам този материял защото е добре развит и с доказателства.
Реших да преведа и ви представя този урок по причина, че са представени много доказателства и много неща са обяснени добре. Тук е мястото да кажа, че урокът не е за тези които вече вярват в Господ. Той е по-скоро за тези които още са на кръстопът. И вярвам, че ще им даде добра представа по някои въпроси.
Урокът е няколко страници и е добре да се отпечати и тогава да се прочете-но това е ваше лично решение.
Постарах се да го преведа колкото може по-близо до оригинала.

Как зная, че има Бог? Има няколко класически аргумента за съществуването на Бог. Някои съвременни открития осветлиха допълнително тези аргументи.
Един от най-старите аргументи за съществуването на Бог, още от Аристотел, е така наречения космически (космолоджикал) аргумент. Този аргумент казва, че зад всеки ефект има някаква причина. Всъщност това означава изучаването на космоса.
Ако търсим аргументи или доказателства за съществуването на Бог, няма нужда да търсим под масата или в някой ъгъл-всичко което трябва да направим е да погледнеме около себе си. Космоса е най-голямото нещо което съществува. И сам по себе си е най-голямото доказателство за съществуването на Господ. Това е признато от самото начало на мислещия човек. И забележете: ако космоса съществува-и ние всички сме съгласни, че съществува-тогава има само три логични обяснения за него. Първо: космоса е вечен! Имало е време, когато хората са вярвали в това. Но със съвременните научни открития, се знае, че не е възможно да се вярва това. За последните 150 години, учените са търсили начини да установят дали космоса е вечен или не. Най-великият закон на термодинамиката-вторият-казва, че всичко губи енергия! Всичко се износва и остарява! И така, съвсем ясно става, че ако космоса е вечен, би трябвало вече да се е износил. Космоса има способността и се стреми да разпределя топлината равномерно на всякъде. Космоса се опитва да изравни температурата на всякъде-на всеки квадратен метър. И така, телата стават по-студени и пространството получава все по-вече енергия. То е същото, като да поставите чаша студена вода и чаша гореща вода на масата и да се върнете и проверите температурите на двете чаши на другия ден. И двете чаши са със същата температура. И така ще се случи и с космоса, ако продължава достатъчно дълго време-всички тела ще бъдат с еднаква температура. И ето-космоса не е достигнал до това положение, така че-не може да бъде вечен. Последните открития на учените разбиха напълно тезата, че космоса е вечен.

Втората възможност: ако не е вечен, може би сам се е създал от нищото.
Има друг закон, който казва: от нищото не се появява нищо! Или с други думи: нищото не може да произведе нещо! Космоса не може да се е произвел от нищото-това е и първият закон на термодинамиката.

Третата възможност: бил е създаден от някой, който е вечен!
И това е първото становище на Библията: “ В началото Господ създаде небето и земята.” И така, аргумента за космоса сам по себе си става напълно ясен и доказва съществуването на Господ.
Дори Др. Роберт Джестро-един от водещите учени в света в областта на космоса, шефа на института за космически изследвания на САЩ, създателя и главата на Гадърт Спеис Институт за НАСА: аз имах вечеря с Др. Джестро и ние дискутирахме тези неща и той каза, че последните открития правят все по-лесно за учените да приемат, че Бог съществува и правят все по-трудно за всеки, да се отрече неговото съществуване.

Второ: освен космоса, това е съществуването на живота сам по себе си. И така, от къде се е появил този живот? Светът е пълен с живот-живи същества има на всякъде! Някои са предполагали, че животът се е зародил от само себе си. Това е било опровергано от Пастьор и Реди и тази теория била изоставена. Тогава остава теорията, че животът се е породил от само себе си преди милиони години. Те по-точно казват, че животът се е зародил преди 2 милиарда години.
Добре, но съвсем интересно, бяха направени някои открития през последното десетилетие които показват невъзможността на това да се случи. Например: протеина-най-комплексното вещество познато на човека. Хиляди и десетки хиляди протеинови молекули изграждат една клетка и те сами по себе си са така сложни, така различни от света на Чарлз Дарвин-преди по-вече от 100 години, който често е говорил за проста единична клетка, че ние знаем днес, че сложността на протеиновата молекула сама по себе си е такава, че Льо Кампт Денои-френски математик, носител на нобелова награда и един от най-големите световни експерти в теорията на вероятностите, казва, че вероятността да се самообразува дори една протеинова молекула е 10 на степен 234 милиарда години!!!!! Някои от вас съм сигурен, не са благодарни за това. Експертите в теорията на вероятностите казват, че ако вероятността нещо да стане, да се случи-каквото и да е-ако е по-голяма от 10 на 50 степен, никога няма да се случи, никъде във вселената, независимо от това колко време ще мине! И така, невъзможно е да се самосъздаде дори и една протеинова молекула ако вероятността за това е 10 на степен 234 милиарда години!!!
Е, след това учените откриха дори още по-сложно нещо. ДНА!
Докторите Уатсон и Крик откриха ключа на живота в клетъчното ядро! Всяко ядро, на всяка клетка има тази сложна стълбообразна молекула, която е толкова сложна, че ако вземете всяка молекула от клетките на вашето тяло и ги изпънете, и ги съедините, те ще покрият разстоянието до слънцето в двете посоки 400 пъти!
Това е толкова сложно, че Францис Крик, който го е открил и който е атеист, казва, че по никакъв начин, ДНА молекулата не може да се е появила случайно дори и за 5 милиарда години! И така, той казва: трябва да е създадена от някакъв невероятно развит интелект, някъде в друга част на вселената. Той разбира се не казва от къде се е появил този интелект…

Междувременно Сър Фред Хоил-един от най-великите математици и астрономи в света, от Кембридж, изучавал възможността за появата на единична клетка където и да е във вселената, през цялата история на вселената, открил, че шансовете са нула!!!-10 на 40000 степен години, за да се създаде дори и една клетка!!!! Извода, който Сър Хоил е направил: ЕДИНСТВЕННИЯТ НАЧИН ЖИВОТА ДА СЪЩЕСТВУВА Е, АКО Е СЪЗДАДЕН ОТ НЕОГРАНИЧЕН ИНТЕЛЕКТ, КОЙТО НИЕ БИХМЕ ЖЕЛАЛИ ДА НАРИЧАМЕ ГОСПОД!
И така, атеиста Фред Хоил бил принуден да стане вярващ, чрез силата на модерната наука!

И трето: нека да спомена и телеологичния аргумент. Или-аргумента на дизайна. Този аргумент казва, че в цялата вселена ние виждаме доказателства за дизайн. Всяка сложна машина има дизайнер-създател. Това е още така наречения аргумент на “старият часовникар”. Дори в дните на великия астроном Кеплер, който е имал помощник атеист и който спорел често с Кеплер за съществуването на Бог. Кеплер решил да направи действащ модел на Слънчевата система. И така, той го създал: Слънцето с всички планети които се въртяли около него, луните и различни други сателити обикалящи планетите-доста комплексен модел. Изобщо било много интересно да се наблюдава как работи…
Един ден неговият приятел атеист дошъл да го посети. Отивайки в тази част на стаята, където бил работещият модел, той бил възхитен. Бил невероятно заинтригуван от този невероятно сложен модел. Той попитал: кой е направил този невероятен модел? Кеплер казал: никой! Сам се е направил! Образувал се е от прах! Може би е станало течение от прозорците и ето го… Аз дойдох една сутрин и беше тук! Приятелят му казал: не очакваш, че ще повярвам на това, нали? Кеплер отговорил: не, но ти вярваш, че истинската слънчева система, която е многократно по-сложна от този модел се е създала сама-това е дори по-голям абсурд!

Виждаме, в тази връзка, че клетката не само че е много по-сложна, но е по-сложна от всяка машина която е направил човека когато и да е! Вземете най-мощният супер компютър, който съществува на тази планета днес-той не е нищо по-вече от играчка, в сравнение с невероятната сложност на която и да е от 100 трилиона клетки в нашето тяло! И дори при все това, никой в света не вярва, че този компютър се е появил от самосебе си-по случайност! Между другото някой учен е казал, че клетката е по-сложна от най-сложният компютър някога направен от човек, или най-комплицираната машина замислена някога от човек!
Невероятната сложност на човешкото око, накарала Дарвин-както той се изразил-да получи главоболие. И наистина-има защо. 7 000 000 конуса за да разпознаят различните цветове и 100 000 000 оси и невероятната сложност на тази чудесна камера! Дарвин сам не е вярвал, че това може да се случи чрез естествен подбор и е абсурд в най-висока степен!

Помислете и за невероятният дизайн на нашите условия за живот! Ако Земята е 10% по-близо до Слънцето, ще изгорим; ако е 10% по-далече-ще замръзне всичко на нея. Ако Луната беше 1/5 по-близо до Земята, ние ще имаме 50 фита вълни покриващи Земята почти всеки ден. Ние живеем на планета, която е много подобна на ябълка. Както ябълка, вътрешността й е мека-лава. Твърдата част на планетата е тънка както е тънка кората на ябълката. Ние не попадаме в лавата поради тънката кора която е между нас и лавата. Над главите ни има ултравиолетова светлина, както и друга радиация, която може да ни унищожи за моменти, но сме запазени от озона и от атмосферата. Господ наистина е създал невероятно жилище за човека.
Водата-една от малкото течности, които се разширяват когато замръзва! Ако не е така, ако се свива, то всичките езера и реки ще замръзнат от долу до горе и всичкият живот във водите ще умре!
Атмосфера, която е достатъчно дебела за да ни спаси от милионите метеорити навлизащи в земното пространство и изгарящи в нея всеки ден. Всичко това показва грижите на обичащия ни Господ, който се грижи за нас.

Обществото на атеистите в САЩ казва, че вярата в Господ е в резултат на игнориране и допринася до игнориране. Независимо от факта, че първите 126 университети и колежи в САЩ са създадени от вярващи в Господ и в Исус Христос! Независимо от факта, че огромно число хора, които са от най-изявените на тази земя, и са толкова много, че ако трябва да се преброят, ще е необходимо една и по-вече седмици и няма да приключат…
Великият философ Аристотел, в чиито дни са казвали, че знаят всичко което може да се знае за всичко, Аристотел със своя гигантски интелект казва: красотата, реда и хармонията на вселената е изява на волята на Господ! Структурата на вселената е работа на велик интелект.
Сър Джеймс Джинс-модерен астроном-казва: колкото по-вече изследваме вселената, толкова по-ясно става, че е единична мисъл на велик математик!
Алберт Айнщайн-човек със невероятен интелект, казва: аз съжалявам всеки човек, който казва, че Господ не съществува.
Всеки, който се занимава сериозно в областта на науките е убеден, че Духа манифестира законите на вселената, Дух много по-съвършен и велик от този на човека и такъв, пред чието лице ние, които сме на много по-ниско ниво трябва да се смириме!
Или Сократ, който ни е дал “метода на Сократ за обучение” казва: не може да има по-голямо щастие в живота освен общението с Господ-създателя на вселената!
Великият физик Майкъл Фарадей казва: “Аз се прекланям пред него, който е Господ над всички.”
Джордж Уашингтон казва, че не е възможно да се управлява светът без Библията! Дори Бен Франклин: “Колкото по-дълго живея, толкова по-вече съм убеден, че Господ управлява!
Паскал: доказателствата, че Господ съществува са по-вече от необходимото…

И така-дали вярата в Господ е в резултат на игноранс? Попитаите президента Аизенхауър: не е необходимо да имаш мозък за да бъдеш атеист! Всеки глупак може да отрече наличието на Висше същество!
Томас Едисон казва, че неговите изследвания са го довели до неопровержимия извод, че има невероятен инжинер, който командува тази вселена!
Галилео Галилей казва, че е абсолютно убеден в съществуването на интелеигентен създател.
И така, можем да цитираме хиляди и хиляди от най-великите и мъдри хора живяли и живеещи на тази земя! Учени и писатели, и композитори, и поети, и философи…

И още-човешката душа, човешкото същество. Хиляди страници са написани с цел да се обясни какво е накарало апостол Павел да се преобрази от гонител на християните в проповедник на Божието Слово? Или апостол Петър-от беден рибар- на скалата на която Исус построи църквата си, или Били Грам-най-продуктивния проповедник обърнал десетки хиляди към Господ, или Сауженицин, който се приравнява на Достоевски, открил Господ в Гулак и много, много други?

Или когато възприемем жертвата на Исус Христос-нашият създател и Господ-на кръста, която той понесе заради нас, когато проумеем страданието и цената която плати-за нас-ще разберем, че този Господ е Господ и спасител на всички които вярват в него! Когато видим любов като тази, то знаем, че има Господ! Когато познаем Господ, открили сме нашият спасител!

Нека се помолим: Отче, има тук някои които не те познават. И аз те моля сега, докосни ги духовно, промени живота им! Отвори слепите им очи, та да прогледнат и видят в лицето на Христос живият Бог! И те да предадат живота си в неговите ръце, изповядвайки греховете си и да го поканят да вземе мястото на трона в техните сърца! Поставяйки своята надежда за вечен живот в неговите ръце. Отче, аз те моля в името на Исус Христос!
Амин!

Преведен от Георги на: 04.09.03

С уважение
Георги
цитирай
2. анонимен - Как зная, че Библията е Божието Слово?
18.11.2010 15:18
Здравейте братя и сестри,
Предлагам на вашето внимание още един превод на Пастор Кенеди-направих го на 4 януари 2003. Както винаги: постарал съм се да бъде максимално близко до оригинала. Вярвам, че ще намерите интересен материал за размисъл... Пастор Кенеди се е постарал да представи интересни факти и размишления за Библията.
Представеното е съвсем сбито и ясно и не е нужно да се обяснява или интерпретира. Представям ви го защото ще даде представа на тези от вас които все още не са отваряли Библията за какво иде реч в Библията и дали наистина Библията е Словото на Бога.
Приятно четене.

Как зная, че Библията е Божието Слово?

Библията е най-невероятната книга в цялата човешка история. Християните винаги са вярвали, че е Божието слово. Тази Книга е издавана повече, печатана на повече версии, преведена на повече езици, разпространявана в повече страни от която и да е книга писана някога. Повече от 9000 000 000 (девет милиарда!!!) копия са отпечатани и разпространени по целият свят! Почти 2 книги за всеки човек на Земята!
Но как да знаеме все пак, че Библията е наистина Божията дума?
Има 26 скрипта които твърдят, че са или потдръжниците им твърдят, че са Словото Божие. Чарлз Уесли е направил следната забележка по този въпрос: Тези писания са написани или от добри хора и ангели, или от лоши хора и демони, или-от Господ.
И така: не би могло да са написани от добри хора и ангели, защото повече от 2600 пъти само в Старият Завет, те твърдят, че са били написани от Господ! И така-не е възможно тези добри хора или ангели да са излъгали повече от 2600 пъти!
Колко често можеме да прочетеме: “ Това казва Господ!” в Старият Завет.
Така че, тези не могат да бъдат “добри хора”, тъй като в този случай се определят като лъжци!
Могат ли да бъдат лоши хора или демони?
Такива хора биха ли написали книга, която да твърди, че издига човечността и критериите за доброто, която исторически е доказала точно това, която показва и изисква точно стандартите за морал и чистота, за благородство и благост, която определя съдбата на грешниците в най-тежко наказание, книга, която декларира, че всички лъжци ще бъдат в огненото езеро-може ли такава книга да бъде написана от лоши хора и демони? Напълно нелогично, напълно нереално!
И така, единственното заключение пише Чарлз Уесли остава-Библията е написана от Господ!
Господ сам ни казва, как можеме да знаеме ако една книга идва от Него, ако пророк идва от него. Той ни казва абсолютно определено: “ Ако пророк идва от мене-нещата който той предсказва се сбъдват.” Защото само Господ знае бъдещето!
Както казва един историк-бъдещето се върти на твърде много лагери, за да може който и да е човек да го предскаже. Това може да се види дори сега в безкрайните опити на лъжливи пророци, гадатели, предсказатели, екстрасенси, врачки и какви ли не още да се опитват да предсказват бъдещето. И обикновенно те не постигат нищо или почти нищо в това отношение. От друга страна-противоположно на това, само Старият Завет съдържа повече от 2000 определени пророчества! Никое от другите така наречени писания в света не съдържа определени предсказания! Само Библията! Повече от 2000 които вече са се изпълнили.
Изпълнили са се предсказания за нации, империи, градове, царе, събития-така че всеки, който би пожелал, може да провери събитията едно по едно сравнявайки Библията и фактите от историята в енциклопедия Британика. Има повече от 100 предсказания за великият град Вавилон, включитено, че стената на Вавилон ще бъде разрушена и никога няма да бъде построена отново, че великият град ще бъде разрушен и никога няма да бъде отново обитаван. Всички тези пророчества са се изпълнили. Писанията казват, че Вавилон ще се превърне във водни басейни, също ще бъде пустиня. Тези две пророчества си противоречат при пръв поглед, но пътниците и изследователите пътуващи от там ни казват, че през част от годината, Вавилон е пустиня, а когато водите на река Ефрат прииждат-Вавилон се превъплащава на езера и локви! Невероятно, нали!
Относно Исус Христос-има повече от 333 пророчества които определено дават всеки детаил от живота му. Спомнете си, че Нострадамус се ползва с невероятна репутация, защото е дал едно специфично пророчество-за Хитлер, като дори не е дал името му правилно-нарекъл го е Хистер и не е определил кога или къде ще живее. (между другото, Нострадамус твърди, че ще има трета световна война през 1998 година-всеки знае коя година е сега!!!)
От друга страна, Библията ни казва точно деня, когато Исус ще дойде на света, точното място-в Данаил 9 глава, невероятното Му раждане-в Исая 7 глава-че ще бъде роден от девица, неговият характер, предаването Му за 30 сребърника, разпъването Му на кръста, пробиването на ръцете и краката му, че негова кост няма да бъде строшена, че ще хвърлят жребие за дрехите Му, погребението Му в гроб на богаташ, възкресението Му от мъртвите, възнасянето Му на небето и стотици други са ни дадени съвсем определено в Старият Завет.
Няма нищо в ЦЯЛАТА ЧОВЕШКА ЛИТЕРАТУРА, КОЕТО ДОРИ И МАЛКО ДА СЕ ДОБЛИЖАВА ДО БИБЛИЯТА!

Второ-невероятната обединеност на цялата Книга!
Библията съдържа 66 различни глави или книги, написани от 44 различни автори, живеещи на няколко различни континента, живеещи между различни нации-евреи, палестинци, гърци, римляни, азиатци, вавилонци и вероятно-араби. Написани са на три различни езика-хибру, арамик и гръцки, от хора живеещи в период от 6000 (шест хиляди!!!) години. И в цялата Книга се запазва една и съща линия-спасението на тези които се покайват и се обръщат към Господ, чрез кръвта на Господ Исус Христос! Имайте предвид-през всичкото това време не е имало издател, който да постави и свърже всичко това заедно! Не е имало редактор или редакция които да прегледат и коригират цялата книга или отделните й части. И никога не е имало предварителна линия кое как да се напише! При все това, Библията съдържа всеки вид литература: проза, поезия, история, закон, биографии, наследственност, философия, и всички други видове литература, всичко това е комбинирано така, че ни дава невероятна обединеност-от “Битие”, до “Откровението на Иоана”.
Представете си 40тина художника които се опитват да нарисуват картина, без да знаят какво прави всеки един от тях, или дали прави нещо изобщо! И все пак Някой им дава нужната информация, Някой ги направлява, така че, когато поставят картината на огромната стена, всеки да види колко съвършенна е тя! И как ни посочва отначало до край идването на Исус Христос!
Няма друга книга в целият свят, която да е написана по този начин!!!
Тази книга определено е написана от Господ!

Трето: Невъзможността да се разруши тази Книга!
Трябва да разберете, че никоя друга книга в човешката история не е бивала така яростно атакувана през вековете както е Библията от толкова много и така могъщи владетели! За 2600 години всички сили на този свят са се обединявали да разрушат тази Книга и ето-все още съществува! Нещо като примера за ирландеца, който построил стена около фермата си, която била 1.3 метра висока и 1.5 метра широка. Когато го попитали защо я строи така, той отговорил-ако я съборят, да е по-висока от преди!
Цар Манасия от юдеите, роден през 697 преди Христос е бил толкова развратен и жесток, че се определил да разруши всички копия на Моисеевите книги, тъй като те го обвинявали в начина на живот, който водел. Неговото езичество стигнало до там, че дори принасял деца в жертва на своя бог Валаам. И така, той се постарал да унищожи всички копия на Моисеевите книги. И почти успял! С тази разлика, че някой успял да скрие едно копие в стените на храма. 20 години след неговата смърт, внукът му Йосия седнал на трона и открил скритите Моисееви книги и прогласил на целият Израел, да се съберат и да чуят прочитането на Моисеевият закон! И Израел се върнал от злите си пътища и било невероятна радост и възобновление на закона и всички добрини произтичащи от него.
В периода между пророк Малахия и Матей (Старият и Новият Завет), Антиох -сирииски владетел-завладял Израел, опитал се да пожертва прасе на Господният олтар, избил всички които притежавали писанията и забранил притежанието им.
Това довело до Макавеевата революция и скоро Антиох бил в гроба и нови копия на Писанията били направени.
След Христос: Император Даиоклишън (превод от англииски) през 313 след христос, един от най-големите врагове на Библията, разбрал, че тя е моралната подкрепа на християните които не искали да приемат неговото езичество.
Наредил конфискацията на собственността на всички християни и изгарянето на всички писания. Само след 10 години Даиоклишън умрял и на трона се възкачил император Константин Велики, който повярвал в Христос като свой спасител! И не само, че наредил да се напишат нови копия на Библията, но и окуражавал всеки в римската империя да Я чете.
В средновековието Библията била забранена книга и тези които Я притежавали или се опитвали да я превеждат били изгаряни живи. Уиклиф, който Я е превел на англииски не бил изгорен, защото починал преди това. Тогава изгорили костите му и разпръснали пепелта му в реката. И реката отнесла праха му в морето и това е символа на разпространението на Библията по целия свят.
Кървавата Мери наредила всеки, който притежава Библията да бъде изгорен. 5 години след това, тя била мъртва и на трона се възкачила кралица Елизабет. През нейното царуване, тя наредила да се издадат 130 различни издания на Библията!
Волтер, който през целият си живот настървено атакувал Писанията, предсказал, че 100 години след неговата смърт, Библията ще е изчезнала и забравена и ще бъде възможно да се види само в антикварните книжарници. Но веднага след неговата смърт, неговата печатарска преса била използувана за отпечатване на Библии! Неговата къща в Женева била купена от “Женевското Библеиско общество” и била използувана за разпространение на Библията. 200 години след неговата смърт, копие от първото издание на Волтер се продавало за 11 цента. През същият ден копие от Библията се продало за 500 000 (петстотин хиляди!) долара!
В днешните времена критиците на Библията отново се опитват да я унищожат чрез модерните науки, като атакуват истинността й.

Четвърто-потвърждението на Писанията от археологията:
Това е едно от чудесата на нашето време. Археолозите са се опитвали многократно да опровергаят Библията, но всеки път е трябвало да признаят, че Писанията са верни, а те-не са! Например известният случай с хетейците. Хетейците са споменати около 40 пъти в Битие и на други места в Старият завет и са описани като велика империя. Нищо обаче в другата литература не говорело нищо за тях. И така, критиците вярвали, че Библията е погрешна и империята на Хетейците не била нищо друго освен “приказна Библейска страна”. Днес обаче, археологията е разкрила великата хетейска империя, която е била много по-добре развита отколкото дори християните са предполагали. Днес са известни невероятни детаили от нея.
Или случаят със Асирия-допреди 100 години никой не вярвал, че Асирия е съществувала. И ето, че археолог е отишъл в тази територия и започнал разкопки, при което открил тухла с името на Саргон, който според Библията е бил крал на Асирия. Археологът изпратил тухлата във Франция-Париж- за анализ. След време французите излезли със съобщението, че: “ Предполагайки, че Ниневия е била столицата на Асирия и Саргон е предполага се крал на Асирия, тъй като Асирия никога не е съществувала, то очевидно, както всеки интелигентен човек може да види, това е фалшификат!”
Обаче археолозите продължили разкопките и разкрили ЦЕЛИЯТ ГРАД НИНЕВИЯ!!! Включително и великата ниневииска библиотека, съдържаща десетки хиляди таблички и цилиндри давайки цялата история на Великата Ниневииска империя-асирииците, включително и историята на крал Саргон!
КЪДЕ СА СЕГА КРИТИЦИТЕ НА БИБЛИЯТА?!?
Известният археолог Уилям Ф. Олбраит от университета “ Джонс Хопкинс” е казал: Може да се каже, че археологията е проверила и доказала цялата информация на Старият Завет!!!
Друг известен археолог-Нелсон Глук-казва, че категорично може да се заяви: нито едно единственно археологическо откритие не е противоречиво с текст от Библията!!!

Пето: Превъплащаващата сила на Библията!
Библията казва, че ще промени нации и хора, които повярват. И нима това не е така? Християнството е дало повече учени, повече велики изобретатели, повече известни и престижни в цял свят университети, повече лекари от световна класа, повече художници, учени, писатели от всички други религии и учения!
Няма друга Книга и друга вяра, чрез която да са се спасили толкова хора, някои от които са били алкохолици, престъпници, наркомани. Няма друга Книга и вяра които да са променили толкова човешки съдби и характери за добро!

Свидетелства има още много, но на първо място-погледнете обещанията които Господ ни дава в Своята Книга за тези които искат да бъдат с него и да имат вечен живот. Но ако тези обещания са верни, то и другите-за вечно наказание и позор в огненото езеро също са верни!!!
Не е ли време, да се замислите по всички тези неща, защото се касае до вашето индивидуално спасение и никой, но вие самите сте отговорни за него!
Не е ли време да отворите вратата на Исус Христос, който иска да се спасите?!?
Не е ли време да се обърнете от пътищата на греха и да се доверите на Създателя си?


Братя и сестри, постарах се да преведа тази тема, защото е важна-специално за тези които започват в пътят!... Тя е предназначена за нашите гости които още се чудят кое как е, но вярвам, ще бъде интересна за всички.Апостол Павел ни е писал, че се започва с млякото, а не с твърдата храна-тази тема е мляко... Много от вас заявяват, че не са чели или не четат Библията. Разбира се има и такива които имат познанието, но са все още сравнително малко...


Приемете Божиите благословии които са безкрайни!

С уважение
Георги
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2195658
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930