Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2010 15:19 - Един Господ, едно кръщение, една вяра-наистина ли
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1252 Коментари: 1 Гласове:
1



Сестри и братя,

Днес много християни цитират това, но нека да помислим-наистина ли всичките имат една вяра? Знаем-от Римляните 10 глава, че вярата идва от слушане. Слушане на какво-на Божието Слово разбира се.
И всички твърдят, че слушат именно Божието Слово. Е добре, но тогава се явява въпроса: а защо тези огромни разминавания в това, което разбират и вършат? С други думи-ако всички четат именно Божието Слово-което е Библията, то как така всичките твърдят различни неща? Нали четат едни и същи редове?
Например: едни твърдят, че Закона не е отпаднал и до днес-напълно вярно. Но други пък, твърдят, че е прикован на кръста-тоест-отпаднал е вече. Едни твърдят, че не може да се яде всичко, но други пък твърдят, че всичко може да се яде и само трябва да се помолим преди да ядем...
Едни твърдят, че ако не се говорят езици-нямаме Светият Дух в нас. Други пък твърдят, че това няма нищо общо с Библията.
Едни твърдят, че след смъртта душата отива на небето, но други пък твърдят, че човекът не се състои от тяло, душа и дух.
Едни твърдят, че съботата е отпаднала, но други пък твърдят, че не е...
Едни твърдят, че Исус ще дойде и ще грабне църквата на небето, но други твърдят, че грабване няма да има и всички ще си бъдат на тази земя, каквото и да идва...
Едни твърдят, че огненото езеро е временно явление, но други пък твърдят, че е вечно.
Едни твърдят, че Исус Христос никога не е пиел алкохол-било дори и вино, но други твърдят, че е пиел. 
Едни твърдят, че кръщението може да се направи и на бебета и деца, но други казват, че не може.
Едни твърдят, че кръщението може да се направи като човека бъде полят с вода, други казват, че не може така.
Едни твърдят, че пазят Коледата и Великдена за Бога, но други твърдят, че не ги пазят, но ги използуват за да проповядват как тези са пагански празници. А други пък твърдят, че на пагански празници не бива да се събират хората, та да проповядват каквото и да е за Бога.
Почти всички твърдят, че Бог е един, но в три лица-никой не може да обясни това чудо, но както и да е-други пък твърдят, че не е един, но са двама, равностойни, като единият е решил да не държи първенство и така има йерархия при тях.
И още, и още, и още...

Та ето сега и въпроса: ама наистина ли всичките християни имат една вяра? И наистина ли е дошла от слушането на Божието Слово? Защото явно е, че те не вярват в едно и също нещо-тогава? Разделил ли се е Исус Христос? Разделил ли се е Отец?

Вие как мислите по този въпрос-една вяра-или не? И коя всъщност е вярата по Бога? 


Тагове:   Господ,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - И уж всички са християни, всички ...
20.11.2010 03:41
И уж всички са християни, всички претендират, че те знаят най-добре, но нито един не може да дойде тук и да каже-ето защо това, в което аз вярвам е точно по Бога и да го докаже чрез Библията. А може би те самите чувствуват, че вярата им е празна и вярват в химери и басни, да не кажа-лъжи?! Може би. Само жалкото е, че си губят времето по този глупав начин-да отиват по разни църкви водени от хора нямащи нищо общо с Бога, но представящи себе си за велики личности-и на това му идва краят, но тогава те именно какво ще п павят-да дават парите си за това, което "не е хляб", да вършат неща които те мислят, че са служба на Бога. Наистина ли тези хора не виждат, че всичко, което вършат, като мислят, че е във връзка с Бога е суета нямаща ама нищо общо с Бога? Как един човек изобщо може да си обясни такива безумни действия? Защото не са действия на хора с разум-съвсем не! Е как е възможно всичките църкви и деноминации да са по Бога и в същото време да преподават до една различни неща? Определено не са по Бога! Но тогава-как да намери човек Божия църква? Съвсем простичко е-като сравнява всичко, което му кажат в една църква с Библията.
Преди време един приятел-не в първа младост, Римски католик, посещавал църква за много години-изкушавам се да кажа за милион години...-ми спомена в един понеделник, че в неделята пасторът им чел от Библията. Невероятно-мисля си-чел им от Библията? Не може да бъде! Та този "отец" им прочел от Левит 23 глава мисля беше, как Израел щели да се върнат в земята си и да завладеят всичките народи. Казвам му-в Левит 23 глава изобщо не пише такива неща! Но той-е не може да не пише-прочетоха го. Отидох и си донесох Библията, отворих я на Левит 23 глава и му казвам-чети и виж сам. Беше много смутен.
Та сестри и братя-отварят ли изобщо Библията поне понякога? Четат ли ви от нея? Разясняват ли ви я чрез Библията-щото не съществува друг начин и не е и възможно! Гарантирам ви, че има църкви в които рядко, да не кажа никога, отварят Библията. И вашата е такава
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2192212
Постинги: 1224
Коментари: 1487
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930