Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2010 20:11 - Какво можем и какво не можем да ядем. Диетичният Закон
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 20368 Коментари: 40 Гласове:
0



Сестри и братя,

Ако човек нарича себе си християнин/ка, това означава, че върши или се старае да върши всичко както го е вършил Исус Христос. Тоест-подражава във всичко на Христос. Но както вече сте прочели тук на този блог и сте проверили за себе си за да видите, че е истината-Исус Христос е от самото начало. Нещо повече-именно той е Богът, който е създал всичко и нас в това число по заповед на Отец. И след като именно Исус Христос е създал света, то тогава явно именно той е дал и начина по който трябва да живеят хората-тоест-Заповедите.
Има два основни закона по които трябва да живее човек за да влезе в Божието Царство. Знаем, вярвам за Царският Закон-това са 10те заповеди които са ни дадени в Изход 20 глава. Но знаем ли за вторият Закон, който е също от изключително значение-Диетичният Закон? Защото всеки, който нарушава Закона на Бога всъщност върши грях-според дефиницията на греха дадена ни в І Йоаново 3:4. А грешниците-тоест тези дето нарушават Закона на Бога-никак няма да влязат в добрата част на Божието Царство, но ще бъдат пратени в огненото езеро, което също ще е в Царството. И там ще бъдат вечно, а както някой казва-"вечно" е твърде дълго време...

В Левит 11 глава Исус Христос ни дава животните които можем да ядем и тези които не можем да ядем. Има ли значение това и трябва ли да се пази? В Исаия 65 и 66 глави Исус ни казва чрез пророка, че тези които не пазят Диетичният Закон ще попаднат в огненото езеро.
И така-това, което пише в Библията по въпроса на животните които можем да ядем и тези които не можем-валидно ли е и днес или не? Ще разгледаме въпроса основно според Библията. За сега бих искал да обърна внимание още веднъж на факта какво ни казва Исус-"аз съм свят-бъдете и вие свети"!!


Тагове:   Какво,   можем,


Гласувай:
0


Вълнообразно


1. bojiislujitel - Ето какво казва Закона на Бога по този въпрос
08.10.2010 18:20
Левит 11:1 И Господ говори на Моисея и Аарона, като им каза:
2 Говорете на израилтяните, казвайки: Ето животните, които можете да ядете измежду всичките животни, които са по земята.
3 Измежду животните всяко що има раздвоени копита и е с разцепени копита, и преживя, него да ядете.
4 Обаче от ония, които преживят, или от ония, които имат раздвоени копита, да не ядете следните: камилата, защото преживя, но няма раздвоени копита; тя е нечиста за вас;
5 питомния заек, защото преживя, но няма раздвоени копита, той е нечист за вас;
6 дивия заек, защото преживя, но няма раздвоени копита; той е нечист за вас;
7 и свинята, защото има раздвоени копита, и е с разцепени копита, но не преживя; тя е нечиста за вас.
8 От тяхното месо да не ядете, и до мършата им да не се допирате; те са нечисти за вас.
9 Измежду всичките, които са във водите, да ядете следните: всички във водите, които имат перки и люспи, в моретата и в реките, тях да ядете.
10 А измежду всичко, което се движи във водите, и измежду всяко одушевено животно, което е във водите, всички в моретата и в реките, които нямат перки и люспи, те са отвратителни за вас.
11 Непременно да бъдат отвратителни за вас; от месото им да не ядете, и от мършата им да се отвращавате.
12 Всичко във водите, което няма ни перки ни люспи, да бъде отвратително за вас.
13 Измежду птиците да се отвращавате от следните; да се не ядат, понеже са отвратителни: орелът, грифата, морският орел,
14 пилякът, соколът по видовете му,
15 всяка врана по видовете й,
16 камилоптицата, бухалът, кукувицата, ястребът по видовете му,
17 малкият бухал, рибарят, ибисът,
18 лебедът, пеликанът, лешоядът,
19 щъркът, цаплята по видовете й, папунякът и прилепът.
20 Всички крилати пълзящи, които ходят на четири нозе, да бъдат отвратителни за вас.
21 Обаче измежду всичките пълзящи крилати, можете да ядете ония, които, като ходят на четири нозе имат пищяли над нозете си, за да скачат с тях по земята.
22 Измежду тях можете да ядете следните: скакалеца по видовете му, солама по видовете му, харгола по видовете му, и акридата по видовете й.
23 А всички други крилати пълзящи, които имат четири нозе, да бъдат отвратителни за вас.
24 От тях ще бъдат нечисти: всеки, който се допира до мършата им, ще бъде нечист до вечерта;
25 и всеки, който понесе нещо от мършата им, да изпере дрехите си, и да бъде нечист до вечерта.
26 Всяко животно що има раздвоени копита, но не е с разцепени копита нито преживя, е нечисто за вас; всеки, който се допира до такова, ще бъде нечист.
27 И измежду всичките четвероноги животни, ония, които ходят на лапите си, ще бъдат нечисти за вас; всеки, който се допира до мършата им, ще бъде нечист до вечерта.
28 И който понесе мършата им нека изпере дрехите си, и да бъде нечист до вечерта; те са нечисти за вас.
29 Измежду пълзящите, които пълзят по земята, следните да бъдат нечисти за вас: невестулката, мишката, гущерът по видовете му,
30 ящерът, ящерицата, саврата, самиамитът и хамелионът.
31 Тия са, които са нечисти за вас измежду всичките пълзящи; всеки, който се допира до мършата им, ще бъде нечист до вечерта.
32 И всяко нещо, върху което те биха паднали мъртви, ще бъде нечисто: било дървен съд, дреха, кожа, вретище, или какъв да е съд, който се употребява в работа, всеки трябва да се тури във вода, и ще бъде нечист до вечерта; тогава ще бъде чист.
33 И ако някое от тях падне в някой пръстен съд, то всичко що е вътре в него ще бъде нечисто; а него да строшите.
34 Всяка храна в него, която се яде, върху която се сипва вода, когато се сготви, ще бъде нечиста; и всяко питие, което се пие, във всеки такъв съд ще бъде нечисто.
35 Каквото и да било нещо, върху което би паднало нещо от мършата им, ще бъде нечисто; било пещ или огнище, трябва да се строшат; нечисти са, и нечисти ще бъдат за вас.
36 Обаче извор или кладенец, гдето има събрана вода, ще си бъде чист; но каквото се допре до мършата на тия животни ще бъде нечисто.
37 Но ако падне нещо от мършата им върху някое семе за сеене, което ще се посее, то си е чисто.
38 Обаче, ако са полели семето с вода, и падне нещо от мършата им на него, тогава е нечисто за вас.
39 Ако умре някое от животните, които бива да ядете, който се допре до мършата му ще бъде нечист до вечерта.
40 И който яде от мършата му трябва да изпере дрехите си, и ще бъде нечист до вечерта; и който понесе мършата му нека изпере дрехите си, и ще бъде нечист до вечерта.
41 Всяка гадина, която пълзи по земята, е отвратителна; да ги не ядете.
42 Всичко, което се влачи по корема си, и всичко, което ходи на четири нозе, или всичко, което има много нозе, сиреч, всички гадини, които пълзят по земята, - тях да не ядете, защото са отвратителни.
43 Да се не омърсите с никакви пълзящи гадини, нито да се оскверните с тях, та да бъдете нечисти чрез тях.
44 Защото Аз съм Иеова, вашият Бог; осветете се, прочее, и бъдете свети, понеже Аз съм свет; и да се не оскверните с никаква гадина пълзяща по земята.
45 Защото Аз съм Господ, който ви изведох из Египетската земя, за да ви бъда Бог; бъдете, прочее, свети, защото Аз съм свет.
46 Това е законът за животните, за птиците, за всяко одушевено, което се движи във водите, и за всяко одушевено, което пълзи по земята,
47 за да правите разлика между чистото и нечистото, и между одушевеното, което бива да се яде, и одушевеното, което не бива да се яде.

цитирай
2. bojiislujitel - Разбира се ще поясня някои основни ...
08.10.2010 18:23
Разбира се ще поясня някои основни моменти. Но вижте какво казва Господ: 45 Защото Аз съм Господ, който ви изведох из Египетската земя, за да ви бъда Бог; бъдете, прочее, свети, защото Аз съм свет.

Вие искате да следвате Исус Христос-той ви дава този Закон и Закона не се е променил нито със запетая и до днес! Вие твърдите, че сте християни/ки-пазите ли този Закон на Бога, след като твърдите, че обичате Исус Христос?...
Вижте, сестри и братя-съвсем просто е: не можете излъга Бога, че го обичате, ако не вършите нищо от това, което е заповядал! Лъжете само себе си.
цитирай
3. анонимен - brd
27.10.2010 11:00
a kokoshkata , chisto jivotno li e mojeli da se iade...pishete mi na pepina8181@abv.bg
цитирай
4. анонимен - Между другото-нещо интересно: ...
06.11.2010 14:59
Между другото-нещо интересно: жирафа спада към чистите животни. Защото има раздвоено копито и преживя храната.
Патицата обаче не спада към чистите животни, както и лебеда. Сома не е чиста риба, както и раци, скариди, миди.
Кокошката е чисто животно-може да се яде, както разбира се и яйцата й. Гъската също е чисто животно-може да се яде.
В много продукти използуват желатин. Желатина се прави от костите на животните. И обикновенно се прави от свински кости... В такъв случай, нищо, което е желирано не може да се яде. В САЩ понякога използуват желатин от костите на чисти животни и пишат, че е кошер желатин. Кошер означава чист и приготвен по определен начин. По-чисто от това просто няма.
В някои продукти в САЩ използуват дори... човешка коса. Някои от вас които живеят в САЩ-хляба на Уайт Кесъл не е чист!
В други продукти използуват оцветители и доколкото си спомням, жълтият цвят го правят от някакви буболечки-не е чист!
Ще пиша и повече подробности по този въпрос-за чисти и нечисти храни, за тези от вас които искате наистина да служите на Бога.
цитирай
5. анонимен - Бог каквото е изчистил, ти за нечисто не го смятай. Няма смисъл от юдейските традиции.
23.11.2010 16:29
Аз пък ще дам само един пример:

Когато Петър бе в изстъпление и слезне покривка с чисти и нечисти животни и Бог му каза: заколи и яж и че каквото Бог е изчистил, той за нечисто да не го смята!


Самия Павел се кара на християните, които залитат към юдейските традиции, и им казва, че напразно са повярвали, ако ще следват закона, а не живеят под закона на Благодатта на Исус.

Айде со здраве.
цитирай
6. анонимен - Всеки да изпитва себе си дали е във ...
23.11.2010 20:19
Всеки да изпитва себе си дали е във вярата. Става въпрос за вечния живот който ни е обещан, ако устоим до край! Във какво се състои устояването? Това е важният въпрос!
цитирай
7. maranatha - Свинското и мишките
23.11.2010 21:42
Повечето днешни християни твърдят, че вече имаме свобода в Христос и можем да ядем всичко. В Исая 66:17 е записано: "Онези, които се освещават и очистват, за да отиват в градините след една ашера в средата, като ядат свинско месо, гнусотии и мишки, те всички ще загинат, казва Господ."

Християните много обичат да си хапват пържолки и дори благодарят на Бога за тази храна. След като имат такава свобода, защо отказват да ядат мишки - нали Бог поставя знак на равенство между свинското и мишето месо? Защо да не си хапват и змии, гущери, кучета и други подобни вкусотии? Къде им е свободата в Христос? Или може би тя се използва само, когато трябва да намерят обосновка за хапването на пържолки и кюфтаци?
цитирай
8. maranatha - Петър и нечистото
23.11.2010 21:47
Забележете, че в историята с Петър и Корнилий въобще не става въпрос за диета и начин на хранене, а за даване на една морална поука - Бог иска да научи Петър да не смята езичниците за нечисти. Който твърди, че тук Бог позволя на първите християни да ядат гнусотии, просто изнасилва съвсем ясен библейски текст. Знаем много добре какви битки са се разгаряли около обрязването. Можем ли да си представим колко дебати щяха да бъдат посветени и колко хиляди писма щяха да се напишат във връзка с новата "свобода" на християните да ядят това, което Бог е нарекъл гнусотия? Такива обаче няма. Просто такъв дебат не е съществувал в ранната християнска църква. Там са спорели за обрязването и за яденето на месо, което е било жертвано пред идолите. Нито дума за свинските пържолки, кюфтетата, кебапчетата, луканките, създърмата, шунката и надениците.
цитирай
9. анонимен - Това, което пропускат днешните ...
24.11.2010 14:47
Това, което пропускат днешните християни е, факта, че на Юдеите-а под това име са били обединени тогава 3 племена-Юда, Левит и Бениамин-не са имали право да общуват въобще с хора от други народи!! Апостолите биха убили Петър с камъни поради това, че влезе в дома на Корнилий и стоя с него, но Петър беше взел със себе си от учениците за свидетели. Обърнете внимание какво каза Петър на Корнилий-че е незаконно да има общение дори с него и да не влиза в къщата му! И веднага след това каза-"Но Господ ми показа, че не трябва да наричам НИКОГО!! нечист!
А можем да бъдем сигурни-Петър можеше да пострада сериозно-ако не и да го убият, защото е нарушил това-да няма общение с други хора-от други народи.
Спомнете си още какво каза Исус Христос на апостолите, когато ги изпрати да проповядват-да не отиват по другите народи изобщо! Дори и Павел за дълго време не беше апостол на езичниците, но се опитваше да проповядва за Исус Христос само на Юдеите.
И така-който представя случката с Петър на покрива в защита на яденето на нечисто-просто не желае да мисли...
цитирай
10. анонимен - Божий Ангел
25.11.2010 10:38
Според мен вие много разделяте нещата.

Обрязването и т.н. са все неща от закона на юдеите, както и храненето. За това бих дал един цитат от Галатяни:

"11. А когато Кифа дойде в Антиохия, аз му се възпротивих в очите, защото се беше провинил.
12. Понеже, преди да дойдат някои от Яков, той ядеше заедно с езичниците, а когато те дойдоха, се оттегли и странеше от тях, защото се боеше от обрязаните.
13. И заедно с него лицемерстваха и другите юдеи, така че и Варнава се увлече от ЛИЦЕМЕРИЕТО им.

14. Но като видях, че не постъпват точно според истината на благовестието, казах на Кифа пред всички: Ако ти, който си юдеин, живееш като езичниците, а не като юдеите, как принуждаваш езичниците да живеят като юдеите?

15. Ние, които сме по плът юдеи, а не грешници от езичниците,

16. като знаем все пак, че човек не се оправдава чрез дела по закона, а само чрез вяра в Исус Христос, и ние повярвахме в Христос Исус, за да се оправдаем чрез вяра в Христос, а не чрез дела по закона; защото чрез дела по закона няма да се оправдае нито едно създание."

Мисля че недвусмислено става дума, че всички тези еврейски закони са просто безмислени бремена върху хората, които ги отдалечават от истинския смисъл на Божието Слово, а то е оправдание чрез вяра в Христа и свободата и водетелството на Духа Божий!

Внимавайте да не би да сте обезумели и да се връщате в безсмислието на закона, все едно Христос напразно е пролял скъпоценната си кръв!

Павел предупреждава за това! Не е само за обрязването, а за цялата тази традиция, която той нарича детеводител, който е до нейде. До Христа!

И пак ако сте тръгнали със закона, ДОКРАЙ го изпълнете. Обрежете се и т.н.

Ех братя християни, жаля ви...че...нямате светлина и трябва да се връщате назад...
цитирай
11. анонимен - Ангел от Бога
25.11.2010 11:01
1.О, неразумни галатяни, кой ви омая - вас, пред чиито очи Исус Христос е бил ясно обрисуван като разпънат?

2. Само това желая да науча от вас: Чрез дела, изисквани от закона, ли получихте Духа, или чрез вяра в евангелското послание?

3. Толкова ли сте неразумни, че като започнахте в Духа, сега се усъвършенствате в плътта?

4. Напразно ли толкова страдахте? Ако наистина е напразно!

5. Тогава Този, Който ви дава Духа и върши велики дела между вас, чрез дела, изисквани от закона ли върши това, или чрез вяра в посланието,
6. както Авраам, който повярва в Бога и му се вмени за правда?
7. Тогава знайте, че тези, които живеят с вяра, те са Авраамови чеда;

И още, как Павел, юдеин от юдеи (нещо, което дори ние не можем да си представим) нарича закона проклятие:

11. А че никой не се оправдава пред Бога чрез закона, е явно от това, че “праведният чрез вяра ще живее”;
12. а законът не действа чрез вяра, но казва: “Който върши това, което заповядва законът, ще живее чрез него.”
13. Христос ни изкупи от проклятието на закона, като стана проклет за нас; защото е писано: “Проклет всеки, който виси на дърво”;

Още:

19. Тогава защо бе даден законът? Прибави се с цел да се изявят престъпленията, ДОКАТО дойде Потомъкът, на Когото беше дадено обещанието; и беше прогласен от ангели чрез един ходатай.
И накрая:

23. А преди да дойде вярата, ние бяхме под стражата на закона, затворени до времето на вярата, която имаше да се открие.
24. Така законът стана за нас детеводител, да ни доведе при Христос, за да се оправдаем чрез вяра.
25. Но след идването на вярата НЕ СМЕ вече под ръководството на детеводител.

Ето Павел каза ясно и недвусмислено за какво са били всички тия 10 000 постановления и за безумието човек да се връща в тях.

Бог да ви осветли ума.
цитирай
12. bojiislujitel - Брате или сестро-Ангел от Бога де, ...
25.11.2010 16:00
Брате или сестро-Ангел от Бога де,

Хайде да започнем от нещо съвсем просто и съвсем елементарно. Ето ви един въпрос, на който надявам се ще отговорите щом го видите: може ли пророк или апостол да отмени каквото и да е дадено от Бога? Нека дори да уточня-възможно ли е пророк или апостол да отмени Закон даден от Бога?
Като отговорите на този въпрос-ще продължим и ще ви докажа, че това, което сте писали не е това, което вие мислите, че е! Цитирали сте Библията разбира се-не случайно Петър казва, че писанията на Павел са мъчни за разбиране и мнозина ги изкривяват за своя погибел... Ще ви покажа какво и как изкривявате-а сте го научили разбира се от вашите учители-които нямат и понятие от какво пише Павел.

Е? Първо въпроса, моля!
цитирай
13. анонимен - Ангел Небесен
25.11.2010 17:10
Разбира се, че ще Ви отговоря, но само да ми кажеш дали пророка или апостола изявява в посланието Божията воля ли изявяваше към човеците или пишеше просто свои мисли?

Мойсей беше Божий пророк. Бог чрез него постанови закона. (както и отците на вяра). Както и чрез Павел и Апостолите Бог постанови своята Църква.

Така че отговора, който Вие търсите касае дали вярваш, че например Посланието до галатяни е Божие слово в Библията или е просто човешко дело.

И ако чрез пророка и апостола поставя законите си, пак чрез тях ни показва какво е добро за нас. И най-вече какво е ПО-добро за нас.

И то Павел тук говори много ЯСНО и ТОЧНО. Именно за да не бъде разбран погрешно, защото тогава пак някой ги беше омаял да се връщат назад във вярата си.
цитирай
14. анонимен - А.нгел
25.11.2010 18:31
;-).
цитирай
15. анонимен - Брате или сестро-задал съм ви ди...
28.11.2010 15:27
Брате или сестро-задал съм ви директен и съвсем логичен въпрос-отговорете ми на него! Може ли апостол или пророк да отмени каквото и да е дадено от Бога?! Не се извъртайте-всеки с ясна мисъл и съвест вижда, че се извъртате! Така не се води дискусия!!
Е? Може ли пророк или апостол да отмени заповед или Закон дадени от Бога-да или не?
Задавал съм този въпрос от години на много места и все на такива дето наричат себе си християни-а не са-и знаете ли какво: факта е, че те винаги отговаряха и то правилно. Защо вие не отговаряте-човек мисля се досеща... Не искате да признаете очевадният факт-а защо не искате-защото ще ви хвърли в блатото...

Е?
цитирай
16. анонимен - А.нгела
29.11.2010 00:24
Добре ще ти отговоря ясно, щом не разбираш думите ми.

Отговорът е ДА.

Защо?

Много просто: Бог дава чрез пророците си и апостолите си волята си. Той съзижда законите чрез тях, така и може да отмени пак чрез тях.

Бог не ги прави "собственоръчно" или Ръцете на Бога са служителите му, които бързат да изпълнят и да прогласят какво са чули от него, както апостол Павел.

Но дали ги отменя? И правилна ли е думата "отменя".

Ами не точно.

Той дава по-добър закон, така че старият закон става овехтял. Както казва самия Павел, че закона е ДО Христа. И то кой закон. Ами мъртвите и лицемерни вече юдейски религиозно-фанатични традиции. (колко пъти се опитваха да убият с камъни и Павел и апостолите от фанатичното си неразбиране).

И пак Павел: " 13. А като каза "нов завет", Той обявява първия за остарял. А онова, което овехтява и остарява, е близо до изчезване."

Друг пример е със змията в Изход, която Бог каза на Мойсей да направи и после чак при цар Езекия беше строшена. Ето нещо е вършило работа за времето си, после не и ето царя няма скрупули да разруши вехтото нещо.

Ето ви очевадните факти.

:-).
цитирай
17. bojiislujitel - Значи пророк или апостол може да ...
30.11.2010 17:58
Значи пророк или апостол може да отмени заповед дадена от Бога?

Сестро-ти дори още не си наясно с нищо за Бога! Ти изкара Бог без никаква власт!

Останалото-дори и не знаеш, че един Завет има само и няма Нов Завет в смисъл на нещо ново, нечувано до сега! Защото същият Павел ти пише, че сега вече Закона е записан в съзнанието ни-не нещо ново, същият Закон дето Исус даде на планината!

Никога ли не си чела Евреите 13:8-Исус Христос един и същи вчера, днес и за винаги? Разбираш ли го това? Явно не... Никога ли не си мела дори Матеи, където Исус ти казва, че докато не премине небето и земята, нито дори и една точка от Закона няма да отпадне?! Да виждаш небе и земя? Е? Отпаднало ли е нещо от Закона?

Ха прочети отново урока но с отворени очи-за твоя лична полза! А за сега също си отвори пророк Исаия и виж какво ти пише в 66 глава-какво ще направи Господ Исус като дойде с тези дето ядат свинско!!! Нали вярваш, че пророците са писали това, което Бог им е диктувал-или и това не вярваш?
цитирай
18. bojiislujitel - Някой писа по-горе, че обрязването ...
30.11.2010 18:02
Някой писа по-горе, че обрязването и Законите били само за Юдеите...
Ще е добре като четете Библията да я бетете от Битие 1 глава и тогава ще видите, че когато Исус даде обрязването на Авраам-още нямаше Юдеи...
При това-обрязването и Законите не са от Юдеите или от Авраам или от Моисей или от когото и да било от пророците-всичко е дадено ОТ ГОСПОД на Авраам и след него-на Израел-налода! И понеже е един Господ, едно кръщение и една вяра, и един Закон-така и всички ние сме длъжни да пазим тези Закони от Бога. Иначе има различни богове-един на Израел, друг на Юда, трети на езичниците...

цитирай
19. анонимен - :-).
30.11.2010 19:21
Колосяни 2:11 11. В Него бяхте и обрязани с обрязване, извършено не от ръка, а с обрязването, което е от Христос, като съблякохте плътското тяло;

Ето това е истинското Обрязване.

Като дойде истинското, детеводителя ОТПАДА, както Павел сам е казал.

Може да му се скараш на Павел, защо е отменил закона.

Или не вярваш, че Апостол Павел е бил апостол от Бога?
цитирай
20. bojiislujitel - Никой не може да отмени нищо дадено ...
30.11.2010 22:14
Никой не може да отмени нищо дадено от Бога!! Иначе Бог не е Бог!
Как така наричате себе си християни и не вярвате, че Бог е Бог-ето това никак не мога да разбера! Творението решило да оправя делата на Твореца!
Е сега ако това не е безумие-не зная какво е...
Павел допусна грешка по този въпорс, точно както и апостолите с него! Също както и Моисей допусна грешка, също както и Исус Навиевият допусна грешка и те всичките тези грешки се отразиха много зле и сериозно на Израел и на целият свят!!

Никой не може да отмени нищо дадено от Бога! Иначе ние не сме продукт на Бога, но на еволюцията... Наистина ли не разбирате това? Защо тогава казвате, че вярвате в Бога-вие не вярвате!!! в Бога!
цитирай
21. анонимен - А.
01.12.2010 10:14
"Павел допусна грешка по този въпорс, точно както и апостолите с него!"

Ето това е разковничето!

Разликата е, че Бог ясно изяви където имаха грешки, при Павел - напротив, нямаше Божие Слово, че това е грешка, това са твои умувания.

Както казах, преиначаваш си Библията както си искаш.

:-).


цитирай
22. анонимен - Павел не може да отмени Закон дадено ...
01.12.2010 14:41
Павел не може да отмени Закон дадено от Бога!
Точно както и Моисей не може, но отмени! Моисей допусна глешка-най-великият пророк дето говореше с Бога, но Павел не можеше?...
Никой не може да отмени нищо дадено от Бога!!
А явно и вие не вярвате в Бога-защото дори не знаете какво означава Бог! Ако твроението може да отмени Закон на Твореца, то какъв е този Творец?...

Вярвате в химери! Четете си Библията!!!
цитирай
23. анонимен - А.
01.12.2010 16:42
"Точно както и Моисей не може, но отмени! Моисей допусна глешка-най-великият пророк дето говореше с Бога, но Павел не можеше?..."

За грешката на Мойсей пише в Библията, а за Павел пише ли? ;-).
цитирай
24. анонимен - А.
01.12.2010 16:43
Или ти си решил, че е сгрешил?

За Мойсей пише ясно че е съгрешил и за какво е съгрешил, за да се поучим, за Павел пише ли така? В Библията?

цитирай
25. анонимен - Факта е, че никой не може да отмени ...
01.12.2010 19:05
Факта е, че никой не може да отмени Закон даден от Бога! И ако някой вярва, че може-той/тя дори и не знаят нищо за Бога!
цитирай
26. анонимен - А.
02.12.2010 09:26
Дай стих от Словото, където се казва, че Павел греши? И че нещата написани в посланията му относно закона са грешни?

Искаше конкретен стих за Бог-Свят-Дух, ето сега аз искам КОНКРЕТЕН стих, че Павел е сгрешил?

цитирай
27. bojiislujitel - Има два поне метода да се определи, ...
02.12.2010 14:58
Има два поне метода да се определи, кое как е в Библията. Единият е директен, другият индиректен. При вторият се доказва как е, като се взимат фактите как не може да бъде! В случая-Павел не може да отмени нещо, което е дадено със Закон от Бога! Представил съм стиховете и значението им във връзка със Закона за обрязването. Представил съм и въпроса-може ли който и да е човек да отмени Закон даден от Твореца?! Не е възможно-иначе бихме вярвали в химери...
Господ е Бог и не се изменя-никога-иначе не би бил Бог! Бог-означавна съвършен и това, което казва е написано на камък! Не казва ли Господ, че всеки, който не се обреже ще бъде изтребен изсред народа си? Явно никога не сте чели Езекил, който ви казва, че в бъдещото Царство на Исус тук-на тази земя никой необрязан по плът няма да се доближи до Исус Христос! Не е лошо да си го прочетете!!

Не само Павел-но и апостолите с него допуснаха грешка-това е факта. Иначе ако беше от Бога-то тогава един ден Бог казва едно, друг ден-друго и кой е този дето може да служи на такъв Бог?
цитирай
28. анонимен - А.
02.12.2010 16:22
Хахаха, как извърташ само:-). Индиректен.

Дай конкретия стих, който изобличава Павел и Апостолите, иначе твърдението ти е ЛЪЖА, защото, това, което казваш е НЕПЪТВЪРДЕНО от Библията!

Искам стиховете, изобличаващи апостолите за закона!
цитирай
29. bojiislujitel - Евреите 13:8 Исус Христос е същият ...
02.12.2010 16:54
Евреите 13:8 Исус Христос е същият вчера днес и до века.

Миналото

Езекиил 44:7
дето въведохте инородци, с необрязано сърце и необрязана плът, да бъдат в светилището Ми та да го мърсят, дори в Моя дом, и дето, когато принасяте хляба Ми, тлъстината и кръвта, престъпихте завета Ми, в прибавка на всичките ви други мерзости.

Бъдещето

Езекиил 44:9
Така казва Господ Иеова: От всичките инородци, които са между израилтяните, никой инородец с необрязано сърце и необрязана плът да не влиза в светилището Ми

Който има очи да гледа-нека види!
цитирай
30. анонимен - А.
02.12.2010 19:26
Хахахаха!

Абе то и аз така бях написал за Святият Дух, но ти нещо се оказа, че нямаш очи:-).

Та айде пак, дай ми цитат, където Бог изобличава Павел, както Бог изобличи Мойсея за грешката, за да докажеш твърдението ти. Ама конкретен цитат, не някакви твои абстракции.

Все пак писанията са му в Библията и там НИКЪДЕ не се казва, че е сгрешил относно закона.

Опитай пак.
цитирай
31. bojiislujitel - Който има очи да види-ще види. А и...
02.12.2010 20:12
Който има очи да види-ще види. А истината не е за всеки-особено за хората дето са обикнали лъжата!
Представил съм темата за Кращението и обрязването-иди и чети-ако търсиш истината.
А по тази тема ще пиша ето това: Левит 11:45 Защото Аз съм Господ, който ви изведох из Египетската земя, за да ви бъда Бог; бъдете, прочее, свети, защото Аз съм свет.

А за тебе лично ще пиша това: Притчи 1:22
Глупави, до кога ще обичате глупостта? Присмивачите до кога ще се наслаждават на присмивките си, И безумните ще мразят знанието?
цитирай
32. анонимен - А.
02.12.2010 23:39
Не знам дали виждаш, но в същото, което обвини другите, а по точно, че няма никъде споменато точно "Бог Свят Дух" в Библията, сега падаш в същото, понеже НИКЪДЕ в Словото Бог не изобличава Павел за отношението му към закона, напротив поучението му е вписано в Библията, за да може Бог да ни насочи към по-превъзходното - усъвършенстването на вътрешния човек, а не следване на външни закони, отдавна изгубили силата си.

Спирам да споря ,понеже нещата се откриха достатъчно.

"Колосяни 2:11 11. В Него бяхте и обрязани с обрязване, извършено не от ръка, а с обрязването, което е от Христос, като съблякохте плътското тяло;"
цитирай
33. анонимен - 15. Това, за което говорим, става ...
03.12.2010 01:06
15. Това, за което говорим, става още по-явно, тъй като по подобие на Мелхиседек се издига друг Свещеник,
16. Който се установи не по закон, изразен в ПЛЪТСКА заповед, а по силата на един безкраен живот;
17. защото за Него свидетелства:
"Ти си свещеник довека
според чина Мелхиседеков";
18. защото по този начин се унищожава по-предишната заповед поради нейната слабост и безполезност
19. (понеже законът не е усъвършенствал нищо), а се въвежда една по-добра надежда, чрез която се приближаваме до Бога.
20. И доколкото това стана не без заклеване
21. (защото те ставаха свещеници без заклеване, а Той - със заклеване от страна на Този, Който Му казва:
"Господ се закле и няма да се разкае, като каза:
Ти си свещеник довека"),
22. дотолкова на по-добър завет Исус стана Поръчител.
23. При това поставените свещеници са били мнозина, защото смъртта им пречеше да продължават в чина си,
24. а Той, понеже пребъдва вечно, има свещенство, което не преминава към друг.
25. Затова и може съвършено да спасява тези, които идват при Бога чрез Него, понеже винаги живее, за да ходатайства за тях.
цитирай
34. bojiislujitel - Левит 11:45 Защото Аз съм Господ, ...
03.12.2010 01:40
Левит 11:45 Защото Аз съм Господ, който ви изведох из Египетската земя, за да ви бъда Бог; бъдете, прочее, свети, защото Аз съм свет.

Евреите 13:8 Исус Христос е същият вчера днес и до века.

Езекиил 44:9
Така казва Господ Иеова: От всичките инородци, които са между израилтяните, никой инородец с необрязано сърце и необрязана плът да не влиза в светилището Ми

Битие 17:1 Когато Аврам беше на деветдесет и девет години, Господ се яви на Аврама и му рече: Аз съм Всемогъщият; ходи пред Мене и бъди непорочен.
2 И ще направя завета си между Мене и тебе и ще те умножа твърде много.
3 Тогава Аврам падна на лицето си; и Бог му говореше, казвайки:
4 Ето, Моят завет е с тебе; и ти ще станеш отец на множество народи.
5 Не ще се именуваш вече Аврам, но името ти ще бъде Авраам; защото те направих отец на множество народи.
6 Ще те наплодя твърде много и ще произведа народи от тебе; и царе ще произлязат от тебе.
7 И ще утвърдя завета Си между Мене и тебе и потомците ти след тебе през всичките им поколения за вечен завет, че ще бъда Бог на тебе и на потомството ти след тебе.

А знаем, че от Авраам наистина произлязоха много народи! Дори и 12 арабски племена-днешните араби-произлязоха от Авраам, както и Израел, както и Исавците-които са Едом, както и още много други.

10 Ето Моят завет, който трябва да пазите между Мене и вас и потомците ти след тебе: всеки между вас от мъжки пол да се обрязва.
11 Да обрязвате краекожието на плътта си; и това ще бъде знак на завета между Мене и вас.

Значи това е знака на Завета между Бог и Авраам? Точно така, сестри и братя! Някои ходят насам-натам и говорят, че били Авраамово потомство-но как ще са, като не пазят този Завет?! Разбира се, че не са потомство на Авраам.

12 Всяко мъжко дете между вас във всичките ви поколения, като стане на осем дни трябва да се обрязва, както роденото у дома ти, така и онова, което не е от твоето потомство, купено с пари от някой чужденец.
13 Непременно трябва да се обрязва и роденият у дома ти и купеният с парите ти; и Моят завет в плътта ви, ще бъде вечен завет.

Този Завет е вечен завет! И вижте-както тези родени в дома на Авраам-и вече споменахме кои народи са произлезли от него-така и купените за пари, тоест-за цена!! Защо подчертавам думата "цена"? Какво мислите е пролятата кръв на кръста от Исус Христос, сестри и братя, ако не е цена-скъпа и прескъпа цена-платена за всички нас които обичаме Бога? Е-какво трябва да направи всеки мъж, купен за цена?

14 А необрязаният от мъжки пол, чието краекожие на плътта не е обрязано, тоя човек, да се погуби измежду людете си, защото е нарушил завета Ми.

Какво ще направи Господ с тези дето не са обрязани-какво пише тук? И ако все още не го е направил-ще го направи!
цитирай
35. анонимен - Човека ти зададе конкретен въпрос, ...
03.12.2010 14:10
Човека ти зададе конкретен въпрос, а ти шикалкавиш.

Намери конкретен стих, който опровергава конкретно Павел, както Бог изобличи конкретно Мойсей.

Ако не намериш такъв стих, значи си лъжец според Словото.

Как коментираш това:

Колосяни 2:11 11. В Него бяхте и обрязани с обрязване, извършено не от ръка, а с обрязването, което е от Христос, като съблякохте плътското тяло;

Апостола, Божият Апостол, който е Божия Уста и изявява каквото чуе от Христа казва, че обрязването не е вече по плът.

Това е неопровергимо доказателство.

Да те попитам, там пише ясно и да се убиват с камъни прелюбодейците, смяташ ли, че трябва да се пази това още.

Пише го и закон от Бога не може да се промени!

Благодаря за вниманието.

цитирай
36. анонимен - Важно е и какво казва Исус по въпр...
06.12.2010 11:14
Важно е и какво казва Исус по въпроса:

14. Кое прави човека нечист
(Мат. 15:10-20)

И пак повика народа и им каза: Слушайте Ме всички и разбирайте.

15. Няма НИЩО извън човека, което, като влиза в него, да може да го оскверни; но тези неща, които излизат от него, те оскверняват човека.

16. Ако има някой уши да слуша, нека слуша.

17. И като остави народа и влезе в къщи, учениците Му Го попитаха за притчата.

18. А Той им отвърна: Нима и вие сте така неразсъдливи? Не разбирате ли, че нищо, което влиза в човека отвън, не може да го оскверни?

19. Защото не влиза в сърцето му, а в корема и се изхвърля отзад. (Като каза това, Той направи всички ястия чисти.)

20. Каза още: Което излиза от човека, то осквернява човека.

21. Защото отвътре, от сърцето на човеците, излизат зли помисли, блудства, кражби, убийства,

22. прелюбодейства, користолюбие, нечестие, коварство, сладострастие, лукаво око, хулене, гордост, безумство.

23. Всички тези зли неща излизат отвътре и оскверняват човека.
цитирай
37. bojiislujitel - В Южна Америка има една малка и много ...
11.12.2010 23:31
В Южна Америка има една малка и много красива жаба-не зная точно как работи, но ако само я пипнете-свършвате и никой не е в състояние да ви помогне-да не говорим за ядене...
В природата има твърде много отровни растения и животни-нали Исус ви казва, че нищо не осквернява човека?
А сега-за тези от вас които никога не четете Старият Завет-това ще направи Исус Христос когато дойде отново:
Исаия 66:15 Защото, ето, Господ ще дойде с огън, И колесниците Му ще бъдат като вихрушка, За да излее гнева Си с ярост, И изобличението Си с огнени пламъци,
16 Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар; И убитите от Господа ще бъдат много.
17 Ония, които се освещават и очистват за да отиват в градините След една ашера в средата, Като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, Те всички ще загинат, казва Господ.

Е-нали можете всичко да ядете? Но какво ви казва Словото? Какво ще направи Господ с тези които ядат нечисто-свинското е нечисто?!
Който има очи да види-нека види! Не съм аз, дето съм писал това в Библията...

А по делата си ще бъдем съдени! При това вече ви цитирах Левит 11 глава-какво казва Господ: понеже аз съм свят-бъдете и вие свети! Вие нали наричате себе си християни-е, свети ли сте, както Исус изисква от вас?
цитирай
38. анонимен - "При това вече ви цитирах Л...
15.12.2010 13:59
"При това вече ви цитирах Левит 11"

А аз ти цитирах Исус. Божият Син какво казва.

Не принизявяй Божието Слово само с цел да изкривиш нещата в твоя полза.

Исус говори за нормална храна, че не какво яде човек го осквернява.


И го казва точно заради лицемерните фарисеи, които си мислят, че Божието Царство е във външни постановления.

Не преиначавай Думите Му!

18. А Той им отвърна: Нима и вие сте така неразсъдливи? Не разбирате ли, че нищо, което влиза в човека отвън, не може да го оскверни?

19. Защото не влиза в сърцето му, а в корема и се изхвърля отзад. (Като каза това, Той направи всички ястия чисти.)

20. Каза още: Което излиза от човека, то осквернява човека.

21. Защото отвътре, от сърцето на човеците, излизат зли помисли, блудства, кражби, убийства,

22. прелюбодейства, користолюбие, нечестие, коварство, сладострастие, лукаво око, хулене, гордост, безумство.

23. Всички тези зли неща излизат отвътре и оскверняват човека.
цитирай
39. анонимен - "При това вече ви цитирах Л...
22.12.2010 20:07
анонимен написа:
"При това вече ви цитирах Левит 11"

А аз ти цитирах Исус. Божият Син какво казва.

Не принизявяй Божието Слово само с цел да изкривиш нещата в твоя полза.

Исус говори за нормална храна, че не какво яде човек го осквернява.


И го казва точно заради лицемерните фарисеи, които си мислят, че Божието Царство е във външни постановления.

Не преиначавай Думите Му!

18. А Той им отвърна: Нима и вие сте така неразсъдливи? Не разбирате ли, че нищо, което влиза в човека отвън, не може да го оскверни?

19. Защото не влиза в сърцето му, а в корема и се изхвърля отзад. (Като каза това, Той направи всички ястия чисти.)

20. Каза още: Което излиза от човека, то осквернява човека.

21. Защото отвътре, от сърцето на човеците, излизат зли помисли, блудства, кражби, убийства,

22. прелюбодейства, користолюбие, нечестие, коварство, сладострастие, лукаво око, хулене, гордост, безумство.

23. Всички тези зли неща излизат отвътре и оскверняват човека.


Ако човек не разбира-защото не следва нищо от това, което Бог е наредил-кой е виновен?
Сестро или брате, ако това е така, както вие мислите, то тогава самият Исус Христос, който даде Диетичният Закон-не знаете за какво говоря, нали-от този момент би трябвало да яде вече свинско и сом и миди и какво ли не-нали така? Е, защо тогава не ядеше тези неща? Чели ли сте някога Исаия 66 глава-ето ви нещо малко: там съвсем ясно пише, какво ще направи същият Исус Христос когато дойде с тези дето ядат свинско месо! И не-нищо добро няма да им се случи... Значи Исус, който както мислите е разрешил да ядем вече всичко, ще избие тези дето ядат свинско. Разбирате ли какво ви пиша?

Ех, какъв проблем е когато някой мисли, че знае нещо, но това, което казва/пише, показва, че няма и понятие!
Знаете ли колко човека в Библията са наречени Светият Израилев? За кого се отнася това? И какво означава човек да е свят пред Бога?
Явно трябва да започнем от "а" и "б" с някои хора! Но ако те не желаят да се учат на истината, нямат и шанс!
цитирай
40. bojiislujitel - А има и още нещо-като прегледах, кой ...
05.06.2011 02:04
А има и още нещо-като прегледах, кой какво е писал-трябва да поясня нещо, защото и по този въпрос не сте наясно: Старият Завет са Писанията-те са Божието Слово и тях цитираха и Исус Христос и апостолите!! Нищо друго не са цитирали. Това е Словото на Отец! А е било предадено на пророците от Исус чрез ангели. Новият Завет-това са Свидетелствата-за какво-за изпълнението на пророчествата в Писанията. И двете вървят абсолютно заедно! И никога нищо от Новият Завет не е по-истинно от това, което вече е писано в Старият Завет-може само да бъде потвръждение. Нещо повече-няма абсолютно никакви закони дадени в Наовият Завет-всичките Закони са дадени в Старият Завет. При това-няма два Завета-има един, но първо е бил написан на камък и на хартия, после е написан на съзнанието на тези които милеят за Бога.
А искам и още нещо да споделя с вас: преди време-дори и вчера, за да се уверя, че не греша-преглеждах темите на блога. И се оказа, че 28 човека харесват темата за Обрязването и Кръщението. Какво ми казва това? Казва ми, че-Слава на Бога!!-в България както и по света имаме българи и българки които милеят за Бога и търсят истината както е!!! И още веднъж-Слава на Бога! В името на Исус! Амин! И те са хората които искренно търсят своето лично спасение и те имат пълният шанс-ако устоят в истината до края-да спасят себе си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2188390
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930