Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2010 17:46 - Църква, църква-но коя
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2363 Коментари: 5 Гласове:
0



Сестри и братя,

Представил съм урока за Великият Вавилон-някъде на по-задните страници е и той дава представа, какво е станало и защо. Но ето тук-накратко въпрос, който касае всеки един от нас, който търси своето спасение. Помислете и си отговорете-дали църквата, която посещавам наистина ще ме заведе при Бога?!


Много църкви има днес, но коя е Божията?
Сестри и братя-замисляли ли сте се по този въпрос някога? Да-зная какво е да отиде човек на църква, да послуша песните във възхвала на Бога и да се срещне с приятни хора-някои са приятни само там де... Но-научава ли човека там това, което е нужно да знае за това, как да спаси се...бе си? Искате ли да видим това нещо-касае се за нашето лично спасение-нали?

Израел е народа на Бога-това вярвам всеки знае. Но Израел не останаха в служба на Бога-както Бог им каза да бъдат, за да живеят и да са пример за всичките народи в света, как живее народ, дето следва Бога. И поради това, Бог ги наказа и нак...азва и до днес-както предупреди чрез Моисей-Второзаконие 28 глава. Клетвите им са от Бога, но Бог работи чрез хора-Бог им прати първо Асирийците които съсипаха Израел-което после стана Самария-след като народа съставен от 12 племена се раздели поради греховете на Соломон и техните грехове. После Бог прати Вавилонската Империя за да ги накаже-първата световна Империя владееща тогавашният свят. След нея прати Мидо-Персите-които са Руснаците и днешните Иранци, после прати Гърците-Александър Македонски, който умря млад и четирите му генерала си разделиха света, като после след тях се яви Римската Империя, която беше страшна и строшаваше и сдробяваше всичко, но не изчезна напълно никога вече. Точно така-днешният Европейски Съюз е именно възстановената Римска Империя-седем владетеля се опитваха да я вдигнат на краката й-последният беше Мусолини... И дне-тя е реалност.
Но не за това ми беше думата-Израел биде наказван от Бога-дори и до сега. Когато Исус видя Ерусалим-преди да бъде разпънат на кръст-което няма нищо общо с християнство и е Римски начин на наказание със смърт-Исус плака за града. И какво им каза-колко пъти се беше опитвал да ги събере под крилата си-колко пъти им беше пращал пророци, но те не искаха. Да-точно така-Исус Христос е от самото начало на създанието! И тогава Исус им предсказа, какво ще стане скоро след неговата смърт и възкресение-Ерусалим ще бъде съсипан и последните три племена от Израел-Юда, Вениамин и Леви щяха да отидат в плен по света-из всичките народи. Това стана през 70 година когато след две годишна обсада Римският генерал Тит превзе града и пръсна останалите живи Израиляни по страните на днешна Африка и Средиземноморието, а после от тях се намираха във всички държави-дълга история и няма да пиша сега по това.
Но-защо ви пиша това? Защото след 70 година Божието Слово "падна на земята"-изгуби се. За някое време пленниците и робите пазеха това, което беше от Бога, но не учеха околните народи на него-получи се вакум. И това, което го замени е всъщност... Римо-католическото християнство на Император Константин, който видя, че тази вяра може да възвърне силата на Ришмската Империя. така или иначе-той наложи със силата на меча една нова религия-не вяра в Бога, но религия измислена от човеци и в която се преплитаха много паганизъм и малко от Божието Слово-съвсем мъничко. Римо-Католическата църква стана владетел на света-тя сваляше и тя назначаваше Императорите. Тя управляваше народите тогава. Яви се човек, който беше обучен от нея, но се противопостави на някои от основните й учения-Мартин Лутер. И Римо-католическата църква се раздели. Да не забравяме, че преди това се беше вече разделила при събора в Наодесия на две-на западна и източна-Римо-католическа и Православна, като всъщност двете са едно... За сега няма да пиша и по този въпрос.
И така-сега Римо католическата църква се раздели отново на две части-Римо католици и протестанти. Много от днешните църкви са на протестанти. Въпроса е-срещу какво всъщност протестират-ето това и ще си поговорим-ако имате интерес де. Защото в Откровението-Библията-пише, за майката и дъщерите й-коя е тя и кои са те? Това е добре да научим.
И така-срещу какво протестират протестантите? Срещу папата от Ватикана? Да! Но дали протестират срещу въведените от Римляните учения, нарекли ги Християнство? НЕ!! Защото Римските католици следват своята религия-забележете-не Божието Слово,... но совята религия. Те пазят всичките пагански празници които идват още от Вавилон-древността-още от първият Вавилон. От къде са безкрайните светии? От къде е поклонението на Мария-маъката на Исус, от къде е неделята-денят на слънцето, от къде е Коледата-празника на слънцето и на бога Митра, от къде е Великдена-празникът на богинята на плодородието-Естрате или Ищар?
Има обаче нещо, което Римските католици са взели от Библията-при това напълно погрешно-това е начина им на служение-който е точно по Левитското свещенство. Но как може да служат по Левитското свещенство и в същото време да говорят за Исус Христос-не е възможно, защото Исус Христос прекрати левитското свещенство като умря на кръста-Матеий 27 глава-завесата се раздра от горе до долу, като това прекрати Закона за жертвоприношенията и с това-Левитското свещенство-както обяснява Павел в Евреите, защото вече имаме нов Първосвещеник! В същото време папата във Ватикана се явява също Първосвещеник-е не може да има два...

И така-протестантите са си също... Римски католици-но повечето от тях, да не кажа болшинството не го знаят това. За тях именно пише, че са дъщерите на майката-а тя е Римо-католическата църква.
Не каза ли Исус Христос да излезем от Вавилон-защото цялата система на църквите днес е именно Вавилон!

Не обвинявам никого в нищо-просто ви представям фактите-проверете и вижте-така ли са, за да вземете решение-и да спасите себе си!


Тагове:   църква,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojiislujitel - Църкви и деноминации много-коя е от Бога
07.09.2010 01:38
Сестри и братя,

Всички основни деноминации имат висши учебни заведения. И всички студенти изучават уж Библията. Излизат от там с титли-Доктор по теология... Защо тогава учението на всичките е различно? Нали уж изучават "Така казва Господ!"?
Замислете се по този въпрос-разделил ли се е Господ? И ако се е разделил-кой може да му служи?
цитирай
2. bojiislujitel - Та кой може да служи на Бог ако Господ ...
08.09.2010 22:19
Та кой може да служи на Бог ако Господ един ден заповядва едно-на другият ден-друго? Едва ли може някой човек да служи на такъв Бог...
цитирай
3. bojiislujitel - Представям връзките към две от т...
09.09.2010 16:36
Представям връзките към две от темите които вече са представени на блога, защото те всичките показват едно.

http://bojiislujitel.blog.bg/drugi/2010/08/23/idoli-i-ikoni.594696

http://bojiislujitel.blog.bg/drugi/2010/07/08/ot-kyde-e-doshlo-dneshnoto-hristiianstvo.574181

http://bojiislujitel.blog.bg/drugi/2010/05/10/cyrkvata-no-vsichkite-li-sa-ot-boga.542529
цитирай
4. анонимен - А що е Църква? Думата \"...
23.09.2010 18:09
А що е Църква?

Думата \"църква\", значи СЪБРАНИЕ, събранието на вярващите в Бога. Църквата на Бога е започнала след като Господ изведе Израел от Египет - започна именно в пустинята. Народа Израел е първият осиновен, всички други народи могат да се присъединят, ако пазят Словото на Бог както им бе дадено.
Вижте какво казва Бог за израилияните:

Изход 19:6
6. и вие ще Ми бъдете царство от свещеници и свят народ. Тези са думите, които трябва да кажеш на израелтяните.

Амос 3:1-2
1. Слушайте това слово, което Господ изговори против вас, израилтяни, - против целия род, рече Господ, който възведох от Египетската земя, като казах:
2 Само вас познах Измежду всичките родове на света; Затова ще ви накажа за всичките ви беззакония.

Те са определени за свещеници на Бога и свят народ. Т.е. те имат някакво предимство пред другите народи. Какво значи това – че на тях Бог е дал Словото си, а задачата им е да го разпространяват сред останалите народи . Апостол Павел потвърждава:

Римляни 3:1-3
1. Тогава какво предимство има юдеинът или каква полза има от обрязването?
2. Много, във всяко отношение, а първо, защото на юдеите бяха поверени Божествените писания.

Римляни 9:4-5
4. които са израелтяни, на които принадлежат осиновението и славата, и заветите, и даването на закона, и богослужението, и обещанията,
5. на които са и отците и от които се роди по плът Христос, Който е над всички Бог, благословен до века. Амин.


Обаче израилияните се опиха с Вавилонски, първоначални учения на света, не пазиха Словото на Бога И нарушиха завета на Бога И така не вършиха правилнио мисията си – а именно да спасят останалите народи:

Исая 26:18
18 Станахме непразни, бяхме в мъка, Но като че ли вятър родихме; Никакво избавление не извършихме на земята, Нито паднаха пред нас жителите на света.

Но когато Исус диоде у проповядва Словото отново както си е, без вавилонски примеси, учудващо потвърди че все още спасението е от израилияните и че само те се покланят на истинският Бог когото познават:

Йоан 4:22
22. Вие се покланяте на онова, което не знаете; ние се покланяме на онова, което знаем; защото спасението е от юдеите.

Но защо Исус се роди в Израел и защо не отиде да проповядва Словото на езичниците, а само и единствено на израилияни:

Матей 15:24
24. А Той отговори: Аз не съм изпратен при други освен при изгубените овце от Израелевия дом.

Отговорът е в Деяния, където апостолът цитира пророчество от Амос (а Амос е пророк на Йехова):

Деяния 15:16
16. \"След това ще се върна.
И пак ще издигна падналата Давидова скиния,
и ще съградя наново развалините й,
и ще я изправя; (Амоц 9:11)

От този стих се вижда защо Исус е пратен само до израеляните, че даже и апостолате си първо пращаше само до израеляните – просто за да се въздигне църквата отново и да проповядва забравеното чисто старо учение за Бог и плана за спасението на човечеството.
И така, аз от всичко това разбирам че израилияните продължават да са си в службата и не са отпаднали от нея. А езичниците продължават да смесват Словото с вавилонски учения. Павел обаче ни напомня за предимството на Израел и че Бог не е сключвал завети с никой друг народ. Ако някои езичник чуе Словото и го обикне може да се присъедини към Божия народ и да няма разлика между него и израилиянина и така ще се сбъдне и Амос 9:12 (…\"у всички народи които се наричат с Моето име\"….)



цитирай
5. bojiislujitel - Абсолютно вярно! Израел са свещ...
26.09.2010 16:09
Абсолютно вярно! Израел са свещениците на Бога-и не, не тези дето наричат себе си днес Юдеи-те не са Израиляните. Но това разбира се е друг въпрос. Важното е, че нищо не се е променило и факт е, че същият народ все още е определен за същата дейност.
А всички останали, които мислят, че са църкви-биха били ако пазеха всичко, което трябва да пази и Божият народ-и Закон и Празници и Диетичен Закон-един Бог, една вяра, едно кръщение. Иначе лъжат себе си, като служат на себе си.
А по времето на Мелиниума Господ ще осинови всичките народи, защото всичките са негови и тези които обикнат Бога-ще получат вечен живот. А да обичаш Господа означава да пазиш заповедите му-както каза Исус три пъти в Йоан 14 глава.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2185659
Постинги: 1220
Коментари: 1483
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930