Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2010 03:40 - Атеисти ли? Ама наистина ли?
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1416 Коментари: 2 Гласове:
0



Само за сестри и братя, дето мислят, че няма Бог   За безбожници...

Значи, мисля си едни такива работи в последно време.
За вас няма Бог-добре-няма проблем.
Няма Бог-няма и Библия! Библията е хитро измислени басни и истории. Трудно се обясняват всичките пророчества, дето са се сбъднали до сега, но да ги пренебрегнем-няма Бог-няма и Библия! Няма дори и град Ерусалим, нито пък даржава Израел, държава Египет, държава Ливан, държава-ми няма да ги озброявам всичките, че са много. Дори и днешен Ирак е там-в Библията де, да не говорим за Иран и Русия. Но няма такива държави значи...
Няма да споменавам, че Исус поне са го видяли хиляди и хиляди-това вас не ви интересува-масова халюцинация продължила около 3 и половина години, но какво пък-няма Бог... Исус не се е раждал, не е умирал, но както някои твърдят-бил е някакъв Римски войник и после хоп-всичко се забъркало в такава каша, че се появила Библията. Дори няма да споменавам за Старият Завет-който предричаше идването на Исус, който предричаше идването на власт на световните Империи и падането им после, като дори и споменаваше владетели по име-не, няма да се спирам и на това. Просто всичко-цялата човешка история е просто... илюзия.

В такъв случай, няма и Евреиски народ-не говоря за тези, дето наричат себе си Юдеи днес! Говоря за 12 племена, произлезли от Яков, чието име беше Израел. Защото Библията е писана предимно за тях! Само да спомена, че няма и Ной-е в такъв случай не би трябвало да има хора днес по земята, но... това е въпрос на логика... Няма Евреи-няма и Ерусалим! Защото Ерусалим е избран от Бога за да бъде там за винаги. Няма Бог-няма Израел-няма Ерусалим!
Няма и Вавилон; нито Мидо-Персииска Империя; нито Гръцка; нито Римска! Всичките са описани в Библията преди да се появят, но Бог няма-Библия няма-няма ги и тях-изобщо човечеството се е появил вчера!
И всичко е една голяма заблуда, както мислите вие по отношение на Библията и вярата в Бога...
Е, не можем да изясним как сме се появили-това за сега е само теория-на еволюцията... Но явно според вас сме се появили от амеба. Има един филм на Ю-тюб, за теорията на Дарвин. Няма да се впускам в подробности де, но само едно нещо: дори ако се създадат протеини-за да се създаде клетка-само една де, трябва да има налице инструкции за кое как да бъде. Вероятността да се появят такива инструкции е десет на степен 74! Тоест-всеки математик ще ви каже, че е невъзможно такива инструкции да се появят ей така. А тук имам и един въпрос: да кажем все пак, че първата клетка се е появил-станало някак си. Но ето, времето минава и тя си остава както си е-защото за да започне да се дели и да се образува от нея макар и съвсем прост организъм, трябва да има отново-точно така-инструкции. И ето-клетката се появила и умряла! И сега какво-цялата еволюция замира-просто изчезва, защото видите ли-няма друга клетка! И сега се започва едно чакане-от порядъка на няколко милиарда години, та дано стане така, че аминокиселините образуват протеин, и после хоп-пръкнала се нова клетка-за инструкциите няма да говорим дори. Да, ама през туй време "хранителният бульон"-така ни учеха по комунистическо време за чичко Дарвин-взел, че станал киселинен и ето-няма нищо хранително в него... Ми просто си разсъждавам де. И стигам до същото, дето един велик ум бил казал-в какви ли невероятни басни трябва да вярват атеистите, че да отричат Бога-или нещо подобно бе казал.
Но да кажем, клетката се разделила на две клетки, после на четири и така нататък-просто теории-най-невероятни. И след като се поразвием, ще станеме например на чапли... Така де-вярвам знаете за затоплянето-ще има много вода, та е добре да може да се лети... Но ако станем на нещо друго, дето не може да лети или да плува-ще бъде проблем... Пък и вярвам, вярвате, че еволюцията би трябвало да продължава...
Значи, няма Бог. Но от къде са се появили разни заповеди като “не убивай”, “не кради”, “не прелюбодействай”, “почетай баща си и майка си” и т.н. За тези заповеди, дето са свързани директно с Бога не говорим! Тези заповеди съвсем не са против някого-те са за добро! Ще кажете-от хората-още по времето на Шумерите ги имало тези заповеди. Един ден ми попаднаха тези именно заповеди-все едно аз да ви пиша на китайски, а вие никога не сте го учили-същата работа що се касае до най-малка поне прилика между тези на Шумерите и тези на Бога! Но добре-да кажем са от човеци измислени! Спазвате ли ги?
Няма Бог-тогава какво ви смущава, ако някой вярва в Бога? Този просто вярва в измислици-но нали имаме свободна воля-можем да си вярваме в каквото поискаме... Или има нещо друго? Дълбоко в съзнанието си имате мисли от сорта:” ами ако има... Бог де”? Като видите луд на улицата-подигравате ли му се? Защо не-природно явление-еволюция... Но защо се подигравате на тези дето вярват в Бог? Защото пак поради това смущение-ами ако има?...
И като няма Бог-няма Библия-не е вярна, измислица е-защо понякога се опитвате да ни я цитирате? Хем няма Бог-хем цитирате думите му и: “ето-вижте всички християни в каква лъжа вярвате”...
Да не говорим какъв може да е смисълът на всичко, след като няма Бог, който го е създал и то с определена цел! Ние просто се явяваме и изчезваме-защото вярвам и вие знаете, че 70-80 години не са нищо в сравнение с космическото време! И тази еволюция която ни е направила така сложни, не е имала никаква идея защо пък така скоро трябва да умираме. Е-забравих-ще се превърнеме другият път на чапли... Но и те умират-това вярвам и вие сте го забелязали!

И така: няма Бог-нямате проблем! Живеете някакви си 70-80 години, гоните булките докато можете; крадете, убивате-няма проблем-само да не ви хванат хората дето се правят на законници... И умирате-няма проблем-всичко свършва точно там. Ами ако не свършва?... Мно-о-о-го голям проблем! Защото това, което пише в Библията за тези които са отхвърлили Бога-тогава ще да е вярно. И какво сега-за някакви си 60-70 или дори 80 години сте ритали против ръжена-няма Бог-а сега ще трябва да прекарате вечността в огненото езеро... Щото и то е в библията де. Разумните винаги проверяват всичко и което не е добро-отхвърлят го. Защо не проверите за себе си-ами ако има Бог? 

Повод за размисъл...

С любов
Георги


Тагове:   наистина,


Гласувай:
0


Вълнообразно


1. bojiislujitel - Но кой пък желае в днешно време да се ...
07.09.2010 03:11
Но кой пък желае в днешно време да се замисля много-много?... За съжаление днес хората търсят бързи успехи и печалби-ако може без напрягане и хоп-станал човека милионер. Така де-все за просперитет говорят-най-вече в някои да не кажа почти всичките църкви-има и изключения и там де.

Скоро всички хора на тази земя ще видят-има ли Бог или не! И ако има-разумните имат шанса дори и в последният миг да се обърнат към Този, дето са твърдяли, че не съществува и Той понеже е велик в милост също-ще им прости тази им... глупост.
Но-избора е личен и по-добре днес, отколкото утре-що се касае до научаването на истината, което води до вярата в Бога!
цитирай
2. анонимен - Какво бих казъл на бог ако го имаше,кратък философски диалог за теолози
08.02.2011 16:58
-Боже ти си педераст,всеки ден хора по света умират от глад,а ти лесно можеш да разрешиш проблема като накараш манна да завали от небето над гладуващите държави ,като Хаити наприер,държава която ти самият тресна с земетресене!
-Не мога чадо не ме убиждай някакви измисленитъпи религиозни концепции ,като свободната воля на запад и първородният грях на изток не ми дават.
-Значи боже си ми дал свободна воля(доколко всички наистина сме свободни може да се спор -детерминизъм!)?
-Да радвай се !
-Малкоми е трудно пред вид факта че съм хаитянец затрупан под отломки и скоро ще УМРА!Все пак не може ли да си я вземеш свободната воля и да врътнеш едно чудо какво ще кажеш а?
-Ми не , аосвен това и заради първородния грях трябва да те накажа !
-Какво е първородния грях?
-В общи линии не те пъскам в рая зарад грешкте на другите,защото някаква жена е яла от някаква ябълка ,преди много години и срте роднини ,а освен това си се родил а да се родиш въпрек че не е твой избор е тежко престъпление!
-Ма боже какможе едно дете да извърши престъпление та то е още в люлката какви грехове,ами тези деца дето в момента мрът като мухи в Хаити те какво аджеба са ти направли.
-Може може те всички бебета са социопати а не са понеже аз съм един кофти пич с сила и да не са пак правя каквото си искам!Аз съоубийците пращам в ада нищо че повечето от тях са просто добри хора имали тежък живот,а освен това страдат от душевни заболявания и не са морално отговорни за постъпките си. Така че ако си мислиш чеще се съмоубиеш и ще ми цъфниш в рая тарикат такъв много се лъжеш,първо трябва да страдаш за да задоволиш съдистичните ми наклонности!
-Е пращаш добри хора в ада но поне лошите държиш настрана от рая,нали?
-Абе не е точно така ,дори да си извършил много злини ако вярваш и се покаеш,пак ще бедеш спасен и ще отидеш в рая !
-Ами ако съм атеист ?
-Духаш супата ,и няма значение дали си добър човек или пълна отрепка искам да вярвашей е тъй на въпреки че не ти давам никакви доказателства за съществуването си !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2194139
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930