Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2010 02:00 - Само за пастири-пастори де
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 3664 Коментари: 7 Гласове:
0



Сестри и братя,

Какво ни казва Божието Слово за тези, които са пастири в разни църкви. На едно място един апостол ни предупреждава да не ставаме мнозина учители защото осъждането на такива ще е по-голямо! Но разбират ли тези хора които поради една или друга причина са започнали да проповядват на хората както те мислят Божието Слово, какво ще стане при съда с тях? Наясно ли са дори, че последиците от нашите действия са вечни? Тоест-ако действията ни са били угодни на Бога и по Бога-ще живеем вечно, но ако не са-ще се мъчим вечно в огненото езеро-това пише в Библията, нали?! Та мисълта ми е-тези братя дето са се заели да учат стадото на Божието Слово-както те си мислят, че правят, дали наистина са проверили себе си първо? Защото не е тайна за никого-днес мнозина преподават човешки учения за пари в разните църкви. Но замислят ли се те, какво ще стане при съда с тях? Защото има такива дето са погубили много души!! Възможно ли е Господ да не ги вижда какво правят-както те си мислят? Разбира се, че ги вижда! Те лъжат само себе си-а мнозина от тях са се увлекли в гнусната печалба след която бягат... Защото нека ви попитам нещо, сестри и братя-възможно ли е честен човек, който пропоповядва Божието Слово без да търси печалба да намери, че това, което е проповядвал не е това, което е по Бога и да не се обърне км Бога каейки се със сълзи на очи за това, което е вършил от незнание? Виждал съм такива пастори!!! А защо тогава тези които твърдят, че проповядват Божието Слово, след като някой им каже и докаже, че лъжат хората-те никак не искат дори и да се покаят, но напротив-нападат този, който им е казал истината в очите?! 

Това, което ще представя накратко тук е специялно за тях...

Езекил 13:1 И Господното слово дойде към мене и рече:
2 Сине човешки, пророкувай против Израилевите пророци, които пророкуват, и кажи на ония, които пророкуват от своето си сърце: Слушайте словото Господно.
3 Така казва Господ Иеова: Горко на глупавите пророци, Които се водят по своя си дух, Без да са видели някое видение!
4 Израилю, твоите пророци са Като лисици в развалините.
5 Вие не се изкачихте в проломите, Нито издигнахте ограда за Израилевия дом, За да устои в боя в деня Господен.
6 Ония видяха суети и лъжливи предсказания, Които казват: Господ говори, Когато Господ не ги е пратил, И които направиха човеците да се надяват, Че думата им щяла да се изпълни.
10 Понеже, да! понеже измамиха людете Ми Като казваха: Мир! а пък няма мир; И когато някои градяха една слабичка стена, Ето, те я мажеха с кал,

Езекил 22:26 Свещениците й престъпваха закона Ми и оскверняваха светите Ми вещи; не правеха разлика между свето и скверно, нито показваха на хората различието между нечисто и чисто; и криеха очите си от съботите Ми; и Аз съм осквернен всред тях.
27 Първенците всред нея са като вълци, които грабят лов, за да проливат кръв, за да погубват души, за да се обогатяват несправедливо.
28 И пророците й я мажеха с кал, като виждаха за тях суетни видения и пророкуваха лъжи, думайки: Така казва Господ Иеова, когато Господ не бе говорил.


Исаия 56:10 Всичките му стражи са слепи, те са невежи; Те всички са неми кучета, които не могат да лаят, Които сънуват, лежат и обичат дрямане, -
11 Да! лакоми кучета, които никога не се насищат, - Те са овчари, които не могат да разсъждават, Всички са се обърнали към своя си път, Всеки за печалбата си, всички до един.
12 Елате, казват те, аз ще донеса вино, И ще се опием със спиртно питие; И утре ще бъде както днес, Ден чрезмерно велик.

Еремия 12:10 Много овчари развалиха лозето Ми, Потъпкаха Моя дял, Обърнаха любимия Ми дял в непроходима пустиня.
11 Обърнаха го в пустота; Той, като запустен, жалее пред Мене; Цялата страна е опустошена, Защото няма кой да вземе това присърце,
12 По всичките голи височини на пустинята дойдоха разорители; Защото ножът Господен пояжда От единия край на страната до другия; Никоя твар няма мир.
13 Сеяха жито, но са пожънали тръни; Трудиха се, но никак не се ползуват; Посрамете се, прочее, от тия си произведения, Поради пламенния гняв на Господа.

Да, братя и сестри-писано е за Израел, но не е само за Израел! Това е същото за всеки, който стои пред стадото и говори от своите си... За това днес християните са такива само по име-защото са ги измамили, като са говорили от своите си! Защото са ги използували, за да обогатят себе си! Огледайте се и вижте, дали не е така!!!





Гласувай:
0


Вълнообразно


1. bojiislujitel - И нека продължа тази тема защото е ...
21.10.2010 21:02
И нека продължа тази тема защото е твърде актуална днес!
Някоя си сестра ми писа преди време, че в църквата, в която отива в неделя пасторът живее в охолство, докато повечето от хората едва събират стотинки да си купят хляб. Не само, че този така нарекъл себе си "пастор" не преподава "Така казва Господ", за да чуят хората и да достигнат до истината-която е Словото на Отец-за да спасят себе си, но на всичко отгоре се обогатява лично от лъжите които проповядва. Каква мислите, сестри и братя ще е наградата на този "пастор" когато дойде времето на съда? И понеже хората не осъзнават, че ако вечният живот е вечен, то и вечното наказание е вечно и не-не става въпрос за смърт след която няма нищо... Става въпрос за втората смърт, която е в огненото езеро и пребиваващите там ще са вечно там!
Друг някой си дето обикаля света да "проповядва", както той мисли, не знае нищо от Библията и не е в състояние да отговори и на елементарни въпроси. Какво мислите, сестри и братя ще стане с този брат, който върви по света и лъже хората?
И друг наскоро четох какви ги е писал. Писал този брат за кръщението-дори и не знае за какво става въпрос. Писал за други неща, като писал, че трябвало да се покаем от греха, но пак там писал, че няма вече закон! Е как може да се покае човек за нещо, дето никога не е нарушавал?
Питам се, сестри и братя-наистина ли човешката глупост е стигнала такива предели? Но явно е и се оказва, че няма граници... И точно когато човек мисли, че е видял и най-голямата глупост-точага именно те представят нещо, дето е и още по-глупаво.
Писах и на двамата братя: наясно ли сте с какво си играете, защото не само, че погубвате себе си, но кръвта на тези хора които погубвате ще бъде изискана от вас?! Знаете ли, колко е опасно това, с което сте се захванали?

Следва...
цитирай
2. bojiislujitel - А на единият брат му писах след като ...
21.10.2010 21:08
А на единият брат му писах след като му показах какви ги е писал и му зададох логични въпроси-на които той не отговори изобщо, че ако наистина търси Бога, а не да има задни мисли и скрити цели, то сега е времето да дойде да поговорим за Бога! Но какво мислите стана-покри се... Защо? Защото знае прекрасно, че това, което преподава са човешки учения и лъжи и това, което му казах е точно истината! И понеже делата му са тъмни-изпокри се. А другият пък ми писа да съм се покаял... Върха! Ми нали няма закон-какво съм нарушил, че да се кая? Безумни хора!

И така, сестри и братя-сега имам въпрос и към всичко вас, дето отивате по разните църкви за да търсите Бога: не намирате там, където отивате Бога-защо тогава си губите времето с това, което не е хляб? Кого лъжете в края на краищата-не е ли себе си? При това ви обират с усмивка и вие давате парите си-но за какво? Странно, но изглежда хората обичат да ги лъжат и при това дават и пари за това...

Ще говорим още за това, какво ще става с тези братя дето наричат себе си "пастири или проповедници" като дойде Исус Христос! Защото те сега могат да излъжат както те мислят всички, но не и Господ! Исус има седем духа които постоянно обикалят цялата земя и му докладват всичко за всички хора-как става това, не зная, но е така. И няма нищо скрито и покрито, а тези братя ще отговарят за кръвта на много хора които са погубили! Дано не сте и вие сред погубените!! Време е да излезете от Вавилон-защото Вавилон е цялата система на днешните църкви-пъгънизъм и лъжа!
цитирай
3. анонимен - Добре написано! Дано Господ отвори ...
22.10.2010 08:39
Добре написано! Дано Господ отвори очите и ушите на своите Си хора да го чуят. В днешно време често се организират "конференции", които не са нищо друго, освен емоционална мастурбация.
цитирай
4. bojiislujitel - А дали те са хора на Господа? Защото ...
23.10.2010 01:04
А дали те са хора на Господа? Защото ако са-ще проповядват само и само Божието Слово и то както е-без да отнемат или добавят към него.
Те не са!!! хора на Бога!
Но те имат един голям проблем-всеки от тях, който е чел ето това дето писах в тази тема или някой им е казал, че не проповядват Божието Слово, но разни човешки лъжи и басни. Проблема ли-ще им дойде после, при съда! Защото тогава ще бъдат запитани-защо са отхвърлили Бога и са избрали Сатана и ще им бъде доказано, че са знаели, че не служат на Бога. И какво ще отговорят тогава те?...
Защото всичко се знае от Бога-за всеки-абсолютно всичко и няма нищо скрито!!! И секундата дори ще им бъде представена в която те са отхвърлили Бога, защото са обичали лъжата и парите повече от Бога!
цитирай
5. анонимен - Каквито са Пастирите, такива и вярващите!!
23.10.2010 02:08
Атеистите знаят повече за религиите от вярващите
20 Октомври 2010 г.


Medienmagazin Pro съобщава за резултати от проучване на Изследователския център Pew във Вашингтон, САЩ, които показват, че американските атеисти и агностици знаят повече за световните религии в сравнение с християните – католици и протестанти. Анкетираните, самоопределящи се като религиозни, знаят правилните отговори на много по-малко въпроси, отколкото атеистите, показват резултатите от допитването. Така например 45% от вярващите не знаят, че виното и хлябът, използвани в богослуженията, идват от кръвта и плътта на Исус Христос – за тях те са просто неясен религиозен символ. Втори в класацията по религиозна компетентност след атеистите са евреите и мормоните.
Хората, определящи се като невярващи, успели да отговорят правилно на близо 21 от общо 32 въпроса, включени в анкетния лист. Протестантите дали 16 верни отговора, католиците – средно 14,7, а евреите – 20,5. Повечето американски граждани, самоопределящи се като активни християни, демонстрирали значителни празнини в религиозната си култура. Така например близо 30% от запитаните не знаели, че Исус Христос е роден във Витлеем, а едва 63% били сигурни, че Битие е първата книга от Библията. Друг изненадващ извод е, че 35% от интервюираните не разпознават Мартин Лутер като баща на Реформацията.
Ето как Стивън Протеро, професор по религия в университета в Бостън, тълкува резултатите от анкетата пред CNN: „Атеистите и агностиците посвещават много време в търсене на аргументи против християните и тяхната вяра. Затова те разполагат с много повече информация и знания за различните религии. Докато християните са убедени в истинността на своите възгледи и рядко търсят аргументи, с които да оборят инакомислещите и друговерците.”

цитирай
6. анонимен - Търсете и ще намерите!
23.10.2010 02:17
Срамно е християни да не познават своята вяра, а атеистите да са по информирани. Изследването е направено в Америка, но аз не бих опонирал, на брат Георги, че християните в България са много по просветени защото имаме по добри пастири.Ами по вечето от нашите пастири са завършили образованието си в Щатите или ако не те то децата им учат там. Все пак моето виждане и че тези, които имат Божията светлина трябва да благовестват първо на невярващите, а не да обвиняват и осъждат Божиите служители, че не учели според Библията. А що се отнася до миряните много от тях са избрали някоя църква само защото са се родили в тази среда, там са попаднали чрез свои приятели или заради самата обстановка.
цитирай
7. анонимен - И това е факта, брате-че днешните ...
23.10.2010 16:15
И това е факта, брате-че днешните християни не знаят нищо за Исус Христос и за Библията-която е Божието Слово.
Но никак не съм съгласен, че хората познаващи твърде добре Словото трябва да го проповядват само на хора които не са чували нищо за Бога или са атеисти. Защото всеки трябва да чуе Божието Слово-писано е, че всяко коляно ще се преклони пред Бога! Божието Слово трябва да се проповядва на всяка твар, но само тези които имат отворено съзнание ще го приемат и повярват! Познавам бивши баптистки и петдесятни пастори които като са чули Божието Слово както е, са паднали на колене и са молили Бога да им прости, че са преподавали на хората лъжи! Имаме такива хора в Израел.
А що се касае до така нареклите себе си пастори в България-ти си прав, брате-те са се учили от американските си колеги-въпроса е на какво! Ако тези в САЩ не знаят нищо-тези пък в България са в минусовата скала. И това е факта-гледах проповед на един брат-няма да казвам името му-пълни лъжи преподавани с устрем... Възможно ли е този брат да е така невеж по отношение на Словото? Писах му, че не може да говори тези неща и ще отговаря пред Бога и светиите за това, което върши, и че участта му няма да е добра-спря да ми пише... Защо? Ако беше Божий служител-но искрен, щеше да обърне внимание на това, което му писах и да иска да го обсъдим! Но понеже служи на себе си и на парите-явно, се покри.
Писах и на един друг, който ми даде връзка към негови-подчертавам-негови уроци. Защото нямат нищо общо с Бога! И той се покри-защото знае, че преподава лъжи за своя лична полза!
Писах и на един друг-но и той се покри. О-о-о, аз зная-идват тук и четат! Но това, което все още не им е ясно-то много неща не са им ясни за Бога де..., е, че именно Божието Слово ще ги съди! И тогава какво? Защото те ще получат заплатата за работата си-о-о-о, абсолютно ще я получат, но те дори и не знаят, че огненото езеро е вечно и попадналите в него-вечни! Ето-това им е проблема! А Господ идва и тогава какво ще правят?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2189141
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930