Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2010 05:08 - Валидни ли са Божиите Закони днес
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1772 Коментари: 3 Гласове:
0



Здравеите сестри и братя,

Има нещо, което е от изключително значение, след като говорим за Бога и Библията. Нещо, което е пряко свързано с нашето лично спасение. Защото не е важно какво пиша аз или който и да е от вас. Важно е какво ни пише Господ чрез пророците и апостолите си. Защото Той е, който ще съди всички, когато дойде за втори път и ще съди всеки според делата му! Мнозина са с убеждението, че на Господ може да се служи така както те си го представят. Библията обаче е категорична за това, как се достига до спасението. Някои хора казват, че никой няма да се спаси вършейки дела по закона-съвършенно вярно! Въпросът е, че това съвсем не означава, че законът е отпаднал с разпъването на Исус Христос на кръста преди 2000 години. От друга страна, една добавка към Божия закон отпадна и то поради определени причини и това беше Закона за жртвоприношенията-но сега няма да се спирам на него.  
За да разгледаме въпросът за валидността на Божия закон днес, първо трябва да определим какво е грях. Защото там където няма закон-там няма и грях!
Дефиницията за греха ни е дадена от апостол Иоан в І Послание на Иоан 3 глава, 4 стих: Всеки, който върши грех, върши и беззаконие; ЗАЩОТО ГРЕХЪТ Е БЕЗЗАКОНИЕ.
И както казах вече, където няма закон-там не може да има и грях-Посланието към римляните 4 глава, 15 стих: понеже законът докарва, не обещание, а грех; но дето нема закон, там нема нито престъпление.
Мисля, че е доста ясно горното обяснение на Павел. Тогава, ако някои твърдят, че Господ е отменил закона, то всички сме безгрешни, по простата причина, че няма закон, който да ни обвинява!
А това, че всички са грешни и днес е казано в същото послание, 5 глава, 19 стих: Защото, както чрез непослушността на единия човек /Адам/ станаха грешни мнозината, /или всички/, така и чрез послушността на единия мнозината ще станат праведни.
Тук трябва да сме на ясно по един въпрос-Павел говори за праведни, като се има предвид, че са само тези които приемат Исус Христос и изпълняват неговите думи!
И в подкрепа на горното, нека прочетем и 3 глава, 19 стих: А знаем, че каквото казва законът, казва го за ония, които са под закона; за да се затулят устата на всекиго, и цел свет /явно-всички!/ да се доведе под съдбата на Бога.
Значи-целият свят е под греха. И както ни казва 29 стих, Бог не е само Бог на юдеите, но и на езичниците! /Тук искам ясно да определя, че всички ние които не сме юдеи по рождение, сме езичници! Друг е въпросът, че всички ние които вярваме в Отец и в Исус Христос, както и спазваме думите на Исус, сме духовният Израел! Зная, че за някои ще е трудно да смелят това, но то не променя факта!/ И в подкрепа на това, прочетете 30 стих: Понеже същият Бог ще оправдае обрезаните от вера и необрезаните чрез вера.
И сега, както и на много други места в писанията на Павел, идва важното заключение дадено ни в 31 стих: 31 Тогава, чрез вера разваляме ли закона? Да не бъде! Но утвърждаваме закона.
И това е така, защото всеки, който търси спасение и вечен живот искренно, вярва и изпълнява думите на Господ Исус Христос и законът! Защото само по този начин всеки, който нарича себе си християнин може да покаже, че тича на стадиона за да вземе наградата-както казва апостол Павел: Тичайте така, че да я вземете!
И всеки, който се кръщава в Исус Христос, ако е искрен, кръщава се и в неговата смърт-тоест, след като е изповядал греховете си /пред Бога, не пред свещеници които са толкова грешни, колкото и самият грешник, а по някога и по-вече/, миналите грехове му се прощават и сега вече зависи само от него, дали ще се обърне напълно към Господ или ще продължи да греши. И както вече разясних: грехът е нарушаване на закона-според апостол Иоан /не според мене/-то този, ако греши отново, значи не е умрял заедно с Христос и не се е родил като нов човек!
Та отменен ли е законът днес или не? Хайде да прочетем и Римляни 6 глава 16 стих: Не знаете ли, че комуто предавате себе си като послушни слуги, слуги сте на оня, комуто се покорявате, било на греха, който докарва смърт /защото пожеланието докарва грях, а грехът като се развие на пълно-докарва смърт-определението на Библията/, или на послушността, която докарва правда?
И 23 стих: Защото заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.
Та нека пак си припомним дефиницията на греха..."Всеки, който върши грех, върши и беззаконие; ЗАЩОТО ГРЕХЪТ Е БЕЗЗАКОНИЕ." И съответно-заплатата е смърт: както виждате-не аз го казвам-в Библията е написано от апостол Павел, а той го е написал по Бога!
Или нека погледнем какво казва сам Исус Христос за закона: Матей 5 глава, стихове 17...17 Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша, но да изпълня. /Тук искам само да обърна внимание на някои които твърдят, че са по Новия Завет! Та ако не приемаме пророците говорили за Исус Христос в Стария Завет, то нито Исус приемаме, нито Новия Завет, който без Исус Христос няма никакъв смисъл! Да не говорим, че не всички пророчества от Стария Завет са се сбъднали до сега и има такива които тепърва ще се сбъдват! Погледнете Европейският съюз и сравнете с пророчеството в Даниил-ние живеем по времето на възобновената римска империя! Пророчествата за Ерусалим още не са се изпълнили, а е писано от доста пророци по въпроса./ 18 ЗАЩОТО ИСТИНА ВИ КАЗВАМ, ДОКЛЕ ПРЕМИНЕ НЕБЕТО И ЗЕМЯТА, НИ ЕДНА ЙОТА, НИ ЕДНА ТОЧКА ОТ ЗАКОНА НЕМА ДА ПРЕМИНЕ, ДОКАТО ВСИЧКО СЕ НЕ СБЪДНЕ.
Та ако това е което ни казва и Исус Христос, при което ни подчертава, че ни казва истината, то как някои твърдят, че не е вярно, че законът не важи днес и в същото време наричат себе си християни?
И всеки, който е християнин, бидейки такъв е и Божии слуга: вижте Посланието на апостол Павел към Тита-1 глава, 1 стих: Павел, слуга Божий и апостол Исус Христов...
И ето още нещо в подкрепа на всичко писано до тук за закона: Евангелие от Матея 24 глава, стихове 45 до 51 стихове...45 Кой е прочие верният и разумен слуга, когото господарят му е поставил над домочадието си, за да им дава храна на време /да им дава словото, истината/? 46 Блажен е оня слуга, чиито господар, когато си дойде, го намери че прави така. 47 Истина ви казвам, че ще го постави над целия си имот. 48 Но, ако оня слуга е зъл, и каже в сърцето си, Господарът ми се забави, 49 и той почне да бие служителите си, и да яде и пие с пияниците, 50 господарът на оня слуга ще дойде в ден, когато той не го очаква, и в час, когато не знае, 51 и, като го бие тежко, ще определи неговата участ с лицемерците; там ще бъде плач и скърцане със зъби. /а това е огненото езеро приготвено за дявола и неговите ангели!/
Какво по-ясно от това братя и сестри? Кои са тези, за които се отнасят тези неща? Това са тези които спазват закона-първите- и които не спазват закона-вторите!
Може да се пише още по въпроса, но...които искат да чуят, ще чуят, останалите и без това не желаят да чуят...

С уважение
Георги







 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. eien - Нали имаме в сърцата си Исус!
12.08.2010 05:17
Това е най-верният отговор!
цитирай
2. bojiislujitel - Добре дошли на моя блог! Мно...
12.08.2010 18:27
Добре дошли на моя блог!

Мнозина днешни християни твърдят, че имат Исус в сърцата си, но делата им показват нещо друго... Благословени тези дето не само говорят за Бога но и вършат всичко, което Бог е наредил да вършим.
Господ не гледа на лице, но от всеки народ тези които му се боят-така че изпълняват всичко, коеето е наредил!

С уважение
Георги
цитирай
3. bojiislujitel - И така-ако твърдим, че сме Божии, но ...
19.09.2010 17:24
И така-ако твърдим, че сме Божии, но не вършим нищо от това, което Господ изисква от неговите-Божии ли сме или само претендираме и лъжем себе си?
Вижте, сестри и братя-Господ не гледа на лице, но: Деянията 10:34 А Петър отвори уста и рече: Наистина виждам, че Бог не гледа на лице;
35 но във всеки народ оня, който Му се бои и върши правото, угоден Му е.

А какво означава човек да се бои от Бога? Означава, че пази абсолютно всичко, което Бог е наредил, защото знаят, какви са последиците ако не пазят това. Това съвсем не означава, че те не обичат Бога и че Бог не ги обича! Защото любовта именно се изразява в пазенето на Заповедите на Бога.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2186853
Постинги: 1221
Коментари: 1485
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930