Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2010 05:10 - Библията за смъртта
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 25123 Коментари: 11 Гласове:
1



Напоследък се яви отново въпросът дали е редно да се отправят молби към светии и майката на Исус, и дали тези молби са валидни. Нека да видим какво ни казва Библията по този въпрос-къде са умрелите и какво става с нас, когато умрем-къде отиваме-БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!!! (САМО ИСУС Е ИЗКЛЮЧЕНИЕ И ВЪЗКРЪСНА СЛЕД 3 ДНИ И 3 НОЩИ!!! ДОРИ И МОИСЕЙ НЕ Е В РАЯ, КАКТО НЯКОИ СИ МИСЛЯТ, ЗАЩОТО САМ ИСУС КАЗВА: НИКОЙ НЕ Е ОТИШЪЛ НА НЕБЕТО, А САМО ТОЗИ, КОЙТО Е СЛЯЗЪЛ ОТ НЕБЕТО-СИНЪТ! Защото всеки, който нарича себе си християнин, вярвам се води от Библията и само от нея, като знае, че авторът й е сам Господ.

Смъртта (и какво става след нея с нас) е описана много ясно на много места в Библията:
Еклисиаст, 9 глава, стихове 1 до 9-моля прочететe ги! Обърнете внимание на 4, 5 и 6 стихове-те много добре показват състоянието на мъртвите! 4 Защото за оногоз, който се съобщава с всичките живи, има надежда; Понеже живо куче струва повече от мъртъв лъв. 5 Защото ЖИВИТЕ ПОНЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ЩЕ УМРАТ; НО МЪРТВИТЕ НЕ ЗНАЯТ НИЩО, НИТО ВЕЧЕ ПРИДОБИВАТ, ПОНЕЖЕ СПОМЕНЪТ ЗА ТЯХ Е ЗАБРАВЕН; ОЩЕ И ЛЮБОВТА ИМ, И ЗАВИСТТА ИМ, ВЕЧЕ СА ИЗГУБЕНИ, НИТО ЩЕ ИМАТ ВЕЧЕ НЕКОГА ДЕЛ В НЕЩО ЩО СТАВА ПОД СЛЪНЦЕТО.

Какво не е ясно тука ?

Еклисиаст, 3 глава, стихове 1 до 20-всички са много важни, но обърнете внимание на 19 и 20 стих!!! 19 Защото каквото постига човешките чада постига и животните; една участ имат; както умира единия, така умира и другото; Да! ЕДИН ДУХ ИМАТ ВСИЧКИТЕ; И човек не превъзхожда в нищо животното, защото всичко е суета. 20 ВСИЧКИ ОТИВАТ В ЕДНО МЕСТО; ВСИЧКИ СА ОТ ПРЪСТТА, И ВСИЧКИ СЕ ВРЪЩАТ В ПРЪСТТА.

Както виждате, Библията съвсем ясно определя какво става след смъртта! Тогава къде остава учението за отиване на небето и за някакъв живот след смъртта? Определено не е според Библията! От къде е тогава-от езичеството и идолопоклонниците! Не предупреди ли апостол Павел, че ще се появят вълци в овчи кожи които ще извратят Божия път?...
И още:

Битие, 3 глава, стихове 1 до 20. Обърнете внимание на 2, 3 и 19 стих! 2 Жената рече на змията (дявола): От плода на градинските дървета можем да ядем; 3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете. 19 С пот на лицето си ще ядеш хлеб докато се върнеш в земята, защото от нея си зет; понеже си пръст, и в пръстта ще се върнеш.
Къде остава тогава учението за отиване на небето? Определено не е според Библията! Но и днес същата лъжа се казва на всяко погребение-тя/той е вече на небето... Може ли да сте така неразумни? Ами ако едни са на небето, а други-в ада, то за какво ще идва Исус на земята? Нали според вас съдът вече се е извършил? Хайде, помислити трезво-кой тогава изопачава фактите? А защо апостол Павел ни казва, че в спасението никой няма да изпревари?

Иов, 7 глава, стихове 7 до 10; 21. 7 Помни, че животът ми е ветър, И че окото ми нема да види добро. 8 Окото на оногова, който ме гледа, нема да ме види вече; (за тези от вас които знаят историята на Иов и колко праведен беше той пред Господ-според учението за небесен живот които някои проповядват, би трябвало да му се молиме нсеки ден! Той самият обаче казва- Окото на оногова, който ме гледа, нема да ме види вече-какво по-ясно от това?)
Твоите очи ще бъдат върху мене, а, ето, не ще ме има. 9 Както облакът се разпръсва и изчезва, Така и слизащия в Шеол нема да възлезе пак; (Шеол-разбирай в земята)
Иов 14 глава, стихове 10 до 15; 21 10 Но човек умира и прехожда; Да! Човек издъхва, и де го? 11 Както водите чезнат из морето, и реката престава и пресъхва, 12 Така човек лега, и не става вече; Докато небесата не преминават те нема да се събудят (Не ни ли казва и Откровението на Иоана същото нещо? Я излезте и вижте-там ли са небесата? Не знаете ли, че за Господ винаги има порядък в това което върши? Кога ще преминат слънцето и луната, кога небето ще се свие като свитък? В последния ден!!! И този ден още не е настъпил! Тогава ще дойде Исус и ангелите с него и тогава всички ще възкръснат!!! Не ги възкресявайте без време...), И нема да станат от съня си..... Какво по-ясно от това братя и сестри? Или някой ще каже, че Библията (тоест Господ) лъже?!? Къде остава тогава учението на някои, че ще отидат на небето или че някой (който и да е от умрелите) е отишъл там?

Иов 34 глава, стихове 12 до 15-обърнете внимание на 15 стих!

Псалми, 6 псалм, стих 5 Защото в смъртта не се споменава за тебе; В шеол кой ще те славослови?

Псалм 146, стихове 1 до 4: 1 Алилуя! Хвали Господа, душе моя. 2 Ще хваля Господа докато съм жив, Ще пея хваление на моя Бог, додето съществувам. 3 Не уповавай на князе, Нито на човешки син, в когото нема помощ. 4 Излиза ли духът му, той се връща в земята си; В тоя същий ден загинват намеренията му.

Тогава къде остава учението за отиване на небето след смъртта? Определено не е по Библията!!!

Книгата на пророк Исая 2 глава, 22 стих: 22 Оставете се от човека, в чиито ноздри е лъх; Защото за какво може да се разчита на него?

За кой човек говори Господ-за някой определен или за всички човеци? Разбира се, че за всички! Тогава някой изключен ли е от това число? Не-никой не е изключен-всички са под същото определение!!! Тогава къде остават молбите към светий и майката на Исус?

Даниил 12 глава, стихове 1 до 3: 1 И в онова време великия княз Михаил, който се застъпва за твоите люде, ще се подигне; и ще настане време на страдание каквото никога не е бивало откакто народ съществува до онва време; и в онова време твоите люде ще се отърват,-всеки, който се намери записан в книгата. 2 И множеството от спещите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и ВЕЧНО ПРЕЗРЕНИЕ. 3 Разумните ще сияят със светлостта на простора, и ония, които обръщат мнозина в правда като звездите до вечни векове.
Какво има тука братя и сестри, което не е ясно? Както виждате не аз-Господ ви го казва в святата си Библия!!!
Откровението на Иоана 20 глава, стихове 1 до 15-моля прочетет ги! Тука искам да направя едно малко отклонение: касае се за последните времена, а както мнозина от вас знаят, те са описани на много места в Библията и от самия Господ Исус, както и от пророци и апостоли.
Евангелие от Иоан 6 глава, стихове 37 до 40: 37 Всичко, което ми дава Отец, ще дойде при мене; и който дойде при мене, никак нема да го изпъдя; 38 защото слезох от небето не моята воля да върша, а волята на тогова, който ме е пратил. 39 И ето волята на тогова, който ме е пратил: ОТ ВСИЧКО, КОЕТО МИ Е ДАЛ, ДА НЕ ИЗГУБЯ НИЩО, НО ДА ГО ВЪЗКРЪСЯ В ПОСЛЕДНИЯ ДЕН. 40 ЗАЩОТО ТОВА Е ВОЛЯТА НА ОТЦА МИ: ВСЕКИ, КОЙТО ВИДИ СИНЪТ И ПОВЕРВА В НЕГО, ДА ИМА ВЕЧЕН ЖИВОТ, И АЗ ДА ГО ВЪЗКРЪСЯ В ПОСЛЕДНИЯ ДЕН.

Как по-ясно да се изрази всичко това? И какво може да не е ясно в думите на Исус? Очевидно е, че става въпрос за възкредсение на починали хора, нали?!? Но ако някои са на небето, както някои твърдят в този форум, то тогава за какво възкресение става въпрос тука? Нали се молите на светии и на майката на Исус като че са живи? Тогава просто казвате, че Исус е лъжец, тъй като ще възкресява хора в последния ден, които не са мъртви!!!
Братя и сестри-прочетете горните цитати внимателно-всичко е от самата Библия! И ако те не са достатъчни да разберете смъртта и какво става след нея, както и възкресението на мъртвите и всичко останало, то остава само да се молим за вас, та дано Господ отвори очите и ушите ви, та да чуете истината и да се обърнете, та да ви спаси! Защото всеки, който се нарича християнин, се уповава на Господа малко или много (според вярата си) и се надява да се изпълни Божието обещание за него/нея-вечен живот. Има обаче голямо значение в какво точно вярвате и доколко силно! Защото би трябвало да си спомните думите на апостол Павел: “ Всички тичат на стадиона, та да вземат наградата, но един я получава. Тичайте така, че да я получите!” И ако това го казва апостол Павел, то аз лично съм убеден, че не е лесно!
И не забравяйте братя и сестри: от създанието на света, та дори и сега, дяволът използува езно и също оръжие-ИЗМАМА!!!

С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ВСИЧКИ ВАС НА ОБИЛНИТЕ БОЖИЙ БЛОГОСЛОВИЙ!

Георги





 


Тагове:   смъртта,


Гласувай:
2


Вълнообразно


1. wilich - малко сложно
11.08.2010 11:10
Беше достатъчно да цитираш Йоан 3:16,за да те разберат хората,а не да ги луташ из Стария завет,където Исус все още не е говорил, та да се чудят как да навързват стиховете и да казват пак,че Библията им била неясна.Иначе живота след смърта е аналигичен на живота след раждането. Прочети моя постинг от неделя - разговор между две бебета и ще се убедиш.
цитирай
2. bojiislujitel - Първо-добре дошли на моят блог!...
11.08.2010 18:16
Първо-добре дошли на моят блог!
Сега-Библията не се дали-тя е една от Битие 1 глава до Откровението 22 глава.
Исус Христос е именно този, който е създал всичко, включително и нас по заповед на Отец. И цялата Библия говори именно за това. Достатъчно е човек да прочете дори Йоан от 1 глава и ще разбере, че Исус Христос ни е създал. И ако това не стига-І Коринтяни 10 глава от 1 до 4 стих показва същото.
И така-няма нищо сложно за тези които изучават съвестно цялата Библия-точно както самата Библия-Исаия 8 глава-ни казва, че трябва да се изучава. Защото Господ дава правило по правило, закон по закон-тук малко и там малко! Та за такива хора няма нищо сложно.
Що се касае до другото, което сте писали-когато говорим за Бога, само Библията е критерий! Иначе хората имат какви ли не учения и истории за какво ли не...

С уважение
Георги
цитирай
3. анонимен - да ти кажа
11.08.2010 19:41
Не споря,че много си чел.Да - използваш много цитати от Библията,но това съвсем не означава,че на моменти я тълкуваш правилно. Днес си направих труда да прочета повечето ти постинги и стигнах до извода,че хаотично събираш цитати и се опитваш да ги свържеш под общ знаменател.На много места плегиатстваш.Хубаво е че използваш статии на известни проповедници,като Дейвид Хатуей,но не мислля,че правиш правилните коментари под тях.Библията е написана на достатъчно разбираем език и няма никава нужда от разясняване с високопарни изрази и думи.Достатъчно е да посочиш един стих и Бог ясно ни говори от там.Бог няма нужда от адвокати. И за хубава вечер искам да ти напиша следното:не забравяй,че наред с неразбиращите Библията ,постингите ти ги четат и хора,които са доста на ти с матеряла.
цитирай
4. wilich - да ти кажа
11.08.2010 19:46
извинявай,влязох директно в blog.bg,но зад коментара на анонимен стоя аз - wilich
цитирай
5. bojiislujitel - Добре дошли на моят блог! Се...
11.08.2010 20:48
Добре дошли на моят блог!

Сега-както вече писах някъде на блога-ще се радвам да обсъдим всичко по Библията с някой, който твръди, че я знае-за мене ще е радост! Заповядайте открито и явно като започнете с това, което сте убедени, че не е така както е по Библията-от това, което представям тук и ще го видим от всяка една страна и възможен ъгъл! И ако има нещо, което съм представил и което не е според истината-няма ама никакъв проблем да призная грешката си-ние сме хора и всички грешим в много неща. Но в същото време-ако вие представите човешки учения-ще ги развенчая до последната запетая-не ви притеснява това също-нали?...
Но ако сега спрете, хората ще останат с убеждението, че имате претенции, но не и знание зад тях-това го наблюдавам вече за много години сред тези дето наричат себе си християни, но не пазят нищо от това, което Христос е наредил и е така сред всички деноминации... Избора е ваш-аз съм винаги готов да водя смислена дискусия по всеки въпрос свързан с Божието Слово!!
Обърнете внимание моля на думите-става въпрос за смислена дискусия!

С уважение
Георги
цитирай
6. анонимен - Изследвайте за себе си Библията и не бъдете предубедени!
12.08.2010 22:33
Внимавайте като четете, да не четете предубедени!

Добре, Нов Завет:

Йоан 11:11-14
11. "Това изговори и след това им каза: Нашият приятел Лазар заспа, но Аз отивам да го събудя.
12. Тогава учениците Му казаха: Господи, ако е заспал, ще оздравее.
13. Но Исус бе говорил за смъртта му, а те мислеха, че говори за потъване в сън.
14. Тогава Исус им каза ясно: Лазар умря."


Деяния 7:57-60
57. "Но те, като изкрещяха със силен глас, запушиха си ушите и като един се нахвърлиха върху него.
58. И като го изтласкаха вън от града, хвърляха камъни по него. И свидетелите сложиха дрехите си при краката на един млад мъж на име Савел.
59. И хвърляха камъни върху Стефан, който призоваваше Христа с думите: Господи Исусе, приеми духа ми.
60. И като коленичи, извика със силен глас: Господи, не им зачитай този грях. И като каза това, заспа."

(7-ма глава свършва с 60-ти стих и започва 8-ма)

Деяния 8:1-2
1. "А Савел одобряваше убиването му. И в същия ден се повдигна голямо гонение против църквата в Йерусалим; и те всички, с изключение на апостолите, се разпръснаха по юдейските и самарийските околии.
2. И някои благочестиви човеци погребаха Стефан и ридаха за него твърде много."

МНОГО ВНИМАВАЙТЕ ЗА 60-ТИ И 1-ВИ СТИХ ОТ 8-МА ГЛАВА.
<"заспа" = "убиването му">

Ясно е писано, като разбираме как Старият Завет по нищо не противоречи с Новият, но който търси намира Божията Истина. Същото каквото Исус казва го са вярвали и апостолите, понеже по-голяма Истина от Божията няма, а има само човешки учения.
цитирай
7. bojiislujitel - Първо-добре дошли на моя блог! ...
12.08.2010 23:57
Първо-добре дошли на моя блог!

Абсолютно вярно е-хората са отхвърлили Божието Слово и са си направили всякакви учения поради това, че ги сърбят ушите. Но няма друга истина освен Божието Слово и то както е-неопетнено и непроменено от човеците!

С уважение
Георги
цитирай
8. анонимен - А Уилич така и не дойде да обсъдим, ...
13.11.2010 04:30
А Уилич така и не дойде да обсъдим, кое не е по Библията-защо ли?
Но ще споделя нещо с вас, сестри и братя: от години все се намират хора които искат да ме упътят в истината. И когато им заявя, че много бих се радвал да ми покажат, къде греша по отношение на Божието Слово-Библията-те изчезват и повече не повдигат подобни въпроси. И абсолютно винаги до сега е било така-казвам абсолютно винаги! От години се повтаря същото... Може би е добре следващият от вас, който е ама напълно убеден, че това, което представям не е според Божието Слово, преди да реши да ми пише подобни неща-че не разбирам това, което пиша или пък не е според истината-да се замисли и да провери знанията си основно, че да не стават майтапи...
Но ако някой има претенции за знание-нека да заповяда-аз съм човек с отворено съзнание и никак не обичам предубеждението! Ще прочета, ще проверя и ако нещо от това, което съм писал не е по истината-ще се коригирам според истината и винаги ще съм благодарен на този човек, че ме е упътил на прав път. И това е така, защото аз търся своето лично спасение и работя с всичките си сили за него!
цитирай
9. antoninus - СМЪРТТА Е СЪН !
25.12.2011 13:19
Няма смисъл да се молиш на друг, освен на Бог:
1. Исус казва, че никой не дохожда до Отца, освен чрез него (той е тесният път, вратата);
2. Исус казва, че всички спасят след смъртта си - т.е. Богородица също спи и няма смисъл да й се молим.

цитирай
10. анонимен - porno_with_girl
28.10.2012 03:09
<url>http://www.feeder.kharkov.ua/ico_forum/online.htm|porno_with_girl</url>
цитирай
11. анонимен - Порно на природе
04.11.2012 00:35
<url>http://www.feeder.kharkov.ua/foto_dla_statey/logotip/priroda.htm|Порно на природе</url>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2194681
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930