Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2010 05:10 - Исус Христос-Първосвещеника на Отец
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 842 Коментари: 0 Гласове:
2



Исус Христос-Божият първосвещенник.   Здравейте сестри и братя,

Темата която искам да поставя на вниманието на всички ви е отново за нашия Господ-Исус Христос и за неговата роля в нашето лично спасение.
Струва ми се, малко хора се замислят върху функцията която има Исус Христос. А тя е: Той е най-голямият свещенник, eдинствения Първосвещеник, който се застъпва пред Отец ни за всички които му се подчиняват!
Как стигаме до този извод?
До сега разгледахме няколко теми в които Исус Христос беше на преден план, които даваха светлина по въпроса, но тази тема е от особенно значение.

Послание към евреите, 9 глава, стихове 7 до 12: 7 а във втората еднъж в годината влизаше само първосвещенника, и то не без кръв, която принасяше за себе си и за греховете на людете, сторени от незнание.

(Тук искам да поясня нещо важно: според Божият закон-забележете, че много хора го наричат Моисеев закон, което не е вярно-без кръв нямаше опрощение на грях и това Господ направи, защото се оказа, че евреите не бяха в състояние да спазват закона без да грешат. В същото време обаче, има и смъртни грехове, които не са се оневинявали чрез кръв.
И другото нещо: забележете поради какви причини първосвещенникът принася жертва-поради греховете на людете сторени от незнание!)

8 С това Светият Дух показваше, че пътят за в светилището не е бил открит, докато е стояла още първата част на скинията,

(спомнете си как платното разделящо Светая от Светая Светих в храма се раздра на две от горе до долу със смъртта на Исус Христос-именно символ, че Исус е вече в Светая Светих)

9 която е образ за сегашното време, съгласно с което се принасят дарове и жертви, които не могат да направят поклонника, колкото за съвестта му, съвършенно чист, 10 понеже се състоят само в ядене, пиене и разни омивания,-плътски постановления, наложени до едно време на преобразование. 11 А понеже Христос дойде като първосвещеник НА БЪДЕЩИТЕ ДОБРИНИ, ТОЙ ВЛЕЗЕ ПРЕЗ ПО-ГОЛЕМАТА И ПО-СЪВЪРШЕНА СКИНИЯ, НЕ С РЪКА НАПРАВЕНА, СИРЕЧ, НЕ ОТ НАСТОЯЩЕТО ТВОРЕНИЕ, 12 ЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ В СВЕТИЛИЩЕТО, И ТО НЕ С КРЪВ ОТ КОЗЛИ И ОТ ТЕЛЦИ, НО СЪС СОБСТВЕНАТА СИ КРЪВ, И ПРИДОБИ ЗА НАС ВЕЧНО ИЗКУПЛЕНИЕ.

Послание към евреите, 8 глава
1 А от това, което казваме, ето що е смисълът: Ние имаме такъв първосвещеник, който седи отдесно на престола на Величието в небесата, 2 служител на светилището и на истинската скиния, която Господ е поставил, а не човек. 3 Защото всеки първосвещеник се поставя да принася и дарове и жертви; затова, нужно е и тоя първосвещеник да има нещо да принася.

Послание към евреите, 7 глава, стихове 1 до 28-моля, прочетете ги!

Послание към евреите, 5 глава, стихове 1 до 14-моля прочетет ги! Обърнете внимание на 9 стих:

9 и като се усъвършенствува, стана причина за ВЕЧНО СПАСЕНИЕ ЗА ВСИЧКИ, КОИТО МУ СА ПОСЛУШНИ,

(вижте братя и сестри-не казва: на всички които призовават неговото име, или на всички които наричат себе си християни. Казва: на всички които му са послушни!!! На всички, които изпълняват заповедите му!)

Послание към евреите, 3 глава
1 Затова, свети братя, участници на небесното звание, размислете за апостола и първосвещеника, когото ние изповядваме, Исуса.

Послание към евреите, 2 глава,
17  Затова требваше да се уприличи във всичко на братята си, за да бъде милостив и верен първосвещеник в отношение към Бога, за да извърши умилостивение за греховете на людете.

Колко е прекрасно, че имаме такъв Първосвещеник братя и сестри, който се застъпва за тези от нас които го слушат! Защото Той е нашата надежда! Той не е все още дошъл в царството си, защото още не е дошло времето, но според пророчествата в Библията, това време е много наближило (Матеи 24 глава!)
И второ: само Първосвещеника може да влезе в Светая Светих!!!
Та нека оставим на страна всички басни за светии и мъртъвци, които според някои които не са на ясно с писанията, били в Божието царство и се застъпвали за някого си от живите-тоест, са в Светая Светих-пак по тяхната логика!
Да оставим на страни и суетната идея, че Мария е заедно с Исус Христос и се застъпва за нас пред него-нищо такова няма и никога не е имало в Библията!
Да оставим всички тези суети и да се обърнем към Този, който единственно може да се застъпи за нас и то при положение, че му се подчиняваме!!!
Отец да даде мъдрост на всички вас в името на Господ Исус Христос, да проумеете пътя за собственото си спасение!!! Амин!

Георги


Тагове:   отец,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2173124
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031