Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2010 20:30 - Празникът на Безквасните хлябове-валидност и значение днес
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2402 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 04.07.2010 15:49


Днешните християни мислят, че Божиите Празници са отпаднали. Някои дори мислят, че тези Празници са дадени само на Израел, а други пък-че са дадени само на Юдеите, като дори не съобразяват, че Юда е само едно от 12те племена от които се състои народа Израел. Но отпаднали ли са тези Празници, сестри и братя? Не е ли редно, когато един човек нарича себе си християнин/ка, да следва всичко, което е наредил Исус Христос? Нали точно заради това наричате себе си така-защото във всичко подражавате на Исус Христос?! Или не е така?...
Четете внимателно-от това зависи вашето лично спасение! Вие мислите, че вече сте спасени-няма такова нещо и това е една от най-големите лъжи в които сте повярвали! Спасението ще дойде при последната тръба-за праведните-Павел ви го казва в Солунците 4 глава, Исус ви го казва в Иоан 6 глава и не един път, но вие мислите, че вече сте спасени! Библията е съвсем ясна по този въпрос също: ние трябва сами да изработим нашето спасение с трепет и страх! Страх да не би да се намерим недостатъчни за да бъдем спасени когато дойде Исус Христос!
Но четете и търсете истината-чрез Библията само! Защото доста са ви лъгали-време е да прочетете и чуете и истината.

Нека да видим и този Празник-както винаги, ще започнем от Левит 23 глава и ще видим, че тези празници са на Бога.
1 Господ още говори на Моисея, казвайки:
2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:

4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:
5 В първия месец, на четиринадесетия ден от месеца, привечер, е Пасха Господна;
6 и на петнадесетия ден от същия месец е Господният празник на безквасните; седем дена да ядете безквасни хлябове.
7 На първия ден да имате свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.
8 И седем дена да принасяте по една жертва чрез огън Господу; на седмия ден е свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.

Но какво представя маята? Знаем, че Израиляните излязоха от Египет набързо и поради това хлюбът, който носеха не беше заквасен. Но Исус изрично заповяда да не се яде квасен хляб на този празник и да нямаме такъв хляб през всичките седем дена на Празника. Защо това е така важно?

Изход 12:15 Седем дни да ядете безквасен хляб; още на първия ден ще дигнете кваса от къщите си; защото, който яде квасно от първия ден до седмия ден, оня човек ще се изтреби отспед Израиля.

Вижте колко сериозна е заповедта за този Празник!

16 На първия ден ще имате свет събор, и на седмия ден свет събор; никаква работа да не се върши в тях, освен около онова, което е нужно за ядене на всеки; само това може да вършите.

21 Тогава, на четиринадесетия ден от месеца, Моисей повика всичките Израилеви старейшини и рече им: Идете та си вземете по едно агне според челядите си и заколете пасхата.
22 После да вземете китка от исоп и да я потопите в кръвта, която ще приемете в леген, и с кръвта, що е в легена, да ударите по горния праг и двата стълба на къщната врата; и никой от вас да не излезе из къщната си врата до утринта.

29 И по среднощ Господ порази всяко първородно в Египетската земя, от първородния на Фараона, който седеше на престола си, до първородния на пленника, който бе в затвора, както и всяко първородно от добитък.


33 Тоже египтяните принуждаваха людете, за да ги отпратят по-скоро от земята си, защото си рекоха: Ние всички измираме.
34 И людете дигнаха тестото си преди да вкисне, като носеха на рамена нощвите обвити в дрехите си.

39 А от тестото, което носеха из Египет, изпекоха безквасни пити; защото не беше вкиснало, понеже ги изпъдиха из Египет, и те не можаха да се бавят, нито да си приготвят ястие.


Ето го същото нещо и във Второзаконието 16:1 Пази месец Авив да правиш в него пасхата на Господа твоя Бог; защото в месец Авив Господ твоят Бог те е извел из Египет през нощ.
2 Да жертвуваш пасхата на Господа твоя Бог, от овците и говедата, на мястото, което избере Господ, за да настани Името Си там.
3 Да не ядеш с нея нищо квасно; седем дена да ядеш с нея безквасни хлябове, хляб на печал, (защото набързо си излязъл из Египетската земя); за да помниш през всичките дни на живота си деня на излизането си из Египетската земя.
4 Седем дена да се не вижда квас никъде във всичките ти предели; и от месото, което ще жертвуваш на първия ден надвечер, да не остане нищо до сутринта.

6 но на мястото, което избере Господ твоят Бог, за да настани Името Си там, да жертвуваш пасхата привечер, около захождането на слънцето, във времето, когато си излязъл из Египет.
7 Да я изпичаш и ядеш на мястото, което избере Господ твоят Бог; и на сутринта да се връщаш и да идеш в шатрите си.
8 Шест дена да ядеш безквасни; и на седмия ден да има тържествено събрание на Господа твоя Бог, в който ден да не работиш никаква работа.

Вижте и това-три пъти в годината всеки мъж трябва да се явява пред Бога!
Второзаконие 16:16 Три пъти в годината всеки твой от мъжки пол да се явява пред Господа твоя Бог на мястото, което избере Той: в празника на безквасните, в празника на седмиците и в празника на скинопигията; но да се не явяват пред Господа с празни ръце.

Това е също заповед и така и ще бъде в Царството на Исус Христос на тази земя.

Тук ясно е описано-това, което видяхме до сега, как се празнува този Празник. Но все още не е ясно, какво е това, което представя кваса.

Ето обяснението-то си е в Библията:
1 Коринтяни 5:6
Хвалбата ви не е добра. Не знаете ли, че малко квас заквасва цялото тесто?
Галатяни 5:9
Малко квас заквасва цялото тесто.

Точно така, сестри и братя-малко квас заквасва цялото тесто! Това стана с Израел-не послушаха Господа и не изтребиха изсред себе си народите които бяха определени поради греховете си от Бога на изтребление. И скоро започнаха да вършат същите неща както и тези народи. С което разбира се разгневиха Бога и Бог ги наказа дори и до днес. Сам Исус ни каза да се пазим от кваса на фарисеите-какво имаше предвид? Точно същото-защото фарисеите си имаха техните си учения и хората ресно ги възприемаха за чиста монета, като оставяха Бога и се обръщаха към традициите на човека.
Квасът представя грехът, сестри и братя! И понеже годината започва с първият месец-Авив, който пък тази година започна на 16 март, то на 14 ден от месеца е Пасхата а на 15 ден започват Безквасните хлябове (тази година разбира се вече отмина този Празник.). Изхврълете старите грехове от изминалата година и започнете начисто!

С уважение
Георги



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. desozz - Аз не разбирам много
02.07.2010 21:06
Но нали като се помолиш на Исус да ти прости и Той ти прощава.За това и е умрял на кръста.За да изкупи греховете ни.Защо е нужно да спазваме всеки ден някакъв канонен празник.
цитирай
2. bojiislujitel - Добре дошли на моят блог! Ако ч...
02.07.2010 21:47
Добре дошли на моят блог!
Ако човек от чисто сърце-човек, който не знае много за Господ, се моли на Бога да му прости-Господ ще му прости. Защото Господ е милостив и прощава когато се молим от сърце!
Но тук трябва да ви кажа и другото: Господ също иска да знаем за НЕГО-всичко, което е записал в Библията. Защото така научаваме, кой е нашият Създател! И когато изучаваме Божието Слово, намираме и тези неща и започваме да разбираме, че ако искаме да живеем-трябва да ги пазим. И тогава-след като вече знаем тези неща, не можем да не ги пазим и да очакваме, че Господ ще ни прости! Кой е този работодател, който наема работник и след като му обяснява какво трябва да върши, но работника не върши нищо от нареденото, ще го държи на работа? Много повече Господ! Господ ни обича много повече от колкото майка обича чедата си, но ако чедата се обърнат все против Бога-ще ни обича ли Той? Разбира се, че не-виж какво направи със своят народ-Израел.
Апостол Павел ни казва, че вярата идва от слушане-става въпрос на Божието Слово! И това е, което върша аз и тези като мене които истински следват Бога-разпространяваме Словото както си е. С плахата надежда, че някой ще чуе-прочете-и ще се обърне към Бога, и ще спаси себе си!
И така-Господ прощава нашите грехове ако не сме знаели кой знае за Него, но пък сме се помолили от дъното на сърцето си, но не прощава никак прегрешенията на тези които съгрешават умишлено-тоест, които знаят, че не бива да вършат грехове, но ги вършат. И никак не ги оневинява!
Що се касае до Празниците на Бога-те са само по веднъж в годината и трябва да се пазят, защото това е заповед от Бога! Как може човек да каже, че обича Бога-и да очаква да му прости, като се помоли-а да не пази това, което Бог е наредил?

С уважение
Георги
цитирай
3. desozz - СТРУВА МИ СЕ
03.07.2010 01:47
Струва ми се,че ако спазваш поне една божа заповед,а тя е да обичаш ближния си като себеси няма и да има големи прегрешения.Само,че е много трудно да живее човек по божиите закони а те са 10 нали.И за това хората са си измислили религиите.И ако аз като баща прощавам на детето си всичко, Колко повече бог прощава на децата си.И не бог ни наказва защото ако е така незнам ще останат ли вярващи по света които да не са мазохисти.Господ е дарил живот всекиму и ни е дал правото на избор.Не съм съгласен,че обича мен повече от брат ми защото аз съм вярващ,атой атеист.Исус умря на кръста за всички хора.Много съм слушал словото,ама и съм гледал какви ги вършат и тези които ми го говорят.Той умря за греховете и на вярващи и на атеисти.Бог обича децата си еднакво и подава ръка на всеки паднал.Ако правеше разлики между нас нямаше да е съвършен,нито пък светлина.Старият завет отдавна е история.Новият е важен.Той дойде с нечия смърт ,възкресение и възнесение.Нови са законите вече.Бог е любов.Е как тогава ще обича повече по-малко грешния от по-грешния.И ако е така направо има нещо сбъркано при някой.
цитирай
4. bojiislujitel - Добре, брате-да кажем, че Бог обича ...
03.07.2010 16:02
Добре, брате-да кажем, че Бог обича всички хора еднакво-както ти мислиш. Но тогава се явява въпросът: кои ще са тези в огненото езеро? Защото ако Бог обича всички еднаква, то никой човек не би попаднал там... Опитай се да отговориш на този въпрос.
Що се касае до истинските християни-Бог видя само Ной праведен и поради Ной ние сега сме живи. Не ой и съпругата му и не Ной и синовете му! Самзо Ной! Това е факта по Библията. Истинските християни следват Исус във всичко-за това и са християни.
Исус не умря за всички хора-иначе огненото езеро не би имало никакъв смисъл. Исус умря за всички хора които искат да бъдат богове-като се покаят и се кръстят в името на Исус. Ако трябва да се каят-то тогава са били грешни-нали така? А грехът е нарушаването на закона-І Йоаново 3:4
Има условие да влезем в Божието Царство и не всички ще влязат в добрата му част. Защото и огненото езеро ще е там, но мнозина ще бъдат в него.
Прочети моля темата за Заплатата-ще видиш има ли условия или не. Прочети още и Непознатият Исус, както и последната тема за Исус на този блог. Това е Библията-ако ще сме по Библията-нека сме по нея! Защото си напълно прав-хората са си направили разни религии! Библията не е религия, брате!

С уважение
Георги
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171997
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031