Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2010 18:05 - Съботата или неделята-вижте сами
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1554 Коментари: 2 Гласове:
2



Здравейте сестри и братя,

Днешните християни отиват в църквите в неделя-която е първият ден от седмицата, но вършейки това-служат ли на Бога или служат на... Сатана?  Защото на когото се кланяме-на него и служим-нали така?
За да отговорим на този въпрос, трябва да изясним няколко основни момента.
Първият момент-вярваме ли, че Библията е Божието Слово и е дадена на пророците от Бога, а те са записали Словото? Тук трябва да уточним, че става въпрос изключително за Старият Завет-и не, че Новият Завет не важи или нещо такова-не! Но Старият Завет са пророчествата-дадени от Бога; Новият Завет са свидетелствата за изпълнението на тези пророчества.
И така-Бог ли е диктувал Библията или не? Ако е Бог, то Библията е единственото и пълно Божие Слово за нас. Ако обаче не е от Бога-то няма какво дори и да се занимаваме с нея. Да уточня: ако някой приема Библията, че е Божието Слово, то трябва да й вярва абсолютно и да не се и опитва да я промени!
Поради това-всяко нещо, което някой твърди, но не може да го докаже чрез Библията, не е от Бога! С две думи-ако аз твръдя така и така, но не мога да го намеря и прочета в Библията, то това си остава мое или нечие твръдение, нямащо нищо общо с Бога!
Третият въпрос: изменя ли се Господ или не? Защото ако Библията ни казва, че не се мени-и ние сме я приели за Божието Слово-то тогава Господ не се изменя! Но в такъв случай, как някои твръдят, че Господ веднъж е дал едни закони, после ги е променил? Това е чисто изменение и тогава някой лъже...
Вижте си Евреите 8:13 Исус Христос един и същи вчера, днес и за винаги!

И така-до тук надявам се е ясно-каквото и да твръди някой човек, ако не е в Библията-не е валидно!

Сега да видим за съботата-кой я е дал?
Ето какво пише в Библията по въпроса-Битие 2:1 Така се свършиха небето и земята и цялото тяхно войнство.
2 И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал.
3 И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил.
4 Това е произходът на небето и на земята при сътворението им във времето, когато Господ Бог създаде земя и небе.
5 А никакво полско растение още нямаше на земята и никаква полска трева не беше още поникнала; защото Господ Бог не беше дал дъжд на земята и нямаше човек, който да обработва земята;

Обърнахте ли внимание, че Господ даде съботата и тогава още нямаше дори и човек на земята?! С други думи-съботата не е на Юдеите-както си представят някои погрешно това. Съботата е на Бога!!! И ако човек твръди, че обича Бога-ще пази ли законите му?...

А ето как Господ потвръди своя закон-и ако Господ не се мени, то тогава и този закон не се е променил!

Изход 20:1 Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза:
2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.
3 Да нямаш други богове освен Мене.
4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;
5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,
6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.
7 Не изговаряй напразно Името на Господа твоя Бог; защото Господ няма да счита безгрешен онзи, който изговаря напразно Името Му.

8 Помни съботния ден, за да го освещаваш.
9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;
10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;
11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.


12 Почитай баща си и майка си, за да се продължават дните ти на земята, която ти дава Господ твоя Бог.
13 Не убивай.
14 Не прелюбодействувай.
15 Не кради.
16 Не свидетелствувай лъжливо против ближния си.
17 Не пожелавай къщата на ближния си, не пожелавай жената на ближния си, нито слугата му, нито слугинята му, нито вола му, нито осела му, нито какво да е нещо, което е на ближния ти.

Обърнахте ли внимание как Господ подчерта съботата в закона-даде дори и обяснение за нея. Тук дори и не споменавам, че Господ написа същите закони два пъти на каменните плочи-не един път, но два. Като е така-как тогава Господ може да отмени закона?

Но кой е този, който даде и съботата и създаде всичко? Защото ако е Богът на Старият Завет, а Исус е Богът на Новият Завет-щото и такова нещо съм чел да пишат някои..., то тогава някой би помисли, че ето-понеже са различни, имат различни закони. Но... Да видим това нещо-кой създаде всичко? Ето ви отговора-Евангелие от Иоан 1:1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.
2 То в начало беше у Бога.
3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.

10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна.

14 И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.

Какво четем тук, сестри и братя? Че Исус Христос е именно Богът и на Старият Завет-той именно е сътворил всичко по заповед на Отец!

И е наистина така-той даде всичко! Неемия 9:6 Ти си Господ, само Ти; Ти си направил небето, небето на небесата, и цялото им множество, земята и всичко що е на нея, моретата и всичко що е в тях, и Ти оживотворяваш всичко това; и на Тебе се кланят небесните войнства.
7 Ти си Господ Бог, Който си избрал Аврама, извел си го от Ур халдейски, и си му дал име Авраам;

13 Тоже Ти слезе на Синайската планина та говори с тях от небето, и им даде справедливи съдби и закони на истината, и добри повеления и заповеди;
14 и им направи позната светата Своя събота, и им даде заповеди, повеления и закони чрез слугата Си Моисея.

И ето ви още едно потвърждение на това, че Исус именно е създал всичко и той е, който е извел и Израел от Египет: І Послание към Коринтяните 10:1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето,
2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея,
3 и всички да са яли от същата духовна храна,
4 и всички да са пили от същото духовно питие, (защото пиеха от една духовна канара, която ги придружаваше; и тая канара бе Христос),

Значи именно Исус Христос изведе своя народ от Египет-точно така!

5 пак в повечето от тях Бог не благоволи; затова ги измори в пустинята.
6 А в тия неща те ни станаха примери, та да не похотствуваме за злото, както и те похотствуваха.
7 Нито бивайте идолопоклонници, както някои от тях според писаното: "Людете седнаха да ядат и да пият, и станаха да играят".
8 Нито да блудствуваме, както блудствуваха някои от тях, и паднаха в един ден двадесет и три хиляди души.
9 Нито да изпитваме Господа, както някои от тях Го изпитаха, и погинаха от змиите

Именно, сестри и братя-Исус е от самото начало! И щом е така-вижте какво значение има за него съботата-Левит 23:1 Господ още говори на Моисея, казвайки:
2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:
3 Шест дена да се работи; а седмият ден е събота за тържествена почивка, за свето събрание: в нея да не работите никаква работа; във всичките ви жилища е събота Господу.

Чия е съботата, сестри и братя? Но нали вие твръдите, че обичате Исус-защо не пазите тогава неговата събота?

И така-намерихме по Библията, а не по човешки учения, че съботата е на Исус и не се изменя-защото Бог не се мени! И всеки, който твръди, че познава Бога, но не пази заповедите му-Иоан казва за такива, че са лъжци и истината не е в тях. Вижте І Послание на Иоана 2 глава...

Но тогава, кой е променил съботата на неделята? Факта е, че в Библията само съботата има име-Сабат. Всички други дни са първи ден, втори ден, трети ден... шести ден, като първият ден по-късно е получил името неделя на български. Но тук трябва да отбележим, че името му на английски е сън-дей-което означава денят на слънцето. И същото значение има и в немският език-зон-таг, или денят на слънцето. С други думи, сестри и братя, когато отивате на църква в неделя, се кланяте на... слънцето. Това можете да го прочетете във всяка една енциклопедия!
Та как е станало така, че съботата е била променена на неделя и защо? Първо-станало е по времето на Император Константин, през 321 година от новата ера, на 7 март. Със закон той е заповядал и хора и животни да почиват в неделята-денят на слънцето. По-късно консулът на Лаодикия потвръждава това нещо и така неделята се затвръждава като ден уж за Бога... И отново-това ще го прочетет във всяка една енциклопедия.

Но какво всъщност тогава е съботата и защо е така голямо значението й? Това ще го видим в другият урок, сестри и братя, защото то само по себе си е много-много важно!
Но какво трябва да прави тогава истинският последовател на Исус Христос-защото това означава именно човек да е християнин: трябва да следва стриктно закона с всичките си сили и да вярва в Исус Христос-ето ви го: Откровение 14:12
Тук е нужно търпението на светиите, на тия, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исуса.

А сам Исус казва, че ако го обичаме, ще пазим заповедите му-Иоан 14:15 Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди.

21 Който има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а който Ме люби ще бъде възлюбен от Отца Ми, и Аз ще го възлюбя, и ще явя Себе Си нему.

23 Исус в отговор му рече: Ако Ме люби някой, ще пази учението Ми; и Отец Ми ще го възлюби, и Ние ще дойдем при него и ще направим обиталище у него.
24 Който не Ме люби не пази думите Ми; и учението, което слушате, не е Мое, а на Отца, Който Ме е пратил.

И така, сестри и братя-това е Библията по въпроса-вярвате ли в Бога?...


Тагове:   неделятавижте,


Гласувай:
2


Вълнообразно


1. анонимен - Кириаки
21.09.2010 20:07
А на гръцки дали е ден на слънцето?

Гръцката дума "Кириаки" означава "Господня" ("църква"), но също така и "неделя".

http://el.wikipedia.org/wiki/Κυριακή
http://www.eortologio.gr/data/bios.php/?id=968
цитирай
2. bojiislujitel - И на гръцки и на какъвто и да е език, ...
26.09.2010 17:58
И на гръцки и на какъвто и да е език, съботата си е съботата-седмият ден и в него трябва да имаме свето събрание. На руски е воскресенье-би трябвало да означава, че в този ден Исус е възкръснал, но ако четем Библията и я четем внимателно, ще намерим, че Исус не е възкръсвал в неделя!! Защото възкръсна според пророчествата в края на съботата.
Та измами много по света, но ако човек иска да служи на Бога-Господ се е погрижил да ни даде всичко, което ни е необходимо за да му служим и да влезем във вечният живот.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2164567
Постинги: 1211
Коментари: 1482
Гласове: 409
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031