Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2010 18:52 - Библията-Божието Слово
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 924 Коментари: 0 Гласове:
1



Здравейте братя и сестри,
Предлагам на вашето внимание още един превод на Пастор Кенеди-направих го на 4 януари 2003. Както винаги: постарал съм се да бъде максимално близко до оригинала. Вярвам, че ще намерите интересен материал за размисъл... Пастор Кенеди се е постарал да представи интересни факти и размишления за Библията.
Представеното е съвсем сбито и ясно и не е нужно да се обяснява или интерпретира. Представям ви го защото ще даде представа на тези от вас които все още не са отваряли Библията за какво иде реч в Библията и дали наистина Библията е Словото на Бога.
Приятно четене.

Как зная, че Библията е Божието Слово?

Библията е най-невероятната книга в цялата човешка история. Християните винаги са вярвали, че е Божието слово. Тази Книга е издавана повече, печатана на повече версии, преведена на повече езици, разпространявана в повече страни от която и да е книга писана някога. Повече от 9000 000 000 (девет милиарда!!!) копия са отпечатани и разпространени по целият свят! Почти 2 книги за всеки човек на Земята!
Но как да знаеме все пак, че Библията е наистина Божията дума?
Има 26 скрипта които твърдят, че са или потдръжниците им твърдят, че са Словото Божие. Чарлз Уесли е направил следната забележка по този въпрос: Тези писания са написани или от добри хора и ангели, или от лоши хора и демони, или-от Господ.
И така: не би могло да са написани от добри хора и ангели, защото повече от 2600 пъти само в Старият Завет, те твърдят, че са били написани от Господ! И така-не е възможно тези добри хора или ангели да са излъгали повече от 2600 пъти!
Колко често можеме да прочетеме: “ Това казва Господ!” в Старият Завет.
Така че, тези не могат да бъдат “добри хора”, тъй като в този случай се определят като лъжци!
Могат ли да бъдат лоши хора или демони?
Такива хора биха ли написали книга, която да твърди, че издига човечността и критериите за доброто, която исторически е доказала точно това, която показва и изисква точно стандартите за морал и чистота, за благородство и благост, която определя съдбата на грешниците в най-тежко наказание, книга, която декларира, че всички лъжци ще бъдат в огненото езеро-може ли такава книга да бъде написана от лоши хора и демони? Напълно нелогично, напълно нереално!
И така, единственното заключение пише Чарлз Уесли остава-Библията е написана от Господ!
Господ сам ни казва, как можеме да знаеме ако една книга идва от Него, ако пророк идва от него. Той ни казва абсолютно определено: “ Ако пророк идва от мене-нещата който той предсказва се сбъдват.” Защото само Господ знае бъдещето!
Както казва един историк-бъдещето се върти на твърде много лагери, за да може който и да е човек да го предскаже. Това може да се види дори сега в безкрайните опити на лъжливи пророци, гадатели, предсказатели, екстрасенси, врачки и какви ли не още да се опитват да предсказват бъдещето. И обикновенно те не постигат нищо или почти нищо в това отношение. От друга страна-противоположно на това, само Старият Завет съдържа повече от 2000 определени пророчества! Никое от другите така наречени писания в света не съдържа определени предсказания! Само Библията! Повече от 2000 които вече са се изпълнили.
Изпълнили са се предсказания за нации, империи, градове, царе, събития-така че всеки, който би пожелал, може да провери събитията едно по едно сравнявайки Библията и фактите от историята в енциклопедия Британика. Има повече от 100 предсказания за великият град Вавилон, включитено, че стената на Вавилон ще бъде разрушена и никога няма да бъде построена отново, че великият град ще бъде разрушен и никога няма да бъде отново обитаван. Всички тези пророчества са се изпълнили. Писанията казват, че Вавилон ще се превърне във водни басейни, също ще бъде пустиня. Тези две пророчества си противоречат при пръв поглед, но пътниците и изследователите пътуващи от там ни казват, че през част от годината, Вавилон е пустиня, а когато водите на река Ефрат прииждат-Вавилон се превъплащава на езера и локви! Невероятно, нали!
Относно Исус Христос-има повече от 333 пророчества които определено дават всеки детаил от живота му. Спомнете си, че Нострадамус се ползва с невероятна репутация, защото е дал едно специфично пророчество-за Хитлер, като дори не е дал името му правилно-нарекъл го е Хистер и не е определил кога или къде ще живее. (между другото, Нострадамус твърди, че ще има трета световна война през 1998 година-всеки знае коя година е сега!!!)
От друга страна, Библията ни казва точно деня, когато Исус ще дойде на света, точното място-в Данаил 9 глава, невероятното Му раждане-в Исая 7 глава-че ще бъде роден от девица, неговият характер, предаването Му за 30 сребърника, разпъването Му на кръста, пробиването на ръцете и краката му, че негова кост няма да бъде строшена, че ще хвърлят жребие за дрехите Му, погребението Му в гроб на богаташ, възкресението Му от мъртвите, възнасянето Му на небето и стотици други са ни дадени съвсем определено в Старият Завет.
Няма нищо в ЦЯЛАТА ЧОВЕШКА ЛИТЕРАТУРА, КОЕТО ДОРИ И МАЛКО ДА СЕ ДОБЛИЖАВА ДО БИБЛИЯТА!

Второ-невероятната обединеност на цялата Книга!
Библията съдържа 66 различни глави или книги, написани от 44 различни автори, живеещи на няколко различни континента, живеещи между различни нации-евреи, палестинци, гърци, римляни, азиатци, вавилонци и вероятно-араби. Написани са на три различни езика-хибру, арамик и гръцки, от хора живеещи в период от 6000 (шест хиляди!!!) години. И в цялата Книга се запазва една и съща линия-спасението на тези които се покайват и се обръщат към Господ, чрез кръвта на Господ Исус Христос! Имайте предвид-през всичкото това време не е имало издател, който да постави и свърже всичко това заедно! Не е имало редактор или редакция които да прегледат и коригират цялата книга или отделните й части. И никога не е имало предварителна линия кое как да се напише! При все това, Библията съдържа всеки вид литература: проза, поезия, история, закон, биографии, наследственност, философия, и всички други видове литература, всичко това е комбинирано така, че ни дава невероятна обединеност-от “Битие”, до “Откровението на Иоана”.
Представете си 40тина художника които се опитват да нарисуват картина, без да знаят какво прави всеки един от тях, или дали прави нещо изобщо! И все пак Някой им дава нужната информация, Някой ги направлява, така че, когато поставят картината на огромната стена, всеки да види колко съвършенна е тя! И как ни посочва отначало до край идването на Исус Христос!
Няма друга книга в целият свят, която да е написана по този начин!!!
Тази книга определено е написана от Господ!

Трето: Невъзможността да се разруши тази Книга!
Трябва да разберете, че никоя друга книга в човешката история не е бивала така яростно атакувана през вековете както е Библията от толкова много и така могъщи владетели! За 2600 години всички сили на този свят са се обединявали да разрушат тази Книга и ето-все още съществува! Нещо като примера за ирландеца, който построил стена около фермата си, която била 1.3 метра висока и 1.5 метра широка. Когато го попитали защо я строи така, той отговорил-ако я съборят, да е по-висока от преди!
Цар Манасия от юдеите, роден през 697 преди Христос е бил толкова развратен и жесток, че се определил да разруши всички копия на Моисеевите книги, тъй като те го обвинявали в начина на живот, който водел. Неговото езичество стигнало до там, че дори принасял деца в жертва на своя бог Валаам. И така, той се постарал да унищожи всички копия на Моисеевите книги. И почти успял! С тази разлика, че някой успял да скрие едно копие в стените на храма. 20 години след неговата смърт, внукът му Йосия седнал на трона и открил скритите Моисееви книги и прогласил на целият Израел, да се съберат и да чуят прочитането на Моисеевият закон! И Израел се върнал от злите си пътища и било невероятна радост и възобновление на закона и всички добрини произтичащи от него.
В периода между пророк Малахия и Матей (Старият и Новият Завет), Антиох -сирииски владетел-завладял Израел, опитал се да пожертва прасе на Господният олтар, избил всички които притежавали писанията и забранил притежанието им.
Това довело до Макавеевата революция и скоро Антиох бил в гроба и нови копия на Писанията били направени.
След Христос: Император Даиоклишън (превод от англииски) през 313 след христос, един от най-големите врагове на Библията, разбрал, че тя е моралната подкрепа на християните които не искали да приемат неговото езичество.
Наредил конфискацията на собственността на всички християни и изгарянето на всички писания. Само след 10 години Даиоклишън умрял и на трона се възкачил император Константин Велики, който повярвал в Христос като свой спасител! И не само, че наредил да се напишат нови копия на Библията, но и окуражавал всеки в римската империя да Я чете.
В средновековието Библията била забранена книга и тези които Я притежавали или се опитвали да я превеждат били изгаряни живи. Уиклиф, който Я е превел на англииски не бил изгорен, защото починал преди това. Тогава изгорили костите му и разпръснали пепелта му в реката. И реката отнесла праха му в морето и това е символа на разпространението на Библията по целия свят.
Кървавата Мери наредила всеки, който притежава Библията да бъде изгорен. 5 години след това, тя била мъртва и на трона се възкачила кралица Елизабет. През нейното царуване, тя наредила да се издадат 130 различни издания на Библията!
Волтер, който през целият си живот настървено атакувал Писанията, предсказал, че 100 години след неговата смърт, Библията ще е изчезнала и забравена и ще бъде възможно да се види само в антикварните книжарници. Но веднага след неговата смърт, неговата печатарска преса била използувана за отпечатване на Библии! Неговата къща в Женева била купена от “Женевското Библеиско общество” и била използувана за разпространение на Библията. 200 години след неговата смърт, копие от първото издание на Волтер се продавало за 11 цента. През същият ден копие от Библията се продало за 500 000 (петстотин хиляди!) долара!
В днешните времена критиците на Библията отново се опитват да я унищожат чрез модерните науки, като атакуват истинността й.

Четвърто-потвърждението на Писанията от археологията:
Това е едно от чудесата на нашето време. Археолозите са се опитвали многократно да опровергаят Библията, но всеки път е трябвало да признаят, че Писанията са верни, а те-не са! Например известният случай с хетейците. Хетейците са споменати около 40 пъти в Битие и на други места в Старият завет и са описани като велика империя. Нищо обаче в другата литература не говорело нищо за тях. И така, критиците вярвали, че Библията е погрешна и империята на Хетейците не била нищо друго освен “приказна Библейска страна”. Днес обаче, археологията е разкрила великата хетейска империя, която е била много по-добре развита отколкото дори християните са предполагали. Днес са известни невероятни детаили от нея.
Или случаят със Асирия-допреди 100 години никой не вярвал, че Асирия е съществувала. И ето, че археолог е отишъл в тази територия и започнал разкопки, при което открил тухла с името на Саргон, който според Библията е бил крал на Асирия. Археологът изпратил тухлата във Франция-Париж- за анализ. След време французите излезли със съобщението, че: “ Предполагайки, че Ниневия е била столицата на Асирия и Саргон е предполага се крал на Асирия, тъй като Асирия никога не е съществувала, то очевидно, както всеки интелигентен човек може да види, това е фалшификат!”
Обаче археолозите продължили разкопките и разкрили ЦЕЛИЯТ ГРАД НИНЕВИЯ!!! Включително и великата ниневииска библиотека, съдържаща десетки хиляди таблички и цилиндри давайки цялата история на Великата Ниневииска империя-асирииците, включително и историята на крал Саргон!
КЪДЕ СА СЕГА КРИТИЦИТЕ НА БИБЛИЯТА?!?
Известният археолог Уилям Ф. Олбраит от университета “ Джонс Хопкинс” е казал: Може да се каже, че археологията е проверила и доказала цялата информация на Старият Завет!!!
Друг известен археолог-Нелсон Глук-казва, че категорично може да се заяви: нито едно единственно археологическо откритие не е противоречиво с текст от Библията!!!

Пето: Превъплащаващата сила на Библията!
Библията казва, че ще промени нации и хора, които повярват. И нима това не е така? Християнството е дало повече учени, повече велики изобретатели, повече известни и престижни в цял свят университети, повече лекари от световна класа, повече художници, учени, писатели от всички други религии и учения!
Няма друга Книга и друга вяра, чрез която да са се спасили толкова хора, някои от които са били алкохолици, престъпници, наркомани. Няма друга Книга и вяра които да са променили толкова човешки съдби и характери за добро!

Свидетелства има още много, но на първо място-погледнете обещанията които Господ ни дава в Своята Книга за тези които искат да бъдат с него и да имат вечен живот. Но ако тези обещания са верни, то и другите-за вечно наказание и позор в огненото езеро също са верни!!!
Не е ли време, да се замислите по всички тези неща, защото се касае до вашето индивидуално спасение и никой, но вие самите сте отговорни за него!
Не е ли време да отворите вратата на Исус Христос, който иска да се спасите?!?
Не е ли време да се обърнете от пътищата на греха и да се доверите на Създателя си?


Братя и сестри, постарах се да преведа тази тема, защото е важна-специално за тези които започват в пътят!... Тя е предназначена за нашите гости които още се чудят кое как е, но вярвам, ще бъде интересна за всички.Апостол Павел ни е писал, че се започва с млякото, а не с твърдата храна-тази тема е мляко... Много от вас заявяват, че не са чели или не четат Библията. Разбира се има и такива които имат познанието, но са все още сравнително малко...


Приемете Божиите благословии които са безкрайни!

С уважение
Георги



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2164654
Постинги: 1211
Коментари: 1482
Гласове: 409
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031