Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2010 21:12 - Тема за размисъл-и нещо повече
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1406 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 04.07.2010 15:50


Сестри и братя,

Отдавна забелязах, че хората твърде често не стигат до същността на това, което се говори или това, което е написано поради един простичък факт-те слушат, но не чуват и гледат, но не виждат. Когато представиш даден факт на някой човек обикновенно същият пречупва този факт през собственото си виждане и съзнание, и често предубеждението надделява и факта бива отхврълен, независимо, че е факт поради това, че нещо в същият смисъл, макар и лъжа е вече утвърдено в съзнанието на този човек. И така, ти представяш факта, но само хората с открито съзнание и готови да оставят настрана дори и за малко това, което са знаели до сега-само те могат да научат новото и после, като го сравнят със старото и направят нужните проверки-да го приемат, след както е факта или да отхвърлят-ако наистина не е факт. С други думи-стигаме точно до това, което ни нарежда Библията-да проверяваме всичко и което не е добро-да го отхвърляме. Но ето-хората обикновенно чуват само "бла-бла-бла..."!
И сега-нещо, по което малцина се замислят: всичко, което знаем-научили сме го от някого. И ако този или тези дето са ни учили по една или друга причина, волно или неволно са ни представили лъжа-това и сме повярвали! Факта е, че дори и как да държим лъжицата и да се храним-и това са ни учили. Как да вървим-и това също...
Ако малко бебе попадне при някакъв случай в глутница вълци и те го отгледат, всичко, което ще знае дори и да достигне 20 и повече години е как да се държи като вълк. Защото никога нищо друго не е виждало! Ние сме отворена система от момента на зачеването си и цял живот се учим. Е-ако както вече писах някой нарочно или неволно ни е учил на лъжи-това и ще знаем и как тогава да приемем истината когато ни я представят-никак не е лесно и го разбирам, защото и аз бях така.
Та защо ви пиша тези факти? Защото тук четете някои неща които не са така, както са ви казвали някои. Но дали не са така или са така-който от вас има отворено съзнание и е готов/а да чете и изследва-ще провери и ако е така-ще приеме и ще отхвърли лъжите в съзнанието си на които са го/я учили. А пък ако не е така-не е по истината-ще провери, ще намери, че не е по истината и ще отхвърли това, което чете тук. Беряните бяха наречени "по-благородни", защото отидоха да проверят дали това, което Павел им говореше беше така-отидоха да изучават Библията! Това правете и вие, ако искате да спасите себе си! Защото ние сами трябва със страх и трепет да спасим себе си, като търсим истината както е-а само Божието Слово е истина! 
И така, сестри и братя-добре е човек да помисли по тези неща-а съвсем не са трудни! 



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. bojiislujitel - И още нещо по темата
06.06.2010 18:11
Сестри и братя,
Защо мислите нашият народ е в такова положение? Не-не е от около 20 години-от много по-отдавна е! Защото стотици години този народ е в подобно положение с малки изключения, когато е имало мир и спокойствие за народа. Да-винаги е имало богати хора които по един или друг начин са придобили своето богатство, но те пък никога не са знаели и не знаят, че богатството и всичко в този свят е временно и не това е причината за нашето съществуване. Защото ние сме създадени за да бъдем богове-ако желаем, а кое е това временно нещо, дето може да се сравни с вечността и да бъдеш бог?
Та защо мислите, нашият народ е в това състояние?
Едно е, че ние-българите знаем всичко-дори и това за което никога не сме и чували. Това съм го забелязъл... Но дали това е проблема? Както вече ви писах в темата-всичко, което знаем сме го научили от някого или сме го прочели някъде-пак сме го научили от някого. И ако това, което сме научили е лошо-това и ще вършим, без и да знаем, че е лошо. И ето-всяко наше действие води до някакви резултати. И ако нашето действие е разумно и добро-и резултатите са такива. Не можеш да сееш злоба и раздори и да жънеш после добри плодове! Каквото сееш-това и ще жънеш.
Но има нещо, което е най-важното: няма народ, който да се е обърнал към Бога и да не е в добро състояние-това ни казва Библията и е точно така!! И това е пълното обяснение, сестри и братя, защо България е в това състояние. Някой ще каже, че България е християнска държава-наистина ли? България е атеистична държава и това е факта! Какво общо има Православието с Бога? И какво има Протестантството с Бога? За Римският католицизъм да не говорим-защото те всички идват от него-църквата в Рим е майката-те са дъщерите й.
Е как може народ, който не търси Бога и не се бои от Бога-защото наказанието няма да се забави, но никой не ви и говори за това-може да е в добро положение и да има добър живот? Ми не е възможно сестри и братя и вие и сами го виждате, че не е!!

Ще продължа по тази тема
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2164645
Постинги: 1211
Коментари: 1482
Гласове: 409
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031