Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2010 21:19 - Наистина ли Господ обича всички хора
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 5068 Коментари: 11 Гласове:
0



Това, което ще прочетете тук, сестри и братя ще ви стресне... Защото мнозина днешни пастири твърдят, че Господ е само любов и Господ обича всички хора-независимо от това, какво вършат. Но защо тези хора ви говорят тези неща? Може би защото само така се чувствуват праведни и си мислят, че наказанието няма никога да ги постигне.
И така-наистина ли Господ обича всички хора или има някаква разлика между истината и това, което някой ви е казал по този въпрос? И има ли някакви условия да бъдем обичани от Бога или няма никакви условия? Приема ли ни Господ такива каквито сме или не? 

Ще отговоря на всички тези въпроси чрез Божието Слово-защото само то е истина! 


Тагове:   Господ,   наистина,   обича,


Гласувай:
0


Вълнообразно


1. bojiislujitel - Нека да видим това-още от самото начало
04.06.2010 16:41
В Битие ни е описано, как Господ е сътворил всичко и накрая-и човека. И Господ представи едно условие пред човека, в зависимост от спазването или неспазването му, човека щеше да живее. Нека да го видим:

Битие 2:7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.
8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал.
9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

15 И Господ Бог взе човека и го засели в Едемската градина, за да я обработва и да я пази.
16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш;
17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.


Виждате ли какво става тук, сестри и братя? Господ създаде човека, после го засели в Едем, където засади всякакви дървета и освен това постави-обърнете внимание, че има отделяне между тези две дървета и всички останали-дървото на познанието на доброто и злото и Дървото на живота. И какво четем тук-ако човекът спазва дадено условие-ще живее; ако обаче наруши това условие-ще умре. Какво беше условието-да не "яде" от дървото на познанието на доброто и злото! Нарочно наблягам на думата "яде", защото не се касае до ядене на плодове от плодно дърво, но за ядене на лъжи от устата на Сатана. Това вече го обясних мисля в блога.
И така-Бог постави определено условие още от самото начало-ако не правиш това и това-ще живееш. Но ако го направиш-ще умреш. Това е условие-нали?

До тук мисля няма нищо неясно...
цитирай
2. bojiislujitel - Но да видим и още по въпроса
05.06.2010 05:06
Битие 4:1 И Адам позна жена си Ева; и тя зачна и роди Каина; и каза: С помощта на Господа придобих човек.
2 Роди още и брата му Авела. Авел пасеше стадо, а Каин беше земледелец.

Знаем какво стана с Каин и Авел и какво принесоха на Бога-да не се връщам на този въпрос...

6 И Господ рече на Каина: Защо си се разсърдил? и защо е помрачено лицето ти?
7 Ако правиш добро, не ще ли бъде прието? Но ако не правиш добро, грехът лежи на вратата и към тебе се стреми; но ти трябва да го владееш.

Тук между другото научаваме нещо твърде важно-стига да внимаваме: че грехът се стреми към нас, но ние трябва да го владеем! Тоест-ние можем да го владеем! Вижте, сестри и братя-мозъка е невероятно нещо-генератор на мисли е и създава всякакви мисли, но съзнанието трябва да контролира работата на мозъка. И тук точно Господ ни казва, че ние можем да контролираме съзнанието си! Това, което е добро-според Бога-да вършим, другото да не вършим.

Каин уби Авел-това го знаете. Но вижте какво следва!

10 И рече Бог: Какво си сторил? Гласът на братовата ти кръв вика към Мене от земята.

Кръвта не говори нито вика-става въпрос за нещо съвсем друго и твърде важно, но ще го видим в друга тема.

11 И сега проклет си от земята, която отвори устата си да приеме кръвта на брата ти от твоята ръка.
12 Когато работиш земята тя няма вече да ти дава силата си; бежанец и скитник ще бъдеш на земята.
13 А Каин рече на Господа: Наказанието ми е толкова тежко, щото не мога да го понеса.


Как ви изглежда, сестри и братя-Господ все още ли обичаше Кайн, дори и след като уби брат си или не? В друга тема вече ви представих факта, че след потопа нито един от потомството на Кайн вече не съществуваше. Тогава какво-всички хора ли обича Господ или има условия за да бъдем обичани от Бога?

Беседата продължава...
цитирай
3. bojiislujitel - Трябва да избрем-а избора е наш
06.06.2010 03:33
Вижте какво казва Господ, сестри и братя-Второзаконие 30:15 Ето днес положих пред тебе живота и доброто, смъртта и злото,
16 като ти заповядвам днес да любиш Господа твоя Бог, да ходиш в Неговите пътища и да пазиш заповедите Му, повеленията Му и съдбите Му, за да живееш и да се умножаваш, и да те благославя Господ твоят Бог в земята, в която влизаш, за да я завладееш.
17 Но ако се отвърне сърцето ти та не слушаш, но се заблудиш та се кланяш на други богове и им служиш,
18 аз ви заявявам днес, че непременно ще загинете; няма да се продължат дните ви на земята, към която преминавате през Иордан, за да влезете да я притежавате.
19 Днес викам небето и земята за свидетели против вас, че положих пред вас живота и смъртта, благословението и проклетията; за това, изберете живота, за да живееш, ти и потомството ти;
20 избери да любиш Господа твоя Бог да слушаш гласа Му, и да бъдеш привързан Нему, (защото това е животът ти и дължината на дните ти), за да живееш на земята, за която Господ се е клел на бащите ти, на Авраама, Исаака и Якова, че ще им я даде.


Изберете живота и живейте! Но ако не желаете да живеете-какво ще бъде? При това-обърнете внимание на последният стих-трябва да любим Бога-но ако не го любим, ще живеем ли вечно? Не може да стане, сестри и братя.
Това как ви изглежда-не е ли условие? Определено е условие! Ако любите Бога-ще живеете, ако не го любите-няма живот за вас. При това-нека не забравяме, че сегашният ни живот е временен и е съвсем късичък-докато се обърне човек, изминали 60-70 години и ето-смъртта идва. Но виж, вечният живот е друго нещо-към това се стремете! Исус сам ви казва в Йоан 14 глава три пъти, че ако го любите-ще пазите заповедите му. Но ако не го любите-той ще ви обича ли? Как мислите? Защото, кой е този баща дето ще обича децата си ако не изпълняват нищо от това, което им нарежда и все срещу него вървят?

Темата продължава...
цитирай
4. bojiislujitel - Ето още нещо-по същата тема-Матеи 25
12.06.2010 16:51
Защо Исус разделя хората на кози и овци? Ако обича всички хора еднакво-независимо от това, какво вършат, то защо това разделение и дори определяне на съдбата на едните в огненото езеро? Кози и овци? Едните ще отидат във вечният живот, а другите-във вечното наказание-вечно е вечно.
31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.
32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите;
33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата.
34 Тогава царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света.
35 Защото огладнях и Ме нахранихте; ожаднях и Ме напоихте; странник бях и Ме прибрахте;
36 гол бях и Ме облякохте; болен бях и Ме посетихте; в тъмница бях и Ме споходихте.
37 Тогава праведните в отговор ще Му кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, и Те нахранихме; или жаден, и Те напоихме?
38 И кога Те видяхме странник, и Те прибрахме, или гол и Те облякохме?
39 И кога Те видяхме болен или в тъмница и Те споходихме?
40 А Царят в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тия най-скромни Мои братя, на Мене сте го направили.
41 Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели.
42 Защото огладнях и не Ме нахранихте; ожаднях и не Ме напоихте;
43 странник бях, и не Ме облякохте; болен и в тъмница бях, и не Ме посетихте.
44 Тогава и те в отговор ще кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, или жаден, или странник, или гол, или болен, или в тъмница и не Ти послужихме?
45 Тогава в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже не сте направили това на ни един от тия най-скромните, нито на Мене сте го направили.
46 И тия ще отидат във вечно наказание, а праведните във вечен живот.

цитирай
5. анонимен - Емил
17.06.2010 15:27
много полезна информация...браво
цитирай
6. bojiislujitel - И още по темата
20.06.2010 21:36
Вижте това, сестри и братя-не е дълго, но показва нещо, което християните пропускат във връзка с това, кой е Исус Христос.

Псалми 110:6
Ще извърши съд между народите, ще напълни земята с трупове, Ще смаже главата на неприятелите по широкия свят.

Това са трупове на хора, сестри и братя-нали мислехте, че Исус обича всички хора независимо от това какви са делата им? Но какво ви казва Божието Слово по този именно въпрос-какво означава това, че Исус Христос именно ще напълни земята с трупове на човеци? Друг пророк пише, че кръвта на убитите от Бога хора ще е толкова много, че околните планини ще се разтопят от нея, а в Откровението пише, че тази кръв ще е толкова много, че би напълнила едно езеро дълбоко около 2 метра и дълго... около 200 километра. Това го пише в Библията-да не си помислите, че аз си го измислям! И да-точно за същият Исус Христос става въпрос-той ще извърши тези дела и както виждате, не е същият дето на вас са ви представили-този е истинският! Но кой Исус са ви представили на вас, сестри и братя-е, това вие трябва да откриете, защото вашето спасение е във вашите ръце!! А време няма много вече...
цитирай
7. анонимен - Наистина ли Господ обича всички хора
23.06.2010 15:38
Не съм съгласна с тази версия на тълкуване на Божието слово. В Йоан 3:14-18 стих Исус лично казва на Никодим следните думи:"И както Моисей издигна змията в пустинята, така трябва да бъде издигнат Човешкият Син, та всеки който вярва в Него, (да не погине, но) да има вечен живот. Защото Бог толкова ВЪЗЛЮБИ СВЕТА, че даде СВОЯ ЕДИНОРОДЕН СИН, за да не погине нито един, който ВЯРВА в НЕГО, но да има вечен живот. Понеже БОГ НЕ Е ПРАТИЛ СИНА СИ В СВЕТА ДА СЪДИ СВЕТА, но за да бъде СВЕТЪТ СПАСЕН ЧРЕЗ НЕГО. КОЙТО ВЯРВА В НЕГО, не е ОСЪДЕН; който не вярва, вече е ОСЪДЕН, защото не е повярвал в ИМЕТО НА ЕДИНОРОДНИЯ БОЖИЙ СИН." Апостол Павел в посланието към ефесяните 6:10-12 стих пише"Най-после ,бъдете крепки в Господа и в силата на Неговото могъщество.Облечете се в БОЖИЕТО ВСЕОРЪЖИЕ, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола.Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, а срещу началствата, срещу властите, срещу всесветските управители на тъмнината срещу духовните СИЛИ на нечестието в небесните МЕСТА." ИСУС в Матей5:44 казва:"Обичайте неприятелите си и молете се за тези ,които ви гонят; за да бъдете ЧАДА на вашия ОТЕЦ." В Матей 7:1 ИСУС казва:"Не съдете, за да не бъдете съдени" В Йоан 9:39 стих Исус рече:"За съд дойдох АЗ на тоя свят, за да виждат невиждащите , а виждащите да ослепеят" а в Йоан 10:9 казва"Аз съм вратата, през Мене ако влезе някой, ще бъде спасен и ще влиза и ще излиза, и паша ще намира." Йоан15 :10-11"Ако пазите МОИТЕ ЗАПОВЕДИ, ще пребъдвате в любовта Ми, както и аз опазих заповедите на ОТЦА СИ и пребъдвам в НЕГОВАТА ЛЮБОВ. ТОВА ГОВИРИ иСУС, за да бъде Неговата радост във нас, и нашата радост да стане пълна."Завършвам с 16 стих "Вие не избрахте Мене, но Аз избрах вас и ви определих да излезете в света и да принасяте полд, и плодът ви да бъде траен; та каквото и да поискате от Отца в Мое име, да ве даде.Това ви запивядвам: да се любите един друг." Исус даде живата си за всички хора, и продължава да ги обича.
цитирай
8. bojiislujitel - Добре дошла сестро на моят блог!...
24.06.2010 20:17
Добре дошла сестро на моят блог!
Сега-ако проследиш това, което съм представил от Библията и това, което ти си представила, ще видиш... че няма ама никаква разлика! Защото това, което представяш ти се отнася за хората които са пирели Бога-а всеки, който е приел Бога наистина, върши всичко, което Бог е наредил-нали така?! В такъв слячай изобщо няма никакво противоречие тук! И който е приел Исус-приел е този, който го е пратил-Отец!
Виж отново сестро какво представих и ще разбереш, че е същото, което и ти представяш! Господ обича тези които го обичат и мрази тези които го мразят! А любовта към Бога се изразява в пазенето на Неговите закони! Съответно омразата се изразява в непазенето на законите на Бога! Съвсем ясно и просто-нали? Ти си цитирала именно Йоан 15 глава! Съвсем определено е писано, че ако пазим заповедите на Бога-ще пребъдваме в любовта му-тоест, той ще ни обича! Но ако не ги пазим-какво тогава? Темата е за тези които не пазят заповедите на Бога-независимо как те наричат себе си!!! И те също са в света, сестро-но не тях обича Господ! А светът ще остане, но не в този си вид! Спомни си сега, как Исус Христос се молеше за апостолите си и какво им каза-че се е молил за тях, но не за света! Спомни си още, как ни каза да излезем от този свят-за какво иде реч? Не е ли за това, да не споделяме похотите и злините на този свят? Внимавай сега, сестро-ако за момент помислим дори, че Исус ще спасява целият свят, то тогава кои ще са тези в огненото езеро? Зная-няма да ми отговориш...
Чети Библията от Битие до Откровение и не се опитвай да я интерпретираш-никой не е в състояние да направи това, защото никой не може да интерпретира ума на Бога! За това именно Библията се обяснява само чрез... Библията! Обърни внимание, че не съм интерпретирал нищо-само съм задавал логични въпроси-целта е да накарам хората да се замислят-нищо друго!

С уважение
Георги
цитирай
9. анонимен - boga na6 ni pazi vqrvaite
12.08.2010 10:17
zdraveite moje da ne povqrvate na tova koeto 6te vi razkaja,no e istina.bog pomaga na vsi4ki xora po sveta stiga da ne sa naru6ili pone 7,8 ot bojiite zapovedi.zna4i nqma bezgre6en 4ovek, nqma koi da ne e lagal,nqma koi da ne e pojelaval jenata na blijniq si i koi da ne mu e zavijdal malko na drugiq.mnogo rqdko sa i tezi koito ne prelybodeistvat(izneverqvat).kogato bqh malka baba me nakara da idem na nivata na selo ta tq da kopae i tragnahme.be6e mnogo toplo si spomnqm i ne mojeh da di6am ot jega.be6e predi pone 10 godini.az kazah na baba,4e nemoga da izdarja na tova toplo vreme,a tq mi kaza taka-babinoto dete pomolise na dedo gospod da zahladnee malko i da prasne malko dajdec da ni razhladi.az i otvarnah dobre.hora ,ako 6tete mi vqrvaite ama nqma i 5 minuti i zapo4na da praska.togava az otnovo se pomolih na gospoda ni da greine malko slance i nqma da sa se minali i 2 minuti i greina.sled tova pak taka se molih i toi vse edno me 4uva6e i mi izpalnqva6e vsqko moe jelanie.i o6te ne6to da vi razkaja .tova se slu4i predi okolo 2,3 godini az bqh oti6la na gosti pri edni priqreli v stolicata,a ne bqh kazala na ba6ta mi kade sam.sled sedmica kato se varnah toi me udari i mi s4upi ikonata,koqto moita priqtelka mi be podarila na gospod.az si q opravih i se zatvorih v drugata staq.zapo4nah da pla4a za baba i dqdo poneje te po4inaha predi 5,6 godini i gledah samo tazi ikona i stana 4udo.az popitah gospod,ako me 4uva kakvo mu govorq da mi dade nqkakav znak i toi proroni salza zaedno s men.tova e koeto vi razkazah na kratko imam i drugi slu4ai,no sa mnogo dalgi.s uvajenie bisi ot vidin
цитирай
10. анонимен - kak eva za4na ot adam
12.08.2010 10:21
bojiislujitel написа:
Битие 4:1 И Адам позна жена си Ева; и тя зачна и роди Каина; и каза: С помощта на Господа придобих човек.
2 Роди още и брата му Авела. Авел пасеше стадо, а Каин беше земледелец.

Знаем какво стана с Каин и Авел и какво принесоха на Бога-да не се връщам на този въпрос...

6 И Господ рече на Каина: Защо си се разсърдил? и защо е помрачено лицето ти?
7 Ако правиш добро, не ще ли бъде прието? Но ако не правиш добро, грехът лежи на вратата и към тебе се стреми; но ти трябва да го владееш.

Тук между другото научаваме нещо твърде важно-стига да внимаваме: че грехът се стреми към нас, но ние трябва да го владеем! Тоест-ние можем да го владеем! Вижте, сестри и братя-мозъка е невероятно нещо-генератор на мисли е и създава всякакви мисли, но съзнанието трябва да контролира работата на мозъка. И тук точно Господ ни казва, че ние можем да контролираме съзнанието си! Това, което е добро-според Бога-да вършим, другото да не вършим.

Каин уби Авел-това го знаете. Но вижте какво следва!

10 И рече Бог: Какво си сторил? Гласът на братовата ти кръв вика към Мене от земята.

Кръвта не говори нито вика-става въпрос за нещо съвсем друго и твърде важно, но ще го видим в друга тема.

11 И сега проклет си от земята, която отвори устата си да приеме кръвта на брата ти от твоята ръка.
12 Когато работиш земята тя няма вече да ти дава силата си; бежанец и скитник ще бъдеш на земята.
13 А Каин рече на Господа: Наказанието ми е толкова тежко, щото не мога да го понеса.


Как ви изглежда, сестри и братя-Господ все още ли обичаше Кайн, дори и след като уби брат си или не? В друга тема вече ви представих факта, че след потопа нито един от потомството на Кайн вече не съществуваше. Тогава какво-всички хора ли обича Господ или има условия за да бъдем обичани от Бога?

Беседата продължава...

цитирай
11. bojiislujitel - Последният коментар-това, което ...
23.10.2010 04:06
Последният коментар-това, което беше цитирано от нещата дето вече съм представил не ми стана ясно, каква е целта да бъде цитирано в тази тема.

Сестро Биси: в Библията пише съвсем ясно-от тези на които е дадено малко-Бог ще иска малко, но от тези на които много е дадено-Бог ще иска много. С две думи-ако човек не знае кой знае колко за Бога, защото не е имал възможност, Бог няма да го осъди стига да е търсил искренно Бога и да не е вършил това, което вършат престъпниците на закона. Но ако човек чуе за Бога и разбере за какво иде реч-и не се покае за това, което е вършил и не се обърне към Бога-човека вече осъжда себе си. А Господ иска всички да спасят себе си-но от хората си зависи-спасението е лично! И никой няма да спаси никого другиго, но само себе си.
Ти си видяла, че има Господ-защото Господ те е повикал-сега си зависи само от тебе, дали ще искаш да вървиш по пътя, който Господ е определил за всички хора, които искат да спасят себе си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2164394
Постинги: 1211
Коментари: 1482
Гласове: 409
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031